רציתי לשאול.....אנונימי (פותח)

כפי שידוע תנועה מעורבת זה נוגד לגנמריי את ההלכה אז איך התנועה הזו קוראת לעצמה תנועה דתית בדיוק?? ואני לא חרדית!!! ועד כמה שידוע לי אין הלכה לדתיים והלכה לחרדים..

*למחשבה או בעצם כמה

מה זה אומר "כפי שידוע"?בניעקיבא
מאיפה את יודעת שזה נוגד לגמרי את ההלכה?
אם תשאלי רבנים מסוימים, הם יאמרו לך שזה דווקא המצב האידאלי.
נאמר 70 פנים לתורה. את לא יכולה לבוא ולהגיד שרק הדעה שאת חושבת כנכונה היא הדעה הבלעדית וכל השאר טועים.

כל תנועת בני עקיבא פועלת על פי רבנים. במליאה חברים רבנים, לסניפים ממונים רבנים, למחנות יש רבנים וכו'. איננו חבורת נערים קלי דעת שפועלים כראות עיננו.

נכון, אין הלכה של חרדים ואיןו הלכה של דתיים. אבל יש החמרות, יש רבנים, יש דרכים שונות בעבודת הא-ל שלנו. ההלכה מביאה את רוח ההלכה, ואילו בפסקים שמתעוררים בזמננו כל אחד הולך כפי שמורהו רבו.

מי יתן ויחד, על ריבוי הדעות, נזכה כולנו לגאולה השלימה.
למי שיודע הלכה כמובן....אנונימי (פותח)
עם כל הכבוד יש לי בעיה מאוד חמורה עם כל הציחקוקים של בנים ובנות מדריכים ומדריכות גם יחד
לי ממש לא מובן איך אפשר לומר שזו דרך התורה?
אין לזה אפילו ריח של תורה
צניעות זה דבר מאוד בסיסי ולדעתי במקום להשקיע על כל מיני פעולות בנושאים שונים ופחות חשובים צריך להקדיש בראש ובראשונה לדבר הזה

אתה יכול לקרוא לחסידות ברסלב, חב"ד, ליטאים, וכו' עבודות שונות בדרכי ה'
אבל לא להלכה מפורשת שזה ממש איסור דאורייתא

ושוב אני חוזרת אין פה עניין של דעות או החמרות. זו הלכה!

דרך אגב, מה פירוש ההלכה מביאה את רוח ההלכה????
אשמח לקבל הסבר יותר משכנע
והרבנים בבני עקיבא לא יודעים הלכה?בניעקיבא
מאיפה לך לדעת שאם הם לא היו מצחקקים בסניף הם לא היו סוחרי סמים ורוצחים? ולא, זו לא הגזמה. בני עקיבא מצילה נפשות!
יש כאן עניין של פיקוח נפש.
מלבד זאת, רבנים כרב יובל שרלו, דולגים בחברה מעורבת, ומי אנחנו שנגיד לסניפים שבשכונתו שהם עוברים על איסור דאורייתא?!

אני אעתיק דברים שכתבתי כאן כבר קודם, בתקווה שזה יענה לך ולתומר. [הדיון המקורי נמצא בעמוד 3]
"האם זה שהתנועה תעשה אי אילו שינויים יגרום להפסקת הקרע בינינו לבין החרדים?
[ ובתור דוגמא, האם חרדים הולכים לאריאל?]
הקרע נוצר, לענ"ד, מסגירות של חרדים. מהפחד שלהם להחשף לכל דבר, ולכן מגבילים את עצמם. כן, יכולנו לפתוח סניפים שמתאימים לציבור החרדי. אך האם לא יראו אותו כביטול זמן לבנים וכמוקד להתרופפות של הבנות? לדעתי תזכו לראות עוד כמה שנים סניפי בני עקיבא נפתחים במקומות חרדיים.
נאמר כבר 70 פנים לתורה, ואנו מאמינים שכך גם בתנועה. כשם שפרצפיהם שונים כך דעותיהם שונות. וזה יחודיות של בני עקיבא- אנו יכולים להכיל את כולם. באותה תנועה חברים סניף נו"א שידידינו אינו מגדיר כפונקציה וגם חברים סניף כפר שלם מתל אביב.

אחת ההחלטות בועידה האחרונה נוגעת בדיוק בנושא זה:
" מתוך ההכרה כי בני עקיבא היא תנועה של עם השואפת לחיי תורה שלמים ומלאים ומתוך ההבנה כי "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהן שונות" (ברכות נח ע"א) ומתוך היותה של בני עקיבא תנועה המכילה בתוכה מגוון רחב של חברים, הוועידה מחליטה:

• להקים וועדה הכוללת רבנים וחברים במליאת ההנהלה הארצית שתנסח ותפרסם קווים אדומים בנושאי תורה והלכה ( צניעות וכו' ) למפעלי התנועה ולסניפיה ותדאג לאכיפתם ברמה הארצית.

• להעניק גיבוי לסניפים בדרך אשר בחרו ללכת בה ולסייע להם לשמור על אופי פעילותם, בכפוף לאישור הוועדה האמורה בסעיף א'."

הווי אומר, לנו כתנועה ישנם קווים אדומים- התורה שתומכת בדרכינו. חוץ מהקווים האדומים יש דברים השנויים במחלוקת (לא נראה לי שהסניף ביישוב דוגל בדיוק באותם קברים כמו סניף בעיר, בהשפעת הרבנים בסביבה). אנו תנועה שומרת תורה ומצוות שמכריזה לכולם בסיסמתה שאנו שואפים לחיי תורה והגשמה מתוך תורה. מימיי לא שמעתי רב המתנגד לתנועה. אשמח לשמוע על רב אחד שתומך בסגירת תנועת בני עקיבא לאלתר.

לעומת זאת, אריאל סגורים בתוך עולם משל עצמם. ידידי היקר, האידיאלים המעוותים אינם של תנועתי. העיוות נוצר כנראה מנקודת מבטך, השטופה דעות קדומות. לפני שאת היוצא בריש גלי נגד משהו, אנא ברר את הנושא לאשורו. האם בני עקיבא מתיימרת ל"העתיק" מאריאל?! סניף שמפריד את עצמו לא עושה זאת משום שיקול של השוואה לאריאל. את האמת- בדיוק להיפך. החברים בתנועה חשים כי כל המריבות הקטנוניות מיותרות, ולכן אחת ההחלטות בועידה המחוזית של ירושלים זה לעשות פעילות משותפת של תנועות הנוער, כדי לא ליצור ריחוק, פירוד ואף שנאה. האמן לי שמנהיגי התנועה אינם בולשים אחר תנועת אריאל, אלא מנסים לתקן עולם במלכות ש-די. בני עקיבא מנסה להגיע לכל מקום, לפתוח שם פתח לעוד אנשים להתקרב אלינו. עצוב שהרבה אנשים לא שמעו על חלק מהתפילות עד שהגיעו לתנועה, כמו שלימד על עצמו המזכ"ל, הרב בני. האם עלינו לכפות אידיאלים על אנשים שדוגלים באידאלים הפוכים? ישנם אנשים הדוגלים בחברה מעורבת. ומה תגיד להם? תודה, אך אין כאן מקום לאנשים כאלה בשורותינו. מי יודע לאן הוא יגיע בסוף?! אין לי ספק בכך שתנועת בני עקיבא- בין בארץ ובין בחו"ל- יוסקת בהצלת נפשות! וכל המציל נפש אחת מישראל....

עלינו להתחנך כל אחד כפי דרכו ורצונו, שהרי אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ. אך יחד עם זאת עלינו לחנך לפתיחות, לקבלת האחר ולפעילות משופת למען החזון המשותך של בניין המקדש. אל לנו לצאת בהצהרות כי רק דרכנו היא היא הדרך לאורכה ילכו עם ישראל וכל השאר הם טועים/ כופרים אפיקורסים. ראינו בעבר מה קרה לקבוצות כאלו, לאלו מעשים נגררה. אך אל תשכחו כי קנאת סופרים תרבה חומה- ורק מתוך כך נוכל להתגדל ולהתעצם.

בברכת חברים לתורה ולעבודה!"
תגובה ל"בני עקיבא"אנונימי (פותח)
תרשה לי להגיב על המשפט הראשון שכתבת:
"מאיפה לך לדעת שאם הם לא היו מצחקקים בסניף הם לא היו סוחרי סמים ורוצחים? ולא, זו לא הגזמה. בני עקיבא מצילה נפשות!"

תגובתי:
זה עדיין לא מתיר לאף אחד לשנות את ההלכה לפי רוחו
ואולי נתיר גם לבנות ללכת בלי שרוולים כדי למנוע מצב של גב חשוף לגמרי???
או אולי נתיר להדליק אור בשבת כדי למנוע הבערת אש ממש?
ואם כבר דיברנו על תנועה מעורבת אז אולי גם נתיר רחצה מעורבת?

ובכלל... למה על איסור אכילת חזיר מקפידים כ"כ שבסה"כ מדובר בלעבור על 3 לאווים כשבתנועה מעורבת עוברים על יותר מזה???
אני בטוחה שאם היה עניין של היתר באכילת חזיר ע"מ לקרב חילונים הייתה קמה מהומה.

ודרך אגב אם כבר דיברת על חרדים אז שמתי לב שרוב רובם של התנועות שדואגות לקרב חילונים באמת הם תנועות חרדיות דווקא (ערכים,הידברות,ארגון שופר וכו') ולא ראינו באף מקום שהתירו פרצות בהלכה משום פיקוח נפש לדעתם של מצב החילונים. ואתה יודע מה? הם מצליחות לקרב חילונים הכי טוב ובגדול!!!
'בניעקיבא' - אמרת שטיות!!tomerittal
בס"ד

מה זאת אומרת "שזה דווקא המצב האידאלי"???? זה אתם עושים את המצב הזה, וזה לא המצב האידיאלי!!!!(ראה תנועת אראל!ואפילו עזרא..)

"נכון, אין הלכה של חרדים ואין הלכה של דתיים. אבל יש החמרות, יש רבנים, יש דרכים שונות בעבודת הא-ל שלנו" - הרבנים ש'תומכים' בבנ"ע, תומכים בחברה מעורבת?!?! אני שמעתי שהם תומכים, בגלל שזה כבר קיים - בדיעבד (לפחות רוב הרבנים).

בצפייה לבניין אריאל!
"בניעקיבא" כמה שטויות בהודעה אחתSpEcIaLl
זה פשוט לא ייאמן..אתם עושים הכל כדי להתיר עריות בפרהסיא
שום אבל שום רב(ושאני אומרת רב אני מתכוונת רב אמיתי)לא יתיר תנועה מעורבת לנוער דתי!!

זה מציל נפשות?! סבבה..אבל למה נפשות דתיות צריכות ליפול לפח הזה?!תקרבו תחילונים ואל תרחיקו תדתיים!!

הוויכוח הזה לא יגמר לעולם..אתם תמשיכו להאמין שעבודתכם היא עבודת קודש ואנחנו נמשיך לדעת שהיא לא..מצווה הבאה בעברה לא שווה

ודיי נמאס כבר לראות כמה אתם יכולים להכחיש שזאת לא הדרך..יש את אריאל ועזרא..אז שהדתיים ילכו לשם...ואם אתם רוצים לקרב תחילונים סבבה..שיהיו בבנ"ע אבל שלא יהיו שם דתיים שיפלו למלכודת הזאת..
ל'בניעקיבא'האריאלניקהנאמן
אם תביא חמישה, רק חמישה רבנים גדולים שתומכים אך ורק בבנ"ע, כאידיאל אני אתן לך 20 שקל.. אין כאלה (גם אם אבינר הוא רב רב גדול הוא לא)

שאני אומר רבנים גדולים אני מתכוון רבנים בדרגה של מרן, והרב אליהו , והרב שפירא זצ"ל
תחשבו-פגזניקית גאה!
נגיד עכשיו אם בני"ע ייסגר (לא לאכול אותי!!)
אז נכון כל האלה שיירצו לחזור בתשובה- יילכו לאריאל ויראו מזה באמת צניעות. ותורה. וקדושה. כי לא תהיה להם ברירה.
אם באמת כ"כ חשווב לכם לקרב אחרים- יש מלא מלא אפשרויות.. יש דוכנים של מעייני הישועה וראש יהודי וכאלה, שבעזרתם אפשר לקרב את אחינו החילונים.
חבל לקלקל אנשים..
ואני אומרת אתזה מנסיון..
אז זהו שלא.אוסנת
אם בנ"ע יסגר, אז כל הנוער בסניפים החלשים ילך לרחוב.
אף אחד לא יכניס את האף שלו לאריאל, במיוחד לאור התדמית המתנשאת של החניכים והמדריכים, שמייצגים את התנועה.
מה שיקרה, זה שבמקום שהם ישארו ברמה נורמלית, הם ירדו ממנה בהרבה.

בתור פג"זניקית, אני מצפה ממך להבין, שהנוער שעוד איכשהוא בא לבנ"ע מפג"ז - לעולם לא ילך לבנ"ע.

ולגבי ה"לא כדאי לקלקל אנשים" - צודקת. זה באמת לא מתאים לכל אחד. זה מאוד קשה, ואף אחד לא מצפה שכל אריאלניק ילך לבנ"ע. רק הטובים...
תיקון-אוסנת
בתור פג"זניקית, אני מצפה ממך להבין, שהנוער שעוד איכשהוא בא לבנ"ע מפג"ז - לעולם לא ילך לאריאל.

אוסנתעמית-טליה
תותחית את!
תודה...אוסנת
ושלא תחשבו שאני צדיקה גדולה. אני עזבתי את בנ"ע.
זה היה לי קשה מדי...
יום אחד אני אחזור.
דווקא זהעמית-טליה
עושה אותך לצדיקה גדולה..
באמת.

יישר כוח.
(אריאלניק, אני מבקש..tomerittal
הרב אבינר!! אגב.. אחד גדולי הדור בימינו.. שנזכה להגיע לקרסוליים שלו!)

בצפייה לאחדות (ולא לשנאה)..
הרב קוק, הרב צבי יהודה, הרב נריה והרב דרוקמן מספיקבניעקיבא
רבנים בשבילך?

פג"זניקית יקרה, את חושבת שמי שבא לבני עקיבא בא כדי לחזור בתשובה? ממש לא...
אני לא אגזים אם אומר שהרוב המוחלט מאלו שבאים לבני עקיבא "ורוצים לחזור בתשובה" כהגדרתך- לא יוכלו למצוא את מקומם באריאל. כמה אנשים באריאל את מכירה שלא התפללו ערבית או שחרית של שבת עד שהגיעו לתנועה?

ספיישיל, כפי שכבר אמרתי, אין לנו שום מטרה להתיר עריות בפהרסיא. כמו כן מטרתינו אינה להחזיר בתשובה. הנה החזון והמטרה שלנו: החזון- גאולה ותחיה לעם ולמדינה בארצנו, תוך קיום חברה בעלת חוסן חברתי, מוסרי ורוחני, במדינת ישראל המבוססת ונוהגת באורחות חייה הממלכתיים, על יסודות התורה ומסורת ישראל.
המטרה-
חינוך דור נאמן ומסור לעמו, תורתו, ארצו ומדינתו, המגשים באורחות חייו את רעיון תורה ועבודה, מתוך מעורבות ותחושת אחריות לכלל ולפרט. לאור עקרונות יסוד אלה, מחנכת התנועה את חבריה:
א. ליראת שמים, לימוד תורה וקיום מצוות.
ב. לפשטות הליכות וצניעות.
ג. לעבודה עצמית.
ד. להתיישבות ברחבי הארץ כולה.
ה. לקליטת עליה ולמיזוג הגלויות.
ו. למעורבות חברתית ולקירוב לבבות, לאחדות העם.
ז. להיות חיל חלוץ בכל המשימות הנדרשות, לעם ולמדינה.

כתוב כאן משו שהאידיאל המרומם שלנו הוא להחזיר יהודים בתשובה?
סיסמתינו היא תורה ועבודה- או במילים אחרות- תורה, והגשמה מתוך תורה.

ברצוני להזכיר לכולם, שכשהרב קוק כתב את מכתב הברכה לתנועת בני עקיבא, המצב היה שבסניך ירושלים, בעיר בה גר הרב- היו רוקדים ריקודים מעורבים.

מלבד זאת, בני עקיבא, בניגוד לאריאל, מקימים סניפים במקומות בעל מנטליות שונה, שמהווים "תחרות" לתנועות נוער חילוניות, ולכן נאלציםלערב את הפעילות.

מעולם לא התיימרתי לומר שכל סניפי בני עקיבא נמצאים ברמה הרוחנית הנדרשת. אך לעומת זאת חלק מהנוכחים כאן אינם מכירים/ מבינים דעות של רבנים שונים הרואים בחברה מעורבת אידיאל (רבנים כגון הרב יובל שרלו והרב צפניה דרורי). ישנם לא מעטים הנוהגים ע"פ רבנים כאלו, ולהם לא ימצא מקום בתנועת נוער?
באותה מידה שהם חברים בתנועה, כך גם הסניפים הנפרדים בתנועה.
אמרתי בכוונה רבנים שתומכיםהאריאלניקהנאמן
"אך ורק" "ובתור אידיאל" ולהגדרה הזאת עונה רק הרב דרוקמן ואולי אולי הרב נריה. הרצי"ה הקים את 'אריאל'

והשקפתכם המוטעת שכל מי שמגיע לאריאל יכל להיות צדיק גם בלי זה, זו פשוט טעות מרה, רוב החניכים לא התפללו, וחלקם אפילו לא הלכו עם כיפה.

אתה פשוט אדם צבוע, פשוט כך- בנ"ע אף פעם לא דגלה בחינוך מתוך התורה התורה תמיד היתה וגם היום 'דבר שיש להתחשב בו' זה שאתה חושב אחרת, זה לא מראה על האידיאלים של תנועה שלמה. האידיאלים שכתבת ברובם לא מתאימים וחלקם אפילו לא קיימים בבנ"ע.

הרב יובל שרלו במחילה מכבודו, בעל חשיבה מעוותת בנושאים הללו, והנוהגים על פיו צריכים כפרה ולחזור בתשובה ואז יהיה אפשר לקבלם לתוך תנועת נוער 'דתית'
אתה צודק בכךאוסנת
שחניכים מתפתחים גם באריאל, ולא כולם שם מלכתחילה "גדולי הדור".
לכן לתנועת אריאל יש חשיבות גדולה. גדולה מאוד.
אבל עובדה היא, שבבנ"ע יש חניכים ברמה הרבה יותר נמוכה, או לפחות - יותר כמות של חניכים כאלה מאשר באריאל.

אני לא יודעת מאיפה אתה מביא את זה ש"בנ"ע אף פעם לא דגלה בחינוך מתוך התורה..." כשיש סיסמא של בנ"ע - "תורה ועבודה".
אני אשמח לקבל דוגמאות לכך, כי למרות שאני מנסה לדמיין למה את מתכוון, אני לא מוצאת שום מקרה/דבר שמשקף את אמירתך.
כל הערכים ש"בניעקיבא" כתב, אכן מתחנכים עליהם. רק שאם אתה מחפש את כ-ל רשימת הערכים בסניף פיתוח, אז ודאי שלא תמצא. כי שם ישימו דגש על ערך אחד - תורה. פחות יתעסקו בפרטים הקטנים.

הרב יובל שרלו הוא עדיין רב, ויש מקום לדעה שלו. אתה יכול לא להסכים, אבל לא לדבר בכזאת קיצוניות.

ולסיכום, אי אפשר לכפות על אדם מ י ד את כל התורה כולה. לפעמים צריך לעשות זאת בהדרגה, גם אם תוך כדי האדם חוטא ומחטיא אותך.
אגב-שבונץ'אחרונה
(הרב נרי'ה הקים את ישיבןת בנ"ע)....ואחרי שהוא ראה שזה מעורב הוא ממש לא אהב את זה...
ואני ידועת את זה מכלי ראשון!!!!

והאריאלניקהנאמן-כדאי לך להזהר בדיבורים שלך לרבנים איך אתה מרגיש נוח לדבר ככה על רבנים?????????????????? זה פשוט מזעזע להגיד על רבנים שיש להם חשיבה מעוותת בנושא מסויים וכו'...

ולכל השואל אני באריאל! (וגאה בכך!!! אבל זה לא המקום...)
זה בדיוק הבעיה.אוסנת
שאפילו אם הוא יביא לך 100 רבנים, הם לא יחשבו בעיניך - כי רק בגלל שהם הסכימו לזה, הם לא נקראים רבנים...

אגב, הרב אבינר לא תומך בזה מלכתחילה. בדיעבד, כשאין ברירה, ועדיף את זה מאשר שהנוער יתקלקל לחלוטין, מותר בהגבלות נורא חמורות.
וזה שהרב אבינר רב סניף, זה רק מגביר את ההערכה. אחרי הכל, הוא רב במשרה מלאה, יש לו הרבה דברים על הראש.
אבל בכל זאת, הוא דואג אפילו לנוער, ולדברים הפעוטים שגם צריכים חיזוק...
'בניעקיבא' אתה טועה!!tomerittal
בוא נתחיל ככה... אם באמת התנועה שלכם הייתה הולכת לפי האידיאלים שכתבת, אז אולי המצב היה יותר טוב.
נראה לך שהרבנים יודעים את כל הדברים שקורים בסניפים????!! את כל העבירות שיש שם??? (לפחות בחלק מהסניפים). נראה לך שהרבנים הענקיים וציינת לא יודעים את ההלכה?? הם יודעים פי מליון יותר טוב מימני!! הם לא היו מתירים דברים אסורים. ו70 פנים לתורה-שמירת שבת, יש 70 פנים לתורה???
הרבנים לא מנותקים מהקרקע.אוסנת
והם יודעים טוב מאוד ש"אין אפוטרופוס לעריות", ושזה המצב.
אבל הם לא מתירים את זה, ולהפך - הם יוצאים נגד זה, ומנסים להעלות את רמת הסניף.
אבל הרי בין כה וכה, הנוער היה עושה את אותם עבירות גם אם הוא לא היה בסניף.
אז לפחות הסניף יכול לקדם אותם, ואפילו להניע אותם מלעשות עבירות.
לכן יש רבנים שמתירים (בדיעבד, שוב).
כבר הרבה זמן לא היה ויכוח כזהטל=]
בס"ד

בשביל מה אתם מתוכחים בכל מקרה לא תגיעו להחלטה כמו שאר 8878797 הויכוחים שהיו פה..במקום להגיע למצב כזה של ביזוי רבנים תאהבו את האחים שלכם כמו שהם בלי לשכנע אותם לעבור לתנועה אחרת.
אני ממש מסכימה איתך.אוסנת
אבל אם לא נתגונן ונסביר את העמדה המותקפת, אז אנשים יחשבו שהם באמת היחידים שצודקים... ואז בטוח יהיה ביזוי רבנים ושנאת אחים.
הבעיה שהם בכל מקרה חושבים ככה..טל=]
אבל את צודקת.
תגובה לאוסנתאנונימי (פותח)
מה זה קשור שהסניף יכול לקדם אותם? זה עדיין לא עונה על למה זה צריך להיות מעורב. ואפילו אם בכל מקרה החניכים היו עושים בחוץ מה שעושים בסניף , למה צריך לתת להם גיבוי לזה בהקמה של תנועה מעורבת מלכתחילה כדי שתהיה כדאית בדיעבד???
סליחה שלא התייחסתי לנושא הזה,אוסנת
זה אולי נשמע הזוי ושקרי, אבל האמת לאמיתה היא, שאם הסניפים היו נפרדים לגמרי - נוער לא היה בא.
אמרתי כבר, שיש רתיעה מאריאל. אז ברגע שמפרידים את הסניף, זה יוצר אסוציאציות של 'אריאל'... זה מרתיע.
בכל מקרה, יש הרבה סניפים נפרדים, ואני חושבת שזה המצב הרצוי כרגע.
אבל להפריד סניף זה לא קל, ולוקח זמן. צריך להלחם על זה...

עדיף שנוער יסתובב בסניף, יעבור על ההלכה, אבל יהיה במסגרת כל שהיא, מאשר שיסתובב ברחוב ויגיע לכלא.
אולי גם זה נשמע לך מופרך, אבל תכנסי לסניף בעיר פיתוח, ותביני שזה האמת.
ושוב, יש היתרים לתנועה מעורבת.
וזה לא המצב האידיאלי.
בניעקיבאSpEcIaLl
מכל האידיאלים שציינת אולי אחד מהם אתם מיישמים..וגם בקושי
תעשו לי טובה..זה כיף בנים בנות ,זה אחלה..אז למה לא בעצם?!ניקח היתרים של גדולי דור בהוראת שעה ונעשה אותם תמידית..ניקח היתרים של גדולי דור במקרים ספיציפים ונעשה אותם כלליים..נכון?!

אם הרבנים היו יודעים מה הולך בסניפים מזמן היו אומרים לסגור אותם..שמעתי כ"כ הרבה סיפורים..וראיתי במו עייני וזה פשוט לא ניתן לוויכוח..זאת עובדה..בני עקיבא לא מחנכת לתורה..נקודה.
את צודקת,אוסנת
שיש אנשים שלוקחים את ההיתרים בשביל הנאותיהם הפרטיות.
בוודאי שזה לא רצוי ואסור.
אבל בבקשה אל תכלילי, ואל תפסלי תנועה שלמה בגלל כמה מקרים ששמעת.
הרבנים לא מנותקים מהמציאות. הם לא יושבים בכוך ולומדים, ונותנים היתרים בצורה תיאורטית. תסמכי עליהם, שהם לא רוצים להחטיא את הרבים, והם בודקים כל היתר ברצינות לפני שהם נותנים אותו.
ואולי בגלל שאת מחפשת את הרוע בבנ"ע, את לא שמה לב לדברים היפים שקורים שם. גם כי פשוט אי אפשר למדוד...
הרי מי יספר לך סיפור על אחד שחר בתשובה בגלל הסניף? ועוד אחד? ועוד אחד? ועוד אלפים שנשארו דתיים? זה לא מעניין.
הכי פיקנטי זה סיפורי זוועה. זה הכי מושך את הלב.
מה גם, שגם 'אריאל' לא צדיקים גמורים בקטע הזה, אבל בכל מקום יש בעיות... אז לא להאשים בהכל את בנ"ע.
לגבי "בנ"ע לא מחנכת לתורה", אני לא אענה, בגלל שזה מחשבה (...).
כל פעולה זה חינוך לתורה.
ממש לא את אבינר אני לא אוהב בגלל סיבות אחרותהאריאלניקהנאמן
אך ח"ו לומר שכל רב גדול שתומך בבנ"ע הוא לא רב, ח"ו לא אמרתי זאת לעולם.
פשוט אין רבנים גדולים שתומכים בבנ"ע כאידיאל, כל גדולי הדור הזה הקודם ובעז"ה גם הדור הבא של גדולי הדור כולם תומכים באריאל ורובם תומכים אך ורק באריאל(ובנ"ע בשבילם זה 'אביזרייהו דגילוי עריות' ממש!)
אין לדבר סוף.אוסנת
מתחילים לזלזל ברב אבינר, ולא משנה מהן הסיבות, ואח"כ עוברים לכל רב אחר שטיפה לא מסכימים בדעתו.
ע"ע מה שהולך ב"ארץ מולדת". ממש הפקרות. כל אחד מחליט מי רב ומי לא.

יפה שאתה מסתייג.
אם זה היחס לרבנים, לא מפליא אותי היחס לתורה....בניעקיבא
בכל מקרה "אם הרבנים היו יודעים מה הולך בסניפים מזמן היו אומרים לסגור אותם..שמעתי כ"כ הרבה סיפורים..וראיתי במו עייני וזה פשוט לא ניתן לוויכוח..זאת עובדה..בני עקיבא לא מחנכת לתורה..נקודה."
אה, כן? אני לא שמעתי סיפורים וגם לא ראיתי. זה אומר שאין- לא. אבל זה גם לא אומר שכל החניכים, כ75000 מגיעים כל שבוע לבני עקיבא ועוברים בפהרסיא על איסורי תורה.

זכיתי להיות בועידה האחרונה כציר מהסניף. בועידה הארצית השם של תנועת אריאל לא עלה, למיטב זכרוני, ולו פעם אחת. בועידה ניתן לראות את פני התנועה. נמצאים שם מדריכים, חב"ב ובוגרים. ואולי יפליא אותכם לדעת, שדווקא התעסקנו בענייני תורה, ואפילו (לא תאמינו!) התפללנו 3 תפילות ביום. הייתם מאמינים? כופרים שכמונו, אפיקורסים מתפללים. ועוד 3 פעמים ביום.
נכון, זה נשמע אבסורדי. אתם מתיחסים בזלזול למוסד אדיר. בחיי לא התיימרתי לומר שאין צורך גם בבני עיקבא, גם באראיל וגם בעזרא. אבל אם דרכנו היא לשלול את כל מה שאינו דרכינו- לא נצליח להגיע לשום מקום.

אולפניסטית, אנו איננו נותנים מקום לדברים כאלו. יש לנו גבולות אדומים אותם לא נחצה. אנחנו פועלים בשיטת צדיק אברהם- יורדים אל העם ומעלים אותם משם. יש דברים שאף חניך לא יעיז לעשות בתוך הסניף. כי הסניף הוא מקום של תורה.

אריאלניק יקר, אין לי מושג מי הוא כבודו. אך לא נראה לי שאתה נמצא ברמה מספיק גבוהה כדי לשלול תארים מרבנים ששנים עמלו וישבו באהלה של תורה.
גם אם איננו מסכימים עם דעתו של הרב- מי אתה שתגיד שפסקיו אינם פסקיו ומי שהולך אחר פסקיו צריכים כפרה?!
דביר היקר, דרככם מוטעיתהאריאלניקהנאמן
אז מה אם אתם מתפללים 3 תפילות ביום? או. קיי אחלה אתם מקיימים מצוות, אך הדרך החינוכית שלכם מעוותת מעיקרה, 'מוסד אדיר' בטח... עדיף שבנ"ע לא היתה, ולא היתה גורמת 'למצוה הבאה בעבירה' שכידוע אינה מצווה כלל
אז מה הפתרון?אוסנת
אני יודעת.
בואו נהיה כמו החרדים.
נסתגר בד' אמותינו, ורק נחזק את עצמנו יותר ויותר.
שכולם יתפוצצו.
העיקר שהרמה שלנו רק תעלה.
א. יש אנשים, שכשסוגרים אותם, הם פורצים גבולות. ככה שגם אם נהיה במקום קדוש וטהור, עדיין לא נהיה פתורים מהבעיה.
ב. לפעמים צריך לרדת בשביל להעלות אחרים. כן.
אני לא ממציאה את זה, זה דרך חינוכית של הרבה רבנים.
לפעמים צריך לקחת סיכון, ולרדת ברמה הרוחנית (לא לקיים פחות מצוות והלכות, אלא פחות להחמיר, ולהחשף ליותר דברים), בשביל שהרבה אנשים יתקדמו בדרכם הרוחנית בזכותינו.
לא כולם מסוגלים לזה, אני יודעת. אבל אל תשמיצו את מי שעושה את זה, וזה עולה לו במחיר כבד (זה לא כיף לרדת ברמה הרוחנית).

את כל הקטע הזה, ניתן לומר גם על גרעינים תורניים. ובכלל על הדרך של השתלבות בעם.
לאוסנת*$*עמנואל*$*
אני מסכים עם מה שכתבת " הרב אבינר לא תומך בזה מלכתחילה. בדיעבד, כשאין ברירה, ועדיף את זה מאשר שהנוער יתקלקל לחלוטין, מותר בהגבלות נורא חמורות."- רק אם בטוח שהוא יתקלקל לחלוטין אז שיבא להיות חניך בבנ"ע
ונניח וזה צביעותעמית-טליה
(וזה נניח ענקי כי זה לא!)
ידוע לך שרוב בני הנוער שהולכים לתנועות נוער נמצאים בתנועה הזאת
ידוע לך שיש פה נוער שנמצא במקום לא הכי נכון ולכן נמצא במקום מעורב

אז למה השאלה פה אם היא דתית או לאו
השאלה צריכה להיות מה את עושה כדי לגרום לה להיות דתית?

אם תגידי שאת מתנתקת ממנה
אז אומר לך שאת מזניחה את רוב בני הנוער בעם שלך,כדי לשמור על הדוסיות שלך,כדי לשמור על העיניים שלך,ולא אכפת לך מהומה מעם ישראל.

ואם תגידי שאת לא חושבת שתוכלי לעמוד בפיתוי
אומר לך שלכי תתחזקי תתעלי תתקדשי ותחזרי עם כוח לעמוד בפיתוי

ואם תגידי שאת הולכת להכנס לתנועה לשנות אותה החל מהסניף הקטן עד לכלל התנועה
אומר לך שה' יהיה בעזרך ואת עושה חיל של ממש.

אבל כל זמן שכל הדוסים בחוץ,בואו לא נשאל למה התנועה לא דוסית
זה משוואה של 1+1,הכי פשוטה שיש
תנועה דוסית תיהיה כאשר יהיו דוסים,וכאשר הדוסים יחליטו להתנתק לא תיהיה תנועה דוסית

ואז שוב נשאל איך התנועה לא דוסית?!?!?!
מממ באמת מעניין לא?
לדעתי*$*עמנואל*$*
בנ"ע מתאים לאנשים ממש מסוימים. אנשים שלומדים בישיבות עם רמה דתית סבירה- אין להם מה לחפש בבנ"ע!!! שיבואו לאריאל ויתחזקו עוד.
בנ"ע מתאים לאנשים במצב דתי רעוע ולחילונים שהתקרבו לתורה ומי שמדריך אותם לא צריך להיות אלה שרק מתחזקים או משו.. אלא צריכים להיות אנשים ממש דתיים שלא יתפתו להתדרדר ברמה כי לרדת זה קל אבל לעלות זה הרבה יותר קשה אחר כך!!!
אני יודע שאני לא אצליח לעמוד בפיתוי לכן אני לא בא לבנ"ע אז אל תחשבו שאני צדיק או משו אבל זה מה שאני חושב..
אגב, אני חדש כאן אז אל תסקלו אותי אם אתם לא מסכימים איתי...
לדעתי זה ממש לא נכון!!!dvirs
בני עקיבא נועדה גם ודווקא לאלה שלומדים ב"ישיבות עם רמה דתית סבירה" שיוכלו לעזור לאלה שלא ב"ישיבות עם רמה דתית סבירה" וזה בדיוק החיסרון של תנועת "אריאל" - ההתנקות הזאת של אריאל מהעם ומאלה שהם לא מספיק דתיים בשבילה!! "אני חי ב-4 אמות שלי כדי לא להתקלקל..."

בנ"ע, מה לעשות, נועדה להיות תנועה של עם ולכן יש שם אנשים גם מקצוות הציבור הדתי והמסורתי ודווקא בגלל זה צריך את אלה שלומדים ב"ישיבות עם רמה דתית סבירה" כדי שיעזרו ויאירו את הדרך לאלה שלא!!!
זה מה שאמרתי*$*עמנואל*$*
שמי שלא הולך להתפתות סבבה שילך אבל מי שחושב שהוא יתפתה שלא ילך!! שקודם יתחזק קצת באריאל או משו ואז ילך לבנ"ע כדי לעזור לאחרים! ואני לא אחד מאלה שהולכים רק ב-4 אמות שלהם אני פשוט יודע שאני הולך להתפתות לדבר עם בנות וכו'... לכן אני באריאל! כדי להתחזק ואז לעזור לאחרים!!
וחוצמזה שכל התנועת נוער נועדה בשביל משהו הרבהdvirs
יותר גדול וזה ההגשמה בחיי המעשה וההבנה של סגולת עם ישראל מבפנים ולא רק מבחוץ (הלקיחה רק של אלה ש"לומדים בישיבות עם רמה דתית סבירה" ולא צירוף של כל העם) והתהליך (עצם התנועה ב-6 השנים שבהן אתה חניך) לפעמים קצת פגום והוא בתיקון תמידי, וגם אם לא כל חברי התנועה תומכים תמיד בתהליך הזה זה לא אומר שהתנועה פגומה מיסודה! אם נהיה כמו אריאל וניקח רק את אלה שברמה דתית גבוהה ונזרוק את השאר אתה יודע איך החברה שלנו תיראה???
אני לא חושבת שאריאל "מסננים" חניכים.אוסנת
נכון שאם ניצור חברה אלטיסטית, זה לא יועיל, וגם לא אידיאל.
אבל אריאל מקבלים את כל החניכים. אם יש חניך שבאופן ספציפי עובר כל גבול, אז הוא יוצא מהסניף. וזה דבר שקורה גם בבנ"ע.
ואין מה לעשות, צריך ליצור גבולות.
אם יש חניך שעובר כל גבול*$*עמנואל*$*
אז קודם כל מדברים איתו, מנסים לפתור ת'בעיה ואז אם זה לא עוזר מערבים ת'הורים שלו אבל אצלנו עדיין לא הגענו לשלב הזה בזכות הקומו התותח שלנו...
אני יודע ש"מקבלים" את כולם אבל זה לא עוזרdvirs
כי התנועה עצמה מתאימה רק לאנשים מסויימים מאוד ולא מתיימרת לעזור לאחרים להתקרב, זה בעצם לקיחת אנשים מסויימים והתעלמות מהשאר או לפחות אי נסיון ללקיחת אחריות על השאר, מה לעשות שבבנ"ע לוקחים אחריות גם על השאר ובשבילם צריך לפעמים להתגמש בשלבים מסויימים ולאח"מ אם מצליחים לקרב אותם יותר גם מסבירים להם את הדרך הנכונה...
נכון.אוסנת
ושוב, זה בגלל שיש אנשים שלא מעונינים לחשוף את ילדיהם לבעיות שונות.
זה לגיטימי.
לכן יש מקום לתנועת אריאל.
אבל זה גם נכון ש"בני עקיבא" עושה עבודה יותר קשה וחשובה, לענ"ד, בכל מקרה...
בדיוק!*$*עמנואל*$*
לכן אלה שלא מתפתים ידריכו בבנ"ע את האלה מהרמה הדתית הלא כ"כ גבוהה! לא צריך שיהיו בבנ"ע אנשים עם רמה דתית רגילה כי הם יכולים להתקלקל!
לא נכון!בניעקיבא
אז מה, כל החניכים בבניעקיבא צריכים להרגיש שהם חבר'ה דפוקים עד שמישו יועל בטובו לרדת אל העם ולגאול אותם מצרתם?

אין לי מושג מה קורה אצלכם בסניף, אבל בסניף שלי אנשים נמצאים ברמה דתית גבוהה, ומתוך הכח הזה יוצאים להדריך בסניפי חוץ [וכן ,גם בסניפי אריאל ועזרא]. לעומת זאת נוצר מצב שחברי התנועות האחרות, במקום המצב עליו אתם מדברים, אינם יוצאים לחזק אנשים אחרים אלא נשארים בד' אמותיהם. תתפלאו לשמוע שתנועת אריאל פנתה לתנועת בני עקיבא בבקשה לעשות לימוד משותף שמתוכו יצאו חברי תנועת בני עקיבא למפגש עם חילונים. חברי תנועת אריאל לא יכולים להפגש עם חילונים במסגרת כזאת, אז לכן נשלח את חברי בני עקיבא כדי שיעשו את ה"עבירה" בעצמם.

אנו מגדירים את עצמינו כתנועה של עם. אנו מקבלים לשורותינו כל אחד ומציבים לו את גבולות ההלכה.
האם בת שיש לה חבר נוצרי תוכל להשתלב באריאל? [וכן, פגשתי מקרה כזה.]
האם אדם שדורש רמה דתית גבוהה יכול למצוא מקום בבני עקיבא? לענ"ד כן. ישנם כיום מספר לא מועט של סניפים נפרדים. במחנות ישנה עדה/ רובע נפרד. חלק מהמסלולים והגיחות נפרדים. כל סניף יכול להשתלב בין במסגרת המעורבת ובין במסגרת הנפרדת בשאר הזמן.
[לאחרונה שאלתי את מו"ר בדבר הקמת סניף חדש. רצינו להקים אותו כסניף נפרד. הרב דווקא חשב שעדיף סניף מעורב. הרב דוגל בנפרד כדרך חיים, לכל בשואלים, ולכן גם הסניף שלי הוא סניף נפרד.]

כל אחד יכול להתקלקל בכל מקום בו הוא נמצא. נאו לא אלטיסטים- מכח האחדות נתעלה כולנו ונגיע יחד לגאולה, לא משנה באיזה שביל נצעד.
אנ'לא חושב שהאריאלניקים חשים מעל בנ"ע*$*עמנואל*$*
ונותנים להם תחושה שהם דתיים ובנ"ע לא כמו שהבנתי מהדברים שלך.
בכל מקרה, אם כל סניפי בנ"ע מציבים גבולות והכל ואין בעיה- למרות שבנתניה לפחות זה לא ככה- אז סבבה תיהנו אבל מה שאני מדבר עליו זה סניפים שבהם לא מציבים את גבולות ההלכה!!! שאז צריך לתקן!
ד"א סביר להניח שהמצב שאה מכיר בנתניה נוצרdvirs
בעקבות התפלגותם של האנשים החזקים (רוחנית, כמובן) בסניף ומעברם לתנועת אריאל... אם אנשים כמוך וכמו עוד מדריכים טובים שאני בטוח שיש באריאל היו באים ועוזרים לסניפי בנ"ע שזקוקים לזה (אני יודע שיש אנשים כאלה אבל זה לא מספיק) אז המצב יכול להשתפר עוד!!!

"איש לאחיו יעזורו ולאחיו יאמר חזק"!!

אני חושב שבאמת צריך תמיד לזכור שאנחנו עם ואפילו התנועות שלנו עם כ"כ הרבה אידאלים משותפים ומתוך זה אנחנו חייבים להבין את החשיבות של שתי תנועות הנוער האלה (וכמובן גם עזרא וכיוצא בזה) ולאחד כוחות כמה שניתן!!!
באופן כללי אתם צודקים.אוסנת
בנ"ע היא כן "תנועה של עם".
המצאות של אנשים חזקים בתנועה, רק תורמת לכולם.
המצב הזה של סניפים חזקים קיים, בעיקר, בסניפים שאין להם מתחרים מצד "תנועת אריאל".
לכן, צריך שיהיה באידיאל של אריאל, לשלוח אנשים לחזק את בנ"ע. כך, גם אנשים שאינם חושבים על עבודת הקודש הזאת, יתחילו לחשוב...
ואלה שלא יודעים אם הם יצליחו להשתלב, יקבלו תמיכה מסניף הבית.

עוד נק'.
אני חושבת שמתוך הקשיים שהיו לי בבנ"ע, ההתלבטויות, הרמה הרוחנית, דווקא בגלל אלה - התחזקתי יותר.
ככה הייתי חייבת להגדיר לעצמי, כבר בגיל מאוד מאוד צעיר, מי אני? למה אני דתיה? למה?. הרבה לפני הגיל שבד"כ שואלים את השאלות האלה...
נכוןעמית-טליה
הם לא יראו חילוני ויגידו לו עוף מכאן
אבל הם אומרים לו עוף מכאן נסתר
כשכל התנועה לא מתחברת אליו בשום דבר
אז הוא באמת יעוף משם ויגיע לסמים ופשע

זה סינון פחות נראה אבל זה סינון.
וכשמדובר בעם ישראל בפתחה של הגאולה צריך לפתוח ולהיפתח
צריך לעזור כמה שיותר
ולא בדוכן קטן של מעייני הישועה
אלא בזרם חזק של מקום תורני גדול שמקרב את כולם שהופך ומדביק את כולם לדרכה של תורה.

הסניף שלי אפשר לומר מורכב מהרוב חוזרי בתשובה (לא מסורתיים שהתחזקו אלא חילונים לגמריי!!) וכן זה בנ"ע!!!

וכבר עשו סקר וגילו שהתנועה שהכי מחזירה בתשובה היא בני עקיבא
לא הידברות,לא ערכים ולא צוהר.

כשרוצים לתקן את העם שלך נכנסים אליו פנימה ועולים איתו ביחד.
כל זמן שבגאוותנו ניהיה בחוץ ונקרוץ לו נוכל לשכוח ממנו.
ואח"כ נשאל איך המדינה מעוותת,ואיך המשטר חילוני,ואיך החיילים הרביצו לנו,ואיך גירשו אותנו מהבית
נשאל מיליון ואחת שאלות ועד שלא נבין שהתשובה היא אצלנו נמשיך לשאול שאלות ולהפסיד את עם ה'.
אז אתה אומרעמית-טליה
שאלה שעומדים בפיתוי בבנ"ע ומצליחים לחנך חניכים הם צדיקים גדולים אף יותר מכל אריאלניק אחר?

אז נכון הם באמת צדיקים ויש אלפים כאלה
אבל אני חושבת שיש הרבה אריאלניקים שיכולים לעמוד בפיתוי הם פשוט פחדנים ולא מבינים את ערכו של עמ"י מספיק

וד"א לפי הגישה שלך אתה אומר שיום יבוא ותצטרך להיות בבנ"ע
כי בנ"ע זה האידיאל ואריאל זה שלב ביניים עד האידיאל
אז תודיע לנו כשהיום הזה יבוא
ועד שהוא לא יבוא דע לך שאתה גם לא יכול להתגייס לצבא,ללכת ללמוד ולצאת לעבוד.
כי הפיתויים האלה שמה מסוכנים יותר.
אני מסכים איתך*$*עמנואל*$*
אבל בכל זאת המדריכים שיכולים לעזור ולא באים- לא כולם לא באים מתוך פחדנות!!! יש כאלה שפשוט גדלו בו ולא יכולים להחליף סתם ככה חברה או שהם מחוברים לחניכים\ מדרים שלהם
זה לא כ"כ פשוט...
מדריכים* איזה פאדיחה...*$*עמנואל*$*
ואז בעצם חניכי אריאל לא מפתחים כלים להתמודדdvirs
ולא יכולים לעמוד לבדם, זה יוצר תלות בתנועה וסוג של ביצה שקשה לצאת ממנה...
האם הפעילות רק בתוך עצמכם היא טובה?? האם זהו האידאל של גדולי הדור (בהמשך למה שאמר "האריאלניקהנאמן")??

אל לנו לריב ביננו! כל תנועה צריכה לעשות את החשבון נפש שלה וכל סניף צריך לעשות את החשבון נפש שלו וכל אדם צריך לעשות את החשבון נפש שלו ולבדוק איפה צריך לתקן.

לכן אני חושב שאנחנו, הציבור הדתי לאומי, חברי ובוגרי התנועות בנ"ע אריאל ועזרא באשר הם, צריכים להבין שלכל תנועה יש את החשיבות שלה כיום, ובעז"ה אנו נזכה להתאחד בחיבור הסגולי של עם ישראל!!!

ושיהיו ביננו רק מחלוקות לשם שמיים...
לגבי הנקודה האחרונה שהעלית-אוסנת
שבעז"ה נזכה להתאחד...
צריך גם השתדלות.
לא מספיק לדבר ולומר שזה האידיאל - כל התנועות יחד. צריך לשנות את זה.

אגב, אני הרבה זמן מנסה להבין מה הרעיון שעומד מאחורי אי הרצון של בכירים בהנא"ר של אריאל, להסכים עם האידיאל הזה (צירוף כל תנועות הנוער לאחת).
אני אגיד לך מה...עמית-טליה
הפחד והגאווה
הפחד מלהתערבב עם כל עם ישראל
והגאווה שאנחנו יותר טובים אז נתבודד..
יש בזה משהו...אוסנת
אבל אני נזהרת מלומר אותו.
זה יוצר רק שנאה, וחבל.

מה גם, שלא כל האנשים חושבים עד כדי כך עמוק. פשוט זה לא נוח, לא מקובל וקצת עצלני - ללכת לסניף בנ"ע. אה, וזה גם קשה.
לא לכולם זה מתאים.

ויש עוד בעיה, שיש סניפי בנ"ע שלוקים בגאוות יתר. למרות שאין להם שמץ (!) של מדריכים, הם לא יקבלו לסניף מדריכים שלא בוגרי בנ"ע.
התוצאה היא, שהסניף פשוט מתפרק...
הגאווה עולה גם לנו לראש.
ואם לא נדע לומרעמית-טליה
לא נדע ללמוד.
אז צריך לומר שאלו ואלו הבעיות שלנו עם כל הקושי להודות בהם
ומתוך כך לתקן.

השאלה מה המגמה של התנועה ולא מה אדם כזה או אחר חושב והאם לו מתאים לא מתאים.

בקשר לסניפי בנ"ע הכרתי סניף כזה וזה די היה מובן לי למה זה נעשה
הם רוצים לפתח ולעודד את הסניף שלהם
תחשבי איך החניכים יסתכלו על זה שהם שנים בבנ"ע רוצים לבוא להדריך ואז אומרים להם לא תשארו בחוץ.
ה"צופר" האמיתי של החניכים (וכמה תחרות יש על כניסה להדרכה?המון!) זה להיות מדריך לעבור את השלב של הקבלה ולהתחיל את השלב של הנתינה
החניכים צריכים להבין שככה זה בסניף שלהם מי שבא ועומל כל ה5 6 שנים גם יקבל את המתנה ויהיה מדריך.
ולפעמים עדיף להכשיר מדריכים בבנ"ע כי זה התנופה הגדולה לאותו נוער
הכל משתנה כאשר הבנ"א ניהיה מנהיג בעצמו.
זה מה שקרה בכל השבט שלי
מאז שניהיו מדריכים הבנו את האחריות
אז התחלנו להיות דוסים יותר,לשמור נגיעה באמת ולא במשחק,להתפלל,לחנך.

השינוי האמיתי קורה בהדרכה וזה לגיטימי שנרצה להשקיע בבוגרי התנועה שלנו גם כי הם צריכים וגם כי להם זה מגיע הם היו חניכים בתנועה 10 שנים.
צודקת.אוסנת
את צודקת לגבי העניין של ההדרכה בסניף.
אבל לפעמים זה ממש לא אפשרי.
ולפעמים זה עד כדי כך לא אפשרי, שההורים מתנגדים.
ואולי עדיף לשמור על ה-20 חניכים, מאשר לתת צ'ופר למדריך אחד.
אבל יש סניפים, שאפילו את זה אין... יש להם בדיוק 3 אנשים שמוכנים להכנס (וכולם נכנסים) לבערך 5 שבטים...
טוב, זה באמת אבל כל מקרה לגופו.

בד"כ אני גם אומרת דברים חריפים, ואת כ-ל מה שעולה על ליבי.
אבל הגעתי למסקנה, שזה רק מרחיק אנשים מדעותי. הם מרגישים מותקפים, ואז הם חייבים להתגונן.
אז אני שומרת בבטן.
זה נכוןעמית-טליה
אני גם הייתי דואגת להכניס מדריכים מתנועות אחרות אם המצב היה על הפנים..
ויכול להיות שזה באמת נובע מגאווה שיש גם אצלנו
בני עקיבא *עדיין* לא מושלמת

יישר כוחך,אבל לענ"ד לפעמים צריך לומר.
וכל מקרה לגופו.
קראתי מה ששלחת לי בהודעה...אנונימי (פותח)
אין לי שום עניין להקניט פה אף אחד
אם את חושבת שזה ויכוח סרק סבבה לך
אין לי בעיה, תעשו מה שאתם רוצים רק שלא תאמרו שזה נכון עפ"י ההלכה!!!
מה שכתבתי מעל זו תגובה לאסנת...אנונימי (פותח)
תגובה:אוסנת
אני לא חושבת שזה ויכוח סרק. זה היה יכול להיות ויכוח סרק, אם לא היית קוראת את כל השרשור.
אחרת, למה שאלת את השאלה? לקנטר?

לעניין ההלכה. מסתבר שלא קראת את השרשור.
הראנו לך שזה כן לפי ההלכה. ושגם אם יש קטעים שלא - זה לא חוכמה לשבת בחיבוק ידיים ולהתלונן.
"עמ"י לא שומר שבת. אוי! גוועאלד! מה נעשה? בואו נבכה..." זה לא הפתרון.
אולי בואו ונלמד את העם מה זה שמירת שבת?

בכל אופן, אשמח אם תשאלי שאלות לגבי תהיות ספציפיות, ולא "תעשו מה שבא לכם, ואל תלמדו אותי הלכה". את רוצה לדעת תשובות? תשאלי לעניין. אל תקנטרי, ותנסי להראות לנו שאנחנו לא יודעים כלום.
הם יכוליםעמית-טליה
להתנתק מהכל ולהתגייס כמה חודשים לצבא לפעמים אפילו לבד?
ככה הרוב עושים אז למה שם ולא פה?
לחנך את הרבנים של העתיד,את החיילים של העתיד,את האנשי עסקים וכו' וכו'
זה פחות חשוב?

אם מבינים את המהות עוזבים הכל למען...
השאלה אם מבינים או שפשוט נוח להימצא בחממה של תורה (שזה לא פסול עד שלב מסויים שצריך לצאת ולהגדיל את התורה שקיבלת)

ד"א הקומונרית שתיהיה שנה הבאה בסניף נתניה בני עקיבא
היא יוצאת תנועת עזרא והלכה דווקא לבנ"ע כי שמה צריכים יותר...

וכמה כאלה יש?
בודדים.

לצערנו הרב יש רק בודדים כאלה...dvirs
ואחרי זה אנשים מאשימים את בני עקיבא ברמה תורנית נמוכה...
במקום להאשים בואו לעזור!!!
רוב האנשים רק יתקלקלו שם יותר ממה שישפיעו,420mal
ותתקנו אותי אם אני טועה- אבל נראלי שהחניכים לא כ"כ ישימו על איזה אריאלניק עם כיפה גדולה ופיאות שינסה לדבר איתם...הם סתם יצחקו עליו, הם יקשיבו יותר ל"אחד משלהם"

וחוץ מזה כל הישב"צים המעורבים וההדרכה המעורבת זו ממש בעיה למי שרוצה.
שטויות...עמית-טליה
יש לא מעט כאלה אצלנו ובבנ"ע בכלל
השאלה אם אתה אחד משלהם באופי שלך בענווה שלך
או שאתה באמת גאוותן ומראה להם שבגלל הפיאות והכיפה אתה יותר מהם.
אם תראה להם שאתה בדיוק כמוהם רק נראה אחרת הם ישימו עלייך ויהפכו להיות כמוך.

ההדרכה המעורבת כבר אין בכל מקום
הישבצים זה פתיר אפשר להתבודד ולא להתערבב איתם
היו כאלה אצלנו ויש עוד כמה שאני מכירה שהראש שלהם נון סטופ בריצפה
ולא אומרים שלום וכו' וכו'
וכן זה קשה...אף אחד לא אומר שלא..
מכיר את סניף קמ"ש? (בנ"ע)אוסנת
תסתכל על המדריכים.
זה הדוגמא הראשונה שעלתה לי בראש.
לחניכים לא כ"כ משנה איך נראה המדריך.. הם עדיין לא מבינים בסטיגמות.
ואם המדריך טוב - אז באים. אם הוא מתייחס אליהם בזלזול (כי הם חבר'ה הזויים מבנ"ע) ובהתנשאות (אני פה כדי להעלות אתכם לרמה שלי), אז הם יתיחסו בהתאם.
חוץ מזה, בדקת פעם עד כמה האריאלניקים מצליחים להשתלב? ולקדם?

יש הרבה סניפים שמחפשים מדריכים בנרות. אז הם מסכימים לתנאים מצד המדריכים הפוטנציאלים. כמו - הדרכה לא מעורבת, אי כניסה לישב"צים, בלי השתתפות בפעילויות חב"ב.
לי אישית, אף על פי שאני מבנ"ע, הציעו את כל היתרונות הנ"ל.
פתרונות לבעיות אפשר למצוא, השאלה אם רוצים.
לכווללםם!!!טלווש=]]]
אולי תפסיקו לדבר כאילו אתם חכמי הדור??
אתם מתווכחים על דברים מפפגגררייםם!!!
מי שלא רוצה ללכת לבנ"ע-שלא ילך,ומי שרוצה,שילך,ושיהנה...
זה ויכוח ממשש מפגר,כי אין סיכוי שתצליחו לשכנע אחד את השני!!
אז אולי תפסיקו?!?!?
אבל צריך לנסות לפחות לשכנע...*$*עמנואל*$*
אגב, מכירה אחד שקוראים לו דוד- הלל (מרבבה)?
תגובה:אוסנת
כן. אולי נשב בחיבוק ידיים, ונאמר "אין מה לעשות. החילונים חילונים. בואו נחכה למשיח"?
לא. עמ"י סובל. אז נעמוד מנגד? לא נלך לחנך אותו בדרכנו?
אותו דבר לעניין תנועות הנוער.
בסניפי בנ"ע יש נוער, שאפשר וצריך, ללמד אותו מהם חיי התורה.
והסניפים האלה, צריכים מדריכים רציניים.
אז מה שאת מציעה, זה להתעלם. להפקיר.
מה זה משנה? תגורי בישוב או תגורי בעיר פיתוח...
זה מאוד משנה!

ויש הרבה סיכויים שנצליח לשכנע. אולי לא את מי שכותב, אלא את מי שקורא.
מסכים איתך (אסנת) בהחלט!!!dvirs
אשתף אותך בדעתי האישית בעניין...אנונימי (פותח)
עם כל הכבוד אני מפקפקת בכוח של בני עקיבא להחזיר או לקרב חילונים.
אני אישית הייתי מסורתית כשהתחלתי ללכת לבני עקיבא ואני חייבת לציין שזה לא קרב אותי ודווקא המעורב הזה שיש בתנועה גרמה לי לזילזול בדתיים שאחד מהערכים החשובים שלהם זה צניעות.
החזרה שלי בתשובה הייתה דווקא ממקור חרדי ודווקא זה שחשוב היה להם לעמוד על ההלכה בלי לסטות ימן ושמאל ובלי פשרות זה מה שקנה אותי. זה נראה לי יותר אמיתי. הערך של דברים יותר חזק דווקא כשמראים שחשוב לנו לשמור עליהם.
ואני חושבת שזה אומר דרשני....
זה לא כ"כ חכם מה שכתבת...dvirs
א. יש הרבה אנשים שרואים את הציבור החרדי ונגעלים הרבה יותר בשל האטימות שלהם לשאר העם וההתנתקות שלהם ובשל הרבה אנשים מהציבור בעלי מידות רעות הנראות לעין והתבטאויות חריפות ופוגעניות ולכן אם הם מעוניינים לבדוק הם פונים לבני עקיבא או לתנועות חזרה בתשובה אחרות.
ב. ההודעה שלך לא הייתה חכמה כי הכינוי שלך אולפניסטית ופעם אחרונה שבדקתי - אין אולפנות בציבור החרדי ומזה (ומזה שאת נמצאת באינטרנט ועוד באתר של ציוינים...) אני מסיק שאת לא שייכת לציבור החרדי.
למה?? והלא הוא לא קנה אותך??? אם זאת הדרך הנכונה והדרך שקנתה אותך למה את לא הולכת בה??

ולכן אני חושב שאת ממהרת להסיק מסקנות מתוך ניתוח אישי שאינו נכון בכל המקרים, ולפי דעתי ברוב המוחלט של המקרים זה לא ככה...
תשובה שלי:אוסנת
א. אני לא מתנגדת לחזרה בתשובה דרך חרדים. אבל העובדה היא, שהחרדים כמעט ולא מחזירים... חב"ד זה משהו אחר.
לפי מה שאני רואה, זה שהם מחזירים אנשים חלשים ומתוסבכים, שחייבים את בית התמחוי של חב"ד... וזה בסדר. אבל לציבור בכללי, הם נחשפים בדיוק כמו כל גרעין תורני ממוצע.
בגלל התדמית שיש לחרדים, אנשים מאוד נבהלים מהם. ולכן הם מתרחקים.
התדמית שלנו, לחילופין, עדיין בסדר (עדיין, בגלל שבעקבות האלימות בגרושים, היא יורדת, וחבל). אנחנו נראים כציבור בלתי מזיק, שדואג לכל העם, ולא רק לעצמו (ע"ע ש"ס), שמישב את האדמה. ציבור רציני, שחינוך הילדים שלו מצליח מאוד. שלא מפחד מחילונים, ולא מסתגר. זה מאוד מושך...
ב. לא התיימרתי לומר, שכל מי שנכנס לבנ"ע, מיד חוזר בתשובה. אבל מספיק שהוא מקבל קצת ערכים, ואהבה ליהדות - זה מספיק.
אח"כ, בגירוש, הוא יותר מסכים עם הדעות שלנו.
מה גם, שכל הדיון, הוא על זה שצריך לחזק את סניפי בנ"ע. ומכך גם, להגדיל תורה ולהאדירה... ולשמור יותר על הצניעות.
ג. מה זה "לעמוד על ההלכה בלי פשרות"? גם בבנ"ע אין (ברמת העיקרון) פשרות. הכל נעשה לפי הסכמת רבנים.
אם את מתכוונת להיתרים (בניגוד להחמרות), זה לא נקרא "לא לשמור הלכה"!
החמרות, זה ליחידי סגולה, שמסוגלים לעמוד בהם. לא לציבור הרחב.
זה חלק מהבעיה של החרדים. החמרה רבה מדי. כשאתה מחמיר יותר מדי, אתה מפספס משהו... אתה משאיר מאחוריך אנשים... אתה מצמצם את החברה שלך.

אם יש לך זמן, תקראי את "לשם שמים" של הרב אריאל (שכחתי איזה בדיוק), יש בדוכן בתחנה המרכזית. מומלץ לכולם!
אני פשוט בהלם!!!אנונימי (פותח)
אני בהלם מההתבטאויות שהולכות פה על חרדים. ויש לזה ריח של שנאה. זה ממש לא יפה. ואני בטוחה שאתם לא מכירים חרדים אמתיים מקרוב.
עם כל הכבוד לבני עקיבא אבל אני רוצה לומר שמדברים כל הזמן בבני עקיבא על ארץ ישראל ועם ישראל אבהת ישראל. כנראה שבני עקיבא לא חינכה אותכם כראוי או שאולי זו תנועה שרק מדברת ולא מקיימת. אבל אני ממש בשוק מהשנאת אחים והזילזול...מצטערת, זה ממש לא יפה ולא בסדר
אני פשוט בהלם!!!אוסנת
אני בהלם מההתבטאויות שהולכות פה על הציונות הדתית ובנ"ע. ויש לזה ריח של שנאה. זה ממש לא יפה. ואני בטוחה שאת לא מכירה אנשים מהציבור אמתיים מקרוב.

אני לא מבינה מה הזעיק אותך.
אני חושבת, שלא טובה ההסתגרות הזאת.
והיא לא קיימת רק אצל חרדים... גם אצלנו.
אז אני יוצאת נגדה.
לא אמרתי שאני שונאת חרדים. כל המשפחה המורחבת שלי חרדית, חב"דניקית, ברסלברית... מה שאת רוצה. אני באמת אוהבת אותם. אני רק לא מסכימה עם הדעה והמעשים שלהם.
אני חיה לי בעיר, ואני רואה מה הולך בשטח. לגלות לך?
אין פה אף חרדי לרפואה. אף אחד לא מוכן לסכן את עצמו, למען אחרים.
יש פה חב"דניקים שעושים עבודת קודש. כל הכבוד להם. אבל אני לא מסכימה עם כל הדרך שלהם... (איך הם מושכים אנשים? ע"י הקמת בית תמחוי, קיטנות בכמעט-חינם וכו'. אין עם זה בעיה, רק שאני יותר תומכת בדרך שלי, שצריך לפנות גם לאנשים שלא חסר להם כסף.)
ודווקא המגורים שלי אי שם, בחור נידח - מבטאים יותר מהכל את האהבת ישראל שעליה חונכו הורי (למרות שאמא שלי היתה באריאל...).
מה יותר לקיים את הערך הזה (עם ישראל, אהבת ישראל), מאשר זה?
לשבת ולהתפלל כל היום שעמ"י יחזור בתשובה כבר? (בלי זלזול. ברור שזה חשוב. אבל צריך גם מעשים...)

אני התכוונתי לזה שהציבור נראה ככה ולא באמת ככהdvirs
מצטער אם מדברי השתמע שאני חושב שככה נראה הציבור החרדי...
פשוט בשל גישת הניתוק שלהם (ברוב המקרים) מהמדינה לפעמים גורמת לאחרים לחשוב עליהם דברים רעים!!! הם רואים כל הזמן את החרדים רק תוקפים בפשקווילים ורואים אותם "קופצים לכבישים" ושלא לדבר על ההכפשה שעושים עליהם בתקשורת, ומזה הם חושבים שהם יודעים מה זה חרדים. אני ממש לא סבור ככה ואני בתור אחד שחי בשנתיים האחרונות בפנימייה בתוך שכונה חרדית אני יודע שזה לא ככה, אבל בגלל הגשיה המנותקת שלהם הם לא יכולים להגיד את זה ועושים לעצמם רק הדים שליליים!
צודק.אוסנת
כל מילה נכונה.
רק משהו אחד הציק לי. רוב החרדים הם ציונים... לפחות לפני כמה שנים זה היה ככה. לא תמיכה ממש במדינה, אלא תמיכה במהלך הציוני.

ועוד משהו, צריך להזהר מאוד, שלא נהפוך להיות כמו החרדים (מצד זה, שאז יתיחסו אלינו כמו אליהם).
למה אתה מזלזל? לא יפה...אנונימי (פותח)
קודם כל אני רוצה לומר שאתה כנראה לא יודע לעשות הפרדה בין ציבור לדרך של ציבור. לדעתי הדרך שלהם נכונה אבל זה שיש אנשים שלא ממש עושים מה שצריך זה בעיה שלהם ולא אומר שום דבר לגבי הדרך שלהם. בדיוק כמו שבכל ציבור יש אנשים לא כ"כ הגונים. וגם בציבור הדתי-לאומי לא חסרים כאלו אנשים.

בנוגע לתושבה השניה אז
למדתי באולפנא והתאכזבתי ואני אכן חושבת לעזוב את הזרם הדתי-לאומי ולהצטרף לזרם החרדי.
שיהיה לך בהצלחה.אוסנת
רק מה, את תצטרכי לחוות על בשרך את בעית ההסתגרות.
את, הרי, בטוחה בדרכך, ורוצה להיות כמה שיותר צדיקה. אבל את תגלי צ'יק צ'ק, שבציבור החרדי - לא יסמכו עליך. יחשדו בך. יתעללו בך (כן! אל תצפי לשידוך נורמלי, אל תצפי לבית ספר נורמלי, לא לשכנות ולא לחברות).
זה טוב? זה מה שמניע אנשים לחזור בתשובה?
לא. כשאנשים רואים את זה, הם נרתעים.
לכן צריך להשתלב (בלי לוותר על עקרונות), לגור בערים, לחנך בבנ"ע...

אני ממש רוצה שתקראי את "לשם שמים". זה יסביר לך את כל ההבדל.
את לא מדברת מתוך נסיוןאנונימי (פותח)
זה נועד רק להשמיץ. אני מצטערת אבל כל מה שכתבת פשוט לא קרה לא נרתעתי מהם אני מאוד התרשמתי מהחרדים שפגשתי ואפילו התפעלתי מהם. מה שלא קרה בכל שנות לימודי באופנא לגבי אף אחד מהדמויות החינוכיות שלימודו אותי וגם לא מהרבנים.

זה מאוד קל להתקיף במיוחד שזה לא הזרם שלך. אני לעומת זאת באתי עם ראש פתוח למוע גם אנשים מהדרך שלי. אולי מי שסגור פה זה הזרם שלך.

אני גם מאחלת לך בהצלחה ולפני שאת מתקיפה אני מציעה לך בכלל בכל דבר ולא רק במקרה הזה...פשוט תבדקי כמו שצריך...

יום נעים גם לך!!
לא מתוך נסיון?אוסנת
לפרט לך את הניסיון?
גם משפחה, גם מגורים לצידם, וגם הרחבה והעמקה בנושא...
(ואל תזלזלי במגורים לידם. כשאתה גר בחור, אתה קשור לכולם. עושים ביביסיטר אחד לשני, מתפללים באותו מקום... באים לשמחות)
מתוקה, מי שאין לו פה ניסיון, זה לא אני.
וגם מי שבא פה להתקיף.
סליחה על החריפות.

הזרם שלי סגור. כן. אני מודעת לזה. ואני חושבת שזה לא בסדר, שצריך להפתח. שצריך להשתלב.

יכול להיות שזה גם מתאים לאופי.
ובכל מקרה, איחלתי לך בהצלחה. וגם אמרתי את זה כבר - לא אכפת לי לאיזה ציבור ישתייכו החוזרים בתשובה. העיקר שיחזרו.
ואמרתי "כל הכבוד" לדרך של חב"ד...
כשאני חושבת על זה, אני תוהה אם קראת את מה שכתבתי, או שמיהרת להגיב.

אל תקברי את הראש בחול. לחוזרים בתשובה קשה להשתלב בכל ציבור דתי. אבל אצל החרדים, זה מוקצן.
(וזה מזכיר לי, ששכנה שלי, חוזרת בתשובה - שאלה אותי, אם אני אסכים להתחתן עם חוזר בתשובה. אז באמת שבציבור שלנו זה לא נורא מקובל, אבל אני הבטחתי לה שלא יהיה אכפת לי... דווקא כדי להראות, שאני לא סגורה.)

ואולי, אם יהיה לך אומץ - תקראי את "לשם שמים". קצת לבדוק כמו שצריך. כי זה נראה שאת רק בודקת את הציבור החרדי, ולא מנסה להבין את הציבור הציוני-דתי.
תגובה לאסנתאנונימי (פותח)
6 שנים באולפנא שהיא בעצם פנימיה +עוד 4 שנים של לימודים במקום של דתי לאומי זה מספיק כדי להכיר זרם.

אף אחד פה לא קובר את הראש בחול אבל מי שמצליח בהחזרה בתשובה זה יותר אירגונים חרדים. צאי וראי כמה חזרו מאירגונים חרדים. זו עובדה בשטח ואי אפשר להתווכח עם זה.

אין לי שום בעיה עם הציבור הדתי לאומי. יש לי הרבה מאוד חברות משם וכולם אנשים טובים.

אבל אם לא קראת בהתחלה יש לי בעיה עם הבני עקיבא שבאים בשם ההלכה ועושים פשרות על חשבונה שזה דבר שלא יעשה וגם לא בשהיל לקרב חילונים.

תגובה.אוסנת
גם 6 שנים באולפנא, ועוד 4 שנים לימודים... זה לא מספיק להכיר, אם לא מנסים להבין מה עומד מאחורי הזרם.
ניסית פעם להבין מה האידיאל, מה המניע, של הציבור שלך?
אם כן, ובכל זאת החלטת שהדרך החרדית טובה יותר בשבילך, שאי ברכה.
וכל הכבוד על הרצינות.

סליחה שאני אגיד את זה בצורה בוטה, אבל מי שנ ר א ה לך שהוא מחזיר יותר בתשובה, זה מי שעושה יותר רוח.
בנ"ע וגרעינים תורניים, לא סופרים במספרים כמה הם מחזירים, או לפחות משאירים דתיים. הם עושים את זה בשקט, ובדרך שונה.
החרדים, מפיצים קלטות, נרות שבת, פרוספקטים... (לאחרונה גם בציבורינו הקט עושים זאת) לעומתינו, שאנחנו חיים בתוך העם. חיים איתם.
מראים להם מה זה שבת. מה זה חינוך ילדים. מה זה כבוד.
תסכימי איתי, שיש הבדל עצום, בין לכתוב בפרוספקט "מי אנחנו" ולהסביר את העקרונות, מאשר להראות להם דוגמא אישית.

לעניין בנ"ע, זה הטעות היסודית שבגללה התחיל כל הויכוח הזה.
בנ"ע לא "באה בשם ההלכה ועושה פשרות". היא הולכת בדרכי רבנים גדולים, שהתירו לה. זה לא פשרות!
אם מישהו לא מחמיר כמוך, זה לא אומר שהוא "מתפשר" או "מוותר על ההלכה". זה בדיוק גישה חרדית.
אבל כן. ברור שעדיף היה להיות סגורים לחלוטין, שזה הכי רצוי באידיאל, מבחינת ההלכה.
אבל אנחנו לא רוצים לזנוח את אחינו החילונים, שיסבלו להם בלעדינו...
שוב תגובהאנונימי (פותח)
אני רוצה לשמוע מהרב מורדכי אליהו שמתיר תנועה מעורבת.
לפי מה שידוע לי הוא לא מתיר. והוא מספיק רב גדול!
יש עוד רבנים.אוסנת
אני לא תלמידה שלו (ולא בגלל הפסיקות שלו בעניין בנ"ע).
אישית, הרב שלי, מתיר.
והוא, מן הסתם, מסתמך על הרב שלו, שמסתמך על הרב שלו, שמסתמך על הרב שלו... שמגיע אולי לרב נריה, או לכל רב אחר שמתיר.
וכבר בשלב מוקדם של השרשור כתבו לך על רבנים שמתירים.
ושוב, לא מלכתחילה. ברור שעדיף תנועה נפרדת... אבל בדיעבד, ועם ההתחשבות בכל היתרונות שבזה, מותר.

*לא יודעת אם שמת לב, אבל אני הייתי בסניף נפרד. זה שונה...

אם דיברת על הרב מרדכי אליהו, אז הבן שלו (הרב שמואל) העביר אצלנו שיחה בסניף.
זה לא אומר שהוא תומך, אבל זה כבר אומר שהוא מודע למצב.
שאלהאנונימי (פותח)
איפה כתוב שמותר בדיעבד להקים תנועה מעורבת?
שאלה למחשבה:dvirs
אני רוצה לשמוע מהרב אלישיב שמתיר להיכנס לאינטרנט.
לפי מה שידוע לי הוא לא מתיר (לפחות לדברים השונים ממייל לעבודה)!
האם בגלל זה נמנעת מלהיכנס לאינטרנט???
תשובה למחשבה:אנונימי (פותח)
אני לא יודעת אם יש איסור שנכנסים לאינטרנט שהוא חסום מאתרים בעייתיים.
אבל גם אם יסתבר לי שכן זה לא אומר שמה שאני עושה זה בסדר ואני לא אומר שמותר לעשות את זה ואפילו לא בדיעבד. אני אודה באשמה וזהו.
חשוב להיות אמיתיים וכנים...
מבחינת החרדים זה באמת אסור...אוסנת
אבל את עדיין לא בציבור שלהם.
ומן הסתם יש לך רב, שהוא בציבור "שלנו", והוא מתיר את זה.

לדביר -
אם זה אסור, אז זה אסור.
מדבריך משתמע, שלא חייבים להקשיב לרבנים...
אני יכול להודיע לך קבל עם ועדה שהרב אלישיב לא נתןdvirs
הכשר לאינטרנט רימון ולשום אינטרנט אחר (חוץ ממה שאמרתי קודם שיש רבנים בציבור החרדי שמתירים רק למיילים ורק לאנשים שבאמת זקוקים לזה) אז את יכולה להיות רגועה...

אז אם אתה מודה באשמה זה נותן לך את האפשרות לעבור עבירה? להודות באשמה לא נותן פתח לעבור עבירה.. ולכן שימי לב מה את עונה כאשר את ממשיכה בקיום העבירה.

כשאתה מאמין בדרך מסויימת אתה הולך אחרי הרבנים שמתווים לך את הדרך הזאת ותתפלאי שיש הרבה רבנים גדולים שמתירים את בנ"ע מכיוון שזה לצורך ומכיוון שהשאיפה היא לצמוח יחד עם כולם ולא רק להסיגר בשנייה רק לאלה שמסוגלים. ולכן בבנ"ע יש רמה תורנית קצת פחותה אבל עדיין בפיקוח רבנים!!!
קודם כל אני לא הולכת לפי הרב אלישיבאנונימי (פותח)
מה שאומר שאני לא יודעת מה ההלכה בעניין. אבל אני אומרת שגם אם אדע שאסור לא אכחיש ואסתתר מאחורי טענת הדיעבד בכדי לומר שזה מותר כמו שעושים בעניין בני עקיבא
לא מסתתרים מאחורי "דיעבד".אוסנת
את מערבבת פה כמה נושאים.
מהתחלה -
אנחנו הולכים לפי הרבנים שלנו, שמתירים את תנועת בנ"ע.
הרבנים אומנם לא סוברים שזה המצב האידיאלי, אבל בדיעבד, כיום, צריך את התנועה הזאת.
לכן הם מתירים, באופן מלא, ולא ב"בדיעבד", את התנועה.
(הצורך בתנועה הוא "בדיעבד")
אף אחד לא מסתתר. אני מודיעה לך קבל עם ועדה - בגלל שהמצב הרוחני בעם לא מושלם, יש מקום להתיר את התנועה הזאת. אני לא מסתתרת.
האם את באמת מאמינה שיקבלו אותך לחברה בשלב כזה שלdvirs
החיים בלי שידברו עלייך מאחורי הגב כל הזמן?
האם את ראית כיצד פגעו בפרהסיה ברב דרוקמן???
האם את ראית כיצד הם מנדים מתוכם את המכונים בפיהם שב"בניקים???
האם את רוצה לחיות בתוך ציבור שבו כל מי ששונה במקצת או לא מספיק דתי בשבילו נחשב לשיקוץ מקלקל???

אולי כדאי לך לשאול את עצמך האם את רוצה להצטרף לציבור כזה שלרוב פוסל את השונים ממנו ומרחיק ממנו א האנשים שקשה להם להיות בתוך מסגרת של לימוד תורה למשך יום שלם...

אני אולי מעריך את הציבור הזה מבחינות מסויימות ואני עם ראש פתוח, אבל מכאן ועד לעבור לזרם שכזה???

רק שתדעי שתוכלי להתקבל שם רק למסגרות מסויימות, ותהיי מוגבלת מאוד ודי בטוח שלא תיחשבי בשבילם לאחת מ"הזרם החרדי"...

ובקשר לאכזבה מהאולפנות - אני חושב שזה תלוי רק בך ואת לא יכולה לצפות שרבנים יבואו אליך בשביל לעזור לך. אם באמת הית מבררת וחוקרת היית מגלה הרבה רבנים ורבניות שיכולים ורוצים לעזור לך...
תגובה ל-dvirsאנונימי (פותח)
אתה מדבר על אנשים מאוד ספציפיים בציבור החרדי שאפילו אני לא יודעת אם אפשר לקרוא להם חרדים.
אני באותה מידה יכולה לתת לך דוגמאות לאנשים כאלה מכל ציבור כולל הדתי לאומי.

לגבי האולפנות - לא ציפיתי שיבואו לעזור לי. פשוט לא היו להם תשובות מספיק משכנעות לשאלות שהיו לי.
את צודקת.אוסנת
אבל שמעת פעם שיחה של נועה ירון־דיין?
עם כל האהבה שלה לציבור החרדי, שבו היא נמצאת, היא מתרעמת על הדחיה שיש כלפיה.
נכון שיש שוליים בכל חברה, וגם אצלנו יש אנשים כאלה.
ההבדל - אצלנו זה נחשב מגונה ולא רצוי. אצל החרדים - זה בתמיכת הרבנים, ודבר מאוד לגיטימי...
רק תראי את כל הכתבות שיש מדי פעם, על מוסדות החינוך האליטיסטים שיש לנו. אני גם נגדם.

אז אולי היית באולפנא לא משהו. כמו שאת אומרת - את מדברת על אנשים ספציפיים.
והרי האולפנא שלך בוודאי היתה בתוך תת-זרם בציבור שלנו. היית יכולה לחפש תשובות בתתי-זרמים אחרים... אולי אצלם היית מוצאת.
לחפש רק בתוך האולפנא, זה מעט מאוד.
לקרוא ספרים בכל מיני תחומים, לדבר עם אנשי חינוך מבחוץ... זה יותר רציני.

בכל מקרה, כל הכבוד על הדרך שעשית.
הערה קטנהאנונימי (פותח)
רציתי להעיר לגבי תמיכת הרבנים. זה לא נכון. כיון שהרבנים הגדולים לא מתירים דברים שיכולים לגרום לחילול ה'.

חוץ מזה יש ממש הרבה בילבול כיון שיש חרדים ויש חסידים. יכול להיות שאני יודעת למה את מתכוונת אבל מדובר בחסידות מסויימת וזה אנשים ספציפיים מתוכה וגם אם יש להם רבנים שמתירים את המהומות זה לא מעיד על הכלל.
יכול להיות.אוסנת
אני לא אומרת שלרבנים בציבור החרדי אין שיקולים אמיתיים ונכונים. יותר נכון, ברור לי שהם לא פוסקים סתם.
אבל רק הראתי לך מה ההבדל ביננו לבינם.
את יכולה לחשוב שהם צודקים... אבל את לא תהני מזה.
*איך קבלת חוזרים בתשובה תגרום לחילול ה'?

הבעיה היא, שוב, שגם אם הרבנים לא ממש מצהירים על תמיכה באותם אנשים ספציפיים, אבל הם גם לא יוצאים נגדם...
לכן יוצא, שכמעט בכל הציבור החרדי זה כך.
(להוציא חב"ד, ברסלב - שזה פחות)
ואין הבדל בין ליטוואקים לחסידים. אולי לפי תורת החסידות, אמורים לקבל כל אדם... אבל בשטח, זה לא כך.
תגובהאנונימי (פותח)
מי אמר שהם לא יוצאים נגדם?
פשוט התקשורת מראה את זה בצורה כזו שחס ושלום שלא תטעי שיש פה זן מסוכן מאוד של בני אדם. הם לא יראו לך את הרבנים שיוצאים נגד. זה נוגד את המטרה שלהם לחרחר ריב ושנאת חינם ובזה הם מומחים וחבל...

אם הם יוצאים - אז לא מספיק.אוסנת
מה שקורה, זה "העלמת עין".
מצד הרבנים, זה לא נכון, אבל מסיבות שונות - הם מעדיפים שהעסקנים יעשו את זה...

התקשורת היחידה שאני ניזונה ממנה, זה 'בשבע', ואני לוקחת שם כל אות בעירבון מאוד מוגבל.
ואני גם קצת קוראת עיתונים חרדיים... שכל הזמן אנשים כותבים שם בכאב עצום על בעית הסמינרים.
אבל עדיין, אין שם מאבק ציבורי למען זה.
פה ושם... נגיעות קטנות...
לפני חודש בערך, ראיתי מכתב של ראש מוסד חינוכי לבנות שלא התקבלו לסמינרים הנחשבים (ספרדיות, חוזרות בתשובה, סטיגמות...). הוא שטח את הטענה הזאת של הדחיקה, ושבעצם הם בחורות הרבה יותר טובות מהרבה בנות אחרות בסמינרים נחשבים.
אבל מה? בסוף הוא כתב משהו בסגנון של - "אבל בכל זאת אני מבין את מי שלא רוצה להתחתן איתן. אני גם הייתי עושה את זה..."
אין מה לעשות. כשאין יחוס - המעמד נמוך.
מצטער להגיד אבל האנשים המאוד ספציפיים האלהdvirs
הם הגורמים המשפיעים בציבור החרדי...

האם את באמת חושבת שלא קיים אדם מהזרם הלא חרדי שהיה יכול לענות על שאלותייך?? זה ששאלת במקומות מסויימים ולא ענו כמו שרצית / לא סיפקו תשובה מספיק משכנעת זה לא אומר שאין כזאת בציבור. והשכנוע, לרוב, מתחיל מבפנים. אם לא רצית להשתכנע - לא השתכנעת. אני בטוח שרבני הציבור שלנו יכולים לענות על כל שאלה שהחרדים יכולים לענות עליה.
אם זה רק אנשים מסוימים,אוסנת
והדרך החרדית היא לא דרך של דחיה - אין מה להתרעם על כך.
כמו שנועה ירון אמרה (לא במילים אלו) - אם האמת שם נכונה, מה אכפת לי שיש אנשים שמשנים אותה? אני מתחברת לאמת.
לכן זה לא סיבה שלא להכנס לציבור החרדי.
הבעיה היא, שזה לא רק גורמים שמשפיעים. זאת הדרך.
תגובהאנונימי (פותח)
גורמים משפיעים...זה תלוי בך. את מי אתה בוחר לראות בתור גורם משפיע...

לגבי השאלות - ניסיתי ולא רק באולפנא . זה לא עזר.
נכנסת פעם לקישקע'ס של הציבור החרדי,אוסנת
וראית מה באמת הולך שם?
כולם מודעים לבעיה הזאת, של החינוך.
לא מקבלים ספרדים, לא מקבלים חוזרים בתשובה...
אם את רוצה - לכי לסמינר פחות נחשב. אח"כ יהיה לך גם בעיה עם השידוך...
ואז הילדים שלך לא יצליחו להביא חברים הביתה (מי יודע? אולי הם עדיין לא מספיק חרדים...). ההמשך ידוע.
זה לא שמועות, זה לא המצאות. זה עובדות בשטח.
את יכולה אולי להצדיק את זה, אני רק אומרת - שתחשבי פעמיים לפני שאת מצטרפת אליהם.

לעניין השאלות, סבבה.
אין לי התנגדות. אם מצאת תשובות אצל החרדים (מצאת, אבל?), אז תהני, ושיהיה לך אלפי הצלחות.
יום אחד... אני אבוא לבקר.
תגובהאנונימי (פותח)
למה להתחיל עם הפחדות??
למה לא לראות את הטוב?
אז אני לא אלך לבי"ס שיש בו בעיות עדתיות וחוזרים בתשובה (למרות שמה שידוע לי שכן מקבלים חוזרים בתשובה)
לגבי שידוך זה ממש לא אכפת לי כי הכל נקבע משמיים ואף אחד לא יחליט לי מי מתאים ומי לא זה מימלא לא בידי אדם אז מה יש לי לדאוג
אני אעשה את שלי וה' יעזור
בלי הפחדות. רק להזהיר.אוסנת
אם תלכי לבית ספר שאין בו בעיות עדתיות וחוזרים בתשובה, יהיה לך בעיה קשה. את לא תוכלי להשתלב בציבור כמו שצריך, ויהיה עליך סטיגמות.
אמנם שידוך נקבע משמים, השאלה היא כמה זמן צריך לחפש אותו, ועד כמה צריך להתפשר...
אבל אם מבחינתך שם נמצאת האמת - אז תלכי עד הסוף.
אני מכיר אחת מהסניף של אחשלי (מבנ"ע)*$*עמנואל*$*
שהייתה מסורתית וכשהתחילה לבוא לסניף חזרה בתשובה ועכשיו היא מזה צדיקה וההורים שלה עדיין חילוניים!!!
אז בכל זאת בנ"ע זה טוב לאנשים כאלה (אבל אולי לא לכולם...)
אין הלכה לחרדים והלכה לדתיים.אוסנת
יש הלכה, ועליה מוסיפים החמרות.
השאלה היא, מי מחמיר יותר...
שוב...אנונימי (פותח)
תנועה מעורבת זה לא עניין של החמרה
אז זהו, שכן.אוסנת
נאמר 70 פנים לתורה. את לא יכולה לבוא ולהגיד שרק הדעה שאת חושבת כנכונה היא הדעה הבלעדית וכל השאר טועים.

כל תנועת בני עקיבא פועלת על פי רבנים. במליאה חברים רבנים, לסניפים ממונים רבנים, למחנות יש רבנים וכו'. איננו חבורת נערים קלי דעת שפועלים כראות עיננו.

חלק מהרבנים - הרב נריה (אבי "דור הכיפות הסרוגות"), הרב דרוקמן (שכ"כ סובל עכשיו מהציבור החרדי... ).

אם כבר מדברים על הרב דרוקמן, אז דעו לכם, שהרב שרמן לא כזה סגור ומסוגר כמו שמתארים אותו.
שאלהאנונימי (פותח)
על מה הם מסתמכים כשהם אומרים שזה מותר? גם לגבי דברים של דיעבד מסתמכים על משהו
על זה,אוסנת
שעדיף שהנוער הזה יהיה בתנועה מעורבת, מאשר שילך לסמים ולכלא.
אני מתכוונת לאסמכתא במקורותאנונימי (פותח)
את יכולה לעיין בספר של הרב אבינר "חסד נעורייך"dvirs
הוא מביא שם מקורות שבהם יש היתר לחברה מעורבת במצבים מסויימים.
אין לי את הספר. אתה יכול לתת דוגמא?אנונימי (פותח)
בדיוק השאלתי אותו למישהו...אוסנת
אבל תהיי סמוכה ובטוחה שהרבנים לא המציאו מקורות.
וכל הדעות שנאמרו לעיל, נלמדו מתוך מקורות.

וגם, לא לכל דבר יש מקור מובהק. לפעמים יש שיקול עכשווי, שאפשר למצוא לו מקורות להתיר, ומקורות להחמיר.
העניין הוא, האם השיקול מספיק צודק.
לדעתי, כן.
אבל אני רוצה להבין זה לא סתם שאני שואלתאנונימי (פותח)
כשהיה לך את הספר אם תוכלי לתת דוגמא אשמח לשמוע
בע"ה.אוסנת
התיחסותו של הרב קוק לבני עקיבא:בניעקיבא
סליחה... והתוכן:בניעקיבא
יש כאן שני דברים שאותם אצטט. הראשון זה פסקה מתוך האוטוביוגרפיה של מייסד בני עקיאב, יחיאל אליאש. השני זה מכתב שכתב הרב קוק לרגל כינוס מדריכים בשנת תרצ"ד.
1.
"על יחסו של הרב א. י. הכהן קוק זצ"ל לקבוצה למדים מתוך עובדה שהיתה. הח' חנה רבינוביץ היתה מראשוני הגרעין שהתארגן בירושלים לקראת הקבוצה. כשהגיע זמן היציאה לקבוצה, הודיע אביה, שהיה מגזע אדמו"רים, שהוא מתנגד שבתו תצא לקבוצה. חנה ידעה שאביה הוא מחסידי הרב קוק זצ"ל. פנתה אליו ואמרה: בוא נלך ונשאל את הרב, ומה שהוא יגיד כך נעשה. שאלו את הרב והוא בירך אותה שתצליח בקבוצה ועודד את אביה שגם הוא ילווה אותה בברכותיו לקראת היציאה לקבוצת בני עקיבא." [מתוך מעשה הבא בחזון, עמ' 108]

2.
"ב"ה. יום י"א לחדש ניסן תרצ"ד. יקירי לבבי "בני עקיבא". עז לכם ויפעת נשמה ממקור ישראל. חביבי, ממעמקי הלב הנני שולח לכם את הבעת הוקרתי לכינוסכם היקר. חזקה מאד היא תקותי שאתם תדעו איך לשאוב ממעיני הישועה, שבכלל הם הולכים ונפתחים לישראל וארצו. לרוחו ורגש חירותו, למרות כל הסבוכים, המעצורים והצרות ברוח ובחומר שהננו בתור חלק מכלל ישראל סובלים כל כך מהם בפרק המעבר של הזמן הקשה הזה. ממעינות האלה, תהיו אתם אחי היקרים יודעים לקלוט את הזוך ואת הטוהר, שבהם תכירו להפלות יפה בין זרם לזרם, בין משקע זר שסערת הרוח מעלה בזעפו ובין תהליך של מי מנוחות המשיב נפש, אשר בהם יהיה חלקכם ובהם תהיו נוחלים אומץ עד כדי השפעה גם כן על חוגים שונים, להרחיב את יסוד ברכת החיים אשר צור ישראל וגואלו חי מופיע בה בעיתים הללו על עם סגולתו. מרבי עקיבא אורן של ישראל אשר בשמו אתם נקראים בבחינת איגודכם, היו נא מכוונים לשלשת הסימנים המצינים לנו לדורות את קדושתו העליונה, שהם: ראשיתאהבת התורה עד לכדי מסירות נפש של סבל בלתי גבולי, הדעה היסודית שסם החיים של האומה ומכון גאולתה אין לו תוכן אחר כי אם זאת התורה שהיא חיינו ואורך ימינו". השניתההכללה "כולהו סתימתאה אליבא דרבי עקיבא" פלגים רבים הולכים וזורמים, מתניתין, תוספתא, ספרי, ספרא וכו' אבל הכל בא מתוך אותו הים הגדול, תורתו הכוללת של רבי עקיבא (עיין סנהדרין פ"ו). התורה תורת חיינו כל פלגיה המתגלים ברוח וכל הפלגים המתגלים בחיי האומה, ממנה הם זורמים, ולאחדם עם מקורם הברוך לנצח אנו נדרשים. נברך בתורה תחילה ונמצא את הארץ אשר אבדה לנו על אשר לא ברכו בתורה תחלה (עיין בבא מציעא פ"ה). והשלישיתהיא מדת רבי עקיבא המיוחדה, שהיא מתעוררת עכשיו בזמן צמיחת הישועה, להיות לנו לאור עולם, התלהבות ומסירות לחזק כל חזון של גאולה ותחיה לישראל וארצו. ודוקא מפני שהחזון בשעתו נכשל, ובר כוכבא נפל ועמו נפל ישראל בבחינת חירותו הלאומית, בטוחים אנו כי תורת אמת אשר בפה קדוש יבוא תור לה, והתור הזה הולך ובא, ולא תקום פעמים צרה, ולא לחנם לחם ישראל מלחמת קיומו ונצחו עד דור אחרון ועד בכלל. לכו אחים ובנים חביבים בכח זה, בכח ד' גואל ישראל, אל ירך לבבכם, אל תערצו מכל קולות של צווחות וקל גסים. ד' עמנו, ובשמו ותורתו נדגול ונעשה חיל, לקרבת גאולתנו ופדות נפשנו, בישע צור ישראל אשר הננו לעדי עד עמו וצאן מרעיתו. בברכה, חיים, שלום, חדות רוח וקושט סלה. נאמן אהבתכם אברהם יצחק הכהן קוק "(זרעים שנה א', חוב' א' תרצ"ז)
לגבי מקור מס' 1:אוסנת
אי אפשר לקחת מקרה פרטי, ולהחיל אותו על הכלל.
אולי לאותה הגב', היה טוב לצאת לקבוצה, אך באופן כללי - הרב אסר.
מקור 2, יותר מתקבל על הדעת...
לאולפניסטית-בקשר לזרם החרדי.עמית-טליה
ראשית בגלל כל מיני אמירות כאן אמרת לאנשים שהם לא מכירים את הזרם
אז אספר כרקע שאחותי הגדולה התחרדה,היא נשואה לאברך מפונוביץ שזוהי ה-ישיבה של החרדים.
יש לי גם דודים שלא גרים בארץ אחד מהם הוא הרב של הקהילה הספרדית בלונדון,הם חרדים לגמרי וגם אנטי ציונים.

אז ב"ה אני מכירה את הזרם הזה.

ועכשיו לעיניינו
שבוע שעבר היה פה הרב החרדי של אחותי,הוא בא אליי בשביל לנסות לקרב אותי לזרם הזה,אז הוא גם אמר כמוך איפה הדתיים הלאומיים שמחזירים בתשובה
הראתי לו מאמר שיש לי בבית,שנעשה מחקר גדול
ומי שמחזיר בתשובה הכי הרבה (וזה בערך פי 3 מכל העמותות של החרדים) זה תנועת הנוער בני עקיבא.
ואז עולה שאלה אחרת למה אנחנו לא יודעים על זה?
אז מה שאני עניתי לו
כי אנחנו לא עושים מזה ביג דיל
הוא אמר לי איפה כל הישיבות לחוזרי בתשובה
למה צריך ישיבות לחוזרי בתשובה?!?!?!
מי שרוצה יילך למרכז הרב וימצא חוזרי בתשובה
אנחנו צריכים להקים להם ישיבות מיוחדות?
הם חזרו בתשובה הם חלק מאיתנו!
ומה עם הכמויות שחוזרים דרך מכון מאיר ומכון אורה?
ומה עם כל אלה שחוזרים מגרעין תורני פה,ומישיבת הסדר שם
נכון לא שומעים עליהם ולא צריך לשמוע עליהם
הם לא סוג ב' הם חלק מאיתנו!!!

אצל החרדים כל החוזרים בתשובה לא מוערכים מספיק כמו שהם צריכים להיות
לפחות ככה אני רואה במקרה של אחותי וחברותיה
במשך הזמן שהיא יצאה לשידוכים הביאו לה בחורים שה' ירחם
ולמה?כי היא חוזרת בתשובה,היא סוג ב' בעיניהם.
כמה שכואב לשמוע את זה זה פשוט ככה.

אני לא מתכוונת להמשיך להכפיש כי דברים לא טובים יש גם בציבור הדתי לאומי
ודברים טובים יש גם בציבור החרדי ובציבור הדתי לאומי

אבל צריך לבדוק איפה האמת
ולא לפי איפה חוזרים בתשובה יותר,או לפי גודל הכובע והפיאות
אלא לפי האמונה,לפי החיבור לאמת,לפי הבירורים.

את בטח מכירה את הספר כוזרי,זה ספר אמונה
לפני חודש בערך בנדוד שלי מחו"ל בן 25 הגיע לארץ ודיברנו על זה
אז אמרתי לו (בביטחון שהוא יודע מזה) ספר כוזרי זה ספר חובה בבית
ואז הוא אמר לי מזה כוזרי?!
בקיצור,אין אצלהם לימוד אמונה
עכשיו תסתכלי על הדור שלנו
דור שצמא לבירור לשאלות להתרת ספקות
אפשר לסתום לו את הפה ולא לתת לו לשאול שאלות על אמונה?!?!
ובכלל ממה אנחנו מפחדים?!
משאלה של איפה הקב"ה היה בשואה?
יש לנו תורה היא אמת הכל כתוב והכל ברור שמה
צריך לתת לדור של היום לשאול כמה שיותר שאלות,בלי פחד,בלי חוצפה
פשוט שישאלו!!

עוד משהו שגורם לנו להתחבר יותר לחרדים ופחות לדתיים לאומיים
אז באמת כמו שזה נראה על פני השטח זה הולך ככה
יש חילונים אחרי זה מסורתיים אחרי זה דתיים לאומיים ואחרי זה חרדים
ז"א חרדים זה הטופ.
הם הכי מדקדקים,הם הכי שומרניים,הם הכי צדיקים
אז ב"ה אחרי הרבה מאמץ הצלחתי לנפץ את זה במשפחה המורכבת שלי
היום 2 בנדודות שהחליטו לחזור בתשובה פנו לזרם הדתי לאומי.

ועכשיו למה זה נראה ככה?
אז ראשית אני מקדימה ואומרת הדרך שלנו מורכבת הדרך שלנו עמוקה
והיא באמת לא מתאימה לכל ראש ולא כל אחד מצליח להבין
ומי שלא מצליח להבין יכול להפוך אותנו לטמבלים וזה מוצדק.

אבל מי שרוצה להבין את המורכבות,מורכבות שקיימת בדור שלנו
יגלה הרבה אמת,כשאני בחרתי להיות דתיה עד הסוף ולא לשחק אותה ככה וככה
עברתי ציבור ציבור חרדים ברסלב
ניסיתי ללמוד ולטעום מהכל בשביל באמת לברר מהי האמת.

ניקח לדוג' את בני עקיבא
ולא נסתכל על הרבנים בדורנו אלא על הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל
שכתב מכתב תמיכה לעוסקים בבני עקיבא
וכשהרב נריה בא אליו ואמר לו שהוא פועל בתנועת נוער שכזאת הוא אמר לו "אין דבר קדוש מזה"
(במאמר מוסגר הרב קוק היה לומד קבלה עם הבעל לשם אביו של הרב אלישיב אם זה ישנה לך משהו בחשיבה עליו...)
עכשיו בתקופת הרב בני עקיבא היתה פי מאה יותר גרועה ממה שהיא היום
רקדו מעורב,וכל החברים שבה היו יוצאי קיבוצים,והבנות בכלל לא ידעו מזה חצאיות ואפילו לא מכנס ארוך
זו היתה הצמיחה של תנועת ההשכלה הרבה דברים היו מבולבלים שמה
אז קמה תנועה והחליטה לקרב אותם ליהדות
לא באמירות של שימי שלוש רבעי אחרת תישרפי בגיהנום (ואם תהיי בזרם החרדי את תיתקלי באמירות כאלה הרבה)
אלא באמירה ברורה בואו אלינו כיף אצלנו,אתם לא חייבים לשים חצאיות,אתם לא חייבים לרקוד אחרת
אנחנו מקבלים אתכם איך שאתם!
זאת היתה האמירה דאז
וככה באו להם מלא מסורתיים דתיים וחילונים
ובמקום ביום שבת לראות סרט או לעבוד בחצר
הם באו לסניף בני עקיבא ולמדו קצת על התורה על העבודה

אם היינו מקימים תנועה שהיא שומרנית ובאמת מדייקת בהלכה
אז היינו מפסידים את עשרות אנשים אלה

ועכשיו באה השאלה הגדולה
האם שווה בשביל דיוק הלכה או אף החמרה
להפסיד חלק כ"כ גדול בעם שלך?
(במאמר מוסגר אחרי ניסיון של 3 שנים אפשר גם לשמור על ההלכות להחמיר זה באמת קשה יותר)

אם את עונה כן
אז את לא מבינה ואת לא מזדעזעת מההבנה של יהודי שאינו דבק בתורה ומצוות
הרב זצ"ל היה רואה אחד כזה ופורץ בבכי כי הוא היה מבין כמה היהודי טועה כמה הוא מסכן
ואם את עונה כן אז תלמדי את דור התחיה
כדי להבין באמת עם איזה דור יש לנו עסק.
דור אחר לגמרי ממה שהיה בגלות
דור שמחפש שאלות שמחפש אמת שרוצה להיות בטוח וכשהוא יהיה בטוח הוא יעשה הכל בשביל זה.
זה הדור של היום ואי אפשר להשתיק אותו עם גימטריות ואותיות מהתנ"ך
הוא שואף להרבה הרבה יותר מזה.

עוד דוג' "מבולבלת" שיש לציבור הדתי לאומי
הצבא
צבא הגנה לישראל שבתקופה של הורים שלנו היה כמעט בלתי אפשרי לאכול בשר ולשמור על כשרות.
כן ככה הוקם הצבא
והיום?הוא תוקן בעיניין של הכשרות אבל יש תקלים אחרים כמו הבנות
העירבוביא.
אז למה בכל זאת הדתיים מתגייסים?!
ומכאן מבינים את כל ההבדל בין עמ"י שבא"י לבין עמ"י שבגולה.
כשעמ"י בגולה אין לו חובה של ערבות הדדית
כל המצוות המשותפות בטלות
אין לו חובה להתגייס לצבא גרמניה
אבל כשעמ"י עולה לא"י למקור האחדות של העם
הוא מחוייב בצבא כפשוטו!
ולא רק המזרוחניקים
בצבא יהושוע יהושוע עמד בראש (משמע הרמטכ"ל)
בצבא דוד דוד עמד בראש
לא סתם צבא של רחוקים מתורה ומצוות
אלא כל הצדיקים כל הדוסים הם אלה שנלחמים
דמייני את הרב אליהו,הרב דרוקמן הרב שפירא
אלה החיילים שהיו פעם.
מחוייבים במצוה הזאת.
ואפשר להסתכל על הצד הטכני
אם לא נתגייס מי כן יתגייס?החילונים וזהו?
ואז איזה צבא יהיה?
צבא חילוני!
צבא שלא אכפת לו יותר מידי מכשרות
וגם אם אכפת לו אין מי שישגיח כשרות כי אין דתי בצבא
צבא שלא אכפת לו מעירבוביא של בנות
ואז מה יקרה?שכל הלחימה הטובה של הבחורים תיהיה על הפנים ונפסיד בעוד מלחמה ועוד מלחמה.
ויהיה צבא עם מוסרי נוצרי כי אין שום רב ושום דתי שיגיד הקם להורגך השכם להורגו.

וזה בעצם מה שהחרדים אומרים
יש בנות אנחנו לא מתגיסיים
והאמירה הזאת מעלימה את הבנות?האמירה הזאת תיקנה משהו במציאות?
לא!
היא רק הפכה לאמירה שיטחית שפותרת ציבור שלם ממצוה כה חשובה.

ואז יש את הזרם האחר החדש הדתי לאומי
שאומר יש בנות בצבא?
אין בעיה אנחנו נכנס ונעיף אותן
אין כשרות טובה בצבא?
אין בעיה נפתח כל חצי שנה קורס של משגיחי כשרות שכל המטבחים של צה"ל יהיו מהדרין
אין מוסר טוב בצבא?
אין בעיה אנחנו ניהיה מפקדים ונחנך את החיילים שלנו לאמת.

האם מצליח להם?
אז בעבר אבא שלי לא יכל לאכול בצבא היום מי שרוצה מהדרין מקבל
יש בנות בצבא
אבל במחלקת הבינישים אין,ובמחלקה שיש דתי שיבקש שלא תיהיה מפקדת אז לא תיהיה מפקדת!
אין מוסר טוב?
אז היו לנו קצינים ומפקדים כמו רועי קליין וכמו עידו זולדן
שחינכו אחרת,שנכנסו לתוך המלחמה בשירים של זוכרני נא
ויצאו עם הקב"ה אנחנו אוהבים אותך

יש לנו מחויבות לעם
המחויבות לצאת אליו לקדש אותו לעלות איתו ביחד
בלי לפחד שהילדים שלנו יהרסו
יש לנו אמת ביד!תורה!מה יותר מזה?!

מקווה בשבילך שעם כל האכזבה מהציבור הדתי לאומי
תבררי טוב טוב מהי האמת.
חוצמזה שיהיה בהצלחה וה' יהיה עמך!

(אני מביאה מאמר על הציונות הדתית של הרב מלמד שווה לקרוא)
אני  מוכרחה לציין שזה היה מאווודדד ארווךךך!!!!!!!טלווש=]]]
חח העיקר שקראתעמית-טליה
כל מילה - סלע.אוסנת
רק נק' שתמיד מפריעה לי - אמרת שאם יש בעיה בצבא, משפרים אותה.
הדגמת - עניין "השילוב הראוי (?)". אמרת שפותחים מחלקות של בני"שים שאין בהן בנות...
רגע, אז איפה פה ההשתלבות? איפה פה השינוי בצבא?
הרי גם לחייל חילוני אסור להיות מתודרך ע"י חיילת...
אז למה לא ללכת ולהשתלב בכל מקום בצבא, ולמנוע את זה בכל מקום?
או לפחות, להסביר לאותם חיילים ומפקדים (לאט, לאט...) למה זה לא ראוי, ולמה עדיף שלא? (כוונתי היא, שחייל יסביר לחבריו, שכשהם יהיו מפקדים... או שהוא עצמו יהיה מפקיד, יסביר למפקדים שאיתו).

אני לא מבינה בצבא. יכול להיות שאין ברירה, ושחייל פשוט חייב להיות כפוף לחיילת.
אם זה ככה, אני לוקחת את שאלתי חזרה.
באמת זה האידיאלעמית-טליה
ולכן ראי את טובי בחורינו בישיבות מרכז הרב והר המור
דווקא לא דוגלים במחלקת בינישים ומתגייסים למעורב
(וברגעים אלה ממש שומעת אני כמה הדבר קשה)
אבל צריך לבדוק אם זה מתאים לכל הבחורים הדתיים
האם כולם חזקים לשמוע דברים לא צנועים ולא לתת להם להכנס אלייך
האם כולם חזקים לעמוד מול המפקדים ולהעיר על הדברים

ניתן לדוג' את השינוי הגדול באמת שקרה בציונות הדתית
הישיבות הסדר
תמיד התגייסנו כמו כולם ל3 שנים
ואז קלטנו שטובי בחורים נכשלים...ונופלים בצבא
וזה כבר לא עשרות זה מאות!
אז הקמנו דבר שימנע את הנפילות האלה,וזה מה שנאמר מצווה הבאה בעבירה
לכן עשינו גם מחלקת בינישים לאלה שיותר חוששים לצאת..
ובכל זאת הם בפלוגה מעורבת וריצות מעורבות עם חילונים ושיעורים מעורבים ובכלל הווי מעורב
אבל יש להם את הרגעים הקטנים שלהם (והרגעים שלרוב יש את החוסר צניעות) בלילות וכדומה שהם ישנים רק עם החבר'ה הדתיים.
זה עדיין רחוק מהתנתקות,זה יותר הגנה בעיני.

ויחד עם זאת צריך לזכור שהאידיאיל הוא להיות עם כולם ביחד
אבל לא כל אחד יכול לעכב את החיים שלו כ"כ הרבה וללמוד תורה 5 שנים ויותר ואז להתמלא מספיק ולצאת לעולם עם המון כוחות ואמונה.

צריך לעשות כל מיני מסגרות שכל המגוון הרחב שיש ימצא את עצמו במסגרת שהכי טובה לו.

ובכל זאת אסור לפספס את המצווה הזאת!
תודה...אוסנת
לפי מה שאני רואה, דווקא יותר ויותר מתגייסים רק למחלקות בניש"ים.
אבל אם את אומרת שזה לא כך... אז יכול להיות שיש לי ראיה מוטעית.

רק לגבי זה היה לי תהיה. תודה.
למה נראה לך שיצלחו להעיף את הבנות משם?אנונימי (פותח)
הבנות לא דתיות ולא מעניין אותם משמירת העיינים, צניעות וכל האיסורים שקשורים בזה. לא באשמתם ככה חינכו אותם. אבל מה לעשות שהממשלה חילונית וממנה לא תצמח הישועה בדבר הזה. אם הם היו שומעים את מה שכתבתם שיבואו דתיים לאומיים והם יעיפו משם את הבנות הם היו מתפקעים מצחוק כי זה ממש נשמע תמים. אני לא אומרת את זה בכדי לזלזל אבל זו המציאות. נכון שיש בציבור הדתי לאומי רוח של "אני ואתה נשנה את העולם" וכנראה שככה היה גם בגוש קטיף אבל בתכל'ס זה לא כ"כ פשוט.
וגם אם זה נכון שתהיה הצלחה בדבר הזה, עד שזה יקרה הרבה אנשים יכשלו בהרבה עבירות שזה לא יהיה שווה את זה...
מי נרתע מקשיים?אוסנת
זה קשה. יש התמודדות קשה.
אבל לומר "שוברים את הכלים ולא משחקים"?

את מבינה, זה שורש המחלוקת בין הציבור הדתי-לאומי לציבור החרדי.
א. תקראי את השרשור שעמית פתחה.
ב. אם אנחנו לא נשנה כלום, ולא נלחם על כלום-המצב יהיה הרבה יותר גרוע.
אם נשב בחיבוק ידיים ונבכה על המצב, זה לא יועיל בגרוש.
ג. ואחינו החילונים לא חוטאים כמונו? הם חוטאים, הם רק לא יודעים.
אז אנחנו נעמוד מנגד, ונדע שהם יסבלו על כל החטאים שהם עושים, ובכל זאת נעדיף לשמור על עצמנו ב-ד' אמותינו???
איך? עמ"י במצוקה! עמ"י צריך אותך!!!
אמנם זה לא פשוט, אבל איך את רוצה שזה יקרה?dvirs
בדרך נס???
לא!!! אנחנו חייבים לעשות את ההשתדלות שלנו, והציבור החרדי מראה את ההשתדלות שלו בזה? לא!!! זה עת לפעול, ואם זאת כרגע הדרך היחידה שאפשר לפעול בה והיא יחסית מצליחה, אז זה מה שנעשה ולא נשב בחיבוק ידיים ונחכה שהצבא יהיה כשר ורק אז נשרת בצבא!!!
תגובהאנונימי (פותח)
אני כרגע לא רואה הצלחה. אולי הצבא חזק אבל הוא לא יכול לעשות כלום אפילו נגד ילד ערבי שבקושי יצא לאוויר העולם וכבר זורק אבנים וכל מיני דברים לא נעימים. הם עם מקלות ובנים מעיפים אותנו כשהחיילים שלנו עם רובים ותותחים ומה לא. איך תסביר את החוסר הגיון שבדבר?
מעבר לזה יש פה מהלך משמיים שאף ממשלה ואף צבא לא יכול להבין. איך תסביר את עניין ההתנתקות? מי גוייס בכדי לבצע את כל העוול?
זה הביטוי הכי טוב לצבא החזק שלנו??
אנחנו יכולים לדבר הרבה על צבא אבל זה לא יעזור אם משמיים החליטו שראשי המדינה שלנו יעשו מסחר על הארץ אז הצבא ישמש רק כבובות צעצוע שיודעות לעשות משימות בנחישות וברגישות...
עוד הפעם, אם לא רואים הצלחה - מוותרים???dvirs
בשביל זה דרך הציבור הדתי לאומי היא שילוב בין השניים - תורה ושירות צבאי (ושימי לב שבישיבות הזדר התורה מרובה על השירות, גם מהסיבות האלה).

ברור שהכל מכוון משמיים אבל זה אמר שאנו לא צריכים לקחת בזה חלק? האם אמרתי שעלינו רק לשרת בצבא? לא! עלינו להילחם בחזית אחת ולחזקה עם החזית השנייה!!!

ובכלל, דרך הצבא נוצר הרבה קידוש ה' מצד "ביינישים" גם במוות (יש מספיק דוגמאות כגון רועי קלין הי"ד) וגם בחיים (כאשר יש לך אפשרות שחיילים חילונים המשרתים יחד איתך יראו את ההתמדה במצוות והמידות הטובות).

זה גם לא יעזור לנו אם נשב בשקט ונחכה לזה שהמדינה תתוקן מעצמה ולכן אנו דוגלים בתורה ועושים את ההשתדלות גם מכיוון הממשלה וגם מכיוון הצבא, וזה תהליך שנבנה לאט לאט, מה לעשות.

ד"א, אני לא זוכר מעשי התנגדות מצד הציבור החרדי בעניין ההתנתקות (חוץ מהצבעתם נגד ההתנתקות שגם היא הייתה לאחר היסוסים רבים), ולעומת זאת, אני כן זוכר שאזרחים, בעיקר מהזרם הדתי לאומי, הביעו התנגדות חריפה נגד ההתנתקות ועשו כל שביכולתם למנוע את ההתנקות בשני המישורים - לימוד תורה ועשייה.
לא הבנת מה שניסיתי לומראנונימי (פותח)
ההצלחה לא בידינו אלא בידי שמיים. וההוכחה היא שהערבים בלי צבא ובלי נשק ואפילו ילדים קטנים מנצחים צבא שיש לו כוח ויש לו נשק ויש לו מדינה בס"הכ בעזרת מקלות ואבנים.
אתה לא רואה את האבסורד? זה לא הוכחה מספיקה שזה לא בידינו?
מה אתה רוצה לומר שאולי צריך להתחמש יותר ולגייס יותר חיילים ולתרגל אותם יותר וכו' ואז תבוא הישועה?
וגם אם לא יזרקו אבנים מה תעשה נגד עם שלם של מתאבדים? אפשר להלחם בזה? זה מנוגד לכל הגיון... אבל אף צבא לא יכול להילחם מול תופעה של התאבדות קולקטיבית של עם.
ההצלחה כן בידינו אם ה' נותן לנו כח, ברור שזה לאdvirs
מהכח שלנו אבל צריך קודם לעשות משהו בשביל שה' יסייע בו, את לא חושבת?
מה שהתכוונתי אליו זה שאמנם ההצלחה נתונה בידי שמיים אך עלינו לעשות את השתדלות שלנו. ואם נתייחס לדוגמא שהבאת המקרה של הערבים ,להבדיל אלף אלפי הבדלות, הם זורקים אבנים - אם הם לא היו זורקים את האבנים בשביל "לנצח" אותנו הם לא היו מגיעים ל"נצחון" עלינו (וד"א זה שאת חושבת שהם מנצחים זה לדעתי דבר מוטעה).

לפי דרכך את אומרת שאת יכולה לשבת בבית ולחכות שיבואו אליך שידוכים, ושתבוא אליך פרנסה וכו' כי הכל משמים.
לא!! בשביל שה' יצליח דרכך ומטרותיך את צריך לעשות מה שאתה יכול בנידון והוא יכול לברך אותך! אבל אתה חייב לעשות את ההשתדלות שלך, ופה ההשתדלות היא בשני מישורים: לימוד תורה ומאידך התגייסות לצבא.

את מוזמנת לראות את התשובה שענו לאדם ששאל על גיוס חלקי במסדרת הסדר איך מסבירים לו על החשיבות הגדולה של לימוד התורה(http://www.kipa.co.il/ask/show/120287).
כבר ענית לעצמך - ההצלחה תלויה אם ה' נותן אותהאנונימי (פותח)
לא לשבת בחיבוק ידיים. אבל השתדלות שכרוכה בלהכניס את הראש לעבירות וספקות זה כבר בעיה ולא נראה לי שמישהו הציע פתרון הגיוני לדבר הזה. משום שלהלחם בכל הכוח כדי להעיף את הבנות משם זה לא לעניין וזה די ברור שלא יקרה. אני לא יודעת אם ה' כל כך מרוצה מהשתדלות כזאת.
ולדעתי עצם זה שערבי קטן מעיז לקום נגד צבא אפילו מול כמה חיילים נגדו ולא מפחד כי הוא יודע שלא יוכל להביס אותו זה מעיד על מצב מאוד עגום שלנו. אז איפה הכוח של הצבא עם כל הכבוד?
איפה הכוח שמופעל נגד הערבים? בלהרוס בתים ריקים שלהם? בשביל זה יש צבא?
עניתי לעצמי אך מה איתך?dvirs
אני משתדל לעולם לא לשכוח שההצלחה תלויה בה', אבל בשביל שתהיה הצלחה צריך שמשהו יהיה מוצלח ובשביל שמשהו יהיה מוצלח צריך שיהיה משהו... הנהגת ה' בעולם בימינו אנו היא בעיקר טבעית ועל מנת שה' ישרה ברכה במעשה ידינו צריך שיהיה מעשה לידינו... (מצטער אם זה קצת מסובך אבל לא הצלחתי למצוא דרך להבהיר את עצמי בדבר זה יותר טוב).

הלחימה בבעיית הצניעות בצבא בימינו היא לא כוחנית יותר מהדרכים שבהם החרדים משתמשים להשגת צניעות ואפילו פחות כוחנית.
האם מה שחרדים באזורים רבים עושים על מנת שהאוטובוסים שלהם יהיו נפרדים זה לא כוחני (אני מדבר כרגע בלי קשר למקרים שנעשים נגד נשים המפירות את החוקים על האוטובוסים עצמם אלא לעצם הרעיון)? את חושבת שהם אינם משתמשים באיומים על חברות ההסעות בשביל זה? באותה מידה שזה כוחני גם הלחימה בבעיית הצניעות בצבא ולפי הגישה שלך הדרך הזאת מוצדקת...
לא כל דרך של עשייה היא שימוש בכח והדרכים שבהם זה נעשה כרגע הדרך הזו של שילוב בני"שים ביחידות מעורבות והדרך הפוליטית של חוקים שיגינו עליהם (ובדרך גם על החילונים שאיתם ביחידות) הן הדרכים היחידות לטיהור הצבא כיום.

אם יש לך הצעות יותר טובות שיכולות לעזור חוץ מלשבת בצד ולחכות למשיח - הן יתקבלו בשמחה.

זה שערבי קטן הוא טיפש, ושהבירוקרטיה במדינה שלנו אפילו עוד יותר טיפשה - זה עדיין לא אומר שעלינו לשבת בצד ולחכות! זה ההזדמנות שלי ושלך לשפר את המצב - להתנגד לזה בהפגנות, לצאת במחאות, להשפיע דרך הפוליטיקה. וכל הדרכים הללו כמובן צריכים לבוא מתוך לימוד תורה, אף אחד מהם לא צריך לבטל את האחר!!!

תמיד אפשר לשבת מהצד ולהעיר הערות על דרך וזה הכי פשוט, אבל הרבה יותר חשוב וטוב (ובגלל זה גם יותר קשה) זה לפעול לשינוי המצב הקיים ולעזור ליצירת המצב החדש, האידאלי והטוב!!!
איתי הכל בסדר...אנונימי (פותח)
אני חושבת שעליתי פה על משהו.
פשוט הזרם של הבני עקיבא סובר שיש לערב דעות לעניין הכרעת הלכה.
והזרם החרדי לא מערב דעות לעניין הלכה אלא ההלכה מוכרעת רק מתוך הסתמכות על מקורות נטו.

הבעיה בלערב דעות זה שלכל אחד יש דעה אחרת בהתאם לאופי שלו, ולסביבה שלו. ודעה זה דבר שמושפע ולכן זה בעייתי לצורך הכרעת הלכה שאמורה להיות מוכרעת מתוך מקורות בלבד.

לכן כל הויכוח הזה בעניין צבא לא מסתדר בענייך כי לך או לאנשים שחושבים כמוך ברור שמותר לעבור על הלכות חמורות בצניעות ע"מ לקיים מטרה אחרת. אבל הבעיה שזה מסתמך על דעה. שיש דעה שחושבת שמא...ולכן מתירה את זה. אבל לא תוך הסתמכות על מקורות שנמסרו לנו בגמרא משנה וכו'.
אני חושב שדווקא לא עלית פה על כלום...dvirs
"לערב דעות לעניין הלכה" - לפי הגדרתך זה הכרעת הלכה עפ"י דעת עצמית בהתאם לאופי הבן אדם.
למיטב ידיעתך, פסיקת הלכה נעשית בימים עברו ובימי ההווה ותיעשה גם בעתיד. על סמך מה קבעו מה שקבעו חז"ל בגמרא? על סמך מה שעבר להם מדור לדור, וכן, גם על סמך סברות (היינו הך דעות). התורה שבע"פ ניתנה בכוונה ללא דרך אחת ידועה ומובנת אלה בדרך שמשתמעת לאפילו יותר משתי פנים.

הנה קצת מקורות:
בירשולמי מסופר: "אמר רב ינאי: אילו נתנה תורה חתוכה, לא היתה לה רגל עמידה [פסק הלכה בלא נטיית דעת לכאן ולכאן. דהתורה צריך שתהיה נדרשת פנים לכאן ולכאן כדלקמיה "אלו אלו דברי אלוקים חיים"] מ"ט? "וידבר ה' אל משה" אמר לפניו: "ריבונו של עולם הודיעני היאך היא הלכה [שלא יהיה בה ספק] אמר לו [זה אי אפשר אלא] אחרי רבים להטות. רבו המזכים - זכו, רבו המחייבים - חייבו, כדי שהתורה תהא נדרשת מ"ט פנים טמא ומ"ט פנים טהור [ואם אני מגלה לך הלכה שוב לא תהא נדרשת בהרבה פנים]" [מה שמופיע בציטוט בסוגריים האלו זה פירוש הפני משה].

ומזה אנו למדים שיש לדרוש בתורה ואין אמת אחת נכונה להכל ולכן יש אפשרות לדון ולהגיע למסקנה אחר רוב דעות בכל דור ודור (מכיוון שיש עניין שידונו בזה ולא תהא התורה משתמעת לכיוון אחד). ולכן יש לרבנים אפשרות לבדוק דברים ולהוציא תו תקנת שעה בהתאם לאותה תקופה המאפשר שינוי של ההלכה (לפחות לצו שעה). ויש עוד מקורות המציינים את הדבר הזה.

ולכן, הסתמכות על מקורות נטו היא לא תמיד הדבר הנכון מכיוון שהקב"ה כן רוצה שחכמים ידונו בכל נושא ונושא.

ולכן אין תמיד דבר אחד נכון כאשר כל השאר פסולים לחלוטין. שימי לב שגם בפסיקת ההלכה החרדית יש דעות לכאן ולכאן בעניינים רבים.

לעניין הצבא - אני לא יכול לתת לך תשובה מדוייקת כי איני חקרתי מספיק בנושא מקרוב אך אני סומך על כרגע על הרבנים שלי שמכווינים אותי ומסבירים לי על חשיבות השירות הצבאי, ואנו נגיע בסופו של דבר לצניעות בצבא.
האם בשל ספק שמא נבוא לעבור על תקנות חכמים (שנידונות מחדש על יד אדירי תורה שמנהיגים את הציבור שלנו) נבטל את המצווה שנצטווינו מדאורייתא על מלחמת מצווה???

נ.ב. אם את רוצה לראות את דעת הרב חיים נבון בנוגע לחברה מעורבת (הוא מסתמך על מקור מהתלמוד הירושלמי http://www.kipa.co.il/ask/show/134576).
ובכן...אנונימי (פותח)
נכון חז"ל קבעו מה שקבעו בגמרא כי להם בדרגה שלהם היה מותר. לנו אי אפשר הדבר הזה. היום אין אמוראים שדבריהם נכנסים לגמרא ואין תנאים שדבריהם נכנסים למשנה. ומי אנחנו שנבוא ונחלוק על תנאים ואמוראים?
לנו יש רק הלכה. וכל פסק הלכה שנפסק מסתמך על המקורות בלבד.
זה שיש הלכות שונות בזרם החרדי זה מאחר שכל אחד מסתמך על מקורות שונים ומביא ראיה לדבריו שוב מן המקורות בלבד ולא על סמך דעות!
ואם כבר הזכרת את אחרי רבים להטות אז רוב רובם של הרבנים בכלל (ואני מדברת על סך כל הרבנים מכל הזרמים) לא מתיר תנועה מעורבת גם לא בדיעבד.
לעניין הצבא - למה אתה קורא מלחמת מצווה?
אל תביני את דברי לא נכון.dvirs
מה שאמרתי זה שחכמי דורנו ניצבים מול סוגיה שלא הייתה קיימת בתקופת התנאים, האמוראים, וחלק מהאחרונים פוסקי ההלכה ועל כן עליהם לדון בסוגיות אלו מתוך כובד ראש , ולקבוע מה הדין וההלכה לימינו אנו (כמובן עפ"י המקורות).
(הערה: לפי תגובתך אני מבין שלא קראת את השו"ת שהפניתי אליו המבוסס גם על מקור בתלמוד הירושלמי ועל כן אני ממליץ לך בשנית לקרוא אותו: http://www.kipa.co.il/ask/show/134576).

את לא יכולה לקבוע שלנו יש רק הלכה מכיוון שהדרך להלכה היא הבסיס להלכה והדרך מופיעה במקורות יותר קדמונים (כגון המשנה, התורה והתלמוד). ותמיד חובה עלינו לברר באיזו דרך הגיעו חז"ל לפסיקת הלכה זו או אחרת. אי לכך והתאם לזאת לימוד התלמוד שהוא המקור גם "תופס" הרבה יותר זמן מלימוד הלכה בישיבות (חרדיות או סרוגות) ולכן הוא גם יותר חשוב ואל לך להגיד לנו יש רק הלכה.
יכול להיות שלנו, בתור יהודים פשוטים ונוער צעיר יש רק הלכה אך בתור מנהיגי עם יש לרבנים בימינו תפקידים חשובים ובהם גם לפסוק הלכה שלא נפסקה בעבר על סמך התלמוד ודרך הלימוד של אותו נושא.

הדעות מבוססות על מקורות תלמודיים אך לפעמים ניתן ללמוד דבר מתוך דבר בדרכים שונות וללמוד מתנאים ואמוראים שונים. ועל זה היו גם מחלוקות לחז"ל, בכל התקופות, ולכן יש מקום לשינוי, בתנאים מסויימים, בכל דור ודור.

דעה, זה גם לבחור דעתו של זה על פני דעתו של זה מתוך חשיבה מסויימת. וזה מה שעושים בפועל ומתוך כך יש לנו "זרמים" ביהדות. מתוך שהיו ויהיו תמיד הרבה פירושים לתורה (כמו שהבאתי במקור מהתלמוד הירושלמי).

לעניין הליכה אחר רוב - לדעתי אדם צריך ללכת אחר רבני הזרם שלו ומורי הדרך שלו...

מלחמת מצווה, ברמת העיקרון עפ"י התורה היא במלחמה קיומית על הארץ, ברם כיום, ע"מ להגן על הארץ במלחמות, אתה צריך להיות מוכן למלחמות, ובשביל להיות מוכן למלחמות אתה חייב לעשות אימונים ובשביל לעשות אימונים אתה חייב להתגייס...
תגובהאנונימי (פותח)
טוב אז מה המקורות עליהם מסתמכים?
לגבי השו"ת אני לא מצליחה משום מה להיכנס לשם.

לעניין הליכה אחר הרוב - אתה מתעלם מקיומם של רבנים שדעתם לא נראית לך.
ככה לא הולכים לפי הרוב. אחרי הכל מדובר בפסיקת הלכה בעניין זה ולא בהשקפה. אז מה קשור ללכת אחרי רבני הזרם שלך? אם זה היה עניין בהשקפה זה משהו אחר.

לעניין מלחמת מצווה - אם מדובר בהגנה על הארץ בלבד מפני אויבים אז בשביל זה לא צריך צבא. אפשר לראות את זה אצל הפלסטינים שמגינים על עצמם יפה מאוד גם בלי צבא ע"י מקלות ואבנים.
לאולפניסטית.dvirs
הנה התשובה שהרב חיים נבון ענה בתשובה למה שנשאל עליו לגבי מחנה בנ"ע וחברה מעורבת:
"שלום וטוב.
כפי שאתה יודע, ישנה מחלוקת גדולה סביב השאלה של חברה מעורבת. אני נמנה על המצדדים בכך שחברה מעורבת וצנועה היא רצויה בתקופתנו.
לפני כעשר שנים הייתי רב של מחנה בני עקיבא. הגיעו אליי להתייעצות דחופה מדריכים של אחד הסניפים הנפרדים, ואמרו לי כך: בד"כ בסניף הבנים והבנות אצלנו נפרדים לגמרי. כאן במחנה זו הפעם הראשונה שהם נפגשים, והתוצאה היא שהם זנחו את כל גדרי הצניעות. אמרתי להם, כי מעבר לפתרון הנקודתי שננסה למצוא לגבי זמן המחנה, צריך לחשוב באופן כללי האם המדיניות החינוכית הטובה אינה להרגיל את הבנים והבנות לפעול ביחד (לפחות מדי פעם) באופן צנוע ומבוקר ומושגח על ידי המדריכים. שאם לא כן, המפגש עם בני המין השני יבוא להם בלי כל הכנה, והתוצאות עלולות להיות גרועות אף יותר ממה שראינו במחנה זה. הרי החברה הישראלית היא כולה מעורבת. האם טוב הוא שאדם יפגוש בנות בפעם הראשונה בצבא או באוניברסיטה? עדיף בעיניי שיפגוש אותן, באופן צנוע ומבוקר, בבני עקיבא וכו´. ושם ילמד איך אפשר להתנהג בחברה מעורבת באופן צנוע.
יש במחננו כאלו שמשלים את עצמם שכל בעיות הצניעות שלנו נגרמות בגלל החברה המעורבת. אך מי שיקרא תנ"ך, גמרא או שו"תים, יראה מיד שבעיות צניעות נוצרות בגלל היצר הרע, בלי קשר לסוג החברה. גם בחברה נפרדת לגמרי יש בעיות צניעות עצומות. בעיות הצניעות שלנו לא נגרמות בגלל החברה המעורבת, ולא ייפתרו אם נפריד את החברה (ודאי לא היום, כשיש אינטרנט זמין לכל אחד).
המקור המרכזי המביאים אלו המצדדים בחברה מעורבת כהכרח הלכתי, הוא הגמרא בסוכה (נא ע"ב) שבה נאמר שבשעת שמחת בית השואבה הפרידו בין נשים לגברים בעזרת נשים בבית המקדש. אך דווקא משם יש ראיה לכיוון ההפוך: משם משמע שבשאר ימות השנה לא הייתה כל הפרדה בין נשים לגברים בעזרת הנשים בבית המקדש. ורק במאורע חגיגי זה של שמחת בית השואבה עשו הפרדה - כפי שגם אנחנו עושים בזמן ריקודים ושמחות.
כמובן, כל שכתבתי הוא דברים כלליים בלבד, וכל קהילה - ואף כל אדם - צריכים לדון בהתאם למה שמתאים להם מבחינה חינוכית, על פי אופיים המיוחד."

אינני מתעלם מרבנים שלא נראה לי. בשל מה נאמר "עשה לך רב"? מכיוון שידוע שיש מחלוקות בהרבה דברים ולכן אדם צריך ב"עשה לך רב" לבחור את הזרם שלו ואת הרבנים אחריהם הוא הולך. אין הלכות זהות בכל הזרמים ופשוט בעניין זה מצאו רבנינו לאחר חשיבה מעמיקה שיש את האפשרות במצב של ימינו שכל החיים הם מעורבים. באותה דרך אני יכול לשאול אותך שוב לגבי עבירה על מצווה דאורייתא של רוב רובם של החרדים שלא מתגייסים לצבא.

להזכירך, לפלסטינים, ב"ה, אין מדינה להגן עליה. הפלסטינים הם ערב רב התוך עם ישראל, והם לא מסוגלים להגן על עצמם הם פשוט מוגנים בגלל שעם ישראל הוא עם מוסרי (ולפעמים יותר מדי). כבר הוכח בהסטוריית מדינתנו הקטנה איך חייבים שיהיו מערכי מילואים ואנשים מוכנים ומזומנים לצאת לקרב. האם את יודעת איזה תפקיד חשוב ממלאים אנשי המילואים במלחמות בימינו?
במלחמת ששת הימים בחסדי הקב"ה ובהשתדלותינו עם ישראל בדף את הקמים עליו לכלותו. האם התוצאה היתה זהה לדעתך אם לא היה צבא מאורגן?
אם לא היה צבא מאורגן לעם ישראל אזי צבאות ערב לא היו נותנים לנו להתקיים, מכיוון שכאשר הם רואים חולשה הם מנצלים אותה. וכמו שתראי במלחמה האחרונה שעברנו - שימי לב שרוב לוחמי החיזבאללה הם "דתיים" מוסלמים ואכן נסראללה יש"ו אמר דבר די נכון שהם ניצחו בזכות אללה. אם אצלנו הצבא היה מורכב יותר מערכי התורה (מה שיכול להתאפשר יותר כאשר יתגייס כל הציבור הדתי בארץ כולו לצבא) המלחמה הזאת הייתה יכולה להיגמר אחרת כאשר לדעתי היו הרבה פחות נפגעים ויכול להיות שגם היינו רואים ניצחון יותר ברור (כמובן שהכל מאת ה' בכל מקרה אך יש להבין שאולי זה רמז שה' שולח לאלה שלא מתגייסים ומחכים מהצד שייפתרו הבעיות הבטחוניות של עם ישראל ומעירים שאין מה לשנות כאשר הם אפילו לא מנסים) רוח העם לא הייתה נופלת לאחר המלחמה.

לסיכום: אני חייב לציין שיש לך הרבה שאלות ובזה שתשאלי אותם פה, לא בטוח שתקבלי תשובות וגם אם תקבלי לא בטוח שהן נכונות. אני מבחינתי מוכן להמשיך לענות עפ"י דעתי כמה שיידרש אך לדעתי בדיון הזה לא נגיע למסקנה חד משמעית. אני באמת מציע לך לשאול את השאלות האלה רבנים מהציבור ולעשות חקירה ובדיקה אצל גדולים.
יכול להיות שבאמת אתה צודק שלא אמצא פה תשובות..אנונימי (פותח)
יש לי באמת עוד הרבה שאלות על מה שכתבת אבל גם אני הגעתי לאותה מסקנה שכל עוד אתה לא מראה לי הוכחה חותכת לכל מה שאתה אומר מהמקורות ועל מה מסתמכים אף תשובה שיענו לי לא תניח לי את הדעת...אין מה לעשות
כ"כ נכון!!!dvirs
תגובהאנונימי (פותח)
קודם כל על איזה סטטיסטיקה הסתמכת כשכתבת לי שההחזרה בתשובה של בני עקיבא היא פי 3 מכל העמותות של החרדים??

חוץ מזה שבכלל אני לא מבינה למה שחילוני ירצה למצוא את מקומו בבני עקיבא? את חושבת שחסרות להם תנועות נוער משלהם?
יש להם את תנועת ה"צופים", "השומר הצעיר", וכו'
וגם כמה כבר חילונים משתתפים בבני עקיבא?. רוב הציבור שמשתתף בתנועה הזו הוא דתי-לאומי.

לעניין הבחורים בשידוכים זה לא קשור לחוזרים בתשובה אלא לסוג של הצעות. באותו אופן אני יכולה לספר לך שיש לי חברה חרדית מבית חרדי במקור וגם לה היו הצעות שה' ירחם והיא חרדית במקור. זה לא קשור לזרם.

לעניין בדיקת האמת שציינת אני רוצה לומר שכרגע אני לא משתייכת לשום זרם אבל יש לי נטייה לחרדי גם מהסיבה ששם מצאתי יותר תשובות אמתיות וגם מסיבה יותר פשוטה שזה מה שסבא שלי וסבא של סבא שלי וסבא שלך וסבא של סבא שלך ושל כולנו היו בעצם במשך אלפי שנים עוד הרבה לפני שקם הזרם הדתי לאומי כולם היו חרדים. אז מה כולם היו טפשים ופתאום אני שבחרתי בדרך אחרת צודקת? עדיף לי להשען על משהו יותר מבוסס ויותר ישן כי מן הסתם הוא יותר אמיתי אם הוא החזיק כ"כ הרבה שנים.

אני לא יודעת בדיוק מה מרתיע את אנשים פה בפורום אולי זה שאני משתמשת במילה חרדי.
בואי נאומר שמה שאני חושבת שזה יותר אמת זה הדרך שבה הלכו אבותינו ואבות אבותינו תוך היצמדות לשולחן ערוך בלי לסטות ממנו ימין ושמאל.
ושוב אני לא משתמשת במילה חרדי. העניין זה לא המונח איך קוראים לזה אלא מה המעשים.
אחרי הכל כשמגיעים לבי"ד של מעלה את אף אחד שם לא מעניין לאיזה זרם השתייכת אלא רק בודקים מעשים ומצוות ויראת שמיים. כל מה שקשור לאדם באופן אישי ואיך הוא קיים את המצוות והתורה וכו' בדיוק כמו שלא מעניין שם אף אחד מאיזה מוצא או עדה אתה....

לגבי ההמשך של מה שכתבת, זה בדיוק מה שאני חוזרת עליו כבר כמה וכמה פעמים. עניין התנועה המעורבת היא לא דיוק הלכה או חומרה אלא ההלכה בעצמה אוסרת את זה.
יש פה אנשים שמתעקשים שזו לא ההלכה אלא החמרה. מה שמעניין אותי זה מה האסמכתא במקורות שלנו שמתירה תנועה מעורבת בדיעבד בכדי לקרב חילונים? על מסתמך מי שמתיר?
כמה דיוקים נצרכיםdvirs
"הדתי לאומי" שאת מגדירה שמשתתף בבנ"ע, חלק גדול ממנו זה נוער שאם לא יכוון כראוי במסגרת ה"לא פורמלית" (כגון תנועות נוער) יגיע למצב שהוא יהפוך במקרה הטוב למסורתי שפה ושם שומר מצוות ובמקרה הרע לחילוני גמור, ותאמיני לי שאני מכיר כ"כ הרבה מקרים ממקום שבו מזדמן לי להיות הרבה ורואים ממש שאלה שנמצאים בפעילות בסניף ומגיעים קבוע לסניף נשארים מחוברים ומצד שני הרבה מאלה שלא מגיעים לסניף מתדרדרים לפשע ולדברים ש"רחמנא ליצלן".

המקרים שבהם הצעות שידוך שה' ירחם מגיעות ברמה הרבה יותר גבוהה לנשים שמשום מה מדורגות ברמה יותר נמוכה ועושים את זה הרבה יותר לחוזרות בתשובה מאשר לאלה שנולדו לבית חרדי.

האם אם הוריך היו חילונים וסבותייך היו חילונים האם זה אומר שעלייך להיות חילונית??
לא!! בכל מקרה את חייבת לבדוק מהי הדרך הנכונה לימינו!!!
ודרך אגב, פעם אחרונה שבדקתי, סבי סבותי וסבי סבותיך כן לחמו בצבא על מנת לכבוש את הארץ ולשמור עליה! מה יהושע עשה? מה דוד עשה? מה בר כוכבא עשה? היו מספיק מצביאים אנשי תורה בדורות שלפנינו ובדור שלנו בזרם החרדי - אין כ"כ... אז אל תנסי להשוות מאבותינו כי את לא יכולה לקבוע חד משמעית שהזרם החרדי כאבותינו.

ועוד משהו, האם בגלל שהתורה שבע"פ נמסרה מפה לפה ומדור לדור וכך זה היה למשך דורות זה מנע מרבי יהודה הנשיא לסדר את המשנה? לא!! למרות זהמצווה הייתה כך למשך דורות הוא ראה שהגיע העת לכתוב אותה, ולא - תישכח תורה מישראל!

ושוב, השאלה מה את מגדירה בתור המקורות שלנו...
מסכים ב- 100%*$*עמנואל*$*
תגובה ל-dvirsאנונימי (פותח)
אוקיי. אז מה שאתה אומר בעצם זה שזה מקרב בעיקר את הדתיים. אז אולי יש דתיים במצב מדורדר שמתקרבים בעקבות בני עקיבא אבל יש כאלו שזה השפיע עליהם הפוך. ובכלל...איך תסביר את זה שמדריכה שלי באולפנא סיפרה שכשהייתה בבני עקיבא נתנו לשבט שלה מדריכה לא כ"כ צנועה עם קעקוע בעורף? זה נראה לך דוגמא אישית מספיק טובה? לי נראה שזה יכול לדרדר דווקא. ואם יש גם השפעה הפוכה, לא נראה לך שיצא שכרו בהפסדו?

לענייני השידוך כבר התייחסתי שזה לא תלוי בידי אדם אלא בידי שמיים. כך שאנשים לא יכולים להחליט לי אם לקחת סוג ב' או לא. וחוץ מזה מה פירוש סוג ב'?
נראה לך שאנשים זה ירקות או חפצים שאפשר לומר עליהם סוג ב'? מי אנחנו בכלל שנאמר דבר כזה?

לגבי המשך מה שכתבת אח"כ, בוודאי שאם הורי וסבותיי היו חילונים זה לא אומר שאני צריכה להיות חילונית. לא קראת נכון את מה שכתבתי.
אני מדברת על התקופה המאוד נכבדה של אלפי שנים בהם אבות אבותיי ואבותייך חיו. ולא היה אצלם זרמים. הם היו מקיימים את התורה בלי כל השטויות האלו. תוך כדי היצמדות להלכה ולמקורות.
ודרך שהחזיקה מעמד שנים כה רבות היא יותר מבוססת ויש יותר מה לסמוך עליה לדעתי. כמו כל דבר שהוכיח את עצמו לאורך זמן.
לעניין המלחמות...אז רק שתדע שבזמן כל הצדיקים האלו שהזכרת, לא כל אחד היה ראוי לצאת למלחמה אלא רק הצדיקים ביותר שיודעים שאין להם שמץ של חטא שכן הירא ורך הלבב לא היו יוצאים למלחמות. דבר נוסף, המלחמות לא היו מתנהלות כפי שאתה חושב אלא היציאה למלחמה הייתה רק בגדר השתדלות וכל המלחמה הייתה נעשית ע"י הקב"ה בעצמו. למשל: מי הפיל את חומות יריחו? השופרות שהפחידו את האבנים? בטח שלא. החומות שקעו באדמה וזה היה נס.
גם מלחמות דוד תראה שזה הכל ניסים ולא כוחי ועוצם ידי והיו מכירים בניסים ולא כמו שמתייחסים בצבא של ימינו - "אנחנו חזקים, יש לנו צבא חזק,צבא מספר 1 בעולם, ואנחנו, אנחנו,אנחנו.."
דבר נוסף, בטח שלא שרתו אז נשים בצבא ואם היו משרתות הצדיקים האלו היו בורחים מהצבא הזה כחץ מקשת. תאר לך את יהושע משרת בצבא עם איזה עלמת חן יפיפיה. חחחחח איך אפשר להאמין שהוא היה מוכן לזה בכלל???

לגבי ההערה הבאה - אנחנו לא מגיעים לדרגת רבי יהודה הנשיא שאנחנו יכולים לעשות החלטות כאלו בימינו על דעת עצמינו כמו שאף אחד בדורינו לא ראוי לכתוב את ספר הזוהר כפי שכתב הרשב"י בדורו...

לגבי המקורות. הכוונה לגמרא, משנה, שולחן ערוך, פסוקים מהתורה ולא לדעות אישיות.
תגובהdvirs
היש כאלה שאת מדברת עליהם היו מתקלקלים יותר אם היו הולכים סתם לרחוב או היו מנותקים בבית מהחברה וזה קורה להרבה לילדים.
אני לא זה שעושה את השיקולים בבני עקיבא וגם התנועה עצמה לא עשתה את השיקולים להכניס אותה או לא אלא זאת החלטה של המדריכות שלה והקומנרית של אותה תקופה וזה תלוי במצב הסניף. כבר נאמר מוקדם יותר בדיון שבבני עקיבא לפעמים חסרים מדריכים ולכן, בשביל שיהיה לפחות חינוך מסויים אז מכניסים מדריכה שלא מהווה דוגמא אישית מושלמת (אם כי אינך מכירה אותה ישירות ואל לך לשפוט אדם על פי שסופר עליו). חוץ מזה שבאמת אם יותר אנשים היו מחליטים לעזור לבני עקיבא אז זה היה יכול להימנע והיית יכולה לעזור גם לה לצאת מהבעיות. בשביל זה צריך להיכנס ולהשפיע!

אני המשכתי את ההתנסחות שלך ואני לא יודע על מה את מדברת עם הסוג ב' (ציטוט שלך: "וגם לה היו הצעות שה' ירחם" ציטוט שלי:"הצעות שידוך שה' ירחם"), ולא אני זה שמדרג את האנשים אלא חלק נכבד מהחרדים עושה זאת.

הוכחתי לך מקודם מהמקורות שכן לחמו וה' עזר להם במלחמתם אם בדרך נס, אם בדרך הטבע, אבל כן! הם לחמו בעצמם! ומידת "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון" הייתה בעיקר במדבר ופחות בארץ ישראל וגם כאשר חלה אנשים מעם ישראל כן היו צריכים לצאת למלחמה בכדי שהקב"ה יעזור להם כמו במלחמת העי (שבתחילה כשלו בשל חטא עכן אך לבסוף גברו וניצחו בעזרת השי"ת) וכמעט בכל שאר המלחמות שבהם לחמו לוחמים וה' סייע בידם.
חוץ מזה נאמר "וזכרת את ה' אלוקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל" - כלומר כן צריך לעשות פעולה מסויימת, והקב"ה יעזור לך בביצוע הפעולה הזאת, רק אתה צריך לזכור שהקב"ה נותן את הכח לחיל הזה! אז אני לא מבין מאיפה למדת שיש לשבת בצד ולחכות שדברים יתבצעו מעצמם. וכמו שעניתי לך קודם, יש לעבוד בשני מישורים (תורה ומעשה). ולכן הדרך של החרדים לא לעשות פעולה ולהתגייס לצבא בשביל לכבוש את הארץ ולהגן עליה (ולאחר מכן "וישבתם בארץ לבטח") היא כנראה נוגדת את מה שעשו סבי סבינו...

כשאת אומרת "בלי כל השטויות האלה" שתדעי שאת מזלזלת באמירת "70 פנים לתורה", ובכלל אם באמת תבדקי בתקופת התנ"ך כן היו זרמים בעם ישראל לדוגמא - זרם ממלכת ישראל וזרם ממלכת יהודה. האם הם לא זרמים? ועוד מקרים שבהם רואים שיש כמה גישות בעם ולא כולם חושבים אותו דבר דתית ומדינית. פשוט היום יש לנו יותר גדולי דור ויותר זרמים וכל העניין יותר מורגש מבימי התנ"ך (או שפחות רק התנ"ך לא מציין את זה).

"היש צדיק בארץ אשר לא יחטא"? ואם כן, אז בגלל שאין צדיקים גמורים אף אחד לא יצא למלחמה? האם משה כשחטא בחטא הכאת הסלע לא יצא למלחמה? האם שאול כשחטא לא יצא למלחמה? האם שלמה לאחר שהירבה נשים סוסים ופרשים, לא יצא למלחמה? האם את חושבת שכל העם שכבשו את הארץ היו כולם צדיקים גמורים?

חד משמעית - לא!!!
ולכן הטענה שלך בנושא הזה לדעתי לא נכונה.

בעניין הגאווה - מה לעשות? יש אנשים שלא מאמינים בקב"ה או שמאמינים אבל לא מספיק) ולכן הם חושבים "כוחי ועוצם ידי" ולכן חלק מהמטרה שלנו זה ליצור קידוש ה' ולהחדיר את ההבנה הזאת בצבא שזה לא כוחי ועוצם ידי. עוד פעם, אם נשב מהצד ונחכה ונגיד שהכל בזכות התפילות שלנו ולא נראה שאנחנו גם משתתפים במלחמות אז מי יאמין לנו???

לדעתי גישתך אנינה נכונה לעניין בריחת הצדיקים כי אני בטוח שהצדיקים היו מבינים שצריך להוציא את הנשים מהצבא והם היו פועלים בעניין ולא יושבים מהצד ומחכים שהצבא יתפנה מעצמו מבנות. וכמו שנאמר פה קודם בזכות הבני"שים שנכנסים לצבא לכ"כ הרבה יחידות מעורבות הרבה מהחיילים החילונים שאיתם זוכים להיות מודרכים על ידי גברים. כן, זאת גם מלחמה של השתדלות שאסור לשבת בה מהצד ולחכות!

הציבור הדתי לאומי לא מחליט את ההחלטות האלה על דעת עצמו אלא על דעת רבניו ומנהיגי דורו. ומה שניסיתי להגיד זה כמו שבתקופת רבי יהודה זה היה זמן לתקן תקנה לדורו, כך יש בידי חכמי דורינו לתקן תקנות לגבי דורינו.

לגבי מקורות - אני יודע שיש, אני צריך קצת יותר לברר.
תגובה לתגובה..אנונימי (פותח)
אז אם חסרים מדריכים נותנים מדריכה כזו ע"מ להשפיע????
אולי אם יחסרו גם מדריכות כאלו ניתן מדריכות עם קרחת ושני עגילים בגבה?

הציטוט שלי בעניין השידוכים זה בהתאם למה שאתם קוראים סוג ב' בהצעות של חרדים.

אני לא אמרתי שצריך לשבת בצד ולא לעשות כלום. מאיפה הבאת את זה?
אבל במצב הירוד של הצבא וכל מה שאפשר להיכשל שם זה ממש ממש בעיה. ולא כמו שאתה חושב. בדורינו הצבא הוא בעיה. כן!
אם יש לך הצעה נורמלית ושוב ...הצעה שלא נוגדת את ההלכה באמת איך לפתור את בעיית הצניעות וכל הבעיות האחרות שיש בצבא אז בקשה תציע ואני אשמח מאוד לשמוע!

אמירת "בלי כל השטויות האלו" אני לא יודעת מה הבנת בדיוק. אבל אני התכוונתי לכל עניין הזרמים - חרדים, דתיים לאומיים,חילונים. מי צריך את כל הקיטלוגים האלו? מספיק עם זה. זה באמת שטויות.

לעניין בריחת הצדיקים. תאר לי איך בדיוק יהושוע מגרש עלמות חן שמשרתות איתו בפלוגה?

לגבי המקורות, באמת שעדיף שתברר יותר. זה יפתור בציבור הרבה מאוד בעיות.
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך