הצד השמאלני של הרבי מליובאוויטש?ואלאד
...ספר חדש "שיח שרפי קודש" המתעד שלל שיחות ופגישות של הרבי מלובביץ' עם חשובי הרבנים חושף את עמדתו של האדמו"ר האחרון של החסידות הימנית חב"ד  בנושא.

מתברר כי הרבי מלובביץ', הרב מנחם מנדל שניאורסון, קבע כי בעניין זה אין להבדיל בין יהודים לערבים. ההסבר ההלכתי שלו הוא שהגויים מצווים בקיום "שבע מצוות בני נח", שאחת מהן היא ללדת ילדים,

זאת בהסתמך על הפסוק  "לא תהו בראה – לשבת יצרה" – כלומר שאלוהים ברא את הארץ לא בשביל שתהיה תהו אלא בשביל שתהיה מיושבת.

בשיחה עם האדמו"ר מסדיגורא אמר הרבי מלובביץ' "גם על יהודי מוטל חיוב לדאוג שבן נח יקיים את המצוות שנצטווה בהן, ובשיטה ד'תמות נפשי עם פלישתים' – שלא יתווסף אצל יהודים כדי שאצלם לא יתווסף – אינני מאמין".

ואם לא די בכך כדי להבין את גישתו הדתית המתנגדת למניעת ילודה ערבית הוסיף הרבי: "אסור ליהודי לאפשר שתתבצע 'הפלה' של ילד ערבי". 

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/744/905.html

אתה בכלל לא הבנת על מה הרבי מדבר!!!חילא דמשכנא
אם גוי שומר 7 מצוות בני נח יש סיבה למה לא לעזור להפיל את ילדו.
בכלל אסור לעשות הפלות אז מה הקשר?דינמית
ולמה ישר לכותב דבר כ"כ קשה בלי לבדוק קודם?
מה רצית לקבל בזה?
אתה אוהב לבלבל את השכל אה?!חב"דניקית
מעניין אם זה היה כתה על מתנחל מיו"ש היית מאמין למה שכתוב שם..
לכן סימן שאלה מופיע בסוף הכותרתואלאד
ואשמח אם המקור יובא כאן.

מה שכן, זו לא הפעם הראשונה שנתקלתי ברעיונות מסוג זה בתורת חב"ד, ראיתי שיחה בה הרבי ז"ל ציטט את הצמח צדק, שאמר לחסיד שרצה לעלות לארץ ישראל: למה לך לעלות לארץ ישראל? - בנה לך ארץ ישראל בגלות.
ככה אמר?סבא גפטו
"אתה לא הבנת... הוא התכוון....." ועל זה נאמר - כוונות בתפילה, לא במעשים.
ומה דעתכם לא 'לאכול' מnrg? אלא ישר מהמקור?ט'
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ט' סיון תשס"ח 11:43
חבר'ה. תהיו רציניים ואל תכתבו שטויות בלי לדעת. טוב?
מסכים.משה
NRG הוא לא מקור אמין בעיניי - ואגב - גם חסום מגישה ברשת שלי בבית. לא רוצה להיכנס לשם בכלל.
תודה!ט'
בקשר לעלות לא"י הוא ענה לו במשפט אחדחב"דניקית
"מאח דו ארץ ישראל" - עשה פה ארץ ישראל!.
הכוונה היא שהשליחות שלו היא לא לעזוב את כל התפקידים שהיו לו שם <זה היה יהוד עשיר שהיה לו הרבה תפקידים..> ולדאוג לרוחניות של עצמו..שישאר שם ויעזור לאחרים ולעצמו!


ובקשר לבולשיט שהבאת מnrg הרבי רק אמר שכמו שליהודי אסור לעשות הפלה גם לגוי ששומר 7 מצוות בני נוח אסור וגם לאחד שלא שומר כי זה לעבור על לא תרצח.

<חמוד לראות איך שאפשר להסתכל על כל דבר בצורה שונה..>

אווץ' יש כאן בעיה טכנית אני הגבתי על ההודעה שלחב"דניקית
ואלאד "לכן סימן שאלה מופיע בסוף הכותרת"
אגב, פעם חב"ד היו יותר קיצוניים מסטמרימין קיצוני
כך אומר בין השאר גם חוקר החסידות ד"ר יצחק אלפסי. האדמו"ר הרש"ב אמר ש'אסור לדחוק את הקץ' ואף לא להרבות בתחנונים יותר מדי (ע"פ דברי הגמרא כמובן) וחב"ד היו הקיצוניים ביותר נגד עלייה לארץ. דומה שהיום המצב שונה, וחב"ד נמצאים איתנו, ולא משנה כרגע אם חשובה להם ארץ ישראל מטעמי פיקוח נפש - בסופו של דבר בתכל'ס - הם חושבים כמונו (וכך אגב אמר גם הרב דב ליאור כנשאל על כך).
תלוי מה..לא הייתה התנגדות לעלות לא"י אלה למדינהחב"דניקית
ויש הבדל ענק!!
היום זה באמת רק למדינה. פעם זה בפירוש היה לעלייה!!ימין קיצוני
כל מי שינבור קצת בנושא הזה יראה זאת מייד. זה לא חידוש שלי.
המקור בו הרבי משתלח במצוות ישוב הארץואלאד
ליקוטי שיחות כרך ב' עמ' 617-621

יש שם כמה וורטים שכל אחד מהם מטרתו לקעקע את חשיבות ישוב הארץ, למשל ש"במקום אשר יבחר" הכוונה היא לא לירושלים אלא אפילו לגלות אם אדם מכוון את מחשבותיו כיאות. וכן הוא בא לקעקע את דברי הגמרא על כל הדר בחו"ל משול למי שאין לו אלוה, שאין זה חל על מי שגר בגלות ומחכה למשיח וכן הלאה.







ואלאד..ה' הוא המלך!!!
בדרך כלל אתה כותב דברים לעניין אבל הפעם הפתעת אותנו לרעה...
אתה באמת מאמין לשטויות של הערוצי תועבה האלה?? אתה נותן להם לפרש לך משהו של רב גדול מאוד מאוד?? הם לא מגיעים לו לציפורניים שברגלים!! אפשר לראות את זה וכך וגם כך.. הם בחרו לראות זאת מהצד ההפוך ועוד לפרסם זאת .. כדי להשמיץ רב ענק. ואתה בחרת לפרסם את זה פה?? קצת לא מתאים לך... שתזה להבחין בין הטוב לבין הרע..
אנשים,לא להתעצבן. הפורום פה כדי לברר דברים.א"ר יצהר
וולאד שם סימן שאלה(אם לא שמתם לב.)הוא רוצה תשובה אמיתית ולא הקנטות קטנוניות. דרך אגב,אין צורך להגיב בשלילה על כל דעה בפורום. אנשים מקשיבים יותר אם לא תוקפים אותם. תנסו לתקוף פחות, בשביל כולנו. יומעולהממש.
מסכים לגמרי עם "ה' הוא המלך"ימין
הרבי, שע"פ גאונים, רבנים ואדמו"רים רבים היה ראוי להיות משיח (סתם לדגומה: הרב יעקב יוסף שליט"א , האדמו"ר מפינסק קרלין זצ"ל ועוד רבים מאד) היה ונשאר הגדול שבדור, ואינו זקוק לאסמכתא ממישהו מאיתנו, וזאת מבלי להתייחס בכללל לעצם הדברים שנאמרו.
אני מוחה על ביזוי כבוד הרבי מהגדולים שהיו בדורנושאולי
ואלאד- הגזמת!!!~תמר~
אני גם לא הולכת לפי הפסקים של הרב אבינר ומתנגדת מאוד לדעות הפוליטיות שלו... אבל מפה ועד התמונה הזאת יש הרבה מקום!!!
אתה לא חייב להסכים איתו, אבל לתורה שיש בו א"א להתכחש... גם אם לא מוצאות חן בעיניך הדעות, אתה יכול לא להתנגד אפילו להתווכח אבל התמונה הזאת היא ממש ביזוי חכמים!!! זוהי עבירה חמורה!!!
הפרצוף האמיתי החד צדדי של ואליד.צביקוש
נו, סוף סוף רואים במה מדובר.
לא מענינת אותך תורה, לא מצוות, מה שמעניין ומה שנון מבחינתך זו רק דעתך האישית.
כל מה שמצוטט בשם הרבי מליובאוויטש שם הוא אכן נכון הלכתית:

א. חלק מאיסור שפיכות דמים אצל בן נח כולל הפלה (שלא כמו אצל יהודים) ולכן לבן ח אסור להפיל ובן נח שהפיל חייב מיתה.

ב. ליהודי אסור לגרום לבן נח לעבור על איסור שהבן-נח מצווה בו.

לכן, המסקנה המתבקשת היא שאסור ליהודי לגרום לבן נח להפיל, כפי שסור ליהודי לגרום לגוי להפיל.

אגב, בלי לעיין יותר מדי, נראה כי החיוב על יהודי לדאוג לקיום 7 מצוות בני נח על ידי הגויים (ומעיון ברמב"ם ברור שצריך לעשות את זה בכל מקום שיד ישראל תקיפה) לא נובע כמובן מערבות אלא מהחובה והזכות לקחת חלק בתיקון העולם. (כפי שברור לכל המעיין ברמב"ם בהלכות אלו)

א - ב - ל

כל זה לא מעניין את וואלד הנ"ל (שמזכרון קודם ידיו רב לו בשליחתם בשלומיו - וממילא נראה גם בחילול בריתו כמו שעמדו על כך כמדומני בעבר).
מבחינתו אין תורה, אין מצוות, אין הלכה - כל עולם המושגים שלו נקבע כ"שמאל וימין" - כאשר הוא כמובן עומד במרכז ההויה ואין עוד מלבדו.

אמנם הוא לא היחיד שרואה את דעתו כנכונה בלעדית ואת עצמו במרכז העולם. אך מה שחמור כאן הוא שמעבר לכך שהוא מחליט מהי המציאות הוא אונס גם את תורתנו הקדושה ואפילו נותן התורה ומכפיף אותם כדי שיתאימו ויצדיקו את תפיסת עולמו.

כל אחד צריך כנראה לחשוב מי הבורא שלו ולמי הוא מכפיף את עצמו: לה' יתברך ותורתו (כפי שאנו רואים למשל בדוגמא שואליד הנ"ל הביא, שיש לפסוק לפי ההלכה גם אם היא "לא פופולרית") או ח"ו לוואליד ותורתו.

לא יעזרו אלף הצטדקויות שקריות, התפתלויות והתפלפלויות חסרות תוכן: זהו המבחן האמיתי כרגע.

ונקודה נוספת לסיום: יתכן שהדברים שכתבתי הם קיצונים מעט בחריפותם ביחס למה שאנשים רגילים כאן בפורומים לקרוא. אך חוש הטעם שלנו כנראה והרגישות לכבוד חכמים נפגע אצלנו, אנחנו יכולים לראות זלזול אחר זלזול בקדושי עליון ולהבליג, וזה אסור.
אלו רק מקצת מהדברים הראויים, קצה קצהו. הירושלמי אומר שמי שמזלזל ברבך - מצוה לרדת לחייו אך בעוונותי איני מספיק אביר לב לעשות זאת ואני משאיר את הענין לגדולים וטובים ממני.

כמובן שכמו כולם אני מצפה לחזרה בתשובה כפי שנפסק הן בהלכות תשובה ברמב"ם ביחס לכל סוג של חזרה בתשובה, ובמיוחד כמו שנפסק בהלכות תלמוד תורה וכבוד רבו בשו"ע עלל סוג החזרה בתשובה של מבזי תלמידי חכמים. זה מאד לא קל כפי שיעלה המעיין שם, אך "לפום גמלא שיחנא" וכנראה שגם לזה מסוגל אותו וואליד (ואולי בהזדמנות זו הוא יוכל גם, כדברי הרמב"ם, "לשנות את שמו" ולבחור ניק פחות בעל קונוטציה ערבושית)



נראה שנגעתי בנקודה רגישהואלאד
אחרת, קשה להסביר התפרצות אישית זו נגדי, על ציטוט ממקור אחר והוספת סימן שאלה אחריו.

בכל מקרה, יש שינוי בדבריך, שכן כל המגיבים לפניך הכחישו את הדברים והציעו, ובצדק, לבדוק אם הם נכונים ובהקשר הנכון - ואילו אתה לוקח כְמוּבן מאליו שהדברים נכונים, ובא להוכיח באות ומופת שהם נכונים. נו, נו.

לגבי תוכן התירוץ.

וודאי שאין בכוונתי לדון בעניין אלא בתוך מסגרת התורה וההלכה. לא מבין מה גרם לך לחשוב אחרת.

אין חולק שמצוה על היהודי לסייע לגוי לשמור 7 מצוות בני נח. אך גם אם נעזוב את החילוקים הנוגעים לתקפותן של מצות בני נח במי שלא קיבל על עצמו לקיימן בפני בי"ד ישראלי, וכן את דעת הרמב"ם שגם מי שמקבל את מצוות בני נח לא יכול לשבת בארץ (וממילא אינו מחויב ביישובה שאין מצוה באה בעברה) מפני שאין דין גר תושב בזמן שאין היובל נוהג - הרי שבכל מצב, התורה שצוותה על פיקו"נ, וודאי אינה רוצה שניתן קצבאות ילדים לאויב, ואינה מצוה להרבות בילודת האויב. זהו עקרון הלכתי פשוט, שגם ילד שטרם הגיע לחינוך, אמור להבינו. ואף פלפול סרק ודיבור גבוה המתיימר לדבר מגרונה של השכינה אינו יכול להזיזו ממקומו. לא בשמים היא ולא מעבר לאוקיאנוס האטלנטי.

אגב, זה די מרתק, מבחינה פסיכולוגית, לראות איך אנשים שנכנסים למגננה, מצליחים להגיע לסתירה עצמית ולקוריוזים מצחיקים ולא להרגיש בכך. כאן יש דוגמא נאה כשמי שאמון על עבודה עברית שעיקרה אי מתן פרנסה לערבים, מסנגר בשצף קצף על מתן קצבאות לערבים - ורק בגלל שהוזכר שם זה או אחר בכותרת (מובטחכם, שאם הייתי מחליף את השם בכותרת, התגובה היתה שונה, ואולי הפוכה ב-540%). השכל האנושי שברא בנו השי"ת הוא מכונה מופלאה.
אני חייב לצייןמשה
בלי קשר לתוכן או לאמיתות דבריך, אתה פשוט כותב יפה! באמת.


ולגבי צביקוש - אני לא חושב שכ"כ פשוט שמותר לבן נח להפיל כמו שאתה טוען. אמנם נכון שאין לתת להם חניה בארץ וגם לא להרבות בילודת האוייב, אבל אני מסופק אם מותר כ"כ בפשטות לסייע לו להפיל.
תודה. גם אתה לא קטלא קניאואלאד
וחבל שאתה מעדכן את הבלוג רק פעם בחודש
עודכן הערב. לפני שראיתי את זה...משה
בקשר לתמונה של ואלאד! חשובאנונימי (פותח)
התמונה( חוץ מהסרט שעל ראש הרב) אמיתית?
כן. לצערינואלעד
אני בהלם בהלם בהלם בהלםאנונימי (פותח)
אני נרשמתי לפורום הזה רק בשביל לברר אם זה באמת אמיתי מה שאני רואה
ב-7 מצוות בני נוח אין פרו ורבו,ליאור ברוכים
7 מצוות בני נוח: 3 של יהרג ואל יעבור(גילוי עריות, שפיכות דמים, עבודה זרה)
ובנוסף עליהן: אבר מין החי, ברכת ה', גזל ודינים
הרבי מחב"ד מימיו לא טרח לבקר בארץמירושלים
וחושבני שעובדה זו שוה יותר מאלף דיבורים גם אם הם מתפרשים לשני פנים.
דרך אגב מי שלא סובל מזיכרון קצר יכול לזכור מי התקיף את הרב גורן בשצף קצף, לענין ושלא לענין, הלא הוא הרבי מחב"ד.
היו לו סיבות לכך - קצת כבוד לגדולי הדורימין
גועל נפש מה שהולך פהSpEcIaLl
אם אהבת א"י גורמת לכם לזלזול בגדולי תורה,עדיף שתיהיו שמאלנים..

בקשר לתמונה של ואלאדאנונימי (פותח)
התמונה( חוץ מהסרט שעל ראש הרב) אמיתית?
ממה שידוע לי - כן. צולמה ביום תחילת הגרוש.משה
סליחה...אנונימי (פותח)
מי ששם את התמונה הזאת צריך להתבייש! אף אחד לא חייב אותך ללכת לפי הפסקים של הרב אבינר אבל התמונה הזאת היא ממש ביזוי כבוד שמים.
חוץ מזה שרואים שזו לא תמונה אמיתית ושהם שתולים בתמונה.
פשוט להתבייש
תראו ,אני מכבד את הרב אבינר ואוהב אותו באמת אם כיאנונימי (פותח)
הוא " רב לא רגיל"

קצת בהלם מהתמונה אם היא אמיתית ואם לא,

אבל זה באמת צורם לראות תמונה כזאת בערוץ 7.

לא כל רב שאנחנו חלוקים לגביו אפשר ככה לזלזל בו, זה זלזול בתורה, הוא תלמיד חכם לכל דבר ולא משנה אם הוא קיצוני כמוני וכמוך או לא.

זה באמת בעיה, אני אורח פה, ואני רוצה להגיד שזה ממש לא מתאים,
ואני באמת באמת בהלם, אני לא יכול לתאר לכם עד כמה.

יש פה מנהלים לערוץ, לא? מה נסגר איתכם? זה נראה לכם הגיוני?
אוי למי שאתרים אלו הם מקורותיודובלה
לדברי חכמים. ועל סמך זה מגיע למסקנות הלאה.... מדובר בהוצאת דברים מהקשרם בצורה בולטת. הרבי אמר שאסור לגרום להפלה גם אצלם. להרוג גויים מותר רק כשזה באופן של "הבא להורגך", מצב שלא קיים עדיין בעובר בבטן אמו. אבל זה לא נקרא "לעודד ילודה", ההבדל ברור. זה לא עניין שמאלני או ימני, זה עניין של תורה והלכה, שהיא מעל ההשקפות הפרטיות שלך.
גם הפעילות והתעמולה הנמרצת של הרבי נגד מסירת שטחים, נבעה מהשקפה הלכתית, עם ציטוט משו"ע, לא מהשקפה רעיונית גרידא.

כך גם עם העיוות בנוגע לדעתו של הרבי בנוגע לעליה לארץ ישראל. כאילו יש ספק בכלל בזה, לך תבדוק עובדות. הרבי עודד בצורה גורפת לעלות לארץ ישראל, ובעצמו שלח לכאן עשרות רבות של "שלוחים" כדי לחזק ולבסס (ולפעמים אפילו להתחיל מאפס) את הקהילות היהודיות בארץ ואת מצב היהדות ושמירת המצוות כאן.
יחד עם זה, ישנה גם מגמה ברורה לפעול בשאר מדינות העולם בקירוב יהודים, הפצת יהדות והצלה מהתבוללות. בנוגע לזה אמר הצמח צדק - "מאך דא ארץ ישראל", עשה כאן ארץ ישראל ולא במובן שאין עניין לעלות, אלא במובן שיש לו תפקיד חשוב במקומו שם, לעשותו מקום של תורה ומצוות.

והשיחה של הרבי שהבאת, אדרבה - אם תלמד אותה היטב עם ההערות והמראי-מקומות, תגלה שהדברים נכונים, מאירים וברורים על פי תורה.
בושה!!!!!!!!!!!מזה החתימה הזאת ???זה עדיין ת"ח...אנונימי (פותח)
מה יש לך הפרעות בחיים ?????... מזה החתימה הזאת ?? הרב אבינר
עדיין רב ..!!! אני יכול לספק לך צומי בדרך אחרת ...............!!!!!!!!!
מזה השם הזה ואלאד ?? מה אתה ערבי ??? אחי תרגיע ומיידי .....!!!!!
=)
תלחם בערבי שבנפש ש'ך לא בערבי שבחוץ ( אולי גם שבחוץ ........)
המשפט האחרון - גישה גלותית!!קומי אוריאחרונה
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

 

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

 

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשהאחרונה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

 

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

 

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.


אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".


אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת








יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

 

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך