למה בנים יכולים ללכת עם חולצה קצרה- ובנות לא??
מדוע אין שיויון בהלכה??
(אני באמת שואלת כדי לקבל ידע, ולא כאיזה התרסה)
ואולי זה מחזק -
למה בנים נבראו בנים ובנות בנות?
למה צריך שני מינים שונים?
למה הקב"ה ברא שני מינים?
כנראה שיש צורך ב2!
למה? מה הבבדל בניהם?
כשתענה על זה - יפתר הכל.
זה שני מינים שונים בתכלית, אין כמעט קשר בניהם! איש בנוי בצורה אחרת לגמרי מאישה - גופנית ועוד יותר מזה רוחנית-נפשית.
כתוצאה מההבל הזה יש דברים שמיועדים לנשים ויש דברים שמיועדים לגברים.
"כל כבוד בת מלך פנימה" -בחורה שמתלבשת בצורה צנוע ככה היא מכבדת את עצמה וככה יכבדו אותה .
ישנם מקורות
"הִגִּיד לְךָ אָדָם מַה טּוֹב; וּמָה ה' דּוֹרֵשׁ מִמְּךָ, כִּי אִם-עֲשׂוֹת מִשְׁפָּט וְאַהֲבַת חֶסֶד וְהַצְנֵעַ לֶכֶת עִם אֱלֹהֶיךָ". (מיכה ו'- ח')
"בָּא-זָדוֹן וַיָּבֹא קָלוֹן; וְאֶת צְנוּעִים חָכְמָה (משלי י"א -ב)
גם חז"ל מזכירים את זה אנשים שמקיימים מצוות חייבים בהסתר וענווה, שכן שאסור לאדם להכשיל את חבירו בדבר עבירה וליבא לידו מכשול לכן הליבוש צנוע.
כמובן שיש עוד מקורות,
אני מקווה שקצת הסברתי פחות או יותר 
שהולכים דווקא עם חולצות ארוכות ולא עם קצרות.
אולי לא מהסיבה שזה לא צנוע אלא בגלל ההרגשה שזה יותר מכובד.
(פחות סביר לראות מלך עם חולצה קצרה, לא?) ![]()
ברור שהצניעות היא בראש ובראשונה בפני עצמי ובפני אלוקים, אך עדיין בנות חייבות ביותר צניעות
אחד מהראשי הישיבה שלי היה תמיד לובש חולצה ארוכה. וגם כשהלכנו כל הישיבה לבריכה הוא נכנס למים עם חולצה ארוכה.
יום אחד כשאלנו אותו בפרום מצומצם של בחורים, מה הסיבה לזה . הוא הסביר לנו שבצעירותו הוא היה לומד בישיבה בחו"ל. ושם היה לו חדר כושר והוא התאמן במשך 7 שנים. ונהייה לו שרירים ענקיים (אגב עד היום הוא מתאמן כדי לשמור על כושר וכדי לא להתפרק ). ולדעתו זה לא מן הראוי לא מכובד שהבחורים יראו את השרירים הגדולים של הראש הישיבה
האדמו"ר מצנעאאחרי הד' יש ה', ומה שהרבה לא יודעים זה שהב' בשורוק.
בס"ד
כמו שהרש אמר, בנים ובנות שונים זה מזה הן פיזית והן נפשית-רוחנית.
בגדול:
1.גוף האישה מושך יותר מגוף הגבר.
2. לבנים יש יותר את יצר המשיכה הזה מלבנות.
יש שיחה של הרב יחיאל יעקובזון בנושא צניעות, מאלף ומעניין,
ובקשר לתשובה השטחית והבלתי מבריקה שמעלי,
כמו שאומר הרב, אם יש לגברים בעיה של קושי בנסיון שייסגרו הם בעצמם בתוך הבית, למה אשה צריכה להגביל את עצמה בגלל בעיות התנהגותיות של גברים?
השאר מוסבר בשיחה הנ"ל.
http://www.kolhalashon.com/New/Media/ShowJwPlayer.aspx?RavID=0032&RavName=יעקובזון הרב יחיאל&Title=חינוך לצניעות, א סיון, תשסט&Path=Hebrew|HWomen|HinuchYeladimShlomBayit|HinuchYeladim|R0032&Lang=Hebrew&ShiurNum=16&Order=149982&NewOrder=New2Old&Source=0032-20090524-191542-חינוך_לצניעות.wmv
[אולי בהמשך]
אבל בינתיים אני ממליצה לך ללמוד את החוברת "והצנע לכת" (ככה אני חושבת שקוראים לה) שהוציאו מרכז הרב כחלק מהסדרה "בשביל הנשמה".
זה על מהות הצניעות, ונוגע גם בשאלתך.
טובים על צניעות
ברחובותנו, אך זה לא מציק כמו בנות שמסתובבות כך.. מלבד זאת, לבנות יש יצר הרע להיראות, כמו שאצל בנים יצר הרע החזק יותר הוא הכבוד
ואף אחד מכם עוד לא ענה עליה. צביפ, יוטיוב חסום אצלי, אתה יכול להסביר במקום הסרטון?
שאישה בנויה אחרת מגבר-בכל זאת
יש עוד משו:
היצר-ז''א הנטיה, הרצון של האישה הוא "להיראות"[להתלבש הכי יפה כדי שיסתכלו עליה וזה...]
ולעומת זאת, היצר של הגבר הוא להפך- לראות...
ולכן לכל אחד יש ת'תיקון שלו ליצר הטבוע בו ---הגבר צריך לעבוד על שמירת עיניים והאישה יותר צכה לעבוד על צניעות

מקווה שעזרתי=]
המטרה היא להגיע לשלמות כל אחד.
זה כמו לשאול - מדוע אין שיוויון בהכנת מלפפון וחציל? (לא בכוונה ללעוג לשאלתך, פשוט לא עלה לי דימוי אחר)
לכאורה באמת אין שיוויון-
גם החציל וגם המלפפון שניהם ירקות, אבל מלפפון אסור לבשל/ לטגן (בכולופן לא מומלץ)
וחציל- חייבים...
הבנים והבנות מאד שונים זה מזה, במהותם,
ולכן גם דרכי הגעתם לשלמות שונות.
הבנים צריכים להקפיד פחות על הצנעת גופם, ולקיים יותר מצוות מבנות,
והבנות צריכות להצניע יותר, אבל פטורות ממצוות שהזמן גרמן...
זה ממש על קצה המזלג, ושוב התחלתי להסתבך עם המילים,
אז אשמח להרחיב רק תמקדי אותי על מה...
וכמובן- הכל לענ"ד...
ולבנות מספיק אחת? ולמה בנים חייבים מכנסים ארכים (לפחות בתפילה) ולבנות מספיק עד הברך (למרות שעדיף מאוד ארוכות) ובנים צריכים לקום (כן, גם בחופש...) כל יום לשחרית ולהפסיק הכל באמצע היום וללכת למנחה וגם כשעייפים בסוף היום ללכת לערבית? ולמה בנים חייבים בכל מצוות שהזמן גרמן? לא חסרות שאלות.. לפי דעתי השאלה על שוויון תלויה בהגדרה של של שוויון:
שוויון=אותו דבר לששני המינים, או שוויון= דברים שונים אך שווים בערכם.
לענ"ד התשובה היא הפירוש השני, ועפ"י ההלכה זה כך. (שוב, לענ"ד) (בתור בן)
ולמה בנים צריכים ללבוש לפחות שלוש שכבות? קטנציק
רוב הבנות שאני מכירה הולכות עם 3 שכבות ויותר לא רק הבנים
וגם בנות צריכות לקום להתפלל בחופש..
וחלקן קמות (לפחות אני)...
נ.ב
את רוב הדברים בצניעות אני מבינה רק את העניין של אורך החולצה אני לא מבינה
למה הבנות לא יכולות ללכת עם חולצה קצרה ובנים כן?
למה בקיאקים (לדוגמא..) הבנים בלי חולצה והבנות עם כמה שכבות ....?
(כי זה מה שהחליטו למעלה וכו'..)
אכן, בכל כך הרבה מקרים זה באמת ככה- שאין תשובה להבנתנו,
אבל מצד שני- אנחנו צריכים לפחות לנסות להבין..
אחרת על כל דבר נאמר (ודי בצדק ) שמפני קטנותנו אין לנו לֵמה ללמוד כי ממילא..
וחובה עלינו ללמוד ולנסות להבין ע"מ שנוכל לעבוד את ה'
גם ממקום האדם שלנו כמה שיותר בשלמות.. (ומה לעשות, לאדם חשובה ההבנה, ולו החלקית,
של מעשיו על מנת לעשות אותם בלב שלם..)
אי לכך ובהתאם לזאת=)
אנחנו מנסים לנסות להבין מה ולמה ומדוע ואיך...
צום מועיל..
אבל צניעות בלבוש-זה הלכות שחכמים קבעו לנו, וכל הלכה שנפסקת, שאינה בדאורייתא, או הלכה למשה מסיני, מקורה הוא בהיגיון ובסברא האנושית, טיפשי לומר שאי אפשר להבין את זה בהיגיון שלנו.
לא דייקתי, מצטערת.
ים.. ככה זה בטבע..!
לשני המינים יש משיכה מאוד חזקה
רק שאצל גברים זה יופי
ואצל נשים זה כריזמה וכו'
(שמעתי שכתוב בגמרא שבנות נמשכות יותר אבל מתביישות אבל אני לא בטוח)
מבחינת מראה חיצוני הגבר ממהר יותר להתרשם ולהימשך, אין שוויון בזה ולכן אין שוויון בצורת הלבוש,
כאשר אישה הולכת לאצנוע היא מכשילה את הגברים ויש איסור בהלכה שגברים יראו נשים לא צנועות לעומת זאת אין איסור כזה של נשים לגברים וכאשר אישה הולכת עם שרוול ארוך זה מונע כל מיני יצרים מהגברים וזו זכות מאוד גדולה
יש דיני צניעות גם לגברים.
נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד.
למשל לשדוד בנק.
אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.
הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.
אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.
אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?
מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.
מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).
מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?
צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת
כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ
קשה לקריאה?
או תובעני מבחינת עבודת השם?
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?
ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?
(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)
(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)
אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..
אני אתחיל.
א. קלאסי- ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).
ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..
על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.
אבל מי יקרא את זה?
בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?
אשמח לחידוד..
זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.
או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.
ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד
(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)
אכתוב ב"נ בהמשך
שומרת את השרשור
כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).
לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).
ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)
מרגולממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.
ובנפרד בשביל הפרקטיות…
אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)
הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)
בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..
ה' ישמח אתכם, תודה 
ידעו..
זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי
האדמור מפיאסצנה היד..
הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.
בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה
אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..
אבל שוב זה קצת שונה..
שווה לעיין שם בכל מקרה😃
על שמחה ועצבות יש מלא!
אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..
תודה
ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.
אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.
בהצלחה!
לספור את העומר 49 יום