כך מנסה השב"כ לגייס סוכנים מהימין הקיצוני
צעיר שנוהג לבקר במאחזים הקליט את רכז השב"כ בעת שניסה לגייסו כסוכן סמוי. "מרגע שלחצת להם יד, זה אבוד", מספר צעיר שגוייס
"מדבר ארז ממשרד הביטחון, ואני מעוניין להיפגש איתך", זה המשפט הראשון ששמע ב', משוחרר טרי מיחידה מובחרת, הנוהג לבקר במאחזים בשומרון, מפיו של אדם שניסה לגייס אותו לשורות החטיבה היהודית בשב"כ. ב' סומן בחודשים האחרונים על ידי רכז השב"כ כסוכן פוטנציאלי. כמו רבים אחרים, הוא זכה לשיחת טלפון מפתיעה ובה הצעה מנציג שב"כ "לסייע לנו למען ארץ ישראל ועם ישראל", כדברי הרכז.videoIsReady[1]=0;videoIsAutoLoaded[1]=0;videoIsOn[1]=0;mutevar[1]=0;

החטיבה היהודית בשב"כ, שתפקידה לסכל טרור יהודי, מפעילה מערך מודיעיני מסועף ולא חוסכת במאמצים לחדור אל חוגי הימין הקיצוני, שם מתרוצצים סיפורים רבים אודות ניסיונות כושלים של השב"כ לגייס מקורות מקרב אנשי הימין. מובן שישנם גם ניסיונות אחרים, מוצלחים יותר.
השיטות ואמצעי השכנוע מגוונים ומפתיעים, ובכולם חוזר דפוס פעולה דומה: הרכז המגייס מסביר למקור הפוטנציאלי כי השב"כ רוצה רק בטובתו, ומרחיב בתיאור אודות חשיבות החטיבה, הצורך הלאומי בשמירה על הסדר הציבורי והזכות שנפלה בחלקו לסייע בעבודת הקודש.
צעירים שעברו את החוויה מספרים כי כושר השכנוע של נציגי השב"כ גבוה מאוד. "מרגע שלחצת להם את היד, אתה בכיס שלהם", סיפר למעריב "בוגר" החטיבה, תושב אחד המאחזים. "אין דרך חזרה ואין יציאה. הם מכניסים אותך למתח, לחששות, אתה בלחץ מתי תהיה הפגישה הבאה. זה חלק ממך, אתה עמוק בבוץ". לפני כחצי שנה הצליחו צעירים באחד המאחזים לצלם את רכזי השב"כ ולהפיץ את התמונות. הפעם הצליח צעיר אחר להקליט את שיחות הטלפון שבמהלכן מנסה הנציג לגייסו לארגון.
במהלך השיחה, שהגיעה לידי מעריב, מסביר הרכז, המכונה ארז, כי את הפרטים המלאים אין באפשרותו לספק בטלפון. ארז: "אתה עולה אצלנו כמי שיכול לעזור לנו בכל מיני תחומים. ואני מעוניין לדבר איתך בנושא". ב': "איזה נושא?".
ארז: "לא רוצה לפרט יותר מדי בטלפון. אני אשמח לפרט בפגיר שה במתקן שלנו. גלוי, אתה יודע. . .".
ב': "הבנתי, בסדר. איפה?".
ארז: "מה קורה איתך מחר בצהריים? לא רוצה לפגוע לך בעבודה".
לאחר השיחה הוא נוסע לביתו נסער, ומספר לאביו ולשכן נוסף על השיחה. השניים ממליצים לו לנתק את הקשר עם הנציג ארז. יום לאחר מכן, כשארז מתקשר לתאם את הפגישה, אומר לו ב': "חשבתי על זה, אני לא מעוניין, ביי", ומנתק מיד, כפי שהמליץ לו אביו.
לאחר כמה דקות ארז מתקשר בניסיון נוסף, וגם הפעם ב' מקליט את השיחה. הוא ממשיך לסרב להצעותיו של ארז, שמצדו מוסיף להתעקש. ארז: "פעם אחרונה אמרת את מה שהיה לך להגיד בהתרגשות וניתקת. לא רציתי להציק". ב': "אני אמרתי לך, אין לי. . . אני לא רוצה. אין לי מה להגיד לכם".
ארז: "אתה מוכן לשבת לדבר איתי? אני אסביר לך מי אנחנו, מה אנחנו, מה אנחנו עושים".
ב': "אני יודע הכל. מכיר אתכם. אני לא מעוניין".
ארז:
ב': שמע , ברור לי שהכוונות שלכם טובות. אבל חוץ מזה אני יודע גם על הדברים הלא טובים ולכן אני לא רוצה".
ארז: "אני לא אציק לך. בגלל שהבנתי מי אתה ומה אתה ומה עשית בצבא ושאתה באמת בחור. . . לצורך העניין, אם לא היינו ככה בצורה הזאת היינו יכולים לדבר בתור שני חברים".
ב': "כן".
ארז: "כמוני כמוך. לכן חשבתי שיש מה לדבר".
ב': "אני מבין שהכוונות טובות, אבל אני לא מעוניין".
ארז: "טוב, אח שלי, שיהיה לך רק טוב. יאללה ביי".
ב' וארז מסיימים את השיחה אבל ב' יודע שארז לא ירפה עד שיצליח לגייסו או עד שיגיע למסקנה שאיתו זה לא יילך, ויעדיף לנסות לגייס סוכן אחר מבין חבריו לדרך.

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל