די לחוש מעצמכם!דינמית

הדגל לא בסדר, המדינה לא בסדר, הקנים במנורה שבסמל המדינה לא בסדר

חלאס!
אתם לא חושבים שזה עצוב שאתם לוקחים דברים שהיו עם משמעות טהורה ועוותו ובמקום להחזיר אותם למקום האמיתי אתם עוזרים לעוות יותר?

למשל דגל- זה בד עם צבע, הוא עשה לכם משו? (אם כן, פנו לפסיכיאטר.) זוכרים למה הדגל מעוצב כמו שהוא ולא עם 7 כוכבי זהב?
דיי להתנתק מכל דבר, הדגל היה סמל י-ה-ו-ד-י אמוני! מפריע לכם מה שהוא מייצג כיום? אז תשנו את המשמעות!
אני יודעת שזה לא קל, ואפילו אם לא נצליח לשנות את המשמעות זה ישנה חשיבה של אנשים.
אתם יודעים מה זה שלא מתחברים אליכם כי בטוחים שאתם שורפים דגלי ישראל? ובכלל, מה חשוב לכם יותר, לאחות קרע בעם או להעמיק אותו כי בא לכם להתפרע (אף אחד מכם לא ישב ועשה חושבים עם עצמו האם להתנכר לדגל או לא ולבסוף הציג תשובות רציניות)

ביחוד מפריע לי התגובה בשירשור על הערים המעורבות- עדות של מישהי/ו שלא יחגוג בגלל שבשימחה על שיחרור העיר (ד"א, העיר שוחררה ע"י חיילים- זוועתי נכון? יותר גרוע, אח"כ הם גם הניפו את הדגל המקולל בכותל! ה' ירחם...) יונפו דיגלי ישראל, שמשמעותם באותו אירוע הוא שהעם היהודי חזר לארצו.

תחשבו לפני שאתם כותבים דברים, אל תנסו "לשחק אותה" אלא דברו באמת בצורה עניינית ואינטלקטואלית.

רק הממלכתיים מדברים בצורה עיניינית?הכהניסט הנודד
אני עוד לא יודעת מה אני (ממלכתית/פנאטית)דינמית
אבל אני בטוחה שאם יש דיון או דעה- זה צריך להיות ברמה אנטלקטואלית שמכבדת את הדיון
הממלכתים - צורה עניינית?סבא גפטו
צורה אין להם אז לדבר ב'צורה עניינית' הם יודעים? - צרה!!

ממלכתים יודעים לדבר הרבה על אהבת חנם... משהו בסגנון החילונים הסוטים.. עם שיוך קטן לאבינר. וכמובן להטיף שאסור להכות חיילים בגירוש וכו' וכו'.. .אבל בסוף המשפט הם מוסיפים (או שלא מוסיפים ופשוט עושים - עשרות מקרים לצערינו) ש"אסור לגעת בחיילים... צריכים להסביר.. פנים אל פנים.. אהבה.. אהבת חנם... אבל תראה, אם רק תתקרב לחייל אני אשבור לך את הפרצוף ירסק לך את הצורה ימסור את הפרטים שלך לממונה עליי במועצת הישועים כדי שיעביר את התמונות והפרטים למשטר-ע...."

את זה אתה מגדיר כ'צורה'? כי 'ממלכתים' זה בהחלט כן.
לסבא גפטוהכהניסט הנודד
לא ראית את הסימן שאלה?
מסכימה!! אשרייך!!אש מאנשים קרים.
את צודקת!!!!!איזה מלך ה'!
די כבר לעשות את המצב רק גרוע יותר!!!!!(אני פונה למי שאת פנית...)
במקום לתקן את המצב אתם רק מראחם עד כמה הוא דפוק ולצחוק על זה....
אז תפסיקו עם זה כבר כי זה ממש מתחיל לפגוע....!
וואו. יפה!תפוזה 1
את הדוגמא למה שקורה לאחד-ת שנמצא במחוזות ובכנסים שסבא גפטו
של שמאלנים יותר מידי. (ובכלל).
ולא משנה אם הם ממש שמאלנים, או "קצת" או "חלקם" או "דיון משותף" / "גשר" או כל ירק אחר.

דבר ראשון הם מדברים במילים גבוהות ומכניסים לך לראש כאילו אתה אינפנטיל והם אינטלקטואלים וכו' וכו'... גם אם חלקם בעלי אינטלקטואל, אינטלגנציה אין להם. מה שיש להם זה התייפיות. וידוע שהתייפיות, היפיוּת ויאפיוּת לא נכנסת למחוזותינו. - היהודים.

מה עשה לנו-היהודים הדגל? הדגל אין לו מהות ו'הוא' בכלל לא "הוא". הוא לא קיים. זה סתם סמל. במקרה או שלא, הסמל הזה 'מסמל' כל מיני דברים.
יש אנשים שעושים מעשים באישור של (דוגמא) השלטון במדינת ישראל, שאת המעשים שלהם הם עושים מכח הדגל, באמצעות הדגל, ואוחזים בדגל בגאון בעת המשימה.
לדוגמא חיילי צה"ל (צבא התרפסות לישמעאל) בעזה.
יש עוד דוגמא עם חיילי צה"ל. הפעם מעורבים בה גם שוטרים (בלע"ז - קלגסים) עם הפוגרום הגדול - הגירוש הגדול בקיץ ה'תשס"ה. על בגדיהם היה הדגל, הם באו מכח הדגל - המדינה שאימנה אותם ומחזקת אותם וחלקם אף האמינו ש'בשם' הדגל. אבל הנקודה האחרונה לא ממש שייכת.

לשנוא את הדגל? אף אחד לא שונה. אבל לנופף בו בגאווה? לא. כי הדגל הזה מסמל משהו. וה'משהו' הזה מאוד ברור לכל יהודי שגאה בלאומיות שלו.

מבחינתי, כיום, אין שוני מהותי בין החזקת דגל אדום עם צלב קרס שחור לבין דגל לבן עם פסים כחולים ומגן דוד ביניהם.

'בעלי' הדגלים, או יותר נכון מי ששם נקשר בעולם הרחב, בציבור הרחב כ'בעלי הדגל' - המדינה שמחזיקה בדגל עשו מעשים דומים:

רצחו יהודים באופן ישיר.
גרמו לרצח יהודים באופן עקיף במודע ובזדון.
חסרי זהות יהודית (מהנאצים אנל'א כ"כ ציפיתי...)
חיללו שם שמים (ומחללים כרגע - בעצם קיומם)
הרסו והשמידו בתי כנסת, בתי עלמין, קהילות יהודיות שלימות.
ערכו פוגרומים ביהודים. זרועות השלטון לחוד, ואזרחים ממורמים לחוד.
ועוד ועוד.

את זה עם עשו מכח הדגל.

אגב, אם כבר הזכרת, את הדגל שאת מניפה ביום שחרור ירושלים, יום שחרור מה? אז סתם שתדעי - באותו יום ש'שחררו' את הר הבית מהערבים, מסרו להם את המפתחות לשערים בחזרה. (הרב שאישר למשה דיין את מסירת המפתחות הוא "אברמסקי" ואמר לו (בין היתר) "אין לנו עניין בהר הבית")

תניפי בגאווה - תגיעי רחוק - למצעד הגאווה - אולי גם שם תמצאי הבנה, לגטימיות בקיום המצעד וכו' וכו'.
מסכימה עם סבא גפטו!אוריין
יש למישהו בכלל כוח לכתוב את כל מה שהוא רשם?!?!איזה מלך ה'!
(בלי להעליב......=))
למי שרוצה יש מספיק כח בשביל זה...איתי'ה
לק"י.

ומשפט יפה שראיתי. "לפי גודל הרצון -גודל הכח"
ממש הגזמת!דינמית
אין לך גבולות.. עד כמה אתה יכול להפוך את נושא השואה לדבר שקורה כאן??? בתור נכדה לניצולי שואה ואחת שמתכוננת לטוס ללמוד יותר על חלק גדול ממשפחתה שנרצח בשואה- אין לך שום זכות לערוך השוואות כאלה.

הכנסים שאני נמצאת בהם (LEAD- פיתוח מנהיגות צעירה בישראל) הם עם חילונים ודתיים, ימנים ושמאלנים. משם הדעה שלי רק התחזקה בנושאי היהדות (שכמובן כוללים את העם והארץ) ותתפלא לשמוע שמדברים שם בגובה העיניים, בייחוד בגלל שמי שנמצא איתי ביחד 24 שעות עוד לא הגיעו לגיל החופה.

ובקשר לדגל- מסכימה איתך שזאת רק פיסת בד. אבל מה שאמרתי בהקשר של לנופף בו בגאווה זה שביום ירושלים (שנכון, היה אז בורות ענקית בנתינת המפתחות ובכלל יש אגדה שהחיילים רצו בהר הבית כדי להגיע לכותל) ובכלל בכל יום אחר, אני אלך ואראה בערים מעורבות שהעם לא יוותר כ"כ בקלות על הארץ, בעית הערים המעורבות הולכת וגדלה ויש צורך לטפל בכך בדחיפות.

ולבסוף, לגבי מצעד הגאווה, רציתי להגיב אבל החלטתי שבטח כתבת את זה בצחוק כי אין מצב שמי שיודע להתבטא כמוך ידפוק לעצמו את כל התגובה עם משפט אינפנטילי...
את יודעת שאת מפרנסת רוצחים ונכדים של רוצחים בנסיעהסבא גפטו
שלך לפולין, לבתי העלמין, למחנות, ולאירופה בכלל? אחותי היתה שם והבינה שכל זה שטויות ולא באמת תורם. זה כן נותן לך הרגשה יותר אישית. - זאת לא סיבה לבוא לשם... הרגשה אישית? אדם שאיכפת לו מעמ"י באמת מרגיש כאן תחליתה של שואה כאן בארץ.. .!

זה באמת שטותי כל הזמן לכתוב "אין מה להשוות" "אין לך זכות להשוות". אם זה מה שיבהיר את כוונתי, אז זה לגטימי לחלוטין. שאני אבין; מה כ"כ מפריע לך? רגע, אני לא צודק? או שאת יודעת שזה נכון רק שהמספרים לא דומים... - ואז?

מדינת ישראל מעט לפני הקמתה, תוך כדי הקמתה ואחרי הקמתה רצחה יהודים באופן ישיר שפעלו למען העם והארץ וקידשו שם שמים. יהודים שהפריעו למהלכים שלהם הם רצחו אותם! (שלומי אסולין הי"ד לדוג')

במקום ה-אל אי שאת משתתפת בו, אם את כ"כ מעוניינת בפיתוח מנהיגות אצל הצעירים ואצלך בכלל, תלכי לאקדמיה שפתח פרופ' אומן ע"ש עידו זולדן. משהו "מעט" יותר יהודי ממה שאת הולכת אליו עכשיו.

אל תתחבר לרשע, זאת לא סיסמה. זאת חובה ואזהרה שחז"ל הורו לנו. וידוע המשל שכשלפנינו ג'ורא (ממלכתים/כנסת/... ..) מלא בחרא וזבל והריח מגיע עד לב השמים, גם אם ניקח 7 ג'ריקנים עם סבון מפיץ ריח ניחוח ונשפוך פנימה, זה לא ישנה את המצב. מה שיקרה, הדבר הטוב ייהפך בעצמו לחרא. זאת המציאות. צריכים אלטרנטיבה! זאת המילה. קחי את אפי איתם לדוגמא. הוא היה קצין מצטיין שאמר בזמנו שצריך למחוק את כל עזה על יושביה. היום הוא מדבר יותר גרוע מ-רן כהן ממרץ. האחרון לפחות לא צבוע ושלם עם עצמו, הראשון לא יודע לאן הוא חותר בכלל. מה קרה לאיתם? הכנסת חירפנה אותו! ועשתה אותו אדם רע. לא סתם חז"ל הזהירו אותנו. גם הרב כהנא הבין בסוף ימיו שהכנסת זה לא המקום. (ויש מספיק תלמידים שלו נאמנים שמוכיחים זאת).
אז תעשי טובה לעצמך, לנו, לאנושות, ליהדות בפרט ותתרחקי מכל הסמים המכונים אל אי, אל סי די, ואל אס די...

ערים מעורבות ערים מעורבות, מצעד הגאווה, התנתקות מאחזים וכו'... צריך להבין יש יסוד שלמדנו בנביא. הסיפור עם פסל מיכה. מה אנחנו מנסים לכבוש, להיאבק במצעד או התנתקות כזאת או דומה לה... הר הבית - שועלים מהלכים בו. ואנחנו שוקלים אם ללכת ללמוד מהנוצרים שב-אל אי... זה באמת נראה לך הגיוני?

פסל מיכה דהיום - בג"צ

צריכים אלטרנטיבה למדינה ומוסדותיה - להקים מדינה יהודית - יהודה.

נסיים במה שעו"ד ברוך בן יוסף אמר על הקמת מדינת יהודה. .. שלאחרהקמתה - "ופדה כנהומך "יהודה וישראל" .. "
אני יודעת כמה דבריםדינמית
1) כשסבתא שלך שהיא ניצולת שואה רוצה שתלך- אתה עושה את זה.

2) אני יודעת על מקרי הרצח וההתעללות ביהודים שעשו ה"מנהיגים" של ה"מדינה" ועדיין, למרבה הפלא, אני מאמינה שזה שונה לחלוטין ממה שקרה בשואה וד"א, דיברת עם ניצול שואה על מה שאתה חושב? אתה לא חושבשיהיה מעניין לשמוע מה ניצול שואה יגיד על הדעה הזאת? אותי אישית מעניין מאוד, סבתי למשל, לגמרי מזועזעת מההשוואות.

3) אל תשחק טיפש, קוראים לארגון LEAD ולא אל אי וכו' ואתה יודע שהארגון חשוב לי ולכן החלטת לכנות אותו בשם אחר ועוד יותר,לכנותו "נוצרי"- בוגר, מאוד בוגר. על האקדמיה לא שמעתי הרבה ולכן אני אעדיף לעשות מחקר ולבדוק אם זה מתאים לי אבל אני לא אוותר על אירגון שהוציא כ"כ הרבה גמילות חסדים לעולם (למשל תנועת נוער לנוער עם ניוון שרירים ושיתוק מוחין- מי חשב על דבר כזה?)
ובקטע היהודי, אני לא ממש מחושבת שאתה יכול לומר דעה על הארגון כי לא היית חלק או הכרת אותו, אבל אם כבר מדברים על יהדות, כמה פעמים יצא לך לשבת עם 20 "מאמינים רדומים" ולשמוע הסבר על מה זה פרה אדומה? או למה לשמור נגיעה?

4) הרב כהנא הי"ד לא פרש, הוציאו בכח את המפלגה לאחר שהתחילה להשפיע בטענה שהיא "גיזענית" (ואח"כ הכניסו את אש"ף... ה' ישמור...)

לדינמיתהכהניסט הנודד
את בעצמך לא מתמודדת עם עובדות רציונליות,
סבא גפטו מציב לך עובדה שאת מפרנסת את הנאצים ימ"ש, ואת מעדיפה לענות בקטע הריגשי.
כנראהאנונימי (פותח)
יש גם מסע ישראלי שלומדים אותו דבר בארץ..בת-אליי
וככה את גם לא מפרנסת את הנאצים ימ"ש!!
אין גבול לחוצפה?מ.מ.י.ר
לפני ההתייחסות לדברים המזעזעים ש"סבא ג'פטו" כתב, רק אני רוצה למחות על ביזוי ת"ח. הגאון רבי יחזקאל אמברסקי זצ"ל, המשגיח דישיבת פוניבז'. אני פשוט מזועזע עד לאיפה מגיעה החוצפה. חז"ל אמרו שלפני שיבוא המשיח חוצפה תיסגא, אבל עד כדי כך? אין מעט בושה מהקב"ה? רק קצת?

וכעת בהתייחסות לדברים הנוראים שכתב הנ"ל:

א'. הדגל מייצג את עם. גם לשבטים במדבר היו דגלים, זה ייצג אותם. וכך גם דגל ישראל מייצג את מדינת ישראל, תקומת ישראל בדור האחרון, ולבזות אותה זה נורא.

ב'. צה"ל - צבא ההגנה לישראל. חיילים שמוסרים כעת את נפשם בשבילך, בשבילי, בשבילנו. אני לא יודע איזו מחשבה ילדותית זו - אבל בלי צבא, המדינה יחד עם העם שנמצא פה היו נופלים. ואני חוזר על זה שוב - יותר מ-20,000 חיילים של צבאנו נהרגו במסירות נפש בשבילנו!! לא בגלל שגירשו יהדוים, אלא בגלל שהגנו עלינו.

ג'. לא היה שום פוגרום במדינת ישראל. הגירוש מגוש קטיף זה נורא, אבל לא פוגרום. הריסת הבתים בעמונה זה נורא, אבל לא פוגרום.

פוגרום זה כמו שהיה בחברון, כשהערבים התנפלו על היהודים, ניגשו לישיבת חברון ורצחו חלק מתלמידיה, עטו על בתי יהודים ורצחו עם גרזנים, ערפו ראשים של תינוקות ונשים, שרפו בתים על יושביהם. (והבריטים לא עשו כלום כדרכם חוץ מלאסוף את הפצועים).

פוגרום זה כמו בצפת, כשאחד הניצולים סיפר שהיה אז ילד קטן והערבים התנפלו על הרובע היהודי והבעירו את כולו, נכנסו לבתים והתחילו לבזוז ולהרוג, והוא ראה איך הם שוחטים עם סכין את אמא שלו בעינויים נוראים כשהוא מסתתר מתחת למיטה. (והבריטים לא עשו כלום כדרכם חוץ מלאסוף את הפצועים).

יש דברים חמורים, אבל פוגרום זה דבר מזעזע שאי אפשר למי שלא היה בו לתאר.

ד'. רק שנבין מה היה פה לפני קום מדינתנו. למה זכינו, למתנה כל כך נפלאה, שהיא בוודאי אתחלתא דגאולה (גמרא מפורשת בסנהדרין צ"ז). ויש סיבוכים בגאולה, אבל זה לא אומר שצריך לזרוק את המתנה הזו לפח. גם על מתנה שהיא לא מושלמת אנחנו מודים, ואנחנו מנסים לתקן אותה כמה שיותר.
אבל הוא לא סבא ג'פטו, אלא גפטו!!! טעות נוראה.תפוזה 1
תשובה מעניינת רק שהיא לא קשורה ולו במעט למה שכתבתיסבא גפטו
ואם היה קשר כלשהו, אז מדובר בדמגוגיה זולה ורדודה עד כדי כך, שגם מי שיכיר בשייכות ובקשר לתגובה שלי, יחזור בו בעצמו ויאמר שאין קשר ענייני.

כתבת שטויות!

בחלק מהדברים שכתבת כביכול הגבת על דברים שאני כתבתי. אבל זה ממש לא מה שאני הצגתי. בחלק אחר כתבת דברי כפירה.

מצאת לעצמך כינוי נפלא - ממיר!
בעמונה היו יותר מ-300 פצועים, רובם פצועי ראשואלאד
זה פוגרום לפי כל קנה מידה. רק בנס לא היו שם הרוגים.

אבל בעצם, גם אתה פוגרומצ'יק בפוטנציה, הלא קראת לאוהבי הארץ "עשבים שוטים" שיש לנקשם.
איפה הוא כתב דבר כזה? הוא?סבא גפטו
הרי כל הזמן הוא (וחבריו ו'רבניו' - אבינר שרלו וסדן) מרצים שלנו על אהבת חנם...!
כי אם הוא באמת כתב דבר כזה אז מגיע לו ח"ח גדול. הרב שלו אבינר בהחלט יהיה מרוצה. הרי אתם לא שכחתם את האירוע בו 'הרב' אבינר תקף נערים ונערות בגוש קטיף ערב הגירוש, נכון? יש על כך אפילו עדויות מצולמות ביוטיוב.

ה'אהבת חנם' של הממלכתים מאוד קשה להבנה.
אהבת חינם שלהם מופנת רק כלפי שונאי ישראלואלאד
מי זכאי להגנתו ולהגנתם של רבניו? אבינר זוכה להגנתם. וייס זוכה להגנה. דרוקמן זוכה להגנה. אך האם שמענו אי פעם שהם יצאו בשצף קצף בעד רבנים שהושמצו, בוזו ונזרקו לכלא על ידי החילונים ורשויות המדינה בגלל דעותיהם?

החיילים שגירשו יהודים (כולל תלמידי חכמים) באלימות ובאכזריות נקיים מכל רבב מבחינתם, אבל מי שמעז לצעוק כמה מילים נגד רבצ"ר הגירוש הוא רשע, מבזה ת"ח ועשב שוטה שיש לנקשו.

על ממיר ועל שכמותו נאמר "מצדיק רשע ומרשיע צדיק - תועבת ה' גם שניהם"

מצ"ב קישור:
Forum/Forum.aspx/t40928#436802
תודה על הקישור.סבא גפטו
"ממיר" - וכל אות נוספת מיותרת.
הרב אברמסקי - בשבילך!!!ימין
ציינתי שמדובר ברב אברמסקי. פשוט יצא שאת שמוסבא גפטו
כתבתי בלי התואר. יש דברים יותר חשובים בחיים (או אחריהם) מתואר / תארים.
לסבא גבטוסתם משהי
לך ליד ושם ותראה מה הנצים עשו ותבין שאין קשר!!! גם אני פעם קראתי לחייל נאצי והיום אני שיא המתחרטת זה כ"כ לא אותו דבר!!! אין קשר ואין אפילו השוואה.
כתבתי שחיילי צה"ל הם נאצים?סבא גפטו
זה כמו שאני אכתוב שאת כלבה (מתנצל על הבוטות). זה טיפשי ואידיוטי. את הרי בנאדם. לא? אז נניח ואני חושב שיש לכם מספר מאפיינים משותפים כמו אהבה לבעלים, נאמנות, ועוד.. - זה אומר שאני חושב שאת כלבה כלבה? ממש לא. (לא מפריע לי שמישהו יכנה אותי כלב)

וברצינות - ביד ושם הייתי יותר מדי פעמים בחיים שלי. היו זמנים שאולי פעמיים בחודש הייתי קופץ לשם (הייתי באיזור). אני מכיר את יד ושם והר "הרצל" יותר טוב משאני מכיר את כף ידי.

כמות, מאסה, איכות - לא משנה. משנה הרעיונות והמטרות. אין לי בעיה עם המחשבה של הנאצי שהוא רוצה להרוג אותי. וואלה, חז"ל לימדו אותנו שאנחנו צריכים להיזהר מהם. אבל כשיהודי פועל להרוג אותי וכבר הרג בזדון אנשים מהעם שלי רק בגלל שהיו יותר מידי 'יהודים' - זה הרבה יותר קשה לעיכול. הם יותר גרועים מנאצים.
אני ח"ו לא משווה לשואה אבלבת-אליי
מה שחמור פה זה שפה יהודים עושים את ליהודים...
אני מצטרף!משה

ואני עוד לא הבנתי למה בשביל לעשות את העבודה כמו שצריך צריך לשנוא את הדגל. אפילו הרב כהנא הי"ד אמר הלל ביום העצמאות.
להגיד הלל זה לא להניף את הדגל...בת-אליי
מים רבים זרמו בקישון בשני העשורים שעברו מאזואלאד
ודברים רבים השתנו במדינה. כשאני נזכר איך נראתה המדינה רק לפני 10 שנים, אני תוהה אם הזכרון הזה הוא אמיתי או מושתל א-לה זכרון גורלי.
המדינה מעולם לא הייתה טובה יותרמשה
הרשע היה אחר (סטייל הורדת ילדי עדות המזרח מהיהדות), אבל זה לא שלא היה קיים.

אפשר להגיע למסקנות ולבצע פעולות גם בלי לזלזל בסמלים של השלטון הקיים, על מגרעותיו.
מי אני שאתווכח, המדינה במהותה מעולם לא היתה טובהואלאד
אבל אין דומה מצבו של אדם חולה שהמחלה רובצת בתוך מעיו, לפאזה הבאה של המחלה כשכל המוגלה מתפרצת החוצה.

עובדה היא שהיו שינויים מרחיקי לכת במדינה, כל מי שאינו מנותק מהמציאות ומבוגר מספיק לזכור מה היה בעבר - מבין את זה.
אבל לא רוצחים את האדם רק בגלל שהוא חולהמשה
אלא מנסים לעזור לו להתרפא, ולהוציא את המוגלה החוצה.
אתה טועה במהות הדימויואלאד
המדינה אינה החולה. החולה הוא עם ישראל, והמדינה היא המחלה.
קבל ח"ח!סבא גפטו
נו, הטענה היא לא חדשה.מ.מ.י.ר
גם באתר הרשמי של נטורי קרתא יש תמונה מהפגנה שם כתוב "מדינת ישראל היא הסרטן (cancer) של היהודים".

אלא שזה לא נכון, כיוון שיש מצווה לכבוש את הארץ (רמב"ן בהוספות למצות עשה ד'), ואת זה כמובן צריך לעשות ע"י צבא ומדינה.
והקשר לתגובה של ואלאד שקיבלה את 'חיזוקי'? ?סבא גפטו
מה לא מובן?מ.מ.י.ר
ואלאד כתב שהמדינה היא מחל, ורק כתבתי שהטענה היא לא חדשה.
*מחלהמ.מ.י.ר
יפה, זה מוכיח שדעתם זהה לדעתךואלאד
נטו"ק סוברים שיש איסור בהקמת מדינה יהודית, ואם הם מפגינים נגד מדינת ישראל משמע שהם מאמינים שמדינת ישראל היא מדינה יהודית. ודעתך כדעתם.

אני, לחילופין ממך ומנטו"ק, סבור שמדינת ישראל אינה מדינה יהודית.
זאת שאמרה שחיילי צה"ל נאציםSpEcIaLl
את פשוט מפגרת(וסליחה על הביטוי)..ותאמת את לא שווה תגובה
אבל זה כ"כ הפריע לי..אנשים נלחמים בשביל להגן עלייך..גועל נפש
אם התכוונת אלי אני לא אמרתי שהם נאצים...בת-אליי
לא אומרים מפגרת!!!דינמית
אתם יודעים עד כמה זה פוגע בילד עם פיגור ה"קללה" הזאת?

וזה לא משנה עם הצבא טוב/ רע- נאצי הוא לא.
ושוב, כל מי שקורא לצבא נאצי- דיברתם פעם עם ניצול שואה ושאלתם מה הוא חושב על זה?
כן! דיברתי עם ניצולי שואה מהישוב שלי...בת-אליי
והם אמרו שהרבה מאוד דברים שהצבא עושה עכשיו זה מזכיר את הנאצים...
והם בעצמם בתקופה של הגירוש הם שמו טלאי כתום...
בקשר לאהבת חינם.מ.מ.י.ר
קודם כל, כמדומה לי שזה לא אני ולא הרב סדן. ואני חשבתי שהרב זצ"ל כתב באורות הקודש על אהבת חינם ושאיתה יבנה ביהמ"ק השלישי.

בקשר לביזוי ת"ח - אני לא דייקתי במילים, ואני מתנצל. מי שמבזה ת"ח הוא לא עשב שוטה אלא שוטה ('אין אדם עובר עבירה עד שנכנסה בו רוח שטות', סוטה ג). והתכוונתי בכל אופן, שצריך לעקור את הדבר המגונה הזה של ביזוי ת"ח, שכל המזה ת"ח אין לו חלק לעוה"ב ואין מכה לרפואתו וכו', הרבה מאמרי חז"ל בעניין.

יש מהצד של אמא שלי כמה ניצולי שואה, וכולם יזדעזעו אם יראו שקוראים לחיילים פה "נאצים".
*המבזהמ.מ.י.ר
אני אישית לא קראתי להם נאצים רק אמרתי מה שניצוליבת-אליי
שואה מהישוב שלי אמרו...
רצוי שתבין שלא מקשיבים לניצולי שואה כשהם מביעים אתסבא גפטו
דעתם. כך לפחות אני למדתי. לטוב ולרע. הם יכולים לספר מה עבר עליהם וכו'... אבל מוחזק אצלינו שכל יהודי ניצול השואה האיומה שגאה ביהדותו (ולא משנה השקפתו) א"א לדון אותו. (מה שאין כן בטומס לפיד ז"ל שר"י (את הר"ת של ז"ל - תבינו לבד)).

מעט לפני הגירוש הגדול בקיץ ה'תשס"ה בגוש קטיף היו מספר ניצולי שואה (לפחות אחד מהם אף מהגוש) שהם מרגישים שעושים להם "שואה"! אתה טענת פעם ששואה עושים רק הנאצים. אני טוען שיש כאלה שיותר גרועים מהנאצים וגם עושים שואה. - בכ"א הם גם רואיינו בתקשורת ואמרו את המילים האלה. אגב, הם בעצמם אמרו שיותר קשה להם לעבור את הגירוש מגוש קטיף כי כאן עושים את זה יהודים - קלוצמעך אחד - מתי תבין? עם ערבי אפשר לדבר. עם יהודי אפשר לדבר. עם נוצרי אפשר לדבר. עם שינטואיסט אפשר לדבר. אפילו עם טאואיסט (תלמיד הרב טאו? או שמא...) אפשר לדבר... אבל עם ממלוכים א"א. אתכם צריכים 'לנקש' - כהגדרתך. (כמובן שכתבת ל'ואלאד' שצריכים לנקש אותו באהבת חנם... .. זה די ברור לי)
אם מקשיבים, אז מקשיבים. אם לא - אז לא.מ.מ.י.ר
לחלק אתה מקשיב ולחלק לא?

הציפיות שלי לצערי כבר לא גבוהות. "טאואיסט", אני פשוט מעדיף להתעלם. וכן מהטענה על הממלכתים (פשש יפה!! אני ממש רואה את המקוריות שלכם בשמות - ממלוכים.. לפני זה היה את "מועצת יש"ו", ועוד כמה שמות מאוד מקוריים.), שיש בה הוצאת שם רע וביזוי ת"ח (שיש בקרב הממלכתים).

ואני חושב שהבהרתי למה התכוונתי. קורה שטועים במה שכותבים, וחזרתי בי. שוב: לנקש את התופעה המגונה של ביזוי ת"ח, לא לנקש אנשים.

כי כשאדם יוצא חוצץ נגד כל דבר יהודיסבא גפטו
ושם לעצמו את זה כמטרה והוא בעל שררה כמו הצורר לפיד אסור לשתוק וחייבים לצאת נגדו. לטובתו, היה רצוי שהיה מתפגר קודם. בהחלט לטובתו, בלי קשר לרצונות האישיים שלי.

הוצאת שם רע וביזוי ת"ח? איפה מצאת? אני מצטט אותך במקומות שלא נוח לך. זאת הבעיה שלך שאתה לא עקבי בדעותיך ולמעשה, לוקח את התורה ו'מחליק' אותה בהתאם לאג'נדה הכפרנית עם המוסר הנוצרי שלך.
או שבכלל התכוונת לביזוי 'ת"ח' כמו שרלו, אבינר, סדן ושות'? כמות התורה שהבנאדם למד, לא הופכת אותו לצדיק. אדם שכן צדיק ו-או ת"ח לא בהכרח חסין מפני הצעות שמועלות בפניו ע"י גורמים רציניים. ת"ח הוא מוחזק כת"ח לעולם. במקרה ויש חששות, שמועות, בודקים ובמקרה שלנו אותם 'רבנים' ידועים בדברי הכפירה, בדברי התועבה, בשיתוף פעולה עם צוררי היהודים ועוד. גם אם הם למדו, הם לא חסידים. להזכירך, קורח, יש"ו, יוחנן כהן גדול היו צדיקים אמיתיים, ואדרבא ת"ח מעט יותר מאותו אבינר שלך יסוד כסא ה'.. שאתה מחזיק ממנו. ומה? הם סרו מהדרך. קורח צדיק שבדור היה. רק שאם היה חי היום אתה בוודאי היית אחד מאותם 250, לא? שהרי זה 'סתם שמועות' בקיצור... 'רב' / 'ת"ח' שמכה נערים ונערות ביהדות שאני מכיר, והמסורת שנלוות לה במשך כל הדורות, חובה לבזות ולדבר על ה'לשון הרעה' של אותו "ת"ח" שסרח!
ומי אתה שתקבע?מ.מ.י.ר
ואם אתה רואה שיש עשרות רבנים, בהם רבנים גדולים, ראשי ישיבות, ר"מים וגם אב בית הדין של קרית שמונה, כותבים שאסור לבזות את הרב אבינר. למה להסתכן בחילול שם ה'?

שוב, אני טעיתי. בדרך כלל, עד כמה שזכור לי, אני עקבי בדעותי. קורה שטועים, וחזרתי בי שכתבתי דבר לא נכון.
אהה, זה מזכיר לי שלפני שנתיים כתבו על הרבנים הממלכתים, בעזות פנים "הרבנים קורח דתן ואבירם", ואני מבין שהחוצפה נמשכת.

http://aviner.net/psak_niduy.phpבת-אליי
זה הפסק דין...כתוב שם הכל באתר..תסתכל!
יש גם מהצד הנגדי.מ.מ.י.ר
לכבודה של תורה -
http://www.aviner.org/Src_RabanimLetter.html
יש שם מספיק רבנים שחתומים בשביל שנערה בגיל העשרה לא תתערב בזה.
האסוסיאציות שלך, הם מליבך בלבד! לא אני כתבתי - לתשסבא גפטו
-ומת ליבך / התוכנה שהתקינו בך.

אתה יודע במה נזכרתי? הראי"ה כתב שמוטב להיכשל מאה פעמים באהבת חנם מאשר להיכשל פעם אחת בשנאת חנם. - - - הבחנת שהוא כתב שאהבת חנם היא דבר רע מיסודו? 'להיכשל'! הרי כמו שיש עת לאהוב ועת לשנוא, לכל אחד מהמושגים יש סיבה ועת.

ועל הציטטה הזאת הרב כהנא אמר "עדיף לא להיכשל כלל".

אהבה בחנם נותנים חילונים סוטים - ל'השכלתך'
גם במה שהבאתי חתומים הרבה רבנים מגדולי הדור!בת-אליי
כמה אנשים פנו בסיבו"ש לרב שמואל אליהו ושאלו אותו מה אבא שלו, הרב מרדכי אליהו מה הוא חושב על כל הקטע הזה והוא ענה להם שהוא לא מעריך בכלל אותו...
שלא לדבר על מה שענה הרב מרדכי אליהו לנהג שלו כשנסעסבא גפטו
-ו בכביש והגיעו לצומת.. . וד"ל.
מה?! מה הוא ענה?בת-אליי
הרב מרדכי אליהו ישב ברכבו והנהג שלו הסיע את הרכב.סבא גפטו
הגיעו לצומת והנהג עצר. שאל אותו הרב מרדכי אליהו למה עצרת? ענה לו הנהג - רמזור אדום. ענה לו הרב - לפי אבינר זה לא ממש. -- שמענו את זה מאיזה רב. לא מאיזה בחור ש'סתם בא לו להשמיץ' את הסרסור.
מה זאת אומרת?! מצטערת..אבל לא הבנתי...בת-אליי
תכנסי בניק השני שלך ואת 'תבין'!סבא גפטואחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה

אולי יעניין אותך