בבקשה עזרה זה יעזור לכולם! ערבים שווים !מירב707

ממדריכיםם ומדריכוות 

יש למישהוו אולי רעיון לערב שווה לעשות לחניכות 

אניי צריכה ממש דחוף .

תודה רבה , וסליחה...

ערבים הם לא שווים!רפ"א
איך אתה מעז לומר דבר כזה על בריאה של הקב"ה?בניעקיבא

ועוד על בני אדם?

איזה אומץ יש לך להחליט איזה מבריותיו 'שווה' יותר או פחות?

לא צריך אפילו להתחיל לצטט את המקורות על עליונותו של האדם.

כל אדם באשר הוא אדם.

ועם כל הכבוד, זה קצת ניאו נאצי. הרי מה היטלר אמר?

שיהודים לא שווים.

אז במה אתה עדיף על הנאצים??

מסכים עם בניעקיבא-לבן כהה

היהודים הם לא עם נבחר.

תנו לנו מלך ככל הגוים...

אתם רציניים?סתם אחת

כי זה לא ברור...אם כן, אני הולכת להקיא...

ברור שהיהודים הם עם נבחר!!הודיה13
אני הייתי ציני, למי שלא הבין....לבן כהה
אז תוסיף <צ> לטובת כולנו...מתנחלת קטנה=)

למי שלא יודע-

על משהו ציני כותבים <צ>

ועל משהו רציני כותבים <ר>

זה יכול לעזור לכולנו...

ומה עם החתימה?לבן כהה
התגוננות פנימית עם ידיעה. [בניעקיבא ולבן כהה >>]אוהבת את אבא

בס"ד לק"י.

אמרות אלו נובעות מרצון להתגונן.

"ערבים לא שווים" "ערבים אדיוטים" וכו'.

כל זה נאמר בהגיוניות לחלוטין.

אנחנו חיים במציאות ששונאים אותנו,שרוצים להשמיד אותנו ושעלינו להתגונן, שאם לא נתקוף - לא נשרוד.

וכן, התגובה המרגיעה את השכל ואת הרגש היא הידיעה שגם לנו יש זכות להגיב.

שגם לנו יש זכות לומר.

כן "ערבים לא שווים" וכו' מרגיע אותנו לגמרי.

בניעקיבא-

כמובן, האדם הוא עליון. אך מסתבר שלא למדת הכוזרי. תשב עם הרב ותלמד.

כי בחיי, אתה כל כך לא יודע על מה אתה מדבר.

ו..כשאדם לא יודע על מה הוא מדבר, עדיף שישתוק. כי גדולה שתיקה היא לחכמים, קל וחומר לשותים.

[לכן כל העניין שאמרת על הנאצים וכו' כל כך טעות מיסודו. וחבל].

ולבן ככה -

העם הוא לא עם נבחר? אולי מבחינתך.

מבחינת מי שברא את העולם, המילה "נבחר" מקבלת משמעות עמוקה שאיננו, יכול להיות מבינים מה פירושה.

יכול להיות שאנחנו אומרים "נבחר" אנחנו מתכוונים שיש "העדפה" של עם על פני עם אחר. ויכול להיות שכך זה גם אצל ה' או שזה לא כך אצלו, אך איננו יודעים.

לכן, אל תסיק מסקנות.

וסתם תובנה לחיים,

בחיים אל תהייה בטוח. כי אין לך אסמכתא באמת כל עוד א-ת-ה לא בראת את העולם.

ואם אתה באמת רוצה אסמכתא לדברייך, חפש את המילה "נבחר" ותגלה מי "בחר" בנו. ואולי תופתע גם לגלות שהוא אותו אחד שהוציא אותך מארץ מצרים..

מה עניין כוזרי לכאן?בניעקיבא

ציטטתי בסוף התגובה את החלק בכוזרי שמתייחס לגויים ולמדרג בטבע. {בגדול, זה המקום היחיד שבו מדבר על היחס לגוי.}

ריה"ל טוען שיש דרגות בבריאה: הטבע הדומם; בעלי החיים; בעלי העניין השכלי; מעלת הנבואה.

לכל יהודי יש פוטניציאל להגיע לנבואה, אבל לגוי [ולגר] אין פוטניצאל כזה, בגלל שהם לא היו במעמד הר סיני.

[וכאן נכנסת השאלה למה את לא ממשת אותו... ואם את לא ממשת אותו, את בדרגה של שאר היצורים?]

אך האם זה אומר שערבים הם לא שווים?

שמותר לנו לעשות דברים כאלה?

את טוענת בעצם, שאם משהו מפריע לי, כדי להרגיע את עצמי מותר לי לכנות אנשים אחרים בכל מיני שמות?!

הבעייה שלי היא עם ההכללה.

להגיד שכל הערבים לא שווים, היא כמו טענת הנאצים ב-ד-י-ו-ק.

ברור לי שכל המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר על רחמנים,

אבל שימו לב שהמשפט עובד גם הפוך.

בעיני, זו גם אחת הבעיות הגדולות של ההתבוללות [עיין יד לאחים]

מחנכים שהערבים הם כאלה וכאלה וכאלה, ואז פתאום מישהי [מה לעשות, בדרך כלל זה בנות {אבל לא רק}...] מגלה שערבי הוא בן אדם נחמד, ויש לו דעות, ומחשבות, והוא לא כל היום מדבר על פיגועים, והוא עובד מסור, וחרוץ ומפנק ו......

ערבים הם בני אדם.

בתוך הכלל הזה [זמכיל כמה מיליארדי אנשים] יש אנשים טובים יותר ופחות.

לא אני אדרג אותם ואחליט מי הוא מי.

אני לא ארגיש תחושת בטחון ושלווה כאשר אהיה ליד קהל ערבי,

אבל!

הם בני אדם.

אנחנו נשרוד בלי לתקוף.

אנחנו צריכים לזכור שאנחנו נעלים מהנאצים ודומיהם.

אנחנו לא שונאים סתם.

אנחנו לא הורגים סתם.

אנחנו לא תאבי דם.

אנחנו עושים זאת מהתגוננות, והתגוננות בלבד.

אין לי מושג למה אתם מצפים,

אבל הערבים לא יעלמו יום אחד.

הם היו פה לפני שהגעתם [רובם, ולא נתחיל להכנס לדעות האלה שהערבים בארץ הם בעצם צאצי היהודים].

אם העם היהודי חי כאן כעם, נמצאים פה ערבים מקומיים שחיו פה יותר שנים מכל ימי בית ראשון ושני.

יום יבוא ותגלו שאנחנו חיים כאן יחד, לטוב ולרע.

זו מדינה יהודית עם מיעוט ערבי.

יצא לכם פעם לפגוש דרוזים, צרקסים, ערביי אבו גוש?

אולי יום אחד כל הערבים יהיו כאלה.

אני לא אשנא את האוכלסייה הערבית.

זה שיש שכבת אליטה שמטפטפת להם כל מיני דברים לראש, לא תשפיל אותי לרמה של הכללה שכזו. של השחתת המוסר והמידות.

ואחתום בדברי שמואל הקטן במסכת אבות, שמצטט פסוק ממשלי: בנפול אויבך אל תשמח, ובכושלו אל יגל ליבך.

תחשבו מה אפשר ללמוד מזה.

____

כו. אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אֲנִי רואֶה שֶׁתּורַתְכֶם אֵינָה נְתוּנָה כִּי אִם לָכֶם. 

כז. אָמַר הֶחָבֵר: כֶּן-הוּא, וְכָל הַנִּלְוָה אֵלֵינוּ מִן הָאֻמּות בִּפְרָט יַגִּיעֵהוּ מִן הַטּובָה אֲשֶׁר יֵיטִיב הַבּורֵא אֵלֵינוּ, אַךְ לא יִהְיֶה שָׁוֶה עִמָּנוּ. וְאִלּוּ הָיָה חִיּוּב הַתּורָה מִפְּנֵי שֶׁבְּרָאָנוּ הָיָה שָׁוֶה בָּהּ הַלָּבָן וְהַשָּׁחור, כִּי הַכּל בְּרִיאותָיו. אַךְ הַתּורָה מִפְּנֵי שֶׁהוצִיאָנוּ מִמִּצְרַיִם, וְהִתְחַבְּרוּת כְּבודו אֵלֵינוּ, מִפְּנֵי שֶׁאֲנַחְנוּ נִקְרָאִים הַסְּגֻלָּה מִבְּנֵי אָדָם. 

כח. אָמַר הַכּוּזָרִי: אֲנִי רואֶה אותְךָ מִתְהַפֵּךְ, הַיְּהוּדִי, וּכְבָר שָׁב דְּבָרְךָ רָזֶה אַחַר שֶׁהָיָה שָׁמֵן: 

כט. אָמַר הֶחָבֵר: בֵּין רָזֶה בֵין שָׁמֵן - הַרְחֶב-לִי לִבְּךָ עַד שֶׁאֲפָרֵשׁ אותו. 

ל. אָמַר הַכּוּזָרִי: אֱמר מַה שֶּׁתִּרְצֶה. 

לא. אָמַר הֶחָבֵר: בְּדִין הָעִנְיָן הַטִּבְעִי נִתְחַיֵּב לְקִיחַת הַמָּזון, וְהַגִּדּוּל וְהַהולָדָה, וְכחותָם וְכָל תְּנָאֵיהֶם. וְהִתְיַחֵד בָּזֶה הַצֶּמַח וּבַעֲלֵי הַחַיִּים מִבַּלְעֲדֵי הָאֲדָמָה וְהָאֲבָנִים וְהַמּוצָאִים וְהַיְסודות: 

לב. אָמַר הַכּוּזָרִי: זֶה כְלָל שֶׁצָּרִיךְ לִפְרט אותו, אֲבָל אֱמֶת הוּא. 

לג. אָמַר הֶחָבֵר: וּבָעִנְיָן הַנַּפְשִׁי הִתְיַחֲדוּ בַעֲלֵי הַחַיִּים כֻּלָּם, וְנִתְחַיְּבוּ מִמֶּנּוּ תְנוּעות וַחֲפָצִים וּמִדּות וְחוּשִׁים נִרְאִים וְנִסְתָּרִים וְזוּלַת אֵלֶּה. 

לד. אָמַר הַכּוּזָרִי: גַּם זֶה אֵין דֶּרֶךְ לִדְחותו. 

לה. אָמַר הֶחָבֵר: וּבְדִין הָעִנְיָן הַשִּׂכְלִי הִתְיַחֵד הַמְדַבֵּר מִכָּל הַחַיִּים. וְהִתְחַיֵּב מִמֶּנּוּ תִקּוּן הַמִּדּות וְהַמָּעון וְהַמְּדִינָה וְהָיוּ הַנְהָגות וְנִמּוּסִים מִנְהָגִיִּים. 

לו. אָמַר הַכּוּזָרִי: גַּם זֶה אֱמֶת. 

לז. אָמַר הֶחָבֵר: וְאֵיזו מַדְרֵגָה אַתָּה חושֵׁב לְמַעְלָה מִזּאת? 

לח. אָמַר הַכּוּזָרִי: מַעֲלַת הַחֲכָמִים הַגְּדולִים. 

לט. אָמַר הֶחָבֵר: אֵינִי רוצֶה לומַר אֶלָּא מַעֲלָה תַפְרִיד אֶת בְּעָלֶיהָ פְּרִידָה עַצְמִית, כְּהִפָּרֵד הַצֶּמַח מִן הַדּומֵם וְהִפָּרֵד אָדָם מִן הַבְּהֵמָה, אֲבָל הַפְּרִידָה בְּרב וּמְעַט אֵין לָהּ תַּכְלִית, מִפְּנֵי שֶׁהִיא פְּרִידָה מִקְרִית, וְאֵינָה מַעֲלָה עַל דֶּרֶךְ אֱמֶת.

מ. אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אֵין מַעֲלָה בַמֻּרְגָּשִׁים יְתֵרָה עַל מַעֲלַת בְּנֵי אָדָם. 

מא. אָמַר הֶחָבֵר: וְאִם יִמָּצֵא אָדָם שֶׁיָּבא בָאֵשׁ וְלא יֻזַּק בּו, וְיַעֲמד מִבְּלִי מַאֲכָל וְלא יִרְעַב, וְיִהְיֶה לְפָנָיו זהַר שֶׁאֵין הָעַיִן יְכולָה לְהִסְתַּכֵּל בּו, וְלא יֶחֱלֶה וְלא יֶחֱלַשׁ, וְכַאֲשֶׁר יַגִּיעַ אֶל תַּכְלִית יָמָיו, יָמוּת לִרְצונו, כְּמִי שֶׁיַּעֲלֶה עַל מִטָּתו לִישׁון, וְיִישַׁן בְּעֵת יָדוּעַ וּבְשָׁעָה יְדוּעָה, עִם יְדִיעַת הֶעָבַר וְהֶעָתִיד, מַה שֶּׁהָיָה וּמַה שֶּׁיִּהְיֶה, הֲלא הַמַּעֲלָה הַזּאת נִפְרֶדֶת בְּעַצְמָהּ מִמַּעֲלַת בְּנֵי אָדָם. 

מב. אָמַר הַכּוּזָרִי: אֲבָל הַמַּעֲלָה הַזּאת אֱלהִית מַלְאֲכוּתִית אִם הִיא נִמְצֵאת, וְזֶה מִדִּין הָעִנְיָן הָאֱלהִי לא מִן הַשִּׂכְלִי וְלא מִן הַנַּפְשִׁי וְלא מִן הַטִּבְעִי. 

מג. אָמַר הֶחָבֵר: אֵלֶּה קְצָת תָּאֳרֵי הַנָּבִיא אֲשֶׁר אֵין עָלָיו חולֵק, אֲשֶׁר נִרְאָה עַל יָדו לֶהָמון הִתְחַבְּרוּת הַדָּבָר הָאֱלהִי בָהֶם וְשֶׁיֵּשׁ לָהֶם אֱלוהַּ מַנְהִיגָם כִּרְצונו וּכְפִי עֲבודָתָם וְהַמְרותָם, וְהִגִּיד לָהֶם הַנֶּעְלָם, וְהודִיעַ אֵיךְ הָיָה חִדּוּשׁ הָעולָם וְיַחַס בְּנֵי אָדָם קדֶם הַמַּבּוּל, הֵיאַךְ נִתְיַחֲסוּ אֶל אָדָם וְהֵיאַךְ הָיָה הַמַּבּוּל וְיַחַס הַשִּׁבְעִים אֻמּות אֶל שֵׁם חָם וְיֶפֶת בְּנֵי נחַ, וְהֵיאַךְ נִפְרְדוּ הַלְּשׁונות, וְאֵיפה שָׁכְנוּ, וְהֵיאַךְ צָמְחוּ הַמְּלָאכות וּבִנְיַן הַמְּדִינות וּשְׁנֵי הָעולָם מֵאָדָם וְעַד עָתָּה

אני תוהה אם זה נשמע התיפייפות או אמונה תמימה. [?]אוהבת את אבא

בס"ד לק"י.

בכל מקרה, 

אני חושבת שעשית יותר רוח מאשר דבריך אמרו דבר.

בוא ננסה שניה לחשוב.

אתה בסיטואציה בו חבר שלך עשה לך את הדבר הכי רע בעולם, כולך כעס ועצבים עליו,

שהדבר המיעוטי שתעשה זה לבוא אליו ולצעוק עליו, אך הדבר שבאמת "הגיוני" שבן אדם יעשה, זה להוציא את כל העצבים ע"י קללה או איזה אימרת מחץ על אותו אדם. [לא כולם, רובם.]

אז..מה קרה?

כשמדברים על ערבים שהם עם זבל ומושחט אתה מתקומם אך כשאתה או יהודי אחר מדבר על חברו שהוא כזה, שותקים?

תראה, תמיד אפשר להתייפיף. זה נחמד ועושה רושם "חיובי" מן הצד. 

אך אני לא באמת מאמינה שכל דברייך הם נכונים. יתכן שיש לנו השקפות שונות למרות שאני כן יכולה להבין מאיפה אתה בא. 

כן, יש את הטיפוס ש"משכין שלום" או לפחות מנסה.

כנראה, אולי אתה הסוג הזה.

לא המצב הזה ולא המצב הזה מקובל עליי.בניעקיבא

אדם קיבל עצבים כדי שהוא יוכל לשלוט עליהם.

הדברים שלי לא חסרי רגליים.

יש כאן שיעור על היחס לאומות העולם לאור תורת הרב קוק, עם הרבה מאוד מקורות על היחס לאומות העולם.

הוא קצת ארוך, אבל חשוב שנלמד אותו.

{ועוד נקודה קטנה: גם אם אתה יוצא למלחמה עם הגרוע באויבך, אסור להמעיט מערכו. זלזול כזה יוכל להוביל למצבים חמורים...}

מסכימה לגמרי עם בניעקיבא.אוסנת

ולא, זה לא שמאלניות מתיפייפת.

זה אמת.

במאמר שהובא, תחפשי את הכותרות

אהבת כל הבריות, מפני שאנו אוהבים לה' שברא אותם

צדיק עליון אינו מצטמצם לאהבת אומתו בלבד, אלא אוהב לכל האנושות

מה זה אומר "לאהוב את הקב"ה"? לאהוב את בריותיו, את עולמו, שהם חלק ממנו.

(וחבל על חוסר הנעימות שמתלווה לדיון יפה שכזה)

ואו. הוצאתם אותי חסרת אהבת האומות.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י.

היי, הרגעו.

אני הסברתי מניין דעת הכותבת "מוות לערבים" הובא.

אם תשימו לב, הגבתי אך ורק על דעתי בקשר לעם הנבחר ולגבי האדם הוא עליון,

כלל וכלל לא דיברתי על נושא אהבתי האומות, ואת דעתי בעניין.

וואי וואי וואי ...סתם אחת
עבר עריכה על ידי סתם אחת בתאריך י"ב אייר תשע"ב 18:03

אל תשווה אותנו לנאצים כי אמרנו שערבים הם לא שווים! ערבים הם ל א  ש ו ו י ם !!! מתי תקלטו כבר שהם האויבים שלנו ושהקוראן שהנחמד שלהם קורא להרוג אותנו?!?! לא רק שהם לא שווים, הם עם של רוצחים אכזריים שמובן לחלוטין שנשנא אותם...מזעזע? תזדעזע!! שיהיה לך בכיף!

לפחות אל תקרא לעצמך "בניעקיבא" כאילו שאתה מייצג פה משהו... אני באמת תוהה אם זה מחוסר ידע, או מעיוורות מוגזמת... ואנחנו ממש לא שונאים והורגים סתם, אנחנו שונאים אותם כי הם רוצים להרוג אותנו, ותפסיקו לחיות בסרט ולחשוב שזה מיעוט, אתה פשוט לא יודע!!

בניעקיבא זאת בת..לבן כהה
לא נעים כולם הגיבו ואני עדיין לא...רפ"א

יום אחד אני נכנס לפורום(זה לא קורה הרבה) ורואה לתדהמתי שהגיבו למה שאמרתי הייתי מופתע חשבתי שאנשים יקחו את זה בצחוק בתור שנינות אבל כנראה שאין שום טיפת הומור בפורום הגיע הזמן...(חוץ מלבן כהה שמעלה לי מידי פעם חיוך על הפנים...)

דבר ראשון לא הבנתם אותי נכון כשאמרתי שהערבים הם לא שווים התכוונתי לכך שהם לא מגניבים, שפיצים, תותחים ולא...שווים!

לא נעים עכשיו הרסתי את כל העניין של הדיון אז ברשותכם התייחס למה שאמרו. אנחנו נוהגים לומר הרבה "אשר בחר בנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו" מכאן שהקב"ה מצא משהו מיוחד בעם ישראל משהו שאין לגויים כלל משהו שגרם לבורא עולם לבחור דווקא בנו בעם ישראל ולא באף עם מאומות העולם.

ולכן אני חושב שכאשר בורא כל העולמים - הקב"ה! בחר דווקא בעם ישראל הוא נתן עליונות לעם ישראל מעל כל הגויים(הרי ה' בכבודו ובעצמו בחר בנו!!!) והאמירה שעם ישראל הוא עם ה' עם שמקדש את שמו של ה' בעולם נותנת לו עליונות וגורמת לו להיות עם שווה יותר מכל ערבי או אומה אחרת!

ו זה שאמרתי שהערבים הם לא שוים(חוץ מזה שזה היה מילתא דבדיחותא)אפשר לסייג קצת ולומר שעם ישראל שווה יותר מכל אומות העולם והאומות העולם שווים פחות ובינהם הערבים.

קצת קשה לומר את זה שהערבים(המרעים לישראל) שווים בכלל משהו אבל כנראה לפי מה ש'בני עקיבא' אמר יש בהם איזה חלקיק של טיפת אנושיות אז בכל זאת...

מכאן אפשר רק לאחל לנו ולכל עם ישרואל שיעלו חיוך על הפנים מדי פעםאם זה גורם למאמץ יתר אם לא תחייכו כל הזמן! =)  ובשביל הפורום אני מאחל שישפרו את ההומור שלהם ויפסיקו לחפש ויכוחים ומריבות כל הזמן! אמן אמן אמן סלע סלע סלע ועד ועד ועד.

שכוייח.. אני איתך בכל מילה...לבן כהה
אין ספק שאנחנו העם הנבחר.בניעקיבא

השאלה היא, מה זה אומר לגבי השאר.

זאת אומרת, האם זה שאני נבחר, הופך את כל האחרים ללא שווים ואפשר להפטר מהם [נניח, באיזשהו פתרון סופי?]

או שהנבחרות הזאת דורשת ממני רמה אחרת, יותר גבוהה של מוסריות. של הבנת ערך כבוד האדם באשר הוא אדם.

אנחנו נבחרים, לא כי האחרים דפוקים או לא שווים וכו'.

התורה מחייבת אותנו לכבד את כולם.

אין לאף אחד היתר ללכת ולירוק בפרצוף של אף גוי.

נראה לי שזה ברור לכולם שזה בעייתי.

ובעיני, לקרוא למישהו לא שווה זה באותה רמה.

תראו, אין לי ספק שהדברים נאמרו כאן בתמימות; לא מתוך כוונה לפגוע; אבל חשוב לי להבהיר את הנקודה הזאת.

"מָה-אֱנוֹשׁ כִּי-תִזְכְּרֶנּוּ וּבֶן-אָדָם כִּי תִפְקְדֶנּוּ: 

וַתְּחַסְּרֵהוּ מְעַט מֵאֱ-לֹהִים וְכָבוֹד וְהָדָר תְּעַטְּרֵהוּ:" [תהילים, ח', ה'-ו'].

האדם כאדם הוא נזר הבריאה. כל אדם.

האם יש משהו מעבר ליצירה הזאת שמבדיל בין יהודים לגויים?

תלוי את מי שואלים. זה מחלוקת בין ההוגים השונים, אולי תלמדו עליהם יום אחד בבגרות במחשבת [אם לא שינו את התוכנית....]

האם לצורך הדיון הזה זה משנה?

לא. 

בקיצור:

עם ישראל עליונים.

העליונות הזאת מעניקה לנו מנדט להיטיב עם כל הברואים. לקדם את העולם. לְתַקֵּן עוֹלָם בְּמַלְכוּת   

שַׁ-דַּי.
כי גם הם בניו של הקב"ה.

לצורך העניין, אסיים את הנקודה הזאת בציטוט מסוף ספר יונה [ורק אזכיר לכם שאנשי נינוה לא היו יהודים ולא היו כליל השלמות, בלשון המעטה]-

וַאֲנִי לֹא אָחוּס עַל-נִינְוֵה הָעִיר הַגְּדוֹלָה אֲשֶׁר יֶשׁ-בָּהּ הַרְבֵּה- מִשְׁתֵּים-עֶשְׂרֵה רִבּוֹ אָדָם אֲשֶׁר לֹא-יָדַע בֵּין-יְמִינוֹ לִשְׂמֹאלוֹ וּבְהֵמָה רַבָּה?!

לסתם אחת:

א. יש להבדיל בין ערבים ומוסלמים.

ב. יש להבדיל בין מוסלמים למחבלים.

ג. 'הקם להורגך השכם להורגו'- אין ספק. האם פתחת פעם קוראן? קראת שם פעם מה היחס ליהודים?

ד. הכינוי שלי לא אמור להיות חלק מהדיון. אם את חושבת שהוא לא ראוי לי, את מוזמנת למצוא שם אחר. מעולם לא התיימרתי לייצג את התנועה, ואין לי מושג למי יש את המנדט לייצגה.

ה. אבל ידוע לי ש'דרך ארץ קדמה לתורה'. וחלק מדרך ארץ זה כבוד הבריות.

ו. במקרה זה, השנאה לא תועיל. אנחנו לא מחפשים לשנוא. לא מחפשים להוסיף שנאה בעולם. התורה לא אומרת לנו לשנוא את עמלק- אלא למחותו. לא נראה לי שמישהו כאן חייל, אבל אני מקווה שברור לכם שעם ישראל לא הולך להרוג אנשים מתוך שנאה[עיין ערך באר שבע, אתמול.] אנחנו לא תאבי דם ומחפשים להרוג את כולם. אנחנו לא נסתובב ונגיד ימותו הערבים, דרכינו היא דרכה של תורהיִתַּמּוּ חַטָּאִים מִן-הָאָרֶץ וּרְשָׁעִים עוֹד אֵינָם, חטאים ולא חוטאים. אנחנו לא רוצים שכולם ימותו יישארו רק יהודים בעולם.

אוקיי,סתם אחת

א. יש להבדיל בין ערבים ומוסלמים- אין לי בעיה עם ערבים שאין סיכוי שהם או הילדים שלהם יהרגו אותי! אבל רוב הערבים הם מוסלמים...

ב. יש להבדיל בין מוסלמים למחבלים-נכון, אבל מתי כבר תבינו שהג'יהאד דורש מהם להרוג כל מי שמאיים על טריטוריה שהם מאמינים ששלהם-אנחנו- אז כל מוסלמי מאמין ירצה להרוג אותך... הערבים מאמינים שאנחנו עם הספר, אסור להם להרוג את עם הספר, אלא אם כן הם כופרים, כרגע, מה שהם מאמינים, ומה שהמנהיגים שלהם מרעילים אותם, זה שאנחנו כופרים ולכן צריך להרוג אותנו,ובכלל, לא צריך יותר מדי כדי להסית ערבי לרצח יהודים, בשביל להוכיח לעצמך את העובדה הזאת, את יכולה להסתכל בספרי היסטוריה, במאמרים על פרעות מלפני קום המדינה... כל מוסלמי שנמצא פה, יש סיכוי שיום אחד הוא, או הבן שלו, יכנסו לבית שלך וירצחו לך את הילדים. את מוכנה לקחת את הסיכון הזה?! אני לא!!

ג. 'הקם להורגך השכם להורגו'- אין ספק. האם פתחת פעם קוראן? קראת שם פעם מה היחס ליהודים?

לא,לא פתחתי קוראן, וגם בעז"ה לא אפתח, אבל קראתי ספר שנקרא "ג'יהאד" שמסביר על המצווה הזאת, ממליצה לך לקרוא גם!

ד. הכינוי שלי לא אמור להיות חלק מהדיון. אם את חושבת שהוא לא ראוי לי, את מוזמנת למצוא שם אחר. מעולם לא התיימרתי לייצג את התנועה, ואין לי מושג למי יש את המנדט לייצגה. גם אם לא התיימרת לייצג את התנועה, כשאת קוראת לעצמך בשם כזה, את מייצגת, אין מה לעשות....

ה. אבל ידוע לי ש'דרך ארץ קדמה לתורה'. וחלק מדרך ארץ זה כבוד הבריות. אני יכבד את הבריות אם הם לא ירצחו לנו את התינוקות!

ו. במקרה זה, השנאה לא תועיל. אנחנו לא מחפשים לשנוא. לא מחפשים להוסיף שנאה בעולם. התורה לא אומרת לנו לשנוא את עמלק- אלא למחותו. לא נראה לי שמישהו כאן חייל, אבל אני מקווה שברור לכם שעם ישראל לא הולך להרוג אנשים מתוך שנאה[עיין ערך באר שבע, אתמול.] אנחנו לא תאבי דם ומחפשים להרוג את כולם. אנחנו לא נסתובב ונגיד ימותו הערבים, דרכינו היא דרכה של תורהיִתַּמּוּ חַטָּאִים מִן-הָאָרֶץ וּרְשָׁעִים עוֹד אֵינָם, חטאים ולא חוטאים. אנחנו לא רוצים שכולם ימותו יישארו רק יהודים בעולם. לא, אני לא רוצה שכולם ימותו, אבל כן, אני כן מתפללת שכל הרוצים להשמיד אותנו והמאיימים על ארצינו, ימותו, גמאני יכולה לצטט- "וכל אויבי עמך מהרה יכרתו! והזדים מהרה תעקר ותשבר ותמגר" 

אשמחבניעקיבא

אם תלמדי את השיעור הזה.

בכל מקרה,

הציטוט שציטטת לא מתאים למקום, אלא יותר מחזק את עמדתי. הפסוק לא מדבר על מוות פיזי, אלא על מוות רוחני [ע"ע כרת]. מדובר על מצב שבו הרשעה כולה כעשן תכלה מן הארץ.

אני לא רוצה לדון על היחס של הערבים אלינו; אלא על היחס שלנו לערבים כפרט בין אומות העולם.

האם היחס שלנו לאומות העולם תלוי בתנאים? אני אעשה כך אם הם....

האם דרך הארץ שלנו תלויה באיך האחר מתנהג?

"כבדהו וחשדהו".

גם את האויב הכי גדול שלך יש לכבד. אם תזלזל ביכולתיו של היריב, זה יכול להיות מאוד מסוכן... [ע"ע מלחמת לבנון ה-2].

תסלחי לי,סתם אחת

אבל אני גם למדתי על הברכה הזאת, ואותי דווקא לימדו שהיא מדברת על השמדת אויבינו...

ומה זאת אומרת "האם היחס שלנו אל אומות העולם תלוי בתנאים" ? כמובן שאם אומה תהיה אויבת שלנו ותרצח אותנו ותשנא אותנו אנחנו לא ניתן להם בחזרה אהבה כי "היחס שלנו אליהם לא תלוי בתנאים", זה בכלל לא קשור ללזלזל ביכולתיו של האויב, איך הגעת לזה?!  תסלחי לי , אבל את מוציאה דברים מהקשרם,

למה שצה"ל יהרוג מחבל? מה, היחס שלנו אל המחבלים תלוי באיך שהמחבלים מתייחסים אלינו? לא! חס וחלילה, אנחנו א ו ה ב י ם את המחבלים, כי הקב"ה ברא אותם, וזה ממש כפירה ופשע לומר שערבים הם לא שווים, אז מה אם הם רוצחים אותנו? זה בכלל לא קשור! <צ> 

אם כל הכבוד, זה מעבר לכל היגיון שאנחנו נימנע מלומר "הם לא שווים" על האויבים שלנו המבקשים להשמידינו ולגרשינו מארצינו!

נראה ליבניעקיבא

שהבנתי מה הנקודה שמפריעה לך.

לא אמרתי שצריך לאהוב מחבלים.

צריך לשנוא רע.

אבל לא את האדם.

הקב"ה ברא את כל יצורי העולם. האדם נברא כיציר מיוחד. מכוח מעלתו, הוא מקבל אחריות על העולם. לעם ישראל נועד תפקיד מיוחד עוד יותר בעולם. בין אם אומות העולם מועלים בתפקידם בין אם לאו, הם עדיין יצירי כפיו של הקב"ה.

אין לנו שום רצון לזרוק פצצת אטום על עזה; היינו שמחים הרבה יותר אם הם היו חיים איתנו בשלום.

אבל הם לא.

הם דורשים ברעתינו.

האם זה אומר שהם לא שווים [=בעל ערך]?

שלהם אין זכות קיום?

שאפשר להשוות אותם, לצורך העניין, ליתוש?

בעיני, בעצם קיומם בעולם יש להם שליחות בשבילי.

העולם כולו נברא בשבילי.

יש לערבים ערך. וכן לכל יצור אחר.

גם למי שמאמין אחרת ממני יש זכות קיום. לא אצא מנקודת הנחה שאני שווה וכל השאר לא.

אלא כולם שווים, ואני יותר.

אם תלכי ברחוב ותראי ערבייה שנפל לה משהו, האם תעזרי לה להרים?

אם תתיישב לידך ערבייה באוטובוס, תעברי למקום אחר?

אם השליח פיצה יהיה ערבי, לא תגידי לו תודה?

כן, אלו דוגמאות בכוונה של לא מחבלים. כי אלה הרוב בעיני. ולהם הכוונה בדבריי.

אוקיי, אם להיות כנה,סתם אחת

אם תתיישב לידי ערביה באוטובוס אני לא יעבור מקום, כי לא יהיה לי אומץ,

אבל אם השליח פיצה יהיה ערבי אני בהחלט לא יגיד לו תודה, ואם אני יראה ערבייה שנפל לה משהו בטח ובטח שאני לא יעזור לה להרים!! מה שאני אומרת זה שבעצם לכל המוסלמים יש פוטנציאל להיות מחבלים, ובגלל מה שהם מאמינים בו, ובגלל האיום שהם מהווים עליי, אני שונאת אותם!

ואז את מתפלאת למה שונאים אותך....בניעקיבא

יש מתודה כזאת,

של סיפור על ילד גרמני חולה שעומד למות, ובאמצע ליל החורף המושלג הסבתא מבוססת רגליה בשלג כדי להביא רופא. הרופא היחיד שהסכים להגיע היה יהודי. הוא מגיע ומציל את חייו של הילד.

אם את היית הרופא, היית מטפלת בגוי הזה?

ואם נגיד לך שהוא יגדל להיות היטלר?

ואם הוא יגדל להיות אלכסנדר פלמינג [מגלה הפניצילין]?

לפי איזה פוטנציאל ללכת?

אין לנו שום דבר מול אחמד ופטימה,אוסנת

יש לנו מאבק עקרוני מול האיסלאם.

חייבים להבין את זה, אחרת לעולם לא נצליח לנצח במאבק.

היהדות, אנחנו, רוצים כמה שיותר חיים בעולם הזה,

(כמה שיותר הופעה של הבורא בבריאה)

וכדי שהחיים יופיעו בצורתם השלימה - אנחנו צריכים להיות "אור לגויים".

וזה המאבק העקרוני שלנו עם האיסלאם.

לפעמים, כדי לתקן, אנחנו צריכים להרוג את הרוע.

אבל אסור שנהפוך להיות בעצמנו רעים. בעצמנו מחריבי הבריאה ומחוללי המוות.

זה לא 'אור לגויים' - אז מה הרווחנו?

חמודה,סתם אחת

אני לא סתם לא רוצה לשבת ליד ערביה באוטובוס!! אם היא תתפוצץ פתאום?! אני יהיה הראשונה שתמות!

וכן, אין מה לעשות אנחנו חיים במציאות שערבים באוטובוס זה דבר שמפחיד אותנו, כי למדנו, בזכותם, שהם מסוגלים להרוג ילדים ותינוקות בני אפס! ותתביישי לך שאת מצדיקה שנאת יהודים בגלל דבר כזה, עם כל הכבוד, יש לי את הסיבות לא להיות נחמדה לערבי, מתי תבינו שערבים הם אויבים!! לא "בני דודים" כמו שאתם מתעקשים לקרוא להם, עלק בני דודים... עם של רוצחים אכזריים!

וזה בגלל שהם מאייימים על העם שלי, ועל הארץ שלי, וגורמים לפילוג בעם שלי, טוב?! 

סיפור קטן...בניעקיבא

כאשר הקימו את המוסד, חיפשו אנשים שיתאימו לרוח העבודה הנדרשת. אבל מעבר לזה חיפשו באנשים עוד תכונה: רמה של מוסריות מאוד גבוהה.

האנשים אז עברו את מה שאנחנו לומדים היום בהיסטוריה על בשרם.

ולצורך, העניין, ניקח את לכידת אייכמן.

הרגש הטבעי, הוא להרוג את אייכמן. לאט לאט. להתעלל בו על כל מה שהוא עשה לאינספור יהודים.

אבל זה לא מה שקרה.

היחס שהוא קיבל אחרי שהוא נחטף, נראה לי אפשר להתקנא בו עד היום.

זה היה קשה לסוכנים אז.

אחת הסוכנות, בוגרת בני עקיבא, הייתה מאכילה אותו. אך היא לא הייתה מוכנה לשטוף את הכלים.

הם הביאו אותם לארץ, בריא ושלם.

היה משפט וכל זה.

המשפט הזה השפיע באופן קיצוני על תפיסת השואה בישראליות. שרידי שואה פתאום החלו להיפתל. דברים שהיו טאבו עד אז, פתאום קיבלו יותר מקום בחברה. עד היום זה מוכר כנקודת מפנה חשובה בתולדות המדינה.

ואם מישהו היה רוצח אותו אז?

כנראה שזה לא היה קורה.

לעם ישראל יש יחס אחר לאומות העולם.

לא, הם לא בני דודים שלי.

כן, יש בתוכם כאלו שרוצים לרצוח אותנו.

אם נתחיל לספור בהיסטוריה היהודית את אלו שרצו ורצים לרצוח אותנו, לא נגיע לסוף.

אבל אני לא אקום באוטבוס אם ישה לידי ערבי.

אני אגיד תודה אם השליח פיצה יהיה ערבי.

לא אסרב שרופא ערבי ינתח אותי.

כי הם בני אדם.

חוסר דרך ארץ רק מוביל ליותר שנאה.

ועוד לא ראיתי איך השנאה מקדמת את העולם למקום טוב יותר.

בזה שהערבים בוחרים להשמיד אותנו ויש להם זכות בחירהאני17

לעומת היטלר שאמר שכל יהודי צריך להרוג.

ולמירב,בניעקיבא

בשרשור למעלה,

באתר הדרכה,

ובכל מיני אתרים של תנועות שונות באינטרנט תוכלי למצוא ערבים.

בנוסף , מצרפת את חוברת הערבים הגדולה -שיראל:)

של בנ"ע !

וכמובן שיש המון פעולות מעולות וערבים בשירשורי הפעולות . נעוץ .

בהצלחה !20120430224012.doc

תוודהה רבה רבה !!מירב707

אניי אסתכל עלל השירשורים שהבאתם לי בע'ה 

אבל אם יש למישהו פעולה שהוא עשה והחניכים אהבבו אני ממש ישמח .

תוודה : ]

ועוד נקודה קטנה על תרבות הדיון כאן:בניעקיבא

אם יש לכם דעה/טענה, כדאי שתנמקו אותה.

אם אתם רוצים להגיב, תגיבו תגובה עניינית.

תגובות שנוגעות לרמה האישית, מראות על תרבות דיון נמוכה, ועל חוסר יכולת להתמודד.

ערבים לא שווים כי הם לא שווים נקודה. ~ זה לא משפט מנומק. אין כאן שום טענה שניתן לבדוק.

אין לך מושג מהחיים, ללכת ללמוד וכו' ~ זה עדיין לא מגיב לעיצומו של עניין.

העלתי פה כמה טענות.

האם יש לכם דברי טעם להגיד?

דיון מורכב מצדדים המביאים טענות.

משום מה יש לי הרגשה שחלק מהמשתתפים בדיון לא בדיוק יודעים מה זה....

[אין כאן חס וחלילה רצון לפגוע במישהו, אלא רק לנסות להעלות את רמתינו.]

נו באמת!zipzap

אתם כולכם מגיעים למקומות שטותיים ומטופשים בעקבות ה"שיחה" הזאת!

שנידבק בגאולה בע'ה !!מירב707

וואי תקשיבוו חברים 

לא העלתי בדעתי שזה מה שייצא מבקשה אחת דיי קטנה

ניראה לי שצריך כאן את התנצלותי מכמה אנשים,

אני ממש מצטערת שזה מה שקרה בסופו של דבר.

בסופו של דבר כל אחד ילך עם אמונתו ועם דעתו 

אפשר להגיד את דעתנו ולחלוק זה עם זה

אבל לא להגיע למקומות של ויכוח.. (מה שלצערי הגיע קצת לכאן)

שנידבק תמיד בחיפוש הגאולה בע'ה ! 

לא צריך להצטער...בניעקיבא

זה מטרתו של הפורום.

לאנשים ושנים יש דעות שונות, והוויכוחים פה לא נעשים על רגע אישי.

הם נעשים על מנת לגבש את העמדות שלנו.

ללבן את המחשבות שלנו.

זה לגטימי שאנשים יחשבו אחרת ממני.

דיון לא חייב לשנות את עמדתי, להעביר אותי לצד השני- הוא יכול גם לחזק את העמדה העכשווית שלי.

כל מחלוקת שהיא לשם שמיים- סופה להתקיים...

אמנם בגדתי בתפקידי כמנהלת והשארתי לשיראל את רוב עבבת-ישראל-וציון

-ודת העריכה, אב לאני רוצה פשוט לתקן פה כמה טעויות היסטוריות שעלו כאן, כי כמו שאומרת המורה שלי לאזרחות "ידע זה כוח". ואמת, שמי שמנצח בויכוחים הוא על פי רוב זה שיש לו יותר ידע. (ומכיון שבכוונתי לציין כאן עובדות היסטוריות, איני חושבת שזה יעורר את הויכוח מחדש, לכל ההיסטרים... קורץ ) :

• הקוראן והג'יהאד: ליקרים שהזכירו כאן את המושגים הללו-

הקוראן אינו קורא להרוג את היהודים, להיפך, הוא מצווה על המוסלמים לכבד את "עמי הספר"- הנוצרים והיהודים. על פי הקוראן הדת העדיפה היא האיסלם אבל יש לכבד את בני שתי הדתות האחרות המאמינות באל יחיד, ובמדרגה מתחת עמי הספר נמצאים שאר הדתות. לאחר מכן הגיעו חוקי עומר שדאגו שלמרות שהנתינים הנוצרים ויהודים של האימפריה המוסלמית קיבלו יחס מעודף, הם לא ירימו את הראש יותר מידי- חוקים אלו, ואנטישמיות  הם מה שגרמו לפרעות ולהשפלה של היהודים בארצות ערב.

הג'יהאד היא מלחמת המצווה להפצת האיסלם. כן, הענין של הג'יהאד הוא להפיץ את האיסלם, וזה נעשה על ידי כיבוש ארצות כדי להפוך את נתיניהם למוסלמים. כך שמי שטען שהג'יהאד מצווה להילחם בכל מי שמאיים על השטח שלו, אין לטענה הזו ביסוס, משני סיבות.

א. מצוות הג'יהאד אינה של הערבים אלא של המוסלמים, וכמו שאמרו, צריך להבדיל בין זה לזה. יוצא מך שלאיסלם אין שטח, היא דת מסיונרית, שמטרתה כמו הנצרות, היא להפיץ את אמונתה בכל העולם, כך שכמו שאין שום שטח שאפשר לטעון ששייך לנצרות, אין שטח השייך לאיסלם, ולכן אי אפשר לאיים עליו.

ב. עוד סיבה שאולי אפשר לעקוף אותה היא שהערבים הם עם שצמח משבטים נודדים (כמו רוב העמים), השבטים הערבים הם מחצי האי ערב. כל ההפיכה של המזרח התיכון למקום ערבי קרתה בגלל האימפריה המוסלמית. לערבים אין שום אדמה לטעון עליה בעלות חוץ מחצי האי ערב, ארץ מוצאם, כמו שלצרפתים ולגרמנים אין חוץ מצרפת וגרמניה.

אפשר עקוף את הטיעון הזה מכיון שכאשר צמחה האימפריה המוסלמית והם הגיעו למזרח התיכון, הם התבוללות באוכולוסיות המקומיות עד שהאוכלוסיה המקומית 'מתה' ונשארה רק אוכלוסיה ערבית (מצרים, פרס, בבל וכו').

אבל זה לא נכון לגבי ארץ ישראל. מכיוון שגם כאשר הגיעו לכאן הערבים, ארץ ישראל היתה ארץ שאולוסייתה המקורית הוגלתה לגמרי, וכאשר המוסלמים כבשו את הארץ מידי הביזנטים, בעצם זאת היתה ארץ כבושה ללא אוכלוסיה שהביזנטים הנוצרים השתלטו עליה כל עוד שלטו בה, השתלטות זאת נעשתה בעיקר מסיבות דתיות.

המסקנה מה"מאמר" הערוך הזה היא שהערבים הגיעו לא"י רק עם האימפריה המוסלמית, כאשר הם כבשו את השטח בכוח הזרוע, ולאחר שהכובשים לפניהם הגלו את האוכלוסיה המקורית של ממלכות יהודה וישראל- היהודים ובני ישראל.

• הצ'רקסים, והדרוזים:

הדרוזים- צריך מאוד להיזהר בהגדרות, במיוחד כאשר כאן מדובר בהגדרה עצמית. הדרוזים הם ערבים אב ללא מוסלמים!

והצ'רקסים- בדיוק ההפך מהדרוזים, הם מוסלמים אבל ממש לא ערבים. הצ'רקסים הם בכלל מצ'רקסיה שבקווקז. וגם אצלם חשוב להקפיד על ההגדרה-

הדרוזים הם ערבים אבל לא מוסלמים, הצ'רקסים הם מוסלמים אבל לא ערבים!

ישר כוח על הפירוט, משהו קטן לגבי הצ'רקסים:בניעקיבא

הצ'רקסים הם לאום. פעם הם היו עובדי אלילים, עד שהגיעו אליהם מסיונרים נוצרים והטבילו אותם לנצרות. הם המשיכו להיות נוצרים ועובדי אלילים, עש שהנוצרים גילו את זה וכרתו את העצים שהם עבדו להם. אחרי כמה דורות, הגיעו המוסלמים ואסלמו את כולם.

זאת אומרת, אם אתה נולד צ'רקסי, אתה צ'רקסי. אי אפשר להצטרף אליהם.

אתה יכול להיות צ'רקסי מוסלמי, צ'רקסי נוצרי וכו'.

היום המונח שלנו לערבים הרבה יותר רחב מפעם...

עד כמה שידוע לי...עוד חוזר הניגון

בס"ד

ג'האד= מלחמת קודש בכופרים. זאת אומרת להרוג אותם.

כופרים מוגדרים ע"י האיסלאם כעובדי אלילים, כופרים במציאות א-ל או בכך שיש א-ל אחד.

עפ"י זה, היהודים אינם כופרים ואין מצווה להלחם נגדם עפ"י האיסלאם.

אפילו להיפך, היהודים (ונראה לי שגם הנוצרים) נחשבים ע"י המוסלמים כ"עם-אל-כתב", עם הספר, ויש לאסלאם כבוד כלפי הדתות שנוצרו לפניו- היהדות והנצרות. וכן, על יהודים ונוצרים לא חלה החובה להתאסלם, הם לא נחשבים כופרים. (לאורך ההסטוריה יהודים ונוצרים הורשו לגור בארצות מוסלמיות, למרות שיש לציין שהיו עליהם גזירות והם היו חייבים להביא מיסים מיוחדים).

אבל, במהלך ההיסטוריה, מסיבות פוליטיות, מנהיגים מוסלמים עיוותו את הדת המוסלמית והגדירו גם את היהודים ככופרים שצריך להרוג אותם (אלא אם כן הם מתאסלמים).

לכן, כל מחבל מתאבד שהורג יהודים נחשב ל"שאהיד"= אדם שמת למען הג'יהאד. המטרה של הערבים המוסלמים היום היא להרוג אותנו. מבחינתם זו מלחמת קודש, חלק מהדת שלהם. ודרך אגב, אף מחבל מתאבד לא נכנס למסעדה וצועק: "או שכולכם מתאסלמים, או שאני הורג אתכם!" הוא פשוט הורג... לכן אני מסיקה שהמטרה העיקרית שלהם היום היא להרוג אותנו ולא לאסלם אותנו...

כל זה אינו נוגע ישירות לדיון של השירשור אלא רק לתגובה של בת-ישראל-וציון.

זה מה שאני זוכרת משיעורי היסטוריה...בת-ישראל-וציוןאחרונה

לכן לעניות דעתי וידיעתי, המחבלים פשוט עיוותו את המושג שנקרא "ג'יהאד".

המחבלים התחילו מקבוצה של רבבות ערבים פלשתינאים שברחו מביתהם במהלך מלחמת העצמאות אל אחיהם בשאר המדינות הערביות. ואז  נהיה פיצוץ אוכלוסין במקומות הללו, פחות או יותר כמו שקרה אצלנו בעליית שנות ה-50. שלא כמו המדינה שלנו, המדינות הערביות לא עשו דבר לטפל במצב והפליטים התמרמרו ורצו לנקום ביהודים (ובשאר המדינות המערביות שהצביעו על סיום שלטון הבריטים בארץ) שאחראים למצב שלהם.....

אני באמת לא יודעת איך הסיפור הזה מתחבר להגדרה של המושג "ג'יהאד" שלמדתי בשיעורי ההיסטוריה בכיתות ז'-ח'....

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך