התלבטות קשהאנונימי (פותח)

בכל הגבעות שנוער למען ארץ ישראל מקימים יש בעיה של צניעות-אין הפרדה 100% וזה גורם לקירבה בין בנים לבנות!מצד אחד אנחנו רוצים את כל מרחבי ארץ ישראל אבל מצד שני יש גם בעיה של צניעות.........

מה אתם אומרים?(זה חשוב לי מאד!)

מה עושים?

יש מצב לשנות את המצב?? או שזה בסדר להשאיר את המצב איך שהוא?

אתה ממש צודק!!בת-אליי
ב"ה שא"י חשובה לכולנו אבל באמת יש עם הקטע של ההפרדה ממש
בעיה...
אבל מה אפשר לעשות עם זה אני לא יודעת...אמרו לי שבנות לא צריכות
להיות בגירושים אבל מצד שני זה גם מאוד חשוב גם לנו להיאבק...
קיצר לא יודעת...
המצב ממש לא כמו שאתה מתאר אותו.אדם טוב
אני יכול להעיד על עצמי שאני כל השנה האחרונה לא העברתי שלוש שבועות (ובזמן האחרון שלוש ימים) שלא הייתי במאחז כלשהו ואני לא יכול לנקוב בשמות של 5 בנות מנוער למען א"י. ואני לא כזה צדיק אלא פשוט אין דיבור בין המינים.
אין איסור במעורב לכשעצמומשה
האיסורים מוגדרים למדיי (נגיעה, ייחוד, קלות ראש) וכשמדובר בהתנהלות רצינית עם מטרה הבעיות מינוריות עד לא קיימות.

כמו תמיד - גם כאן לא צריך ללכת בצורה עיוורת אלא להפעיל את המוח שהקב"ה ברא לנו ולהשתמש בו כדי להחליט מה לעשות במידת הצורך..
יש פיתרון אחדSpEcIaLl
לא לתת לבנות להיות בהפגנות ,במחאות וכו'..
אנחנו לא אחראים לזה..אלה שמלמעלה צריכים להתעורר
ל-אדם טובאנונימי (פותח)
מי שאחראי על מאחז כלשהו יכול לנקוב בשמות של 20 בנות....
אולי מי שמגיע לבקר במאחז או אפילן להיות שם שבוע לא יכול לנקוב אפילו בשם של בת אחת אבל מי שאחראי על מאחז כלשהו יכול לנקוב בשמות של 20 בנות....
ל-adminאנונימי (פותח)
תודה על ההארה!
כשאתה אומר שאתה מתלבט אם ללכת או לאאדם טוב
אז כנראה אתה לא אחראי על מאחז
אין איסור?!אחד מאלף
בס"ד

מוזר מאוד...
"ירחק מן הנשים מאוד מאוד" - איך זה מסתדר עם מעורב?!
ומי שרוצה עוד הרחבה ומקורות בנושא, יש שירשור בברא"צ שקוראים לו "חשוב ביותר" ויש שם הרבה מקורות בנושא...
לפני זמן מה שמעתי על אישה שילדה בן ובת.סבא גפטו
מיותר לציין שלא היתה שום הפרדה במהלך ההריון.
הייתי עכשיו אחראי חודש על מאחזאנונימי (פותח)
ולפני זה הייתי בעינינים די חזק מאז שבועיים לפני חנוכה.והמאחז עלה בחנוכה....(בקיצור-הרבה זמן)
סבא ג'פטואנונימי (פותח)
אני אשמח, ונראלי שכולם ישמחו אם לא תתקע הערות שטויתיות בשירשורים רציניים.
תומ"ר!!
לא לבוא זה לא חכםאדם טוב
אני באמת חושב שקודם כל לעזוב הכל בגלל הפרדה זה לא יעזור כיוון שאנחנו חייבים לבנות את ארץ ישראל, מה שכן זה שאפשר או למשוך ליותר הפרדה (אם תצליח ליצור מצב יותר מופרד מעכשיו) או לפרוש למאחז בנים (קול ציון) אם לראות בנות בכמות קטנה ממה שאתה רואה בישוב מפריעה לך. ועוד משהו- אתה מביא דוגמה מאחראי על מאחז ותוהה אם לעזוב הכל תחשוב על זה.
מה?! אבל הם אחים..חחבת-אליי
כמה שטויות במשפט אחדSpEcIaLl
זה מטורף
זה לגפטוSpEcIaLl
אדם טובאנונימי (פותח)
לא הבנתי מה שניסית להגיד בקטע האחרון של הודעתך, הסבר בבקשה....
הסבראדם טוב
לא משנה איפה אתה גר (כל עוד אתה לא גר בסמטאות של מאה שערים) אתה פוגש בהליכה אקראית ברחוב יותר בנות שאתה מכיר (ונגדיר הכרות כיכול להגיד את השם ולפתוח בשיח של "שלום שלום") מאשר במאחז (של נוער למען) הכי פחות שומר על צניעות. ולזה גם התכוונתי כשאמרתי שאתה יכול לנסות להפריד עוד את נוער למען. ואם אתה ממש בקטע של לא לראות בכלל בנות יש את קול ציון ליד עדי עד שזה מאחז לבנים בלבד.
הדבר האחרון שאמרתי היה שפתחת את האשכול בזה שאמרת שאין הפרדה בין בנים לבנות ואת זה אמרת בתור אחראי מאחז אבל בפועל רוב הנוער לא באמת נפגש עם בנות ועל זה הערתי
נראלי שהבנתי...אנונימי (פותח)
וסתם...אין אף בת((כמעט)) שאני אראה אותה ואגיד לה שלום!
אתם ממש מגזימים...סמדר
תקשיבו יש הלכה.אנחנו לא צריכים לחסום את העיניים ולא להרים אותם...
תתעוררו שניה מהבועה...אם כל חיינו הטיפו לנו על בנים-בנות כנראה שזאת טעות!!כי זה הדבר היחידי שמעסיק אותנו כל היום!!
אני לא אומרת שצריך להיות מעורב..אבל יש גבולות בהלכה ולא צריך להגזים...
מרוב שאנחנו חושבים יותר מדי על הבעיות אנחנו מרחיקים עצמנו מהחיים-אם בגלל בנות שהולכות קילומטר ממךך במאחז לא תבוא לשם לפי דעתי זה ממש הגזמה...

גם בנות זה בני אדם.אנים צריכים לדעת איך לחיות נורמלי ולא כל החיים ללהגביל את עצמם..יש מספיק מגבלות בתורה ע"מ שנוכל לחיות חיים טובים ושלמים....
מה הגבול בשבילך?אנונימי (פותח)
א. זה לא טוב(לא יודע אם זה איסור מפורש) להסתכל ולבהות באישה,צריך לשמור על העינים שלנו,במסכת ברכות דף כד עמוד א כתוב ש"כל המסתכל באצבע הקטנה של אישה-כאילו מסתכל במקום התורף"..וגם מדברים על שמירת העינים הרבה מאד כך שלא יכול להיות שזו טעות!!!
ב. במאחזים בדרך כלל הבנים והבנות לא נמצאים במרחק מרובה יותר מדי אחד מהשני.....
גבול תורהסמדר
יופי..זה מגוחך איך שאתה מציג את זה...נראה לי אי פעם בחייך תצטרך לצאת מהחדר ולראות בנות..כן..רוב העולם הוא בנות..אז אתה צריך אמנם להיות חזק,ולא לבהות,ולא להרהר,ולא לחשוב וכל האיסורים.אבל זה לא סותר שמותר לך להיות-לראות בנות!!
אז פשוט מה שצריך זה ללמוד תורה,וכשיוצאים החוצה בן אדם צריך להישמר אבל בתוך גבולות של החיים...אני לא חושבת שאדם צרי ךלהסתגר בחדר כדי לא לראות איזה..באמת שזה מוגזם..
ובמאחזים אפשר יפה מאוד לא להיות קרובים אחד לשני.. (מנסיון..),זה תלוי מה רוצים... וגם אם יוצא להיות ביחד,למשל בן ובת צריכים לארגן משהו ביחד,אז אין בזה כל רע כל עוד הם שומרים על גדרי התורה,שהם הירהור וכל זה..אני לא חושבת שהאיסור הוא עד כדי כך..אלא קלות ראש וכו'...
[מסכים]אנונימי (פותח)
[חוזר בי מההסכמה]אנונימי (פותח)
ברור לי שזה לא המצב האידיאלי..
אם אפשר עם הפרדה מלאה זה הכי טוב...
--סמדר
אם תדבר איתי עכשיו על איזה אירוע שיש,הופעה או דברים כאלה שיש בהם עניין של קלות ראש אני אסכים איתך על ההפרדה.
אבל בדברים שבאמת אנשים באים לשם מתוך שליחות,ואנשים רציניים,אז לא צריך להגזים ושכל אחד ידע את מקומו...

ויש דברים שבשבילם צריך גם בנים וגם בנות,אז לא יהיה?לא.אנחנו נתגבר,ונעשה מה שצריך מתוך שליחות בלי הגזמה שאנחנו מתנזרים מלראות את הבנים/בנות...

ואם מישהו יודע שהוא בא על מנת לפגוש את הבנים/בנות שלא יבוא.אבל הרוב הגדול של האנשים.בעיקר אלה של המאחזים והפעילויות האלה לא כאלה.

ומזה בשבילך מצב אידיאלי?שבו לא רואים אחד את השני בכלל?הרי גם בראיה בן יכול לעבור על הרהור..אז אולי גם נשים חומה?נחלק את העולם?
יש גבול ואנחנו לא צריכים להגזים עם עצמנו.יש מעורב שהוא בסדר גם הלכתית...
סמדר ו-למה??SpEcIaLl
מה שאמרתם זה ללא ביסוס בכלל..
כל האזהרות בין גבר לאישה הן בין האזהרות החמורות ביותר אם אתם רוצים מקורות כנסו לבראש צעיר יש שם הודעה תחת הכותרת "חשוב ביותר" ותראו עד כמה זה חמור וכמה אנו מוזהרים עליו..
לפי דעתי בנות לא צריכות להיות במאחזים..ואני שמעתי על הרבה בנים שבגלל בעיית ההפרדה לא הולכים להפגין..אז תשארו בבית ותנו להם לעשות תעבודה..
לדוגמא בהתנתקות כל הנוער שבאו להפגין שם,מלאכתם-מלאכת קודש..אבל הבנות סתם דאווינים..עברו שם על כ"כ הרבה איסורי נגיעה וחוסר צניעות טוטאלי..
אני לא באה להטיף..פשוט אמרתי את מה שאני יודעת..
ודווקא אם נתחזק בעניין הזה שכ"כ קשה לנו ,ה' יהיה בעזרנו!!ואני בטוחה בכך..!!
את לא בדיוק צודקתאדם טוב
אומנם לא צריך לשים חומה אבל בהחלט רצוי ביותר לשמור מרחק כמה שאפשר.
ואנשים שבאים בתחושת שליחות- אזה הריני להודיעהך יש עניין גדול מאוד גם בזה בהפרדה כמה שניתן כיוון ש:
א: גם לאנשים הכי רציניים בעולם יש יצר
ב: ארגון שפועל בלי הפרדה אז מובנה במערכת שהם יגיעו לקלות ראש, ואם זה עם האנשים הכי רציניים של התנועה\ אירגון אז הקלות ראש גם יכולה להיות בישיבה שנמשכת עד שתים בלילה.
ג: תחשבי על איך ה' בסוף מתיחס לזה- רוב מוחלט של הפעילות נגד העקירה היו מעורבות עד מעורבות מאוד. והיום ואין גוש קטיף. לאומת זאת מטה חומש תחילה ונוער למען ארץ ישראל היו מופרדים ברמות מאוד גבוהות בערך מהיום הראשון, והיום חומש היא עובדה בשטח ונוער למען הוא עובדה בשטח... נקודה למחשבה.

דברים שצריך גם בנים וגם בנות- אפשר לעשות גם אותם בהפרדה (וצעידה כשהבנים מקדימה והבנות מאחורה ואין שום ערבוביה זה נחשב הפרדה). ואם תמצאי משהו שחייבים בנים ובנות במעורב תרשמי כאן.

אף אחד לא בא רק בשביל לפגוש את הבנות\ בנים בנוער למען אבל כמו שאמרתי יש יצר.
SpEcIaLIאנונימי (פותח)
אני מסכים איתך מאה אחוז!
אני שמחה שאתה מסכים איתיSpEcIaLl
לדעתיהכהניסט הנודדאחרונה
מה שנוער למען ארץ ישראל עושים עכשיו ברכסים זה (רכסי בנים\רכסי בנות) זה הכי טוב כי אפשר גם לפעול למען ארץ ישראל וגם לשמור על צניעות מירבית.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך