http://www.inn.co.il/News/News.aspx/238771
מרגי מעביר את הכסף לרפרומים בקומבינות במקום להתפטר, ממשיך את מסורת ש"ס בתמיכה נגד תיקון חוק מיהו יהודי.
והקשר לפורום - שלושת שלימויות הקשורות אחת לשניה - שלימות הארץ העם והתורה
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/238771
מרגי מעביר את הכסף לרפרומים בקומבינות במקום להתפטר, ממשיך את מסורת ש"ס בתמיכה נגד תיקון חוק מיהו יהודי.
והקשר לפורום - שלושת שלימויות הקשורות אחת לשניה - שלימות הארץ העם והתורה
מרגי לא מוכן להיות שותף לדבר עבירה. עם זאת, הוא מבין שאין טעם לשבור את המערכת הרקובה ממילא. כפייה דתית במציאות של ימינו היא חלום נאיבי.
צעד חכם ונכון.
ולא רק לשבת בממשלה שמממנת מינים אלא גם להעביר להם ישירות את ממונם של ישראל.
בעולם שלנו נתקלים בצביעות כל הזמן.
אבל בצביעות מסדר הגודל שאתה מפגין, יזהר, נתקלים רק פעם בחיים.
בעצם פעמיים. זכור לי גם רב אחד שהורה להלחם נגד מנהלת הגירוש ולא לשתף עמה פעולה, ובו בזמן רקם עסקת ענק עם המנהלת להעברת ישיבתו ולקבלת מליונים. אותו רב גם הורה לתלמידיו להתנתק מהמדינה - כאשר לשיטתו זה להצביע למפלגה הכי מחוברת לעטיני המדינה. אותה המפלגה עליה אתה מסנגר גם במחיר איבוד כל מהימנות אישית.
א. הקדמה כללית:
אנחנו נגד כפייה דתית. לא כי זה נכון מהותית ומוסרית, אלא כי זה מה שנכון כיום באופן פרקטי. כפיה דתית רק מזיקה, ובאופן כללי ההפרדת הדת והמדינה תעשה רק טוב, במציאות הנוכחית.
יש שני כללים הלכתיים, ששניהם נכונים, ולכל אחד יש את התנאים שלו. א- לפני עור לא תתן מכשול. ב- הלעיטנו לרשע וימות.
ע"פ הכלל השני, למשל, מותר לי לענות לפקידה בבית חולים שלא מוכנה לאשפז אותי בלי לקבל פרטים מזהים, למרות שאני יודע בודאות שהיא תכתוב בשבת, באיסור.
העיקרון שמאחורי הכלל הזה הוא שאנחנו לא צריכים ולא יכולים לקחת אחריות על כל העיוותים הקיימים.
ב. לשבור את הכלים תמיד אפשר. השאלה היא: למה דווקא עכשיו? המדינה מממנת גם הצגות פריצות והטפה אנטישמית בבימה ובקאמרי, היא מממנת פריצות ותועבה, ועוד ועוד. אז עכשיו היא גם רוצה לממן רבנים רפורמיים. ודאי שזה נורא ואיום, אבל זה רק עוד פיפס בתוך מערכת גדולה, והשאלה אם שוברים את הכלים או לא, מורכבת מהרבה יותר מזה.
אלא מה? אמר נכון השר מרגי, שהוא לא מוכן שעיוות כזה יצא ממנו באופן ישיר. מרשעים יצא רשע וידי לא תהיה בך. אבל אם המדינה גורעת תקציב מהמשרד שלו ונותנת למשרד אחר - זה כבר לא תחת ידו וזה כבר סיפור אחר.
אתה בהחלט יכול לטעון, שאדרבה, צריך בכל מקרה לא לשבת בממשלה כל עוד המדינה נראית ככה. אבל אם היה נראה לך לגיטימי לשבת בממשלה עד עכשיו, ובגלל העניין הזה צריך לשבור את הכלים - אתה הצבוע, ולא אני.
בינינו, האם היה עולה בדעתך שמרגי צריך להתפטר אלמלא הודעתו שיתפטר אם זה יצא מהמשרד שלו?
ג. אם ככה, למה באמת לשבת בממשלה? אז קודם כל אני לא מייצג את ש"ס והם לא מייצגים אותי. אני לא חותם על כל שיקול דעת שלהם ולדעתי הם עושים הרבה שטויות. הצבעתי להם כי הם המפלגה הכי יעילה בכנסת. הם המפלגה היחידה באמת מבינה שהכנסת זה בית מסחר לתקציבים, ולא הרבה מעבר. הם מבינים שהגאולה לא תצמח מהכנסת, ושהדבר הכי מועיל שאפשר לעשות שם הוא לחזק את עולם התורה, ובכך לקרב את הגאולה.
יש הרבה להאריך בזה, אבל אתה בטח לא כל כך בעניין לשמוע, אלא רק להתלהם.
ד. לצערי בביזוי ת"ח אני נתקל הרבה יותר מפעם בחיים, אמנם ביזוי ת"ח משולב עם הוצאת שם רע בזויה, זה יותר נדיר אבל עדיין קיים הרבה לצערנו. אני רק מקווה שאתה מודע להשלכות של זה. כשתגיע לבית דין של מעלה לא תוכל להגיד "לא ידעתי לא שמעתי".
ה. נעמיד דברים על דיוקם: הרב טל לא ראה עניין אמיתי בחוסר ההכנות המעשיות ליום שאחרי הגירוש, ובוודאי שהוא לא "הורה להלחם נגד מנהלת הגירוש". מה שכן, הוא הסכים ליישר קו עם ההחלטה הגורפת של הנהגת הגוש, שלא משתפים פעולה עם המנהלת.
במקביל, שלא מטעם הישיבה ושלא על דעת הרב טל, יהודי מסויים ניהל מגעים עם המנהלת כאילו מטעם הישיבה. כשהרב טל שמע על כך, הוא אמר לו לחדול מיד (הרב טל אמר פעם בשיעור שמי שמסתובב במשרדי הישיבה יודע שהוא אף פעם לא צועק, ובפעם ההיא הוא צעק ממש). הוא אמר שיפסיק אבל לא הפסיק, ובסופו של דבר סיכם עם המנהלת את מה שסיכם. הישיבה לא הייתה חתומה על כלום, וכך המצב עדיין. אתה מוזמן לקרוא באריכות את הביקורת של מבקר המדינה על התנהלות המדינה מול הישיבה, כאשר הביקורת היא כולה על המדינה ולא על הישיבה.
בסופו של דבר, לאחר שהתברר לרב טל שסוכמו סיכומים, הוא שקל את העניין והחליט בכל זאת לקבל את ההסכם.
אגב, לכל זה לא היה שום קשר לכך שהישיבה לא התנגדו באופן מעשי בזמן הגירוש. זה הוחלט מראש, בלי שום קשר, כיון שלא היה שיתוף פעולה עם גורמםי אחרים ולא היה טעם להיות שק החבטות של כל הגוש.
אם אתה רוצה דיון מעמיק בכל העניין הזה, אתה מוזמן לקרוא כאן.
בעידוד של ח"כ יצחק פרץ ושתפיו הדתיים.
אם זה מדינת היהודים חייבים שיהיה שיתוף של דת ומדינה באופן של סטטוס קוו - מה שקורה כעת, תוך כדי מלחמה שלא יפרצו אותו.
תמיכה עקיפה לרפרומים היא תמיכה ישירה בהריסת היהדות -כמו בארה"ב, ופירוש הוא העביר למשרד אחר...
הפרדת דת ומדינה, זה אומר שלא משנה מיהו יהודי אליבא דמדינת ישראל, כי מאגרי הנישואין והיוחסין פרטיים ולא ממשלתיים.
זה אומר שאין תמיכה לרבנים רפורמיים כי אין תמיכה לרבנים בכלל. רבנים הם לא עובדי מדינה, אלא עובדים פרטיים, מועסקים ע"י הקהילות.
זה אומר שבג"ץ לא יכול להכריח את הרבנות לתת כשרות למסעדה לא כשרה (כפי שכבר קרה) כי כל מערך הכשרות הוא פרטי ולא ממלכתי.
הססטוט קוו הוא פיקציה. הוא נפרץ כבר מזמן. חדשות לבקרים בג"ץ בא עם פרשנות מחודשת לאיזה חוק. כבר מותר למכור חמץ, רב רפורמי הוא גם רב, וגם על תח"צ בשבת מתחילים לדבר.
שלא תבין לא נכון. ודאי שמדינה יהודית מתוקנת הדברים צריכים להיות ממלכתיים, וכל מהותה של המדינה היא הדת. אבל כל עוד המדינה לא מתוקנת, אין בכך כל טעם.
לעצם העניין, אין כאן שום תמיכה עקיפה ברפורמים. העדיין כבר עבר, והתפטרותו של מרגי לא תעלה ולא תוריד אותו. השאלה היא האם זה באחריותו ולכן הוא צריך להתפטר. והתשובה היא: לא.
אם ההתפטרות שלו יכולה למנוע את המהלך ודאי שגם אני אסכים (ומן הסתם גם הוא) שעליו להתפטר.
שבעצם מאפשר לשלטון להחליט מי רב, מה כשר, וכמה תקציבים ילכו למימון מצעדי תועבה ו/או מערכת כשרות.
תורידו את המיסוי החונק ואל "תעזרו" לנו בתשלום משכורות לרבנים, מורים או כל נותן שרות אחר...
לעיוןן נוסף - www.kav.org.il
(ההופעה של כוורת בפארק הירקון בתחילת שנות ה90) התשובה:
שלמה בנעיזרי.![]()
גם שהמצב כה קשה צריך לזכור שאנו עם אחד וצריך לראות איך למרות המחלוקות אנו מתאחדים למען שמו באהבה.
אני חושב שהמורה הגדול לאהבת ישראל זה הרב מ. מהצפון...![]()
כל המבזה לתלמידי חכמים אין לו רפואה למכתו" (שבת דף קיט)
מר יודע ומבין הכל
זה הוצאת שם רע ברבים על ת"ח
אני לא מכירה אותך אבל ממש הגעלת אותי
ואפילו אם זה היה נכון (נגיד)
יש דרך להעביר ביקורת על ת"ח, ע"פ תורה- ולא זו הדרך
בגלל ששלושה חבר'ה (בדיוק!! ספור!)
לעגו כאן לחרדים (לא בדיוק כי הם שונאים אותם, יש להם אפילו חברים חרדים שישנים איתם במאחז!!!!!! )
[ומי שאני מתכוונת אליו -יודע! אתם חבורת טמבלים].
זה לא אומר שכולם כאן שונאים חרדים!!
תנשום חבר!!!!
וגם ברב שרלו נכנסים ובכל שאר הרפורמיסטים - באופן אישי ובלי שום קשר לחרדים!
בכ"א - לא נראה לי שחבר'ה כאן גם מחזיקים מדתיים-לאומיים..
והנה התייחסות למי שמרצה תחת הקרן החדשה לישראל וכו' - כאן בפורום, לא מזמן:
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t434995#5129006
וההמשך של הפסוק ידוע...
ישעיהו שם שם...
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.