האם להמשיך או לא?!אנונימי (פותח)

בס"ד

שלום לכולם!

ב"ה אני יוצאת עם בחור במשך שבועיים (היום פגישה חמישית..)  וב"ה הולך לנו דיי טוב, הוא בחור באמת מיחוד! יש לו מידות טובות, הוא אחראי, אכפתי, רגיש, בא ממשפחה טובה ובקיצור אדם טוב. מבחינה תורנית זה מה שחיפשתי והקשר הולך טוב ומתקדם בצורה דיי טובה, יחד עם זה הדבר שממש מפריעה לי זה שיש לו מבנה גוף מלא!

עוד לפני שיצאתי איתו ידעתי שזה דבר שמפריעה לי אבל חברה שלי שהציעה לי אותו אמרה לי עליו דברים ממש טובים ובגלל זה לא יכלתי לסרב רק בגלל החיצוניות, ותכלס האופי זה הדבר שהכי חשוב יחד עם זה, גם לחיצוניות צריך לשים חשיבות. והיום אני נפגשת איתו ואני באמת לא יודעת מה לעשות עם זה, אם חברה שלי תראה אותנו ממש אין לי בעיה אני לא מהאלה שמתפדחים לראות חברות באמצע דייטים אבל להביא אותו למשפחה שלי ולהראות אותו לאחים שלי אני דיי מתביישת יהיה לי לא כ"כ נעים. וזה ממש מבלבל אותי נכון שצריך לעשות מה שטוב לנו ולא לשים על "גורמים חיצוניים" אבל עדיין...

אשמח לתגובות מועילות ובעז"ה יתברך שניתבשר בבשורות טובות בקרוב ממש א-מ-ן!!!!!!!!!!!

לא הבנתיהאדם היושב

האם מבנה הגוף שלו מפריע לך? ?או שמבחינתך זה בסדר, אבל מפריע לך מה אחרים יחשוב עליו?

אם זה מפריע לך, בצורה כזאת שאת לא חושבת שתוכלי להתגבר על זה - אז אין מה לעשות.

אם הבעיה היא שאת מתביישת  להציג אותו בפני המשפחה שלך, אז תחשבי טוב אם שווה לך להפסיד משהו טוב בגלל מה שאחרים עשויים לחשוב. 

לא קל למצוא אנשים כמו שתיארת, שמתאימים מכ"כ הרבה בחינות - ולוותר על זה בגלל מה דעתם של אחרים, זה חבל. 

בהצלחה. 

נ.ב. 

הדבר שממש מפריע - לא מפריעה. 

דבר = זכר. 

עצבני

מצטרף בכל מילה,נבוכדנאצר

במיוחד שבכל מקרה בגיל 40 כולם שמנים וקרחים

^^^ אח"כ תצטרכי לעבוד קשה כדי לפתח לו כרס..שמוליק פיין

עדיף שיהיה מראש!

גם אני לא הבנתיאלעד123

הוא מוצא חן בעיניך או לא?

אם כן אז לכי על זה בלי להתחשב בטעמם של אחרים.

אם גם בעינייך הוא לא מוצא חן אז למה בכלל להתלבט?

גם בעיניי קשה לי..אנונימי (פותח)

מעבר לזה שאני חושבת איך אחרים יתייחסו או יגיבו גם לי מפריעה שיש לו מבנה גוף מלא!

אם זה ממש לא מוצא חן בעיניךאלעד123

אז רק את צריכ הלהחליט מה לעשות.

אני לא הייתי ממשיך קשר עם מישהי שלא מוצאת חן בעיני

מבינה מאוד!מממה

אני ממש מבינה את ההרגשה הזו. ברור שאנחנו מתנהלים לפעמים גם לפי מה שהחברה מצפה מאיתנו.

לדעתי כדאי לך לחשוב אם שווה לך לותר עליו בגלל מה שהחברה מצפה??!!

בכל אופן אני ממש מבינה את ההרגשה.

בהצלחה גדולה

אם את מתביישת להציג אותו בפני האנשים הקרובים לךשורש וגרביים
זה קצת בעייתי.
קשר בנוי על כבוד הדדי ואמיתי בין שני בנ״א ורגש כמו שאת מתארת הוא לא בדיוק נקודת פתיחה מומלצת
כמובן שאם זה דבר שולי את לא חייבת להתייחס לכל הערה, אבל אם זה פוגע לך משמעותית בקשר אז כדאי לחשוב 
אולי קשה לך להודות בזה,אחותי,כתמר יפרח

אך מדברייך מובן מאד שמפריע לך המראה שלו. זהו בהחלט שיקול האם להמשיך או לא, במיוחד בתחילת קשר.

אני חושבת שהוא צריך להיות יפה בעינייך, לא בעיני מכרייך, ושהשאלה איך תביאי אותו לא אמורה להציק לך שכן-בעינייך הוא בסדר. הבעיה מתחילה כשבעינייך הוא לא, ואז מתחילות לכרסם שאלות כמו "מה יגידו" ו "איך אביא:..

חשבי לעצמך עד כמה זה מפריע לך ויפריע. לא אייעץ לך להמשיך לצאת עם מישהו שלא חביב בעינייך.

ב"הצלחה רב"ה.

ל"כתמר": אולי "נתפסת" למילים בתגובה. אינך יודעת כיעדינה

לא שמעת "נימת דיבור" .הכל כתוב. יש משהו במילים כתובו תשאפשר לזהות אך לעיתים מה שאת שמת לב אלי וכדבר מסוים= אצלה זה ניסוח ות ולא. לעולם לא תדעי..

תבדקי אם לך אישית זה מפריע משמעותית או לא.ד.

אם מפריע לך - וכל הבעיה זה ש"את לא מבינה את עצמך" איך את מתחשבת ב"חיצוניות", אז תבדקי אם זה "עובר לך" או לא.

לפעמים עם הזמן כבר לא רואים - ולפעמים "לא יכולים". אם את "לא יכולה" ואת לא מרגישה איתו טוב, הוא לא צריך לסבול בגללך..

אם את מרגישה איתו טוב (לא רק ה"נתונים" לפי הספר. אלא בנוסף להם, גם ההרגשה שלך איתו בסך הכולל - כולל הכל) - אז "מה יגידו" האחים, זה שטויות לגמרי.

אני רוצה לחזק את הכיוון השניאנונימי (פותח)

לפעמים אנחנו מרגיישים ממש לא בסדר עם זה שהדבר מפריע לנו. אני חושב שבאמת כדאי להסתכל על מכלול האישיות אך לגיטימי שהדבר יפריע ואת לא צריכה להתייסר עם עצמך כ"כ אם את מגיעה למסקנה שזה מרתיע אותך-זה בסדר גמור!

..אדם771
עבר עריכה על ידי אדם771 בתאריך ו' תשרי תשע"ג 22:02

אני ממש מבינה אותךאנונימי (פותח)

מראה חיצוני בהחלט עלול להפריע..

את צריכה לחשוב עם עצמך עד כמה זה מפריע לך באמת!

ובוא נודה כולנו..כן מזיז לנו גם מה יגידו אחרים אין מה לעשות זו החברה שאנו חיים בה!

את לעשות יתרונות מול חסרונות..ואולי בהמשך את  יכולה לעלות את זה מולו ולראות אם הוא מתכנן לעשות משהו בענין

יכול להיות שבשבילך הוא יהיה מוכן להשתנות..אפילו בקצת זה כבר משנה

שיהיה בהצלחה!

העליתי את זה מולו..אנונימי (פותח)

ודברנו על זה אבל הוא אומר שהוא לא יכול להבטיח לי כלום כי א"א להבטיח דבר כזה (הוא נגיד לא מוכן לעשות הצרת קיבה כי הוא אומר שהגוף שלנו ושאנחנו צריכים לטפל בו..)

עצה מניסיוןאנונימי (פותח)

אני חושבת שכדאי לך להמשיך איתו,ולראות איך התפתחו הענינים אני בהתחלה לא אהבתי את המראה של בעלי(מאותה סיבה) ואז אהבתי אותו והמראה כבר לא הפריע,אם את אומרת שהבנאדם מוצא חן בעינייך לכי על זה ותראי מה תרגישי בהמשך,במיוחד שאת לא בכלל לא צריכה עדיין להראותו למשפחתך, ואם תיהי שלמה אם זה שאת רוצה אותו, לא נראה לי שתהיה לך בעיה להראות אותו.. בהצלחה ובנחת,,

בחור מיוחד ומראה חיצוניגבעת הרקפות

לא קל למצוא בחור מתאים מבחינת המידות הטובות, מבחינה תורנית ורגשית. זה ממש אוצר, וזה מה שחשוב לחיים. לגבי המראה החיצוני, מוכר לי מקרה קרוב שבחורה הססה המון זמן בגלל מראה חיצוני, במיוחד בגלל החשש מה תאמר המשפחה והחברות. בסופו של דבר הם התחתנו והם מאושרים .

לטובתך, אל תחששי מהסביבה , ואל תהססי להראותו למשפחה,  כי הדבר החשוב בנישואים ובחיים המשותפים הם האופי , התכונות וההתאמה האישית והרגשית.

עדות מנסיון של ארבעים שנות נישואין, כמעטיוסף ב.

לפני החתונה אמרה אשתי: אני ממש לא יכולה עם כזה... הצבע (זא אופי...), והוא שמן, והוא נמוך (ואני מודה באשמה, היא לא טעתה...). באיזשהו רגע היא פשוט אמרה לי את כל זה בפנים (בעדינות, היא לא באה אלי בטענות, רק סיפרה שזה מפריע לה), ועד היום היא מספרת שמאותו רגע והלאה זה פשוט הפסיק להפריע לה. וכבר מזמן היא שכחה שזה הפריע לה, ואנחנו נשואים באושר (הלוואי גם בעושר), עברנו מסכת חיים נהדרת, ועדיין, מגדלים למעלה מעשרה ילדים נפלאים, וכמה עשרות נכדים מתוקים, וכל השאר ממש נהיה זניח, וטוב שידענו להתייחס אליו כזניח.

ולהתבייש בפני אחרים? מה פתאום? מה, הם הולכים להתחתן איתו? ומנסיון החיים, מה שמפריע לך - לא מפריע להם. וגם אם מישהו יגיד איזו מילה, אחרי שמכירים בן אדם - נהיים חברים טובים, ואין שום קשר למספר המכנסיים או גודל החולצה הנדרשת.

בהצלחה, שיהיה במזל טוב!!!

אני חושב שהניסיון שלך לא כל כך רלוונטישורש וגרביים
הרי הייתם בנקודת ההחלטה פעם אחת ולא ארבעים שנה...
ובנוסף, לאשתך המראה החיצוני הצליח לא להפריע לקשר, אולי לפותחת השרשור זה לא יצליח?? א״א לדעת וגם הניסיון החיובי שלכם לא יכול ללמד.

ובעניין ׳מה יגידו׳ צריך להזכיר שהרבה מחלקי היופי מוגדרים ע"י החברה, הדוגמא המפורסמת היא שעד לפני כמאתיים שנה, נשים מלאות היו נחשבות יפות מכיוון שדבר זה העיד על תזונה טובה. וכיום מושגי היופי השתנו בעקבות האנשים, ואין באמת יופי אובייקטיבי.
לכן, דרך יעילה לבדוק אם הוא מוצא חן בעינייך היא לשים לב לדעת הסובבים אותך 
ל"שורש וגרביים" והתחשבות בדעת הסביבהגבעת הרקפות

אם הבחירה עם מי להתחתן תלויה בדעת הסובבים אותך, אז אתה בבעיה קשה.

אתה צריך לדעת מה אתה רוצה, מי מוצאת חן בעיניך , להכיר את עצמך ולדעת במה אתה מעונין. זה לא מונע מלהתיעץ עם אחרים, אבל לא הם אלה שיקבעו לך מה טוב ומתאים לך. 

בואי נסתכל מזוית אחרתשורש וגרביים
את רוצה לקנות בגד.
איך את יודעת מה את מחפשת?
איך הבגד הזה מוצא חן בעינייך?

יש כמה סיבות:
א. סיבה הלכתית - את רוצה בגד ולא מכנסיים וגם שתעמוד בכללים כמו אורך וכו׳
ב. סיבה חברתית - את רוצה בגד באותו סגנון
שחברות שלך הולכות ולא משהו אחר, לא להיות מוזרה.
ג. סיבה חברתית 2 - את לא רוצה להיות כמו כולם
אלא קצת שונה (לא הרבה שונה, רק קצת...)
ד. סיבה אובייקטיבית - באמת באמת הבגד הזה מוצא חן בעינייך.

באופן בסיסי אין הבדל גדול בין מציאת חן של בגד לבן זוג. ולכן אין דבר כזה מוצאת חן בעיני ולא אכפת לי מכולם.
כמובן שאף אחד לא מחליט בשבילי במודע, אבל כולנו בני אדם ולהיות מושפעים מהחברה זו תכונה בסיסית שלנו. ולכן לייעץ למישהי ״אל תקשיבי לאף אחד, גם אמרת מתביישת בו, העיקר שאת שלמה איתו״ זה לא הכי חכם. 
בגד וחתןגבעת הרקפות

אין השוואה בין חתן לבגד. 

בגד הוא לבוש חיצוני, ולכן קונים אותו גם בהתחשבות שימצא חן בעיני הזולת,  חתן הוא בן אדם, הוא יהיה לצידי כל הזמן ואיתו אני אחיה ואבנה את ביתי, ולכן הוא צריך למצוא חן בעיני ולא בעיני הסביבה.

אני קצת מסכימה עם שורש וגרביים..כמו צמח בר

זה נכון שהוא צריך למצוא חן בענייך, אבל לדעתי, אם היא מתביישת ממה שיאמרו בבית, זה חשוב!!

אני למשל עושה לי מדד (בכל דבר) אם אני יודעת שאני אתבייש לעשות משו ליד ההורים שלי- זה אומר שזה לא בסדר.

כי אני סומכת על ההורים שלי,דעתם חשובה לי. והם "המצפן שלי"

אז כן, אם אני אחשוש להביא מישו הביתה (ולא משנה מאיזה סיבה) זה אומר לי משו!

לא תמיד אני אתחשב בזה, אבל זה אות וסימן שמשו פה לא בסדר..

ומובן וברור שאת תבחרי חתן לפי מה שמוצא חן בעניך, אבל דעתם של ההורים חשובה.

עד כאן נאום כמוצי..

לא דומה מראה חיצוני,ד.

להתנהגות שמתביישים בה.

מראה מלא - אין בו כל "רע". וגרוע מאד אם שוקלים "יפה" בדברים כאלה לפי טעמם של אחרים.

הרגל כזה יכול לגרום צרות גם אחרי נישואין, חלילה.

אני מבין אותךאלעד

למרות העצות של כולם כאן, "תעשי מה שאת המרגישה, ללא קשר לדעתם של אחרים",

אני חושב שהאדם הוא יצור קהילתי מטבעו, וחלק מהרצון שלו כלול (לא רק מושפע) מדעתם של הסובבים אותו.

ז"א שאם קשה לך להציג אותו ואת מתביישת בו, זה חלק ממך. זה מפריע גם לך בעומק.

כתבתי רק ב2 משפטים. מקווה שהבנת את הגישה

אולי יעזור לךשירחדש

לדבר קודם עם המשפחה על המראה שלו..

לא דוקא לבוא בקטע, המראה שלו הוא כך וכך...

אלא  למי שאת חוששת מהתגובה שלו או מרגישה מספיק קרובה כדי לזרוק תוך כדי דיבור - 

אבל הוא שמן וז מפריע לי...

אבל אני לא בטוחה שאני אוהבת את המראה שלו...

ואז אם הם יפרגנו לך (מה שבטח יקרה..כי בינניו כולם מרגישים שהאישיות יותר חשובה),

יהיה לך הרבה יותר קל... ( מבחינה פסיכולוגית זה עובד..)

ואז תראי - אם את מסוגלת להשתחרר מהבושה ומהפחד להראות אותו.

לי דברים כאלו ממש עזרו.

את מסתכנת במדרון חלקלקכרמי

בסופו של דבר,

חיים עם האישיות של הבנאדם.

המידות

האופי וכו'

אני לא אומרת שאם יש משהו שממש "דוחה" אותך (דוגרי) את צריכה "לבלוע" את זה.

אבל אם זה לא ברמה כזאת,

כדאי לך מאד לחשוב טוב

ולא לאבד בחור (הוא,או כל אחד אחר) בגלל דברים פחות משמעותיים, כמו מראה חיצוני.

והכי הכי חשוב---להשתחרר מ"מה יגידו" ו"האם כך דמיינתי את בעלי" כי זה עלול להוביל לפלונטר שקשה לצאת ממנו!!!

נקודה למחשבהכלנית1

מה אני אגיד לכםםםםם.....זורוגורו

שאלה יהיו הצרות שלנו בחיים!!!!

העיקר שיהיה חתן מקסים!! לא צריך יותר מזה וזה לא צריך להטריד את המחשבות שלנו !! קורץ

בהצלחה....

הופטה-תפתחי...אנונימי (פותח)

אם הוא לא מוצא חן בעינייך ואת מרגישה שלא תצליחי לחיות עם זה.אז אין קטע להמשיך סתם.תסתכלי על עצמך בעוד כמה שנים,בחתונה,בבית וכו' אם את רואה שזה יפריעה לך אז אל תמשיכי.אם את חושבת שלמרות זאת תוכלו לחיות יחד וחבל בגלל עניין כזה להפרד אז בהצלחה בהמשך הדרך.
רק תזכרי:דעתך חשובה ולא אחרים.תקשיבי ללב שלך-הוא יודע מה באמת טוב בשבילך.

כשהופכים לזוגשירק

נהיים שותפים במידה רבה בזהות העצמית,

כך שאם למשל מעליבים את בעלך - את תראי זאת כפגיעה אישית לכל דבר. 

גם במראה החיצוני נהיים שותפים, לכן אם את מרגישה שתיאורטית היה יכול להיות לך קשה נורא להראות בחברה אם את משמינה או נראית לא טוב, תדעי שאת יכולה להרגיש אותו הדבר עם בן הזוג.

תעזבי אותו! אחרי זה תצטערי שלא הלכת על רזה.alyanni

בסוף גם מתרגלים לאופי וכשהמראה נשאר מוזנח זה בכלל מעיק ותהיי אכולת רגשות אשם למה לא המשכת עוד קצת כדי למצוא גם אישיות טובה וגם מראה כמו שאת אוהבת.

אולי אפשר להרפות קצת מהמחשבות שזה מפריע לךבת 30

ופשוט לא לתת לזה עכשיו מקום בקשר. אתם באמת ממש בהתחלה, וגם לא חייבת להראות" אותו להורים או לחברות.

אם יעבור קצת זמן בלי התעסקות אינטנסיבית דווקא בנקודה הזאת, יתכן שתגלי עוד שבועיים שזה פתאום מפריע לך הרבה פחות, או בכלל לא.

יכול להיות שתגלי שזה מאוד מאוד מפריע לך, יותר ויותר, ואז צריך לשקול פרידה (או דיאטה..)

בכל מקרה, לדעתי בינתיים את נותנת משקל נכון לשיקולים של אופי מול יופי!!

ל-alany:כל מקרה לגופו. יכול להיות מה שאתה כותב אועדינה

או כמו בתגובה מהתגובות הבאות("לי היה אותו סיפור")..כל מקרה לגופו תלוי באופי שלה ובאופי שלו ובהתאמה ביניהם ובעבודת המידות שלהם ובהשקעה של שניהם בס"ד כמובן!!!!

לי היה אותו סיפור!n.b

אני חשבתי שהוא ממש לא ניראה טוב אבל האופי שלו מדהים וברוך ה' למרות הפדיחות שהרגשתי בתחלה (וכולם אמרו לי שהוא דווקא בסדר), ה' עזר לי לעשות את הבחירה הנכונה והתחתנו.

היום יש לנו בלי עין  הרע 2 ילדים ואני שמחה מעוד שהתחתנתי איתו!!!!!!!!!!!!!!

ועכשיו אני חושבת שהוא ניראה טוב!

האיש הטובאחי אתה טוב

אם תיארת אותו כך עם המידות הטובות,  אין מה להפסיד  ניראה לי שלא כל בחורה מוצאת בחור עם כאלו מעלות  ,וניראה לי שזה יותר עדיף  מאשר בחור אחר  שהוא יפה שהפך יתנהג פחות יפה מבחור הצידיק שידברת עליו  למשפחה שלך ,ואני גם חושב כך בתור בן משפחה שיהיה מלא ,לא אכפת היופי  אכפת לי היחס

אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בו!!! יום טוב

בושה להציג בן זוג בפני משפחה/חבריםאגל של טל

כאשר יש בושה/חשש להציג בן זוג לפני משפחה/חברים, מכל סיבה שהיא (מראה/אופי/סתם חשש בלתי מוסבר), צריך לחשוב טוב האם זה בגלל שהמשפחה ביקורתית מדי ובמקרה כזה לא בטוח שזה אמור להפריע, או שהסיבה לכך היא שהנפש מרגישה שיש בין בני הזוג חוסר התאמה מסויים, גם אם לא תמיד יודעים להגדיר מהו, (אפילו במקרים שכבר החלטתם להתחתן!) וכך היא משדרת אות אזהרה.

בכל מקרה יש להתייחס לחשש בכובד ראש!

לגופו של עניין: כל הכבוד שלא נתת למראה שלו להפריע ונפגשת איתו בכ"ז, אבל ודאי שלא ניתן להתארס אם המראה ממשיך להפריע.

בהצלחה!

המושלםאנונימי (פותח)

פעם מישהו שרצה שנחדש קשר שנגמר אמר לי שהו יודע שלא יתחתן עם אישה מושלמת. וממש מהבטן אמרתי לו שמי שייתחתן איתי ייתחתן עם אשה מושלמת.

זה לא שחשבתי שאין לי חסרונות, אבל נעלבתי מזה שהוא מוכן לקבל אותי כפשרה.

לימים כשזכיתי ב"ה להחליט ולהתחתן הבנתי יותר טוב מה שאמרתי.

זכיתי לרצות (ולהיות רצויה, ב"ה) בבן הזוג שלי כפי שהוא על מעלותיו וחסרונותיו.

או כמו שאמר המשורר- ככה את רצית אותי, קחי אותי ככה עם כל מה שיש בי.

בקיצור, אני מציעה לך להמשיך, ולדעתי גם כדאי שתחליטי עם עצמך כמה, אם תרגישי שזה עדיין מפריע - תמשיכי הלאה, ואם לא אז גם תמשיכי הלאה...

בהצלחה 

בדודה שליב.ש.

התחתנה באזור גיל 22 (לא מתוך שום רווקות מאוחרת), היא תורנית, משכילה, גבוהה, בהירת עור ומאוד יפה ו....היא התחתנה עם מישו מאוד מאוד מלא. אבל הבחור שיאאאא המקסים (אדם באמת מדהים). וכשרואים אותם בטוחים שהם הכי מאושרים בעולם. כל מי שרואה אותם פשוט מקנא בהם. (הם היום עם שלוש קטנטנים..חינוך לתפארת!).

הנה דוגמה למישי שיכלה לבחור בערך כל אדם שתרצה ושתתאים אליו בכל צורה (השכלה, תורנית, חיצונית) ובחרה בבחיר ליבה והם לגמרי לגמרי מאושרים!!!

אני חושב שאם היא יכולה אז כל אחת יכולה..

אבל כמובן...לבחירתך.

בהצלחה רבה!

(חוץ מזה תוכלו לעשות ספורט, הליכות וכו' ביחד וזה גם כיף)

ב.ש.doni

אני חייב לשאול!

זה ציטוט שלך: "בת דודה התחתנה באזור גיל 22 (לא מתוך שום רווקות מאוחרת)".

22? רווקות מאוחרת?!

?!?!?!

בהירת עור זה מדד ליופי?אנונימי (פותח)

אמממממ..טל יםאחרונה

תקראי את השרשור..

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t430041

לעניות דעתי כן..

אבל - על טעם ועל ריח אין להתווכח

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי