קודם כל, לא אמרתי שהרב מלמד הוא הרב שלך (אגב, בכוונה לא הזכרתי שמות רבנים אלא בX ו Y...אבל לשיקולך...), מה שכן אמרתי הוא שהשיקול של בחירת רב על פי מה שמתאים לי כרגע, הוא שיקול לא נכון. בוחרים רב בגלל שהוא ענק בתורה ובגלל שבגדול ההשקפות האידיאולוגיות שלו מתאימות להשקפותיך, ואז הולכים אחריו ללא עוררין. גם בעניין הטכני - בלתי אפשרי לכל חסיד של כל רב לפנות אליו כל הזמן לברר שאלות - הרב עסוק מאוד (כל רב גדול), ויש לו המון חסידים - אז כהדרכה כללית לפנות כל פעם לרב בשאלה שמציקה לך זה מאוד נחמד אבל לא ישים - בדיוק בשביל זה הרב מוציא את פסק ההלכה שלו, לרוב עם הסברים מה יותר ומה פחות, כדי להורות לציבור שפוסק לפיו, והציבור דבר ראשון יעשה, ורק אחר כך אם קשה לו קצת או הרבה עם הנאמר, הוא "ישמע", אם יצליח מבחינה טכנית, מפי הרב עצמו את ההסבר.
עכשיו, האם שמעת במו אוזנייך את הרב ליאור תומך בפה מלא באלימות פיזית כלפי חיילים ויסמניקים בגבעת האולפנה/מיגרון/כל מקום פינוי אחר? כי אני יכול להעיד מעצמי שבפעמיים שלוש השנה שהיה לנו איתו שיחה, שאלנו אותו על הנושא שוב ושוב ולא נתנו לו להתחמק (למרות שהוא ניסה קצת, אבל הסיבות יכולות להיות רבות ולחלקנו מובנות), אך בסופו של דבר למסכם את דבריו היה מובן שהרב ממש לא תומך באלימות פיזית כלפי חיילים ויסמניקים, איננו מעודד זאת, רואה זאת בחומרה, ורק - כדי למתן מעט - הוא מוסיף ואומר שלמרות זאת ישנם פעמים שהוא מבין את נוער הגבעות שעושה מה שעושה - מבין, אך לא מסכים (יש הבדל גדול בין שני הדברים...), ולכן גם אם הוא לא אוהב מה שהם עושים, הוא רואה לנכון להסביר למה עשו מה שעשו, ולתת להם הרגשה שהם לא לבד לגמרי - למרות שבשיחות אחד על אחד איתם, כמו שהבנו ממנו, הוא ינסה להורות להם לא להתנהג באלימות. כל השיחות מתועדות ומוקלטות וקשה מאוד לפרש את הרב אחרת או להגיד שהוא שיקר רק בגלל שחשש שזה יופץ לתקשורת. ככל הידוע לי, לפחות עד השיחה האחרונה שהייתה לנו, הרב ליאור איננו מתיר אלימות פיזית כלפי יהודים (כלפי ערבים לא שאלנו אותו באופן ישיר, אך זה פחות חשוב כאן).
זכרי שהנקודה הזאת היא הנקודה שעליה חלקתי עליך ושבגללה נזעקתי...האם את יכולה להגיד לי ממקור ראשון שהיום הרב ליאור מתיר לי להביא מכות בראש לחייל שבא לפנות אותי מגבעת האולפנה? לזרוק אבן ואולי לשבור אף ליסמניק שרוצה להוציא אותי מהבית? לזרוק בקבוק מלא חוצה לעבר עיניים של שוטרים ומגבניקים שמוציאים אותי בכוח מהבית? (כל הדברים האלו כבר היו...) - הוא מתיר זאת?. אם באמת הוא מתיר זאת, אשמח שתביאי לי תשובתו בעניין בכתב או בשיחה מוקלטת.
ואם תגידי שזה מה שהוא פוסק כלפי פנים, אבל לא מעז לומר זאת כלפי חוץ מפחד המשטרה והתקשורת - הרי שאת בדיוק טוענת שהרב מושפע מהפוליטיקה, וסתרת את עצמך.
זה בנוןגע לרב ליאור. בנוגע לרב גינזבורג - עליו אינני רוצה לדבר מכיוון שאיננו אוחז באמונתי אני והשקפתי שלי, ועל כן אין בסיס שעל גביו אוכל להתדיין.
אגב - אביך בעצמך הוא רב חשוב - שאלת אותו לגבי העניין? הוא לא סתם איזה לפלף אחד, אלא אני ואת יודעים שיש לו תורה ויראת שמיים...וגם אם את מחליטה שלא לנהוג כדרכו, מן הראוי שתשמעי את דעתו...ואכן קשה לי להאמין שהוא יתיר הכאת חיילים ושוטרים. האם הוא מתיר דבר כזה?
אז בואי נסכם - ברצוני לשאול אותך שאלה אחת: את תומכת או לא תומכת בהפגנה אלימה (על כל המשתמע מכך, בלי להיתמם) כנגד כוחות יהודים שהורסים בתים בארץ ישראל? תשובה אחת בלבד אני מבקש.