אני בהריון ראשון, חודש שביעי.
אתמול שמתי לב שכבר יום שלם אני כמעט לא מרגישה תנועות של העובר.
אחרי התייעצות קצרה עם מיילדת מהאיזור נסעתי עם בעלי למיון בבי"ח..
לא היה לי שום מושג לתוך מה אני נכנסת. אני הייתי בטוחה שנבוא, נשים "רגע" מוניטור, נראה כמה דקות שהכל בסדר ונחזור הביתה.
הגענו,
בקבלה אמרו לי לפתוח תיק..
נכנסנו, האחות חיברה אותי למוניטור וב"ה אחרי כמה שניות של רעש שמענו דופק ונרגעתי..
יופי, חשבתי עכשיו הולכים הביתה... אז זהו, שלא.
האחות מסתכלת עליי במבט מוזר ואומרת: את יודעת שיש לך צירים.. מה??!
היא כבר בדרך החוצה לקרוא למישהי ואני בהיסטריה... עוד לא עשיתי שום הכנה ללידה, לא פיזית ונפשית בטח שלא.. אני רק בשביעי.. אמאלה!!
הסתכלתי על בעלי ואמרתי לו במבט מתחנן "בוא נלך הביתה..." והוא מנסה להרגיע אותי ללא הצלחה. כולי רועדת...
חיברו אותי לאינפוזיה לראות אם זה מהתייבשות.
אחרי חצי שעה שאני לא מצליחה להפסיק לרעוד הרופאה קוראת לי להיכנס, בודקת אולטראסאונד חיצוני ולמטה.. ואז רוצה להכניס אצבעות לבדוק אם יש לי פתיחה.
קשה לי להסביר כמה זה היה מלחיץ. לא יכולתי להירגע מהמחשבה שעוד שניה הם שולחים אותי לחדר לידה ואני חוזרת הביתה עם תינוק!! אני עוד לא מוכנה! אני עוד לא יודעת שום דבר על לידה!
ב"ה, לא הייתה פתיחה, והאולט' היה בסדר. הכל היה בסדר. אז 'רק' חיברו אותי עוד פעם למוניטור ולאינפוזיה, לראות אם הצירים יורדים.
במשך חצי שעה שכבתי ורק התפללתי לה' שיתן לי לחזור הביתה ולהגיע לכל הסיפור הזה מוכנה יותר. מכל הבחינות.
כשהרגשתי שאני כבר לא יכולה יותר לחכות (הדמיון עבד שעות נוספות...) הגיעה סוף סוף הרופאה, הסתכלה בצג וראתה שהצירים ירדו ושיחררה אותי...
הגענו ב8, יצאנו ב2 בלילה...
כל הסיפור הזה גרם לי לחשוב על איך ברגע האמת אני אגיב וכמה אני כ"כ לא מוכנה...
מה אתן אומרות?
במיוחד אלה שכבר ילדו, התחושות מוכרות..?
מן פחד תהומי מהשינוי שמגיע בלי שום הכנה (או שההכנה ללידה מועילה קצת לעיכול הדברים)