הצעה לפתיחת פורום חדשאנונימי (פותח)

בס"ד

שלום רב,

אני נהנה מאוד לקרוא את הפורומים באתר. ברצוני להעלות הצעה לפורום חדש שעשוי לעניין את הקוראים.

בקבוצת "משפחה וזוגיות" יש מספר פורומים: הריון ולידה, לקראת נישואין, נשואים טריים והורות. ברצוני להוסיף פורום "זוגיות ללא ילדים" המיועד לאנשים שאו שמחפשים בן\בת זוג שגם הם אינם רוצים ילדים, או כבר נמצאים בזוגיות או (כמוני) נשואים, ושני בני הזוג אינם רוצים ילדים אי פעם.

הפורום מקביל לפורום "נשים שלא רוצות ילדים" בתפוז http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1105 רק פתוח לציבור הציוני (דתי וגם חילוניים).

אשמח להתייחסותכם. ברצון אנהל בעצמי את הפורום, או שתמנו כל מנהל אחר שמתאים לכם,

בכבוד,

דני

למה שיפתחו דבר כזהמרדכי

בס"ד

ערוץ 7 הוא אתר דתי שהולך על פי התורה.

לעומת זוג נשוי שאינו רוצה ילדים יש בזה בעייה הלכתית מסויימת.

אני לא חושב שצריך לפתוח על זה פורום, אלא ללכת לשאול רב.

^^כתר הרימון

אם כבר, אז צריך פורום לבעיות פוריות.

מרדכי.גם בלא לשמוע שופר"יש בעייה הלכתית מסויימת"?רות פורר

יש מצוה על קרביזההכי להוליד ילדים. זהו זה. ממש עמו שיש מצוה לשמוע שופר בראש השנה.

אז תלך לשאול רב אם אפשר לא לשמוע שופר בר"ה?

תסכים שיכימו פורום של מיני כאלה שלא רוצים לשמוע שופר?

יש פה כמה שישמחו לקבל את הילדים שאתם לא רוצים.....איזה טוב ה'!!!!
אני נחרד מעצם המחשבה!אנונימי (פותח)

בס"ד 
אני נחרד מעצם המחשבה שנוליד ילדים ונמסור אותם לאחרים. מובן מאליו שאי"ה ואשתי תהרה למרות כוונתנו שלא - נגדל את הילדים בעצמנו, ובאהבה רבה.

וכמובן - מאחל פריון והצלחה לכל מי שרוצים בכך ואינם מצליחים.
ומה אעשה שנפשי חשקה בתורה?אנונימי (פותח)

בס"ד
שבוע טוב לכולם. ראשית כדאי אולי שאציג עצמי, במגבלות האנונימיות. רו"ח במקצועי (סטאז'ר), נשוי מזה מספר חודשים, עובד במידת הצורך ובזמני הפנוי לומד ככל יכולתי.

הסיבה שאיני רוצה ילדים אינה ח"וח ממניעים אנוכיים אלא ממניעים של לימוד תורה. ברור שלא ניתן לגדל ילדים מבלי להקדיש להם זמן בעצמי, ואני את כל זמני הפנוי רוצה להקדיש ללימוד.

ניתן לאמר שאיני רוצה ילדים מאותם טעמים של בן עזאי (יבמות סג\ב). להזכיר:
"תניא, רבי אליעזר אומר: 'כל מי שאין עוסק בפריה ורביה - כאילו שופך דמים, שנאמר: 'שופך דם האדם באדם דמו ישפך', וכתיב בתריה: 'ואתם פרו ורבו' ...
בן עזאי אומר: כאילו שופך דמים וממעט הדמות, שנאמר: 'ואתם פרו ורבו'.
אמרו לו לבן עזאי: 'יש נאה דורש ונאה מקיים, נאה מקיים ואין נאה דורש, ואתה נאה דורש ואין נאה מקיים?!'
אמר להן בן עזאי: 'ומה אעשה שנפשי חשקה בתורה? אפשר לעולם שיתקיים על ידי אחרים.' " 

הפתרון של בן עזאי היה שונה משלי. בן עזאי פרש לגמרי מאשתו* בעוד אני רוצה לקיים עם אשתי חיי משפחה יהודיים - רק ללא ילדים. בכל אופן - קטונתי מלהשוות עצמי לבן עזאי, ולכן אפסיק כאן.

שאלתי את הרב שלי ולאחר שיחות רבות הוא קיבל שעמדתי תואמת את ההלכה - ובלבד שאכן אקדיש זמני ללימוד. במלים אחרות - חובת ההוכחה עלי: אם אלמד - טוב עשיתי, ואם אתבטל - ללא דיחוי עלי לקיים פרו ורבו.

נועצתי בחבר וכל מה שהוא אמר לי זה שאני (ציטוט) "כלב חסר רגישות והתחשבות". לא ברור לי במה אני צריך להתחשב בו - כי יש לו ילדים, אבל בכל אופן גם החבר לא יכול להכחיש שאני בקיא יותר מכל שאר החברים שלנו, ואכן מקדיש מירב זמני ללימוד (חוץ מהזמן הנדרש לעבודה - שכסטאז'ר לצערי ממש לא מועט).

חוץ מהרב, מהחבר ומאשתי - אף אחד בסביבתנו לא יודע על ההחלטה בנוגע לילדים. 

ברור לי שהחלטתי שונה מהמקובל. אבל לע"ד בהתחשב ביכולות האישיות שלי וברצוני ללמוד - הדבר נכון לביצוע גם מבחינתי - וגם ומעל הכל - הלכתית.

----
* יש הטוענים שבן עזאי כלל לא נישא, למרות שהתארס לביתו של רבי עקיבא. אני בטוח בכך שנישא ואז פרש מאשתו - אבל זה כבר נושא לדיון אחר.
וואו , זה נוראנושי104
??? מוכנה לפרט למה?אנונימי (פותח)
פשוט.. תטפל בעצמך . בדחוף .נושי104
אני חושב שאתה טועה -מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י' תמוז תשע"ב 22:26

בס"ד

הרב אליעזר מלמד מביא בספרו פניני הלכה כל מיני דוגמאות עד כמה מצוות פרו ורבו היא מצווה חשבוה, עוד יותר מלימוד תורה.

1 - מצוות פריה ורביה 
כפי שידוע, המצווה הראשונה שנכתבה בתורה היא מצוות פרו ורבו, שנאמר בפרשת בראשית (בראשית א, כח) : "ויברך אותם אלהים ויאמר להם אלהים פרו ורבו ומלאו את הארץ וכבשוה, ורדו בדגת הים ובעוף השמים ובכל חיה הרומשת על הארץ", ועוד נאמר בפרשת נח (בראשית ט, א) : "ויברך אלהים את נח ואת בניו, ויאמר להם פרו ורבו ומלאו את הארץ" 

לפני שנרחיב את הדיבור על החשיבות הגדולה של המצווה הזו, נבאר מעט את גדריה. אמרו בית הלל במשנה במסכת יבמות (יבמות סא, ב), שכדי לקיים את מצות פרו ורבו, חייב אדם שיהיו לו לפחות בן ובת. אמנם לפי דעת בית שמאי, דווקא בשני בנים זכרים מקיימים את המצווה, אך להלכה לא נפסק כן, ורק כאשר יש לאדם בן ובת, הרי הוא מקיים את מצות פריה ורביה. ועוד תנאי חשוב להזכיר, שרק אדם שהוליד בן ובת שמסוגלים להוליד מקיים את המצווה, אבל אם אחד מהם עקר, לא קיים את המצווה, עד שיהיו לו בן ובת המסוגלים להוליד (שו"ע אה"ע א, ה) 
וכמובן צריכים להוסיף ולומר, שאמנם על ידי בן ובת מקיימים את מצוות התורה - 'פרו ורבו', אבל אמרו חכמים שמצווה להרבות בבנים ובבנות עד כמה שאפשר 

העולם הזה מיוסד על הבחירה החופשית הנתונה לכל אדם, לפעול לתיקון העולם או חס וחלילה לחורבנו. וממילא ברור שעל כל אחד ואחד מוטלת אחריות אישית על עצמו, על המין האנושי ועל העולם כולו, ואם זכה לפעול למען קיומו ושיכלולו של העולם, הרי הוא נעשה שותף כביכול עם הקב"ה בבריאת העולם, דומה שמכל תרי"ג המצוות שבתורה, המצווה שמבטאת בצורה הגלויה והברורה ביותר את השותפות שלנו בתיקון העולם, היא מצוות פרו ורבו, וחינוך הילדים שממילא מסתעף ממנה 

כך כתב השולחן ערוך בהלכה הראשונה בחלק אבן העזר : "חייב כל אדם לישא אשה כדי לפרות ולרבות. וכל מי שאינו עוסק בפריה ורביה, כאילו שופך דמים וממעט את הדמות וגורם לשכינה שתסתלק מישראל" 

2 - מצווה להרבות ילדים 
כבר הזכרנו שמצוות פריה ורביה היא המצווה הראשונה שנזכרה בתורה, וכמובן אין זה מקרה, ודאי יש בכך כדי להראות לנו איזה ערך מייחסת התורה למצווה זו 
אמנם מצד חיוב המצווה 'פרו ורבו', מי שיש לו בן ובת הראויים להוליד קיים את המצווה, אבל אמרו חכמים שככל שהאדם מוליד יותר ילדים כך הוא מקיים את המצווה בהידור גדול יותר, שזהו רצונו של הבורא, שנעסוק בישובו של עולם 
וכן כתב הרמב"ם (רמב"ם, הלכות אישות טו, טז) : שאע"פ שקיים אדם פריה ורביה בבן ובת, הרי הוא מצווה מדברי סופרים שלא יבטל מלפרות ולרבות כל זמן שיש בו כח, שכל המוסיף נפש אחת מישראל כאילו בנה עולם. וכך אמרו חכמים (יבמות סא, ב ; סב, ב), שאדם שנולדו לו בן ובת ונפטרה אשתו, ישתדל אף הוא לישא אשה אחרת ולהוליד עוד ילדים. ושני טעמים לדבר. ראשית, משום שככל שיהיו לאדם יותר בנים ובנות, הרי הוא מקיים מצווה זו בהידור גדול יותר, שנאמר (קהלת, יא, ו) : "בבוקר זרע את זרעך ולערב אל תנח ידך, כי אינך יודע אי זה יכשר - הזה או זה, ואם שניהם כאחד טובים". שנית, משום שהמצב הטבעי של האדם הוא להיות נשוי, שנאמר (בראשית ב, יח) : "לא טוב היות האדם לבדו", וכל אדם שאין לו אשה שרוי בלא שמחה ובלא ברכה ובלא טובה (יבמות סב, ב) 

עוד צריך לדעת, שאדם שהוליד בן ובת עדיין לא בטוח שיקיים למעשה את מצוות פרו ורבו. משום שהמצווה מתקיימת רק אם בנו ובתו מתחתנים ויולדים לכל הפחות אחד בן והאחר בת, ואין זה משנה אם הבן הוליד את הנכד והבת את הנכדה או להיפך הבן את הנכדה והבת את הנכד. אבל אם למשל, הבן נפטר לפני שהספיק להתחתן, או שהתחתן אך לא נולדו לו ילדים, אף שהבת תתחתן ותוליד בן ובת, הסבא לא קיים מצוות פרו ורבו. משום שרק ילד אחד שלו ממשיך את זרעו, ונחשב הדבר כאילו הוליד בת בלבד. בקיצור, כדי לקיים את המצווה צריך שלכל הפחות יהיו לאדם בן ובת שיולידו לכל הפחות בן ובת, ואין זה חשוב אם לבן יוולד בן ולבת בת או להיפך, העיקר ששניהם ימשיכו את זרעו, בבן ובת (שו"ע אה"ע א, ו). בהלכה זו טמונה אולי עוד סיבה, מדוע חכמים המליצו שלא להסתפק רק בקיום המזערי של המצווה, של הולדת בן ובת בלבד, וזהו שנאמר: "כי אינך יודע איזה יכשר - הזה או זה" 

נדמה שבדורנו, דור שלאחר השואה, נוספו עוד כמה טעמים למצווה זו. שונאינו ימח שמם, רצחו שליש מבני עמנו ואנו הנותרים צריכים להשלים את החסר, להציב להם זכרון, לומר לעולם כולו, שלא יצליחו לפגוע בנו, וככל שיענו אותנו כן נרבה וכן נפרוץ. לא משנה מאיזה חוג, דתיים או חילוניים, ימנים או שמאלנים, ספרדים או אשכנזים, העיקר שיהיו עוד יהודים בעולם, ועם ישראל יגדל. זוהי התשתית לגילוי כל האידאלים הגדולים שבתורה 

3 - ערכה המרכזי של המצווה 
בתלמוד במסכת ברכות (ברכות י, א) מובא מעשה המביע בצורה חריפה מאוד, את הערך המרכזי שיש למצוות פרו ורבו על פי התורה, ושכל מי שמרצונו החופשי אינו מקיים מצווה זו, אפילו יהיה צדיק גדול, אין לו חלק לעולם הבא 
וכך מובא בתלמוד : ויהי בימים ההם, חלה חזקיהו למות 
ויבוא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו : כה אמר ה' , צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה. ומבארת הגמרא, שכפל הלשון : מת אתח ולא תחיה, בא לומר, שמת אתה בעולם הזה ולא תחיה לעולם הבא 
וכדי שנבין היטב את מלוא משמעותה של הבשורה המרה הזו, חייבים אנו לזכור, שלא היה כמעט מלך צדיק כחזקיהו אשר קרב את כל ישראל אל התורה והמצוות, עד שאמרו שבדורו לא נמצאו תינוק ותינוקת מדן ועד באר שבע שלא היו בקיאים בהלכות המסובכות של טומאה וטהרה. ואף על פי כן בא ומודיע לו ישעיהו הנביא, מת אתה בעולם הזה ולא תחיה לעולם הבא 

כמובן שנזדעק המלך חזקיהו ושאלו, מדוע נגזרה עלי גזרה קשה שכזו, ענה לו ישעיהו מפני שלא נשאת אשה ולא עסקת בפריה ורביה. ענה לו חזקיהו, הרי לשם שמים לא נשאתי אשה, שראיתי ברוח הקודש שעתידים להוולד לי ילדים רשעים, ולכן לא רציתי לשאת אשה ולהולידם, ענה לו ישעיהו הנביא : את חשבונותיו של הקב"ה אתה לא צריך לעשות, אלא הואיל ומוטלת עליך מצווה להוליד בנים, חובתך להתחתן ולהוליד בנים ואפילו אם יהיו רשעים גמורים 

סופו של דבר הצליח חזקיהו בכח תשובתו לבטל את הגזרה והוסיפו לו עוד חמש עשרה שנים על שנותיו, ובהם נשא אישה והוליד בנים, ואמנם כן, בנו, מנשה המלך, היה רשע גמור, חטא והחטיא את ישראל. אבל מכל מקום שושלת זרע מלכות בית דוד נמשכה דרכו, והרבה צדיקי עולם יצאו מצאצאי חזקיהו המלך דרך בנו הרשע, מנשה. ולעניינינו, צריכים אנו ללמוד ממעשה זה עד כמה חשובה מצוות פרו ורבו, שגם מחשבה טובה כמחשבתו הראשונה של חזקיהו המלך אינה יכולה לעמוד בפניה.

(מקור)

אני יענה לך עניינית למרות שלא מגיע לךאיזה טוב ה'!!!!

נניח שההחלטה שלך נכונה הלכתית לגביך - האם אתה חושב שזו הדרכה לרבים או רק ליחידי סגולה שכמוך?

בהנחה שאתה מסכים שזו הדרכה רק לצדיקי עולם שכמוך האם אתה חושב שזה מצדיק לפתוח פורום עבור 2.5 הצדיקים הטהורים הללו?

האם אתה יותר עסוק בתורה מאשר הרב מרדכי אליהו, רב אברום שפירא, הרב ש"ך זצוק"ל ויבל"א הרב אלישיב, הרב ליאור, הרב זלמן מלמד, וכו' שכן עסקו בפריה ורביה ובכ"ז מצאו זמן גם לעסוק בתורה?

והשאלה האחרונה - אם אתה מקדיש את כל עיתותיך לתורה אז מתי מצאת זמן לכתוב את הודעתך בפורום?!?!?!?!

^^^^ ה' ירחם...ענבל

בס"ד

אם כולם יהיו כמוך מי יביא ילדים לעולם?

למה אתה יותר צדיק מאחרים?

יש המון אנשים שלומדים ומוצאים זמן להביא ילדים.

זה תירוץ שאני ממש לא מבינה מי התיר לך בגללו לא להביא ילדים.

תלך לרבנים מגדולי הדור ונראה מה הם יענו לך..

ה' ישמור.

(אגב, על פי היהדות יש בעיה ענקית עם אמצעי מניעה וכו' אז אם אתה מתכוון לחיות עם אשתך חיי משפחה נורמטיבים אני לא רואה איך היא לא תיכנס להריון... אבל יש סיכוי שיש פשוט דברים שאני לא יודעת.)

נ.ב. זה גם סתם נותן לגיטימציה לדברים כאלו...

ופרו ורבו זאת מצווה דאוריתא.. לבנים!

ככה שהפורום בתפוז עם כל זה שזה מבחיל הוא לפחות הלכתית פחות בעיתי...

תשובות להערותיך העניניותאנונימי (פותח)

• נניח שההחלטה שלך נכונה הלכתית לגביך - האם אתה חושב שזו הדרכה לרבים או רק ליחידי סגולה שכמוך?
    = לע"ד במרבית המקרים מצוות פרו ורבו גוברת. עם זאת קיימים מקרים (בנוסף למקרה שלי עצמי) בהם הדבר הנכון  הוא לא לקיים מצוות פרו - ובלבד שהדבר אכן נעשה לשם שמיים.

• בהנחה שאתה מסכים שזו הדרכה רק לצדיקי עולם שכמוך האם אתה חושב שזה מצדיק לפתוח פורום עבור 2.5 הצדיקים הטהורים הללו?
    = ממש לא הגדרתי עצמי צדיק, ובוודאי שלא טהור. עם זאת, כפי שכתבתי כבר - בשביל לדבר עם עצמי חיוך איני צריך פורום. מקבל שהפורום מיותר.

• האם אתה יותר עסוק בתורה מאשר הרב מרדכי אליהו, רב אברום שפירא, הרב ש"ך זצוק"ל ויבל"א הרב אלישיב, הרב ליאור, הרב זלמן מלמד, וכו' שכן עסקו בפריה ורביה ובכ"ז מצאו זמן גם לעסוק בתורה?
    = נקודה חשובה. דווקא מכיוון שאיני מתקרב לרמתם לא אוכל גם ללמוד כנדרש וגם לטפל בילדים.

• והשאלה האחרונה - אם אתה מקדיש את כל עיתותיך לתורה אז מתי מצאת זמן לכתוב את הודעתך בפורום?!?!?!?!
    ציפיתי לשאלה זו חיוך גדול
    אכן, מעט מאוד אני מקדיש כאן - ורק עקב חשיבות ההחלטה

רק לגבי המשפט האחרון שכתבתאיזה טוב ה'!!!!

כתבת בהודעתך הראשונה שאתה נהנה לקרוא פה בפורומים. הגדלת לעשות ואף הפנית לפורום אחר בתפוז.

את מעט הזמן (כהגדרתך) שאתה משקיע בפורומים יכולת לנצל כדי להשקיע בילדים.

ילדים לא גוזלים מזמנך היקר יותר מאשר הגלישה בפורומים.

אם אתה באמת צדיק אזי בחישוב פשוט למרות שאתה עובד במשרה מלאה וגם אילו היו לך ילדים יכולת להשקיע לפחות 3 שעות ביום בלימוד תורה.

אם זה לא מספיק לך הייתי מוותר על העבודה ולא על הילדים.

שבוע טוב!אבא שמואל

לא ברור לי איך בכלל יש לך הה"א של דמיון (שלא לדבר על השוואה) לאדם ש"ממית עצמו באהלה של תורה" שהוא "פַּת בַּמֶּלַח תֹּאכֵל וּמַיִם בַּמְּשׂוּרָה תִּשְׁתֶּה וְעַל הָאָרֶץ תִּישָׁן וְחַיֵּי צַעַר תִּחְיֶה וּבַתּוֹרָה אַתָּה עָמֵל." בשביל זה אין צורך להיות רו"ח.

"אני רוצה לקיים עם אשתי חיי משפחה יהודיים" אני הייתי מנסח את זה כך: אני לא יכול להתמודד עם היצרים שלי ולכן "דיינו שמצילות אותנו מן החטא".

עמדתך אינה תואמת את ההלכה ואף מנוגדת אליה, גם אם 1000 "רבנים" יאמרו לך שהיא כן תואמת את ההלכה.

ד"א, מה כ"כ מחריד במחשבה למסור את ילדיך לאחר כדי שתוכל להתמסר ללימוד התורה?

ונק' נוספת למחשבה: ודאי אין אתה מחשיב שיטוט בפורומים כביטול תורה, זה אולי מסביר את סוג "הרב" שענה מה שענה..

רפואה שלימה!

שבוע טוב ומבורך גם לךאנונימי (פותח)
בס"ד
* לא טענתי מעולם שאני ממית עצמי באהלה של תורה. הסיבה שאיני עושה כך (ממית, לא טוען) היא שאני מאמין גדול ב"אהוב את המלאכה". כפי שטענתם לגבי גדולי תורה רבים - בכל הדורות אנו רואים שלא היתה התחמקות מעבודה, ואסור לשכוח ש"בזיעת אפיך" גם הוא צו התחלתי, הרבה לפני ימי א"א והברית עימו. אני מניח שתחלוק עלי בנושא - אבל אני לא רואה בפו"ר צו אלא היתר חשוב של הקב"ה לברואיו. אם חשוב לך - אוכל להביא סימוכין בנושא, של גדולים ממני שאף הם סברו כך (אם כי מעבר לפרשנותם, הם כן קיימו פו"ר). בנוסף - כשנשאתי את אשתי התחייבתי לדאוג לפרנסתה. גם לכך יש חשיבות.
רק בשל זהירות אוסיף שאולי כל זה רק תירוץ, שמכסה על שאיני חזק מספיק להפוך לתלמיד. סתם מחשבה...

* הערתך בנוגע ליצרים בזויה בעיני ואינה ראויה לתגובה. אני מקווה שלאחר להט הכתיבה אינך רואה עוד את הדברים כך.

* הטיעון שלך שגם אם 1000 רבנים יצדדו בי עדיין אין דעתי תואמת את ההלכה רק משחק לטובתי. מה שאתה אומר הוא "בגדי המלך החדשים", כלומר יש אמת ויש פרשנויות, וכמות המצדדים בפרשנויות כלשהן אינה עושה אותן אמת - לפעמים דעת מיעוט היא הצודקת. אני מסכים איתך שמרבית האנשים ראוי שיקיימו פו"ר, אבל לדעתי קיים מיעוט לגביו עדיף שילמדו, אף אם הם נשואים ומפרנסים.
מעבר לכך שאני סבור שאני צודק - לאחר דיונים ממושכים בנושא הרב שלי סמך ידיו על דברי.

ודאי שאני מחשיב שיטוט בפורומים כביטול תורה. לכן אני ממעט בכך. תשובה מלאה יותר עוד רגע, בתשובתי המסכמת לכולם.
"אהוב את המלאכה"אבא שמואל

א. בפשטות "מלאכה" היא מלאכת כפיים, צריך דמיון מפותח מאד כדי לראות את הכיוון שלך בחיים - להיות רו"ח ככזו מלאכה שאותה נתבקשנו לאהוב. [אדרבה, אם בראיית חשבון ניתן לראות 'מלאכה' עאכו"כ יש לראות כמלאכה גידול ילדים!!]

ב. אם זכרוני לא משטה בי "בזיעת אפיך" - זו קללה ולא ציווי.

ג. "אני לא רואה בפו"ר צו ... אם חשוב לך - אוכל להביא סימוכין" - אשמח להחכים.

ד. "כשנשאתי את אשתי התחייבתי לדאוג לפרנסתה." - התחייבת גם עוד כמה דברים שלא עולים בקנה אחד עם ביטול פר"ו.

ה. הערתי בנושא היצרים לא כוונה באופן אישי אליך, אלא לטענה שהעלית. ונראה לי שאני מכיר את המציאות די טוב..

ו. אמנם אכן קשה לי עם דרכו של בן עזאי, ואיני מבין כמוהו, ועם זה ברור לי שרק התמסרות מוחלטת באופן של "ממית עצמו" יכולה לשחרר מהמחויבות לישוב העולם. לא יעלה על הדעת שאני אקח חלק פעיל בחיים מחוץ לבית המדרש, כגון עבודה וחיי משפחה, ורק מתי שמתאים לי להשתחרר מעול הילדים פתאום אני "עסוק" בתורה.

ז. כנראה אתה לא מספיק ממעט בשיטוט אם הגבת פעם אחר פעם לדברי הבל שלי.

ושוב, רפואה שלימה! [חייב לציין שלכל הפחות אתה מעורר (לפחות בי) הרהורי תשובה] 

לכאורה יוצא שבן עזאי מסכים שהוא נחשב כשופך דמיםשמואלג

אבל הוא לא יכול "לשלוט" בעצמו....

ובכ"ז קבל את הסיפור הבאalezish

קידושין באזור דף ל

משתבח ליה רב חסדא בדרב המנונא לרב הונא דאדם גדול הוא,אמר לו כשיבוא לכאן תקרא לי ואפגשהו(לא זוכר את המשפט בארמית-למדתי את זה לפני שבוע). כשהגיע שאל רב הונא את רב המנונא-אמאי לא פריסת סודרא(למה אתה לא שם טלית) אמר ליה כי לא נסיבנא(כי אל התחתנתי), אמר ליה אל תחזור לפני עד שתשא אישה(כנ"ל לא זוכר לשון מדויקת בארמית)

בקיצור בסוגייה שם עולה שכל גדולי האמוראים נשאו אישה ורק בן עזאי נשא אישה, ראה שלא יכול והתגרש, אבל עדיין חייב לנסות לפחות, בטח אתה שלא כל חייך בתורה אלא גם עוסק בפרנסה.

הצעה לפתיחת פורום חדשאיזה טוב ה'!!!!

דתיים שרוצים לאכול חזיר

חחח... אתה רשע מרדכי

בכוונה שמתי את זה בשרשור נפרדאיזה טוב ה'!!!!

ומישהו (אהמ... אהמ....) החליט לשרשר את זה לפה

אני מנסה לעשות טוב - ואתה לועג לי ולאמונתי?אנונימי (פותח)

בס"ד

טוב, מההצעה להקים פורום חדש ברור שירדתי. מרגע שאין קהל מתאים - אין טעם בפורום. (להתכתב עם עצמי אני יכול גם לבד )

אבל בנוגע לעצם ההחלטה לא להביא ילדים - איני חושב שצריך ללעוג לי כך. אכילת חזיר אסורה באיסור חמור שהוא יהרג ובל יעבור - ולא כך פרו ורבו. עאכ"ו שאני מונע מעצמי ילדים למען מצווה אחרת שהיא לימוד תורה.

בנוגע להערותיך העניניות בנושא - אענה מתחת למסר המכיל אותן.

הערה: לאכול חזיר זה לא [!!!!!] ביהרג ואל יעבורדביר א.מ
כמובן שהלכתית הצדק עימך, אבל מספיק מסרו נפשם שלאאנונימי (פותח)
לעבור על איסור זה.
כמדומני שאין לכך מקום בצורה רשמיתמשה

זה שזה קורה אצל אנשים מסויימים  מסיבות מורכבות זה נכון. אבל משהו רשמי - לא אמור להיות.

נראה לי שזו מציאות חריגה (ב"ה), שאין עניין לעודד..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י' תמוז תשע"ב 22:47

גם אם לך באופן אישי יש הצדקה, (ואני מסופק האם זה המצב).

באופן אישי הייתי מציע לך לבדוק האם באמת אין לך אפשרות אחרת לארגן את הזמן ללימוד. (לצמצם את זמן העבודה או לעבור להיות אברך כולל, אולי לאשתך יש נכונות להשקיע יותר בגידול הילדים ולצמצם את חלקך למינימום הנדרש, אולי יש לך עיסוקים לא חיונים שאפשר לוותר עליהם).

כמדומני שגדולי השקדנים בדור הם אבות לילדים. (מן הסתם לנשותיהם יש חלק רב בגדילתם בתורה)..

מה הקשר בין כל הדיון הזה לפורום משוב? כתר הרימון
נתנו לו משוב על דעותיו המקולקלות..~א.ל

ולכותב:

צר לי,

אך אתה אכן אנוכי. נסיונות השכנוע שלך מועילים רק לך.

לומר שאתה רוצה להקדיש זמן ללימוד ולא מעוניין עקב כך בילדים אף פעם

זו אנוכיות. ולמה?

אתה רוצה להתגדל בתורה על חשבון ההפך מהתורה

אז היכן התורה שאתה כ"כ חפץ בה?

כנראה שזו לא הנקודה...

נראה לי כדאי לנעול ואפילו למחוק-משה ר-

א. כי זה לא שייך לפורום.

ב. כי זה שרשור מטומטם, שלא שווה יחס...

תשובה מסכמת לכולם. ויותר לא אגיב בנושא.אנונימי (פותח)
* הדיון נמצא בפורום משוב כי תחילתו בהצעה שלי לפתוח פורום בנושא. לא ציפיתי לתגובות מרובות כל כך.

* ירדתי מנושא הפורום, ואיני קורא לאחרים לעשות כמוני מהטעם הפשוט שאני סבור כמוכם שמרבית האנשים עדיף שיעסקו בפו"ר. רק אני גם סבור שישנם יחידים כמוני עבורם נכון הלכתית שבהיותם נשואים ומפרנסים - יוותרו על מצווה זאת ותחת זאת יקדישו זמנם ללימוד.
אולי תגידו שלא הייתי צריך מלכתחילה להתחתן, ואולי אכן כך. ובכ"ז, מרגע שנישאתי אהיה רשע גמור אם אגרש את אשתי רק לצורך שאלמד, והדרך שבחרתי היא הפתרון הנכון ביותר למצב מבחינה הלכתית.

* שיטוט בפורומים בהחלט מהו'ה ביטול זמן, ולכן אני ממעט בכך. מה שאינכם יודעים הוא שאני קורא וכותב מהר מאוד, מסוגל גם לקרוא שני טקסטים בו"ז, ובנושאים שונים (זה כלום. קראתי על כאלה שיכלו גם לכתוב בו"ז שני דברים שונים בשתי שפות שונות - אבל זה בהחלט גדול מכפי יכולותי). השורה התחתונה שמעט מאוד זמן הקדשתי לפורומים בכלל ולשרשור זה בפרט, אבל מסכים אתכם שגם זמן זה צריך שייפסק עכשיו. אין לי שום כוונה לוותר על פרו ורבו כדי לשוטט באינטרנט

* פורום "נשים שלא רוצות ילדים" בתפוז פתוח לכלל הציבור ומסביר פנים גם לגברים - דתיים וחילוניים כאחד. עם זאת, מרבית המשתתפים או המשתתפות שם מגדירים עצמם כאתיאיסטים וממילא הפורום לא יתאים לנושאים ההילכתיים שמעניינים אותי בנושא אי הולדה. לכן הצעתי כאן. פורום תפוז הינו ביטול גמור של זמן מבחינתי ולכן איני מבקר שם.

* הציעו לי כאן לוותר על עבודה במקום על ילדים. למעשה אני עושה דבר דומה כשע"מ שיהיה בידי מספיק זמן ללמוד אני עובד ממש את המינימום ההכרחי ומוותר בכך על קריירה מבטיחה. כבר היו לי שיחות בנושא עם הממונים בעבודה.
אבל לוותר על העבודה כליל איני יכול - אם מטעמים של "אהב את המלאכה" (ואולי אף "בזיעת אפיך", ולפחות מאשתי אני חוסך את "בעצב תלדי בנים"), אם מטעם שבנישואין לקחתי על עצמי מחויבות לפרנס ואולי פשוט איני חזק מספיק להמית עצמי יומם וליל. ואת פו"ר אני רואה כהיתר שנתן הקב"ה לאחר הבריאה.

* היו טענות כאן כנגד הרב. אז ראשית - הוא בקיא וחכם ומוערך. ושנית, נכון שקצת "בילבלתי לו במוח" עם הקושיות והטענות שלי, אבל ברור שלא היה מכשיר שרץ רק כדי להיפטר ממני. אכן שיכנעתי אותו שבחירתי נכונה הלכתית, כמובן במגבלות מסוימות.

* הרבה תגובות קיבלתי, ואף אחת לא התייחסה לכך שגם אשתי תמכת בדעתי.
להבהיר - רצונה הבסיסי הי'ה בארבעה ילדים בע"ה.
לאחר שהסברתי לה מחשבותי היא אמרה שהיא ומשפחתה יוכלו לטפל בילדים כמעט בלי שאצטרך לטפל בהם.
אבל כמובן שבהמשך הסכימה איתני שזה רק "כמעט" ובפועל אדרש להשקיע זמן בגידולם.
לאחר שיחות בנושא לבסוף הסכימה איתי שנביא את הנושא בפני הרב שלנו - ואם יאשר היא תקבל זאת על עצמה ותבין שכך נכון שנעשה.
הרב כאמור אישר, והיא נאמנה להבטחתה.

ושוב, זה לא לכל אחד, אבל לי ולזוגתי לע"ד ובהסכמת הרב זה הפתרון הנכון הלכתית.
אני רק רוצה להזכיר את דברי רבך - חובת ההוכחה עליךאיזה טוב ה'!!!!
בעניין אשתךאותי

אפילו אם היא הסכימה זה לא אומר שהיא מרגישה עם זה שלמה

פשוט שכנעת אותו לוותר על חלק מנשמתה ותאמין לי גם אם לא רואים זה כואב מאוד.

תעשה מה שאתה רוצה אבל יש לך אחריות לאושרה אין אישה מאושרת בלי ילדים,

אשא באישיותה נבראה כך שהחלק הטבעי ביותר שלה זה לתת ולתת חיים.

אתם נשואים ממש טריים ודברים עוד ישתנו,

אני לא הקיאה בגמרות אבל נראה לי שהפרישה של בן עזאי מהאישה היא דווקה  אכפתית אך אחד לא צריך לאבד משהוא בגלל שגזרתהעל עצמך חומרות.

מקווה שהובנתי.

הובנת מאוד, ואת הראשונה שהצליחה לפקוח עיניאנונימי (פותח)

בס"ד

עצרתי אך לרגע לפני השינה. לאחרים לא אענה ולך כן.

בנושאי הלכה ברור לי שהטיעונים שלי מספקים ניצחון דחוק בלבד. יתר המשתתפים כאן לא חידשו לי ולא שינו דעתי.

ודבריך אולי כן.

כי הזכירו לי שלפעמים מרוב הקפדה על מצוות שבין אדם למקום, שוכחים לקיים מצוות שבין אדם לחברו.

ובמקרה שלי - זאת אכן התאכזרות שלי כלפי היקרה באדם.

כתבת שאינך בקיאה בגמרות - הזכרת לי את קריאתו של טופל'ה טוטוריטו שדווקא תפילתו נשמעה.

תודה לך,

ותבוא עליך הברכה.

השירשור מבחינתי סגור.

יפה שאתה מביא את רש"י ומשמיט את:אנונימי (פותח)

ויתנו(את) הילד בזונה. לפי שהן משתהין בארץ ישראל היו בניהם ובנותיהם משתעבדים בשביל מזונות והיינו בזונה בשביל מזונות ועוד מפ' כדאמר בירושלמי עובדא הוה בחד שמכר בתו ללמוד תורה והלך ולמד:

כל הקטע הזה שלהנורמלית האחרונהאחרונה

מונע ילדים בשביל מצווה אחרת.....

תעשה לי טובה ואל תנסה לטהר שרץ בק"נ טעמים---

התורה כותבת פרו ורבו- וזו מצווה!!!

אז במקום לקיים את המצווה הזאת אתה הולך ולומד רו"ח, ומשוטט בפורומים???

יש לך כנראה איזשהי בעיה, זה ממש לא נקרא להקדיש את כל חייך ללימוד תורה, ממש ממש לא....

רפואה שלמה והרבה הרבה ילדים בקרוב!!

ולמרות כל ההיתרים וההסכמה, אני ממש מרחמת על אשתך...

שוב האחת עם הבעל הארוז🤣🤣מבולבלת מאדדדד
נראלי להחזיר אותו לshein 
😂יעל מהדרוםאחרונה
מה זה הוואטסאפ של הפרומים של ערוץ 7?קעלעברימבאר
ראיתי מודעה על זה כאן.

זה כאילו כל מה שכותבים בפורום מופיע שם?

@משה

תפתח תנסה משה
אולי. אחשוב על זהקעלעברימבאראחרונה
למה לא מופיעים לי היום הפורומים הסגורים?שוקולד לבן
אני מחוברת ועדין הם לא מופיעים בשום מקום
איפה הם לא ?משה
עכשיו אני כן רואה אותםשוקולד לבן

הם באים הולכים.

בטלפון ברשימת הפורומים, לפעמים יש פורומים סגורים ולפעמים לא

שוב נעלמו. לא ברור למה לפעמים יש ולפעמים איןשוקולד לבן
אצלי בכלל הפורום 'תקוע', לא מראה לי שרשורים חדשיםקופצת רגע

וגם לא נתן לי להגיב.

עכשיו פתאום כן נותן לי להגיב בשרשור הזה.

פורומים סגורים, אחד הוא נותן לי להכנס אליו והשני לא.

@משה 

בוקר טוב. אטפל הבוקר.משהאחרונה
למה אני לא רואה שרשורים חדשים?זוית חדשה
תקוע לי על ישנים כבר כמה ימים 
איפה?משה
בפורוםoo

הריון ולידה אם מרפרשים ולא יוצאים לגמרי מהפורום בדפדפן מקבלים תוכן מלפני יומיים

מצ"ב צילום מסך מעכשיו

מה שהיא אמרהזוית חדשה
אבל אצלי גם רפרוש לא עוזר
ועכשיו?משה
עכשיו רק כשאני מרפרשת אני רואה את החדשיםזוית חדשה
זה עדיין תקוע על ישנים ומתאפס רק ברפרושזוית חדשהאחרונה
אני מדווח פה על המנהל הגרוע ביותר בתולדות צמעבינייש פתוח

שמחק פעם אחר פעם ביקורות שלי על ההתנהלות שלו עד שחסם אותי משם בשביל השקט שלו, וגם מחק פוסט שכתבתי על דיכאון חורף כי הוא מעדיף אתכם בדיכאון, ומוחק כל מה שקשור לפוליטיקה ואז כותב על ההתמודדות לכנסת של פולארד כי יודע שאף אחד לא ימחק פוסט שלו.

הוא חייב לעוף מהנהלת כל פורום שהוא, ויפה שעה אחת קודם.

לא יודע למי מביניהם אתה מתכווןשלג דאשתקד

אבל באופן אישי אני מאוכזב מאוד מרמת ההתערבות והצנזורה ב"נשואים טריים". המנהל של פורום זה הוא אחד המנהלים של צמ"ע, וגם שם הוא מאוד מתערב.

יש מנהלים שמתערבים יותר ויש פחותאריק מהדרום
אין מה לעשות בעניין זה, מי שלא טוב לו יש הרבה מאוד רשתות חברתיות ובמות וקבוצות ווצאפ וטלגרם להתבטא.

אני שנים רבות בפורומים זוכר רק פעם אחת שהתערבות בוטה וחצופה של מנהל אחד גרמה לו להבין שמקומו לא בניהול הפורומים.

אם מנהל לא מבין שזה לא תפקידושלג דאשתקדאחרונה
זה לא אומר כלום על ההתנהגות שלו, זה אומר רק על ההבנה שלו 😉
יישור לימיןחופר

היום שנכנסתי לפורומים משום מה המסך הזה היה מיושר לשמאל במקום לימין, זו פעם ראשונה שזה קורה לי.

דפדפן edge בטלפון

@משה

דוא"ל: סל אשפה לא מתרוקןשוה נפש

אני משתמש בדוא"ל כאן יום יום. אני מנסה לרוקן את סל האשפה ע"י קליק-ימני עליו ובחירת "רוקן", הוא שואל אם אני בטוח ואני מאשר, אבל זה לא מתרוקן. נסיתי הרבה פעמים.

גם אם אני מוחק הודעות ידנית בסל האשפה הן לא נמחקות, לפעמים נמחקות וחוזרות אח"כ.

התקלה כבר הרבה זמן, חבל כי תוכן התיקיה סתם תופס מקום.

שם משתמש: aaroncv

תודה רבה

איך אני יודע אם מישהו ספציפי חסם אותי או לא?קעלעברימבאר
אתה לאמשה
ואיך אני מוחק שרשור במסרים?קעלעברימבאר
עם סימן המחיקהפ.א.

ואיך אני עושה את זה ב"שיחות אישיות"?שלג דאשתקד
אשמח לתשובהשלג דאשתקד

במסרים יש אפשרות של מחיקה/חסימת כותב.

האם ואיך ניתן לעשות זאת בשיחות אישיות?

העברה להיסטוריה, ושם אפשר למחוק את כלפ.א.
ההתכתבות מול ניק מסויים. 
תודה רבה!שלג דאשתקד
האמת לא ממש הבנתי מה זה ההיסטוריה ולפי מה השיחות מגיעות לשם. אבל זה פחות קריטי לי עכשיו
מנסה להסביר (כמשתמש… אני לא המפתח של האתר)פ.א.

הצ'אט הפעיל שלך, מול כל ניק איתו אתה מתכתב או התכתבת בעבר, בשיחות האישיות, מציג מספר בודד של הודעות אחרונות.  

כל שאר ההודעות הקודמות באותו רצף התכתבות נדחף באופן אוטומטי לאזור אחסון אחר, שאליו מגיעים בתפריט היסטוריית שיחות.  

ובאופן שוטף,  כשאתה מצוטט ברצף מול ניק מסויים, כל הודעה ישנה מה-X הודעות אחרונות נדחפת באופן אוטומטי להיסטוריה.  

בנוסף יש בתפריט בשיחות האישיות אפשרות של העברה להיסטוריה.  

זה מעביר את כל מה שהתכתבת עם הניק, להיסטוריה.  

אם תמשיך להתכתב בעתיד עם הניק, זה יפתח רצף חדש.  ואז בהיסטוריה מול אותו ניק יהיה לך קובץ נוסף.  

מנותק מהרצף הקודם.  

וכל רצף כזה אפשר למחוק, בתפריט היסטוריית שיחות.   

תודה רבה!שלג דאשתקדאחרונה
החיים שלי מתחלקים לשניים 😉

אולי יעניין אותך