) לא חייבים להגיב, אבל אשמח לדעת עם מישהו מזדהה, ואם יש הערות מחכימות.לפני כמה ימים דיברתי עם חבר על נושא השידוכים. הבן-אדם כבר נשוי, אבל במסירות נפש ממש, עושה מאמצים לנסות ולעזור לכמה שיותר אנשים להשתדך. באמת נשמה טובה!
בכל אופן, סיפרתי לו על מקרה מסוים ועל בחורה אחת שפסלה אותי בגלל איזושהי דעה שהבעתי בפגישה ולא הסכמנו לגביה... ומאד נעם לי לשמוע אותו אומר שזה בכלל טיפשי ולא מוצדק, וכ"כ לא קשור לחיי נישואין.
הבנתי מהשיחה כי היום נעשנו (אני מכליל, למרות שברור שלא כולם כך) כ"כ מודעים לדעות האישיות שלנו, ולמגזר הספציפי אליו אנו משתייכים עד שאנו מחפשים את המראה המושלמת למי שאנחנו. ואם מישהו מביע דעה או מתנהג בצורה שונה, אע"פ שאין לה שום השפעה שהיא על חיי הנישואין - לא נרגיש בנוח.
למשל, דוגמא שאני זוכר שעלתה פה פעם, וכבר אז לא הבנתי מה היא שייכת לשידוכים - ממלכתי או לא ממלכתי. אבל זו רק דוגמא.
באותה שיחה, חשתי בטוב שלא הייתי אני זה שפסל לחינם.
אבל.... אני לא שונה ממנה בכלל...
גם אני פוסל על שטויות לפעמים
כל העניין גרם לי לתהות מה הן הסיבות הבאמת מוצדקות לפסול מישהו?
לשם הפשטות נדבר על לפסול מישהו לאחר פגישה אחת. אז בואו נראה -
- חוסר התאמה ברמה דתית - נראה לי שרובכם תסכימו שזו סיבה טובה.
- מראה מפריע - גם כן סיבה טובה.
- חוסר קומניקציה בסיסית, סיבה טובה.
אבל מה עוד?
האם נכון לפסול על דעות שונות? ממש לא... האם נכון לפסול על כימיה לא מספקת בפגישה אחת??? האם נכון לפסול על אופי שונה??? האם נכון לפסול על רקע שונה??? האם נכון לפסול על צורת התבטאות שונה??? האם נכון לפסול על תחושה לא נוחה לאחר פגישה בודדת???
אין לי תשובות לשאלות הללו, ולכן גם אין לי תשובות לעצמי...
האם אני פוסל בצדק כשזה על משהו כזה?
מעבר לזה, לא יכולתי לתהות לעצמי איך זה שבתחילה כשיצאתי כלל לא הייתי מסוגל לפסול מישהי אחרי פגישה אחת, ועכשיו אני מסוגל, ולו רק בגלל סיבות שוליות לכאורה? איך???