הלך לעולמו טומי לפידימין קיצוני

בס"ד

הלך לעולמו טומי (יוסף) לפיד

באבוד רשעים - רינהמשה
אני לא בדיוק ....אח..
שמח , במקום שיחזור לאבא שבשמיים עוד בן שהלך בדרכיו.... אז יחזור אחד שלא הלך בדרכיו....לא נראה לי שאבא מעדיף את זה ככה... אני לפחות הייתי מעדיף שיחזור לאביו שבשמים ושירפא {לא לאפוקי מה' ח"ו אלא מחלק ממנו...}.... אז על האדם הבא נתפלל כולנו שיחזור בעז"ה לאביו שבשמיים....."ברוך דיין האמת"
ה' ירחם עליך, ובעז"ה תחזור בתשובה מדעותיך ההזויותימין
למה הזויות? אפשר הסבר?אח..
אני לא מבין אותך , עמ"י ערבים זה לזה.... אם המטרה שלך האמיתית זה לעבוד את הקב"ה > למה לא להתפלל שיחזרו אליו בניו????
ב"ה התקיים "וכל המינים כרגע יאבדו""עלה נעלה"
בעז"ה צריך לקיים גם "באבוד רשעים רינה"מעוז אסתר
חבר'ה אתם לוקחים על עצמכם את זה?אנונימי (פותח)
אתם לוקחים על עצמכם את זה שעכשיו אתם מגיעים לשמים ומקטרגים עליו וזה בטוח לא מוסיף טוב?
די-הבנאדם מת קצת כבוד או משהו,לא חייבים פנאטיות בכל דבר
מסכים!!אח..
אולי עדיף שנמשיך על יהודי אחר בלי שם....שעדיין חי...מישו ש"רשע" לדעתך..
עזבו, לא משנהאנונימי (פותח)
אין לי כח להתווכח. מצטער.
עם מי התווכחת?ימין
ואגב, מה זה 'הקלם'?ימין
כסיל - קרא את המאמר המקיף של הרב צוריאל כאן באתרסבא גפטו
(הרב משה צוריאל - ליתר דיוק). מאמר מאלף. (ולמה מאלף? כי בע"ח מזן ממלכתים, לא יכולים לקבל הסבר כמו בנ"א. הם צריכים אילוף)
הוא עשה המון!! בשביל ניצולי השואה ויד-ושם!אנונימי (פותח)
בשביל ארץ ישראל השלמה-מעט מאוד ואף ניסה בתחבולתיו להרוס אותה...

ברוך דיין האמת!
הוא עשה הרבה לטובת ההיתבוללת של עם ישראל!!!!!!!!!!מעוז אסתר
גם היטלר עשה המון. אחרי הכל יש ריבוי אוכלוסין בעולסבא גפטו
-ם... באמת! הרי היטלר חיסל איזה 18 מיליון, 6,200,000 יהודים. על היהודים, בהחלט חבל. על הגויים? איפשר לנו לנשום מעט יותר. (ועל תשכח שהוא הרג הרבה הומואים וצוענים וכו'.. ח"ח? - בעצם לא. אבל עדיין, הוא תרם גם תרם).

זאת לא השוואה, א"כ לא הייתי מתנגד לה באופן עקרוני. במקרה הזה, הוא נישול צואה, סליחה, ניצול שואה כך שלגבי ניצולי שואה אנחנו לא שופטים אותם. למעט מקרים כמו שיוצא אחד כמותו - שהשקיע את כל כוחו ברדיפת הדת ומצד ההלכה היה צריך להרוג אותו ממזמן.
דיי!! חלאס!!טימון!
אני רוצה להבהיר כאן נקודה מאוד חשובה, שנראה לי שרבים ממכם לא יודעים ומודעים אליה: בזכות מה יבנה בעז"ה ביהמ"ק השלישי??
הא?? הרבה כאן לא יודעים, נכון??
אז הנה התשובה: אהבת חינם!!
וממה בדיוק נחרב ביהמ"ק?? משנאת חינם.. איזה כיף לגלות לכם דברים חדשים..
אחים שלי!! אנו מצווים לאהוב כל אדם מישראל, כן, אפילו אם הוא רשע וחוטא! מטרתינו היא לנסות להחזירו בתשובה, ואם הוא לא חוזר זה אשמתו.
אבל למה לשנוא את כולם??
כל אחד ממכם, ששמע שטומי לפיד נפטר ואמר בליבו- יימח שמו, צריך לעשות בירור עמוק ואמיתי עם עצמו!! ולדעתי עדיף שיפסיק להתפלל.
על מה אנחנו מתפללים 3 פעמים ביום? על בניית בהימ"ק (במהרה בימינו אמן) ואיך הוא יבנה? מתוך אהבת חינם.
אז חבר'ה, צר לי לבשר לכם- שכל תפילותיכם אלו הן לשווא.
סליחה שתגובה יצאה כ"כ חדה וקיצונית- פשוט אני כבר לא יכולה לראות את כל השנאת חינם שיוצאת לי ממסך המחשב.
אני ממש מסכימה עם שביעיסטית!!!!!!שבונץ'
אשכרה האנשים פה עם פיצול אישיות!
מצד אחד מתפללים לקב"ה (לפחות ככה אני מקווה...) שבית המקדש יבנה! (בעז"ה!)
מצד שנים לא עושים בתכלס' מעשים כדי לקדם את בנייתו ואתם יודעים מה? אז פסדר לא מקדמים, אבל עוד מרחיקים!!!!!! כאלו לא חוסר אהבת חינם אלא שינאת חינם כפשוטה!!!!!

ותזכרו סתם כבדרך אגב-"ייתמו החטאים-ולא החוטאים!"
(זה כזה דורש שעכשו איזה שהוא בן אדם יכתוב לי פסוק שצריך לשנוא ת'רשעים"...אבל כל יהודי צריך לאהוב (וגם פה יתקעו יל עוד פסוק...)
לא מדויק כללואלאד
אהבת חינם אינה מוזכרת בחז"ל ובראשונים, והראשון שטבע את המונח, המוהר"ן מברסלב מתיחס לאהבת חינם ככשלון - באומרו מוטב להכשל באהבת חינם ולא בשנאת חינם. משמע - אהבת חינם גם היא כשלון, גם אם כשלון פחות גרוע מאשר שנאת חינם. והשווה לשנאת חינם, שהיתה בעיקרה בהרשעת הצדיקים היא אהבה לרשעים, שנאמר "מצדיק רשע ומרשיע צדיק, תועבת ה' גם שניהם".

ואמרו ז"ל ביומא: "מברכתן של צדיקים אתה למד קללה לרשעים, ומקללתן של רשעים אתה למד ברכה לצדיקים" - משמע שמי שאינו מקלל את הרשע כאילו ח"ו מקלל את הצדיק.

בנוגע לחורבן הבית:
חז"ל מביאים כמה סיבות מדוע בית המקדש חרב, כגון:

ענוותנותו של רבי זכריה בן אבוקלס
מפני שחילולו בה את השבת
מפני שביזה בה תלמידי חכמים
בשביל שלא הוכיחו זה את זה
מפני שביטלו בה קריאת שמע
עד שפסקו בה בעלי אמנה
שלא דנו בה דין תורה
שביטלו בה תינוקות של בית רבן
שהשווה בה קטן וגדול -
וכן הלאה וכן הלאה.

טומי לפיד ימ"ש ודומיו אחראיים למרבית הסיבות הללו גם בדורינו שלנו. בית המקדש אינו נבנה בעיקר מפני שבמקום להעמיד עושי עוולה במקומם הראוי, יש שלוקחים חצאי מאמרים מדברי חז"ל ובונים עליהם תילי תילים של עיוותים וסילופים.
אגב, לפיד כנראה נהיה אנטישמי רק בגיל מאוחראנונימי (פותח)
הנה קטע מכתבה, שקשה להאמין שמדובר בו:

פיד עלה לארץ יחד עם אמו כשהיה בן 17 וגויס מיד לצבא בתור חשמלאי רכב. יותר מאוחר למד משפטים באוניברסיטת תל אביב, והחל לכתוב בעיתון בשפה ההונגרית "אויקלט" לצד חברו אפרים קישון. זה האחרון הציג אותו כעבור זמן קצר לעורך "מעריב" הראשון עזריאל קרליבך, שקיבל אותו לעבודה בעיתונו בתפקיד מזכירו האישי. קרליבך גם היה זה שנתן לעיתונאי הצעיר את שמו העברי - יוסף לפיד... ב-1979 מונה לפיד למנכ"ל רשות השידור על ידי ממשלתו הראשונה של מנחם בגין. הוא לא היסס להתעמת לא עם שולחיו ולא עם עובדיו. "זו היתה מלחמה די אבודה", סיפר לפיד להארץ בזמנו, "נלחמתי נגד הממשלה ונגד העיתונאים ונגד העובדים, ואני מרגיש לחלוטין שלם עם עצמי, על שניסיתי לנהל רשות שידור עצמאית גם מדעות הממשלה וגם מדעות עובדי הרשות, ושהם לא יעמידו פנים שהיו נייטרלים. 'הם' ? זו המאפיה השמאלנית ברשות. יש אגדה שאומרת שיש מאפיה שמאלנית ברשות ויש אגדה עוד יותר גדולה, שאומרת שאין מאפיה שמאלנית".

זה שהוא היה עוזרו של ד"ר קרליבך - (שהיה בוגר 'מרכז הרב' ונראה לי גם קשור עם הרב קוק) וזה שבגין מינה אותו, ושהוא אמר שרשות השידור היא 'מאפיה שמאלנית', וכן זכור גם שאמר על פרס שהוא 'יודנראט' בגלל תמיכתו של הנ"ל בערבים - כל אלו ועוד מצביעים כנראה על העובדה שהאנטישמיות שבו החלה בעצם בעיקר כשראה שיש גל של אנטישמיות בארץ, וחשב שיוכל להנשא על הגל הזה ודרכו להגיע לשלטון (כפי שאכן קרה עד שב"ה הם ירדו מ-15 מנדטים ל-15,000 קולות ונעלמו).
אגב, כך גם אמר היום ישראל אייכלר.
אין בדברים אלו לימוד זכות כלשהוא, אלא רק נסיון לניתוח המציאות.
פעם גם קראתי איפשהומשה
מאמר שהוא כתב לפני תקופת "שינוי" שבו הוא היה טיפה יותר מקורב למסורת.

זה באמת נראה שהאנטישמיות שלו הייתה ניצול של גל ולא יוזמה שלו, ובגיל מאוחר יחסית.
שניה-אתה לא מתבייש לומר ימ"ש עם יהודי?שבונץ'
דוד המלך לא התבייש, מדוע שאני אתבייש?ואלאד
כן יאבדו כל אויבך ה'!!!!!!ה' הוא המלך!!!
נ----------ק-----------מ------------ה!!!
שם רשעים ירקב            מעוז אסתר
למה?? למה??אח..
יהודי נפטר ואתם ממשיכים להגיד עליו ימ"ש....דייי...מספיק במקום לעזור ליהודי בעולם הבא אתם מזכירים את חטאיו....ואגב להגיד על יהודי ימ"ש....??? דוד אמר... מה אתה דוד???

ואגב - שאלתי היום את הרב שלי אם מותר לקלל רשע?? והוא ענה לי שכן....אבל , וכאן האבל הגדול , אנחנו לא יכולים להגיד היום על אדם שהוא רשע....אתה לא יודע מה עבר עליו , או אולי תינוק שנשבה...והוא סיפר לי את הסיפור הבא...
בזמן המעפילים שעלו לארץ מקפריסין העלו קצת קצת אנשים ומי שהגיע קודם לקפריסין היה קודם לעלות לא"י....שאלו את ה "חזון איש" האם ישראל לא מומר קודם לישראל מומר.... ענה החזון איש שבימינו אנו לא יכולים לדעת מי מומר ומי לא....

ונקודה למחשבה {שנאמרה כבר...} - אתם מתפללים לביה"מק....אולי תפעלו גם לטובתו???

בתקווה שנזכה לאהבת הבריאות - ולחזק את החלשים ולגאולה שלימה ולבית המקדש השלישי בעז"ה....
ביהמ"ק יבנה ע"י אהבת חינם.מ.מ.י.ר
ככה מרן הרב קוק כותב באורות הקודש חלק ג', שרק ע"י אהבת חינם יבנה בית המקדש.

אגב, סתם ככה: החסד לאברהם כותב שכל יהודי שנמצא בארץ ישראל הוא צדיק אפילו אם במעשיו הוא רשע.

למה נחרב ביהמ"ק?

הנצי"ב כותב בפתיחתו לספר בראשית (מי שאין לו כח, למרות שהדברים מאוד חשובים, שיקרא את הפסקה השניה):

"זה הספר הנקרא "ספר בראשית" - נקרא בפי הנביאים: "ספר הישר", כדאיתא במסכת עבודת כוכבים (כה ע"א) על שני מקראות: בספר יהושע (י יג): "הלא היא כתובה על ספר הישר", ובספר שמואל (ב א,יח): "ויאמר ללמד לבני יהודה קשת, הנה כתובה על ספר הישר". ומפרש רבי יוחנן: זה ספר אברהם יצחק ויעקב שנקראו "ישרים", שנאמר: "תמות נפשי מות ישרים" (במדבר כג י). ויש להבין הטעם למה קרא בלעם את אבותינו בשם "ישרים" בייחוד, ולא "צדיקים" או "חסידים" וכדומה.
וגם למה מכונה זה הספר ביחוד בכינוי "ישרים", ובלעם התפלל על עצמו שיהא אחריתו כמו בעלי זה הכנוי.

והענין דנתבאר בשירת האזינו על הפסוק "הצור תמים פעלו... צדיק וישר הוא", דשבח "ישר הוא" נאמר להצדיק דין הקדוש ברוך הוא בחֻרבן בית שני, שהיה "דור עקש ופתלתל"; ופירשנו שהיו צדיקים וחסידים ועמלי תורה, אך לא היו ישרים בהליכות עולמים. על כן, מפני שנאת חנם שבלבם זה אל זה, חשדו את מי שראו שנוהג שלא כדעתם ביראת ה' שהוא צדוקי ואפיקורס. ובאו על ידי זה לידי שפיכות דמים בדרך הפלגה, ולכל הרעות שבעולם, עד שחרב הבית.
ועל זה היה צדוק הדין. שהקדוש ברוך הוא ישר הוא ואינו סובל צדיקים כאלו, אלא באופן שהולכים בדרך הישר גם בהליכות עולם, ולא בעקמימות אף על גב שהוא לשם שמים, דזה גורם חֻרבן הבריאה והריסוּת ישוב הארץ.
וזה היה שבח האבות, שמִלבד שהיו צדיקים וחסידים ואוהבי ה' באופן היותר אפשר, עוד היו "ישרים". היינו: שהתנהגו עם אומות העולם, אפילו עובדי אלילים מכוערים; מכל מקום היו עמם באהבה, וחשו לטובתם, באשר היא קיום הבריאה. כמו שאנו רואים כמה השתטח אברהם אבינו להתפלל על סדום, אף על גב שהיה שונא אותם ואת מלכם תכלית שנאה עבור רשעתם, כמבואר במאמרו למלך סדום.."

לשון הרב קוק:מ.מ.י.ר
"ואם נחרבנו, ונחרב העולם עמנו על ידי שנאת חנם, נשוב להבנות והעולם עמנו יבנה, על ידי אהבת חנם" (אורות הקודש ג שכד).

תגיד, אתה קורא מדי פעם את מה שאתה מעתיק?ואלאד
"..אף על גב שהיה שונא אותם ואת מלכם תכלית שנאה עבור רשעתם.."

אם זה נשמע לך כמו אהבת חינם שמטיפים הכמרים הממלכתיים - הנך זקוק למשקפיים חדשות.

לגבי הראי"ה, חבל שאתם לוקחים מאמר אחד ובודד פרי עטו, מאמר שאין לו מקור לא בתורה, לא בחז"ל, לא בראשונים ולא באחרונים - והופכים אותו לעיקר העיקרים. זו לא דרך היהדות אלא דרך הדמגוגיה הנהוגה בדתות אחרות.

בייחוד בהתחשב בכך שהראי"ה התבטא במקומות אחרים, בצורה קצת שונה, למשל:

ניטלה מאפקורסים כל חובת אחווה (גנזי הראי"ה)

ולעוד עניינים בבירור חובת השמחה בנפילתם של רשעים עיין במאמרו של הרב משה צוריאל:

/Articles/Article.aspx/5322

תקרא...אח..
מה שכתבתי שהיו אנו לא יכולים לדעת מי מומר וכו'...
ודרך היהדות היא לקרב את בניו של ה' אליו ולא לרחק {וזה מרחק כשאנשים שאינם שומרים תורה ומצוות רואים איך אנו מתיחסים לדבר...}...ולגבי העינין מה יעזור לך שתדבר על אדם שכבר נפטר.... שיהיה עוד קטרוג??? זה לא נראה לי דרך היהדות....
חז"ל קבעו יום שמחה ביום מותם של ינאי והורדוסואלאד
וכן כתבו (וכך נפסק להלכה ברמב"ם, בטור ובשו"ע) שקרוביהם של רשעים שמתו לא רק שאינם אבלים אלא מתעטפים לבנים ואוכלים ושותים ושמחים שאבד שונאו של מקום.

לכן יש שתי אפשרויות:

א. אתה יודע מהי דרך היהדות וחז"ל אינם יודעים.
ב. אתה טועה מכיון שהלעיטו אותך בשקרים וסילופים.

לגבי הטענה שאין אנו יודעים מיהו מומר - זו שטות גמורה. הפוסקים מגדירים בבירור את גדרי האמונה, הכפירה, האפיקורסות והמינות. ללא קשר למצב הדור, למצב המשפחתי או לכל תירוץ אחר. בדיוק כפי שעוף שלא נשחט כהלכה הוא נבילה, בלי תירוצים.
יפה מאוד וולאד!! ישר כחאנונימי (פותח)
כן, קראתי.מ.מ.י.ר
בוודאי שיש מושג של שנאת רשעים, וגם הרב קוק כותב על שנאת הרשעים בשמונה קבצים. וזה העניין, שלמרות שהוא שנא אותם (שנאת הרשעה שיש בהם), הוא בכל זאת מסר נפשו עליהם.
הבאתי קישור למאמר שמסביר לענ"ד.
אה.. לא הבאתי.מ.מ.י.ר
אגב-אח..אחרונה
שאומרים לשנוא רשעים הכוונה ...לא למעשיהם {ביהודים}??? כמו שנכתב כבר " יתמו חטאים מן הארץ" ולא חוטאים.... אז דבר ראשון להתפלל על רשע שימות "אתה" גם הורג אותו , ולא צריך שהחוטא יכלה מהארץ ?!?! ודבר שני - אדם שמת למה להמשיך לדבר עליו הרי החטאים כבר אינם?!?!? {ז"א החוטא אבד אז אין עוד יתמו חטאים...}
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך