למדתי שכל דבר שמוּנָע בעולם אם אין לו מרכז הוא לא מחזיק מעמד (לדוג' כשסופרים את עמ"י ממרכזים אותם סביב המשכן ואז הם לא מתעצבנים וכדו') ולכן כדאי שנזכור מה המרכז שלנו-השי"ת,וההתגלות שלו בגשמיות זה בנין ביהמ"ק ולכן חשוב שכל דבר שאנחנו עושים או חושבים או אומרים וכדו' צריך לחשוב-"זה יעזור לבנין המקדש שיסודו עבודת ה' או לא?" ולפי זה לעשות כל דבר. לדוג' יש פינוי ואני בת אז לשאול את עצמי "האם זה שאני אפקיר את צניעותי למען א"י יעזור לבנין המקדש שהוא מיסודו עבודת ה'?" וגם כל דבר שכותבים לכתוב-יבנה המקדש וכך זה ממרכז אותנו סביב המקדש וגם ראש האולפנא שלי (שממנו למדתי את זה) אמר שמי שממרכזים הכל סביב המשכן נקראים "חֵילָא דמִשכָנַא" אז עלה לי רעיון שמי שיחליט למרכז את הכל סביב המשכן יקרא לעצמו ככה (בעיקרון ראש האולפנא שלנו אמר שנקים כזאת תנועת נוער אבל זה היה בצחוק...) וראיתי גם שכתוב בספר יבנה (עזרא אלנקם יכין בשם צבי פינקלשטיין המכונה "דני בית המקדש") "...ומאז כולם יודעים שאין מברכים אותי בשלום. גם אין מברכים אותי עוד ב"הר הבית". "בית המקדש"- זו הברכה-המשאלה "יבנה"-זו התשובה. "בית המקדש"-זו התפילה "ייבנה"-זה השלום. ..." אז מומלץ ללמוד ממנו.
יבנה המקדש!!!

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל