זמביש: "חייבים לשנות את אווירת האלימות ביו"ש"מרדכי

בס"ד

עשרות אנשי התיישבות, ראשי מועצות ויישובים ביהודה ושומרון באו אתמול להפגין תמיכה בזאב (זמביש) חבר, בעקבות התנכלויות כלפיו מצד גורמים שונים בהתיישבות

ישי פרידמן 

בשבוע שעבר מספר נערים פנצ'רו את גלגלי מכוניתו של יו"ר אמנה, זאב חבר (זמביש). מעשה ההתנכלות עורר הדים בהתיישבות ביהודה ושומרון ובתקשורת והוא מבטא את הניכור שחשים גורמים מסוימים בהתיישבות כלפי מועצת יש"ע. אתמול הגיעו לעפרה עשרות אנשי התיישבות מיהודה ושומרון, ביניהם ראשי מועצות וראשי ישובים, רבנים ותושבי התנחלויות שבאו להפגין תמיכה והזדהות עם פועלו של זמביש.

חיים פוגל שהשתתף בכנס אמר ל'מקור ראשון' כי אירועי האלימות כלפי זמביש הם חציית קו אדום. "הכי מפריע לי", אמר פוגל, "זה קשר השתיקה. לא יכול להיות שעל מעשים מכוערים כאלו עוברים לסדר היום. לא יכול להיות שהגינויים יהיו רפים. אני מצפה לאמירה ברורה וחד משמעית שכולנו נגד כל גילוי אלימות. קשה לי להבין איך יכול להיות שביישוב כמו בית אל, שהוא לא מקום נידח, איש כמו זמביש צריך לעבור חוויה משפילה כזו ועוד אחרי זה אני קורא בעיתונים ש'חילצתי' אותו משם. כלומר, הוא היה בסכנה כביכול. זה נורא".

"אלימות זו לא דרכנו", אמר ל'מקור ראשון' דוידי פרל, יו"ר מועצת גוש עציון, "זו לא דרכם של המתיישבים. הגיע הזמן שנתאחד כולנו נגד גילויי האלימות הללו". "באנו לזעוק די", אמר חננאל דורני יו"ר מועצת קדומים, "די לאלימות ודי לשתיקה. לא נעבור לסדר היום נגד אלימות והרמת יד נגד מפעל ההתיישבות ונגד זמביש". גרשון מסיקה, יו"ר מועצת שומרון, "אמר כי כל פגיעה באיש ציבור המקדיש את עצמו למפעל ההתיישבות ובפרט פגיעה בזמביש הינו מעשה מביש ומחפיר". עם זאת הוסיף כי אסור להשתיק את חילוקי הדעות בין הגופים השונים בתוך ההתיישבות. "האמת והשלום אהבו. זמביש אוהבים אותך. זה שפגע בך מה שאתה עושה ביום הוא לא יעשה כל חייו".

קובי אלירז, יו"ר מזכירות אמנה: "יש לנו הרבה אויבים מבחוץ שאיתם אנחנו יכולים להילחם אבל ודאי לא בפנים. אנחנו חייבים לדעת לסנגר. אולי התעוררנו מאוחר מדי, אבל הפגיעה בחטמ"ר אפרים גם זו הייתה אלימות שהיינו חייבים לגנות אותה".

הרב יעקב מדן: "מי שלא מחה כשזרקו בקבוק תבערה נגד אישה פלסטינית לא מחה נגד פגיעה בחיילי צה"ל והוא גם לא מחה נגד מה שעשו לזמביש. החטא הוא שלנו שלא מחינו בשעה הנכונה. הצמיגים של זמביש הם הצמיגים שלי מי שחתך את הצמיגים שלו חתך את הלב שלי ושל כולנו. זה הנוער שלנו, אנחנו צריכים למצוא תקציבים לטיפול בבעיה הזו".

זאב חבר הוא סרבן ראיון סדרתי. אתמול באופן נדיר הוא נשא דברים באירוע שהיה פתוח לתקשורת. זמביש הסביר את יציאתו לחזית: "לא חפצתי בערב הזה אבל הבנתי את הצורך והרצון של האנשים שמרגישים אחרי תקופה ארוכה של דיבורים כנגד צורת העבודה שאנו פועלים בה שאם נמשיך לשתוק זה ייפגע בדרך הפעולה הנכונה.

הדברים לא פשוטים במשך שנים נהגתי בנסיעות הרבות שלי בכבישי ארצנו לאסוף את כל הנערים שמסתובבים אך בתקופה האחרונה ובשנה האחרונה אני רואה את הזעם בעיניים את השנאה עד כדי כך שלפעמים אני מדלג בחוסר רצון ולא עוצר כדי לא לחוות את החוויה הקשה הזאת. זה מוזן מדברים שנשמעים בציבוריות שלנו במשך תקופה ארוכה ואני חושב שאחרי שתיקה ארוכה מידי, אמנם אנחנו לא אוהבים לייצר מחלוקת, אבל אי אפשר לשתוק יותר צריך לשפר את האווירה לעשות את זה בדרכים הנכונות ולעמוד על הדברים ביסודם. אנו בונים את ארץ ישראל יחד עם, עם ישראל, ובדרך זו נמשיך במסירות ובערמה והפנצ'רים בצמיגים לא יחסמו זאת".

יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, שדיבר אחרון אמר לבאי הכינוס כי "האלימות הפכה למטבע עובר לסוחר במחננו. זה מתבטא בעשרות צורות ואנחנו שותקים. כולנו פעלנו למען מגרון ולמען שכונת האולפנה, אך עם יד על הלב, כמה מהנוכחים עשו משהו כדי שתיפסק התופעה האיומה והמבישה של רעולי פנים יהודים עם רוגטקה ואבן ביד? ידינו אינן נקיות. ידינו שותפות לחיתוך הצמיגים".

דיין הוסיף כי "זו הסכנה העיקרית שקיימת היום להתיישבות היהודית – לא אובמה, לא נתניהו ולא ברק. שתיקתנו באה היום אל קיצה – נפסיק להשלים עם הפקפוק בנאמנותנו. אנחנו נאמנים לא פחות ממי שמתבצר על גג בית או מסרב להיפגש עם שר הביטחון" אמר דיין.

בא לי להרוג משהו!!! טוב יהיה אם זה יהיה ערבי.....קשקשן על הגג
למה? אתה כועס?dovi2

אני אחרי כל כתבה כזו יכול רק לחייך חיוך גדול גדול....

לא רק בגלל זה, אבל אני יודע בדיוק את כל הסיפורקשקשן על הגג

לעומק, וזה ממש מרגיז אותי גם את מי שניקב

ומי שחושב שרוצה לפתוח את הפה על אחד הצדדים

שיברר את מה שהוא רוצה להגיד לעומק.........

(נ.ב. גם היחס שלך לא גרם לי לשמחה כ"כ)

נ.ב. חחחחdovi2
אני נהנתי בעיקרטוביה2

מדוורו של הרב מדון על זה כבר נאמר שתי צמיגים בניקוב אחד

לא. זו טעות.רכס רמת מגרון

ב"ה

מי שבוחר לנהוג באלימות צריך לדעת שהמסר שלו עובר ללא מילים בצורה בה הוא נתפש בציבור. 

הוא ויתר על האפשרות להתנגד במילים, בדיון או בויכוח, בחר לעשות מעשה, והמעשה הזה מתפרש כפי שהציבור מפרש אותו, ואין לו זכות בעלות עליו לתבוע שיתפרש בצורה אחרת.

מי שפינצ'ר את גלגליו של זמביש העביר מסר חד משמעי. אין לו שום זכות לבכות על זה שלא נותנים לו להסתייג או להסביר.

עשית מעשה אנונימי ואלים? מכאן כדור השלג רק יתגלגל מאליו.

בציפיית הישועה.

מאיפה האינפורמציה המדוקדקת הזאת?דאץ

וקשקשן, החבר שלך שניקב לזמביש את הרכב יצא דביל חבל על הזמן...

מה דביל?? יצא תותח , אשריואוריין

עשה חילול ה' רציני..דאץ

וקיבל סיקור תקשורתי נרחב על "מלחמות פנימיות בקרב מחנה הימין"...

מה חילול ה' בזה?אוריין
חילול ה' זה כשעושים עבירהאיזה טוב ה'!!!!

מאיפה ההיתר לגזול את רכושו של זמביש?!?!

אין כזה דבר חילול ה'.רכס רמת מגרון

ב"ה

[אלא אם כן הה' שלכם הוא חלילית.]

חילול השם, לא ה'.

בציפיית הישועה.

די לקשקושים נגד קשקשןאנונימי (פותח)

אין כאן חילול השם. גם על שרון אמרו שיש לו הרבה זכויות ונו? כמו שיש זכויות יש גם חובות.

האם מישהו שאל את עצמו פעם, מה הקשר בין זמביש, אמנה, הסכמים, בניה....?

שטויות אין מה להשוות בין שרון לזמבישדאץ

זמביש תרם הרבה יותר ממך להתיישבות, ובמהלך שעשה אז הוא ניסה לתמרן בצורה הכי טובה.

זה שלדעתך הוא טועה זה לא הופך אותו לרשע שצריך לגמור את חייו.

מה ההבדל? הוא בנה והרס והוא בנה והרס...אוריין

די לערב את התקשורת כי זה לא מדדמרדכי

בס"ד

התקשורת מפסרסמת מה שבא לך איך שבא לה.

ואם היא רוצה להוציא את המתנחלים רע היא תעשה את זה גם אם לא יפנצ'רו את הרכב של זמביש.

כך שאם היה כתוב בתקשורת זה לא מה שבדיוק ישנה, כי באותה מידה היה יכול להיות כתוב בעיתון "צדיקים פינצרו את ריכבו של זמביש" זה פשוט הולך לפי הרצון של הכתב ושל העורך ושל המערכת

שזבמביש יעשה רק דברים טובים להתיישבות נעזובלפרוש כנפיים

אותו בשקט.

כל עוד הוא ומועצת פשע מנסים לאפשר את הגירוש הבא לא ניתן להם את העונג הזה.

דני דיין מזכיר לי את בנצי ליברמן משומה וכנראה שזה לא סתם...

וזה משפט של זמביש ב2004 לפני תוכנית הגירוש האוימה:"האדם האחרון שהייתי מאמין שרוצה להיות פראייר של הפלסטינים זה אריק שרון", אמר מנכ"ל אמנה, זמביש.

מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2979423,00.html

שנזכה כולנו לחזור בתשובה שלמה!חיוך

נ.ב. אני לא מסכים אם הניקוב צמיגים אבל בשום אופן אני לא מוכן לגנות...

כנ"למתעלה אליו

ממש לא כואב לי הלב על הצמיגים שלו,זה מחיר זעום לבתי האולפנה

סעדה,דאץ

זמביש עשה קצת יותר להתיישבות ממך.

אולי הוא אדם תמים, אולי הוא טעה, אבל לרדת לחייו זה כבר אסור.

מרדכי-דאץ

זה ממש לא נכון.

כי לא מדובר בידיעה עיתונאית קלאסית שניתן לכאן אותה לכאן ולכאן.

מדובר במעשה (רע כמובן), שקיבל הדים רבים מכל קצוות האוכלוסיה, והוציא אותנו גרוע מאוד.

אין עניין בלנפנף בתעודת עניות של הציבור הדתי שהוא הציבור הכי מפולג במדינה.

אז מה גם מביאת המשיח אפשר לעשות דבר רעמרדכי

בס"ד

כמובן שזה לא אמיתי, ואני עשיתי את זה לפני חודש (+-) ומה שאני בעצם רוצה להראות שגם מביאת המשיח ניתן להפוך את זה למשהו רע. כל אחד מפרש את זה איך שהוא רוצה.

ולמי מזיז התשקורת? ערברב גמוראנונימי (פותח)

זו הבעיה שעסוקים כל הזמן באיך נראים ומה כותבים בתקשורת. לא יעזור כלום, זה ערברב. גם 8 כתבות אוהדות התיישבות מתנחלים ודתיים  לא יועילו בכלום, הארס שלהם מפעפע בלי הפסקה

תשאל את הרבאנונימי (פותח)
מי אתם שתדברו על זמביש?גב ההר

אתם צריכים לזקוף לזכותו 90% ממפעל ההתיישבות ביו"ש...

ואתם פשוט צדיקים גמורים, אף פעם לא חטאתם, לא מעדתם, לא כשלתם באיזה שהי עבירה?

איך הייתם מרגישים שעל כל עבירה שאתם עושים, מלכלים עליכם כמו אחרון העבריינים בישראל?

אתה רוצה שמות?רכס רמת מגרון

ב"ה

סתם. זכות לגיטימית להתנגד למעשיו של כל אדם.

חופש המשהו, קוראים לזה.

בציפיית הישועה.

שרון גם בנה מאות ישוביםמושיקו
ובנוסף לכך...גב ההר

זמביש ניסה להגיע להסכם שיש בו הרע במיעוטו. לקבל 300 יחידות דיור מול 30 יחידות.

ואתם מאמינים שהיינו מנצחים בגבעת האולפנה?

אני מאמין שמה שהיה קורה שם זה עמונה 2, מכות רצח, אלימות, מאות פצועים, ובסוף היום עוד חמישה בניינים הרוסים.

וזה יחזור על עצמו שוב ושוב, אז אנשים ישנאו את המדינה, אז תגידו להרשקוביץ לפרוש מהקואליציה? וכמה זה יזיז לקואליציה של ברק-מופז-ביבי? ברגע שלא יהיה להם מפלגות כמו בית יהודי וישראל ביתנו, ביבי יהרוס את שאר המדינה.

אז תעריכו את מה שיש, לפני שאתם מקטרגים על השאר!

צא מהסרט שבלי זמביש לא היתה התיישבות ביו״שיאיר.ח
הוא אבו נזק אחד גדול.
כל מה שמבוסס על כסף ולא על אידיאולוגיה סופו ליפול.
לא מדובשו ולא מעוקצו.
הפגיעה בזמביש טעותאנונימי (פותח)

בגלל מי שניקב את הצמיגים לזמביש זמביש מרגיש הרבה יותר טוב אחרי שכולם גינו את הפגיעה בו והעלו על נס את פועלו "הטוב" למען ההתיישבות

הם לא היו עושים כנס חרום ומפרסמים 100 מאמריםאנונימי (פותח)

אם זמביש לא היה מפחד

זמביש צריך להבין שהוא לא יכול לעשות כל מה שבראש שלו כמו שהיה עד עכשיו בלי לחשוש מתוצאות 

הבעיה היא הפחדמתעלה אליו

הפחד מלהעז

הפחד מלהקריב

הפחד ממסירות הנפש

זה פחד משתק,מקטין וגורם לאנשים להתנהג כמו מאכרים

אני תולה תיקוות בנוער שלו אין את הפחד הזה.

איזה קישקושים כולם כותבים, נרכז את זה בהודעה אחתדאץ

ממש לא חוכמה להפוך את כל מי שלא חושב כמונו לערברב. בסופו של דבר אנחנו עם אחד למרות שלא כולנו מחזיקים בדעה אחת.

אנחנו אולי לא צריכים להחזיק מהתקשורת, אבל בהחלט לא לספק להם חומר טרי (שאין מה לומר שהמעשה היה פסול ביסודו).

הזכות הלגיטימית להתנגד למעשיו של כל אדם לא קיימת ביהדות. ביהדות היא נקראת "לשון הרע", ובמקרה שלנו אפילו "הוצאת שם רע".

ואני אחזור על זה שוב, זמביש עשה קצת יותר מכל אלו שפותחים עליו את הפה כמו כלבים...

אתה בעצמך מקשקשאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק! 
לא הפכנו לערב רב את כל מי שלא חושב כמונו,
הזכות הלגיטימית להתנגד למשו שנוגד את התורה זה אפילו לא זכות זה חובה

[אני נגד לבזות רבנים ואני חושבת שהרב מלמד עשה פה טעות חמורה, אבל זה לא בזדון. אבל יש לנו זכות מלאה לחלוק ולצאת כנד ההסכם. ]

זמביש עשה יותר... גם שרון עשה יותר... וגם רבין עשה יותר... ובעצם הרבה עשו יותר...
השאלה מה הם עשו?!
זמביש בנה וזה... כל הכבוד... אבל הוא הורס את א"י . 
ועדיין לא הסברתה את ההבדל בינו לבין שרון... לדוגמא..

בנתיים אני כותב דברים עם ביסוס..דאץ

אין שום "חובה לגיטימית" כלשונך, עירעור על פסק של רב זה לא התפקיד שלך. ובנוגע לכל מה שהולך כאן סביב זמביש זה הוצאת שם רע, ואנלא זוכר שום סעיף דתי שמתיר את זה...

ההבדל בין זמביש לשרון\רבין הוא פשוט.

זמביש פועל תמיד לטובת ההתיישבות וקידום אינטרסים ציבוריים. יש לו את השיקול דעת שלו שאולי לא כולם מסכימים עליו.

רבין ושרון פעלו לטובת המדינה (כגוף לאומי) וגם הרבה פעמים לטובת עצמם. ז"א שהם קיבלו הסכים ומכרו רק בשביל שלא יהיה איזה עליהום בינלאומי עליהם.

מה הביסוס?אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק! 
הביסוס שלך זה הרב זלמן ותו לא.
אז הרב זלמן הוא לא הרב שלי, ואני לא מסכימה איתו!!!

מותר לדבר לשון הרע לתועלת . 
זה כדי שאנשים יבינו מיזה זמביש . 

בוא אני יספר לך . אני לא יודעת מה המניע של זמביש וגם אתה לא... אבל בפועל!! זמביש הורס את א"י ולא בפעם הראשונה. בגוש קטיף הם סיכמו עם המשטרע והכשילו את הציבור!!! הם מנעו ממנו לפרוץ לגוש קטיף. הם [מועצת יש"ע] חבורה של פחדנים. שככל הנראה אכפת להם מעצמם.
הם הכשילו כבר כמה מאבקים .

זה מספיק בשביל להבין שהוא לא אדם ישר כ"כ.

מה הקשר לרב זלמן?דאץ

אני מביא עניין פשוט ומבוסס (החפץ חיים גם לא שווה כלום?) של לשון הרע והוצאת שם רע.

אין שום תועלת בהוצאת שם רע נגד זמביש, הוא כבר לא בתפקיד, והרסו לו מספיק את החיים (אני לא חושב שהתנכלות בצורה סדרתית הועילה לו במשהו).

לדעתך זמביש מכשיל מאבקים, לדעתו ולדעת עוד כמה אחרים הוא מונע אותם מראש על ידי פשרות.

בשונה ממך, הוא מונה לתפקיד של לנהל את כל המשא ומתן...

את יכולה לטעון "מי מינה אותו בכלל", אבל תכלס הגוף היחידי שהממשלה תתייחס אליו ברצינות זה מועצת יש"ע. 

מלחמות במדינה שלנו יכשלו, זאת המציאות \:

לשון הרע לתועלת אני אומרת לךאורייןאחרונה

בס"ד! הרב כהנא צדק! 
זה כתוב בחפץ חיים. 
יש תועלת אנשים צריכים להבין מיזה זמביש ומי אלו מועצת יש"ע.

אנחנו לא מוכנים לפשרות על התורה או על א"י.
לא אכפת לי מי מינה אותו ולמה. אין לו שום זכות לנהל מו"מ על א"י!!!!

לא אכפת לי למי הממשלה תתייחס. אני עושה כמצווה עלי בתורה[משתדלת בכל זאת]
ה' מלמעלה מסדר את השאר

הקב"ה יותר חזק מהממשלה והוא מחליט מי ינצח. ולאורך כל ההיסטוריה המיעוט שהלך עם האמת ניצח

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה