ביום העצמאות.http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=841722
תראו את זה עד הסוף ותחשבו פעמיים עם להגיד הלל...דוד חי
דוד חי, אתה לא כהניסט? תתקן את הקישור...היהלום שבכתר
אנשים מתפכחים...די"מ
או מתדרדרים...
אלירז
תגידו שלא משכנע.....דוד חי
לא משכנע!קשקשן על הגג
(רימון....)
לא היתה לי בעיה מהתחלה

קשקשן על הגג
הרב כהנא אמר הלל בבוקר ובערבאביה7
רוב הפעמים שכותבים....דוד חי
הרב כהנא צדק! זה ב"לזירוק את הערבים לים".לא בהכל הוא צדק! לפחות כשאני אומר את זה...
דוד חיאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
הרב כהנא צדק בזה שהוא החיה את התורה, שהוא החזיר אותה לקדמותה, שהרי בגלות התורה התעוותה.
הרב כהנא החזיר לנו את המושגים ואת הרעיון היהודי. הוא לימד אותנו שכדי להביא את הגאולה צריך אמונה ובטחון בה'. ואיך מוכיחים אותם ? ע"י מלחמה.
מלחמה בערבים= קידוש ה' .
עכשיו למה אני אומרת אתזה?? ככה, כי זה לא רק לזרוק את הערבים לים. לגרש את הערבים זה התורה, וזה מצוה וחובה ויש מאחורי זה רעיון. הרעיון שה' ציווה וזה מה שצריך לעשות, שצריך לבטוח בו .
אבל זה לא מספיק זה לא רק זה. צריך שהעם יבין את הרעיון
אוקע??
כשאתה מסביר לאנשים מה הרב כהנא אמר... תשתדל לפרט יותר.
ועכשיו לעניין-
אתה לא חייב להסכים עם הרב כהנא בהכל, אנחנו לא רובוטים ולא חסידים . הרב היה צדיק, אך בן- אדם .
יכול להיות שהוא טעה בדברים כלשהם, אני לא נתקלתי בהם עדיין.
בקשר למדינה- מי שלא מודה לקב"ה על הנס הגדול ועל המתנה שנתן לנו- הוא כפוי טובה.
תרצו או לא תרצו מדינת ישראל היא מתנה מהקב"ה. ועל מתנות צריך להודות.
גם אם קלקלנו אותה וגם אם שולטים בה הרשעים זה לא סותר את השמחה שלנו שעלינו לארצנו, שאנחנו באתחלתא דגאולה ושיש לנו מדינה ריבונית, שיש לנו צבא יהודי. ובקיצור על הניסים ועל הקידוש ה' ועל זה שאנחנו בארצנו אחרי 2,000 שנות גלות .
זהו, סיימתי לחפוווור [בינתיים]
כמובן שאין בכוונתי בכדי להסית לעבור על החוק .... {חוקי התורה קדושים}......
^^^^^^^^-משה ר-
כהנא יומי: ואם ישאל השואל, כמו ששואלים רבים וטובים: איך נוכל לומר שהאירועים שאירעו בימינו, והקמת מדינה יהודית, יד ה' הם, כאשר אלה שהקימו את המדינה רשעים וכופרים היו? התשובה היא, שאכן רשעים היו, פורקי עול ורובם מומרים להכעיס, שנוסדו יחד על ה' ועל תורתו בנסיון לנתק את מוסרותיהם, את עול מלכות שמים, ולעולם ישלמו על פשעיהם הזדוניים, ובמיוחד על רציחת נשמותיהם של רבבות (ויותר) יהודים תמימים שעלו ארצה ותורתם בידם; יהודים שניצחו את הגוים בגלות ונוצחו על ידי יהודים רשעים, ואוי לאותם "אוהבי חנם" שמנסים לחפות על רשעים אלה ועל מעשיהם.
ולמרות כל זה, ואע"פ כן, אין לזה כל קשר להקמת המדינה, שהיא אכן יד ה', על פי כל כללי קידוש השם שכתבנו לעיל, שהקב"ה ניכר ומומלך כמלך מלכי המלכים רק על פי הופעת גבורתו וכחו בעולם; ושהגוים מודדים את כחו ואת גבורתו על פי כחו או שפלותו של עמו, עם ישראל; ושלמרות שלא יהיו ישראל זכאים לגאולה וישועה, מ"מ הקב"ה מצילם כדי לקדש את שמו.
דוד חיאוהב יהודים
אוהב יהודים - אני בעד שתפסיקו להיות ילדי כאפותאלירז
ותפסיקו להפעיל לחץ חברתי.
אם הוא תלמיד של הרב כהנא, זה אומר שהוא מעריך אותו..
והוא לא צריך להיות התלמיד של הרבנים שלכם, כי יש סעיף אחד קטן שהוא מסתייג מדברי רבו.
חן חן.
מה הקשר בין הכותרת להודעה?אוהב יהודים
אוהב יהודים...יהודי מרמ"ג
הרב כהנא כבר 21 וחצי שנה לא ציוני.
אני כהניסט לא ציוני!!!דוד חי
הכי טוב זה ללכת על רב שמת.יהודי מרמ"ג
ככה אתה יכול להחליט מה הוא היה חושב ביום.
נכון.די"מ
לכן אנשים רמבמסטים
בין השאר...יהודי מרמ"ג
אתה חמוד, עוד תתבגר...;)אוהב יהודיםאחרונה
הרב עמאר אמר בכותל לומר בלי ברכהמושיקו
הרב עמאר הגיע למניין של הרב שרקי בכותל וגרם לוThe yehudi
לחרוג מתקנת מורנו הרב צבי יהודה זצ"ל להגיד הלל עם ברכה ערב ובוקר. נכון שהמניין התקיים בכותל ולא בבית הכנסת של הרב שרקי אבל לשנות מנהג של עשרות שנים ומקורו בהררי קודש וזאתבהסתמך על פסיקתו של הרב עובדיה שאיננו פוסקים כמותו בזה. זהו מעשה שאינו תקין.
הלל בלא ברכה הרי הוא כקריאת פרקי תהילים רגילה שניתן לקוראם בכל יום (המאירי).
ובכ"ז רב אברוםalezish
ץוך מספר שנים מאז שהוא נהיה רה"י הפסיק לומר הלל בלילה טחברך ביום, אך אינו מתנגד למי שמברך\אומר בלילה.(בותיקין במרכז מברכים, במניין הראשי לא)
בהחלט בעייתי מאוד שהרב שפירא זצ"ל שינה מפסיקתו שלThe yehudi
מורנו הרצי"ה זצ"ל. אין מזה הוכחה לכלום, חובת ההוכחה היא על תלמידי רב אברום.
אנו כתלמידי תלמידי הרב צבי יהודה אומרים הלל בברכה לילה ויום כפסיקת הרצי"ה זצ"ל, הרבנות הראשית, והרב גורן זצ"ל ולא בושים מפני המלעיגים, הטועים והמטעים.
הלל זה מי אמרו? נביאים שביניהן תקנו להן לישראל, שיהו אומרין אותו על כל פרק ופרק, ועל כל צרה וצרה שלא תבא עליהן, ולכשנגאלין אומרים אותו על גאולתן (פסחים קיז.)
מי אתה שתדבר ככה על הרב שפירא?משכנות הרועים
הוא לא היה תלמיד של הרצי"ה אלא רב חשוב וגדול בפני עצמו, וגם פוסק, וזו היתה דעתו.
להגיד 'בעייתי' על פסק שלו שלא נראה לך זו חוצפה.
לשנות תקנה של הרב צבי יהודה בתוך מרכז זה מעשהThe yehudi
בעייתי, אגב, לכן הרב שפירא לא גער/ התנגד למי שהמשיך לנהוג כפסקו של הרב צבי יהודה.
ולא, המילה 'בעייתי' לא נאמרה על הפסק או על הרב ח"ו אלא על עצם מעשה שינוי הנוהג.
גם אם הוא פוסק, ת"ח גדול, וזו דעתו, וכעת הוא ראש ישיבה, אין בזה מספיק להיתר לשנות מנהג מקום.
- - - - - - -
הלל זה מי אמרו? נביאים שביניהן תקנו להן לישראל, שיהו אומרין אותו על כל פרק ופרק, ועל כל צרה וצרה שלא תבא עליהן, ולכשנגאלין אומרים אותו על גאולתן (פסחים קיז.)
מה?! הרב לא ברך על ההלל?!orenzauda
באמת..לקחת דוגמאות מדמגוג...צעיר רענן
זה תמיד קל.
גוג דמגוג..
הרב אמנון יצחק אומר גם לא לשמוע כמעט כל זמר(אפילו זמרים דתיים) וזה אומר שאתה עושה?
הכפירה והחילוניות קרתה בלי קשר בכלל לציונות, הם עשו את זה. אבל אנשים כפרו גם באמריקה גם בפולין ובכל מקום-זה היה משהו עולמי.
לא מתפללים לממשלה, מתפללים לנס שה' עשה שהחזיר את עם ישראל לארצו.
זה לא הציונות, זה [חלק מ] הציונים.orenzauda
זה שאנשים עשו מצווה ועבירה, זה לא אומר שמעכשיו המצווה בטילה/לא חשובה.
וזה לא מיוחד לתקופה שאחרי קום המדינה.
מצער ממש..tomerittal
על זה כתב מו"ר הרצי"ה זצ"ל- "כפירה זו במעשי ד' ובחסדיו עמנו, המתלבשת בלבוש של צדקות מרושעת - היא היא המעכבת את דבר ד' מלבוא ומלהתגלות בעולם"
אתה יודע משכנות הרועים,שוקו =)
אני יכולה עכשיו לשבת ולהגיד לך:
החרדים זורקים אבנים בשבת, החרדים יורקים על חילונים, החרדים שונאים את כולם
החרדים החרדים החרדים
והכל....בגלל קבוצה קטנה של חרדים שעשו ככה
שאתה, ואני וכולנו יודעים שזה לא דרך התורה ושזה ממש לא הפנים של החרדים.
אותו דבר עם מה שהראת, זה לא ציונות, זה שנאה לדת, שיש גם לאנשים (תתפלא) לא ציונים שחושבים ככה,
יותר נכון, אפשר להגיד שיש את זה לחלק מהחילונים - קבוצה ששונאת את הדת
אבל על הציונים אי אפשר להגיד - כי זה לא הדרך שלנו ומה גם...שחלק מהציונים דתיים. וואלה.
ציונות היא תנועה לאומית יהודית בעת החדשה. לציונות קמו הוגים, מפלגות וזרמים שונים, אשר ניסחו תוכניות ציוניות שונות. הזרם המרכזי בציונות קרא לשחרור לאומי של העם היהודי, ולהקמת מדינה יהודית בארץ ישראל.
אני לא יודעת מאיפה אתה רואה, אבל בחיים לא קראתי שמטרת הציונות הייתה להוריד פאות לילדים דתיים.
אומנם חלק מהאנשים הציונים הורידו לילדים דתיים פאות - אבל זה לא בגלל שהם ציונים זה בגלל שהם שנאו את הדת (ואנחנו לא יכולים לשפוט אותם...אחרי שהם ראו מה היה בשואה, אחרי שהם ראו ניצולים, אתה יכול להיות ערב שהיית עומד בזה בעצמך?)
בקיצור מה שאני באה להגיד שההתנהגות הזאת לא הייתה בגלל שהם ציונים אלא בגלל אנטי-דת.
פחחחח טוב אחינו....שוקו =)
זה ארוווווך רצח!!יודלה
קחו נשימה שניה ותרגעו.....קשקשן על הגג
אתם מתווכחים כאילו בשם הרבנים!! לאיפה הגעתם?!?!?!?
יותר מדי משתוללים על הדברים הלא נכונים.......
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.