ביעיות רציניותאנונימי (פותח)
אחיי ורעיי שלום רב!!!

אני מת"א סניף כפר שלם למי שמכיר, אני רוצה להציג בעייה שאוליי תוכלו לעזור לי בא מתוך ידיעה שלכם אני ישמח לקבל דעות של אחרים בשמחה אף מוכן לקבל ביקורת והלן הבעייה :
אנחנו תנועה אכותית מאוד והולכים לפי האידיאלים שלרוב לאט שמים עלנו כי אידאל זה היה פעם ועכשיו פחות אם יש בכלל בעניי בני עקיבא וכל התנועת הנוער צריכה להפסיק וללכת לפי אידיאלים פשוט לקום ולעשות דברים לעם כי יש מה והרבה הקרע בייננו לבין הציבור החרדי הוא בגלל שהתנועה מעורבת בכללותה וצריך להיתגמש אם זה כי בכל מיקרה זה נוגד ת'הלכה שו"ע ועד הרמב"ם וכול הרבנים שלח הציונות הדתית בכללה לא רוצה להגיד פשוט זה לא טוב כך ואנו תנועה טובה (2) אני בטוור אחד שחי בסניף מעורב ורואה ת'בעיות שבאמת צריך לשנות גישה לגביי מצוות ולקיים אותם לפרטיי פרטים. אני לא אומר להפריד ממש אלא ההתחלה היא חבב"ב המעולים באמת אני אומר את זה עם יד על הלב וכאב מצב שני שצריך לשנות הכול בפירטי פרטים ....

שיהיה לכולנו שבת שלום ומבורכת

בברכה תורה ועבודה
וואלה,אתה תותח!!!אנונימי (פותח)
אתה ככ צודק הגיע הזמן להכין עצמינו לגאולה ולהקפיד טיפה יותר!! אני גם מאחד הסניפים(מחוז צפון)הטובים אבל בכל זאת זה באמת מטריד העינין,כל הכבוד שהעלת את הנושא!! הלוואי שזה ישתנה ונתחיל לעשות אידיאלים לא רק לדבר!!!מחזק את ידיך!!
כמה דברים...אנונימי (פותח)
א.יש כבר סניפים מופרדים , אבל אם הסניף שלכם לא מופרד ואתם רוצים להפריד אותו אז קדימה...ליזום.
דבר שני לא צריך לעשות את זה הבשביל החרדים , לא נראאה לי שאם בני עקיבא תהיה מופרדת החרדים יבואו יש להם תנועה משלה(בתיה אם אני לא טועה) ושוב : לא צריך לעשות את זה בשביל החרדים אם אתם כבר רוצים להפריד את הסניף זה בשביל הסניף ומי שבתוכו ולא לעשות דברים כדי איך להראות אלא בכוונה שלמה!!!
אתה צודק במליון אחוז..אבליהודיה גאה=]
אל תשכח שיש כאלה זה מחזיק אותם ז"א אם זה היה לגמרי מופרד וכ'ו הם לא היו בכלל חושבים על לבוא לבני עקיבא שבעצם היום מחזיק אותם וב"ה זה מה שמחזיק ולא הסביבה שבחוץ שמי יודע מה היה קורה..אבל ברור שאין מה לשפר ..
יישר כוח על ההעלה למודעות..בהצלחה!
שבת שלום
הודי'ה-רננוש!
בס"ד
בתי'ה זה לבנות בלבד
והחרדים מסתכלים על בנ"ע כחילול ה' גמור!! אני הי'יתי פעם בב"ב בשבת והלכתי לבנ"ע שם ושמתי לב שהבנ"ע בב"ב הוא ממש לא כמו שבנ"ע צריך להראות!!!! הבנות שם היו עם חולצות קצרות בטרוף ועם חצאיות מיני והלבוש הממש לא צנוע הזה הוציא שם רע לבנ"ע בקרב החרדים!! אנחנו תנועה של עם לא??? אז למה אנחנו לא מנסים לגרום לחרדים להסתכל עלינו במבט שונה?? למה אנחנו לא נפגשים איתם ומסבירים להם?? עם חילונים יש סניפים שנפגשים אבל עם חרדים לא!!! מה הם לא חלק מהעם שלנו??
נקודה למחשבה.... ואני ממש לא באה להתקיף....
הו! אשרייכם בנ"ע!! אתם מוזמנים להצטרף לאריאל!!!~אהרלה~!נתניה
ברוך ה', רואים יותר ויותר אנשים שזה מתחיל להפריע להם..
אשריכם ישראל!!!
צדיקים!!
אני חושבת שאנחנו צריכים לעשות סניפים נפרדיםרננוש!
בס"ד
ולא לברוח לאירא-ל....
נכוןאנונימי (פותח)
אבל בא נחשוב רגע בראש גדול :
אם זה יהיה נפרד החרדים יסתכלו עלינו בעין יפה?????????????????
חחח לא נראה לי!!!
אם כבר נפרד.. בואו לאריאל.. מוזמנייםםם...פגזניקית גאה!
הבעיה עם הסניפים הנפרדים של בנ"עהאריאלניקהנאמן
(והסיבה שהם אף פעם לא יהיו ברמה הדתית של אריאל)היא שאתם מעתיקים מאריאל את החיצוניות(הפרדה) אך את העיקר את האידיאלים אתם נשארים עם אידיאלים מעוותים של תו"ע אז גם אם זה יהיה פי 10000 יותר נפרד מאריאל עדיין אתם תחנכו למיזרוחניקיות חסרת שחר. בגלל זה הפתרון הוא לא סניפים נפרדים אלא הפתרון היחיד להחלצות מחשיבה מיזרוחניקית מעוותת היא- לעבור לאריאל!
הבעיה עם האריאלניקיםרננה=)
זה שהם מאמינים שרק הם צודקים. עבודה מתוך תורה זה לא אידאל שבנ"G המציאה ולא גם לא הר' נריה או הר' קוק. עבודה מתוך תורה נמצאת כבר במקורות. הרבה פעים ניתן לראות אריאלניקים שטועים בענייןזה. ד"א מה ארילניק עושה בפורום בנ"ע? מחזיר אותנו בתשובה?? מתקם מבפנים? מפיץ ת'אור? זה קצת נוגד ת'אידאלים של אריאל..
הודי'ה!!רננוש!
בס"ד
לא!! זה ישנה להם ת'סטיגמות עלינו!!
ולאריאלנקים!! זה הדרך שלנו!! זה מה שאנחנו חושבים שהוא נכון!! אולי גם אתם צודקים אסור להתסכל על בנות הם עם מוזר ,ההפרדה היא דבר שבילעדיו נמות אבל זה מיבחנתכם אנחנו הולכים בדרך תנועה של עם אנחנו מקרבים ללבות לא משמצים תנועות אחרות!!!! מי שרוצה רוצה מי שלא לא ורננה להפיץ את האור?? איזה?? "יחד נפיץ את האור הגדול את אור התורה" זה של בנ"ע!!! וחוצמזה אני חושבת שבאמת זאת התנועה שלנו החי'ים שלנו אל תתערבו לנו בהם!! ככה טוב לנו!!נחמד לנו להיות מעורב נחמד לנו להקרא מיזרוחנקים אוקי?? ולידע כללי אתה גם דתי לאומי שהחרדים אומרים מיזרוחניקים לא אכפת להם אם אתה אריאלניק עזרא או בנ"ע אתה עם כיפה סרוגה = אתה מיזרוחניק!!! וחוצמזה שזה לא נחמד שאתם משמיצים אותנו!!!
נו..זה בדיוק מה שאמרתי..רננה=)
התכוונתי בציניות ולכן כתבתי שזה נוגד ת'אידאלים של אריאל...
נכון מאוד! אנחנו מאמינים שרק אנחנו צודקיםהאריאלניקהנאמן
כי זו המציאות. כל גדולי הדור תומכים באריאל ובדרכה של אריאל, ואף אחד מגדולי הדור לא תומך בבנ"ע ו\או בדרכה של בנ"ע, וכמה אנחנו צודקים נקבע לפי דעת התורה התומכת בדרכנו. וראו איזה פלא דעת התורה של גדולי הדור תומכת באריאל ולא בבנ"ע.

ומה אכפת לנו מנקודת המבט של החברה?בניעקיבא
האם זה שהתנועה תעשה אי אילו שינויים יגרום להפסקת הקרע בינינו לבין החרדים?
[ ובתור דוגמא, האם חרדים הולכים לאריאל?]
הקרע נוצר, לענ"ד, מסגירות של חרדים. מהפחד שלהם להחשף לכל דבר, ולכן מגבילים את עצמם. כן, יכולנו לפתוח סניפים שמתאימים לציבור החרדי. אך האם לא יראו אותו כביטול זמן לבנים וכמוקד להתרופפות של הבנות? לדעתי תזכו לראות עוד כמה שנים סניפי בני עקיבא נפתחים במקומות חרדיים.
נאמר כבר 70 פנים לתורה, ואנו מאמינים שכך גם בתנועה. כשם שפרצפיהם שונים כך דעותיהם שונות. וזה יחודיות של בני עקיבא- אנו יכולים להכיל את כולם. באותה תנועה חברים סניף נו"א שידידינו אינו מגדיר כפונקציה וגם חברים סניף כפר שלם מתל אביב.

אחת ההחלטות בועידה האחרונה נוגעת בדיוק בנושא זה:
" מתוך ההכרה כי בני עקיבא היא תנועה של עם השואפת לחיי תורה שלמים ומלאים ומתוך ההבנה כי "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהן שונות" (ברכות נח ע"א) ומתוך היותה של בני עקיבא תנועה המכילה בתוכה מגוון רחב של חברים, הוועידה מחליטה:

• להקים וועדה הכוללת רבנים וחברים במליאת ההנהלה הארצית שתנסח ותפרסם קווים אדומים בנושאי תורה והלכה ( צניעות וכו' ) למפעלי התנועה ולסניפיה ותדאג לאכיפתם ברמה הארצית.

• להעניק גיבוי לסניפים בדרך אשר בחרו ללכת בה ולסייע להם לשמור על אופי פעילותם, בכפוף לאישור הוועדה האמורה בסעיף א'."

הווי אומר, לנו כתנועה ישנם קווים אדומים- התורה שתומכת בדרכינו. חוץ מהקווים האדומים יש דברים השנויים במחלוקת (לא נראה לי שהסניף ביישוב דוגל בדיוק באותם קברים כמו סניף בעיר, בהשפעת הרבנים בסביבה). אנו תנועה שומרת תורה ומצוות שמכריזה לכולם בסיסמתה שאנו שואפים לחיי תורה והגשמה מתוך תורה. מימיי לא שמעתי רב המתנגד לתנועה. אשמח לשמוע על רב אחד שתומך בסגירת תנועת בני עקיבא לאלתר.

לעומת זאת, אריאל סגורים בתוך עולם משל עצמם. ידידי היקר, האידיאלים המעוותים אינם של תנועתי. העיוות נוצר כנראה מנקודת מבטך, השטופה דעות קדומות. לפני שאת היוצא בריש גלי נגד משהו, אנא ברר את הנושא לאשורו. האם בני עקיבא מתיימרת ל"העתיק" מאריאל?! סניף שמפריד את עצמו לא עושה זאת משום שיקול של השוואה לאריאל. את האמת- בדיוק להיפך. החברים בתנועה חשים כי כל המריבות הקטנוניות מיותרות, ולכן אחת ההחלטות בועידה המחוזית של ירושלים זה לעשות פעילות משותפת של תנועות הנוער, כדי לא ליצור ריחוק, פירוד ואף שנאה. האמן לי שמנהיגי התנועה אינם בולשים אחר תנועת אריאל, אלא מנסים לתקן עולם במלכות ש-די. בני עקיבא מנסה להגיע לכל מקום, לפתוח שם פתח לעוד אנשים להתקרב אלינו. עצוב שהרבה אנשים לא שמעו על חלק מהתפילות עד שהגיעו לתנועה, כמו שלימד על עצמו המזכ"ל, הרב בני. האם עלינו לכפות אידיאלים על אנשים שדוגלים באידאלים הפוכים? ישנם אנשים הדוגלים בחברה מעורבת. ומה תגיד להם? תודה, אך אין כאן מקום לאנשים כאלה בשורותינו. מי יודע לאן הוא יגיע בסוף?! אין לי ספק בכך שתנועת בני עקיבא- בין בארץ ובין בחו"ל- יוסקת בהצלת נפשות! וכל המציל נפש אחת מישראל....

עלינו להתחנך כל אחד כפי דרכו ורצונו, שהרי אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ. אך יחד עם זאת עלינו לחנך לפתיחות, לקבלת האחר ולפעילות משופת למען החזון המשותך של בניין המקדש. אל לנו לצאת בהצהרות כי רק דרכנו היא היא הדרך לאורכה ילכו עם ישראל וכל השאר הם טועים/ כופרים אפיקורסים. ראינו בעבר מה קרה לקבוצות כאלו, לאלו מעשים נגררה. אך אל תשכחו כי קנאת סופרים תרבה חומה- ורק מתוך כך נוכל להתגדל ולהתעצם.

בברכת חברים לתורה ולעבודה!

בני עקיבאעמית-טליה
בהתגלמותה היפיפיה.

אשרינו שאלו האנשים שקיימים בתנועה הקדושה.
אחחח הגאווה הגאווה...עמית-טליה
מידת הגאווה רעה מכל המידותהאריאלניקהנאמן
תגיד לעצמך...אולי זה יכנסעמית-טליה
וחו"מ התכוונתי לסניפים הנפרדים למעט נו"אהאריאלניקהנאמן
למה צריך לאחד את התנועות?אין כמו במבה
יש אנשים שמתאים להם אריאל, יש אנשים שמתאים להם בנ"ע, ויש אנשים שמתאים להם עזרא. כל אחד מתחנך בדרכו שלו, וכולם שיטות טובות! לא צריך לבטל שום תנועה, ולדעתי זה טעוט שמפרידים את בנ"ע (למרות שאני מדריך באריאל).
החשיבה על החרדים נכונה ויפהעמית-טליה
אבל בתור אחד שחי בת"א ורואה את המצב של החבר'ה הלא דתיים
שמנותקים מתורה וממסורת אתה לא חושב שזה צו השעה?
שלחרדים לפחות יש תורה ורבנים וצניעות בשונה מהחילונים?

שהאחים האלה צמאים לתורה לקדושה לטהרה
אומנם גם החרדים צריכים הרבה חזרה בתשובה,הרבה התרחקות מהחמרות מיותרות ושנאת ישראל.
אבל יש מצבים שיש צו השעה וצריך לפעול לפיו.

ובכלל צריך לנסות להבין אם החרדים מוכנים לקבל
כאשר אצלנו עשו מפגשים חילוניים דתיים אני באתי בהצעה לבית ספר לעשות מפגשים דתיים חרדים על מנת לדבר על השקפות,על אמונה,על דרך חיים.
כשהתקשרנו לבתי ספר שלהם הם לא היו מוכנים.

ובעז"ה עם הרבה עמל והתחזקות של אנשים כמוך שדואגים לכלל עמ"י ולא לאדם הפרטי ולצניעות הפרטית,התנועה מקדושה תהפוך לקודש קודשים

תנועה של קודש לעם קדוש!
חרדים אוהבים להשאר בתוך עצמם הם אף פעם לא יתערבות*ל!ש
בתוך האחרים במיוחד לא בתוך הדתלי"ם...
חוץ מזה שאנחנו לא צריכים לחשוב מה הם יחשבו עלינו אנחנו יודעים שהדרך שלנו נכונה וזה מספיק...
זה מה שהחרדים אומריםאין כמו במבה
שהם יודעים שהדרך שלהם נכונה וזה מספיק. צריך איזשהו הידברות
בשביל מה?ת*ל!ש
העיקר שלא נשנא אחד את השני...
נכון זה בדיוק מה שכתבתימסטולה!!!
מופפנה ל תילושי
איפה? לא ראיתי..ת*ל!ש
אני הודיה אבל שיניתי שם משתממששמסטולה!!!
אהה.... הבנתי.ת*ל!שאחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך