שאלה מהותיתיזהר

לאור הקלות הבלתי נסבלת של ביזוי ת"ח בפורום רציתי לשאול:

1. מה הגבולות שלכם? איזה דברים לא תעשו ולא תגידו, בשם המאבק על ארץ ישראל?

2. למה אתם נאבקים על א"י? מה המניע השורשי שלכם? האם אתם רואים את עצמכם באים מתוך תורה? פועלים עם אל? מקיימים את רצון ה'?

אין גבול למאבק על ארץ ישראל.אנונימי (פותח)

1. נעשה מה שצריך, כל מה שצריך כדי להגן על שלמות הארץ, ולמנוע חילול ה'.

2. כן. אנחנו רואים את עצמנו פועלים למען התורה, ומתוך התורה, ומקיימים (או מנסים לפחות) את רצון ה'.

עוד שאלות?

אינך רואה סתירה בין 1 ל-2?יזהר

האם ההלכה אינה גבול למאבק? האם תעברו גם על איסורי תורה בשם המאבק?

כבר עברו על איסורי תורה רבים בשם המאבק!אורח לא לרגע
אני יודע.יזהר

לכן אני שואל. לחדד את הדברים.

האם מותר לעבור גם על "לא תרצח"??פעמיים חי

אני רוצה תשובה של כן/לא....

אל תתחמקו לי בתירוצים של ביינישים.

בדיוק כמו שאנחנו רוצחים אותו- ככה הוא רוצח אותנו..פלוני0

כן ככה כולנו מרגישים, כל שח-מט שלו...

כאשר הוא אומר לנו לצאת למאבק נחוש ועיקש כנגד הפינוי- ולמסור את נפשנו למען מטרה זו- ואז הוא בסוף מבטל את כל מה שאמר וחוזר בו, ומגיע לידי הסכם מבוזה על ביבי...

אני לא בא להצדיק את כל המבזים תלמידי חכמים, ואני מסכים שזה חילול ה', ושזה איסור מהתורה- ולכן אני לא מבזה ואף מגנה את המבזים- אך להאשים אותם ברצח?!?!

בדיוק כמו שאתה מאשים אותם ברצח אתה יכול גם להאשים את הרב שליט"א ברציחת כל נוער עם ישראל.. בהשפלתנו ובביזויינו...

שנזכה לאחדות עם ישראל, ולא למריבות חד"צ בינינו ובין אחינו היהודים! אמן!

זו הגזמה שגובלת בביזוי ת"חשורש 44

לכתוב את השורה האחת לפני האחרונה שכתבתה.

ב.אני לא חושב שהבנת את דבריו

המציאות היא מורכבת,ובודאי איננו יודעים את כל הפרטים,התורה היא בראש סדר העדיפויות של הרב..

הרב לא זלזל ח"ו בנוערראש יהודי

מי שהקשיב לדבריו ולפרסומים בתקשורת- ידע שהרב זלמן עדיין ניהל מו"מ על אף הודעתו למאבק.

אם שמעת את השיחה שלו לאחר חתימת ההסכם, היית יודע שהכנתו של המאבק ע"י הנוער תרם מאוד לצד שלנו בהסכם והצליח לסחוט 300 דירות חדשות בבית אל- מה שלא היה קורה בלעדיו.

מי שחושב שארץ ישראל עולה על כל המצוות הוא טועה ובגדול. בתור אחד שנמצא בבית אל בד"כ, הזדעזעתי לראות שלטים וכתובות גרפיטי שבהם נכתב "פושעי ההסכם לדין", אם הרב זלמן פושע- אז כל הנערים החצופים הללו הם עבריינים ורשעים שונאי ישראל.

רק שהצעירים באו למטרה אחרתמשה

אילו היו מסבירים להם שזה עבור הסכם טוב יותר, לא היו באים.

ומכאן הכעס.

כןאנונימי (פותח)

זה כמו שתשאל חייל במלחמה- מה, אתה תאבק למען עם ישראל אפילו אם תצטרך להרוג את מי שמאיים עלינו?

"אין בדברים הנ"ל שום עידוד/ דירבון לעבור על החוק בשום אופן."

לא.התורה לא מתירה זאת ואלו דברים מסוכנים.מה שכתבתשורש 44

מה שכתבת זה אינו דבר שמותר ע"י גדולי ישראל והתורה(יש נימוקים לדברייך ??), ואינו נכתב ע"פ דעת תורה.מאבק על ארץ ישראל צריך לעשות לפי התורה.אם הוא לא נעשה לפי התורה מעבר לחילול החמור,הוא לא בשם התורה.

בכל דבר יש גבולותשורש 44

ההלכה עצמה מציבה גבולות.ולכן בודאי שמאבק ללא גבולות הוא בעצם עבירה על ההלכה כאשר ההלכה לא מאפשרת לעשות משהו למרות המציאות הקשה.

תסלחי לי!!! תביאי רב אחד שמתיר לקרוא לרב מלמד בוגדה' אוהב אותך

ופושע ומוות לבוגדים.

את משחקת באש!! ת"ח עקיצתן עקיצת עקרבה' אוהב אותך

ונישכתן נשיכת שרף.כדאי שתרגעי ומהר

הרב מלמד בגד בטהרת המשפחה, אין לו נאמנות.משפ' אלבה

הרב מלמד תמך ותומך באדם המכהן כרב היישוב בית אל ושמו שלמה אבינר.

הרב מלמד עצמו הזהיר את תלמידיו שלא להפנות אל אבינר שאלות בדיני אישות מפני שאבינר מכשיל את הרבים.

גדולי הדור פסקו נגד אבינר, הרה"ג אברהם שפירא והרה"ג מרדכי אליהו זצ"ל פסקו נגדו,

ביה"ד הרבני הממלכתי פסק נגדו לאחר שהוא התחייב להישמע להם.

אבינר מפר את פסקי הדין.

המשמעות היא שהציבור בבית אל מוכשל באיסורי כרת מדי יום ביומו.

בכל זאת הרב מלמד תומך בו, משתף אותו בכנסים ועשה עימו 'סולחה'.

אין ספק שהרב מלמד מודע היטב לכך שהוא מסייע לרב עבריין, ואין שום הסבר הגיוני לתמיכתו באדם הזה.

מי שבוגד בטהרה אינו נאמן בשמירה על ארץ ישראל.

את מבזה תלמידי חכמים.. אני מוחה על זהשואף לאור

שימו לבתות

מי שכתב את ההודעה הזו הוא ממשפחתה של האישה שהעלילה על הרב אבינר שליט"א את עלילת הדם הנוראה

אל תאמינו ואל תתנו במה להוצאת שם רע שכ"כ לא קשורה פה!

(הייתי חייבת להגיב כדי שלא יקרה שמישהו יקרא את זה ויחשוב שיש בדברים האלו טעם)

לא עלילה ולא נעלייםמושיקו

בשעתו (לפני 5.5 שנים) יצר איתי קשר ישיר אותו אחד שהרב הכשיל את אשתו.

זה במערכת הישנה, כך שאין לי גישה כרגע אל זה.

אבל הרב אבינר נכשל בהתרת איסור כרת

אתה מתכוון לרב דב ליאור שליט"איזהר

("הרב שלמה אבינר... מורה להתיר איסורים גמורים... שלא לשאול או לקבל מהנ"ל שום הוראה או הדרכה")

או אולי לרב יעקב יוסף שליט"א ? (כנ"ל)

בטח לרב שלמה פישר שליט"א? ("הרשע שלמה אבינר שהוא מכשיל בנות ישראל בחייבי כריתות")

אל תצטט ללא מקורותשואף לאור
מה הרב טל אומר על ההסכם?קחו עמכם דברים
פוליטיקאים יודעים לסתום את הפה כשצריךקטיף שנית
הפוליטיקאים של האיחוד הלאומי המציאו ת'הסדר הזה...אורח לא לרגע
זה לא ברור?יזהר

הרי הטעות היא שורשית. זה חלק מקריאה כוללת של המציאות.

אז לפי המשתמע מדברייך....קחו עמכם דברים

הרב טל טוען שאסור היה לחתום על הסכם אלא היה צריך להיאבק?

תראה,יזהר

מו"ר הרב טל לא דיבר על העניין, לאחר ההסכם.

לפני ההסכם הוא אמר שתכל'ס אין מה ללכת להאבק, כי זה לא אותו ראש. אנשים בראש של לחנך את הטועים, ואנחנו מבינים שיש כאן אויב, ולא "טועים". במלחמה כמו במלחמה, אתה לא יוצא לקרב אם אתה לא יודע שתרוויח מכך יותר משתפסיד. (זאת גם הסיבה שלא נלחמו בגוש קטיף, ואכמ"ל).

לא ראיתי פה שום ביזוי ת"ח, רק ביקורת עניינית.משכנות הרועים
הגישה הזו תוביל אתכם לאבדון - mark my wordsאנונימי (פותח)

איפה מסירות נפש? איפה 'תמים תהיה'? איפה הקנאות הטבעית והפשוטה לכבוד ה', לארץ ולתורה?

אם כל מה שיש ליד בנימין להציע זו בריחה מעימותים ופשרנות פוליטית - איך בדיוק תנחילו לדור הבא את תודעת המאבק?

היו מהפכות בעולם שהתחילו בקטן והתקדמו לדברים גדולים, היו מהפכות (כמו תחריר) שהיו ספונטניות ולא צפויות לחלוטין.

אבל מעולם לא שמעתי על מהפכה שביצעו מהפכנים שנרתעים ממאבקים קטנים, מהפכנים שתירצו את פחדנותם בדגירה לקראת הרגע הנכון. זה פשוט לא קרה מעולם.

כל התורה שלכם הפכה לחשבונות ע"ג חשבונות, אסטרטגיות ע"ג אסטרטגיות, כוונות טובות בלי שום דבר מוצק ביד.

אתה זורק סיסמאות ריקות.יזהר

מסירות נפש זה לא ללכת ראש בקיר.

כשמתרגשת צרה על עמ"י או על א"י, יהודי צריך לעשות מה שהוא יכול, אבל אין עניין שיעשה מה שהוא לא יכול.

מסירות נפש זה לא רק הפגנות ומכות עם יסמניקיםיהודיזההכי אחי

מסירות הנפש על התורה היא יום-יומית - בכל דבר שעושים בחיים. אדם שחי את התורה ואת מצוותיה, ופועל לפי השכל הישר, יֵדע למסור את הנפש גם על מצוות יישוב ארץ ישראל וגם על קידוש ה' ועל כל מה שמשמח את ה' יתברך - כשיהיה בכך צורך ותכלית.

אין שום מטרה בחינוך למיליטנטיות חסרת דעת ונטולת מטרה.

לסיום, אני מצטט מהמסילת ישרים למאור עינינו, ר' משה חיים לוצאטו: (פרק כ)

"...והנה מה שצריך להבין הוא כי אין לדון דברי החסידות על מראיהן הראשון, אלא צריך לעיין ולהתבונן עד היכן תולדות המעשה מגיעות, כי לפעמים המעשה בעצמו יראה טוב, ולפי שהתולדות רעות יתחייב להניחו, ולו יעשה אותו יהיה חוטא ולא חסיד.

...

נמצאת למד שהבא להתחסד חסידות אמיתי צריך שישקול כל מעשיו לפי התולדות הנמשכות מהם, ולפי התנאים המתלוים להם לפי העת לפי החברה לפי הנושא ולפי המקום, ואם הפרישה תוליד יותר קידוש שם שמים ונחת רוח לפניו מן המעשה יפרוש ולא יעשה. או אם מעשה אחד במראיתו הוא טוב, ובתולדותיו או בתנאיו הוא רע, ומעשה אחד רע במראיתו וטוב בתולדותיו הכל הולך אחר החיתום והתולדה שהיא פרי המעשים באמת, ואין הדברים מסורים אלא ללב מבין ושכל נכון, כי אי אפשר לבאר הפרטים שאין להם קץ, וה' יתן חכמה מפיו דעת ותבונה"

ובפרק יח:

"מדת החסידות צריכה היא באמת לביאור גדול, כי מנהגים רבים ודרכים רבים עוברים בין רבים מבני האדם בשם חסידות, ואינם אלא גולמי חסידות בלי תואר ובלי צורה ובלי תיקון, ונמשך זה מחסרון העיון וההשכלה האמתית אשר לבעלי המדות ההם, כי לא טרחו ולא נתיגעו לדעת את דרך ה' בידיעה ברורה וישרה, אלא התחסדו והלכו במה שנזדמן להם לפי הסברא הראשונה, ולא העמיקו בדברים ולא שקלו אותם במאזני החכמה.

...

אך מציאות החסידות עצמו הוא דבר עמוק מאד להבינו על נכון, והוא מיוסד על יסודות חכמה רבה ותיקון המעשה בתכלית אשר ראוי לכל חכם לב לרדוף אחריו, כי רק לחכמים להשיגו באמת, וכן אמרו ז"ל (אבות פ"ב): לא עם הארץ חסיד."

כאילו שהרב טל לא חתם בעצמו על הסכם..יהודי קטן
לא חתם על שום הסכם.יזהר

הוצאת שם רע נפשעת. אתה מוזמן לעיין שדו"ח מבקר המדינה, על התנהלתו המנהלת מול תורת החיים. כשתסיים, תחזור אלי.

מתנצל נבדק מחדש..יהודי קטןאחרונה

צודק הוא לא חתם דברתי אם אותו מקור והבנתי אותו שלא כשורה..

קידשתי את ה' ובשמו את הארץרמ"ג

מתוך כח זה אני יעשה כל מה שה' מתיר לעשות. [כן, כן גם מלחמת אחים איפה כתוב שצריך לקדש את ה'אחדות' המדומה הזאת?]

אסור ליהודי לקדש שום דבר מלבד את ה'. לא את האחדות, לא את הארץ ולא את התורה קוראים לזה ע"ז.

שטויות.יזהר

הקב"ה השרה שכינתו על דברים שונים בעולם, ומתוך כל האציל עליהם מקדושתו ויש להם קדושה עצמית.

ביניהם: הארץ, התורה, וגם האחדות, כשהיא נעשית בצורה נכונה וסביב התורה.

לא הבנת נכון את דברירמ"ג

קידוש= ה-קדוש [בה"א הידיעה] ואין בלתו.

שנא': ה'רב.

לא הבנתי כי זאת באמת טעות במושגיםיזהר

לקדש - לרומם/להבדיל.
קידוש ה' - אין דבר כזה. אין ביכולתנו לקדש את ה' ולא לחללו, שכן הוא אין סופי ולא משתנה כלל ממעשינו.

קידוש השם - כך צריך לומר. ביכולתנו לקדש את שמו (=גילוי כבודו) של הקב"ה (או לחללו) בעולם. 

אתה שם לב שאתה מכליל את כולם?מניי770
איפה הכללתי?יזהר

אם באמירה שיש טעות במושגים - לא הכללתי, אלא אמרתי שהיא קיימת, ורמ"ג טעתה בה.

ואם ביכולת של כל אחד ואחד לקדש שם שמיים - זוהי הכללה נכונה, לכל מי שנולד לאם יהודיה.

טוב כך את הכוונה שלי ושים אותה על איזה מילה/ביטוירמ"ג

שבא לך.

עכשיו הבנת?

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה