בעקבות שרשור מסוים בלנ"ו ושרשור המשך בפורום סגור כלשהו אני פותח פה דיון שההקשר המיידי שלו נוגע לתחום של לנ"ו אבל בעצם זו שאלה עקרונית שיש לה הרבה השלכות בחיי היום יום.
- אבי, לוחם מג"ב בקבע. מגיע מבית מסורתי. הוא מקפיד על שבת וכשרות אבל בגלל שהוא עושה הרבה משמרות לילה לא תמיד יש לו כח להתפלל שחרית ולהניח תפילין. (אבל הוא באמת היה רוצה להקפיד על זה)
- יפעת, בוגרת אולפנה. התרגלה לדעה ההלכתית שמספיק שבנות יברכו ברכות השחר. היא הייתה רוצה להקדיש יותר זמן לתפילה אבל כרגע היא לא כ"כ מצליחה
- משה, בוגר ישיבת הסדר. עם השנים ותלאות הלימודים האקדמיים והעבודה הוא לא כ"כ מקדיש זמן לצערו ללימוד תורה. הרבה פעמים הוא מבטיח לעצמו להקפיד ללכת לשיעורי תורה ובסוף זה מתמסמס.
- רעות, תלמידת מדרשה. כל פעם שהיא קונה חצאית מבטיחה לעצמה שהפעם החצאית תטאטה את הרצפה וכל פעם היא מוצאת חצאית מ-ד-ה-י-מ-ה אבל קצת קצרה מידי ומבטיחה לעצמה שבפעם הבאה היא תקנה אחת ארוכה יותר...
אני מניח שהבנתם את הרעיון הכללי. כל אחד מהדמויות שנתתי כדוגמה שואף להגיע למקום רוחני גבוה יותר מזה שהוא נמצא בו כעת.
לכולם היצר הרע קצת מפריע.....
עד כמה אתם חושבים שצריך לשפוט אדם על פי התנהגותו בפועל לעומת שאיפותיו (רמז קל - כי האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב
)
ובהקשר של לנ"ו - האם אתם חושבים שבן / בת הזוג יהיו באותו מקום רוחני +- כמו שלכם? האם זה באמת משנה לכם אם הוא / היא מקפידים על מצוות מסוימות או לא? (כמובן שאני לא מתכוון למצוות שיש להם השלכה ישירה על הבית כמו שבת וכשרות וכו')

ברור שבכך יש איסור חמור