ביררתי קצת את הנושא וכל התשובות שאמרו לי היו הזויות אחת יותר מקודמתה...
אם יש לכם מה להוסיף בנושא, אני אשמח לשמוע.
ביררתי קצת את הנושא וכל התשובות שאמרו לי היו הזויות אחת יותר מקודמתה...
אם יש לכם מה להוסיף בנושא, אני אשמח לשמוע.
סתם.
תפיסת הביטחון שהנחתה אותם..
אמרו לי שהיישובים האלה היו מבודדים ויש מסביבם רק כפרים ערבים עוינים, אבל עכשיו עולה הקושיה- מה עם שבי שומרון שנשאר עכשיו מבודד?
אמרו שזה ניתן כמחווה לערבים, אבל מה העניין במחווה (מבחינתם, כן?...) אם הערבים לא יכולים להיות שם?
וגם- מה ההיבט החוקי של שהייה/ מגורים במקום?
או שהתכוונת בציניות?
ותשובה ברורה דווקא האום נתן לך ציונות=גזענות!!!
כמה הוא צדק...
ממה שאני הבנתי לפחות... (ואני לא מבין הרבה
) רצו לגרש את כל יהודה ושומרון ופשוט זה נפסק בגלל כל מיני דברים כדוגמת עמונה וכו'
ציונות=גזענות
אז ככה :
בהתחלה האמריקאים התנגדו להתנתקות ורצו תוכנית אחרת שקראו לה - "מפת הדרכים."
במסגרת התוכנית הזאת היו אמורים להימסר היישובים בצפון השומרון (חומש וכו'..)
כדי לשכנע את האמריקאים שיסכימו להתנתקות הציעו לשלב בה דברים מ"מפת הדרכים" וזה אומר - לפנות את צפון השומרון.
לכן פינו , ולכן לא ממש אכפת למדינה שעולים לחומש וכאלה , כי מראש זו לא הייתה הכוונה שהמקום יפונה , פינו אותו כדי לפנות את גוש קטיף.
היסבירו אתמול בחומש שזה היה ביגלל טעות תכנית, שחכו אותם... ברוך ה'!!!
"ההתנתקות היא פשע שנאה מהגדולים ביותר שידעה האנושות".
טמטום צרוף, רשעות וכיו"ב.
החבר'ה האלה רוצים לראות את כל "הדוסים המגעילים" שהם שונאים מחוץ לבתים שלהם, מתוך שנאה עיוורת וגם מתוך איזה אידאולוגיה של דת ה"דמוקרטיה" וכל מיני תיאוריות משונות. הם ראו שזה מאוד מורכב, ותהיה התנגדות גדולה, אז הם סימנו את גוש קטיף כיעד אטרקטיבי ראשון לפינוי, מכל מיני סיבות (שאין כאן המקום לפורטם).
היה להם מאד חשוב להצליח ב"פינוי" שלהם, כדי להוכיח לכולם שזה אפשרי ולהוריד את המורל ל"דוסים". פינוי צפון השומרון היה צעד אסטרטגי שנועד לחלק את הכוחות המתנגדים לגירוש, מקרב "המתנחלים ותומכיהם", ולהקל על המלאכה.
אם כולם היו באיזור גוש קטיף, היה להם הרבה יותר קשה לפנות.
כבר אז אמרתי, שעם כל הצער והכאב, כדאי לרכז מאמצים במניעת הפינוי מגוש קטיף ולהימנע מהשקעת כוחות בצפון השומרון, כך שאולי נזכה בציפור השמנה יותר ביד ולא ניוותר עם שתי ציפורים תלויות על העץ...
כמו שאנחנו מסתדרים בלי חבל סיני. <צ>
פשוט השמאלנים שולטים ונמאס להם לראות מתחלים מול עינהם והמבין יבין...
ב"ה אני עדיין לא שמאלני.
זה אומר שמתישהו כן תיהיה?
משה נריהזה התחביב שלהם!
להרוס יישובים, ועדיף שיהיו כמה שיותר פורחים/חשובים ובמקום שעלול להביא עוד יהודים לאזור...
שם רשעים ירקב!
אחרי שאלוף (מיל') אריאל שרון הקים ממשלה בעקבות הבחירות לכנסת בשנת 2004, שבמהלך מסע התעמולה לקראתן הבהיר יו"ר מפלגת העבודה דאז אלוף (מיל') עמרם מצנע שבכוונתו לפנות בכוח את יישובי רצועת עזה ולהסיג את כוחות צה"ל לקווי שביתת הנשק מ - 1949, ואילו שרון כיו"ר סיעת הליכוד השיב לו בתעמולת הבחירות מטעם מפלגתו כי "דין נצרים כדין תל-אביב" כהגדרתו, עבר זמן לא רב בכלל עד שהתברר כי בכוונתו של מי שנבחר כגיבור לכאורה על אומץ ליבו לרסק את הרשות הפלשתינית במבצע "חומת מגן", ליישם תוכנית של פינוי התנחלויות וייצוב קווי קבע צבאיים, כולל הסגה של הצבא ופינוי יישובים בחלק מרצועת עזה (דובר תחילה אולי על הותרת איזור הגוש בדרום הרצועה ויישוביו כמקודם). מה שניסה עו"ד וייסגלס לעשות היה לזרוק פיתיון למועצת יש"ע לצורך הסכמה לתוכנית. אני זוכר במפורש הצעה לפינוי 8 התנחלויות "בלבד". מועצת יש"ע כמובן עשתה את הדבר היחיד שהיה ביכולתה לעשות - לסרב, ואז כמובן הוצא המרצע האמיתי מהשק - הצגת המתנחלים כאויבי העם, אריאל שרון כמושיע העם, ויצירת קונצנזוס לפינוי רחב בהרבה - של כל רצועת עזה ושל צפון השומרון. לא היתה למועצת יש"ע שום יכולת לסכל את תוכניתו הערמומית של וייסגלס, שהתבססה בעיקר על הפנייה התככנית והצבועה למועצת יש"ע, בדיוק מטעם אותו ראש ממשלה שבסיסמת הבחירות שלו הישווה בין נצרים לבין תל-אביב.
לא ברור לי מה הזוי כאן מבחינתך - היתה זו פוליטיקה, במיטבה (מבחינת הערמומיות והתככנות) ובמירעה (מבחינת התוצאות וההשלכות הברורות). אגב, מי שחושב שיאיר לפיד יודע על מה הוא מדבר כשהוא מספר שכביכול "הוענשו" המתנחלים בתוכנית ההתנתקות, שוכח שהוא לא היה ראש הממשלה או בעל תפקיד כלשהו במסדרונות השלטון דאז. שלפיד ידבר מטעם עצמו. כזכור, גם לאחר העמדת התוכנית ל"משאל" כביכול שבמסגרתו התוכנית כולה נדחתה ע"י מתפקדי הליכוד, לא עמד דבר בפני החלטתו האישית של שרון ליישם את התוכנית. הוא העביר החלטה בממשלה, ומכאן והלאה היה זה החוק, שאלא אם מתקוממים נגדו באמצעים לא-דמוקרטיים, לא היתה ברירה אלא לציית לו. אינני מבין מדוע חיפש יאיר לפיד מלחמת אחים באופן כה בוטה ומפורש, ומי בדיוק הסמיך אותו לכך. מצביעי ישראל עדיין לא למדו את הלקח הפשוט והברור מאליו של הסיפור הזה, לאמור שכאשר מועמד מפזר סיסמאות, אך לרגע איננו מתחייב לדבר, מי שיצביע עבורו ימצא את עצמו נדהם מול התוצאות ומול היפוך העמדה שיישם הנבחר, רגע אחד אחרי היבחרו.
פשוט, פשוט, פשוט.

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונה