לכאורה,
אבל !!!
התוצאה הסופית יכולה להיות פינוי- יכול להיות שזה יקרה-
אבל אנחנו צריכים להראות שלא מה שאומרים לנו זה שקובע- אלה, שהתורה מעל הכל.
מבחינה הלכתית כדי לפנות בית אחד מהארץ- אתה צריך הסכם של כולם כולל כל הדורות.
אוקי לא תיהיה מסירה לערבי...
יכול להיות אבל אז יש לי שתי שאלו:
1)למה מפנים אותם אם גם ככה זה יישאר שומם
2*)האם באמת יצליחו להשאיר אותו כשטח ניטרלי? בלי שאף ערבי ירצה להתנחל שם, ואז יגיש בגצים ואז בגצ יצדיקו ואז יתנו לבנות רק פונדק קטן שכשהוא בא לרעות את הכבשים שלו אז יהיה לו אעפה לשבת וכו' האי...
זה שלא תיהיה מסירה לערבי- לא מונע מזה שיהיה גירוש של יהודים מביתם על ידי אחיהם.
בכל שניה שמישו משתתף בפינוי ומפנה יהודי הוא עובר על 44 איסורי תורה (אגב זה מאוגד בחוברת שמישו מבית אל הוציא לקראת הגירוש מהגוש)
אתה אומר שהרבנים מבינים יותר ממנו בהלכה- אני מסכים איתך-
אבל פה בדיוק טמונה הבעיה הם מבינים, הם יודעים שבהלכה יש מקום לקולות להיתרים להסברים (כי הם חונכו ככה והורגלו לזה- שאפשר לכופף את ההלכה לפי רצון אישי, ויש באמת הרבה מקומות בהלכה להקל) ובגלל זה הם מסכימים לעצמם להקל ראש בדברים כאל לטובת הנאה אישית (אומנם הנאה אישית של ציבור שלם של מתיישבי ישע אבל עגדיין זה הנאה אישית).
אם הם היו פחות יודעים יותר תמימים ועובדי ה' באמת- לא היה קורה דבר כזה, תסתכל על הרבנים שחיו לפני מאה שנה איזה גאון יעקב הי להם אפילו על פיפס קטן בתפילת בעלינו לשבח"
היום אין את זה- המדינה סימתה להם את העיניים עם תקציבים וכספים והעיקר עם "קדושתה".
הרבניפ מפחדים ךהגיד את האמת- הם מפחדים ממה יגידו עליהם, מהתקציבים שיעצרו להם ומעוד דברים רבים
לטווח הארוך הרווחנו 300 יח"ד-
אולי, אני בספק, אבל גם זה לא מצדיק הרס בתים אחרים, והמנעות התיישבות בחלק של א"י (מה גם שמבחינה משפטית עיוותו את הכל כדי שזה יצא כמו ששלום עכשיו רוצים שיצא, ולזה אתה לא שם לב- כל הטענה המשפטית יסודה בשקר- וגם המשפט עצמו בשקר יסודו.
שיזרקו אותם לים בלי בתים- מכיוון שתושבי הגוש בחלקם חתמו עם המדינה על הסכם פינוי ועדיין גרים בקראווילות מתפרקות.........(לא נראלי שגורלם של אלה יהיה טוב יותר)
האלימות לא מנעה פינויים-
בעקבות היכרותי עם אנשי צמרת במערכת הצבאית והפוליטית, הם אמרו מפורשות שבזמן שהיה אלימות קשה כמו בעמונה, חטמ"ר וכדומה,....- זה בהחלט הרתיע ומנע דברים אחרים.
אחרי זמן שוכחים תאלימות (וכמו שאחד מהם התבטא: הרבנים והחכ"ים שלכם, הורסים בעצם הגינוי, את ההרתעה שלכם ע"י אלימות)והזמן עושה את שלו...
ומנסים לפנות שוב- אם הולך בקלות- סבבה אם לא זה נצרב יותר חזק בתודעה וככה ככל שיש פינוי קשה יותר העניין מרתיע יותר.
ולסיום- אמר אחד מהם-" כנאה שיצהר היא ההתנחלות היחידה שתשרוד את הכל הכח הרתעה שלה גבוה
אז כדאי באמת לפקוח תעיניים ולראות את המציאות לאשורה (אולי בגלל שאני לא בשטחים אני רואה את הדברים ביותר אמיתיות).