קודם כל אני רוצה לשבח אותך- את כותבת ממש רגיש ונעים, מאפשרת את המורכבות של הסיטואציה.
לדעתי- אני אנסה לבודד פה כמה מרכיבים:
א. למה שבחור ירצה להתחתן?
אנשים אומרים שלגברים לא כ"כ שווה להתחתן... שהם פחות רוצים את זה... שרוב העומס נופל עליהם...
האמת היא- שזה לא לגמרי נכון.
גם גברים רוצים להתחתן. גם הם רוצים למסד קשר. גם הם רוצים חיים של בית, משפחה, אישה אוהבת, ילדים.
אל תאמיני לקלישאות
אבל תהיי רגישה לדברים שרגישים לבחור-שאיתך
ב. הלחץ מצד המשפחה החברות המורים העולם---
לא מתחתנים כי מישו לחץ
או לא לא-מתחתנים כי החברה החילונית סביבי לוקחת את החתונה בשאנטי...
מתחתנים כי בפנים זה מרגיש נכון ובשל וטוב לעשות את זה
אם צריך קצת אומץ כדי לעשות את מה שהקול הפנימי אומר - טוב שיש הורים שדוחפים...
תזכרי שההורים תמיד אוהבים ורוצים בטובתך
גם ההשוואה לזוג אחר דתי- שכנים- לא ממש נכונה בעיני
בית בונים מהחיים שלכם- מהסתכלות פנימה- לא מהשוואות למה שקורה אצל השכנים...
ג. כל הכבוד לכם שאתם לא גרים ביחד.
את מרוויחה בענק-ענק-ענק לזוגיות שלך לכל החיים!
ממש אי אשפר להשוות מצב שגרים ביחד כחברים- למצב שגרים ביחד כנשואים, כמשפחה- ויש לא מעט זוגות שלא שורדים את המעבר ממצב אחד למצב שני.... מזלך הטוב שאת תתחילי לגור איתו- בתור אשתו
ד. הבחור הזה הוא שלך
ולך ברור שהוא מרגיש אותו דבר עלייך- שאת האישה של החיים שלו.
אתם בני 21 (הוא מבוגר יותר קצת?) זה גיל די נחמד להתחיל את החיים.... את סטודנטית? הוא משוחרר מהצבא ולומד מקצוע גם...
יש הרבה זוגות סטודנטים- והם מסתדרים סבבה עם זה... קצת לחוץ כלכלית- צריך לעבוד קשה, להיות מחושבים, לחיות בפשטות- אבל זה אפשרי ובאושר
ה. הרצון הטבעי הבסיסי -להתחתן
את מצטדקת על זה שאת רוצה חתונה- כאילו שזה לא אמור להיות קשור לחיים שלך הקטע הדתי הזה....
אבל-
"מותר לך" להיות קשורה לדברים דתיים ביהדות! גם אם את (עדיין) לא שומרת על הכל... זה הכי ברור בעולם שבדברים הכי חשובים בחיים שלך- את תרצי את הנגיעה של היהדות שם- בחתונה למשל
מעבר לזה
חתונה זה לא רק משו של דתיים. בכל העולם אנשים מכל התרבויות עושים טקסים של חתונה- של התחייבות הדדית, של היקשרות עמוקה מעבר למילות אהבה בשקט, של אירוע פומבי בשותפות כל הציבור- כחלק מהמרקם החברתי האנושי, של חתימה על חוזה כלכלי משפטי מחייב שמסדר ומייצב חובות נישואין.
בכל העולם עושים את זה
זה חלק מהמבנה נפש הכי בסיסי של האנושות- כיחידים, כזוגות, כחברה.
זה חלק מהצרכים של כל בחורה- לא רק צורך לאהבה- גם צורך ליציבות.
וזה חלום של כל בחורה מילדות
ואין סיבה שאהוב ליבך לא יגשים לך חלום
במיוחד- שאתם לא גרים ביחד ב"ה
ככה שבשבילכם להתחתן- זה להרים את הקשר שלכם ב1000000 רמות- לאיכות אחרת לחלוטין
לגור ביחד, לחיות חיים מלאים ביחד- לטוות ביחד חלומות, לאהוב בלי תנאי ובלי גבול- לאהוב עכשיו גם את הסבא שהוא יהיה גם עוד 50 שנה...
ו. את לא רוצה לבוא בדרישות לבחור- אבל כן זכותך המלאה לבוא בביטחון ברצון שלך
זכותך לומר לו- אני רוצה להתחתן איתך. בזמן הקרוב מאוד. ומבקשת ממך להבשיל את המחשבות שלך לקראת המהלך הזה
ואז תשאלי ותקשיבי לו- מה קשה לו? מה מעקב אותו מלהיות שלם עם המהלך?
ז. אף פעם לא מוקדם מידי לאהוב
כשבשלים לנישואין- למה לא לעשות את זה?
(את מרשה לי להוסיף משו קלאפטע? כשבשלים לממש את האהבה- ולהביא ילדים- למה לא עשות את זה????
כי את צעירה?! --אז מתי תלדי? כשאת זקנה? צריך לזכור בחיים שהגילאים של 20-3-0-40 הם שנועדו כדי לבנות משפחה, ללדת ילדים- לבנות את הקריירה ההורית- כי הרי אלו שנות הפוריות. מי שמתעוררת בגיל 38 "אופס רציתי ללדת 3 ילדים- איפה השנים הלכו?" -חבל שהיא ניסתה להפוך את סדר העולם.. לעשות קרירה כשהכוחות שלך מתאימים למשפחה- ולעשות משפחה כשהכוחות שלה והנפש שלה בשלב של קרירה...
קיצר אין סיבה שלא תהיי אמא מאושרת בגילאי 22-2-32-4 וכולי)
ח. אם אני אזכר בעוד משו- אני אכתוב...