בס''ד
אני מהדור הצעיר יותר (ולכן חסרים לי כל מיני שיעורים בהיסטוריה)
סתם שאלה- מה הפך את מועצת ישע למועצת פשע\ישו וכל שאר התהילות והתשבחות????
ואיך בדיוק זה משפיע על כך שאי אפשר להצטרף למאבק של שכונת האולפנה ומגרון???
תודה על התגובות!
בס''ד
אני מהדור הצעיר יותר (ולכן חסרים לי כל מיני שיעורים בהיסטוריה)
סתם שאלה- מה הפך את מועצת ישע למועצת פשע\ישו וכל שאר התהילות והתשבחות????
ואיך בדיוק זה משפיע על כך שאי אפשר להצטרף למאבק של שכונת האולפנה ומגרון???
תודה על התגובות!
ולכן אי אפשר לפעול עם מועצה של שקרנים.....
2. הם בדעות רחוקות משלנו וצריך שכולם ידעו את זה.
הם ממש דומים לליכוד, אני בחים לא הצביע ויעזור לליכוד....
במיוחד שמועצת יש"ע עובדים על כולם שהם כאילו ממש אנחנו!
נמאס כבר לשמוע את כל הצעירים שניזונים משמועות ומסרטים חד צדדיים.
לפני שאת/ה מגיב/ה שאל/י את עצמך: כמה בתים העלית ליש"ע בשלושים השנים האחרונות ? כמה עשרות ? אולי כמה מאות ? כמה אלפים או כמה רבבות ?
וכל השאר הסתה שקרית חולנית.
שבת שלום !
את חושבת שאם הסרט הזה לא היה נכון לפחות ברובו הם לא היו מגישים תביעת דיבה???
ברורשגם אם רק חצי מזה נכון הם צריכים ללכת הביתה
בס"ד
הם היו עם המתנחלים, עם תושבי הגוש אבל מאחורי הגב הם פעלו יחד עם הכוחות של המפנים.
חלק גדול מ"הצלחת" הגרוש זה בגללם.
הם בגדו בכולם!
סליחה מצעיר רענן ועוד כמה.
אבל מה לגבי השאלה השניה שלי?
איך בדיוק זה משפיע על כך שאי אפשר להצטרף למאבק של שכונת האולפנה ,מגרון,עלי עפרה ועוד????
אנחנו לא סומכים עליהם אם הם עושים את זה אז ברור שלא יצא מזה כלום
(נכון שזה נשמע קצת מוגזם אבל כשמביאים בחשבון שמדובר באנשים שלא מוכנים לנצח את הצבא מבינים שהם גם לא מוכנים להציל את המקומות)
ולכן ברור לנו שקודם כל זה לא שווה את האנרגיה של ללכת לשם וגם צריך שזה יהיה ברור לכולם שמועצת ויהודה שומרון וזהו כבר לא מיצגת את התושבים
הגדרות ולהגיע לגוש כמו שהבטיחו לנו ולכן באנו ובסוף כשרצינו לצעוד לגוש הם שיתפו פעולה עם המשטרה ועצרו אותנו ולא נתנו ללכת למרות שהייתה אפשרות.
ובכל מקום בגוש כשרצו להאבק הם אמרו לנו תמיד: אנחנו אחראים פה וזה הכללים. ולי אישית (ולעוד הרבה) אמרו אם תעשה בלגאן נכריז עליך כשבכניק...
ובכל מקום הם עוזרים למשטרה ולא עושים מה שצריך..
אבל עדכון מהשטח: הערב מקימים בגבעת האולפנה עיר אוהלים וממחר מתחילים בהכנות לביצורים בבתים (צמיגים וכו').
כולם מוזמנים.
אחת הדירות תשמש כבית מדרש.
ההכנות ללא שום קשר למועצת ישע!
אם נעשה - בע"ה נצליח.
הם הביאו לשם מלא אנשים,
אמרו להם שהם הולכים לעצור את הגירוש,
ותכלס',
מנעו מהם להגיע לגוש ולעשות משהו מועיל.
למה לא להצטרף למאבק שלהם?
בקיצור- כי הם מחלקים שתיה ועוגות לחיילים שבאים לפנות,
באירוך- כי הם יעשו לך את אותו דבר שהם עשו בכפר מיימון, הם יגידו לנו להתנגד ללא אלימות, למחות בצורה "לגיטימית", ירחיקו את מי שינסה לעשות משהו באמת מועיל (לא אפרט כאן..) ויגידו שהם עשו הכל, אבל הכל כדי למנוע את הגירוש, בעוד שבתכלס', הם יעשו הכל כדי למנוע הצלה של המקום.
מנסיון.
ברור מספיק?![]()
הכי חשוב- לא לפול בפח שלהם, וכן להלחם על האולפנה ומגרון, אבל באמת!
בס''ד
אבל לפי התגובות כאן מעטים מאמינים שההפגנות יעזרו.
א. המפורסמות אינם צריכות ראיה, זמביש ומועצת יש"ע הם אנשי ארץ ישראל מובהקים שבנו ובונים את יהודה ושומרון (ובעזה ת"ו) יותר מכל אחד אחר. להאשים אותם כאילו הם בעד הרס בתים ויישובים זה עוול ורשעות שאין להם כל אחיזה במציאות למי שמכיר ויודע.
ב. בנוסף לאהבתם את ארץ ישראל והקנאות לשלמותה הם מחזיקים בערכים נוספים שאינם מקובלים (לצערי) על רוב גולשי הפורום הזה כמו: אהבת ישראל לכל יהודי אפי' אינו שומר תומ"צ, קנאות לשלמות העם והמנעות ממלחמת אחים, ראיה במדינת ישראל "ראשית צמיחת גאולתינו" וממילא יחס של כבוד למוסדותיה וכו'.
ג. בהתנגשות בין הערכים השונים מתקבלות החלטות שנותנות לעיתים עדיפות לערך אחד על חשבון השני. אין לראות בכך התכחשות לערך שנדחה כשם שאדם שנוסע עם אשתו לבי"ח בשבת אינו "מרגל" שבגד בערכה של השבת.
ד. ניתן ורצוי לחלוק על ההחלטות שמעדיפות ערך מסויים על פני ערך אחר. וודאי שאפשר לחלוק לגבי הערכת המציאות. לדוגמה, אנשי מועצת יש"ע העריכו שהתנגדות תקיפה יותר בכפר מיימון תביא לשפיכות דמים גדולה ולענ"ד, הם הגזימו ובגדול.
ה. במהלך גירוש גוש קטיף ובכפר מיימון נעשו מעשים אשר לא יעשו על ידי מועצת יש"ע של הונאת הציבור תוך שהם קוראים למאבק מסוג אחד ולמעשה הם דאגו ותיאמו עם הרשויות מאבק מסוג אחר לגמרי. התוצאה היתה גרועה ביותר בכך שכל המאבק על גוש קטיף הצטלם כהצגה אחת גדולה תוך שימוש ציני בתמימות של הציבור ובמיוחד בני הנוער.
ו. לדעתי, לאור התנהלות זו שהובילה למשבר אמון חריף בין הציבור להנהגה, ועקב כשלון המאבק, היה על ראשי מועצת יש"ע לפרוש מתפקידם לאלתר ולאפשר בחירה דמוקרטית של ההנהגה על ידי הציבור. כל יום שזמביש נאחז בקרנות המזבח ולא מפנה את מקומו שוסע שסעים נוספים בציבור והורס אותו מבפנים. וכל זה למרות הערכתי הרבה אל האיש המובעת בסעיפים א' וב'. הדבר גם משקף גאווה מיותרת של האיש וחוסר אמון ביכולת של הציבור להצמיח מנהיגים חדשים שיכולים להצליח לא פחות ממנו.
ז. יחד עם זאת אני לא קונה את הטענות המושמעות כאילו מועצת יש"ע "מכרה את ההתיישבות" ופעלה במכוון להכשלת המאבק. הפעולות שלהם נעשו מתוך רצון אמיתי וכנה לשמור על הערכים שהם מאמינים בהם: שלמות העם ושלמות הארץ. העוול הוא בכך שהדברים נעשו בחוסר שקיפות ובהולכת שולל של הציבור שגם הערכים החשובים שבשמם זה נעשה לא מצדיקים זאת. היה עליהם להציג את דעתם בגלוי ולתת לציבור את יכולת הבחירה אם ללכת אחריהם או לא.
ח. קשה לי להאשים את מי שחש נבגד וכועס. אך יחד עם זאת יש לי צפייה ממי שפועל בשם ערכים נעלים ומשלם על כך מחיר אישי קשה שידע גם להתעלות מעל כל הכעסים האישיים ולהתייחס ליריבים אידאולוגים בצורה עניינית וללא שנאה.
אבל, אני בכל זאת יעשה את זה.
מועצת יש"ע כן מכרה את ההתיישבות, והיא כן פעלה במתכוון להכשלת המאבק,
אתה בעצמך אמרת- "הונאת הציבור, תוך שהם קוראים למאבק מסוג אחד, ולמעשה, הם דאגו ותיאמו עם הרשויות מאבק מסוג אחר לגמרי...."
מה אתה קורא לזה אם לא מכירה של הגוש? הם בלי כוונה כלאו אלפי אנשים טובים בכפר מיימון ודאגו שלא יגיעו לגוש?
אל תיהיה טיפש כמו אלא שהולכים אחריהם כמו צאן (לטבח, בסופו של דבר..)
אחרי הכל, הם מקבלים תקציבי ענק מהממשלה, הם יעשו כל מה שהיא תגיד להם.
תתחיל לראות מעבר להצגות שלהם, ותיראה את האמת. היא קשה, אבל אין דבר יותר טוב ממנה.
דרך אגב- שלמות העם?? באמת?? הם אלא שמפלגים את העם, הם אלא שהכריזו על אנשים כשב"כניקים רק כי לא מצאה חן בעניהם הדרך שבה נלחמו, ובכך הם גרמו לחשדות ותככים.
יאללה, צא מהסרט.
תחשבו לבד, מה זה אומר על הקריה...
הייתי מופתע אם היא לא היתה מגיעה. יחד עם זאת, קיוויתי שהיא לא תכיל ביטויים כמו "חי בבועה", "חי בסרט", טיפש וכד' מותר להתווכח עם בן אדם מבלי לחשוב שהוא אידיוט.
בכל מקרה הויכוח הולך ומתנקז לשאלה מהי כוונתם של אנשים מסויימים, שאלה אשר התשובה עליה ידועה רק לבוחן כליות ולב ועל כן המשך דיון בעניין יוביל למבוי סתום.
בדיוק בגלל זה נתתי לדבריי את הכותרת מדברי רבי נחמן מברסלב שבעצם ממשיך את הדרכת חז"ל על החובה לדון אדם לכף זכות. החיוב הזה מדבר גם על מקרים הרבה יותר קיצונים וכמו שרבי נחמן ממשיך "ואפילו מי שהוא רשע גמור". וכמו המקרים שחז"ל הביאו במסכת שבת דף קכז.
ובפרט בנידון דידן שמדובר על אנשים שארבעים שנה פועלים לחיזוק ההתיישבות בארץ ישראל ואין להם שום אינטרס לראות בחורבנה. הם הסבירו את השיקולים שהניעו אותם וגם אם הם לא מקובלים עלייך ובחלקם גם לא מקובלים עליי זה לא מצדיק את הכוונות האפילות שמייחסים להם.
מישו רודף אחרי מישו עם סכין, אז תגיד בטח הם משחקים משו, אלא תעזור לנרדף, ותהרוג את התוקף...
בגירוש הם הראו באופן שיטתי מי הם.
האם תלמד שכות על חבר שגונב ממך כסף בערמה?תוך כדי השימוש ב"חבירות"?
ב. לאהוב כל יהודי זה כולל עוד הרבה אנשים חוץ מהחילונים, דבר שני לאהוב, זה לעזור באמת, ולא למכור אותו מאחורי הגב שלו...
ג.הם שוגים בסידרי עדיפיות, אצלם המדינה מעל הכל, ואצל היהודים זה התורה...
ז.מה זה משנה באיזה נקודה בדיוק האוול?? הם שגו, רימו, גרמו לדברים נוראיים, שילכו לעזעזל ולא יצאו משם..
כי בגדול נראה לי שדעתי מובהרת בצורה מספקת בתגובותי הקודמות
ובכל זאת...
ביחס למה שכתבת על סעיף ב: החלק הראשון לא סותר ולא מוסיף שום דבר. ביחס לחלק השני שבדבריך כבר כתבתי שאיני מסתכל על ההתנהלות של מועצת יש"ע כ"מכירה" והסברתי את זה. זה כן היה "מאחורי הגב" וראוי לכל גינוי.
ביחס למה שכתבת על סעיף ג': עיין תנא דבי אליהו פרק י"ד
ביחס למה שכתבת על סעיף ז': התייחסתי לכך בסעיף ח' ובנוסף זה כן משנה מה העוול כי החבר'ה פה טוענים שמועצת יש"ע הינה גוף שנלחם בהתיישבות וחפץ ברעתה וזה ממש לא נכון. מועצת יש"ע פועלת בדרכה למען ההתיישבות ומביאה רוב הזמן הרבה מאוד תועלת וברכה.
בהמשך לסעיף ז', תכעס על מי שרימה אותך והוליך אותך שולל אבל אל תפנה את הזעם שלך כלפי אנשים שלא היו שותפים להונאה ולשקרים אלא אומרים בגלוי שלמרות התנגדותם התקיפה למסירת שטחי מולדת הם ינהלו את המאבק בצורה מתונה יותר ממה שאתה רואה לנכון. יש הרבה כאלה ובמקום לחפש דרכים לשיתוף פעולה איתם במקומות שאפשר, אתה (או חלק מחבריך) מסמן אותם כאוייבי ההתיישבות.
הגם שלא מדעת.
יכול לעשות דברים טובים, ברוב הזמן. הדברים לא נמדדים לפי רוב הזמן, אלא לפי המכלול. המכלול הוא שהם מזיקים להתיישבות, למרות כוונותיהם הטובות. זה המכלול למרות שהם מסייעים הרבה לבניין, כי כפי שכבר ראינו, אפשר להרוס בשישה ימים ישובים שנבנו במשך שנים רבות. לכן מי שמסייע ומקדם הרס, גם אם כוונתו לטובה והוא פשוט טועה בשיקול הדעת - זה עולה על כל סיועו לבניה, ומכריע את הכף נגדו, בכל הקשור לשיתוף פעולה והנהגת ציבור ומאבקים.
ולא לזה כיוונתי את דבריי.
אני בהחלט יכול להבין אותך אם אתה רואה בהם "אויבי ההתיישבות שלא מדעת" ואין לי בעיה אם תכריע את הכף נגדם "בכל הקשור לשיתוף פעולה והנהגת ציבור ומאבקים." אני גם מסכים עם זה במידה רבה.
אבל מכאן ועד להשמיץ אותם שהם עושים זאת בכוונה ולקרוא להם "מועצת פשע/ישו" "מרגלים" "בוגדים" וכד' הדרך ארוכה. ולכן אין סיבה שלא לשתף איתם פעולה איפה שיש הסכמה ושיתוף אינטרסים.
הכוונות טובות, אבל הביצוע רחוק מאוד. ההתנהלות בגירוש הייתה אכן כמו של מרגלים. הולכת הציבור שולל הייתה מעשה נפשע, בכל קנה מידה.
הם כיוונו לטובה, אבל הנאמנות שלהם היא לא רק להתיישבות. ולכן אין כל שיתוף פעולה איתם, כי אתה לא יודע מתי יגיע הסכין הגב (עם כוונות טובות, כמובן).
תעשה מה שבראש שלך,
אנשים כמוך הם אנשים טובים שלא רוצים לחשוב רע על אף אחד, אבל זה ממש לא הזמן לזה,
ראינו את היעילות שלהם בגוש קטיף, וניראה אותה עכשיו.
ואז נחליט מה בדיוק מוצת יש"ע- מנוולים, או אנשים תמימים שעשו טעות ולא יחזרו עליה שוב.
כמובן, שאני מודה בזה שאין לי שמץ של אמונה שמישהו מהם יעשה משהו למען ארץ ישראל אי פעם. שלא נדבר על המאבק הנוכחי.
ולא יכולתי להמנע מהביטוי חי בסרט, כי אין שום דבר יותר מתאים להגדרה הזאת....![]()
סוף סוף תגובה מאופסת
(שווה לאפס)
תגובתו מנומקת ומאוזנת ומתחשבת בעובדה שאי אפשר להגיע לגגאולה, אחרי שנהרוג את כל מי שמסביבנו ונצעד צודקים בדד.
איזה כאב לב, אנשים שנותנים ונתנו כ"כ הרבה מעצמם לכם, לעמ"י ולארץ - ככה מוצאים להורג במשפט שדה..
כאילו שהם מינימום סטאלין או היטלר...
נו באמת!
ה' גזר גזירה
שרון עלה וקיבל החלטה
מערכת הצבא התייצבה לצידו
מערכת המשפט התייצבה לצידו
התקשורת גרמה לרוב האזרחים לתמוך בתכנית
מנגד
מועצת ישע אירגנה את ההפגנות
אלפים מהעם השתתפו במחאות
אך ה' רצה והגזירה יצאה לפועל - עד הבית האחרון
ואתם בקטנותכם מפילים את זה על מועצת ישע.
צאו מזה. אתם בסרט הלא נכון.
ה' גזר גזירה?!?!?!?!?
יש פסוק בתהילים - "איוולת אדם תסלף דרכו, ועל ה' יזעף ליבו"
הבאנו על עצמינו מצב עגום שיהודים שאינם יראי שמיים - מנהיגים אותנו
והם גזרו גזירות קשות ורעות!
ואתה מאשים את ה' יתברך???
אנחנו צריכים לתקן את המצב ולהיות ראויים לביטול הגזירה גם מן שמייא!
ה' הצדיק נתן לנו משימה - לשמור על הבית שלו!
ואתה ואני וכולנו - נילחם עליו עד חורמה!
וכל מי ששולח יד בארץ ישראל - הוא אוייב הקב"ה!
"משנאיך ה' אשנא - מתקוממיך אתקוטט"
תפסיקו לבלבל ת'מוח..
דיברתי עם אמא שלי על הצעדה שהתארגנה בעניין האולפנה
והיא אמרה לי "אנחנו חייבים ללכת"
אמרתי לה - למה? זה לא מועיל! זה משאבים וכוחות שיוצאים לחינם!!
היא אומרת לי - אנחנו עושים את זה מול ה' - כשנעלה למעלה תראי שיהיה לנו זכויות!
אז נכון, יהיו זכויות, שהלכנו להפגנות, שמחינו וכו'..
אבל אני -
אני לא רוצה כאלה זכויות בשמים - כי הם זכויות של טיפשים!
בסופו של דבר מה שפעלנו למענו נכשל!
בסופו של דבר איכזבנו את הקב"ה!
כשנלחמים למען מי שאוהבים - עושים את זה עד הסוף!
כשנלחמים למען אמת - נלחמים באמת!

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונה