כשלוחצים ומפעילים פרוטקציות בעליית הנוער,פתאום 'נולדת' להם עוד מכסה במיוחד בשבילך...
ככה היה לי,כשהייתי לקראת ט'...
אני נרשמתי לאולפנא אחת,ארי כמה זמן ביטלתי ונרשמתי לאולפנא אחרת->
>>התפנה עוד מקום לעליית הנוער איפה שביטלתי,מה שיכול לקרות גמלך אם מישהי תבטל ת'הרשמה איפה שאת רוצה ללמוד.
>>כשנרשמתי לאולפנא השניה היה כבר מאוחר,מבחינת המכסה של עליית הנוער,אמא שלי טיפה הפעילה פרוטקציה,ופתאום קבלתי אישור לעליית הנוער,למרות שבהתחלה הם אמרו שאין יותר מכסה בשבילי...
והכי חשוב-גם אם זה סופי שלא התקבלת לעליית הנוער,
הכי חשוב באמת באמת!!שתזכרי שהקב''ה מסובב הכל,רק בשביל מטרה אחת-שיהיה לך הכי טוב!!
אני כמו שאמרתי,התקבלתי בסוף לעליית הנוער באולפנא שרציתי,אבל-כנראה שלא סתם הקב''ה בהתחלה עיכב ת'אישור שלי,כי בסופו של דבר עזבתי ת'אולפנא,למרות כל המאמצים לאישור מעליית הנוער...
כנראה שהקב''ה ניסה לרמוז לי,שזה לא מקומי,ואני לא הבנתי ת'רמז,נרשמתי לשם בכ''ז,ובסוף עזבתי...
תאמיני לי שהקב''ה יודע בדיוק מה הכי טוב לך יותר,ממה שאת חושבת,ואם הוא מונע מימך להרשם למקום מסויים,הוא יודע מה עושה,סמכי עליו(;
ולא כ''כ קשור לה שכתבת-
המקרה שלי,שהקב''ה ניסה להראות לי שאני לא צריכה להיות שם,ובכ''ז הלכתי לשם,ואז גיליתי בעצמי שזה לא זה,רק מוכיח ת'בחירה החופשית-הקב''ה יודע מה טוב לנו,משתדל לכוון אותנו להכי טוב בשבילנו,ועם כל זה-הוא נותן לנו את האפשרות לפעול בהתאם למה שאנחנו חושבים,ולגלות בעצמנו ת'דרך הנכונה לנו. הוא כבר יודע מה טוב,מנסה לכוון,אבל לנו יש את הבחירה מה לעשות,וזה שהוא יודע ומכוון אותנו להכי טוב בשבילנו,לא גורם לכך שאין לנו אופציה לבחור מה לעשות,וזה גם לא גורם שמה שאנחנו עושים זה לפי מה שהקב''ה כבר יודע,כי אנחנו לא יודעים מה הוא חושב,ופועלים ביומיום לפי המחשבות שלנו,ולא לפי הידיעה של הקב''ה. 'הוא יודע',לא שווה ל'הוא מחליט לנו'.
פשוט זה קפץ לי לראש תוך כדי שכתבתי לך ת'תגובה הזו,אז הייתי חייבת לכתוב,למרות שזה לא הכי קשור למה שכתבת...
שבת שלום!