עבר עריכה על ידי חנה צוריה בתאריך כ"ד סיון תשע"ב 22:57
קודם כל,
המוווון ב''הצלחה בהחלטה!!!
ומקווה בשבילך שמה שתחליטי-תהיי הכי שלמה עם זה,והכי שמחה שהחלטת את זה.
כשאני התלבטתי אם לעזוב את בהר''ן אחרי חנוכה של כיתה י',(התלבטתי על זה מסוף ט',ובעיקר מאחרי החגים בכיתה י')לא אמרתי לאפ'חת שאני בכיוון של לעזוב או משהו כזה,כאילו הצוות כן ידע(המחנכת,היועצת,הרב,ואולי אולי גם המדריכה),אבל לאף בת לא אמרתי שאני כנראה עומדת לעזוב.
אבל!!אני לא יודעת מה הקשר שלך עם הבנות,לי אישית לא היה קשר ממש טוב עם הבנות,ככה שבכלל לא הרגשתי בנוח להגיד להם מה אני מרגישה,וחושבת וכו'..
(שלא יובן לא נכון-הם כולם בנות מעולות!!ואני חולה עליהם,לא היה לי קשר איתם בגללי!הם היו בסדר לגמרי!!והיום כשאני לא איתם,ואני באולפנא שטוב לי,אני שיא המתגעגעת אליהם!!כי עכשיו אני במציאות שטוב לי,אז אני מסתכלת על הכל מנקודת מבט אחרת לגמרי...)
אבל,אני לא יודעת כמה שנים כבר את לומדת עם הבנות שאת אולי עוזבת,ומה רמת הקשר והדיבורים ביניכן,אז אני לא יודעת מה להגיד לך...
כשהחלטתי סופית שאני רוצה לעזוב,זה היה שבועיים לפני חנוכה,ולא דברתי על זה עם הבנות עד יומיים לפני היציאה לחופשת חנוכה.
אני לא בטוחה שזה היה החלטה טובה לא לספר,כי בתכל'ס כשכן סיפרתי,הם אמרו לי-'הרגשנו שמשו עובר עלייך,אבל לא ממש ידענו מה',אז אני לא יודעת אם זה היה נכון כלפי הבנות שלא לספר עד שניה לפני שעזבתי,אבל את זה אני חושבת רק עכשיו-אחרי 3ומשו שנים....
אבל כשהייתי בתוך הסיטואציה,ולא עכשיו אחרי 3שנים,
לא הייתי מסוגלת לחשוב על כל ה'רעש והצילצולים' שיעשו לי שבועיים עד חנוכה=עד שאני יעזוב.
כאילו בבהר''ן,לפחות כשאני למדתי שם- לכל בת שעזבה היו שרים כזה 'אינך יכולה ככה סתם ללכת',מילא היו שרים את זה פעם אחת וזהו...אבל,שרו את זה בכל הזדמנות!! בחד''א,בבניין כשסתם רואים אותך,כשאת נכנסת לאיפהשהו,כשאת סתם יושבת עם כולם כשמחכים שתתחיל איזה שיחה,קיצור...פשוט לא יכולתי לסבול ת'מחשבה שיהיה להם שבועיים שלמים לחפור לי,ולשאול אותי מיליון ואחת שאלות...
וכמו שאמרתי לא כ''כ היה לי איתם קשר,הייתי די עם עצמי כל השנה ומשהו שלמדתי שם,אז לא הרגשתי צורך להפרד מהם בצורה נורמלית...כאילו המחנכת לחצה עלי לספר,היא אמרה שאם הבנות יידעו שאני עוזבת הם בטוח ירצו לעשות איזה משו לפרידה,אבל אני לא רציתי שיעשו לי שומדבר,אז לא ספרתי עד יומיים לפני,וגם כשספרתי-ספרתי רק לאיזה 3בנות(מתוך יותרמ100בנות בשכבה...) ולאט לאט כולם ידעו,וכמה בנות גילו את זה רק אחרי חנוכה...
קיצור-לדעתי,עכשיו כשאת עוד לא החלטת סופית-ספרי רק לחברה ,שתיים מהחברות הטובות,וכשתחליטי סופית אם את עוזבת או לא תגידי להם,ותסמכי עליהם שאם החלטת שאת עוזבת כולם ידעו את זה תוך יום יומיים...
אבל,רק את יודעת כמה את קשורה לבנות,ומה את מרגישה כלפיהן,ולכן-לדעתי את צריכה להחליט רק לפי מה שאת מרגישה בתוכו בתוכו שהכי נכון לך להחליט(בקשר לחברות),לא הייתי ממליצה לך להחליט לפי מה שאנחנו חושבות/חווינו...
ב''הצלחה רבה רבה!!
ומוזמנת בשמחה ממש באישי!!
פשוט אני לא יפרט כאן מעבר למה שכתבתי,כי יש כאן מלא בהרניסטיות,וגם בנות מאיפה שאני לומדת עכשיו...
וגם ככה 'פתחתי יותר מידיי קלפים' בפני כולם',אז מוזמנת בכיף לשאול כל מה שבאלך וקשור לעזיבה וללהגיד לחברות...