נקודת אור אחת בכל הסיפור המסריח הזה -שמוליק פיין

בס"ד

לפחות אולי עכשיו אנשים יבינו שאי אפשר לסמוך על אנשים כאלה ואחרים..

בין אם הם רבנים ובין אם הם ח"כים ימניים..

מי שלא הבין את זה אחרי שחוק ההסדרה נפל יבין את זה עכשיו..

גם רבנים יכולים להיות צבועים פשרנים וותרנים ופחדנים..

ומי שלא מבין את זה ימשיך לבוא למקומות הללו ולהאבק למען הסכמים ולמען עסקנים ורבנים כאלה ואחרים..

אז מי שחיפש משהו חיוהי מצא אותו..

תתחילו לחשוב ולפעול על פי דברים אחרים ולא רק על"פ רבנים כאלה ואחרים שברור שהולכים על הסכמים..

תתחילו לפעול על"פ רבנים לא! פשרנים ולא וותרנים..

ולמי שלא הבין..כל מי שהיה עד עכשיו באולפנה וניסה להפריע לציונים בין אם זה בביצורים ובין אם זה בהכנת "דברים"

עזר בסופו של דבר לרב מלמד ולהסכמים כאלו..

ביזיון להתיישבות בארץ ישראל... אין מילים בפילפרוש כנפיים

שנזכה לגאולה שלמה בעגלא ובזמן קריב, אמן!

חבל שאפילו ברבנים א"א לבטוח.גאהלהיותיהודיה

בס''ד

לאן הגענו?

בתמונה הכוללת-צחקן
עוד 300 יח"ד בבית אל יקברו את המדינה הפלשטינית. בית אל פשוט תהיה כמו אריאל וק. ארבע.
קישקושארץ הקודש
בתמונה הכוללתאנונימי (פותח)

אם גבעת האולפנה תהרס בהסכם שקט, ימשיכו כוחות ההרסו להרוס עוד ועוד מאחזים וישובים, כל פעם באמתלה אחרת. 300 יח"ד לא יקברו שום דבר.

ואת 300 יח"ד יוסיפו לרשימת ההבטחות שממשלת ישראל הבטיחה ולא קיימה.

ואם היא לא תהרס ורק יבנו בתים.נוספים?עדיאל
אתם אפילו לא יודעים מה ההסכם אבל אתם נגדו

ולא שאני נגד מחאות קשות לכאורה רק זה מה .שהביאלהסכם ל300 יחידות נוספות.

אני גם אומר שאם יש מסירת קרקע לגוי יש לשבור את הכלים. אבל תכלס איך שזה נראה לבתים האלה יחזרו.יהודים ורק הרווחנו מהסיפור
אין בעיה שיבנו מבנים נוספים-בשביל זה לא צריך הסכםגאהלהיותיהודיה

בס''ד

אבל יש לי בעיה שיהרסו או יאטמו את הבתים.

הבעיה שנכנעו לתביעה קנטרנית של ערביםמושיקו

ובניה ביו"ש יבנו בלי קשר

ובכל היישובים האחרים שעל קרקע פרטיץ לא יהיה כלו תוהיהלום שבכתר
לא יהיה כלום.

תוכנית הגושים,‏ אמרנו לכם?‏
הבעיה היא שעכשיו המדינה מבינה שאפשר לפנות ולפצותאנונימי (פותח)

בקלות. עכשיו זה בתוך בית אל עוד כמה שנים יפצו אותנו ב10000 דירות בנגב. לא שאני מזלזלת בחבל הארץ הקדוש הזה, רק שאסור שזה יבוא על חשבון האיחזותנו כאן.

שמוליק, לא נעים לי להגיד, אבל-אדם אחד
עבר עריכה על ידי אדם אחד בתאריך כ"ט סיון תשע"ב 09:42

הרגע קראתי איזה מאמר שטני נגד האורתודוכסיה והרבנים ותהליך הגיור בYNET, ואתה נשמע בדיוק כמו כל הפורקי עול שכתבו אותו!...

אחי, אתה נשמע בדיוק כמוהם!!!

תשים לב למה שאתה אומר! אתה יוצא בכזאת קלות נגד הרבנים הכי גדולים של הציבור!

מספיק לחשוב שרק אתה יודע מה הכי טוב. יש אנשים שמכירים את המציאות הזאת קצת יותר ממך....

מצטער על הבוטות... לא התכוונתי.

קראתי הרגע את אותו מאמר(במקרה לגמריי)שמוליק פיין

בס"ד

ומצטער לבשר לא מצאתי שום דמיון..

אני לא חושב ככה בגלל המקרה שקרה עכשיו..

אני חושב ככה כבר הרבה מאוד זמן..רק אמרתי שהנה מי שעוד לא הבין את זה ראה את זה מתפוצץ לו בפרצוף!

אחי, תקרא שם תתגובות של הגולשים...אדם אחד

"הרבנים האלו", "למה הם חושבים את עצמם", וכו'....

עכשיו תקרא תהודעה שלך.

הדמיון פה די ברור. גם אתה וגם הם, נגד הרבנים, ומזלזלים בהם.....

במקום שיש חילול ה' לא חולקים כבוד לרב...הג'ינג'י

זה אחת מההלכות בשו"ע שמשןם מה דילגתם עליה ,בכח קדושת המדינה .....

אתה דילגת עלעדיאל
„נבל ברשות התורה"
שובעדיאל
אם מוסרים את הקרקע לגוי אני מסכים ששוברים את הכלים ומבחינתינו צריך להיות כבישה מחדש של המקומות.

אבל אם הבתים בריבונות יהודית וברור שהמנוול לא יקבל אותם. למעשה לא קרה פה כלום וקיבלנו מאות בתים חדשים שאולי לא היו נבנים בעתיד הקרוב.

ברורשהמציאותבעייתית בגץ צריךללהתחלףביהודים טובים וגם הממשלהללאאמורה לשמוע להם.
ועל זה כרגע צריך לעבוד
מי אמר לך שנקבל אותם? מי ערב לך לזה?מרדכי

בס"ד

את ה-300 יחידות דיור שהובטח לבנות בבית אל, אי אפשר לבנות כי זה גם על קרקע פרטית.

את שאר היחידות דיור שהוא הבטיח, הוא רק ניצל את זה וזה היה בתכנון עוד הרבה לפני זה.

ואם אתה רוצה עוד הוכחה שהוא לא מקיים את ההבטחות שלו - 

איפה הבתים שהוא הבטיח אחרי רצח משפחת פוגל הי"ד?

את זה הרב מלמד יודעעדיאל
ולכן הוא עומד על זה שיהיה תוקף משפטי ( לפי מה שקראתי)
בכל מקרה תיהיה בטוח שמבחינת נתונים יבשים הוא יודע טוב ממך את המצב, ובהסכם הוא לא ילך אחרי הבטחות שווא.
אי אפשר לתת לערבי שטח בתוך היישוב זה ברור. אזבמוקדם אי במאוחר ימצאו פתרון איך לשכן ששםיהודים. זו הערכתי. בכל אופן כל זמן שהאדמה אצלינו זה הרבה פחות חמור.
לגבי הבתים שהובטחו אני לא יודע אבל שמעתי שבכפר אלדד אישרו 50 קרקעות לבניה בעקבות הרצח
בדר"כ אתה לא מהחיים בסרט.רכס רמת מגרון

ב"ה

מה קרה היום?

א. לא, לא זה מה שימנע הקמת מדינה פלשתינית. צריך להיות מאוד מאוד נאיבי לחשוב שכן.

ב. קשה להכניס את קרית 4 ואריאל לאותו משפט. קרית ארבע, כמו קדומים וכמו עלי לא נמצאת בתוכנית הגושים.

בציפיית הישועה.

קריית ארבע גדולה משמעותית מעלי או קדומיםמשה
לא היא לא.רכס רמת מגרון

ב"ה

מבחינת שטח, קדומים גדולה מקרית ארבע פי כמה, ומבחינת תושבים היא זהה לקרני שומרון. [על עלי אני פחות יודעת.]

בציפיית הישועה.

מידע בדוק על מספר תושבים-אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי arvuthadadit בתאריך כ"ט סיון תשע"ב 13:36

בקדומים ועלי 700-800 משפחות.

בבית אל וקרני שומרון- 1100-1300 משפחות.

שטח זה דבר אחד, מס' תושבים זה דבר אחר...משה
תרגעעדיאל
עם כל הכבוד לדרך שלך אם לא תלמד לכבד גדולי תורה אמיתיים וציבור שחושב אחרת ממך, גם אם נניחשאתה צודק, המאבק שלך חסר סיכוי
אני מכבד מאוד את גדולי ישראל אל תדאג..שמוליק פיין

בס"ד

מה זה קשור לזה שאני חושב שהם וותרנים ופשרנים..?

דבר שני הרב מלמד הוא "גדול ישראל" ? ממתי?

וכמו שלך יש את הרבנים שלך לי יש את הרבנים שלי..

אין לי בעיה שיש לך את הרבנים שלךעדיאל
והרב מלמד הוא גם לא הרב האישי שלי. אני רק אומר שצריך להזהר מלזלזל בגדולי תורה וגם להזהר ממה שנראה כזלזול.
ואני לא נגדכם או נגד המאבק. להיפך.
אפשר לשאול מי הרבנים שלך?יהודי קטן

מה אתה דוחף את האף שלך לכרס של אחרים! D:dovi2

סליחה?מחפש את האור..

גם אם אתה לא מחזיק ממנו רבך האישי, האם לא ברור לך שהרב זלמן מלמד הוא אחד מהגדולים המובהקים ביותר בציונות הדתית, ולכן, כן, הוא יחשב "גדול ישראל"? זה לא ברור לך? או שבעיניך רק הרב גינזבורג הוא "גדול ישראל" (ואני לא אדון לגביו כעת...). האם התחלת פתאום להיות מחלק הציונים של הקדוש ברוך הוא בלי ששמנו לב?

בפשטות - רב שגדולתו ניכרת לכל, נתמך בידי המוני בית ישראל שמקבלים את פסיקתו, ושפשוט במיאות רואים שהוא מחשובי הרבנים - הוא נחשב "גדול", ולא אתה במחי מקלדת זה שתפסול אותו מגדלותו רק כי זה לא נוח לך. אחרת באותה מחי מקלדת אתה עלול לגרוס ש"הרב קוק היה סתם רב בינוני ומטה ולא יותר מזה", ולכיוון השני "גם הרב עובדיה הוא לא משהו בכלל, בכלל לא מהגדולים של מדינת ישראל". ולא כך הוא. מבחינה אידיאולוגית ישנם הבדלי השקפות, ברור, אך מבחינת גדולה בתורה אין עוררין על כך שגם מהציבור שלנו וגם מהציבור החרדי קמו גדולי וענקי תורה ו"גדולי ישראל" (וכן, "גם" הרב קוק והרב עובדיה נכללים בתוך הרשימה המכובדת...ואפילו הרב זלמן מלמד, כמה שאתה מתנגד לדרכו).

ענווה...

ויותר חשוב מזה - אהבת חינם. לא סתם היא נקראה חינם. קל מאוד לאהוב מי שאתה תומך בדרכו, לקרוא לו גדול ולסגוד למשנתו (הרב גינזבורג), אבל הגדולה האמיתית היא לאהוב כל יהודי באשר הוא, ועל אחת כמה וכמה רב גדול בישראל - הגם שאינו פוסק כפי הרב שלך. תאמין לי שהרב קוק לא הפחית ולו לרגע מכבודם של הרבנים מהזרם החרדי שיצאו נגדו, ואפילו כנגד פשוטי העם החרדים שמחו נגדו הוא אהב אותם ויצא לעזרתם כשזה היה נצרך מול השלטונות הבריטיים, והסיפורים רבים. זה דוגמא לאהבת חינם. כנ"ל הרב אריה לוין ועוד ועוד - זה מה שאנחנו צריכים היום, לא פירוד ושנאה.

מו"ר הרב זלמן מלמדorenzauda

אמר בהתחלה שהוא הולך לפעול בשני מישורים.

ככה שאין פה צביעות.

תלמידיו עובדים ע"פ, ובכלל כצלה..

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/239262

הדבר היחיד שיש פה זו פחות ימניות ממך, ומעוד כמה חברים פה.

עלה לי עכשיו בראש מאמר חז"ל שמתאים מאוד לעניין:

אם יאמרו לך זקנים סתור, וצעירים בנה - סתור!, שבניין צעירים סתירה וסתירת זקנים בניין!!

זה נחמד שאתה מקפיד לקרא לו "הרב", אבל כל עוד אתה קורא לו צבוע ופחדן אתה עדיין לא ממש מכבד אותו...

כנ"ל פוליטיקאים אחרים, שראוים לכבוד בסיסי ככל אדם, כל עוד אינם רשעים.

והעניין הזה של "תבחרו רבנים אחרים" לאorenzauda

רציני בכלל... 

זה שקול לכך שאתה עושה מה שבראש שלך.

לא שזה לא אפשרי, אבל לפני זה תיעשה אתה לת"ח שמסוגל לפסוק בענייני א"י...

הרב הוא האלוקים, הרב עננו הרב עננו!!אלירז

תתחילו לקלוט!!!! ומהר!!!

שגם רב יכול לטעות!!

זה לא סותר שאכבד אותו -אך ורק בזכות התורה שלמד!

אבל הוא עדיין בן-אנוש

ולצערי, נראה שהיום, השכינה שאמורה לדבר מפי מורי הדור-

נתקלה בעסקנות זולה (פועליטיקע בלעז) - וברחה לה.

לא קראתי תתגובות..קוקי...!

אבל נעלמה לכם הראיה למרחוק.

ובקצב הזה לא ישאר שום דבר מהציבור הדתי אם כל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

צדיקה! בהחלט צריך לכבד מ-א-ו-ד- את הרב, אבל איאוהבת את א"י

בס"ד

אפשר להשוות בין רב להקב"ה, הרב הוא כמעין מחבר בינינו לבין הקב"ה.

וזה נראה לי ממש כמו ע"ז להגיד הרב עננו, אפשר להגיד הרב תתפלל בבקשה שה' יענה לנו, אבל להגית הרב עננו...

מצחיקולה. זה היה ציני -זה בדיוק היתה המטרה..אלירז

לרדת על כל אלו שצועקים פה על ביזוי ת"ח-

כל פעם שמישהו מעיז לבקר דרך של תלמיד חכם, גם אם היא בצורה מכובדת.

למעשה,מחפש את האור..

לא נעים להגיד את זה - אבל כל אחד בוחר רב לפי איך שנוח לו, רב שאומר בדיוק את מה שהוא רוצה לשמוע. הרב X לא מתאים לדעה שלי? אז הוא עסקן שעוסק בפוליטיקה, ואני אלך רק עם הרב Y שמתאים כעת בדיוק למה שאני אומר. הי, פתאום הרב Y לא אומר כמו שאני רוצה לשמוע? ברור שהוא עסקן שעוסק בפוליטיקה ואין לו אומץ לעמוד מול הממשלה, הוא צייויני, אבל ממש מזל שאני מכיר רב אחר , רב G שאומר בדיוק את מה שאני אומר....וכן הלאה וכן הלאה...

בקיצור, מה שאני אומר - זה מאוד נחמד ונשמע רציני ונשמע "אוהב א"H " להגיד שרב שמתפשר וכו' אני אכבד אותו רק בגלל התורה שלו אבל בשבילי הוא יהיה "עסקן שמתעסק בפוליטיקה והשכינה ברחה ממנו " ולהחליט שהשכינה עברה רק לרב שלי שאומר כמוני - זה עצמו, עצם הדיבור הזה, זה זילות בכבוד תורה ועסקנות פוליטית זולה בפני עצמה, בעצם העובדה שמישהו יחליט איזה רב השכינה מדברת מגרונו על פי ההתבטאות שלו בנושא זה או אחר, חשוב ככל שיהיה.

וסליחה אם פגעתי.

אבל מאיפה לך, במחילה, שגדול דור כמו רב X השכינה ברחה מגרונו רק בגלל שהעז להחליט שבעניין הזה נוהגים ככה ולא אחרת. וכי נהפכת בלי ששמנו לב לנביאה או למזכירה של הקדוש ברוך הוא שאת נוטלת לעצמך חירות שכזאת? קצת ענווה לא תזיק. תפעלי לפי הרב שאת בוחרת בו ותתמידי איתו גם אם לא תמיד פסיקותיו תואמות לרוחך - אבל אל תעזי להגיד על רב אחר שהוא עסקן פוליטי זול שבגלל זה ההשכינה שאמורה הייתה לדבר מגרונו ברחה. הרי אותו דבר בדיוק אני יכול להגיד על הרב שלך, מהצד ההפוך, ואת כמובן תכחישי ותתעצבני. זהו, שאני לא אעשה את זה. חילוקי דעות יש, זה לא אומר שהשני לא מדבר מכוחה של תורה.

ושוב - לא הייתה לי שום כוונה להגיע לנימה אישית כאן - דבריי כוונו לכל מי שאוחז בדעה כזאת, ולאחלילה דווקא כלפי אדם ספציפי, וסליחה אם לקחת זאת אישית.

הרב מלמד מעולם לא היה הרב שלי..אלירז

הרב ליאור היה הרב שלי.
והרב גינזבורג הוא הרב של בעלי.

וכשהם אומרים דברים שלא מוצאים חן בעינינו - אנחנו הולכים לבירור מול הרב!

וגם במציאות שלא אבין אחרי הסבר ושאילת השאלות בכבוד - אני אקיים את מה שהרב שלי אמר!

רב שהביא למצב שאפשר לומר עליו שהפך לעסקן פוליטי - 
צריך לעשות חשבון נפש מאוד גדול.

ואני לא אומרת את זה בשם עצמי.. אלא בשם הגדולים שלעיל.

נזרום איתך...מחפש את האור..

קודם כל, לא אמרתי שהרב מלמד הוא הרב שלך (אגב, בכוונה לא הזכרתי שמות רבנים אלא בX ו Y...אבל לשיקולך...), מה שכן אמרתי הוא שהשיקול של בחירת רב על פי מה שמתאים לי כרגע, הוא שיקול לא נכון. בוחרים רב בגלל שהוא ענק בתורה ובגלל שבגדול ההשקפות האידיאולוגיות שלו מתאימות להשקפותיך, ואז הולכים אחריו ללא עוררין. גם בעניין הטכני - בלתי אפשרי לכל חסיד של כל רב לפנות אליו כל הזמן לברר שאלות - הרב עסוק מאוד (כל רב גדול), ויש לו המון חסידים - אז כהדרכה כללית לפנות כל פעם לרב בשאלה שמציקה לך זה מאוד נחמד אבל לא ישים - בדיוק בשביל זה הרב מוציא את פסק ההלכה שלו, לרוב עם הסברים מה יותר ומה פחות, כדי להורות לציבור שפוסק לפיו, והציבור דבר ראשון יעשה, ורק אחר כך אם קשה לו קצת או הרבה עם הנאמר, הוא "ישמע", אם יצליח מבחינה טכנית, מפי הרב עצמו את ההסבר.

עכשיו, האם שמעת במו אוזנייך את הרב ליאור תומך בפה מלא באלימות פיזית כלפי חיילים ויסמניקים בגבעת האולפנה/מיגרון/כל מקום פינוי אחר? כי אני יכול להעיד מעצמי שבפעמיים שלוש השנה שהיה לנו איתו שיחה, שאלנו אותו על הנושא שוב ושוב ולא נתנו לו להתחמק (למרות שהוא ניסה קצת, אבל הסיבות יכולות להיות רבות ולחלקנו מובנות), אך בסופו של דבר למסכם את דבריו היה מובן שהרב ממש לא תומך באלימות פיזית כלפי חיילים ויסמניקים, איננו מעודד זאת, רואה זאת בחומרה, ורק - כדי למתן מעט - הוא מוסיף ואומר שלמרות זאת ישנם פעמים שהוא מבין את נוער הגבעות שעושה מה שעושה - מבין, אך לא מסכים (יש הבדל גדול בין שני הדברים...), ולכן גם אם הוא לא אוהב מה שהם עושים, הוא רואה לנכון להסביר למה עשו מה שעשו, ולתת להם הרגשה שהם לא לבד לגמרי - למרות שבשיחות אחד על אחד איתם, כמו שהבנו ממנו, הוא ינסה להורות להם לא להתנהג באלימות. כל השיחות מתועדות ומוקלטות וקשה מאוד לפרש את הרב אחרת או להגיד שהוא שיקר רק בגלל שחשש שזה יופץ לתקשורת. ככל הידוע לי, לפחות עד השיחה האחרונה שהייתה לנו, הרב ליאור איננו מתיר אלימות פיזית כלפי יהודים (כלפי ערבים לא שאלנו אותו באופן ישיר, אך זה פחות חשוב כאן).

זכרי שהנקודה הזאת היא הנקודה שעליה חלקתי עליך ושבגללה נזעקתי...האם את יכולה להגיד לי ממקור ראשון שהיום הרב ליאור מתיר לי להביא מכות בראש לחייל שבא לפנות אותי מגבעת האולפנה? לזרוק אבן ואולי לשבור אף ליסמניק שרוצה להוציא אותי מהבית? לזרוק בקבוק מלא חוצה לעבר עיניים של שוטרים ומגבניקים שמוציאים אותי בכוח מהבית? (כל הדברים האלו כבר היו...) - הוא מתיר זאת?. אם באמת הוא מתיר זאת, אשמח שתביאי לי תשובתו בעניין בכתב או בשיחה מוקלטת.

ואם תגידי שזה מה שהוא פוסק כלפי פנים, אבל לא מעז לומר זאת כלפי חוץ מפחד המשטרה והתקשורת - הרי שאת בדיוק טוענת שהרב מושפע מהפוליטיקה, וסתרת את עצמך.

זה בנוןגע לרב ליאור. בנוגע לרב גינזבורג - עליו אינני רוצה לדבר מכיוון שאיננו אוחז באמונתי אני והשקפתי שלי, ועל כן אין בסיס שעל גביו אוכל להתדיין.

אגב - אביך בעצמך הוא רב חשוב - שאלת אותו לגבי העניין? הוא לא סתם איזה לפלף אחד, אלא אני ואת יודעים שיש לו תורה ויראת שמיים...וגם אם את מחליטה שלא לנהוג כדרכו, מן הראוי שתשמעי את דעתו...ואכן קשה לי להאמין שהוא יתיר הכאת חיילים ושוטרים. האם הוא מתיר דבר כזה?

אז בואי נסכם - ברצוני לשאול אותך שאלה אחת: את תומכת או לא תומכת בהפגנה אלימה (על כל המשתמע מכך, בלי להיתמם) כנגד כוחות יהודים שהורסים בתים בארץ ישראל? תשובה אחת בלבד אני מבקש. 

הבעיה שאנשים פה שבקושי למדו משהועדיאל
שופטים את הרב
„ויהי בימי שפוט.השופטים„

כל ילד נחשב בעיניו כמבין הגדול ביותר ,בניין ילדים סתירה!
'עשה לך בטן'אלקנה ב

מי שכותב:

"תתחילו לחשוב ולפעול על פי דברים אחרים ולא רק על"פ רבנים כאלה ואחרים שברור שהולכים על הסכמים..

תתחילו לפעול על"פ רבנים לא! פשרנים ולא וותרנים.."

- כנראה חושב שאדם מגבש לעצמו דעה משלו ואחר כך מחפש רב שאומר את הדעה הזאת...

זה לא נקרא שיש לך רב, אלא שיש לך בטן, ואתה מנוהל לפי הבטן שלך וסברות הכרס האישיות שלך. .

או מה שנקרא 'הרב גוגל' - כותבים תשובה ומוצאים מי אומר את זה...

אני בעד 'עשה לך בטן' אחלה משפט!dovi2

ולכל אלו שמצטתים רק את 'עשה לך רב' מפרקי אבות שאלה-

על שאר הנהגות חז"ל המופיעות בפרקי אבות אתם גם מקפידים בכזו אדיקות?

שמוליק, אני מסכים מאוד למה שכתבת.משה נריה
עשה לך רב זה הדרכה שכוללת את כל הנהגת האדםעדיאל
להבדיל משאר הדרכות המשנה.

אם נאבד את עשה לך רב, אז גם אם הוא צודק בעתיד. הוצאת עצמך מהתורה בכלל
הבנת הניקרא!dovi2

שאלתי:

"על שאר הנהגות חז"ל המופיעות בפרקי אבות אתם גם מקפידים בכזו אדיקות?"

ולא "למה קידשתם את 'עשה לך רב' מכל ההנהגות שמופיעות בפרקי אבות?".

מי אמר שמקדשים רק את זה?-משה ר-

מתי בדקת בפעם האחרונה את הזכויות והעבירות של כל אחד, ובדקת מה הוא שומר ומה לא??

האמת שאתמול עברתי על החשבונות והמצב אצלך לא משהו..dovi2
וואלה, מזל שאתה אומר..-משה ר-

מה מצבי?שמוליק פיין
אתה היתחתנת עם מנהלת פורום של ערוץ 7 הכול נימחל...dovi2
צודק!!-משה ר-
לא נתפס שהם מאמינים לביבי בכזו קלות.משכנות הרועים

היו רבנים יותר גדולים ויותר חשובים שלא התנגדו בצורה נחרצת לאוסלו, אבל זה לא יחזיר עכשיו את אלפי היהודים שנרצחו.

ביבי שקרן מועד, והמחשבה שהוא יקיים את מה שהוא מבטיח היא אווילית.

הגיע הזמן להתייחס למציאות ולא להתעלם ממנה בגלל אישים כאלו או אחרים.

אלקנה, מחזק את ידיך...מחפש את האור..

אני רק מצטער שאני עצמי לא בעל יכולת תמצות מדהימה כמו אנשים אחרים כאן (כמוך למשל) שמצליחים להעביר בחמש שורות מסר שאני מצליח להעביר רק בעשרים שורות ומעלה... (זה לשבחך, אם לא הבנת...). בדיוק דברים כמוך אמרתי בתגובה אחרת.

לכל מי שחכם והולך לאנשים שמוכרים אותו...ארץ הקודש
אחד ממנהיגיהם אמר ל-ynet: "אנחנו כועסים מאוד. אם זה נכון - פשוט מכרו אותנו, עשו לנו בדיוק את מה שעשו לגוש קטיף ומגרון. פשוט לא למדנו שום דבר". אותו נער אמר: "במקרה של פינוי מרצון, אין לנו כמובן שום כוונה לסייע בהתנגדות לפינוי".
רבותייאומן ר''ה

בדרך כלל אני לא מגיב אבל הפעם קשה לי 

הרב זלמן מלמד תלמיד חכם הוא לא בזבז זמנו במחשב,

איני מסכים עם הסכם אבל אנחנו צעירים במה אנו מבינים בתורה.

מה הקשר?ארץ הקודש

אני חושב שרץ ישראל לא נותנת ככה לוותר עליה, במחילה מכבוד תורתו, איפה מצינו שמותר לוותר ככה על הארץ במלחמה?

זה מערכה כללית על כל יו"ש, הם רוצים ליצור גושים, למה לבנות בקומות?

כל כך הרבה מרחבי ארץ ישראל פנויים מחכים שעם ישראל יגאל אותם ויתישב בהם, ו]פה רוצה שיהיו מבנים כמו עיר?

הממשלה לא עומדת על ההתיישבות ביו"ש כי לא כ"כ כפת לה שיפנו, זה לא התרשלות בתשובה לבג"ץ, הטעות פה זו טעות יסודית, אחרי גבעת האולפנה יש גם את גבעת אסף עמונה [ מגרון] וזה בטווח הקרוב מה עם מאחזים אחרים שמאויימים?

לאט לאט זה מכרסם ומתפשרים פה ושם ופה ועוד, זה אמירה נדלני"ת גרידה, מגדלי כצל'ה, בפועל מוסדות בית אל חוששים על הכיס שלהם, הם לא חושבים על כל המצב בארץ ישראל לצערנו.

וזה עם כל גדולתו של הרב זלמן.

אני למדתי את זה מחז"ל במקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב

וגם מאם הבנים שמחה שיצא קשות נגד רבנים שהיו נגד עליה לארץ

וגם מהרב חרל"פ שבזמן הסכם החלוקה הציעו שיתנו את כל העיר העתיקה חוץ מהכותל והוא לא הסכים.

וכן עוד רבים וטובים.

לדעתי זה מחזק את בית אלים...

והופך אותה ליותר עיר שגם אי אפשר יהיה לפנות

אבל יש פגיעה מסויימת בהתישבות

זה לא קשור למחזק את בית אלארץ הקודש
עבר עריכה על ידי ארץ הקודש בתאריך כ"ט סיון תשע"ב 21:54

זה מחלישבטירוף את כל שאר ארץ ישראל ומפחיד נשים לבנות.

נכון, כתבתי שזה מחליש את ההתישבות בכללים...

מה הכוונה מפחיד נשים לבנות?

מפחיד אנשים לבנותאנונימי (פותח)
התגובה היא לא ספציפית לשום רבים...

האם רב לא יכול לטעות?

אני מקווה שבכול הדברים תחמיראומן ר''ה

כמו ארץ ישראל.

יש לי חשדטוביה2

שאנחנו מבינים בתורה קצת יותר ממה שהרב מלמד מבין בפוליטקה (אחרי הכל הוא מאמין להבטחות בעל פה של ביבי) ולכן כל עוד הוא מתעסק בדברים שאין לו בהם שום הבנה הוא פשוט עלול לקבל ביקורת בלי קשר למידת גדולתו בתורה

כל התגובות גם המזלזלות ביותר שנכתבו כאן על הרב מלמד לא באות לומר שאינו גדול בתורה (ח"ו) אלה שמאחר שפוסק בנושאים שאין לו בהם הבנה (פוליטיקה) ויותר מכך עושה זאת בצורה שהיא עלולה מאוד בקלות להחשב לנגד ההלכה (בלי לקרוא לקול בעלי הדין - גבעת אסף ועמונה וכמובן תושבי אלון מורה שרובם נמצאים באותו מצב משפטי) הוא בהחלט חשוף לבקורת ומהחמורות יותר ובמקום שיש חילול ה' (ויתור על האמירה העקרונית שארץ ישראל שלו יתברך ואינה פתוחה למשא ומתן) אין חולקים כבוד לרב

יש לי בקשה אחת קטנה. טיפונת צניעות.הנכד והנין של
יש דברים והתנהלויות שגם אני לא מבין ולא אוהב בכלל אצל פוליטיקיים או רבנים אבל יש דבר אחד שאני תמיד מזכיר לעצמי.
כשאני בא להתווכח בעניין משפטי עם אדם בעל תואר במשפטים, סביר להניח שהוא מבין טיפה יותר ממני בנושא.
כשאני מתווכח בנושא הלכתי עם רב, סביר להניח שהוא מבין קצת יותר ממני.
כנ"ל נושאים פוליטיים עם פוליטיקיים.

סביר להניח שהחבר'ה שמתלהמים פה כלפי רבנים וח"כ שונים, הידע שלהם בתחום הוא קצת פחות מאשר אותם רבנים או ח"כים, כל אחד בתחומו.
אפשר לא לאהוב ולא להסכים, אבל תעצרו רגע ותפנימו שיש מצב שהראיה שלו היא קצת יותר רחבה וכוללת משלכם ומכילה הרבה יותר משוואות.

טיפונת כבוד כלפי אנשים בעלי שיעור קומה קצת יותר גבוה משלכם.
חבל שאי אפשר להוציא כאן כמה קללות הגונות...nermer

כי אתה פשוט דורש...

יכול להוציא כמה קללות שאתה רוצה אבל פשוט ימחקוdovi2אחרונה

לך אותם...

פה זה פורום כל כך דתי שאפילו מילים תלמודיות כמו 'להשתין'  אין להם כניסה לפה.

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה