מישהו יודע מה ההיגיון בזה שהם התקפלו בגוש בלי מאבקים בכלל? השיגו כסף בנינים ביד בנימין וויתרו על המאבק..
(אני הולך לשם לשבו"ש מחר.. אני מנסה לברר עליהם קצת לפני שאני מגיע כדי להכיר כבר לפני..)
מישהו יודע מה ההיגיון בזה שהם התקפלו בגוש בלי מאבקים בכלל? השיגו כסף בנינים ביד בנימין וויתרו על המאבק..
(אני הולך לשם לשבו"ש מחר.. אני מנסה לברר עליהם קצת לפני שאני מגיע כדי להכיר כבר לפני..)
מזה השאלות האלה?
מה ניראה לך שאתה הולך לסיירת מטכל כולה ישיבה
המנהלים שם אף פעם לא היו בקטע של להלחם
קודם כל הם לא התקפלו בלי מאבק כן היה משהו קטן...
אבל חוצמיזה לפני הגירוש הרב טל היה סוג של מרכזניק הוא היה בעד המדינה! והוא תפש לעצמו את הראש רק אחרי הגירוש! היום הם מתעבים את המדינה...
נלחמו, נלחמו לי תפיסתם אבל ניסו, בתורת החיים לא ניסו.. טוב אני אשאל מחר בע"ה
דניאלה .ד.אחרונהאני שאלתי את אישתו על השקפת עולמם.. ביררתי מבנות המדרשה.
והגעתי למסקנות המתאימות לי.
הם אנשים מדהימים.. לי אישית הדרך הזאת לא מתאימה.
בדיוק היה על זה דיון לאחרוה. אני מצטט את מה שכתבתי:
הרב טל לא ראה עניין אמיתי בחוסר ההכנות המעשיות ליום שאחרי הגירוש, ובוודאי שהוא לא "הורה להלחם נגד מנהלת הגירוש". מה שכן, הוא הסכים ליישר קו עם ההחלטה הגורפת של הנהגת הגוש, שלא משתפים פעולה עם המנהלת.
במקביל, שלא מטעם הישיבה ושלא על דעת הרב טל, יהודי מסויים ניהל מגעים עם המנהלת כאילו מטעם הישיבה. כשהרב טל שמע על כך, הוא אמר לו לחדול מיד (הרב טל אמר פעם בשיעור שמי שמסתובב במשרדי הישיבה יודע שהוא אף פעם לא צועק, ובפעם ההיא הוא צעק ממש). הוא אמר שיפסיק אבל לא הפסיק, ובסופו של דבר סיכם עם המנהלת את מה שסיכם. הישיבה לא הייתה חתומה על כלום, וכך המצב עדיין. אתה מוזמן לקרוא באריכות את הביקורת של מבקר המדינה על התנהלות המדינה מול הישיבה, כאשר הביקורת היא כולה על המדינה ולא על הישיבה.
בסופו של דבר, לאחר שהתברר לרב טל שסוכמו סיכומים, הוא שקל את העניין והחליט בכל זאת לקבל את ההסכם.
אגב, לכל זה לא היה שום קשר לכך שהישיבה לא התנגדו באופן מעשי בזמן הגירוש. זה הוחלט מראש, בלי שום קשר, כיון שלא היה שיתוף פעולה עם גורמים אחרים ולא היה טעם להיות שק החבטות של כל הגוש.
אם אתה רוצה דיון מעמיק בכל העניין הזה, אתה מוזמן לקרוא כאן.
הם חרדים לדבר הרב טל..
ולא ממש אכפת לחבר'ה האלה מעמ"י ומכללותו!
אפילו לחלוקת נרות שבת לא יצא בחור אחד מהישיבה - חוץ מהמארגן (שמגדיר את עצמו תורת החיים באופן זמני ביותר, אולי כבר עזב)
חוצמיזה -להגיד לך ת'אמת?
איתי ועם חבר'ה מהציבור הקרוב - הם לא מצליחים לתקשר בשפה יומיומית והגיונית
אז עם עם ישראל בערים???
ואיפה ארץ ישראל שלהם?
לוקחים את כל הגבעונים וקוברים אותם ביד-בנימין!!
ואני לא מדברת כאחת מבחוץ..
אתה יודע עד כמה אני נזהר במילותיי, ודאי כלפי ישיבות והעומדים בראשיהן
אחרי שנים רבות של חיבור לעמ"י ולמדינת ישראל דרך תורת הרב קוק, נדמה שבעקבות מכת הגירוש (ואולי דווקא מפני שלא היתה התנגדות מעשית) ישיבת תורת החיים לקחה את כל הכוחות שהיו בה לקיצוניות השניה, וחתמה מעין גט כריתות עם כל היקר לנו.
מאז לא די שהיא לא הולכת בתלם, וזו זכותה המלאה, אלא שהיא מנסה ליצור אלטרנטיבה בזעיר אנפין לכל יסודה של המדינה (בית ספר לקולנוע, נסיון כניסה לאוניברסיטה וכד') והנהגת קהילה מגובשת מאוד וסגורה מאוד, שלזרים קשה להכנס או אף להבין אותה.
כיום אין לי צל של שיח ושיג עם חברים יקרים שלי שלמדו שם.
הם פשוט מוזרים
(רק אם נניח שתורת החיים אינם חלק מעם ישראל).
יש לך מידע מודיעיני מהימן על כך שלא אכפת לנו מעמ"י ומכללותו? יש לך מידע סטטיסטי מדוייק על כך שאנחנו "חרדים רק לדבר הרב טל"?
אני מניח שלא. לי אמנם, יש מידע אמין ומדוייק על גודל העוון של הוצאת שם רע.
יש קבוצה שיוצאת לדוכנים בערים. הם לא הרבה ולא יוצאים תמיד בקביעות, אבל זה פשוט שקר להגיד ש"לא יצא בחור אחד". המארגן הוא בשר מבשרה של הישיבה, אברך שלומד בכולל הלכה.
בכל מקרה, דוכנים זה רק אפיק אחד של הפצות. יש עוד הרבה תחומים, וכל אחד תורם את חלקו. על זה, למשל, שמעת?
ואיפה א"י? בנצרת עילית, למשל. כרגע יש שם 16 משפחות בגרעין.
אמנם לא כגרעין מאורגן, אבל בוגרי הישיבה מאכלסים גם את אחיה, עדי עד, הגבעה של רונן ועוד.


















קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?


קפיץאחרונה