האם מותר להשתמש במידע מוקדם שהושג בדרכים לא כשרותאנונימי (פותח)

שימוש במידע מוקדם הוא עבירה פלילית בתחומים רבים.

כשבוע לפני המבחן הארצי הופיע הנתון הבא:

א' אדר 16:17

קיבלתי מידע ממקור אמין (יו"ר נח"ת) שכותב השאלות בחידון יהיה נריה פנחס.

אז תתכוננו בהתאם (עיינו בארצי של תש"ע).

בהצלחה

מתמודדים רבים שאינם משוטטים באינטרנט לא קיבלו הנתון הנ"ל והופתעו בבחינה, בעיקר מהשלמות הפוכות.

מה דעתכם, האם נתון זה סייע לכם בחידון?...

אתם בודאי יודעים מי אמר את הפסוקים הבאים, האם אתם גם מבינים את הכונה?

"ויגל כמים משפט וצדקה כנחל איתן"

"למדו היטב דרשו משפט ...שפטו יתום ריבו אלמנה"

"כי אם עשות משפט ואהבת חסד ..."

תשובה לvisitor~מישי~
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך י"ד אדר תשע"ב 08:01
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך י"ד אדר תשע"ב 08:01
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך י"ד אדר תשע"ב 07:37

אני לא חושבת שזה דבר שהמתמודדים אל היו אמורים לדעת גם לפני המחוזי ביום עיון של נח"ת אמרו לנו מי תהיה כותבת השאלות. נכון שזה יכול לעזור להתכונן אבל הם זה לא דבר שמישהו ניסה להסתיר.גם יו"ר נח"ת, אני מניחה, ידע שזה מידע שמועבר לחידונסטים והוא לא חשב שזו רמאות. וגם אם זה לא היה נריה פנחס היו יכולות להיות השלמות הפוכות, זה היה בכל החידונים בשנים האחרונות חוץ משנה שעברה ולכן אני למדתי משלי הפוך עוד לפני בכלל שידעתי מי הכותב כי הבנתי שיש סבירות רבה שיהיה אם היה כמעט בכל השנים האחרונות. ומי שלא עושה חידונים משנים קודמות זה די בעייתו. לי זה ברור שחייבים לתרגל חידונים כמה שנים קודמות כי הסגנונות משתנים וצריך להיות מוכנים להכל ולדעת מה עלולים לשאול. אני אגב, שמעתי שהפסיקו לעשות השלמות הפוכות בגלל הקושי ובכ"ז למדתי ליתר ביטחון.

אשמח אם תגיב לדברי.. לא היתה לי כל כוונה לעשות דבר שהוא רמאות. ברור לי שזה דבר שמבחינת האחראים על החידון זה לא מסווג. זה בערך כמו לתרגל חידונים משנים קודמות, שמפורסמים במקראנט ובנח"ת לעיני כל חידוניסט ... 

פורים שמח!!!חיוך גדולחיוך

תשובה לVISITOTישראל12-$

מה אתה מבלבל אה לא עלית אז אתה אומר על אחרים שמרמים כל מי שעלה עלה בצדק 

זה שהם ידעו מי כותב את השאלות זה לא משפיע השישיה הזאת יודעת את החומר מצוין ובגלל זה הם עלו הם לא ידעו שום שאלה שתיהיה במבחן הם עשו דרך כשרה ובהצלחה להם בארצי המסכם !!!!

תגובהחידוניסט לשעבר

כאשר בררתי את זהות מחבר השאלות, בדקתי גם שזה ניתן לפרסום.

לכן, אני לא רואה בזה "מידע שהושג בדרכים לא כשרות". כל מתמודד שהיה פונה להנהלת החידון אמור היה לקבל תשובה זהה. זה לא מידע חסוי, והוא נגיש לכל מי שמנסה לברר.

סיכוםאנונימי (פותח)

ראשית, ברצוני להבהיר שאין לי ספק שלא היתה כונה רעה למישהו מהמעורבים בענין הנ"ל. אך נעשו כאן טעויות וקויתי לראות התיחסות לכך בתגובותיכם.

לחידוניסט - כאשר נחשף מידע באופן סלקטיבי, ובעקבותיו המלצה לפעולה  ("תתכוננו בהתאם") - אזי נוצר יתרון לעומת מתמודדים שלא נחשפו למידע. אם הנתון של שם המחבר לא משמעותי - מדוע פרסמת נתון זה?

למישי - יש מתמודדים שלא מכירים את שפע המקורות בנושא החידון. המארגנים, שנכשלו בגדול בארגון החידון הארצי המקדים, אמורים לספק לכל המתמודדים מידע לקראת החידון - לדוגמא נתונים על מבנה המבחן, ואולי דוגמת מתכונת המבחן. עובדתית - יש מתמודדים שהופתעו מהשאלת במבחן. אין לי ספק שבשנה הבאה יחולו שינויים בתהליך.

לישראל - אני ממליץ לך לערוך בדק בית יסודי בדרך התיחסותך לסביבה.

תגובהחידוניסט לשעבר
עבר עריכה על ידי חידוניסט לשעבר בתאריך י"ד אדר תשע"ב 15:55

כפי שציינתי בתגובתי הקודמת, מדובר במידע שכל אחד יכול להשיג. ה"המלצה לפעולה", כהגדרתך, היא שלי, והיא לא ניתנה ע"י גורם כלשהו הנוגע בדבר. פורים שמח.

לVISITOR אתה הגעת לארצי?בכל מקרה אין מה לשנות .ישראל12-$

ל visitor~מישי~

אם יש מתמודדים שלא מכירים זה בעיה של בית הספר שלהם. ואני די בטוחה שמתמודדים שהגיעו לשלב הארצי לפחות רובם המוחלט כנראה כן מכירים לפחות את נח"ת ומקראנט שזה האתרים הרשמיים פחות או יותר שגם מכינים לחידון. שם גם כתוב החומר לחידון.וובפורום לחידונסטים של מקראנט גם היה כתוב מי מחבר את השאלות. למה שלא יכירו את זה? אני בטוחה שכל מי שרק רוצה ימצא את זה. מי שלא רוצה זה בעיה שלו. ברור שיש מתמודדים שהופתעו מהשאלות במבחן. גם אני הופתעתי ממשלי שלא היה כך באף אחד מהחידונים שתרגלתי- כ"כ הרבה נקודות וכ"כ הרבה פסוקים הפוכים. ואני יכולה להגיד כמו שכבר אמרתי שלמדתי משלי הפוך עוד לפני שידעתי מי כותב השאלות אז בזה אני לפחות חפה מפשע. ואני מקווה שבאמת בפרסום לשנה הבאה יותר יפרסמו את נח"ת ומקראנט. 

מה שכן, אני מבינה את מה שאתה אומר. אני לא חושבת שיש כאן באמת בעיה אבל אולי בכ"ז לא כדאי לעשות את זה שוב ואני אדע להבא. (אם כי שוב אני עדיין לא חושבת שיש בזה בעיה, כי כל מתמודד שרוצה יכול בלי בעיה להגיע למקראנט מחיפוש באינטרנט:  "חידון התנ"ך" בגוגל. כשמחפשים זה השני בתוצאות זה באמת לא בעיה.)

נראה כמו הוצאת שם רע לשואאאלעד

אם אני לא טועה, על הדפים ששולחים לישיבות ולאולפנות, כתובים כל הפלא' של הרכזים ושל נריה,

מי שרוצה, יכול להתקשר!

וכדאי לברר לפני שמוציאים שם רע.

אין כאן הוצאת שם רעאנונימי (פותח)

עובדה - יש משתתפים שלא היו ברשותם הנתונים לעיל. הנהלת החידון מודעת לתקלות שארעו וכנראה שבעתיד יהיו שינויים משמעותיים במתכונת החידון.

אז מה?אאלעד

יש גם מתמודדים שלא יודעים שצריך ללמוד את משלי בע"פ, אז אם אני אומר את זה למישהו זה לא "דרך כשרה"?

במקרה כאן כל אחד יכל לברר עם אנשים מנחת פרטים על החידון. פשוט להתקשר ולברר!

אסור להתקשר למחבר החידון או למעגל הסובב אותואנונימי (פותח)אחרונה

נראה לך סביר שכל אחד יתקשר למחבר המבחן?

האם מתמודד בשם אבנר נתניהו יכול להתקשר למחבר המבחן? או אולי אבא שלו יתקשר?

נעשתה טעות ללא כונה רעה, אך אין צורך להצדיק אותה.

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך