http://news.walla.co.il/?w=/9/558143
אורי אליצור, מראשי המתנחלים, מזכ"ל מועצת יש"ע בעברו וראש לשכתו לשעבר של ראש הממשלה נתניהו,
קרא ערב הגירוש להתנגדות בכוח לעקירת ישובים, והוא סובר כך גם כיום, משום שלא חזר בו מאף מילה.
עכשיו רק נותר לראות אם המתנחלים מסכימים לדרך זו.
אורי אליצור: עקירת יישובים מצדיקה אלימות
הרל"ש לשעבר של נתניהו אומר שלמעט נשק חם, כל האמצעים כשרים בהתנגדות. לדבריו, "מי שיפצע את אלו שבאו לפנות אותו - אקבל בהבנה את התנהגותו"
עורך "נקודה", אורי אליצור, אומר בראיון לבטאון הלאומי-דתי "בשבע" המתפרסם היום, כי "עקירת ישוב היא דבר בלתי חוקי ומזעזע ולכן מצדיק סירוב פקודה, אלימות, למעט שימוש בנשק חם, וכל דרך שבה יוכל האדם להגן על ביתו, שממנו הוא מגורש מסיבות פוליטיות". אליצור עמד בעבר בראש התנועה לעצירת הנסיגה מסיני, וכיהן כראש לשכת ראש הממשלה בתקופת כהונתו של בנימין נתניהו. הוא אומר כי הוא ממליץ על סירוב פקודה, כיוון ש"מדובר בפקודה בלתי חוקית ומי שיבצע אותה הוא שיועמד לדין".
"לא בלתי הגיוני בעיני", אומר אליצור, "שהדברים יגיעו לכדי שפיכות דמים. כל אוכלוסיה בעולם תנהג כך בסיטואציה דומה... גם מי שיפצע את אלו שבאו לפנות אותו - אקבל בהבנה את התנהגותו". בעבר אמר אליצור ל"הארץ", כי פינוי חבל ימית היתה בגדר הריגת עובר, וכי במקרה של חבל קטיף הקיים כבר 30 שנה מדובר בהריגת ולד חי.
אליצור שימש במשך שנים כאחראי על ההסברה במערכות הבחירות של המפדל, ונחשב עד לאחרונה לפרגמטי במסגרת הזרם המרכזי של המתנחלים. התבטאותו מסמנת הקצנה, על רקע הפינוי הקרב. אליצור מתקרב בכך לקו שנוקט זה שנים עו"ד אליקים העצני מקרית ארבע. העצני אומר כבר שנים שעקירת ישוב יהודי בארץ ישראל היא אקט בלתי חוקי ומוסרי וכי מצווה להתנגד לה, ללא כל קשר להוראות ופסקי רבנים, אלא כאקט מצפוני מול מעשה ש"דגל שחור מתנוסס מעליו". העצני יזם בעבר עצומות של סופרים, אקדמים, אישי צבא בדימוס ודמויות ציבוריות אחרות, שקראו לסירוב פקודה במקרה של פינוי התנחלויות, והוא עוסק בכך גם היום.
לעומתם, סבור יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, כי אין לקרוא לסירוב פקודה במקרה של פינוי התנחלויות. "רקמת החיים של העם, הצורך לחיות יחד, לא פחות חשובים מארץ ישראל. סירוב פקודה ישמוט את יכולת הקיום שלנו בארץ. הוא מחוץ לתחום. באופן אישי, כל חייל יכול לבקש להיות ש.ג. באותו יום", אומר ליברמן, שמתנגד לכל סוג של אלימות, פיזית או מילולית, כנגד חיילים.
בשמאל דורשים חקירה נגד אליצור
מערכת וואלה! חדשות מוסיפה:
אורי אליצור אמר לקול ישראל כי לא קרא לשימוש באלימות נגד הפינוי אלא רק מסר את הערכתו לגבי מה עלול לקרות.
בעקבות הדברים פנו ח"כ אבשלום וילן (יחד) ותנועת "שלום עכשיו" ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בדרישה לחקור חשד להמרדה והסתה לאלימות בדברי אליצור. ח"כ אילן לייבוביץ' (שינוי) אמר לגלי צה"ל כי "אורי אליצור איבד את שפיותו ויש לעצור אותו מיד לפני שיגרום למלחמת אחים".
יו"ר סיעת האיחוד הלאומי, ח"כ יורי שטרן, הביע תמיכה בדברי אליצור נגד פינוי מתנחלים, אך הביע הסתייגות משימוש באמצעים לא חוקיים.
אליצור עורך כיום את ירחון המתנחלים "נקודה" ומציג את דעותיו ב"ידיעות אחרונות" ובחדשות 10.




























