לא התקבלתי לרעיה... מישהי יודעת משהו על האולפנא שתפתח בירושלים?
יש עוד אולפנות חוץ מרעיה...
יודעת, יותר מידי.. סתם. היא כמו בסגנון של רעיה, המנהלת חוה ברין היתה אמורה להיות, אבל בסוף מו השתבש, והמנהלת היא שיבת שילה מקרית יובל. היא באה אלינו לבי"ס ודיברה. "ירושלים זה מקום כ"כ ענק, אז למה שלא תהיה עוד אולפנה שתפתח אותה?! הם רוצים לעשות אותה בקרית יובל, כדי שזה יהיה כמו בהרגשה של ישוב שאפשר להגיע למורות כיון שרובן רות שם, הם רוצים לעשות זאת בדירה עם גינה והכי רוצים שזו תהיה אולפנה הכי שמחה שיש. אממ, גם אמרו שכדאי לסגור באולפי אחרת כדי שאם היא לא תקום, אז יהיה לך לאן ללכת. הם רוצים שזו תהיה כמו אולפנה רגילה, רקבלי פנימיה זתומרת, יש ארוחות צהריים ויש פעם בחודש ערב שינה כדי שיהיה קצת הרגשה של פנימיה.. ופשוט תדברי עם שיבת, היא ממש רוצה שיבואו בנות. החיסרון הוא שזו אולפנה לא בטוחה, ושאין שמינסטיות, הם רוצים שהמורות יהיו במקומן
אני חמשושית ואני מחזור א'.
וזה לא באמת כזה משנה. כאילו קצת, אבל לא כזה..
והמורות אכן יכולות למלא מקום של שמיניסטית. מנסיון
אבל אולי זה רק המורות שלנו. לא התבגרו בחיים

הם עשו לנו השבעה מטורפת, אדר, שטויות, עניינים..
אני לומדת באולפנית החדשה בקצרין...
לי אישית טוב באולפנה..! ואני אוהבת שאין שמיניסטיותת..
יש לנו אחלה בחלה של צוות.. הם נותנים ת'נשמה בנו ומרגישים את זה!!
ההשבעה היתה ממש ממש שווה וכלם המורים באו. ונשארנו עד מאוחר..
היה ממש מוצלח.. חח הינו רוצות להישאר לבד בלי עוד כיתה אבל לצערנו צריכים להרחיב את האולפנה..(אחותי באה ללמוד שם

)
ומגיע לנו מזל טוב!
ניצחנו במשפט ואנחנו מאושרים ע"י משרד החינוך...
כילו אתן אומרות שזה טוב בלי שמינית אבל מאיפה את יכולה לדעת את זה אם באולפנה שלך אין שמינית???
ישמצב שזה כיף וטוב גם בלי.. אבל עם.. הרבה יותר!! אף פעם לא הייתי בלי.. אבל הן מוסיפות המון!! כמעט כל הפעילויות והצ'ופרים והשמח באולפ' זה הן!! ובכלל.. ההכתרה!! וכל חודש אדר!! זה רק השמינית..
טוב יאלה
.. תהנו לכן חסרות שמינית ובהצלחה באולפנה בירושלים..
אצלינו זה השביעית
אי אפשר לדעת באופן מושלם עד כמה השמיניסטיות זה דבר כיף.
זה תלוי באולפנה,בבת,בשמינסטיות ובעוד כמה דברים....
כל אחד לפי מה שהוא.
אבל אולפנא חדשה נשמע ממש שווה!!
בלי כל המסורות והחוקים המעצבנים האלה שאצליכן עוד לא הספיקו לקבוע...
ואל תשכחו שגם רעיה קמה מחבורה של משוגעות שאינלהם לאן ללכת.
אם אולפנא חדשה זה כ"כ שווה אז..?
וכל מילה מיותרת
וחוצמיזה אני לא משוגעת (???) וכן היה לי לאן ללכת. לא להשמיץ!!
את מוזמנת אלינו ביף. אני ישמח..
עד שאני הצלחתי ליות שמחה מזה שין לי שמיניסטיו, באים ומבאסים אותי..
אז יש לי חדשות בשבילך. בדיוק בשביל זה יש אותנוו!! ותאמיני לי, ככה זה הכיי כף. זה לא שאנחנו באות למסיבות ודברים והשינית ארגנו. אנחנו מארגנות. איך שאנחנו רוצות. החיים הטובייים

את כל חודש אדר אנחנו הרמנו. היו בנות שאחראיות על סרט, על הצגה מטורפתתת, על יום מורות תלמידות, על טורניר מטורף, כל מה שלא תרצי.
בדיק בגלל שזה רק אנחנו אז גם אין שום מסורות וגם זה מה שאנחנו רוצות, ולא שאיזה חבורת שמיניסטיות אירגנה.
קיצצ, תקנאו. ובשקט

האנשים שמקימים הם רציניים מאוד, איכותיים, מקסימים,
הם לא מייסדים את האולפנא כדי שתהיה להם משרה ומשכורת -
אלא באמת, מאידיאל.
ולכן הם משקיעים בכך המון מאמצים ומחשבה - לבנות את המקום הכי טוב מבחינתם.
וכמובן, המטרה העיקרית שלהם זה א-ת-ן, ולכן אין לי ספק שהיחס האישי יהיה מעל ומעבר...
לדעתי, אפילו יותר טוב מרעיה.
ואני מכירה מקרוב את שתיהן.
נכון שזה אומר לקחת סיכון,
אבל אני חושבת שהסיכון הוא קטן, ובכל מקרה הם אנשים אחראיים שלא יזרקו אותך לבד.
יש לאולפנא הזאת פוטנציאל - ויש כיף גדול בלהיות מחזור ראשון (אז מה אם אין שמיניסטיות?).
אני באמת חושבת שזה חשוב שיהיו אנשים שיקומו על הרגליים ויתאמצו קצת ויפסידו כמה דברים-כמו שמינסטיות/חברות וכו'... והתוצאה תיהיה טובה! כי לא מקימים סתם אולפנה.. מקימים רק בגלל שיש צורך.. ואם אף אחד לא יסכים לקחת את עצמו בידים אז כולם יפסידו מזה..!
אני אישית מרגישה שם בשליחות כי באמת באמת זה צורך מאוד גדול וזה יהיה מענה לבנות שצריכות מקום קרוב לבית/באזור/בלי הרבה נסיעה-אם בכלל/מקום קטן/יחס אישי/צוות חינוכי מ-ד-ה-י-ם! זה באמת באמת חשוב..
נכון שאנחנו כרגע 24 בנות באולפנה-שכבה-כיתה.. אבל אח"כ זה יצא לנו משתלם..
אני מרגישה שבאמת מצאתי ת'מקום שלי ושאני לא יודעת עם הייתי מוצאת מקום קטן עם מורי ם מדהימים וקצת בנות(שגם בבנות ד"א בכל אולפנה יש את סוגי הרמות הדיות של הבנות- כולם אמרו לי תפסיקי תצאי מהבועה הגולנית הזאת.. תרדי לאופנית בטבריה תכירי פוווווול בנות(יותר מידי בנות) עם מלא סוגים.. אחת דוסית/אחת חילונית שההורים שלה רצו חינוך תורני.. ואחת ממוצעת מה שנקרא... אבל הם לא מבינים שגם בגולן יש סוגים כאלה אומנם במינון יותר נמוך אבל יש!
אני יוכלה להעיד שבכיתה שלי יש 3 בנות מסורתיות שההורים שלהם רצו לשלוח אותן למקום תורני וטוב וקרוב לבית אבל מצד שלני שלא יהיה בית חרושת לבנות אלא שיהיו בו בנות! ויש עוד 5 בנות שהן דוסיות ממש ממש ממש וטוב לנו עם הגיווון הזה! ואני חושבת שזה טוב!)
בקיצור מה שרציתי להגיד פה שאם אנחנו לא היינו מרימים ת'עצמנו אז הרבה בנות היו הולכות לאופנה שלא טובה להן-לא מתאימה להן!
חג שמח לכל עמ"י!
אפשר לדעת אולי כמה בנות נרשמו?? לי ידוע על אחת בלבד..
אוקיי, בואו נדבר תכל'ס על השאלות שכולם חושבים עליהן אבל מפחדים לשאול... 🤐
❓ איפה אלוקים היה בשואה וב-7 באוקטובר?
❓ מה הקטע של המצוות? ולמה לשמור נגיעה או צניעות מרגיש לפעמים כמו משחק מוזר?
❓ כיסוי ראש – בשביל מה אלוקים ברא לי שיער אם אני צריכה להסתיר אותו אחרי החתונה? מה לא צנוע בזה?
❓ איך אפשר ללכת עם האמת שלי ולא להיות מושפע מהחברה?
❓ איך מגיעים לזוגיות מלאה באהבה אמיתית, או הופכים למגנט חברתי?
❓ איך מפסיקים את הלחץ והחרדות ומוצאים רוגע אמיתי?
מכירים את זה שהשאלות שלכם טובות ואמיתיות, אבל התשובות שאתם מקבלים מרגישות נמוכות, מיושנות ולא מספקות?
אני ממש מבין אתכם. חוויתי בדיוק את אותו הדבר, ובשלב מסוים כמעט יצאתי בשאלה. אבל אז גיליתי את תורת ארץ ישראל – תורה עמוקה, חיה ומטורפת שמחוברת למציאות ונותנת תשובות מדהימות ופתוחות לכל שאלה שיש, בלי פחד ובלי פילטרים וזה גרם לי להתחבר לתורה מתוך רצון ולהיות גאה במי שאני!
מרוב שהתלהבתי, לקחתי על עצמי משימה לעזור לחבר'ה שמחפשים את התשובות האמיתיות האלו.
אז בני ובנות נוער – מוזמנים ומוזמנות בשמחה ענקית לפנות אליי בוואטסאפ. לכל שאלה באמונה, טעמי מצוות, או סתם התלבטות על החיים. בלי שיפוטיות, בגובה העיניים.
מחכה לכם! 💬
מאיר - 054-7221415
אדם אנונימי פונה לנערות ברשת ומציע מספר טלפון?
לי זה נשמע כמו סוטה, אבל בוא תחשוף את עצמך.
שלום לכולם, קראתי את התגובות שלכם והאמת שאתם צודקים במאה אחוז בכך שטעיתי כשפרסמתי את הדברים בצורה אנונימית, וזה לגמרי בריא ונכון לחשוד ולשמור על הנוער שלנו מפני פניות אנונימיות ברשת. לוקח את ההערה הזו לתשומת ליבי לחלוטין.
אז הנה, בלי פילטרים: קוראים לי מאיר, זכיתי ללמוד פנימיות התורה . עברתי בעצמי מסע לא פשוט עם השאלות האלו, והתשובות שמצאתי בפנימיות התורה ובתורת ארץ ישראל (הרב קוק זצ"ל ועוד) פשוט הצילו לי את עולם האמונה וחיברו אותי מחדש לתורה בשמחה ובגאווה.
מתוך המקום הזה, ומתוך הניסיון שיש לי בעבודה החינוכית שלי עם נוער, הרגשתי דחף עצום פשוט להיות שם בשביל חבר'ה צעירים שעוברים את הטלטלות האלו לבד, בלי שיש להם את מי לשאול בגובה העיניים. חלילה לי מלהגיד שאני יודע יותר מגדולים וטובים ממני – המטרה שלי היא לא להחליף את הרבנים, אלא להיות צינור ומתווך של התורה הגדולה שלהם לשפה שנוער מבין היום.
אני מבין לחלוטין את הרגישות, ומקבל את הביקורת. מי שרוצה מוזמן לדבר איתי, לשאול,ולהבין במי מדובר ליצור קשר
שבוע טוב ובשורות טובות
אף אחד לא אמור ובטח שלא אמורה, להתקשר אליך כדי לגלות מי אתה!!!
תספק שם מלא, תפקיד בהווה, מקום מגורים, איפה היא העבודה החינוכית שלך, המלצות עליך.
איך נאמת שאתה לא טרול ולא שקרן סוטה? אם אין לך מה להסתיר אז אתה תוכל לספק מידע מלא ואמיתי עליך. מידע שאפשר לאמת.
"אני דני. למדתי תורה. הייתי מבולבל וגיליתי את האור. אני רוצה לעזור לכן, ילדות חמודות. תתקשרו..."
זה הטקסט שכתבת אם מורידים את כל האוויר החם. יש כאן 1000 נורות אזהרה מהבהבות. במצב כזה, ללא אימות וודאי, ההנחה היא שאתה אדם מסוכן.
אני כבר דיווחתי למנהלים שיבדקו את האירוע החשוד הזה.
היא מה חשוב כיסוי ראש וכמה עומק יש בשיער של נשים.
או כמה חשוב צניעות ולמה זה מרגיש משחק.
והפניה לאולפניסיטיות ולא לצעירים בכללי.
בקיצור שחררו אותו בנות.
(הגעתי מהראשי, למה זה שם?)
איך בונים זוגיות טובה. למה הן צריכות להתבחבש בזה עכשיו ומתוך איזה נסיון חיים רווק ילמד את זה?!
בכלל, אחד התנאים הכי בסיסיים ללמוד פנימיות התורה - זה להיות נשוי. גם אם אחרי שנפתחו שערי חכמה, פחות מקפידים על כל התנאים - על התנאי הזה מקפידים מאוד.
האם יכול להיות יחיד, שאחרי ששנים העמיק בקצובות ההלכתיות וגם למד בצורה מסודרת יסודות אמונה, הוא יצעד גם לכיוון הפנימיות? אולי, לפעמים, בהדרכה צמודה ומדוייקת של תלמידי חכמים אמיתיים. אם יש יחיד כזה, הדבר שהוא בחיים לא יעשה, זה להזמין נערות לשיחות אישיות.
אתה חושב שאנחנו לא יודעים לקרוא את הכרטיס האישי ולראות מתי פתחת אותו, על מהו למה כבר הגבת, ולהבין את העבריינות?
התשובות לשאלות האלו כ"כ פשוטות, ומובנות.
ולא צריך תורה מיוחדת מדי בשביל למצוא אותן.
אני עולה לי' ואני רוצה אולפנה שדומה לראשית אבל בלי פנימיה (או אפשרות של גם וגם) שמעתי שתהילה זה טוב מישהי יכולה אולילתת ליל פרטים יותר עליה
על איך זה באמת מבפנים?
תודה רבה 😊
מחנך לתורה ועבודת ה' בשמחה, כולל קיום הלכה ברצינות
הרב של האולפנה הוא הרב שלמה אבינר וזה הקו החינוכי בגדול אבל הבנות כן מסגנונות מגוונים, כן תורניות מאוד
אסור סמארטפונים, מבחינת צניעות דורשים ללכת עם גרביים ושיער אסוף
זו אולפנה כן קשוחה יחסית מבחינת כללים ודוסיות, תחליטי אם מתאים לך. מצד שני ממש כיף שם, אווירה של שמחה וחיים, וגם לימודים ברמה גבוהה. יש הרבה קשר אישי עם הצוות.
עוד אולפנות בסגנון הזה בירושלים: עטרת רחל, תאיר ציון והדר
מה הסגנון בשתיהם כללים ,סגור ,פתוח
הבת שלי מחפשת אולפנה תורנית מאוד אבל לא חונקת
עם פנימיה
גרים בצפון אבל היא מוכנה לסוע גם רחוק
אשמח להמלצות
באולפנת תפארת היא לא התקבלה אבל זה הסגנון בגדול
אולפנת טוהר ביד בנימין בסגנון דומה לדעתי. אבל קצת קשה להתקבל. כנ"ל רעיה בבית אל
אולפנת ראשית בהר נוף- יש כאלה שיאמרו שחונק אבל לאחרות ממש טוב אז שתבדוק..
יש עוד אחת ששמעתי עליה דברים טובים בבית שמש, שבות אולי?
ושמעתי שפותחים אולפנה חדשה בעכו שאמורה להיות תורנית ועם פנימיה
יש גם את אולפנת חלוצה בנווה שהיא נהדרת אבל זה באמת סופרר רחוק
בוקר טוב, האם משהי יכולה לספר לי על החוויה שלה באחת מהאולפנות האלה? (חברתית, איך הבנות, רמה לימודית ודתית…) בכללי מה ההבדלים ביניהן?
אם יש המלצות לאולפנות בסגנון, אשמח לשמוע