דרך ארץ קדמה לתורה...eliya

בזמן האחרון אני לא כ"כ פה...אבל רק רציתי להגיד...כל הקטע של המאחזים וזה....האם הציווי מהתורה לשבת בארץ יותר חשוב מדרך ארץ ומכות לחילים???? אני חושבת שזה ביזיון ובושה לעם היהודי שדברי חז"ל לא משתרשים עמוק...ולעומת זאת הציווים מהתורה "עלה נעלה וירשנו אותה" וכו'...כן חזקים אצלינו...אבל מה עם "דרך ארץ קדמה לתורה"?? ד-ר-ך א-ר-ץ קודמת ל-ה-כ-ל לכל החוקים שבתורהה!!! גם ל"עלה נעלה וירשנו אותה"!!!!! וכנ"ל עם ביזיון לרבנים...בסיבו"ש בר"ח אדר שהרב הראשי לצה"ל שהיה בהתנתקות עבר שם והתחילו לירוק עליו ולצעוק עליו וכו'...כמעט הרבצתי להם בחזרה... אתם יודעים שאין סליחה על ביזיון תלמידי חכמים?!?!?!?!?!?!!! העיקר זה "ארץ ישראל"???!?!? עדיף שלא יהיה ארץ ישראל ויהיה כבוד לתלמידי חכמים, עדיף שלא יהיה ארץ ישראל ויהיה כבוד האדם זה לזה!!! בגלל אי כבוד זה לזה נהרגו המוני תלמידים של רבי עקיבא!!!! יישוב א"י ע"י פגיעה בחיילים ואלימות, ואי כבוד, זה לא מיישם את המצווה!!!! זה מצווה שבאה בידי עבירה!!! ואתם יכולים להגיד לי "אבל אם החיילים מתחילים להרביץ לנו, מה לא נתגונן?" והתשובה היא- , כןן!!! לא נתגונן אלא נקום בשקט ונלך!!! ואח"כ נחזור!! מה נרד לרמה שלהם?!?!?!?!!! זה פשוט מצווה שבאה לידי עברה!!!!

תחשבו על זה...

נ"ב- אני לא יקרא את התגובות שלכם...אל תטרכו...

דמגוגיה זולה ברמה הכי גרועה.מתנחלוס
באמת לא כדי לטרוח להגיב.
מה זה ההתנשאות הזאת?
יש משהו במה שהיא אמרה....איזה מלך ה'!
אבל בכל זאת נשמעת פה התנשאות קטנה.....
אפשר הגיד שזה גם קצת מעצבן שכל אחד שבא לוקראתיך
בא ומנסה לתקן אותנו....מזה עניינכם?זה בדיוק ביני לבין ה'....
ותאמיני לי שגם ההתנהגות שלכם לא תמיד בסדר...
אז בבקשה אל תבואי ותנסי להתיף לנו מוסר
...זה לא עניינך...!!!
וסתם שתדעי שמה שאת אומרת זה פשוט שטויות!!!
זה עניינהקטיף שנית
"הוכך תוכיח את עמיתך"-
אני לא אכנס למעשה עצמו אבל בטח שאם מבחינתה זה לא בסדר היא צריכה להוכיח
יש משו ענק במה שאת אומרתSpEcIaLl
תאמת-לא חשבתי על זה
אבל הפריעה לי ההתנשאות שלך בסוף ההודעה..וזה קצת שינה אצלי את הגישה למה שאמרת..חבל!!
השאלה אם זה הוכחה כדי לבוא ובאמת לעזור לנו לתקן,קראתיך
או שזה הוכחה כדי לבוא ולהוכיח ולמצוא את הרע בכל דבר שעושים....
אני לא יודעת מאיזה דרך היא באה אבל זה באמת קצת מעצבן הקטע של ההוכחות הלא נפסקות...
ואנחנו ערים למעשים ויודעים מה אנחנו עושים,אנחנו לא ילדים קטנים שצריכים פיקוח עלינו....

שיהיה לילה-טוב!(=
התנשאות או לא, בטח זו לא רק שלא"ר יצהר
התנשאות או לא,בטח זו לא רק שאלה שלך,ננסה לענות.א"ר יצהר
כהקדמה לפני התשובה יש כמה ענינים.
א:אין כאן משפט לאף אחד ואין כאן אשמים והאשמות.
ב:הדברים לא נאמרים באופן אישי וזה גם לא פסק הלכה.
ג:חוץ מזה,אם אאצבן מישהו. עמכם הסליחה מראש.
אין כאן רצון לבזות תורה חס וחלילה.אך כשיש אדם שמבזה את הארץ,את כל ההקרבה שלך ואת כל החיים שלך עד עכשיו, ברור גם אם לא מוצדק, ברור היחס המזלזל ואף הפוגע. לא שזה מתיר משהו אבל כשיש הבנה,כל ההערות מתקבלות אחרת.
וכן מדברי הרב גינזבורג נשים\נערות אין מקומם בפינוי,אך בנים צריכים להאבק.
וחשוב מאוד לא לשכוח את הראש במאבק ולזכור שמולנו עומדים אחים(ולפעמים לא אחים.) ואסור להילחם מולם כמו שנלחמים מול הערבים.
טוב מאוד שלפחות ציוויים מהתורה משתרשים עמוק אבל אמת אסור לשכוח וצריך לרענן מדי פעם את הזיכרון בדברי חז"ל.
אסור לשלול את א"י! אפשר לומר שצריך להשתפר,אבל לא לשלול. לא להיות כפויי טובה כלפי שמים.אנחנו לא יכולים להעמיד שני דברים מן התורה ולומר מה יותר חשוב. אנחנו פשוט לא בדרגה.וכן אין להשוות אותנו לתלמידי רבי עקיבא,ולא להיתנהגותם אצלנו באים עלינו להעיפנו,אצלם זה לא היה במקום שמישהו בא לפגוע בכל עמלו של השני.
כשכייס י-ה-ו-ד-י-. יהודי בא לכייס אותי,אני לא אתגונן? אתן לו לגנוב כי הוא יהודי? לא. אני לא אתן לו לכייס אותי,ברור שאתגונן.
יהודי בא לגנוב ולהרוס את ביתי,אני מתגונן. אני מתנגד. מתנגד,מתגונן,ותמיד,
ת-מ-י-ד אני זוכר שהוא יהודי, הוא בן של מלך ואני לא מעליו אלא פשוט מואר יותר ממני.
אני עשיר בדעת והוא עני. במקום שהוא ירצה לגנוב ממני דעת כי חסר לו, אני אתן לו. אצא אליו מלכתחילה כדי למנוע אותו מלבוא לגנוב לי, =אמנע אותו מלבוא לפנות אותי, גם לו יהיה, אז למה לו את שלי?ז\ו לא ירידה ברמה, זה פשוט הבדלי מעמדות. הבדלים של עושר ועוני.
בגוש את יכולה "אחר כך נחזור"? לא. חא תמיד צריך להכנע. הרבה פעמים צריח להיות יותר חזקים.
הלוואי שנצליח ולילה טוב.
טוב,eliya
אמרו לי שאמרתם שאני מאוד מתנשאת, אני פשוט הייתי חייבת להגיד מה אני חשובת, וללכת...כי אני לא מתכוונת להיכנס לפורומים פה...פשוט אמרתי שיאללה, יש לי פולל מבחנים וזה, סוגרים עניין ואמרתי לעצמי שאני לא נכנסת לפה יותר,כי זה מבזבז לי את הזמן, ויש לי דברים יותר חשובים, פשוט נכנסתי כדי להיפרד מהפורומים... בגלל זה כתבתי שאני לא אקרא את התגובות...אני מצטערת ממי שנפגע פשוט הייתי חייבת להגיד מה שיש לי על הלב, ויצאתי, לא התכוונתי להגיד שאני לא רוצה לקרוא את התגובות.
אז...סליחה...
אליה, אמרתי לך כבר את דעתי אבל אני רק מוסיפה:יסכלוש2
בס"ד
כשבא חייל ואומר לבחור לרדת, הוא לא ירד, כי אין לו שום סיבה לרדת.
אם מישו יאסור עלייך סתם כך להסתובב ברחוב- תקשיבי לו? לא! למה-מה-קרה? מי הוא בכלל?? זכותו של כל יהודי להסתובב על גבעות בארץ ישראל באותה מידה שזכותו להסתובב ברחובות תל- אביב בארץ ישראל!!
כשהחייל יתחיל להרביץ- אני כן אחזיר לו!! כי אני לא נמלה! ואין לו שום סיבה להרביץ לי! זה שממשלת ישראל החליטה שזה פשע להסתובב בארץ ישראל זה לא קובע שזה פשע! זאת מצווה מהתורה! אם ממשלת ישראל תחליט שאסור להתפלל אני לא אתפלל?
חוץ מזה, שאם חברה שלך תלך איתך מכות, תחזירי לה? או שתברחי? אני הייתי מחזירה... (תזהרי לא להרביץ לי..) זה לא "לרדת לרמה שלה" או "חוסר דרך ארץ" זה להחזיר מכות למי שמרביץ לך סתם, בלי סיבה.

(מדובר רק על בנים!! אני לא חושבת שבנות צריכות להשתתף בפיניים חסרי טעם כאלו..)

בעיקרון, אני חושבת שזה סתם מיותר כל הפינויים האלה. אם יודעים שיש כוחות בדרך- לענ"ד צרך לרדת עוד לפני שהם יגיעו, כך שהם יגיעו למקום ריק. וברגע שהם ילכו- אנחנו נחזור. זה סתם ביזבוז כוחות להתעמת עם המשטרה, אולי גם להעצר.. וכו'..
מה שכתבתי למעלה מדובר רק על כאלה שהחליטו להשאר במקום גם כשהמשטרה מגיעה..
המטרה(לפי דעתי..)שנשארים בגבעות שבאים משטרע:אוריין
בס"ד
1. להראות שנאבק על ארץ ישראל בכל מקרה כל הזמן ושלא נתי'יאש!(והמשטרע מנסה לי'יאש אותנו..)
2. שהמדינה רואה שעל איזה אוהל בגבעה נטושה יש מלחמה אבל ממש מלחמה זה עוזר למנוע את הפינוי בישובים כי אם על אוהל יש כזאת מלחמה אז תארי לך מה י'הי'ה בפינוי של ישוב(ח"ו).....
3.למה שלא נאבק? זה ההשתדלות(אומנם הקטנה..) שאנחנו יכולים לעשות.....
דרך ארץ קדמה לתורה כל עוד היא לא סותרת את התורההכהניסט הנודד
ועקירת מאחזים\ישובים זה דבר שמנוגד לתורתינו הקדושה!!!!!!!!!!!!!
כדאי לעיין בדברים לפני שכותבים שטויות..קומי אורי
כולם מעיי'נים לפני שכותבים...וזה לא שטויות...בת-אליי
דרך ארץ קדמה לתורה! אבל..!~אהרלה~!נתניה
הכל טוב ויפה, אבל דרך ארץ קדמה לתורה, זה סך הכל משפט יפה של חז"ל ותו לא!
אם כל הכבוד לך, מצוות יישוב ארץ ישראל דוחה אפילו פיקוח נפש!!!
די מצחיק לכתוב "דרך ארץ קדמה לתורה"...עוגת כרוב =]
לא רשום בשום מקום "דרך ארץ קדמה לתורה"
(חוץ מכל מי שאומר את זה היום...) זה רשום שונה
אני לא זוכרת לציטוט...
אבל המשמעות שאני למדתי על המשפט הנ"ל היא זו:
לפני שקיבלנו את התורה חיינו ע"פ דרך ארץ (לא לגנוב, כבוד הורים)
היום שזכינו וקיבלנו את התורה הקדושה שהיא תורת אמת
וכל החוקים והציוויים שכתובים בה מראים לנו בדיוק את דרך החיים האידיאלית
שנזכה ללכת בה...
עכשיו אפשר להתווכח אם זה נכון לריב....
אני גם שמעתי את מה שאמרת...אבל לא זוכרת ת'ציטוט..בת-אליי
שמעתי מרבנית מאוד גדולה...ה' הוא המלך!!!
שבעולם שלנו יש רבני שקר ויש רבני אמת.
יכול להיות שברבני השקר תהיה נקודה טובה אבל זה לא הופך אותם להיות רבני אמת .
גם המשיח שיבוא במהרה יהיה בדורו עוד משיח. אך משיח שקר. משיח השקר יעשה יותר אותות וניסים מאשר משיח האמת, והוא ימשוך אליו המוני אנשים ויהיה מאוד קשה להבדיל ולהחליט מי הוא המשיח האמיתי...
גם בדורנו, בעז"ה דור המשיח, יש בלבול ואנו לא מבדילים מי רב אמת ומי רב שקר. אבל אם מסתכלים על זה לעומק אפשר אולי להבין....
רב שמורה לפנות קברים ממקומם, רב שפוסק לגרש יהודים מביתם, רב שפועל נגד סירוב פקודה, - הוא לא רב אמת!!
איך אפשר להסביר את זה??
זה נראה לכם קשור, לדרך ארץ??
דרך ארץ מתחיל מהבנאדם הזה!!
ושלא יתפלא למה יורקים עליו!!
דרך ארץ קדמה לתורה? אז למה אין לרב הזה דרך ארץ???
מהי ההתנשאות הזו והגאווה לא לשמוע דעות של אחרים ואז אחרי שכמובן קראת את התגובות לבקש סליחה...
אם דברת על דרך ארץ אז תתקני קודם את עצמך!!
איך אומרים:" כל הפוסל.. במומו פוסל"..
תקראי מה שכתבת לפני שאת מפרסמת את זה בפורום!!

רב צבאימשה
הינו בסך הכל קצין חיל רבנות ראשי. ברגע שיודעים את זה לא עושים עניין מכל הכרעה הלכתית ו/או מנהלית שלו.

בדיוק כמו קצין חינוך או כל מפקד חיל אחר.
מסכימה עם כל מילה שלך!בת-אליי
התכוונתי שאני מסכימה עם "ה' הוא המלך"בת-אליי
ה' הוא המלך-את צודקת ממש!אשרייך!!קראתיך
רואים שאת בתודודה שליי....(=..חח סתם...
למען האמת, זה לא מדויק..מ.מ.י.ר
הרי הגרא"מ שך זצ"ל, ראש ישיבת פוניבז', פסק שאם יש אפילו ספק שיהיה שלום - צריך להחזיר שטחים (ועל כן, אולי יש מקום לדון לכף זכות את מנחם בגין שפסק לפי הגרא"מ שך זצ"ל..).
הגר"ע יוסף שליט"א פסק שמותר להחזיר שטחים רק אם יש סיכוי ממשי לשלום(מה שכמובן אין היום, אבל באופן עקרוני).

ועל כן, לא אנחנו נקבע מי הוא רב אמת ורב שקר. יש הרבה "דעת תורה", ולא כל רב שדעתו לא מוצאת חן בעינינו - נקבע שהוא רב שקר ונכתוב עליו "ימח שמו" או "שם רשעים ירקב".
מה אתה אומר?ה' הוא המלך!!!
אולי צריך לדון לכף זכות גם את אריאל שרון??? כזה "צדיק תמים" ממש "שה"!!
היה ממש סיכויים גבוהים(!) לשלום!! ולכן הרב אריאל שרון פתח את הספר של הגר"מ שך זצ"ל ראש ישיבת פוניבז' ובמליאה עמד והראה לכל שריו ויועציו של"התנתקות" יש אסמכת מרב מאוד גדול!! ואז היו מפרסמים את זה בראש חוצות.. וגם לפנאטים לא היה על מה לריב....(?????????????) אני מכבדת את הרב. אבל לא על שטויות צריך לדון לכף, זכות...
אתה באמת חושב שצריך לדון לכף זכות את "הרב" מנחם בגין שרק פינה חבל ארץ ע-נ-ק-י תמורת סיכוי אפסי לשלום???
דווקא זה לא נכון.מ.מ.י.ר
בגירוש גוש קטיף לא היה אפילו סיכוי זעיר לשלום, כיוון שזה היה מהלך חד צדדי.
לעומת זאת, יש לנו עד היום שלום עם מצרים ולזה בדיוק התכוון הגרא"מ שך זצ"ל, שעל זה חייבים להחזיר שטחים אם יש אפילו סיכוי לשלום, ובאמת ע"י החזרת סיני - יש שלום עם מצרים.

הגר"ש ישראלי זצ"ל והגר"א שפירא זצ"ל חלקו כמובן מכל וכל על פסק זה, אבל רק אמרתי שגם רב שאומר להחזיר שטחים לא הופך אותו לרב שקר, ולא אנחנו נקבע מיהו רב שקר ומיהו רב אמת.
צודקת, המקורי זה: "דרך ארץ קדמה לתורה כ"ו דורות"איתן6
ויש על זה הרבה עניינים
דרך ארץ קדמה לתורה -סבא גפטו
נכון. ומאיפה למדת את הציטוט הזה אם לא מהתורה (במקרה הזה תנא דבי אליהו) שאלו דברי תורה?

אבל אתה יודע מה - אין טעם להגיב לך. אתה הסברת לכולנו מה הפרצוף האמיתי, שלכם הממלוכים, "אהבת חנם" "אהבת חנם".. אבל "...ולצעוק עליו וכו'... כמעט הרבצתי להם בחזרה...." - יודעים להרצות לנו מפה ועד לנבכי הוותיקן, אבל כל זה לא יעזור לכם. נצרות ויהדות אלו שתי דתות שונות. כל נסיון להכניס אלמנטים מהנצרות, מההשקפה הנוצרית, הפניית הלחי השנייה וכו' ליהדות לא תצלח לכם!

אתם, בני-המתמעטים (החילונים), השחורים, ה'פוסט ציונים' כולכם מוגדרים כ"אפיזודה חולפת". יבוא ויום וניגאל ממכם סופית. לבינתיים רק ניגעלנו ממכם.
לא רק מהתנדב"א.מ.מ.י.ראחרונה
גם במדרש רבה (ויקרא פ"ט) כתוב:"כ"ו דורות קדמה ד"א את התורה שנאמר לשמור את דרך עץ החיים, דרך זו דרך ארץ, ואח"כ עץ החיים זו התורה", והרב זצ"ל כתב באורות התורה (י"ב, ב') - "דרך ארץ קדמה לתורה, הקדמה זמנית מוכרחת לדורות, המוסר בטבעיותו, בכל עומק הודו וכחו האיתן, מוכרח להיקבע בנפש ויהיה מצע לאותן השפעות גדולות הבאות מכוחה של תורה".

גם אני מוצא שאין טעם להגיב לדבריך.
אבל עזוב, יש אנשים שימשיכו לבזות ת"ח שלא נראים להם ויגידו שהם "קנאים", ימשיכו להוציא הרבה פעמים שם רע במסווה של "קנאות", ימשיכו לעשות הרבה דברים במסווה של "קנאות" (ושיהיה ברור לחלוטין, לא רמזתי לשום בנאדם ספיציפי. אלא לעיקרון שאפשר לראות הרבה פעמים בהרבה מקומות לצערי), ויצפו כל יום לבניין בית המקדש. (שוב, דב"ק של הנצי"ב בהקדמה לס' בראשית).
ואתה צודק לחלוטין, היהדות האמיתית תישאר תמיד ובסופו של דבר אף אחד לא יצליח להכניס לתוכה שום דברים זרים.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשהאחרונה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך