חברה' פתחו את השאלונים של חידון התנך 2012ישראל12-$
(במקראנט)ישראל12-$
תודה רבה!~מישי~
הרהורים שעלו לי ולקחים מהחידון..~מישי~
גיליתי (נראה לי) מה היתה הטעות השלישית שלי בחידון הארצי מסכם בכתב. היה פסוק אחד שקראתי ברפרוף והוא היה נראה לי כמו פסוק מסוים ובעצם הוא היה פסוק אחר וחשבתי שאני יודעת ולכן לא ממש שמתי לב לניסוח (וזה היה בעצם פסוק עם רעיון דומה וניסוח קצת דומה וזה מה שגרם לי להתבלבל..)
זו לא היתה הפעם הראשונה שהתבלבלתי ואני מכירה עוד כמה אנשים שהתבלבלו ולכן לא ענו את התשובות הנכונות על אף שהם ידעו אותן..
לכן כמה דברים שנראה לי כדאי לשים לב אליהם:
1.לקרוא את השאלות ל-א-ט. בד"כ במבחנים בכתב יש הרבה יותר זמן ממה שצריך. לכן חשוב כל שאלה לקרוא לאט- לראות שאתה שם לב לכל מילה בפסוק וגם לשאלה ששאלו אותך (שלא תענה מי אמר כששאלו אותך למי נאמר..) ורק אחרי זה לענות.
2. כאשר עוברים על המבחן- מה שאני עשיתי בד"כ- עברתי ברפרוף על המבחן ובעיקר חזרתי על השאלות שלא הייתי בטוחה שצדקתי בהם. אבל זה לא טוב. צריך לחזור על כל השאלות - גם על השאלות שאתה בטוח שצדקת בהם כי לפעמים סתם מתבלבלים גם בשאלות קלות או שאלות על חומר שאתה יודע טוב.
3.לא לזלזל בשאלות קלות. בד"כ (לפחות אצלי) יש נטיה לעשות את השאלות שנראות לנו קלות- מהר, בלי לחשוב ולא לעבור עליהם כי הרי קלות ואין סיבה לטעות בהם.. אבל זה לא נכון כי דווקא בשאלות הקלות הכי קל להתבלבל. כי את השאלות הקשות שאתה לא בטוח בהן אתה עושה לאט, וחושב טוב טוב מה בדיוק קרה באירוע שאתה חושב שמדובר עליו בשאלה , מה מתאים להיות התשובה מבחינת הניסוח, הסגנון וההקשר... ודווקא השאלות הקלות אתה לא חושב עליהן ועונה ישר. לכן חשוב גם את השאלות הקלות לעשות לאט ובזהירות ולבדוק שענית נכון ובהתאם לשאלה. (גם מבחינת ההרגשה שלך- הרבה יותר מבאס ליפול על שאלה קלה שידעת אותה מאשר על שאלה קשה).
אני חושבת שזה דברים שכדאי לשים לב אליהם כי זה דברים שאני שמעתי על כמה וכמה אנשים שזה קרה להם והיו מקרים שזה היה ממש קריטי..
זהו סיימתי לחפור
שבוע טוב לכולם!
....ארץ ושמיםאחרונה
חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
פעיל?כלתתנ''ךבעתיד
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בעיקרון חובהבוקר אור
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
המילדת (של רחל)בת סוד
נדמה לימאריץאחרונה
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
נוסטלגיהאחו
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
אאלטחובה?
מי כונה איש האדמה?
....תות"ח!
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
תשובהיהושפט13
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
ישעיהותתן אחרית לעמך!
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
שרשור שאלותבת סוד
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?