שני צדיקים נעצרו הלילה בכפר עינבוסישתבח שמו לעד

(שליד יצהר). השניים באו לעשות מצוות, אבל לרוע מזלם הערבים התעוררו ותפסו אותם. לזמלם הטוב הם רק חטפו קצת מכות, נקשרו ואז הערבים התקשרו לצבא ולמשטרה שיבואו לקחת אותם..

ב"ה שזה נגמר בטוב, זה לא היה רחוק מלהגמר לגמרי אחרת....

אולי צדיקים נסתרים... לא צדיקים ולא נעליים.סבא גפטו
"ועמך כולם צדיקים"ישתבח שמו לעד
דרוס כל דוס, השמד כל חרד, צבע בסיד כל חסיד, זרוקסבא גפטו
למים כל ירא שמים.

ועכשיו, מה הלאה?

וברצינות - מה הקשר? "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא... ואלו שאין להם חלק לעולם הבא האומר שאין.... " בקיצור, ציטוטים סתם לא שווים כלום.
הם עשו דבר אסור, טפשי ואידיוטי.סבא גפטו
שישלמו על כך. (בוודאי שלא דרך הערבים. אבל שלא יצפו מהערבים למשהו אחר)
מה הם עשו?ה' הוא המלך!!!
אפשר להבין מה הם בדיוק עשו?דינמית
ולמה אתם מופתעים שערבים לא אוהבים שמסתובבים בלילה 2 יהודים בכפר שלהם?
די עם הפחד והרכנת הראש.א"ר יצהר
נכון לא צריך להסתכן בצורה ברורה,אבל יש ה-מ-ו-ן המון מה שצריך ואפשר לעשות. גם נגד הערבים.ואולי אפילו יותר משאר הדברים,כי זו סכנת חיים ממשית ועכשוית.
רוצים דוגמא? בבקשה:אתם עומדים בצומת תפוח\עלי\עפרה\סגולה,לא משנה איפה,עוברים לידכם ערבים חופשי חינם. אנשים שימו לב,זה מסוכן. ומה אם יש להם סכין מתחת לחולצא והם עוד שניה שולפים אותו עליכם?
כדי למנוע את זה פועלים. וכבר אמרו לפני ש"ההגנה הכי טובה היא התקפה."
אז לא,אל תלכו ותתנו לכל ערבי שעובר לידכם מכות,כי זה פשוט מסוכן מדי.
אבל,במקום שהם יעברו במרחק שני צעדים מכם אתם הולכים אליהם עוד לפני שהם מספיקים להתקרב ואומרים להם "רוח מן הון" ובמילים אחרות,"עופו לי מהעינים".
הרב גינזבורג אמר שגם בנות צריכות לעשות את זה כשאין בנים.
אם יש בנים אז-בנות שבו בשקט.- רק תזכרו שזה באמת סכנה ממשית.
דרך אגב,אם אתם חושבים שזה לא יעיל והם לא הולכים,אז רק תדעו, שבעצמי ראיתי שתי בנות אומרות ככה בתקיפות לשש(!!!) ג'ברים ערבים ע-נ-ק-י-ם-!!! אתם לא תאמינו, הג'ברים האלה הצדיעו להם(חצי הצדעה)בפחד,ועברו לצד השני.
אני במקומם הייתי רואה שתי צוציקיות אומרות לי ככה.בחיים לא הייתי עובר,הייתי מעיף להם כפה ועובר. אז פשוט תבואו בתקיפות,והם מפחדים.
כולי בטחון שיש לעוד אנשים רעיונות טובים. תעלו אותם בפורום(חוץ מאת השושואים)כדי שכולם יעבדו ככה.
לא מורידים ראש,מוות לערבים א-מ-ן ואמן.
ישר כח לח'ברה שירדו לכפר.הלוואי וירבו כמותכם,והלוואי שיפעלו יותר בשכל.
באמת קצת שכל לא יזיק...ישתבח שמו לעד
הכל טוב ויפה, והמטרות גם חשובות עד למאוד. אבל אם לא עובדים עם שכל, אלא רק מהבטן, בלי זהירות מינימלית, אז חבל על הזמן.
די עם הפחד והרכנת הראש.א"ר יצהר
נכון לא צריך להסתכן בצורה ברורה,אבל יש ה-מ-ו-ן המון מה שצריך ואפשר לעשות. גם נגד הערבים.ואולי אפילו יותר משאר הדברים,כי זו סכנת חיים ממשית ועכשוית.
רוצים דוגמא? בבקשה:אתם עומדים בצומת תפוח\עלי\עפרה\סגולה,לא משנה איפה,עוברים לידכם ערבים חופשי חינם. אנשים שימו לב,זה מסוכן. ומה אם יש להם סכין מתחת לחולצא והם עוד שניה שולפים אותו עליכם?
כדי למנוע את זה פועלים. וכבר אמרו לפני ש"ההגנה הכי טובה היא התקפה."
אז לא,אל תלכו ותתנו לכל ערבי שעובר לידכם מכות,כי זה פשוט מסוכן מדי.
אבל,במקום שהם יעברו במרחק שני צעדים מכם אתם הולכים אליהם עוד לפני שהם מספיקים להתקרב ואומרים להם "רוח מן הון" ובמילים אחרות,"עופו לי מהעינים".
הרב גינזבורג אמר שגם בנות צריכות לעשות את זה כשאין בנים.
אם יש בנים אז-בנות שבו בשקט.- רק תזכרו שזה באמת סכנה ממשית.
דרך אגב,אם אתם חושבים שזה לא יעיל והם לא הולכים,אז רק תדעו, שבעצמי ראיתי שתי בנות אומרות ככה בתקיפות לשש(!!!) ג'ברים ערבים ע-נ-ק-י-ם-!!! אתם לא תאמינו, הג'ברים האלה הצדיעו להם(חצי הצדעה)בפחד,ועברו לצד השני.
אני במקומם הייתי רואה שתי צוציקיות אומרות לי ככה.בחיים לא הייתי עובר,הייתי מעיף להם כפה ועובר. אז פשוט תבואו בתקיפות,והם מפחדים.
כולי בטחון שיש לעוד אנשים רעיונות טובים. תעלו אותם בפורום(חוץ מאת השושואים)כדי שכולם יעבדו ככה.
לא מורידים ראש,מוות לערבים א-מ-ן ואמן.
ישר כח לח'ברה שירדו לכפר.הלוואי וירבו כמותכם,והלוואי שיפעלו יותר בשכל.
נחמד... אבל ממש לא קשור.דינמית
כמו שאני לא אלך לרמאללה ואצעק "אני חיה בדיר יאסין!" כי אני יודעת שאני לא אחיה אח"כ אז אני גם לא אסתובב "במקרה" בישוב שלהם.
עד כמה שאני מאמינה שהארץ שלי- אני אעשה את שיחרור השטחים בצורה חכמה.

ואם אין לך מושג מה הם עשו שם, למה הם פתאום "צדיקים"?

"השניים באו לעשות מצוות, אבל לרוע מזלם הערבים התעוררו ותפסו אותם"
באו לעשות מצוות?! על מה את מדברת?
הם כן נקטו אמצעי זהירות מינימלייםאנונימי (פותח)
עובדה שהם הלכו בלילה ולא ביום.....
ובאמת כדאי שכולנו נתחזק בענין, ונפסיק לפחד ולהרכין ראש...
כל הישועות!!!
שניזכה...
אחד מהעצורים הוא מכותבי הפורום כאןשאולי
איזה פחד..ה' הוא המלך!!!
אולי זה קצת סכנת נפשות..
מוות לערבים!אוריין
בס"ד
צריך לנקום בערבים האלה שולא יתחילו הערבים האלה להרים את האף שלהם!
מה עם הנערים? הם שלמים לפחות?..
הנערים חיים. (לא ממש שלמים)קוקו
לא הכל נכון בכתבה.
לא צריך להגזיםצבי!
הם עשו דבר שבאמת לא נורמלי
א, זה שהם ירדו אם רכב בלי רישיון ושילד בן 15+ נהג, זה טעות איומה שיכלה לעלות להם בחיים (זה כמעט קרה)
ב,מתי שתפסו אותם הצבא הם אמרו שהיה איתם מישהו שלישי, דבר שהקפיץ את כל הגזרה וגרם לבלאגן מטורף.
ועוד רבים הטעיות אבל לא כאן המקום לפרטם.
שאף אחד לא יחשוב שלרדת לכפר זה דבר רע, לרדת ככה זה דבר רע.
יש הרבה אנשים שמסתובבים בכל מיני מקומות ולא קורה להם כלום, כמעט כל לילה אנשים נכנסים שכם ולא קורה כלום, וגם בכפרים אחרים.
מעצרם הוארך ב-4 ימיםואלאד
ולפי מה שאמר נעם לבנת, לא רק פרקו אותם, אלא גם גזזו להם את הפאות.

לכן כדאי בעת הזאת להמנע מדלטוריא וקטגוריה, ולהתפלל למענם.
כן באמת כדאי להפסיק לקטרג...... איפה האהבת ישראלאוריין
בס"ד
שלכם?!??????????? (אמממ אממ סבא ג'פטו..)
הלכה לה... או שמא לא הגיעה.סבא גפטו
וברצינות.

- צריכים לאהוב כל אחד מישראל. לא תמיד מצליחים. מאוד מובן ש-ל-בן-אדם יהיה קשה לתת פידבק על הצעד שהם עשו.

בכ"א כפי ש'ואלאד' כתב לא ראוי לקטרג.

נצא מנקודת הנחה שהם התכוונו לדברים טובים, הבנו עכשיו שצריכים להרבות בחינוך מה לא ובמיוחד מה כן לעשות. וה' יעשה הטוב בעיניו. אנחנו נשתדל.
לא מדויק...ישתבח שמו לעד
לאחד החבר'ה (מהכותבים כאן בפורום) גזזו העברים ימ"ש את אחת הפאות, והשניה השאירו לפליטה.
מסכן.סבא גפטו
עם אחת הוא לא יכול להישאר... ובלי כלום? ממש חבל.
לא נורא, (בעצם, זה נורא מאוד!) הוא יכול 'לגדל' שוב. להשקות כל יום, לנקש את העשבים (בעזרת הממי"רk2008 - כמובן) ויצמחו לו פיאות לתפארת, לנצח, להוד - למה שרק ירצה.
מצטערת אבל לדעתי זאת טיפשות לדבר עליהםדינמית
בזמן שאין לנו מושג מה הם עשו שם.
אגב, אביו של אחד מהם נרצח בפיגוע לפני כמה שניםימין
אני אומר זאת כדי לנסות איכשהוא ללמד קצת זכות בכל דרך אפשרית, הגם שברור לי שמה שהם עשו נוגד מאד את הציווי "ונשמרתם מאד לנפשותיכם".
ידוע. אני לא חושב שצריך להזכיר את זה.סבא גפטו
לא שפויים!!!~תמר~
אני יתפלל עליהם כי הם תכל'ס מסכנים עכשיו... אבל באמת הם לא היו אמורים לעשות את זה!!! מי שבכוונה הולך למקום של סכנת נפשות שלא יתפלא לתוצאות...

א"י חשובה וכו'... אבל ללכת לשם זה ממש כמו להתאבד!!! וזה לא שווה אם עוברים על מצוות התורה בשביל א"י.

זו לא צדיקות, זה טמטום (סורי על הבוטות...)!!!
אני מציע לשתוק!מתנחלוס
כל עוד הם עצורים אף אחד לא יודע בדיוק את הפרטים, אז אם אין לאף משהו טוב להגיד עדיף לשתוק.
הדבר הכי מעצבן זה הגינויים תוך כדי הארוע או מייד אחרי...
צודק. בלי דיברי שבח וגנאי.דינמית
אני אגיד לכם דוגריאנונימי (פותח)
לא יודע מה קרה בדיוק, אבל ברגע ששמעתי מי אחד המעורבים, לא יודע..אני חושב שאולי זה ירגיע אותו עכשיו, מקווה.אנשים לא קולטים שבלאגן הוא לא מה שעוזר לא"י, לא קולטים?
הנערים האלה כבר גרמו צרות, ואת זה אני ראיתי בעניים שלי, לא דברים לעתיד, דברים ממש שקרו, מחפשים בלאגן, ולא חושבים..וחבל...רק מזיק לא"י..
מה מזיק לארץ ישראל ומה לא...ישתבח שמו לעד
זה מאוד נחמד לקבוע מה מה מזיק לארץ ישראל ומה לא. גם מועצת יש"ע טענו לכל אורך תקופת הגרוש שה'קיצונים' מזיקים למאבק ולארץ ישראל. נו, ומה קרה בסוף?
זה לא חכמה לבוא ולגנות כל דבר. יש לך רעיונות יותר טובים, בכבוד- תבצע אותם. אבל תפסיקו לגנות כל דבר שלא נראה לכם!! בינתיים לא ראינו שארץ ישראל ניצלה בזכות ה'מתונים' שגינו את ה'קיצונים'...
אם היית יודעת מי אניאנונימי (פותח)
לא היית אומרת ככה.
לא באתי לגנות קיצונים, באתי לגנות את המעשים האלה... ואת זה שאנשים עושים דברים בלי מחשבה, אלא לפי הרגש, ועם כל הכבוד,ככה הם לא יבנו כלום.
וכן, גם אני השקעתי את כל חיי ואת כל זה אומר את הלימודים, ועוד בשביל המאחזים, עכשיו פחות, אבל זה לא שאני עומד בצד.
אולי אפשר להבין במה בדיוק מדובר?צביקוש
מה הם עשו שם? תינזמו? "כולל חצות"? מה הם בדיוק עשו?
להיפך, אולי כדאי לא לדבר על זה?מתנחלוס
כולל חצותקטיף שנית
ממש לא כולל חצות...ישתבח שמו לעד
עובדה שהם לא קיבלו תדריך מ'המלכות'...
(והמבין יבין)
מאפוא אתם בכלל יודעים מה זה כולל חצותצבי!
הם לא הלכו לכולל חצות. ולא נראה לי שהם ישמחו שכל אחד יכתוב עליהם מה שנראה לו
לצבי!אנונימי (פותח)
בגלל שאומרים לכל אחד על העניין בלי לבדוק מי הוא, מדברים על זה בפלאפון עם אנשים (ציתותים!), אז כל העולם יודע מה זה "כולל חצות".
כשהסבירו לי מה זה כולל חצותקטיף שנית
אמרו לי שאין עניין להסתיר את זה כמו שאר מצוות.
לא יודע, וזה לא משנהאנונימי (פותח)
עצם זה שהם היו שם...
מה?מה הם חושבים? "צריך להראות להם מי השליט" נו... נשמע מגוחך, לא אתה זה שתראה להם. ונראה לי שדוקא קרה ההפך עכשיו, הערבים הראו שהם שולטים..
ומה תהיה התגובה? "חייבים לנקום!" לעשות משו.. אז נעזוב את הקטע של הפיקוח נפש של שבעניין, אם זה לא יצליח? אז אולי זה יהיה חילול ה' יותר גדול?

חייבים לשנות את הצורת מחשבה!! אולי בתחבולות תעשה לך מלחמה? אולי לא יעזור ללכת ראש בראש במימסד שהרבה הרבה הרבה יותר חזק ממך? רק גומר את הכח.. ובד"כ לא מועיל חוץ מאולי לאדם עצמו שעשה את זה, להרגשה שלו...
אולי אתה לא מכיר אותיאנונימי (פותח)
לא רוצה להרגע, ואני כן מכיר אותו...
השנים הם פסיכים שהגיעו לכפר באוטו שלא מניע וניסואנונימי (פותח)
לפרק מצבר מאוטו של ערבי ולשים באוטו שלהם. הם כלל לא הכירו את הכפר ולאחר שהמשטרה עצרה אותם הנהג פחד שידעו שנסע ללא רשיון (הוא בן 16) ולכן סיפר שהיה איתם עוד אחד שנהג באוטו וחטפו אותו. למזלם יצאו בחיים.
רק חבל שמפרסמים הכלימין
אחד מהם תמיד הזהיר פה בפורום לא לכתוב יותר מדי פרטים - ונראה לי שזה שייך מאד דוקא במקרה הספציפי הזה.
מרוב שהוא הזהיר- בעצמו לא נזהר...ישתבח שמו לעד
ואיך אמר מי שאמר -"מי שעושה - לא מדבר, ומי שמדבר - לא עושה", ואני אומר "ומי שעושה ומדבר - נתפס"...
אם אתה כל הזמן אומר לאנשים לא לדבר, כנראה שלא עשית מספיק בשקט...
הכל נכתב ב"מקור ראשון"לוטמניה
כל מה שכתבו פה, אין עם זה בעיה.
כל המוסיף גורע.קטיף שנית
אז מה אם כתבו במקור ראשון?
דיברתי אם הנערים האלו-מתנחל גאה.
בע"ה ית'..

הם דרשו 3 דברים.

א.ששירשור זה ימחק.
ב. אנשים לא יודעים מה הם עשו,ולא יודעים מה קרה,שומעים מהתשקורת ומישמועות-חצי חצי ומחליטים לפי רצונם החופשי,
כ=ו=ל מה שנכתב בשירשור הזה שטויות! אין דבר אחד נכון,
(ד"א-ממתי אתם כ"כ מעמינים לתיקשורת? אתמול קראתם לה תישקורת והיום??????? פשוט- זבל של אנשים! )

למה אתם שופטים בנאדם לפני ששמעתם את גירסתו?

הם מסרו שכרגע אסור להם לדבר,הם היו אמורים לקבל עד תום ההליכים,בנס יצאו בהרחקה ל60 יום מאיו"ש, ולא הוגש נגדיהם עדיין כתב אישום לכן הם לא יכולים להגיב לדברים.

בקשה קטנה: כמו שאתם לא הייתם רוצים שיפטו אותכם בכול הארץ-בלי לישמוע דעה\מה עשו\מחשבו\וכו' , הקראתי לאחד מהם מה שכתוב כאן.. הוא ניפגע מיזה....

כול מי שמנסה להראות שיודע משהו,תישתקו וזהו..

אחרי שהכתב אישום יצא ויהיה אפשרי לכתוב מה היה העניין-אני מבטיח שאהוא יעלה את זה לכאן.

המלצה אישית!!!-לעשות לכם סדר קבוע כול יום בהלכות לשון הרע.. כי על עברות שבן אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר ..עד שירצה....

***********ושוב אני חוזר! אתם לא יודעים מה היה.

(לפלאפון\ישתבח שמו לעד-אותו אחד מסר תודה רבה על השמוס,וישמח אם תדבר איתו.)

(וישתבח שמו לעד- הוא מוסר שמחילה,אבל רק אחד מהם צדיק,)

'הכול הבל הבלים אין עוד מלבדו'

ה' הוא המלך!!

סורה חושך!
מצטרף לנאמר, החבר'ה צודקים!אנונימי (פותח)
כלומר מצטרף לנאמר ע"י מתנחל גאה.אנונימי (פותח)
שני החבר'ה שנתפסו - צודקים, אי אפשר לדון אותם מבלי לשמוע את הצד שלהם. בכל מקרה רפואה שלימה, והצלחה במאבק!
תגדיו אנשים,אתם נורמאילם??קראתיך
אני בהלם ממה שהולך פה!!
בחיים לא ראיתי כ"כ הרבה לשון הרע מקובץ ביחד!!!
הם צדיקים מאוד!!וזה שלא הלך להם לפי התכנונים זה לא עושה אותם אנשים פסיכים!!ממש לא...
הם רצו שזה יהיה אחרת אבל ה' הוא זה שקובע...אז כניראה שהוא רצה שיהיה כך...
ואין לכם מה לשפוט כי זה לא לעניין בכלל!!
והלוואי שכולם יהיו כמוהם!
לא צריך להכנס להלם...אנונימי (פותח)אחרונה
איך אמרו למלך כוזר "כוונתך רצויה, אך מעשיך לא"..
זה הכל.
חבר'ה צדיקים שרצו לעשות דברים טובים, שחבל שלא תכננו את העסק טוב יותר. וקצת יותר זהירות לא תזיק לכלל העוסקים במלאכה.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך