כשמרשים רק למתמודד אחד מכל מחוז לעלות.
אני שוקלת לכתוב עצומה באינטרנט, אבל כנראה עדיף שאני קודם אשלח להם אימייל.
לפני שאני שולחת אותו, לכתוב אותו כאן כדי שתגידו לי מה כדאי לשנות/להשאיר?
ואם הייתי כותבת עצומה, הייתם חותמים עליה?
כשמרשים רק למתמודד אחד מכל מחוז לעלות.
אני שוקלת לכתוב עצומה באינטרנט, אבל כנראה עדיף שאני קודם אשלח להם אימייל.
לפני שאני שולחת אותו, לכתוב אותו כאן כדי שתגידו לי מה כדאי לשנות/להשאיר?
ואם הייתי כותבת עצומה, הייתם חותמים עליה?
יותר טוב לשלוח מכתב..וכן נשמח אם תעלי אותו קודם לפורום ונגיב עליו..
מכתב יכול באמת לעזור כי הם רואים באמת את דעת המתמודדים שזה מפריע להם (אבל בניסוח לא מקטר מדי.. אלא ניסוח יפה ונימוסי אחרת זה עלול לעצבן אותם..)
גם אם הייתי מנסחת עצומה זה היה בסגנון יפה ונימוסי.
משהוא בסגנון של:
חידון התנ"ך, הוא העומד במרכז חגיגות יום העצמאות. החידון, מסמל את זה שהמדינה מושתתת על יסודות התנ"ך, וכו'.
ואז להעתיק את השורה שנתנאל ציטט ("אחת המטרות המרכזיות של מפעל חידון התנ"ך היא לעודד את ההתעניינות, את הלימוד ואת העיון של בני הנוער היהודי בספר התנ"ך כבסיס התרבותי של עם ישראל."), לכתוב איך שדרך החידון אנחנו רוצים לקנות את ידע התנ"ך ואהבתו.
כשרק אחד מכל מחוז עולה, זה אומר שהשלב המחוזי קשה הרבה יותר מהשלב הארצי מסכם. זה אומר שההכרעה לעולמי, מתבצעת בשלב המחוזי. ואז להרחיב בחלק הזה המון.
כשיש הרגשה שהחידון אינו הוגן, יש הרגשה של זילות בו. דבר זה מבטל המון ממטרותיו.
כמותכם, אנחנו רוצים שהחידון יצליח, שהוא יגשים את כל מטרותיו. הוגנות החידון, ההרגשה שיש סיכוי לעבור שלב, עירוב אנשים רבים יותר בשלבים המתקדמים, יסייע להגשמת מטרות החידון
יופי
באמת זה טוב וגם נכון ממש.
חידון התנ"ך, הוא העומד במרכז חגיגות יום העצמאות. החידון, מסמל את זה שהמדינה מושתתת על יסודות התנ"ך, ושהוא חלק מרכזי בתרבות הישראלית. החידון, שם את התנ"ך במרכז ההתעניינות של העם, ומלמד את הנוער שניתן להתחבר אליו.
"אחת המטרות המרכזיות של מפעל חידון התנ"ך היא לעודד את ההתעניינות, את הלימוד ואת העיון של בני הנוער היהודי בספר התנ"ך כבסיס התרבותי של עם ישראל."(מתוך חוזר המנכ"ל) דרך החידון אנחנו רוצים לקנות את ידע התנ"ך ואהבתו. אנחנו גם שואפים שהתנ"ך יהיה בסיס המרכז התרבותי של ישראל.
כשרק נציג אחד מכל זרם, עולה מכל מחוז, השלב המחוזי קשה הרבה יותר מהשלב הארצי מסכם. זה אומר שההכרעה לעולמי, מתבצעת בשלב המחוזי. זה אומר שמתמודד שמבחינת הידע היה מגיע למקום השני, לא יעבור את המחוזי, כי אתרע מזלו והיחיד בארץ שיודע את החומר יותר טוב ממנו - נמצא במחוזו שלו. זה אומר שמה שקרה בשנתיים האחרונות, בהם שני המתמודדים בעולמי הגיעו מאותו מחוז, לא יוכל להמשיך לקרות, לא כי הם אינם אלה שהכי בקיאים בחומר, אלא כי הוריהם החליטו לגור באיזור מסויים של הארץ.
פן נוסף שיתבטל, הוא הפן החברתי. אחד הדברים היפים ביותר בחידון, הוא הקשרים שנרקמים בין המתמודדים באמצעותו. פן זה, גורם לחידון להיתפס כמשהוא יפהפה, משהוא נכון. ביטול השלב הארצי המקדים, וכמובן העלאת מתמודד אחד בלבד מכל זרם במחוזי, פוגעים בכך משמעותית.
כשיש הרגשה שהחידון אינו הוגן, יש הרגשה של זילות בו. דבר זה מבטל המון ממטרותיו.
כמותכם, אנחנו רוצים שהחידון יצליח, שהוא יגשים את כל מטרותיו, שהם גם מטרותינו. הוגנות החידון, ההרגשה שיש סיכוי לעבור שלב, וכן עירוב אנשים רבים יותר בשלבים המתקדמים, יסייע להגשמת מטרות החידון.
ועדיף מכתב כי עצומה זה יראה כאילו אנחנו 'נגדם'
קיים רצון בקרב משרד החינוך לאפשר לנציגי כל המחוזות להגיע לארצי. זה דבר יפה, רק שבצורה זו, זה מהווה אפליה מתקנת. השאלה היא אם מקום מגוריו של אדם מצדיק אפליה מתקנת בהיקף כזה.
אפשר לשנות את החידון כך שהוא יתן לנציגי כל המחוזות להגיע לארצי, מבלי לפגוע במתמודדים עצמם. אפשרות אחת, היא לעשות את החידון המקדים לפומבי. אפשרות נוספת, היא להעלות 12 נציגים מכל זרם לחידון הארצי מסכם. אפשרות שלישית, היא להעלות 9 נציגים, כאשר מעלים את כל מי שזכה במקום הראשון במחוז שלו, ואת שלושת האנשים בעלי הניקוד הגבוה ביותר שזכו במקום השני במחוז שלהם.
אני לא ודעת אם אפשרות שלישית היא ניתנת ליישום אבל בכל מקרה לא מזיק לרשום גם אותה. לדעתי תוסיפי את זה. ישר כח!
מה שאני כתבתי + אם רק אחד עולה אז פחות יבואו לחידון ותחפרו להם...
בס"ד
שישוו את הנקודות של כל המתמודדים מכל המחוזות ומי שיודע הכי טוב יעלה. זה בכלל לא שאלה. כי למה מי שיודע יותר טוב מאחר לא יעלה? בגלל שאחד מהמחוז שלו יודע יותר טוב?
השאלה היא אם יש סיכוי שהם יקשיבו לנו.
אם את רוצה את יכולה לראות את התגובה שלהם (של רחל מצוות מקראנט) בשירשור שנגע בנושא במקראנט: http://www.cet.ac.il/mikranet/bible-quiz/forum.asp
בייחוד שישראל במחוז ירושלים ואין לו כל כך סיכויים לעלות בגלל הרמה של המתמודדים, צריכים לעזור לו.![]()
אין מה לעשות רק ללמוד.,...........
ועל הדרך, דמות:אבן, מקל, נהר.
יעקב
עוד חידה-נביא שניסו להוכיח שדבריו אינם נכונים(רמז-קשור לחודשי השנה, יש צורך בהבנה יותר מפשט הפסוקים).
ירמיהו הנביא.
ירמיהו ניבא על חנניה בן עזור שימות באותה שנה, וכתוב שמת בחודש השביעי שהוא כידוע חודש תשרי מה שאומר שזו שנה חדשה, האם ירמיה טעה בנבואתו? אלא שהחביאו את גופתו ליום אחד והראו אותה רק בראש השנה כדי לנסות להראות שדבריו אינם נכונים.
אני תמיד חשבתי שבשנה הזו זה אומר שנה מניסן עד אדר ולכן לא חשבתי שיש בעיה..
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
מי כונה איש האדמה?
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?