כנראה יש הסכם סופיתאנונימי (פותח)

הסכם לפינוי שכונת האולפנה

רב הישוב בית אל ותושבי שכונת האולפנה קיבלו את מתווה נתניהו לפינוי מרצון בתמורה לבניית 300 יחידות דיור בלוח זמנים מוגדר.

אאגודל טקסט

פרסום ראשון: כ"ט סיון תשע"ב, 19/06/12 23:42
ישי קרוב

צילום משותף
צילום משותף
בית אל

רב הישוב בית אל, הרב זלמן מלמד וראשי הציבור בבית אל, בהנהגת משה רוזנבוים, ותושבי שכונת האולפנה הסכימו, בלב כבד כלשונם, למתווה ראש הממשלה לפינוי מרצון.

ההסכם כולל בנייה של 300 יחידות דיור בבית אל עם לוח זמנים מוגדר ומוסכם, הקמת ועדת שרים לענייני התיישבות שתתן את הערובה לכך שבעתיד לא יצאו מתחת ידי הממשלה, פרקליטות המדינה ומשרד הבטחון, הודעות והחלטות אבסורדיות, כלשונם, על הריסות שכונות ויישובים פורחים וניסור הבתים והעתקם תוך הימנעות מהריסתם.

"אנו מבקשים לחזור על דברי הרב מלמד, כי הצעת המתווה בתמורה לבנייה לה הציבור זכאי בכל מקרה, וחובה על הממשלה לספקו בכל מקרה, בתמורה להסכמה לסילוק מהבתים כמוה כאמירה לאב כי יילקח ממנו בנו ובתמורה יקבל עשרה אחרים. הכאב על הבתים הנלקחים לא יחדל והכתם לא יוסר מהממשלה", אומרים בשכונה.

"עם זאת, אנשי שלום אנחנו. מאבקי אח באח קורעים את הציבור כולו ואת הציבור שלנו בפרט ומכלה את כוחות היצירה שלנו שנועדו לשם בנין האומה והארץ. אנו עומדים כמובן מאחורי החלטת הרב שליט"א, ש-33 המשפחות תעזובנה את בתיהן באופן שייתר את הצורך במחזות שאיש מעמנו אינו רוצה בהם".

גועל נפש.66
איכס!!!מצפה אביחי

טוב זה היה ברור...אנונימי (פותח)

כולם מפחדים ממלחמת אחים ("מחזות שאיש מעמנו אינו רוצה בהם"), אבל רק הימין מתקפל כל פעם מחדש. זה קשר בלי הדדיות. לא רוצים מלחמת אחים? מגניב, אני אתכם, פשוט אל תפנו.

פושעי גבעת האולפנה לדין (תורה) !!!!ניתאי הארבלי
ארץ ישראל בכלל וגבעת האולפנא בפרט לא של הרב מלמד ולא של אבא שלו..
א״י ניתנה לעם ישראל ובהסכם כזה הם רק מוכיחים שהיאחזותם שם נובעות ממקורות לא תורניים..!בושה לציבור הדת״ל שמנהיגו סוחרים בא״י כאילו היתה נחלתם הבלעדית והפרטית..!
מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו...
צדיק, יכול להיות שאתה כועס מאוד, וגם אניאוהבת את א"י

בס"ד

לא ממש שמחה מההסכם הזה, אולי אפילו ממש לא!

אבל אסור לנו לשכוח שמדובר פה ברב מלמד, והוא הקים הרבה מאוד ישובים,

אבל מעל הכל הוא רב גדול, ולג אם אנחנו כועסים ומאוכזבים אנחנו חיייייייבים להמשיך לכבד אותו.

גם לי קשה,

גם לי כואב,

גם אני כועסת,

גם אני לא מבינה איך הם עשו דבר כזה,

אבל את הרב אני, ואתה, וכולנו חייבים להמשיך לכבד.

שבעז"ה נזכה שתבוטל רוע הגזירה, אמן!

בטח ארץ ישראל שייכת לךעדיאל
ואתה זה שצריך לקחת את ההנהגה ולהחליט מה נכון. לעמ"י
לא חרבה ירושלים אלא על שהשוו גדול לקטן
נכון-היא שייכת לוהג'ינג'י

וגם לך..וגם לי

ובגלל שהיא שייכת לכל היהודים בכל הדורות אין לאף אחד זכות להגיע להסכם כזה או אחר בלי אישור של כל היהודים מכל הדורות כולל אברהם אבינו יצחק ויעקב- שהיא ירושה לנו(וכמו בדיני ירושה צריך שכל היורשים יסכימו, ומספיק שאחד לא מסכים והכל בטל)

ורא רשי בראשית א, א

אנחנו פה בארץ מכח זה שה' נתן לנו אותה על כל חלקיה, במתנה-ירושה, ואין לנו שום זכות למסור אותה לעם אחר.

כמו שהשבת היא מתנה לנו ואיננו רשאים ויכולים להעביר אותה לאומה אחרת.

מה שהוכח פה זה שמי שלא עומד על עקרונות קטני לא יעמוד על עקרנות גדולים וחשובים יותר.

(תחשבו רגע אם היו עושים את זה לחרדים- נגיד מפנים להם את הישיבה של הרב אליישיב- מה היה קורה בארץ,-כמו שהם עשו עם עמנואל על הושבה בכלא ככה הם היו עושים פה והרבה יותר גרוע- לצערנו הוכח שוב שהם אנשי עקרונות יותר מאיתנו- וזה לא הדיון פה מה העקרונות שלהם אלה איך הם עומדים עליהם)

וכבר אמרו פה אתמול: במקום שיש חילול ה' לא חולקים כבוד לרב.

הוא לא מכר את א"י.orenzauda

הוא הסכים לא להיאבק על חלקה שממילא היה עף, כדי להציל את השאר.

הוא עצמו רק מנע עימות.

העימות עצמו לא שווה לעומת מה שהשגנו.

ואם זה לא נקרא למכור או להעביר-שזה אגב יותר גרועהג'ינג'י

אז מה כן נקרא???!

כל השקרים והתייפיפות מסביב לא ישכנעו אותנו שזה האמת הצדק והיושר על פי תורה.

ואגב זה לא משנה אם זה היה עף או לא- כי ברצונו נתנה להם וברצונו נטלה מהם- אנחנו צריכים לדעת שמה שכתוטב בתורה זה מה שנכון ולא כל הפילפולים המתפתלים של כל הרבנים למינהם.

וגם עכשיו למרות ההבם יש לכל אחד הזכות להלחם על גבעת האולפנה כי היא שלי ושלך כמו שהיא שלהם בדיוק.

זה שהם גרים שם ולא אני לא מונע ממני שזה לא הירושה שלי.

ואתנה יודע מה יותר גרוע ממנהיג גוי??

מנהיג יהודי (כולל רב שמנהיג קהילה)- כי יש לו בחירה חופשית!! (ה' העמיד פה כמה אנשים בניסיון והם לא עמדו בו לצערנו הרב)

מה שלגוי אין "כי לב מלכים ושרים ביד ה'"

אתה פשוט מתחמק.orenzauda

ביבי מכר, הרב בסה"כ ניסה והצליח לצמצם.

אני לא מתחמקהג'ינג'י

ותקרא תתגובה שלי עד הסוף

ולא משנה מי מכר- ביבי מכר  כי הוא יודע שיש לו כח לזה אנחנו צריכים להראות לו שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו ושהכח להרוס ולפנות לא בא מימנו.

לפחות את זה.

ומה שקרה פה זה בדיוק ההיפך

למה נראה לך?!orenzauda

"ביבי מכר  כי הוא יודע שיש לו כח לזה אנחנו צריכים להראות לו שהוא לא יכול לעשות מה שבא לו ושהכח להרוס ולפנות לא בא מימנו."

גם אם היית מביא טנקים לעימות האולפנה הייתה נחרבת.

קיצור. הרב מלמד עשה תצעד הכי מבחינתו.

ושלום עכשיו הרחיבה את ההתישבות

והיא לא תעשה שוב צעד כ"כ מטומטם מבחינתה לעולם.

בקיצער.. אתה בעד פינוי פיצוי! ואנחנו יהודים...ניתאי הארבלי
שלא מוכנים לסחור בארץ ולעשות מו״מ שמחליש את כל היסוד לטענתנו בארץ ישראל...
תמשיכו לתת יד להרס ובעז״ה גם אתכם יפנו ויפצו...
אני בעד ההסכם, אם זה מה שהתכוונתorenzauda

אני חושב שאחיזתנו פה הייתה נחלשת בלי 300 הבתים הללו.

העימות הזה לא היה תורם דבר לחיזוק האחיזה בארץ

ומה זה בקיצער?

אין פה מסירת קרקע לגויעדיאל
אתם מתעלמים מזה וחבל
תהיו נורמליים!!!הראל יצחק

מצטער שאני אומר לכם את זה אבל אם אתה היית במקום המשפחות תאמין לי שגם אתה היית רוצה הסכם!!!

המישפחות מעדיפות להיתפנות מרצון מאשר כל הבלגן הזה ליד הבית!

תתבגרו קצת!!! והרב זלמן אחד הדברים הכי חשובים זה ארץ ישראל!!!

וחוץ מזה עם יסתמו את הבתים יפלשו אליהם שוב בדיוק כמו שהיה ב"אשדר פולשין" בבית אל שהמשפחות פלשו באמצע הלילה לבתים הסגורים ואז הממשלה וויתרה להם!!!

תשלטו בעצמכם!!!

זה לא סתם משפחות צעירים ונוער זה משפחות עם ילדים קטנים !!!

ואני יכול להגיד לכם שביכלל כל הדברים שיש להם ליד הבית כבר מוציאים אותם מדעתם!!!

ואל תעזו לזלזל ברב כזה גדול כמו הרב מלמד! 

למה אני בעד ההסכםorenzauda

1 לא עברנו על "לא נעזבנה ביד זולתנו לאומות" הותרנו את המקום שומם וזה הרבה הרבה פחות חמור.

2 אם לא היה הסכם לא היה לא את האולפנה ולא את שום דבר אחר...

סתירת זקנים בניין, בניין צערים סתירה

הסכם?ניצחון של ביבי!מושיקו

הכותרת מבחדרי חרדים שלצערנו אומרת את האמת

הנצחון של ביבי: שכונת האולפנה תתפנה מרצון

על פי ההסכם בין תושבי השכונה לממשלה, ייבנו 300 יחידות דיור בבית אל עם לוח זמנים מוגדר • מנתניהו נחסכו מראות קשים של פינוי תושבים מבתיהם בכוח

תסלחו לי אם אני כותב קצת הפוך מרובכם.הנכד והנין של
עם כל הכבוד לכם ולמשפטים בסגנון של "אסור לוותר על ארץ ישראל בשום מחיר/צורה/וכו". לפעמים צריך להיות חכם ולא דווקא צודק.
אני לא יודע מה הגילאים של החבר'ה פה, אבל סביר להניח שרובכם לא מאוד מבוגרים(לא שאני כן) ובעלי ראיה מאוד מצומצמת. מישהו מכם חושב שלרב מלמד אכפת פחות מארץ ישראל מאשר מכם? אני בטוח שהוא יודע את מעלת הארץ הרבה יותר טוב מכם. ואם הוא רואהלנכון לוותר על המאבק בתמורה להסכם עם הרבה יותר רווח, כנראה שהוא יודע מה הוא עושה.
אל תחיו באשליות כאילו זה ששוטרים ירביצו לכם זה מה שימנע את הפינויים הבאים. ראינו כמה זה עבד אחרי עמונה.

תנסו לחשוב בצורה קצת יותר חכמה, רחבה ואל תחשבו שאתם יודעים יותר טוב מכולם.

(אם מישהו נפגע מדברי אני מתנצל מראש. לא הייתה לי שום כוונה כזו בשום שלב)
שמעאנונימי (פותח)

זה לא שאני זקנה גדולה, אבל נראה לי שאני גם לא בגיל של החבר'ה פה...

ולדעתי מה שהכי מעצבן זה הפער הגדול בין האמירות של אותם אנשים למעשים. פעם זה "אסור לפנות בשום מחיר", ובפעם אחרת המחיר מספיק גבוה בשביל שנתפנה.

כאילו, מה הקטע? אנחנו מוותרים על גבעת האולפנה בשביל לדפוק את שלום עכשיו? אנשים פה חיים בסרט אם הם חושבים ששלום עכשיו יתקפלו בעתיד. מאיך שאני מכירה שמאלנים (ואני מכירה...) הם ימצאו דרך אחרת לוותר על חלקים מא"י.

שומעהנכד והנין של
בדיוק בגלל ששלום עכשיו ימשיכו להגיש בגצים.

מה עדיף, שנקבל מכות, הבתים יוחרבו, 30 משפחות ימצאו עצמן בלי בית, לא יבנו בתים חדשים בבית אל ובבגצ הבא תשובת הפרקליטות לא תשתנה.
או לחלופין, על הסיכוי שזה באמת כן יקרה-
המשפחות יתפנו מרצון ובשקט, הבתים לא יהרסו, יבנו 300 יח"ד בבית אל ובבג"צ הבא המדינה לא תסכים להרוס שכונה כזו.
בהחלטמושיקו

אם לא המלחמה תהיה בפעם הבאה לא על 30 דירות אלא על הרבה יותר.

בכ"א הבעיה זה לא הרב,אלא יאושו מהפוליטקאים שזה מה שהוביל אותו לזה

תסלח ליהנכד והנין של
אבל אתה חי באשליות חמורות אם אתה חושב שמכות לכמה בני נוער זה מה שימנע את הפינוי הבא.

חשבת על האופציה שאולי אולי שלום עכשיו יבינו שאם בגצ שלהם מוביל לעוד בניה אז כבר אין טעם להגיש אותו? מה גם שההסכם כולל סעיף שתשובות המדינה לבגצ ישתנו?!
אין ספק שיש פה משהו בעייתיעדיאל
אבל בשכלול ובתנאי שלא מוסרים את האדמה לגוי.

בזהירות אני אומר שכנראה הרווחנו
שלום עכשיו מקבלים כוח מכל תנופת בניה שהיאניתאי הארבלי
הם לא באמת נלחמים בגבעות זה המקפצה שלהם לשאר הישובים, ככה שהם בטח לא יחדלו כחלומותך...
לא יודע מה המחשבות של שלום עכשיוהנכד והנין של

אבל את ההגיון שלך בשבילם אני בטח לא מבין.

בו נצא כרגע מנקודת הנחה שביבי אכן דובר אמת ומתכוון למה שהוא אומר.

בבג"צ הבא שיוגש על שכונה כזו, יכולים להיות 2 מצבים:

א. המדינה שוב תכריז שהיא תפנה ושוב תקבלו מכות מהשוטרים והבתים יהרסו ושהמשפחות יחפשו את החברים שלהם.

ב. המדינה לא תסכים לפינוי [תבקש הוכחות מוצקות לבעלות?] אלא לפיצוי אם בכלל.

המכות בעמונה היו הרתעה לפינוים אחריםמושיקו

היום מה שקובע זה איך זה נראה במצלמות ובתקשורת.

לא מה שקורה באמת בשטח

פינויים אחרים כמו זה שעכשיו?הנכד והנין של

כלומר, בגלל המכות בעמונה לא היו ולא יהיו פינויים ובג"צים?

אני בטוח שאתה יודע הרבה יותר טוב ממני על הפינויים שכן היו, למרות הכל.

אז עוד אחד כזה כן ישנה?

בגוש קטיף היו בתים שהתושבים עזבו והשב"ח נכנסומושיקו

והיו צריכים לגרש אותם בכח.

חלק מהתמונות הקשות זה משם,אחרת הגירוש היה נראה נחמד ונעים

ואני שואל אותך שוב את שאלת מליון הדולר-הנכד והנין של

זה שינה משהו?!?!?!?!?!?!?!?

חלק מהאנשים הזדעזעו מהיחס של השוטרים ובמקביל חלק הזדעזעו מהיחס של המתנחלים 

ובשורה התחתונה - 

הפינוי היה, ועמונה הייתה וכן כל שאר הפינויים הקטנים שבאמצע.

מפינוי הקטן כזה הזדעזה הארץ,מה יהיה עם פינוי גדול?מושיקו
הזדעזע הארץ. ו......?הנכד והנין של
השתנה משהו?
כן! אולמרט התחיל לפחד מלפנות ישובים!951753
אני חוזר שוב.הנכד והנין של

אני בטוח שכולכם מכירים הרבה יותר טוב ממני את הפינויים בגבעות.

אנחנו עומדים רגע לפני פוטנציאל של עמונה 2 ואתם אומרים שעמונה מנע את הפינוי?! אתם לא שמים לב שזה קצת מצחיק?!?!

אבל אחרי עמונה עצרו את פינויי הגבעותעדיאל
למה לדעתך לא מתעסקים עם ערביי ירושלים?
פשוט בושה... אחד הרבנים אמר שבהעייה בדור הזהלפרוש כנפיים

זה הרבנים... (רב חרדי, אסר לפרסם את שמו) בקיצר רואים את זה בבירור.

בשורות טובות לכולנו!

אני דווקא שמעתי על המון פינויים בגבעות....הנכד והנין של

אז אתה מוזמן לתקן אותי בנושא.

זה הבעיה,שאתה ניזון משמועותמושיקו

בא לשטח ותדבר

דברים מוסכמיםאנונימי (פותח)

בעקבות האלימות בעמונה - בוטל סבב הפינויים בגבעות הגדולות (שעד היום ב"ה קיימות ומתפתחות), אאל"ט- סקאלי, תקומה (725) וסנה יעקב (גבעת רונן).

בעקבות אירועי חטמ"ר אפרים- בוטלו הפינויים שתוכננו לאותו הלילה (הכוחות כבר היו בשטח).

בגבעת אסף בוטל הפינוי לפני הרבה שנים כיוון שהגיעו אלפי אנשים מבית אל.

בגבעת אסף נדחה הפינוי בחצי שנה בגלל שתכננו להגיע אלפי אנשים (ושמו צמיגים ביצורים ובלוני גז וכו').

בכל התקופה הזאת (רמת גלעד וגבעת אסף), דובר על כך שאת גבעת האולפנה יסדירו ואין סיכוי שיהרסו (גם ביבי אמר "זאת גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה" ועוד), המדינה גם בקשה מבג"ץ שיתנו לה להסדיר את העניין (גם במגרון וגם בגבעת האולפנה ובג"ץ נפנף אותם).

לבוא ולהתפנות מרצון תמורת פיצוי כזה או אחר, יכול לשנות את כל מהלך העניין, לא רק לגבי עמונה וגבעת אסף, אלא לגבי תוכנית המדינה הפלסטינית שביבי משתוקק ליישם אותה בקדנציה הזאת (לפחות להתחיל) והשמועות אומרות שיש אפ' תוכניות כבר על שולחנו מאיפה להתחיל (http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t434679#5126298) וכו' (וכמובן שאל תדאגו הם יקבלו פיצוי הולם, גם אדם ומעלה אדומים הנגב והגליל הם א"י).   

אנחנו מערבבים שני דברים.הנכד והנין של

אתה מדבר על פינויים שבאו ביוזמה של מח"ט/אוגדונר[גם אם ביוזמה של ברק] ובשקט ואז באמת יכול להיות שיעדיפו להמנע ממאבק גדול.

ברגע שתהיה החלטה של הממשלה להרוס, זה יקרה. ועצירה של זה לא תהיה במישור הפיזי של ללכת מכות עם השוטרים כי הם יביאו מספיק כדי לגרום לזה לקרות.

ועוד דבר, אני מזכיר לכם שכל הדיון התחיל מזה שהתגבש הסכם בין התושבים.

לדעתי, יהיה הרבה יותר "רווחי" לעצור את הפינויים עוד בשלב ההחלטות [כלומר, המדינה לא תכריז בכלל על פינויים] מאשר שכל פעם מחדש יצטרכו לצאת למאבקים כאלה.

לא אמרתי שלא יפנומושיקו

יפנו באלימות אבל לא ימשיכו הלאה, מה שלא יהיה אם יתנו לפינוי הזה לעבור בשקט

לא ימשיכו הלאה לאן?הנכד והנין של

הרי גם לפי מה שכתב "ערבות הדדית", כמעט כל עצירות הפינויים היו כל דבר בזמנו כשהגיעו לשם אנשים.

מה שאומר שגם הפינוי הבא שבע"ה בכלל לא יקרה ימנע בכזו דרך[לא מכות!!! אלא הבאת המוני אנשים!]

את הפינויים המתוכננים לעמונה וגבעת אסף אני מסופק אם זה ימנע כי גם זה לא תלוי בהחלטה של הממשלה אלא בבג"ץ.

אבל אולי אם זה ילך בשקט יתאפשר הסכם דומה או שאפילו יצליחו הפעם לשנות את הבג"ץ. זה בטוח לא יקרה אחרי מאבק.

אז הם ימצאו דרך אחרת לגרש, שהיא לא להגיש בג"צאנונימי (פותח)

או שבפעם הבאה לא יהיו כ"כ נחמדים עם המנחלים ולא יתנו להם 300 דירות כפיצוי על 33.

אתה מביא דברים נכונים....הג'ינג'י

לכאורה,

אבל !!!

התוצאה הסופית יכולה להיות פינוי- יכול להיות שזה יקרה-

אבל אנחנו צריכים להראות שלא מה שאומרים לנו זה שקובע- אלה, שהתורה מעל הכל.

מבחינה הלכתית כדי לפנות בית אחד מהארץ- אתה צריך הסכם של כולם כולל כל הדורות.

אוקי לא תיהיה מסירה לערבי...

יכול להיות אבל אז יש לי שתי שאלו:

1)למה מפנים אותם אם גם ככה זה יישאר שומם

2*)האם באמת יצליחו להשאיר אותו כשטח ניטרלי? בלי שאף ערבי ירצה להתנחל שם, ואז יגיש בגצים ואז בגצ יצדיקו ואז יתנו לבנות רק פונדק קטן שכשהוא בא לרעות את הכבשים שלו אז יהיה לו אעפה לשבת וכו' האי...

זה שלא תיהיה מסירה לערבי- לא מונע מזה שיהיה גירוש של יהודים מביתם על ידי אחיהם.

בכל שניה שמישו משתתף בפינוי ומפנה יהודי הוא עובר על 44 איסורי תורה (אגב זה מאוגד בחוברת שמישו מבית אל הוציא לקראת הגירוש מהגוש)

אתה אומר שהרבנים מבינים יותר ממנו בהלכה- אני מסכים איתך-

אבל פה בדיוק טמונה הבעיה הם מבינים, הם יודעים שבהלכה יש מקום לקולות להיתרים להסברים (כי הם חונכו ככה והורגלו לזה- שאפשר לכופף את ההלכה לפי רצון אישי, ויש באמת הרבה מקומות בהלכה להקל) ובגלל זה הם מסכימים לעצמם להקל ראש בדברים כאל לטובת הנאה אישית (אומנם הנאה אישית של ציבור שלם של מתיישבי ישע אבל עגדיין זה הנאה אישית).

אם הם היו פחות יודעים יותר תמימים ועובדי ה' באמת- לא היה קורה דבר כזה, תסתכל על הרבנים שחיו לפני מאה שנה איזה גאון יעקב הי להם אפילו על פיפס קטן בתפילת בעלינו לשבח"

היום אין את זה- המדינה סימתה להם את העיניים עם תקציבים וכספים והעיקר עם "קדושתה".

הרבניפ מפחדים ךהגיד את האמת- הם מפחדים ממה יגידו עליהם, מהתקציבים שיעצרו להם ומעוד דברים רבים

לטווח הארוך הרווחנו 300 יח"ד-

אולי, אני בספק, אבל גם זה לא מצדיק הרס בתים אחרים, והמנעות התיישבות בחלק של א"י (מה גם שמבחינה משפטית עיוותו את הכל כדי שזה יצא כמו ששלום עכשיו רוצים שיצא, ולזה אתה לא שם לב- כל הטענה המשפטית יסודה בשקר- וגם המשפט עצמו בשקר יסודו.

שיזרקו אותם לים בלי בתים- מכיוון שתושבי הגוש בחלקם חתמו עם המדינה על הסכם פינוי ועדיין גרים בקראווילות מתפרקות.........(לא נראלי שגורלם של אלה יהיה טוב יותר)

האלימות לא מנעה פינויים-

בעקבות היכרותי עם אנשי צמרת במערכת הצבאית והפוליטית, הם אמרו מפורשות שבזמן שהיה אלימות קשה כמו בעמונה, חטמ"ר וכדומה,....- זה בהחלט הרתיע ומנע דברים אחרים.

אחרי זמן שוכחים תאלימות (וכמו שאחד מהם התבטא: הרבנים והחכ"ים שלכם, הורסים בעצם הגינוי, את ההרתעה שלכם ע"י אלימות)והזמן עושה את שלו...

ומנסים לפנות שוב- אם הולך בקלות- סבבה אם לא זה נצרב יותר חזק בתודעה וככה ככל שיש פינוי קשה יותר העניין מרתיע יותר.

ולסיום- אמר אחד מהם-" כנאה שיצהר היא ההתנחלות היחידה שתשרוד את הכל הכח הרתעה שלה גבוה

אז כדאי באמת לפקוח תעיניים ולראות את המציאות לאשורה (אולי בגלל שאני לא בשטחים אני רואה את הדברים ביותר אמיתיות).

אשתדל להתייחס להכלהנכד והנין של

א. לא יודע מאיפה הבאת את העניין שצריך הסכם של כל הדורות, מה גם שלא מוסרים פה שום שטח. "רק" הורסים[וגם זה לא] בתים.

ב. הסיכוי שערבי יגיע לשטח הוא אפסי וגם זה לא כ"כ. ואני חושב שיש עוד הרבה שטחים בתוך ישובים ש"שייכים" לערבים ככה שזה לא טיעון רלוונטי.

ג. אתה קרוב או אפילו מוציא שם רע לכל הרבנים כמעט באופן שבו הם מתייחסים בהלכה ובכלל בעצם היותם רבנים. נכון שיש ירידת הדורות אבל הם הרבה יותר גדולים מאיתנו וכנראה שמבינים הרבה יותר טוב איך אפשר ומותר "לשחק" עם ההלכה.

אני לא אכחיש שיש אולי אמת חלקית בדבריך כלפי קצת רבנים אבל אמירה כזו כוללת כלפי כולם היא ממש לא נכונה.

ד. בהנחה שניסור הבתים יצליח, אין בעיה של איפה לגור[הם הרי יקבלו את אותם הבתים עצמם] זה הרבה פחות בעייתי מצד המדינה מאשר לדאוג ל8000 תושבי גוש קטיף.

ה. אני לא מכיר את היחס של "אנשי הצמרת" ולכן אני לא יכול להתייחס בצורה אמיתית אז פשוט אני לא רוצה להכנס לזה[אני לא שולל את דבריך כי אני באמת לא בקיא בזה].

מה שכן, יצהר אולי תשאר אחרונה, אבל אם ירצו גם היא תרד. עם כל הכבוד לחבר'ה שם, צה"ל מסוגל לכבוש מדינות שלימות, הוא גם מסוגל לפנות ישוב...

כתבתי כבר מעל...הג'ינג'י

א"י היא ירושה לנו מאבותינו- ע"כ היא שייכת לכל אחד מעמ"י בכל נקודה שהיא- ולכן ברגע שרוצים להפר את אותה ירושה, צריך הסכם של כל יהודי ויהודי ובמיוחד של אברהם יצחק ויעקב אבינו.

ב. כמו שהסיג=כוי להגיע לאיתמר היה עוד יותר אפסחי- אנחנו כבשנו את הארץ הזאת (זה הדרך שבה ה' בחר לתת לנו אותה) ומתנהגים כאילו בכלל לא כבשנו ונלחמנו על אותה ארץ- שלי מירושלים חכורה מכל מיני מדינות, שטחי ישע שיייים לכל מיני ערבים- אז אנחנו כוובשים או נכבשים?!

ג.אתה צודק בחלק הזה- שאם זה היה מלחמה של החרדים, מזמן כבר המדינה היתה מתקפלת- כי אצלהם עדיין יש את גאון יעקב,(זה לא שאין בהם רע אבל הם יודעים לעמוד על שלהם, ובמקרים רבים על ההלכה כמו שהם רוצים- ומכל דבר צריך ללמוד) מה שלא קיים אצלנו, אנחנו תמיד יודעים להתפשר בכל דבר- אנחנו צריכים לקחת את עצמנו לקיצוניות השניה להפסיק להתפשר על כל דבר שבהלכה, ואח" לחזור לדרך האמצע (כמו שהרמבם כותב בתיקון המידות).  

ד.- לא נראהשינסו אפילו לעשות את זה כדי לעשות זאת זה מצריך בניה מיוחדת- מה גם שזה לא מתיר שום הרס, פינוי והשארת ארץ שוממה.

כתוב בהלכה שיש שלוש מצוות של יהרג ואל יעבור:ע"ז, עריות ושפיכות דמים ומצוות שבאותה שעה צריך למסור עליהם את הנפש: קרי היום א"י- שמירתה בשלימות

(כמו כן, בשעת הגזירות, כאשר המטרה היא להוציא את כל היהודים לשמד, חובה להיהרג אפילו על מנהג קל, כגון "שרוך הנעל", כלומר חובה לשמור במחיר החיים גם על מנהג סדר קשירת הנעל שנחשב דבר קל. על האופן שבו מומש בפועל דין "ייהרג ובעל יעבור" בשעת גזירות שמד ועל הכללת הריגת ילדיו של אדם בדין "ייהרג ואל יעבור" ראו בערך .)שמד= אבדון, וכל נגיעה בארץ היום מביאה לאבדון בנפשות ומשפיעה על המצב הרוחני והגשמי של כל אחד מעמ"י.

ה. מקווה ששום יישוב לא ירד/יהרס/יינסר, אלה שרק נגדל עד לארץ קיני קניזי וקדמוני מנהר פרת עד חידקל- במהרה בימינו אמן!!

אני לא ליד מחשב ולכן אתייחס באופן כלליהנכד והנין שלאחרונה
אתה מביא טיעונים שאני לא שולל על הסף, אבל כדי להעמיד אותם צריך הרבה מקורות רציניים ולא רק ציטוט של "ארץ ישראל ירושה לכל עם ישראל".
אני מקווה שבגדולותו של הרב עובדיה אתה מכיר, ולמרות שאני לא הולך בדרכו כלל ואני גם לא מסכים עם הפסיקה הזו אבל הוא אמר שתמורת שלום אמיתי אפשר לסגת משטחים של ארץ ישראל. אני לא בא לומר. שאתה צריך לסבור ככה גם וגם אני אישית לא חושב(לא שאני יכול להעמיד את דעתי מול דעתו) אבל עצם העובדה שרב בשיעור קומה שלו סובר ככה כנראה שזה אומר שזה לא כזה איסור כמו שאתם מתארים פה.

החרדים משיגים מה שהם רוצים, אבל תדע לך שזו ממש ממש לא מגיע מהרבנים הגדולים שלהם.

ייהרג ואל יעבור, מי אתה שתגדיר שזה ככה?

אני מאוד אשמח לדעת מי הרבנים שעליהם אתם מסתמכים. כי אם אתם באים מצד עצמכם, אני חוזר שוב על הבקשה לענווה וצניעות כשאתם באים לדון בהלכה עם רבנים.
ב"ה כמו שמעיד קצת הכינוי שלי זכיתי להיות צאצא של רבנים גדולים ומוערכים והרבה ממה שאני כותב מגיע אחרי שיחות איתם.
אתה צודק ולא צודק.הראל יצחק

מצד אחד זה נכון אבל אם אנחנו נסרב לעשות הסכמים פשוט ימשיכו עם הבג"צים!!!

או שאם הם יפסידו יותר, הם ירצו להפסיקאוהב יהודים

תג מחיר....דוס

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה