כמו הרבה אחרים אני עוקב בכאב רבבימים האחרונים אחרי הפורומים בכלל ואר"מ בפרט, כמו גם אחרי כל מה שקורה בגבעת האולפנא הסמוכה כ"כ ועל היהודים-נלחמים ביהודים-שנלחמים ביהודים.
יצא לי להכיר לעומק את אנשי ישיבת בית אל. רובם אנשים שמשקיעים את הנשמה בדברים שהם מאמינים בהם, כשגם האתר הזה (וקדמה לו - אוניית "ארץ הצבי") בין שאר הדברים האלה.
אם אני מסכים עם כל דבר שהם עושים? לא! יש פה פוליטיקה וכל מיני דברים שקיימים בכל חברה אנושית.
האנשים המדוברים (למשל יואל צור שנשרט היום, וכך גם כצל'ה ואחרים) השקיעו סכומים מכובדים בבניית השכונה הזו ופעלו (אולי לא נכון) ע"מ למנוע את מה שקורה בסופו של דבר.
יש הרבה מאוד אנשים שחלוקים על התוצאה הסופית של הסיפור הזה - הסכם. דעתי האישית אינה רלוונטית.
אפשר להבין את הכאב של הכותבים השונים פה על ההסכמים למינהם ועל כך שהובטח מאבק שבוטל בסוף.
מצד שני, לענ"ד - הועלו פה בפורום ציפיות לא מציאותיות בכלל.
לא הוגן לצפות מאנשים לתת יחס מסמפט למי שלהבנתם פועל נגדם ונגד היישוב.
לא הגיוני לצפות מיואל צור למשל או מהרבנית מלמד לעודד את מי שלהבנתה פועל נגדה ונגד מה שהיא מאמינה בו, או בלשונה - "שילכו להקים יישוב במקום אחר".
אני מבין לחלוטין את הכעס של הכותבים השונים פה על צורת ההתנהלות הזו, ובפורום - למעט הודעות שמכפישות את רב היישוב בצורה בוטה - השתדלנו לא למחוק ביקורת לגיטימית כלשונה.
בין השיטים גם שמעתי תלונות על צורות התייחסות מאוד מאוד קשות של המפגינים השונים לתושבי היישוב ועובדי המערכת. אפשר לחלוק עניינית ולא בצורה הזו.
משה
ערוץ 7 - הנהלת הפורומים.
נ.ב.
בשולי הדברים.
בעולם המודרני אף מקור מידע אינו אובייקטיבי (גם בעבר זה גם היה ככה אבל באופן סמוי יותר) וזה בסדר גמור בעיניי שערוץ 7 מציג את גירסת ישיבת בית אל ו"הקול היהודי" מציג את גרסת יצהר לארועים.