רוב שירותי הצבאי שירתתי בגזרת חומש ושבי שומרון ואפילו על הפלוגה שלי היתה האחריות הבטחונית על ישובים אלה.
כחלק ממאבק (המבורך) על ישוב מחדש של חומש ראתי מספר דברים שממש הרגיזו אותי ועוד אני אחד שנעצר מספר פעמים במאבק על גוש קטיף ועוד מספר דברים שעד היום השתיקה יפה להם ככה שאין לכם ממה לחשוש שאני בצד הלא נכון של המפה הפוליטית.
ועם כל זה אני פונה אל אלה המקדישים את רוב זמנם ומרצם לעיניין חשוב זה שתעצרו לרגע ותעשו חשבון נפש אמיתי מול עצמכם.
מספר פעמים הייתי בחומש במהלך העליות וניסיונות העליה וראיתי דברים שיתבישתי בציבור שממנו התחנכתי וממנו יצאתי, והיום אחרי מספר חודשים שאני כבר לא בגזרה הנ"ל (באופן זמני) אני מרשה לעצמי בלב שלם לומר לכם שחלקנו שכחנו מה המטרה ועל מה המאבק שאנו נאבקים כל אחד בדרכו.
אני כמובן מדבר על חוסר היכולת להפריד בין אלו הרוצים לגרש אתכם ולמנוע מכם את הגשמת חזוננו, לבין אלו ששומרים אליכם, בתור חייל שמעודכן במצב הביטחוני ובהתרעות שיש על ישוב זה בפרט ועל גזרה זו בכלל אני מגיע למצב של הרגשה שהציבור שממנו הגעתי השתנה ונעשה מנותק מהמציאות המורכבת הקיימת כיום.
אין אני קורא פה חלילה להפסקת המאבק בגלל התראה זו או אחרת משום שאני מאמין גדול ב"נחישות ובנחישות" ובטח לא איזה ילד פלשטינאי יגרום לנו לוותר על החלום, אבל כן אני מצפה שאתם הנאבקים בפועל תתנו לכל אדם את הכבוד המגיע לו או שלפחות לא תקללו אותנו ותתיחסו בזילזול אלינו החיילם.
נתקלתי מספר פעמים בנערים ומבוגרים כאחד בזלזול ואפילו בצעקות "נאצים" "בוגדים" וכו' כלפי אלה הלא קשורים לגירושים כאלה ואחרים.
אבל אני לא מאשים אתכם אתם כנראה לא מבינים את ההשלכות שיש למילים כאלה על החיילים שלא יוצאים הביתה 3 שבועות בגלל איזה מודיעין על ניסיון פגיעה על הישוב שבי שומרון וכאלה ואני לא הפרט עוד דוגמאות.
ת'אמת כאדם שנתן 5 שנים מנעוריו למען המאבק על ארץ ישראל אני מבין גם את הצד השני ואת הכעסים שיש ועדין אין לזה הצדקה.
תחשבו לבד מה קורה אם מולכם יושב חייל חילוני מבית לא ימני במיוחד כשיהודי "מתנחל" אומר לו בוגד בזמן שהוא סוגר כבר 14 יום בשביל לשמור על אותו "מתנחל" ?
אני שהייתי פעיל מאוד במאבק נגד הגירוש ומבין שהיצרים מתחממים והדברים יוצאים מפורפוציות תמיד ידעתי לעשות את ההפרדה בין חייל ששומר אלי לשוטר שמגרש אותי וזה מה שאני מצפה היום.
תבינו המאבק הזה הוא גם תודעתי והסברתי ומילה אחת לא במקום לבן אדם לא נכון עושה נזק גדול מאוד.
אני מקווה מאוד שדברים אלו (שהם תמצית של התמצית מה שיש לי לומר) יגרמו לחלקכם לאיזה חשבון נפש ואת הדרך הנכונה לניצחון על ממשלת הביזיון הזאת.
וכמובן איני מתכוון לכולם אלא שמיעוט קטן (והוא קטן מאוד) הורס לציבור שלם ואתם לא מבינים כמה זה נכון.
בתקוה שחומש ושאר הישובים היהודים יקומו מחדש והם יהיו תפארת מדינת ישראל האמיתית .
תחשבו על זה

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל