נעשה גם דברים שנראים בלי סיבה..."
עמית, יש דברים שאנחנו לא יודעים מה הסיבה להם, ובאמת למה דווקא רב כ"כ גדול וצדיק סובל?
קראת את הספר, "בגן האמונה" של הרב שלום ארוש??
בתחילת הספר יש סיפור שממש מצא חן בעיני, קראתי אותו פעם אחר פעם ולא הפסקתי לבכות... מה גם, שהוא מבהיר לנו, הקטנים, איך הכל מחושב שם למעלה, ואיך אנחנו עיוורים ו"סתומים" ואיך בכלל אנחנו מעיזים לבוא בהתרסות כלפי שמיא?!
מסופר שם על זוג צדיקים שהתחתנו;
האישה- היתה צדקת, גומלת חסדים עם עניי העיר וצנועה.
והבעל- היה סוחר ירא שמים ורודף צדקה וחסד ועם זאת קובע עיתים לתורה.
הם חיו בטוב ובנעימים עד שבא אסון כבד! ומה קרה??
בנם, בן ה3 נרצח ע"י שיכור גוי....
מקומם, נכון?? לא "פאייר"....
כמובן שכל העיר הזדעזעה!! זהו השכר של זוג כ"כ צדיק שרק תורה וחסד יוצא מהם??! למה דווקא אצלם האסון התרחש? למה במיתה כ"כ אכזרית ומשונה שכזאת?? למה ה' עשה להם את זה??
הזוג, הגיבו למקרה באמונה ובהכנעה באהבה!
והמשיכו את חייהם כרגיל...
אך- אסון שני נחת עליהם!!! הסוחר הצדיק חלה! כולם התפללו לשלומו ואפילו רב העיר הצדיק פסק: "לא יקום ולא יהיה!!!!"
אבל לאחר כמה ימים של חולי... הסוחר, הצעיר נפטר.. והוא רק בן 35....
ואז עוד שאלות אמוניות עלו: למה נלקח מהעולם דווקא האדם הטוב והצדיק הזה? איך לא הועילו כל התפילות שהתפללו עבורו? איך זה שרב העיר פסק שהוא לא יפטר ובכל זאת הוא נפטר??
את ההמשך, יכול להיות שכבר קראת ואם לא...
אני ממליצה לך להשיג את הספר ולקרוא מה היה בסופו של הסיפור המזעזע הזה... כי הוא כתוב הרבה יותר יפה מאיך שאני מנסה להעביר...
כל הנקודה היא שלכל דבר בסיפור הזה היתה סיבה וכל דבר מדוקדק ומדוייק!
אין אדם סובל יסורים מעל למה שמגיע לו לסבול בעוה"ז.
אז לזה את קוראת "תורה גלותית"?
ומה תאמרי על כל סיפורי התנ"ך שאנו כבר למדנו ובמיוחד בספר שופטים.. [עמ"י חוטא- מקבל עונש- חוזר בתשובה- ואז ה' גואל אותו...
וחוזר חלילה, שוב ושוב מספר פעמים...]
אם הבן שלך היה עושה מעשה שלא יעשה, איך היית מחנכת אותו שלא יחזור על אותו מעשה? נכון שמענישה אותו? (בפעם הבאה את פשוט תשללי ממנו כמה "זכויות"....)
אז אותו הדבר עם שכר ועונש.
אני לא חושבת שזאת "תורה גלותית", זה מה שנהוג בכל העולם, גם ברשות השופטת שאנו כפופים לה.
אין מה לעשות, אין מנוס מעונש וכמובן שאין להתכחש לזה...
ואני אגיד לך את האמת, כשאני נוהגת במהירות מופרזת, אני יודעת שמבחינה חוקית, יש עם זה בעיה, ורק בגלל שאני מפחדת מהעונש (קנס), אני מורידה את הרגל מהגז, לא בגלל שאסור בחוק! בגלל שאני לא רוצה לבזבז כסף על זה!
כן, מה לעשות? [דרך אגב, פעם שמעתי שגם מבחינה הלכתית אסור לנסוע כנגד חוקי התנועה..."ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"(חומש דברים)]