הלכתם רחוק מדי.אני77

כופר-אדם שלא מאמין באחד משלושה עשר העיקרים.

האחראים על הסכם גבעת האולפנה, וכן מועצת יש"ע-מאמינים בשלושה עשר עיקרים.

מומר-אדם שלא מקבל עליו עול מלכות שמים או עול מצוות.

כל האחראים על הסכם גבעת האולפנה מקבלים עליהם עול מלכות שמים ועול מצוות(, כולל מצוות יישוב הארץ, אלא שהם חושבים שבמקרה הזה יש דברים חשובים יותר מהמצווה הזו, עדיין הם מקבלים עליהם עול מצוות מלא).

כל יהודי שמאמין בשלושה עשר עיקרים ומקבל עליו עול מלכות שמים ועול מצוות-

"הוא נכנס בכלל ישראל, ומצווה לאהבו ולרחם עליו, ולנהוג עמו בכל מה שציווה השם יתברך איש לחברו מן האהבה והאחווה. ואפילו עשה מה שיכול מן העבירות מחמת התאווה והתגברות הטבע הגרוע, הוא נענש כפי חטאיו, אבל יש לו חלק לעולם הבא, והוא מפושעי ישראל." (רמב"ם הקדמה לפרק חלק, אחרי 13 עיקרים).

ואפילו אם אדם כזה עושה מעשה שגורם לכם להטיל ספק בזה שהוא מאמין ומקבל עול מלכות שמים ועול מצוות, יש מצווה לדון לכף זכות, וכל עוד יש אפשרות להסביר את מה שהוא עשה בלי להופכו לכופר או מומר-חובה להסביר אותו.

מכיון שכך, אין לכם הזכות להלחם באנשים האלו, ואין לכם הזכות לבזות אותם ולצער אותם ולדבר עליהם לשון הרע ולהשניאם ולשנאם ולטור להם טינה.

כל עוד לא תוכיחו באופן שא"א לחלוק עליו (שולחן ערוך שאין מי שחולק עליו, גמרא מפורשת שאין מי שחולק עליה, ואינה משתמעת לשתי פנים) שאסור לעשות הסכם כגון זה שנעשה-כל מי שקשור להסכם-עדיין בחזקתו.

תרגעו!

אתם נלחמים פה מול יהודים דתיים, ואין לכם בושה!!

אלוקים שצווה לרשת את הארץ ציווה גם לאהוב יהודים, לכבד אותם ולדאוג להם, לא לצער אותם ולא ללמד עליהם גנות!!!

הייתי כותבת בדיוק אותו דבר לאלה שפתחו בכוח..אלירז

בני הישיבה בבית אל!!

חצוף

האם מישהו מהישיבה בבית אל היכה?AEB
כן! כמו שאמרתי הכתבות בערוץ 7 משקפות צד אחדאלירז

את הצד שהרב/הרבנית מלמד רוצים שתראו!

אתמול היכו נערים משלנו

חנקו אישה והורידו לה את הכיסוי ראש רק כדי להזיז אותם מדירה ריקה!

אבל אלו לא היו אנשים מהישיבה,AEB

ולא הוזמנו ע"י אנשי הישיבה אלא ע"י רבש"ץ הישוב, שלא על דעת אנשי הישיבה!

אלו היו גם בינישים בגרביים.אלירז
הייתי אומרת שקצת נסחפת..^^ זה נכתב להודעה שנמחקה ואפרתולה
עבר עריכה על ידי אפרתולה בתאריך ז' תמוז תשע"ב 16:07

לא לאלירז..

לאלירז-אני77

דבר ראשון-מה שעשו לך, לא קשור לאיך שאת צריכה לנהוג-"לא תקום ולא תטור את בני עמך" (-אסור לך גם לטור על זה טינה, לא רק לקום).

דבר שני-מבחינה מסוימת יש צדק במה שנעשה שם, כי לבי"ד ולשבעת טובי העיר יש הסמכות להפעיל כוח כנגד אנשים, כי אם לא-תהיה כאן אנרכיה (בהנחה שכמובן שאינם פועלים נגד ההלכה).

(לא אמרתי הם צודקים, אלא יש צדק במה שנעשה שם, ככה שגם אם הם לא היו בסדר, וגם אם חרגו מהסמכות שלהם, וגם אם היו אלימים מדי-עדיין זה לא סותר את מה שכתבתי.

ועדיין צריך לזכור גם שזו לא עילה לנהוג כלפיהם באותה צורה)

אני יודע שזה כואב מאוד לשמוע שיש מישהו עם סמכות שלנו אין, אבל מה לעשות שככה העולם עובד, וגם ההלכה מסכימה עם זה...

קבלו עליכם את הדין וזהו.

ואגב, אם יש בסיפור הזה מישהו שחילל את ה' ועבר הרבה עבירות זה לא הרב מלמד ושות' אלא יושבי הפורום הזה.

ומן הראוי שתבקשו מחילה וסליחה מהרב מלמד ומכל הגורמים שביזיתם והזקתם להם.

עוד לא ראיתי אדם שכשהלב שלו כועס ורוצה לפגוע במישהו, והמוח מרסן אותו ואומר לו לא, הוא שולח את אחת הידיים להרביץ לראש...

בין אם המוח טועה ובין אם לא-את המוח לא מכים, הלב יכול לנסות לשכנע את המוח, להשפיע עליו-אבל להכות אותו? מי שמע כדבר הזה?

כיהודים, כל מי שהיה שותף פה לביזוי של יהודים ובייחוד של הרב, חייב להתנצל על כך בפניהם, על בן אדם לחבירו אפילו יום הכיפורים אינו מכפר, ובודאי כשיש כאלו השמצות ועוד בפרהסיא, ולא די בכל זה, אלא שהמריבה הזאת גם מתפרסמת הלאה, ויוצרת חילול ה' עצום!

איך אתה לא מתבייש להצדיק אלימות ועוד בשם ההלכה?משכנות הרועים

לפי ההלכה פושע במדים שבא לגרש יהודי מביתו דינו כבא במחתרת, וראינו כבר שצה"ל מסוגל גם להרוג.

נגד המגרשים האלימים אתה לעולם לא תצדיק שום אלימות.

אבל נגד יהודים - תעוות את התורה כדי להצדיק 'שימוש בכוח', כלומר, כמו שמישהו אמר פה 'לשבור להם את העצמות'.

רק ממלכתי שסוגד למדינה בצורה מופרעת מסוגל לדבר כך.

דבר ראשון, לא דיברתי על המדינה, אלא על אנשי בית אלאני77

דבר שני, אני כתבתי במפורש שאני לא מצדיק, אלא אומר שיש בדברים צדק.

דבר שלישי, אמנם נכון שלפושע שבא לגרש אדם מביתו יש דין של בא במחתרת, אבל מה נעשה שבעלי הבתים הסכימו להתפנות מרצון, וחבורת נערים לא קשורה, עברה על ההלכה ופרצה להם לבתים, שזה גזל גמור?

ואז זרועות האכיפה נשלחו והיכו בפושעים.

(כן, אני יודע שהניסוח קצת מוגזם, פשוט כדי שתקלטו)

דבר רביעי, לא התייחסת לכל שאר הטענות שלי מתחילת השרשור.

אני מדבר כגרע אך ורק על זה.משכנות הרועים

אני מצפה ממך לומר בקול ברור שאתה תומך בהתנגדות אלימה למגרשים (מה שכמובן לא שייך לכאן כי פה לא היה פינוי בכוח, אבל אני מדבר על מצבים בהם זה כן שייך, כמו שהיה בגוש קטיף וכדו').

בלי זה לא ניתן להמשיך.

אני לא אומר בקול ברור דבר שאני מסופק בו.אני77אחרונה

אני מסופק האם מותר להפעיל אלימות כנגד מגרשי יהודים.

וגם בלי זה ניתן להמשיך.

כי אני מאמין (ולא מסופק בזה כלל) בכל 13 העיקרים, ואני מקבל עלי עול מלכות שמים ועול מצוות.

אינני אומר דברים שנוגדים הלכות מפורשות, ואין לי ספק בנושאים שההלכה בהם מפורשת.

(ואם ברורה לך ההלכה גם בלי שתהיה מפורשת, זה לא מכריח שלי זה יהיה ברור, כי זה עניין של סברא, וכל מחלוקת בסברא, כשכל סברא היא אמת (ויש סברא של אמת-תינוקות שנשבו, אין ראיה שמות להרביץ להם), והשאלה היא רק איזו סברא מכריעה, היא מחלוקת לגיטימית ומותרת.)

מכיון שכך-אני אדם לגיטימי.

אם אתה רוצה להגדיר הגדרות חדשות לכופר ומומר, או למחלוקת לגיטימית-אתה מוזמן להקים יהדות חדשה, אני לא מצטרף.

(כל ההגדרות שנתתי-לקוחות מהרמב"ם, ולא ראיתי עד היום מישהו שחולק עליו.

(אמנם בעניין העיקרים יש דעות שונות, אבל כולם כמעט כלולים בעיקרים של הרמב"ם, ומלבד זאת, אף אחד מהם לא נכתב כפסק ממש, אלא כלימוד, כך שאין להם ממש אותו מעמד, מה גם שהרמב"ם הוא הנחשב מבינהם, כי היחיד שיש לו יתרון הלכתי על הרמב"ם זה השו"ע.))

טוב אז לא כופר ומומר אבל רוצחרמ"ג

לא דיברתי אישית על אף אחד!

אבל אם את הולכת על הגדרות אז ככה קוראים לבן אדם שמתיר דמם של אנשים אחרי עשרות לימודי לקח שיכל ללמוד מההסטוריה הקרובה מאד.

פינוי בתים מכל סוג שהם מחלישים את כוחה של ההתישבות היהודית בארץ- בזה אין ספק

בן אדם שמחליש את ההתישבות של עמ"י בארצו מגביר את כוחו של האויב- בזה אין ספק.

את הלכת על משוואות- שאי בתוצאות

שוב ניפוח והגזמה.אני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך ז' תמוז תשע"ב 22:10

רוצח הוא אדם שהרג נפש באופן ישיר, או ע"י כוחו, או ע"י שליח, או שהכניס (שוב-באופן ישיר, או ע"י כוחו, או ע"י שליח, או ע"י מילים) אדם למצב כזה שהוא בהכרח ימות (זה כבר לא ממש רצח, אבל נניח).

וע"פ החשבון שלך, בעצם כולנו רוצחים, כי כולנו אוכלים דברים לא בריאים, ולא שומרים על הבריאות כמו שצריך (למעט יחידי סגולה), ואין ספק שזה מחזק את תרבות ההתנהגות הלא בריאה.

ואין ספק שהתנהגות לא בריאה מביאה למוות מהיר יותר-אם ככה-כולנו רוצחים!

תפסיקו לנפח דברים ולקשר דברים בעלי קשר רחוק ביותר.

לא כל חוטא הוא מומר, לא כל טועה הוא כופר, לא כל מזיק הוא רוצח.

ואם תמצאי לו הגדרה חדשה, תיזהרי ביותר, כי לא כל הגדרה היא נכונה-וזה מסוכן. מסוכן מאוד.

יש כאן הוצאת שם רע (ובמקרה הטוב לשון הרע), צער וביזיון ליהודי, ולא סתם יהודי, אלא יהודי צדיק שיש בו הרבה תורה.

ותאמיני לי שגם הרב מלמד יודע את החישובים שעשית, אלא שהוא חושב שמה שהוא עשה יותר חכם ממה שאת חשבת לעשות.

הוא התכוון לשם שמים, ואת מתכוונת לשם שמים, וא"א להפוך כל מחלוקת קטנה לעילה למלחמה.

הוא פעל במסגרת ההלכה, ואת פעלת במסגרת ההלכה (עד שפגעת ברב ובאלו שלצידו).

אתם מוזמנים להציג כאן הלכה אחת שאוסרת להסכים להתפנות מחבל בא"י, כשבלאו הכי ברור שחבל ארץ זה יפונה.

ואגב, שוב למדת עליו גנות, למרות שהוא אדם מאמין וטוב, שראוי ללמד עליו זכות...

(נ.ב. אני בן.)

בלי קשר לשכונת האולפנה ולתוכן הדברים בכללותם,talr123

צרם לי דבר אחד שכתבת- "אתם נלחמים פה מול יהודים דתיים" .

מה, חילונים הם לא יהודים?? נגד חילונים מותר להילחם? חילונים הם אויבים שלנו?

סתם לתשומת ליבך...

(מבחינת "אויבים" אין הבדל בין דתיים לחילונים, כולנו יהודים באותה מידה..)

לא מדוייק בכלליזהר

ואכמ"ל.

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה