ויאמר אברהם: כי אמרתי רק אין יראת אלוקים במקום הזהאיזה טוב ה'!!!!

בעקבות שרשור מסוים בלנ"ו ושרשור המשך בפורום סגור כלשהו אני פותח פה דיון שההקשר המיידי שלו נוגע לתחום של לנ"ו אבל בעצם זו שאלה עקרונית שיש לה הרבה השלכות בחיי היום יום.

• אבי, לוחם מג"ב בקבע. מגיע מבית מסורתי. הוא מקפיד על שבת וכשרות אבל בגלל שהוא עושה הרבה משמרות לילה לא תמיד יש לו כח להתפלל שחרית ולהניח תפילין. (אבל הוא באמת היה רוצה להקפיד על זה)

• יפעת, בוגרת אולפנה. התרגלה לדעה ההלכתית שמספיק שבנות יברכו ברכות השחר. היא הייתה רוצה להקדיש יותר זמן לתפילה אבל כרגע היא לא כ"כ מצליחה

• משה, בוגר ישיבת הסדר. עם השנים ותלאות הלימודים האקדמיים והעבודה הוא לא כ"כ מקדיש זמן לצערו ללימוד תורה. הרבה פעמים הוא מבטיח לעצמו להקפיד ללכת לשיעורי תורה ובסוף זה מתמסמס.

• רעות, תלמידת מדרשה. כל פעם שהיא קונה חצאית מבטיחה לעצמה שהפעם החצאית תטאטה את הרצפה וכל פעם היא מוצאת חצאית מ-ד-ה-י-מ-ה אבל קצת קצרה מידי ומבטיחה לעצמה שבפעם הבאה היא תקנה אחת ארוכה יותר...

אני מניח שהבנתם את הרעיון הכללי. כל אחד מהדמויות שנתתי כדוגמה שואף להגיע למקום רוחני גבוה יותר מזה שהוא נמצא בו כעת.

לכולם היצר הרע קצת מפריע.....

עד כמה אתם חושבים שצריך לשפוט אדם על פי התנהגותו בפועל לעומת שאיפותיו (רמז קל - כי האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב )

ובהקשר של לנ"ו - האם אתם חושבים שבן / בת הזוג יהיו באותו מקום רוחני +- כמו שלכם? האם זה באמת משנה לכם אם הוא / היא מקפידים על מצוות מסוימות או לא? (כמובן שאני לא מתכוון למצוות שיש להם השלכה ישירה על הבית כמו שבת וכשרות וכו')

עקיבאdoni

אני לא בטוח, אבל... יפה לך. שרשור טוב

אני חושבנפשי תערוג

חיוך חיוך גדולמלאך חצי חיוך פרח

[כמו שנאמר שם, שם- "כל הפוסל במומו פוסל.."]ננשמה!
(תגובה לנפשי-)כמו צמח בראחרונה

זה רעיון מקסים !

ואני חושבת שזה מעלה גדולה מאוד!!!!

(למי שרוצה אגב,יש הרחבה מדהימה בספר של צבי אייל )

חשוב שבית ששואף לעלות במעלה התורה ולהיות בית שלשורש 44

ולהיות בית של תורה שבני הזוג יקפידו על קיומה.כמו כן איך בן זוג שבן זוגו השני שהוא אוהב כ"כ רואה בעיניו שמפספס או גורע ממשמעות חייו באי קיום המצוות יכול לא להעיר.מעבר לכך יש גם השלכות רבות להלך הרוח של הבית,השיח בו,חינוך הילדים וההליכה שהוא הולך ועוד ועוד.

דיברתי גם על עצם קיום המצוות והשאיפה לעשות רצון ד' וגם חוסר התאמה רוחנית.

בעיקרון אני מאמינה שהעיקר זה הרצון. אבל צריךחסד

לעבוד על הרצון, להתפלל על זה להתאמץ על זה, לבקש מה' שייסייע להגשים את הרצון. בסה"כ התוצאות שייכות לקב"ה. האחריות שלינו היא על ההשתדלות והמאמץ, אבל לא על התוצאות. צריך לזכות לפירות טובים, גם במימדים רוחניים. יש משל שהרב ארז דורון מביא בשם רבי נחמן: שני אנשים הלכו לעבוד במפעל, הם מגיעים לשם ורואים שהמכונה ממלאת חביות במשהו, אבל בחביות יש חורים, וכל החומר נוטף ונשפך. אחד ממשיך להיות ראש קטן ולעשות את התפקיד שהבוס הציב לו. השני, ניגש לבוס ואומר לו- החביות מחוררות!! כל העבודה הולכת לשווא... עונה לו בעל המפעל- תצא לפתח המפעל ותראה מה כתוב על  השלט- הוא יוצא ורואה שכתוב: מפעל לייצור בני אדם. ואז הוא מבין שזה לא מפעל למילוי חביות. זה נמשל לעולם שלנו, העולם הוא מפעל לייצור בני אדם, לעבודה ומאמץ. אנחנו צריכים לעבוד שוב ושוב ושוב ושוב על מידות והנהגות מסוימות, ולפעמים היאוש כבר חונק, ולא רואים תוצאות... וכו'. אבל צריך לזכור שה' דורש מאמץ והשקעה, מתי שה' יראה לנכון הוא ייתן גם הצלחה.

הסכנה בהצלחה היא שהאדם ייחס אותה לעצמו- ויתגאה, ולא יזכור שהוא זכה לכך וקיבל את זה מאת ה'. כאשר אדם מתאמץ הרבה ולא רואה תוצאות, ורק לאחר זמן ותפילה זוכה לכך, הוא ירגיש יותר בגלוי שזה באמת מאת ה'. כדאי לנו להיות מודעים לפני, כדי אולי לקצר את התהליך...

ועוד משהו- כדי להעביר את הרצון לפאן מעשי צריך לפרק את האידיאל\מטרה גדולה למטרות קטנות ולעבוד עליו בשלבים, ואז בפועל אפשר להתקדם. אם משהו רוצה לקבוע יותר עיתים לתורה שיקבע 10 דק' כל יום, אבל עליהן לא יווותר בכלל, ואם משהי רוצה להתפלל יותר- שתתחיל להוסיף רק פרשיות שמע ושמונה עשרה, ולאחר זמן עוד, ועוד... בשלבים....

יומטוב

צריך להשתדל עד כמה שאפשרמושיקו

רמתו הרוחנית של הבן זוג צריכה להתאים לרמה הכללית ששואפים, ואחרי זה גם יש הפתעות וגם יש עובדה משותפת להתעלות מעלה.

הדוגמאות למעלה מבטאות את הנקודה שכל אחד מהם רצה לשאוף לרמה רוחנית מסויימת, אך במסגרת עבודתו נתקל בקשיים שקשה לו, אותם קשיים יש גם בזוגיות

"הקב,ה מצרף מחשבה טובה למעשה"מאמע צאדיקה

האם גם אנחנו מצרפים?

האם אנחנו בכלל יודעים כל המחשבות הטובות של אנשים- כשאנחנו לא רואים את המעשים שלהם?

מסופקני

יש מידה מסויימת שבה צריך\אפשר להעריך בנאדם לפי המעשים שלו

מי שיש לו רק שאיפות- זה הררים באוויר, פנטזיות ותו לא

כמה צריך להעריך,  למשל, את מי שהולך לשיעור בין מנחה לערבית- וכל יום נרדם... ולא מתייאש- וממשיך ללכת.

מה אני יכול ומה אני רוצה?אנונימי (פותח)

ברור שהשאיפה היא להביט בעין טובה על כל אדם, לראות רק את הצדדים היפים שלו וללמד זכות על אלה שפחות.

זו עבודה לכל החיים.

בהקשר של זוגיות -

גם כאן נכון שצריך להתמקד בטוב, במעלות, ובשאיפות - ולסייע זה לזה להגשים אותן.

אבל כל אחד צריך להיות אמיתי עם עצמו: האם אני מסוגלת באמת לראות במשה תלמיד חכם בפוטנציאל, או שאני מסתכלת עליו חוזר ישר מהעבודה הביתה ונאנחת?

זה נחמד להתעסק בשאיפות, אבל כשאני מתכוונת להקים בית - אני צריכה להרגיש מאד מאד בנח עם המקום של שנינו עכשיו. אם אני לא משלימה עם צורת החיים שלו כרגע - גם לא אוכל לסייע לו להתקדם ולהפוך להיות מה שהוא יכול.

כדאי מאד להזהר לא לשים את עצמנו במקום שאנחנו לא. אם עדיין לא הגעתי למדרגת רבי לוי יצחק מברדיטשב - לא כדאי שאתחתן עם בחור שמחלל שבת ומקפיד לא לשקר בקשר לכך.

צריך אותו שלב רוחני, אבל גם שם בד"כ יהיה פער...חסד
נכון, זו יותר גישה כללית בחיים. אבל אני עדיין חושבת שאצל רוב בני האדם יש פער בין הרצון למעשה. ברמה כזו או אחרת, במימד כזה או אחר... לפחות למי ששואף להתקדמות ולא מתייאש....
ברור שבני זוג צריכים התאמה ברמה הרוחנית שלהם. בשלב שבו הם נמצאים, במדרגה... לא שייך שאדם שלומד תורה יום וליל יצא עם משהי מסורתית... אבל בכל דרגה שהיא בד"כ יהיה פער בין השאיפה והרצון לתוצאות...
ברור שזה משנה, אבל תלוי מה הפער.כבשת החורף

אם אני רוצה שבעלי יתפלל שלוש תפילות במניין וילמד תורה מדי פעם ובפועל הוא קם להניח תפילין באחת בצהריים ולא למד כלום בשנתיים האחרונות זה כנראה יפריע לי מאוד, אבל אם הוא משתדל, נגיד מתפלל שלוש תפילות לרוב אבל בדר"כ כשאין מניין מכל מיני סיבות, ויש לו לפחות את השאיפה ללמוד, זה כבר יותר קרוב...

כמו שלי יש שאיפה מסויימת בצניעות או בתפילה ואני יודעת שזו לא רק שאיפה אלא שאני אגיע לשם מתישהו, והייתי רוצה שבן הזוג שלי יידע בוודאות כמוני שזה באמת יקרה ויתמוך. חשוב לי שיראה את מה שאני רוצה להיות ולא רק מה שאני עכשיו.

חוץ מזה, נראה לי שיש דברים שיותר קל לעבוד עליהם בזוג או אחרי החתונה, גם כי יש מי שמעודד [תפילה, לימוד תורה] וגם כי יש קשיים ש[בערך] כבר פחות רלוונטיים [שמירת נגיעה וכל מה שבתחום הזה], אז תכלס, אם הפער לא באמת כזה עצום, לדעתי מה שחשוב להסתכל עליו זה אם הרצון אמיתי ואם נעשים צעדים בנושא.

נקודה נוספתאנונימי (פותח)

הרבה פעמים קורה שאנחנו מחפשים מישהו שהוא כמונו מבחינה דתית - וכדאי לחשוב פעמיים האם זה מה שטוב.

אני מתכוונת לכך שלכל תכונה יש שני צדדים, וצריך לשקול את שניהם כשבוחנים התאמה.

לדוגמא:

אם מישהי מאד מאד מקפידה על דקדוק במצוות, אז בהסתכלות ראשונית נראה שמתאים לה בחור שגם הוא כזה. אבל במבט רחב יותר, מי שהוא מאד מקפיד לעתים קרובות זו תכונה כללית אצלו. ז"א שיכול להיות שהוא אדם קצת יותר מרובע אולי, או שהאופי שלו קשה, הוא דורש מעצמו ומאחרים - והבחורה שיוצאת איתו צריכה לחשוב אם מתאים לה כזה דבר או שמא גם היא כזו קפדנית ודווקא ישלים אותה מי שההתנהלות שלו בחיים יותר זורמת.

(הדוגמאות שרצות לי בראש הן מאנשים שאני מכירה ומחוויות שעברתי, אני מקווה שהן מובנות...)

אני חושבת שאני מצפה מבן הזוג מה שאני לא..*קומי אורי*

מאוד חשוב לי שהבחור יתפלל 3 תפילות ביום ויקדיש זמן ללימוד תורה,

אבל בעצמי, אני לא מצליחה להתפלל יותר מברכות השחר.. (זה לא סותר את זה שאני מדברת עם ה' מלא במשך היום..)

זו דילמה קשה, כי אלו עקרונות אצלי שאני לא אוותר עליהם אבל אני צריכה "שיאמינו" לי שאני לא ברמה דתית פחות נמוכה בגלל שאני מתפללת רק ברכות השחר..

---ננשמה!

השאלה הראשונה-

נראה לי קצת כן אפשר לקבוע עפ"י התנהגות. אבל לא יותר מקצת.

כי אדם יכול מאד לא להיות שלם עם המקום שלו, להרגיש כאב על איפה שהוא עכשיו וסביר להניח שגם ישנה את זה!

כמעט כל אדם רוצה להתקדם לאנשהו.

אבל- גם השאלה מה הוא עושה עם הרצון הזה.

ובנוסף- אדם צריך להראות נכונות להתקדם, לא רק לומר דברים באוויר,

איך שמעתי פעם, לא זוכרת ממי-

אנחנו לא מתחתנים עם הבטחות!!

השאלה השניה-

אני הייתי מצפה מבן הזוג שלי להיות כמוני, אבל טיפה יותר.

ז"א, שימשוך אותי כלפי מעלה, אבל לא מלחץ או מהרגשת חובה כלשהיא.

שנתקדם ביחד, אם כי אני שמחה על המקום שלי. 

רק שכמובן תמיד יש לאן להתקדם, ולהתמודד עם נפילות..

אני משתדלת להקפיד על תפילות, צניעות הליכות, עבודת מידות, ובחלק דברים גם להחמיר,

ויחד עם זה אדם מאד פתוח, שומעת מוסיקה ישראלית, לא מסתגרת בבית,

לא מתנזרת מלדבר עם בנים,

כמובן שהכל עם ביקורת עצמית וגבולות, אבל הגבולות שלי הם יחסית רחבים.

לא רוצה להרגיש שהוא משמרת המצוות והצניעות שלי, אבל גם לא שאני זאת שצריכה לדחוף אותו לשבת ללמוד, להתפלל.

כן חשוב לי שלא ייוותר על הרצון להתקדם ושיהיה במקום די תורני מלכתחילה.

שיאהב לקיים תו"מ! שיעשה את זה בשמחה, אבל בלי לחץ...

סליחה על האורך.. לא רגילה לכתוב כ"כ הרבה..

באת עם השרשור הזה בזמן....נקודה למחשבה

אתה יודע מה הבעיה שלנו בתור חברה..

שאנחנו חיים על סטיגמות.

ושאנחנו שופטים אנשים בלי שניתנה לנו הזכות לשפוט אותם..

כל אחד והניסיון שלו כל אחד והיצר הרע שלו וכל אחד והקושי שלו בעבודת ד'.

ואין לו לאדם אלא מה שרואות עיניו.. אז איך נדע מה המחשבות, מה השאיפות?

נשאל נתעניין נתקרב, ננסה להבין את הקושי...

הרי לא סתם נאמר כל ישראל ערבים זה לזה.. ולכל אחת יש אחריות על קיום המצוות של חברו..

אבל מה אני אגיד הלוואי ובאמת הינו במדרגה הזו..

קודם שנתמודד עם הקיום מצוות שלנו עצמנו ואז של אחרים...

וכל אחד עושה עברות.. חלקן חמורות יותר וחלקן פחות אצל כל אחד זה מתבטא בצורה שונה..

"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"

בזוגיות אני חושבת שכל אדם בשורה תחתונה מחפש מישהו שהוא פחות או יותר באותו המקום הרוחני שלו (ואני בספק אם ניתן למצוא מישהו שהוא בדיוק באותה הנקודה) ולזה נועדו הפגישות כדי לברר ולא כדי לפסול מישהו בגלל דעה קדומה או בגלל הנחה כזו או אחרת שאדם מפתח כלפי מישהו אחר..

בדר"כ אנחנו נוטים לקטלג... הוא בחור הסדר, היא עשתה צבא, הוא חוזר בתשובה, היא למדה במדרשה..

ומעמידים אדם על ה"דטומטר" עוד בכלל לפני שדיברנו איתו..

ומה שקובע את ערכו של האדם זה לא רגעי ההתלהבות או רגעי השפל הרוחניים כי לכל אחד יש ירידות ועליות וכך זה טבעו של האדם, איש איש לפי מדרגתו. והמבחן שלנו זה ברגעים הקשים יותר..

ועומק הרצון שלנו הוא מה שמודד אותנו "חפצים ליראה את שמך"..

ואיך נראה אם הרצון שלנו אם לא במעשים..

אדם שקשה לו להתפלל ועדיין הוא פותח סידור ומתפלל גם אם זה בצורה טכנית זה מראה על רצון..

ואחרי המעשים נמשכים הלבבות..

בזוגיות זו הדרך הכי טובה שלנו להיות ערבים זה לזה כי יש קרבה אישית גדולה יותר..

ועל זה נאמר בקהלת (אם אנני טועה) טובים השניים מן האחד. אם יפול אחד מבחינה רוחנית בן זוגו יעזור לו..

---------------------------------

טוב נראה לי הוצאתי קצת את המחשבות שלי מהימים שאחרונים בכתיבה הזו..

אתמול קרה משהו שגרם לי לקבל החלטה, החלטה שתהיה טובה בשבילי..

לא מתוך כעס אלא מתוך הבנה שזה הדבר הנכון..

כל אחד צריך לעשות לפעמים חשבון נפש עם עצמו..

הגיע הזמן לקבל תובנות נכונות...

בהצלחה לכולם!

מי אמר שצריך לשפוט בני אדם?עדיאל

לשפוט ניתן לדיינים בבית דין לאחר שראו את כל הראיות. וגם זה בזכות ש "אלוקים ניצב בעדת א-ל" כלומר יש להם סיעתא דשמיא להוציא דין אמת

אנחנו לא אמורים לשפוט איך הבן אדם אבל כן אמורים להחליט אם לי טוב להיות עם אדם במקום הזה

אני חושבת שכל מה שכתבתינקודה למחשבה

ניסיתי להבהיר דבר אחד...

בידיוק כמו שכתבת בכותרת ההודעה שלך...

מי אמר שצריך לשפוט בני אדם??

אף אחד לא נתן לנו את הזכות לשפוט אף אדם!

אנחנו לא שופטים ולא דיינים..

הבעיה של החברה שלנו שאנחנו חיים על סטיגמות ובמקום לדון כל אדם לכף זכות אנחנו מתחילים להניח הנחות ולשפוט את ההתנהגות שלו..

ובידיוק כמו שכתבת בסייפא של ההודעה שלך...

אנחנו לא אמורים לשפוט אף אדם אלא לברר ולבדוק אם האדם הספציפי הזה, טוב שיהיה חלק מהחיים שלי..

והאמת זה בכלל בחיים לא רק בזוגיות כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי צריך לברר ולבדוק...

אם תקרא שוב את ההודעה הראשונה שלי תראה שאנחנו ממש לא סותרים אחד את השני..

----------------------------------------

ולגבי הסוף של ההודעה הקודמת שלי..

לפעמים כשמישהו משקף לך משהו בהתנהגות שלך

זה גורם לך לקבל החלטות טובות

חשבון נפש זה דבר טוב.. להתעלות בעבודת ד' זה מצויין..

צריך ללמוד לצמוח מכל דבר וזה מה שניסיתי לעשות 

אני בטוחה שמי שאמר מה שאמר אתמול לא התכוון..

(לכן זה הצחיק אותי איך ההודעה הזו באה בידיוק במקום לאתמול)

אבל כמו שאני באמת מאמינה..

ה-כ-ל לטובה

לכל בן אדם יש משהו שקשה לואמת ואמונה

לשפוט זו מילה שקשה לי איתה (ה' שופט, אני לא ראוייה), לכן אשתדל להתייחס לעיקרון.

לכולנו יש שאיפות, כולם רוצים להתקדם.

השאלה היא איך זה בא לידי ביטוי בחיים שלנו,

האם יש התקדמות? שכל אחד יעשה חושבים עם עצמו.

אחת הערכות הגדולות שלי לבני אדם זה לראות אותם רוצים משהו שקשה להם ולאחר עבודה קשה ועם הזמן רואים אותם מתקדמים.    זה מדהים!

ובקשר ללנ"ו- המקום הרוחני זה דבר חשוב, אני מצפה שנהיה בערך באותה רמה. אם אני יהיה ברמה יותר ממנו אני לא יעריך אותו מספיק, ולהיפך.

מקום רוחני זה לאוו דווקא שנקפיד על אותם דברים ושיהיו לנו את אותם עקרונות, זה החשיבות של התורה בחיים שלנו והיחס לקב"ה בכללי.

אני שמחאיזה טוב ה'!!!!

א. אני שמח על כך שהארתם את הנושא מזוויות שונות וחשובות

ב. אני שמח שכאב לכם שהשתמשתי בביטוי לשפוט. גם אני מסכים שאנחנו לא צריכים לשפוט אף אחד. בטעות השתמשתי במילה הזו ואני שמח שזה הפריע לכם

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

תמיד שומעים פה זמזוםרקאניאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך