1.על מי נאמר שהוא חסון כאלונים? אמורי-ענית נכון
2.מה אמר ה' ל"פליטי הגוים" לעשות?-"הקבצו ובאו התנגשו יחדיו" (ישעיהו מה, כ)
3.למי נאמר: "הנה עשיתי כדבריך"?לשלמה- ענית נכון
4.מי ביקש לעשות "חסד אלקים"?דוד-ענית נכון
5.על מי נאמר: "ועמו צמד חמרים חבשים"?לא נכון. התשובה היא האיש הלוי-בעל הפילגש בגבעה. אצל ציבא כתוב משהו ממש דומה: "והנה ציבא נער מפיבשת לקראתו וצמד חמרים חבשים ועליהם מאתים לחם ומאה צימוקים ומאה קיץ ונבל יין"- בלי המילה עמו...
6.מי התחבא ב"מחבאים"?דוד. ענית נכון.
7.מי אמר: "ואתה תמלך על ישראל"?יהונתן לדוד. ענית נכון.
8.למי נאמר:"התפלל בעד עבדיך אל ה' אלקיך ואל נמות"?לשמואל.ענית נכון.
9.על מי נאמר: "ותהי שם ימים ארבע חדשים"?פילגש האיש הלוי. ענית נכון.
10.מי אמר: "הנה נא ידעתי כי אין אלקים בכל הארץ כי אם בישראל"?נעמן.ענית נכון.
11.השלם: "וגם כל היהודים אשר ב__מואב____,ו___בבני עמון_______ ו______באדום_____ ובכל הארצות שמעו כי נתן מלך בבל שארית ליהודה וכי הפקיד עליהם את גדליהו בן אחיקם בן שפן" (תיקון טעות שלי כתבתי= וגם אל כל היהודים וזה גם כל היהודים בלי המילה אל)
12. מי היא העיר שמלכה הוא יפיע?לכיש. ענית נכון.
13.מי אמר: "כי בהר ציון ובירושלים תהיה פליטה כאשר אמר ה' "? לא נכון. התשובה היא יואל.
14.השלם את הפסוק: "טוב מעט ביראת ה'___מאוצר רב ומהומה בו_____________" (לפי מה שזכרו לי אפילו היה את זה בחידון העולמי השנה)
15.למי נאמר: "אשר כספי וזהבי לקחתם"?לצר, צדיון וכל גלילות פלשת (ביואל)
16.מתי היה "יסד המעלה מבבל"?באחד לחדש הראשון
17.מי הם האנשים הבאים "בני עזגד בבי"?נכון. וליתר דיוק: מראשי העם שחתמו על האמנה (נחמיה י')
18.על מי ולמי מי נאמר: "והיה לך למשיב נפש ולכלכל את שיבתך"? (מתקנת את עצמי כתבתי לכל במקום לכלכל)-הנשים אמרו לנעמי על עובד (בגלל שכלתה ילדה אותו..).
19.באיזה תאריך פגש דניאל את האיש לבוש הבדים?נכון. וליתר דיוק:ביום עשרים וארבעה לחדש הראשון
20.השלם: "ראה את מעשה אלקים__כי מי יכול לתקן את אשר עותו___________________"
21. השלם: "גם על ימיו בחשך יאכל__וכעס הרבה וחליו וקצף_____________________"
22.מי אמר:"וישבו תחת גפנו ותחת תאנתו ואין מחריד"?מיכה. נכון.
23.באיזה הקשר הוזכר "כצאן ירושלם" ובאיזה "כצאן עמו"? כצאן ירושלים- נבואת יחזקאל. כצאן עמו-זכריה. נכון.
24.מי יחשוב מחשבת רעה?גוג. "והיה ביום ההוא יעלו דברים על לבבך וחשבת מחשבת רעה ואמרת אעלה על ארץ פרזות..." (יחזקאל לח')
25.מי אמר: "על כן עליכם כלאו שמים מטל והארץ כלאה יבולה"? חגי
26.מי אמר שירושלים תקרא: "ה' צדקנו"? ירמיהו לג'
לגבי השאלות מהארצי מסכם: הלוואי שהיו לי אותם. אני יכולה לפרסם כמה שאני זוכרת:
1. מי אמר: "ובא ה' אלקי כל קדשים עמך"?
2. השלם: "כל דרך איש ישר בעניו_______________________"
3.למי נאמר: "ועתה הננו בידך כטוב וכישר לעשות לנו עשה"
4. מי אמר: "ואני הנני בידכם עשו לי כטוב וכישר בעיניכם" (שתי השאלות הקודמות היו שאלות "מתנה" זה לא באמת היה הרמה של הארצי מסכם..)
5. השלם: "ומים במשורה תשתה__________ ההין מעת עד עת תשתה"
6. השלם:"וינס ארם מפני ישראל ויהרג דוד מארם__________ רכב ועשרים אלף פרשים ואת שובך שר צבאו הכה וימת שם"
7.השלם: "ופלשתים נאספו להלחם עם ישראל שלשים אלף רכב ו________________ פרשים ועם כחול אשר על שפת הים לרב..."
והיתה עוד שאלה על מספרים שאני לא בטוחה מה היא.
ואין לי כח לכתוב עוד.. (וגם אני בכל זאת אני לא חייבת להסגיר את כל סוגי השאלות שנתנו לנו..)