תשובה מעוכבתקומי רוני

אמרו לי שמישהו מברר עלי ויחזירו לי תשובה והתשובה הגיעה אחרי שבוע שלם!!!זה אף פעם לא קרה ואני מתרפנת וסקרנית לדעת למה..הבחור החזיר תשובה חיובית אבל למה אחרי כ"כ הרבה זמן.....

הוא היה עסוק!מה זה באמת משנה למה??אייכה!

זה לא בין פגישה לפגישה...

הלחץ הזה שלמה הוא עשה ככה ולמה היה ככה ואם אומרים ככה ומתנהגים ככה לעזאזל מי המציא את הכללים האלו??

שבוע לברר זה לא כזה גרוע!

בהצלחה מותק!חיוך גדול

תשאלי אותוהאדם היושב

או את מי שהציע. 

כשזה קרה לי, זה מה שעשיתי, וכשגיליתי שהבחורה התקשרה לחברים שלי שאותם היא לא מכירה כדי לברר עלי, העדפתי בסופו של דבר לא לצאת איתה... אבל זה אני... 

למה כל כך מקומם אותכם בירורים??אייכה!

אני בכלל לא בעד בירורים מהסיבה שלדעתי לא מרוויחים מהם באמת משו...

כל החברים והחברות יגידו פחות או יותר את אותו דברצוחק

אבל למה מפריע לכם כל כך איפה ביררו ??כמה זמן ביררו??

אז ככה:האדם היושב

קודם כל, לדבר עם חברים שלי, שהיא לא מכירה, בלי ידעתי, זו חוצפה וחדירה לפרטיות - ואם ככה הבחורה נוהגת לפני שבכלל דיברתי איתה, אני לא רוצה אפילו לדמיין איך זה יהיה לצאת איתה. 

וזה לא שיש לי המון להסתיר - עובדה שאחרי שהיא דיברה עם חברים שלי, היא עדיין רצתה לצאת איתי. 

טוב שהיא לא שכרה משרד חקירות. 

חוץ מזה - וכבר כתבתי את זה לא פעם בפורום הזה - מה יש לברר? יש כמה דברים טכניים - רמה דתית, תפיסת עולם, תעסוקה וכו', דברים שהם עובדות אובייקטיביות -  שחשוב לדעת .

כל שאר ה"בירורים", זה שטויות. מבקשים התרשמויות של אנשים.  

אני החלטתי, שאישתי לעתיד, תהיה מספיק חכמה ובעלת ביטחון עצמי, כך שהיא תוכל להתרשם בעצמה ולא תצטרך שאחרים יגידו לה מה היא אמורה לחשוב עלי. 

אני בטוח שיהיו לה אזניים ועיניים והיא תוכל להתרשם ולהגיע למסקנות שלה בכוחות עצמה. אם היא לא חושבת שהיא מסוגלת לזה, שתחפש לה מישהו אחר. לי היא לא מתאימה.  

חוץ מזה, שתמיד אנשים נוטים להפריז ולהאדיר בתיאורים שלהם. אני לא רוצה לעמוד למבחן במהלך הדייט שבו אני נבדק אם עומד בציפיות ותיאורים המוקדמים. 

וכמה זמן זה לוקח? שבוע בירורים??? מה יש לברר שבוע??? 

בקיצור, זה מיותר, זה מטופש, זה ילדותי, זה מעיד על חוסר ביטחון עמי של הצד שמברר - ולי באופן אישי, אין כח להיכנס לקשר עם בחורה שלא סומכת על עצמה, וזה גובל לעיתים בחדירה לפרטיות, חוצפה ורכילות. 

חוץ מזה, אין לי שום דבר נגד זה. 

וואו.הרש

חדירה לפרטיות???

מי ישמע.

כאילו החבר שלך ואתה משתמשים באותו סל כביסה...

החבר שלך זה לא אתה, והוא לא שייך לך.

(ואם אתה באמת מרגיש שזה חוצפה וחדירה לפרטיות - אז תגיד לה את זה קודם, שתוכל להגיד לא בלי שאתה תגיד לה...)

לגיטימי שהיא תשאל חברים שלך - אז איך אתה רוצה שהיא תברר?

ואתה רוצה שהיא תעשה ביזנ'ס בעצימת עיינים?

וזה לא קשור ללסמוך על עצמה - היא בשביל להתחיל לבדוק בשכל צריכה קודם איזשהו קשר, ולמה לה לפתח אותו כשאין נתוני פתיחה מתאימים? למה לא לשאול חבר על הבנאדם?

לקחת את זה מזה קיצוני, לא שזה מפריע לי, אבל זה נשמע כאילו אתה מטיח במבררים שק של האשמות...

אני לא אמור להגיד לה - בחורה נורמלית, יודעת לבדהאדם היושב

וכן, זו חדירה לפרטיות וזו חוצפה. 

לא לגיטימי שהיא תדבר עם חברים שלי - ואם אני לא רוצה שחברים שלי יידעו שאני יוצא עם מישהי? לא זכותי? 

ואני רוצה שהיא תשאל את מי שהציע, או שתשאל אותי. מאוד קל לברר ככה. מה שהיא רוצה לדעת ,שתשאל. 

וזה לא ביזנס - ואף אחד לא מתחתן לפני דייט ראשון. 

היא יכולה לשאול את הדברים שחשובים לה את מי שמציע. אם הוא לא יודע, הוא ישאל אותי ואני אענה. אני מבטיח. בלי להסתיר כלום. 

ככה, ורק ככה, לגיטימי לברר. 

ולא לקחתי את זה קיצוני בכלל - אלו פשוט נורמות מקולקלות שאני לא מבין איך אנשים התחילו לחשוב שהן לגיטימיות. 

חמודי!! כבר היו מקרים מעולם >>>>אלירז
שבנות צדיקות וכשרות נפלו בפח עם חלאות, רק משום שלא ביררו וסמכו על התרשמותן האישית.
היה מקרה כזה לא מזמן, עם ניק בפורום, להזכירך.
(ואני יודעת שאם רק היו מבררות ברצינות, אפילו שהיו צריכות קצת לנבור, היו בנות שהיו חוסכות לעצמן מסכת ייסורים).

העולם לצערינו חסר יראת אלוקים, והמציאות הכואבת מספרת שבחוץ יש הרבה נוכלים, ובנות תמימות ומקסימות ואיכותיות (כמובן מן הציבור שלנו) הם פתיון מושלם למפלצות שכאלה.
אז כדי שכבוד בנות ישראל לא יתחלל - מחל נא מעט על פרטיותך המושבעת ועל הקנאות לחבריך, וחסוך מאיתנו (או לפחות ממני) את השטויות שאתה כותב!

הרי מה אתה דואג? אמרת שממילא אחרי הבירור הן יוצאות איתך.
אם את לא סומכת על מי שמציע לך - את בבעיההאדם היושב

אני סומך על חברים שלי שמציעים לי. 

ואני לא מוחל על הפרטיות שלי - ואני שמח שאחרי הבירור השב"כי היא הואילה בטובה לצאת איתי. באמת תודה רבה... שתחפש לה בחור שמוכן לחיות עם בחורה שלא מוכנה לכבד את הפרטיות של בן הזוג שלה ושאין לה טיפה של ביטחון עצמי. 

תחסכי לי את השטויות שלך. לפחות ממני ואני מקווה שיהיה לך את השכל לתת לבן הזוג שלך לחיות בלי להיכנס לו לורידים - בשבילך!

כי כרגע, זה נשמע שזה לא עומד לקרות והוא עומד להיות מסכן. 

סבבה. ניתן לך לפשל לגמרי לבד...הרש

שים לב לאיך שאתה מגיב.

לא שייך בויכוח להתנסח בצורה כזו!

קצת כבוד לאנשים ולדעות שלהם.

כשכותבים לי ככה:האדם היושב

"חסוך מאיתנו (או לפחות ממני) את השטויות שאתה כותב!"

אני מחזיר. לא מוצא חן בעיני מישהו - חבל. 

כמה פעמים בחורה תחקרה את חייך מאחורי גבך? בחייאת!אלירז
פעם אחת,שתיים?
או שפשוט אתה חי בפראנויה שכל בחורה שמבררת עליך,גם משיגה תמונות שלך ביטול כדי לוודא שאתה אכן האחד בשבילה.

כשבחורה מבררת, היא שואלת באופן מושכל מספר שאלות שיעזרו לה לבחוןאת הצד המוחצן יותרבאישיותך ולהבין בגדול את הראש ואת מה שהיא הולכת לפגוש.

ולא, לא תמיד ה"שדכן" הוא מישהו שהבחורה מכירה ויכולה לסמוך עליו.
ההתנסחות שלי היתה קיצונית בתגובה להיסטריה שלך ולפסילה הגורפת של כל בחורה שמבררת על בחור שהוצע לה. תנשום חבר!!

ודוקא במקרה שלי, לא ביררתי על בעלי כלום. (ועד היום אני מעדיפה לדעת כמה שפחות למקרה שיעצרו אותו ויחקרו אותי )
אפילו פעם אחת - זה יותר מדיהאדם היושב

בחורות בהחלט מבררות דברים חשובים ברומו של עולם שרק אדם שאותו היא לא מכירה ויכול להיות חולה נפש בעצמו יכול להגיד לה... דברים כמו: "אז תגיד לי שלוש תכונות שחזקות אצלו ושלוש שחלשות..."

ואם את לא סומכת על ה"שדכן", והוא לא צריך להיות מישהו שאת מכירה לפני ולפנים, אלא מספיק שאת יודעת שהוא אדם שניתן לסמוך עליו - אז אל תקבלי ממנו הצעות. 

אני נושם, אל תדאגי לי. תדאגי קודם כל לעצמך. 

תודה. 

תראה..נקודה למחשבה

מצד אחד זה נכון מה שאתה אומר..

בחורה צריכה להיות עם שכל ישר ולבדוק מה טוב לה.

וגם אותי זה מרגיז שהולכים לברר (כביכול מאחורי הגב שלי) עם אנשים שיש סיכוי שלא הייתי שמחה מזה שיבררו אצלהם או שהייתי מעדיפה למנוע את זה שהם ידעו שאני יוצאת עם פלוני אלמוני...

אממה..

אין ספק שצריך לברר על הבחור /ה.. לא רק צריך חובה!

כי יש דברים שמה שלרואים משם לא רואים מפה, לפעמים סתם מסונוורים..

ותמיד עדיף אדם אובייקטיבי ושאלות קונטקרטיות והחלטיות (לא כאלה שימרחו אותך בתשובה) 

ואם אתה מדבר על לסמוך על המציע..

מה קורה כשאין גורם שלישי ומכירים דרך הלימודים / פורום.. לא בדרך רגילה במיוחד??

אם אין גורם שלישי, זה כבר משהו אחרהאדם היושב

אם מכירים אישית, אז פשוט מכירים. אני מניח שיכול להיות שהבנאדם מסתיר משהו, אבל זה אפשר ליפול על בנאדם כזה אפילו אחרי כל הבירורים. 

כי מן הסתם, החברים מאותה סביבה שבו נפגשתם, הם מסוג החברים שאצלם היית מבררת עליו - ואם את אחת מאותו מעגל חברים, אז דעתם טובה כדעתך, מן הסתם. 

ולגבי פורום, אני לא ממש חסיד גדול של הכרויות אישיות ופגישות דרך פורומים בלי קשר לבירורים. 

ואני לא היתי יוצאת עם מישהו שלא מוכן שיבררו עליורעותא דליבא
גם אם הוא באמת לא מסתיר משהו.

בעיני זה נטו גאוה ואגו.

חוצפה לדבר עם חברים...?!
הם בבעלותך...?

ואין שום קשר בין זה לחוסר בטחון!
זכותי לקבל תמונה יותר כללית על מי שהציעו לי, לשמוע התרשמות מעוד כיוונים...
זה לא משרד חקירות זה פשוט נותן תמונה יותר רחבה .
מלא פעמים גיליתי ככה נק' שברור שלא שייכות אלי וחבל על הזמן של שנינו.ולפעמים ציירו לי תמונה של מישהו שעוררה בי רצון וחיפוש אחר הטוב שבו..וזה נתן לי סבלנות בפגישות עצמן לא לפסול מייד ולחכות לגלות את האדם..

אני חושבת שרוב הקשרים ''המיותרים' שאנו חווים אפשר למנוע ע''י בירור לפני..

מה שכן, כשמבררים צריך ללמוד איך לשאול ומה לשאול ואיך להקשיב לתשובות...לקלוט מתיי יש היסוס בתשובה,לנסות להרגיש מה היחס שהרב/חבר משדר כלפי המיועד..

וכמובן שאין עניין לחפור מתחת לאדמה..ובטח לא למרוח את הזמן.
אני בדר''כ מבקשת שיספרו עליו באופן כללי ואז שואלת 2-3 דברים שחשובים לי. וזהו.
וזה בכלל לא מחוסר בטחון.
חוסר בטחון זה מי שכ''כ מפחד שיחדרו לו לפרטיות וישאלו עליו...

חוץ מזה שלא תמיד מי שמציע בהכרח יודע לתאר את האדם כמו שצריך...

סבבה - אז כנראה שזה לא יעבוד בינינו...האדם היושב

כן, חוצפה - כי אולי אני לא רוצה שהם יידעו? לא זכותי לשמור על חיים פרטיים ולשתף את מי שאני רוצה? 

וזה רק חוסר ביטחון. זכותך לקבל תמונה יותר כללית - תשאלי את המציע. מה הבעיה? למה את לא סומכת על מישהו שת מכירה אבל סומכת על מישהו שאת לא מכירה שיש לו אינטרס לסרפ עלי ניסים ונפלאות? 

תאמיני לי שאני מברר מה שאני רוצה - אני שואל את מי שמציע אם הבחורה עשתה שירות לאומי, האם היא מקפידה מבחינה דתית, מה היא עושה ומה שחשוב לי באופן כללי. אם מי שמציע לא יודע, הוא מתקשר לבחורה ,שואל, ועונה. מה יותר פשוט מזה? 

לא נכנס לדיון האם לברר או לא הא זה חוצפה או לאבנדא מצוי!!

אבל בד"כ אני והחברה שמסביבי נותנים מספר שנים של חבר/דודה/רב שאליו אפשר להתקשר ולברר.

הרב שמחה הכהן מחבר ספר "הבית היהודי"ד.

אומר שחשוב לברר עם מכירים מקרוב -

ולא לסמוך רק על ההתרשמות בפגישות.

הוא טוען שאדרבה, זו הטעות שנובעת מ"צעיריות" יתר ומחשבה שיכול להכיר הכל באופן זה לבדו.

[כמובן - אפשר לשאול את האדם עצמו מי מכיר אותו]

כך שניתן לקחת את הדברים לא באופן קיצוני לאף צד.

זה לא ספר הלכה - וככזה, אני הקטן, חולק על דעתוהאדם היושב

המלומדת של הרב. עם כל הכבוד. 

אני אתחתן עם מי שאני פוגש - לא עם מי שאחרים אומרים לי שאני פוגש. 

אף אחד לא אמר שזה ספר הלכה..ד.

אבל בגלל שציינת כ"ילדותיות" את המחשבה לשמוע ממישהו אחר במקום להסתמך רק על הפגישות -

הראיתי, לאיזון, שהוא אומר בדיוק ההיפך.

ואי אפשר להכחיש, עם כל הכבוד לעצמאות חשיבתך, שהוא נחשב מומחה גדול בתחום הזה - דווקא בהיותו לא "פוסק הלכה" אלא עוסק בכך שנים רבות מאד ואדם פיקח בהבנת הדברים הללו והכרת המציאות. אין חכם כבעל ניסיון.

וזה לא סותר, כפי שציינתי; גם מי ש"אני פוגש" וגם בירור על דברים מעבר למה שאני יכול לפגוש שלא "בזמן אמת"..

אינני בא להכריע אם זה הכרחי, אבל זה בהחלט אומר שזה לא "ילדותי" - אולי להיפך.

וכמובן - גם ספרו של הרב הנ"ל שליט"א, וגם הודעתי, לא היו מכוונים להורות לך אישית מה לעשות.. ובוודאי שאתה יכול להתחתן "עם מי שאתה פוגש" ואני באמת מקוה שתצליח, ובקרוב (אם כי, עצתי, שתהיה סבלן אם הצד השני תרצה לברר גם עם מכריך. "אין דעותיהם שוות" - זו הכנה מצויינת לקבלת השונות-המסויימת גם בנישואין)

אני נאלץ שוב לא להסכיםהאדם היושב

ראיתי גם רבנים עם גישות שנראו ילדותיות בעיני.

אני גם לא בטוח שכבוד הרב הינו מומחה - על אף נסיונו. יש אנשים שעושים משהו כל חייהם, אבל כל חייהם הם עושים אותו לא נכון.

בעיני זה ילדותי. בעיניך לא. אנחנו לא מסכימים. קורה.

ואישתי לעתיד, לא תעשה עלי בירורים מאחורי גבי עם אנשים שאותם היא אפילו לא מכירה.

את אישתי אני אמור להעריך - ואישה כזאת, אני לעולם לא אוכל להעריך.

מצטערת,דווקא הגישה שלך נשמעת לי פחות בוגרת.הקולה טובה

מה ילדותי בלרצות לברר מראש?

כבר קרה לי שהשדכן היה חבר של המדוייט מימים ימימה- אבל אמר עליו דברים לא מדוייקים בעליל, שאנשים אחרים כן אמרו עליו. (לא טובים או רעים, רק שאלה אם זה מתאים לי)

וכבר קרה לי שמישהו הגיע לפגישה "טוב, חוץ מאת השם שלך- אני לא יודע עליך כלום" ואז הוא גילה כמה דברים טכניים שגרמו לחתוך. ולא היה קשה לברר אותם מראש..

ובפעם שבה ביקשתי עוד מס' לברר עליו- והשדכנית התעצבנה, ואני אז צעירה וירוקה לא התעקשתי ובסוף הצטערתי על זה מאד. 

זה לא לבזבז סתם ערב, חוסר בירור טוב יכול לגרום לצער ובאסות מטורפות. 

ובירורים עם חברים זה דבר מאד מקובל. צא מהסרט שזה פאדיחה שהם ידעו שאתה יוצא\עם מי אתה יוצא וכו' ובטח שזה לא "מאחורי גבך" זה הכי לגיטימי לבקש "חוות דעת שניה" מעוד בנ"א ולא לסמוך רק על השדכן. 

מילא, אם אתם כבר יוצאים והיא מתחילה להתקשר לחברים המקום לשאול אותך- אני יכולה להבין את הרצון שלך לפתיחות וכנות, אבל לפני שהיא מסכימה לבזבז עליך זמן כסף וכוחות נפש- זה לגיטימי לברר אם יש סיכוי או שאתה לא מתאים לרשימת מכולת הספציפית שלה..

מהנסיון שליהאדם היושב

ככל שאנשים מתבגרים - הם מבררים פחות. 

עבר להם הריגוש של "וואו, איזה בוגר אני, אני יוצא לדייטים ועושה בירורים... אני כ"כ בוגר וגדול" 

ואם מישהו שמציע לך שיקר לך - אל תקבלי ממנו הצעות, ואם זה משהו רציני, אז היית "נופל" עליו אח"כ. 

ולא מעניינות אותי פאדיחות. זה הדבר האחרון שמעניין אותי, אבל "אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין" - ובכלל, יש דברים שהם אישיים והם פרטיים ואני לא חש צורך לשתף עם כל העולם, ואני לא מוכן שמישהו אחר יקבע לי עם מי לשתף ועם מי לא. 

אם את לא סוכמת על השדכן - אל תקבלי ממנו הצעות. כל מי שאת פוגשת ברחוב ואומר לך שיש לו מישהו שיכול להתאים לך - את תקשיבי להצעה שלו? אני לא. 

ואם היא כ"כ רוצה לדבר עם חברים שלי - שלכל הפחות, תשאל אותי אם אני מוכן. שתוודא שזה בסדר מבחינתי ושלא תעשה את זה מאחורי הגב שלי. 

ואין לי בעיה - שתשאל כל מה שהיא רוצה - אותי או מי שמציע. אני לא משקר בנוגע לכלום! גם אם האמת לא נעימה. 

אוי תעשה לי טובהשירחדש

זה פשוט נשמע קטנוני...

'אני או היא יכולים לברר לבד הכל'. 'אנחנו גדולים'. 'אנחנו יודעים הכל לבד'. 'סומכים על עצמנו'. ועוד כמה מחיאות כפיים לך ולבחורה המדומיינת שתהיה אשתך....

אבל במציאות זה לא תמיד עובד ככה. לטוב ולמוטב. 

לפעמים שומעים מהשדכן משהו שעוד בירור עם מישהו שמכיר את הבן אדם יכול לעזור להחליט אם כן או לא. (למשל תכונות אופי מסויימות אני לא מתחברת, אם כולם מגדירים אותו באותה דרך, זה יגרום לי להחליט שכנראה זה לא סתם וזה לא מתאים לי.. וגם הפוך. אם לא שמעתי מספיק דברים שיצרו אצלי עניין, וחבר יוסיף פרט שיעזור לגרום אצלי ענין מוגבר, זה רק קל עלי לצאת בשמחה.)

אנחנו לא כאלו מושלמים שתמיד יכולים לברר ולדעת הכל לבד. כן לבירורים יש יכולת לעזור ולהלהיב ולבוא בגישה טובה יותר, או לא לבוא בכלל. חבל על הכוחות שיכולים להתבזבז סתם.

ולגבי לא לסמוך על השדכן - הרבה אנשים לא סמכו על השדכנים והתחתנו עם מי שהם הציעו להם. למה? כי הקב"ה מסובב את הענינים. אם תתחיל לפסול את ההצעות של כל שדכן, הרבה פעמים לא ישארו לך הצעות. וחבל. (כן אני מכירה גם בחורים עם עומס הצעות, ששמעו רק למי שמכיר אותם, ובסוף התחתנו דוקא מהצעה של מישהו שבכלל לא הכיר אותם 'ולא סמכו עליו').

ובכל זאת מה עוזר לשמוע הצעה ממישהו שאתה לא סומך עליו? בדיוק - הבירורים! אם תשמע דברים טובים ומתאים לך, תתחיל לסמוך על השדכן.

ברור שאנשים מתבגרים הם פחות מבררים. ובד"כ מהסיבה שאין להם כוח להתחיל לברר על איזה הצעה, שנגמרת אחרי פעם אחת...

ולא בגלל שהם כ"כ סומכים על עצמם. (ואם תצא מהתמימות לא כולם כל כך ישרים ואומרים לך בכנות את הדברים בפגישה עצמה. לא חסר מקרים של אנשים שמשקרים או לא מציגים את כל האמת... זה חוץ שמפישות ראשונות קשה להתרשם מהכל, וכדאי לבוא רגועים ובטוחים שיש לי עסק עם אדם אמין..ואני מכירה כאלו שלא ביררו ואחרי האירוסין גילו כמה דברים על המשפחה שחבל שלא ידעו קודם. או חברה שיצא עם בחור ורק אחרי כמה פגישות גילתה שהוא גרוש עם ילדים. אשריך שאתה ישר, אבל לא כולם כמוך...)

ולסיום - גם אני חושבת שלא צריך להגזים בבירורים, והכי חשוב ההתרשמות עצמה. ועם זאת זה היה נראה לי גישה ילדותית קצת להגיד על בחורה שמבררת עליך את כל הדברים שאמרת. 

הלוואי ותתחתן בסוף עם אחת שתברר עליך מכאן ועד קונגו. ותעריך אותה בכל זאת....

נסכים שלא להסכיםהאדם היושב

פשוט, כי אין לי כח כבר לדיון הזה. 

אני לא מבין מה ייתן לבחורה לדבר עם בחור שהיא בכלל לא מכירה - ומה גורם לה לחשוב שהוא לא סתם מבלבל את המח. 

אבל כל אחת ומה שהיא מחפשת. 

ולא השתכנעתי ממה שכתבת אפילו קצת, ויש לי מה לענות על זה, אבל פשוט אין לי כח. 

שורה תחתונה: אם מישהו תעשה עליי בירורים - אני לא אעריך אותה. אינ לא אהיה מסוגל. בטח ובטח אם היא תעשה את זה מאחורי הגב שלי. 

ברוב הדייטים שלי, נכון להיום, לא ידעתי אפילו את שם המשפחה של הבחורה. עוד לא נתקלתי באף פסיכית שלא היתה קשורה. שאלתי את המשדך מה שרציתי לדעת, וזהו.

לא מסובך בכלל. גם אם הוא לא החבר הכי טוב גם שלי וגם שלה או אפילו של אחד מאיתנו ולא מכיר אף אחד מאיתנו פיקס.  

מוזר כי אני רואה מציאות אחרת..הקולה טובה

כשאני מדברת עם כאלה שעברו את ה26 יש הרבה יותר סיכוי שיבקשו עוד מס' של מישהו, או שניים.

כי נמאס להם כבר לבזבז את הזמן וכוחוץ הנפש שלהם על כאלה שלא מתאימים.

דווקא הצעירים והפעורים יותר בקטע של "נזרום, יהיה טוב.."

ובתור מישהי שהייתה בשני הצדדים, גם בדייטים וגם כמנסה לשדך, לא תמיד שדכנים מכירים טוב את שני הצדדים- וזה לא אומר שאין סיכוי להם יתחתנו.

את ההצעות הכי טובות שלי קיבלתי בצורות הזויות, ולא תמיד מאנשים שמכירים אותי פיקס. 

וכמו שאין לך שליטה על מי תפגוש באמצע דייט, ומי יראה אתכם ביחד ואין לזה באמת משמעות- כנ"ל לגבי אצל מי היא ביררה עליך.

אז כן, אני תמיד ביקשתי שישאלו את הבחור את מי אפשר לשאול (סתם כדי להגיע לחברים שמכירים אותו ולא סתם למישהו שהיה איתו בגן..) ותמיד נתתי מספרים של חברות מסויימות שלי- שמכירות אותי טוב.

אבל כבר היו מקרים שביררו עלי אצל אנשים הזויים.. (הראש מדרשה שלי לדוג'..)

אולי כל אחד רואה את מה שהוא רוצה לראות...האדם היושב

ולי, יש שליטה מוחלטת לגבי אצל מי היא תברר עלי. אם היא רוצה לצאת איתי, היא תברר אצל מי שהציע ואצלי. נקודה. 

אחרת, היא יכולה לברר מה שהיא רוצה, כמה שהיא רוצה ואצל מי שהיא רוצה. אני פשוט לא אצא איתה. 

אז יש לי שליטה לגבי זהות האנשים שאיתה הבחורה שאני יוצא איתה, ביררה עלי... 

דוב, יא'פעור! ולאדם היושב - קבל את התנצלותי הכנה.אלירז
אכן הגזמתי.
כואב לי לחשוב על המציאות שאתה חי בה, על הצורך בשליטה בצירי המידע, והלחץ שבחורה לא תברר כשהיא אפילו לא מודעת לזה שזו נקודה רגישה אצלך.
הלואי שתמצא את שלך, בקלות,בשמחה ובנחת.
אל תכאבי עלי המציאות שלי. תודה רבה.האדם היושב

המציאות שלי, ב"ה, שמחה ומאושרת. 

כואב לי לחשוב על המציאות שלך, שאת חייבת לדעת הכל ולברר ולהיכנס לאנשים לוריד והמחשבה שמותר לחדור לאנשים לפרטיות בשם איזשהו "בירור מעמיק" שלא משרת שום מטרה. 

להצליח להתנצל בכנות ועדיין להשמע מתנשאת וביקרותית - זה בהחלט כישרון שטרם ראיתי אצל אנשים אחרים. 

אני חושבת שכל אחד הבהיר את עמדתו,*קומי אורי*

ואפשר להמשיך את הדיון בצורה מכובדת ולא פוגעת.

תודה.

האדם היושב. אני לא בא לשפוט או להטיח ביקורת...ענת=)

ב"ה

אני מאמינה לך שאתה אכן אדם הגון וישר. שכאשר ישאלו אותך דבר מה תענה תשובה אמיתית למשודכת.
אך לא כולם בעולמנו הם כאלה...
וגם לא תמיד השדכנים כאלו(גם אלו שלא מחפשים תשלום). או החברים שהמדוייט נותן את המס' שלהם..

אני שמעתי על בנות ממקום הלימודים שלי שביטלו אירוסין ואף את התחונה זמן קצר לפני!!

במקרה אחד: הבחורה היתה ,לא חטטנית" כלשונך, וביררה רק ע"י חברים שנתן לה המיועד... ואנשים שמספרם עבר דרכו. אך השדכנים/החברים/כל הסביבה של החתן שיקרה לה!! (בתשלום ממנו)
נכון, זה נשמע הזוי ולא הגיוני אך קוראים דברים כאלו!! ואם לא נברר בכלל או נפתח את הקלף של חוק הדתיים השלוביים המצב יכול להיות יותר קשה.
ואת השקר הזה לא מגלים אחרי פגישה ראשונה. אלה לפעמים בין האירוסין לחתונה!!

אז לקרוא למבררות לא בוגר/ילדותי(נותן תחושה של בוגר) זה לא תמיד כך.
לפעמים היא שמעה על חברה/קרובת משפחה שנכוותה בזה (יש לי מיכרים שאני יודעת שהם נפרדו בגט!)| והיא לא רוצה להיות הקורבן הבא...

בעצם, את מחזקת את מה שכתבתי מבחינה מסוימתהאדם היושב

אותה בחורה שסיפרת עליה, כן ביררה עליו אצל חברים שלו - כאלה ששיקרו לה. 

הם סיפרו לה עליו דברים שיקריים - ככה שאם היתה עולה בה המחשבה שאולי משהו לא בסדר, היא היתה יכולה להגיד לעצמה: "אבל כולם אמרו אתה, אז בטח זו אני שסתם חסרת ביטחון..." או משהו בסגנון. 

אולי, אם היא לא היתה מבררת, היא היתה סומכת על עצמה קצת יותר, ושמה לב לזה עוד קודם. 

וגם אם היא לא היתה שמה לב - פשוט הבאת כאן דוגמה למה זה פשוט מיותר. כי הסביבה של הבחור תמיד תרצה להאדיר את שמי ולצייר אותו באור מחמיא. 

אגב, מי בכלל הציע לה את הבחור? מישהו שהיא סמכה עליו? כי אני ממש לא דוגל בלקבל הצעות מכל אחד. 

אולי אני תמים, אבל אני לא מאמין שאדם יכול להסתיר את מי שהוא במשך תקופה ארוכה. באיזשהו שלב זה יצוץ. 

בכל מקרה, סיפורים קיצוניים תמיד יש. אני בטוח שגם יש אנשים שנמנע מהם זיווגם בגלל בירורים מיותרים או בגלל משהו שאמר מישהו... 

לא יודעת ממי היתה ההצעה.ענת=)

אך זה לא משנה.

כאשר לאדם יש הפרעה נפשית או שהוא מחליט לעשוות מעשה לגעיל וממציא עליו עובדות שלא קימות
ומוכר אותם בכסף לחברים שדרכם הבחורה תברר(כי הוא שולח אותה אילהם)

למה שהבחורה תחשוד בכך?
הרי כדברך היא צריכה לתת אמון בסיסי בבחור שהציעו לה.
(לפעמים זו בכלל לא אשמת המשדך! הוא זיווג בינהם, היה נשמע מתאים וטוב והחליטו לברר.. אבל אז הבחור מעד באמון של הבחורה)

אני לא אומרת שברור צריך להעשות בלי ידיעת הבחור..(למרות שאני תמהה אם יש בחורים שבטוחים ב100% שלא בררו עליהם/המשפחה.. כי לא נוגע להם)
השיטה שלי היתה לדבר עם אדם בוגר שמכיר את הבחור- מין מורה הדרך שלו שמדבר איתו הרבה ואז גם מכיר אותו טוב ולא רק בקטע החברי..(שחברים בד"כ רואים את הנק' הטובות בבחור: ירא שמים, למדן,בחור טוב..) אך מס' שהבחור מעביר..
אבל גם הייתי מפעילה את חוק הדתיים השלובים ומבררת את אודם דברים..

איך אפשר לא לדעת מי הציע?האדם היושב

חוץ מזה, מה גורם לך לסמוך על אדם זר שאת לא מכירה? אותו אדם בוגר או "מורה הדרך" (אני לא בטוח שלכולם יש כזה...) - אם הוא בקשר טוב איתו, יהיה לו אינטרס לייפות את המציאות. 

את הרי לא מכירה את אותו בנאדם - אז מה גורם לך לסמוך דווקא עליו ולא על הבחור עצמו? 

ועובדה, דווקא כן ביררת לגבי אותו בחור, ואולי יש סיכוי שבלי הבירור הזה, הייתי עולה על הבעיה עוד קודם. 

ודברים כאלה הם כן באשמת המשדך. מה זאת אומרת: "נשמע מתאים וטוב"? - הוא עם כיפה והיא עם חצאית? 

זה שמציע צריך לדעת את מי הוא מציע. וזה שמקבל את ההצעה, צריך לשאול את המשדך דברים שחשובים לו - שהוא ישאל את המציאה... 

ואני מעולם לא ביררתי ומעולם לא נפלתי על אף חולת נפש או משהו בסגנון. 

האמת היא, שלרוב הדייטים שלי יצאתי כשאני בכלל לא יודע מהו שם המשפחה של המדוייטת... 

איש אתה חופר....נקודה למחשבה

אבל יש צדק בדבריך!

כן ובגלל בירורים מעפנים חברה שלי יצאה עם חולה נפש.טרילילי
בגלל מי שהציע לההאדם היושב

לא בגלל שהיא לא ביררה. 

זה לא קשור...ננשמה!

אני הצעתי למישו חברה טובה שלי,

למדנו יחד בתיכון ונשארנו בקשר טוב גם אח"כ

ומה מסתבר? שלבחורה יש הפרעה נפשית ואפילו אני לא ידעתי את זה!!!

ואצלי ביררו, ובאמת שהכרתי אותה טוב!

אבל גם ממני זה הצליח להסתתר..

שורה תחתונה- ביטחון והשתדלות.

לפעמים הקב"ה  החליט שנפגוש מישו ודווקא אותו, אז כל הבירורים לא יועילו...

הצלחות לכולם ובשורות טובות.

אני ממש לא מסכימה עם האדם היושב!תמיד בשמחה 1

אני חושבת שיש דברים שאפשר לחסוך רק אם מבררים!

גם אני חושבת שבאיזה שהוא מקום בירורים זה לא הדבר האידיאלי יחד עם זה אני חושבת שעם כל הכבוד התרשמות של חבר זה מעיד על הבחור שאני יצא איתו ואם הוא אומר לי שהוא בחור שלא כ"כ מקפיד על ההלכה או על 3 תפילות במניין או שהוא בחור עדין ושקט ולבחורה שמציעים זה לא מתאים אז היא תפסול עוד לפני שהיא פגשה אותו!! (אני לא בעד לפסול לצאת עם בחורים כי יש בזה איזה שהוא גאווה שמה הבחור הזה לא מספיק טוב בשבילי.. אבל שוב יש דברים שהם בסיסים ולכן כן חשוב גם לברר ולא ללכת בעיניים עצומות!)

אבל...האדם היושב

מה הבעיה לשאול את מי שמציע אם הבחור מתפלל 3 פעמים ביום או כמה הבחור "דוס"? 

אם זה שמציע לא יודע - הוא יכול להתקשר לבחור עצמו ולשאול אותו. זה הרבה יותר פשוט. 

ולפסול מישהו כי חבר אמר עליו שהוא עדין ושקט, זה לדעתי לא דבר שנכון לעשות, כי שקט ועדין הם דברים סובייקטיבים. יכול להיות שתפגשי את הבחור, ואת תתרשמי ממנו בצורה הפוכה לחלוטין. 

גם אני לא בעד בירוריםים...

לא מבינה גם למה יש אנשים שזה מאוד חשוב להם. הכי טוב פשוט להיפגש ולהכיר הרי זה לא שמתחתנים אחרי שתי פגישות פשוט להכיר וככל שהקשר מתחזק גם תכירו את המשפחה והחברים. ואם כבר בירורים אז לפחות לשאול בצורה מכובדת. קרה לי פעם שמשהו התקשר לחברה לי בבוקר כשהיתה בעבודה אחרי שאמרתי לו להתקשר רק אחרי הצהרים ומההתנהגות שלו וממה שהוא שאל לא רציתי שום קשר אליו

חבל לך להתעסק עם זה...ד.

אם אני "מריח" נכון - מה שמפריע לך זה החשש אולי משהו בך לא בדיוק בסדר, שהיה צריך לברר וכו' וכו' - אעפ"י שאת יודעת שאין שום דבר כזה...

אז את יכולה להיות רגועה לחלוטין. יש אנשים שזה הקצב שלהם.. יש כאלה שרצו דווקא עם מישהי שמכירה מעכשיו והיא היתה תפוסה כל השבוע.. ועוד כהנה וכהנה...

בטוח שזה לא קשור לשום דבר אצלך.

חבל על הזמן והטירדה (והסקרנות מ"בלון" שאין בו כלום..).

תשמחי על התשובה החיובית - ותבדקו.

הצלחה רבה.

אולי כי לא הספיק לברר מהר?בתאל1אחרונה

חברות שלך לא ענו לו?

קורה...

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך