עבר עריכה על ידי לארוצהלהגיד בתאריך י"ד אדר תשע"ב 21:55
אם תתגרשי, תחיי בהרגשה שאת עוללת את זה לילדים שלך.
אם לא תתגרשי, תחיי בהרגשה שהילדים שלך עוללו את זה לך.
הבעיה היא ששני המצבים האלה חמורים מאוד. וחמור מאוד שילד ירגיש ככה.
מנקודת מבט של ילדה להורים גרושים, אני רוצה להגיד שלא תתגרשי, שתחסכי את זה לילדים שלך, שלא תעשי להם את זה!
אבל מנקודת מבט של בחורה שבעוד כמה שנים בע"ה תוכל להתחתן בעצמה, ושיודעת שהנישואין שלה חס וחלילה יכולים להיכשל (כמו של כל אחד) אני רוצה להגיד לך שלא תוותרי גם על עצמך.
נכון, זה קשה, זה כואב, זה לא בריא, זה לא טבעי, זה לא אידיאלי וצריך לעשות הכל כדי למנוע.
אבל אם אי אפשר, אז גם להישאר כך זה נוראי.
אני לא ראיתי שום מריבה של ההורים שלי עד שהם החליטו להתגרש (אח"כ כבר לא טרחו להסתיר וראיתי המון מריבות ואני מצטערת שההורים שלי לא מספיק בוגרים כדי להבין כמה זה כואב).
מצד שני, יש לי חברה טובה שכבר התפללה שההורים שלה יסגרו את הבסטה. שהיה לה כ"כ רע בבית והיא פשוט לא יכלה לסבול את זה, ועד שההורים שלה התגרשו הנזק היה רב מהתועלת (של לחכות..)
אז האמת היא שאת פשוט במצב ביש. לא משנה איך תנהגי, זה לא יהיה המצב האידיאלי לילדיך. (גם אם תתגרשו כשם הם יהיו בני חמש, או חמש עשרה, או עשרים וחמש או חמישים וחמש יהיו לזה השפעות עליהם. ואני לא מאמינה שכיוונת למעבר לחמש עשרה..)
בקיצור, את צריכה לשקול מה נכון וטוב לך כי ככה מחליטים על להתגרש או לא. לילדים זה לא יהיה טוב. לא משנה איך ומתי זה יהיה.
אבל, אני מציעה לך לא לוותר, לא להיכנע. אם את מרגישה שיש בך כוחות למשוך עוד כ"כ הרבה שנים עם האדם הזה לטובות הילדים שלך, אז אולי עוד יש שמץ של סיכוי ותקווה גם לזוגיות שלכם. תנסי, תילחמי על הקשר, תלכו ליעוץ זוגי, תדברו עם רבנים, תתפללו!! והכי חשוב, תדברו!
-- אני בטוחה שכבר שמעת את זה המון ושאת במקום של -אין סיכוי-.. זה כל כך מוכר והגיוני וטבעי. אבל אם את מחפשת את טובת הילדים שלך, אז אני אומרת לך באמת, זה הדבר הכי הכי טוב שאת יכולה לעשות בשבילם כרגע.
ואפילו אם לא יצליח, ולא יהיה, כשיגדלו וישאלו תוכלי להגיד שעשית הכל, שזאת לא היתה החלטה פזיזה, ושעשית כל מה שידעת לעשות. אחד הדברים שכ"כ הכאיבו לי, אכזבו אותי, זה כשהבנתי כמה מהר ההורים שלי החליטו להיפרד, לפרק את המשפחה שלנו, לקרוע אותנו לגזרים. רציתי שיגידו לו שניסו שנים, שהלכו ליעוץ זוגי, שנלחמו בשביל זה, שהתאמצו. ובמקום זה שמעתי שכמעט חצי שנה הם חשבו על זה. חצי שנה?? זה כל כך כואב. כל שבע השנים האחרונות אני עומלת על לתקן את החיים שלי שפירקתם בחצי שנה?!
ודבר אחרון, אם תחליטו להיפרד בסופו של דבר, כי זה הדבר הנכון והטוב לעשות, בין אם זה עכשיו או בעוד הרבה שנים, הכי חשוב שתיהיה שם בשביל הילדים, קשובה, אוהבת. תראי להם שעזבת את אבא אבל לא אותם. שאבא עזב אותך, אבל לא להיות אבא..
בהצלחה, שה' יברך אותך בכוחות לבחירות ולמעשים הנכונים..