עשיתם לי חשק עכשיו לצייר..מאחורי הקו

מישהו יכול לייעץ לי בעניין ציור בפחם? אני רוצה להתחיל עכשיו(אף פעם לא ניסיתי) ובדיוק קיבלתי צבעי פחם. אני לא ממש יודעת אם הם מיועדים לציור אבל הם בצורה של צבעי פנדה (גם בתוך קופסה כזאתי) ועבים שזה ממש לא נוח להשתמש. ככה זה בפחם?

ועוד משהו- פחם על קנבס הולך?

לפני שנים הייתי מציירת בפחם-דינה ל.

ומאוד נהניתי בזמנו. ציירתי ציורים מאוד יפים... |נוסטלגיה|

ממה שזכור לי, אכן הם נראים כמו פנדה, ואת יכולה לטשטש איתם בכיף וליצור מעברים יפים בין גוונים. אפשר למרוח ואפשר להשאיר קווים ברורים.

חשוב בסוף הציור- לרסס בספריי מקבע צבע.

כיום לצערי אני לא מוגלת לצייר בפחם- זה עושה לי צמרמורת המגע בין הפחם לדף, והמגע באצבע בלתי נסבל  מת א-ב-ל, אם לא נוח לך לאחוז בהם, ישנם עפרונות פחם!

לגבי קנווס- לא ידוע לי.

אני מתההההה על זה!!למרות שזה עושה צמרמורות..בדמייך חיי

בס"ד

אבל מתרגלים,זה גם עושה ממש עבודה קלה יחסית אבל זה ממש מלכלך

ואם זה לא נוח לך,יש עפרונות פחם שזה הרבה יותר נוח

עפרון פחם הוא אהבתי הגדולה ביותראלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך כ"ה תמוז תשע"ב 16:53

הוא מתמסר, בעל דמיון, מרפה כשצריך ונותן לך למרוח אותו כאוות נפשך.

בקיצור- בן זוג מושלם!

שני סגנונות בפחם, אחד רך והשני קשה יותר: (שניהם לא שלי!)

1

2

אתה עשית את זה????????.בדמייך חיי
יאללה.ניגונים

הציורים האלה גורמים לי להרגיש כ''כ לא מוכשרת!

ניגונים! למה ככה?דינה ל.
עבר עריכה על ידי דינה. ל. בתאריך כ"ד תמוז תשע"ב 23:39

חבל!

מציורים שכאלה אפשר למנף את הציורים של עצמך:

כשאני מתבוננת היטב בציורים בליגה כזאת, זה נותן לי רעיונות, מראה לי מה עלי לשפר ודווקא נותן מוטיבציה להמשיך ולנסות חיוך

החלום שלי זה להגיע לרמה של הציור הראשון. ולכן אני יכולה להתבונן בו שעוווווות... לבדוק איך העיניים צוירו, איך ניתן להם הברק הכ"כ אמיתי הזה... השפתים, השיער, ההצללות המטורפות האלה. 

וואו. זה אחד ה-ציורים!

הציור הראשון מושלם!בדמייך חיי
אלעד, הטכניקה בפחם-דינה ל.

לציור דיוקן (בסגנון הציור הראשון) זה כמו ציור בעפרונות לרישום וטשטוש?

משתמשים במטשטש של עפרונות?

מעולם לא ציירתי בפחם דיוקנאות, ואני רוצה לנסות (יש לי עפרון שחור, חום ולבן)

מי שיודע- אשמח לעצות והכוונות! חיוך

זה מדהים. שניהם! אין לך ברירה- עקבנפשי ישובב

זכויות יוצרים חושף שיניים- מי צייר את זה? זה גם מאד יעזור לאחרים שמציירים להנאתם, כי אם זה משהו בערך כמונו, משלנו, אז זה נותן תקווה שגם אנחנו יכולים... שכנעתי מספיק?? אז יאללה.. מוציא לשון

וברצינות- מי צייר את זה?

ואגב- מזל"ט על הפורום, שיגדל לחופה, לתורה, למצוות ולאמנות ואמונה, ומעשים (עבודות יד..) טובים... חיוך

הראשון מווושלם!!!עלה נעלה !!אחרונה
פחםפלאפל

צבעים על קנבס לא ממש מתאים.

כדאי ללכת לחנות טןבה כמו ארט סט בירושלים- ולקבל מהם המלצות לציוד, כי הפחם שתארת לא נשמע איכותי..

את הפחם מחדדים עם נייר זכוכית הכי עדין ואפשר לטשטש עם מכחולים רגילים. לגוונים כהים יותר מגיעים עם לחץ חזק על הפחם ולבהירים עם מגע יותר  עדין. ולהזהר לא ללכלך את הדף עם היד.

תודה חבר'סמאחורי הקו

מצטערת שאני עונה רק עכשיו!

אלעד- הציורים באמת יפהפיים! הציור השני צויר בעיפרון פחם או בצבעי פחם רגילים? כי כזה סגנון אנאי רוצה לצייר (יצירה מפורטת יותר נוח יותר בעיפרון רגיל לא?)

ולי הם לא עושים צמרמורת.. אני מתחילה יותר ויותר להאמין שהחומר הזה מתאים לי (המקוריות..הג'יפה.. )

פלאפל תודה על העצה! בע"ה אני אשתמש בזה

ציירתי בעבר בפחםאנונימי (פותח)

היה לי מורה פרטית. והיא למדה אותי  לצייר בפחם 

השיטה שלה היה לכסות (למרוח) את כל הדף בפחם ואז להתחיל למחוק איפה שצריך .

היא שמה לי אחד מציורה בצורה הפוכה על השלחן עם (הראש לידי והרגליים לצד השני של השלחן)

ואמרה לי למצמץ בעיניים ולדמיין שאין ציור רק כתמים  יותר כהים ופחות כהים 

ולהתחיל למחוק איפה שצריך .

במקום יותר בהיר למחוק יותר. ובמקום ממש בהיר למחוק עוד יותר (השתמשתי גם במחק רגיל של עיפרון, שממש מגרד את הפחם עד שכמעט נהיה לבן. אגב בפחם כשעשיתי טעות פשוט מרחתי שוב פחם והתחלתי למחוק מהתחלה)

וכשסיימתי למחוק הפכנו את הציור ולא האמנתי שאני צירתי את זה

זה היה כל כך חי .כל כך בולט .זועק .   עד אז בחיים לא האמנתי שאני יצליח לצייר כך 

בכל אופן האמצתי את השיטה שלה וזה עובד .

L^מאחורי הקו

סיפור מעניין מאד! וגם השיטה נשמעת מעניינת! זה ממש מסקרן, יש מצב שתעלה לכאן את היצירה הזאת?

לצערי אין לי אפשרות לעלות את הציורים לרשתאנונימי (פותח)

כי אין לי אפשרות לעלות אותם לקוץ דיגיטלי 

(אני מתוודה אני לא יודע איך עושים את זה)

המשך לתגובה שכתבתיאנונימי (פותח)

אגב התמונה של אברהם (יאיר) שטרן שאני רואה פה בפורום  מאוד דומה לאחד הציורים שלי (לא במראה פנים אלא בפוזה והאור וצל)

ולכן חשבתי לאתגר אתכם 

מי היה מסוגל לצייר אותו על ידי השיטה שכתבתי???    

בהצלחה

מאוד מאוד מענין! בא לי לנסות!דינה ל.
נשמע טווב!בדמייך חיי
רוצה להעלות לנו ציור כזה? זה נשמע ממש מעניין!הרהור
תיקון למה שכתבתי קודםפלאפל

כמובן שהתכוונתי לכך שפחם על קנבס לא הולך. צבעים על קנבס דווקא מאד הולכים...

(את התגובה הקודמת כתבתי בשתיים בלילה. סליחה על הבילבול )

צבי-המורה שלך מזכירה את שלי! (שמה שולמית ניר במקרה?) זו טכניקה שנקראת טכניקת גריעה (מלשון הורדה). בטכניקה הזו צריך להזהר כפליים שהיד לא תיגע במקומות שנצבעו כבר כדי שהציור לא יתלכלך.

טוב,הנה נסיון ראשון שלי בפחם!מאחורי הקו

לא ממש מושקע, רק כהכירות עם החומר, אבל אני די מרוצה מהתוצאה. מוזמנים להע/איר

יפיפה....אבל לדעתי כדאי לך במקומות מסוימים יותרבדמייך חיי

בס"ד

להדגיש את הקווים,שיהיה יותר כהה,זה עם dark?כי זה דווקא  נראה עם light....אז תדגיש טיפטיפה לדעתי,חוצמזה הציור מהמם!!!!!!

מה זה dark?מאחורי הקו

ו.. מה זה light? לשון אדומה

חחחחחחחחחח זה העפרונות של הפחם..בדמייך חיי

בס"ד

יש dark שזה ממש שחור,דק וטוב וכמובן כהה ויש lightשהוא עיפרון קצת יותר מטושטש,עבה ובהיר,אני מתה על הכהה(dark)-לדעתי הוא יותר קליל וטוב

מצד אחד צריך לעשות לפי מה שאוהבים אבל מצד שניneriya232

זה צריך להתאים לציור  לא לכל ציור מתאים נגיד הdark וגם הlight  לא מתאים להכל הבנתם? כי אני לא יודעת איך לכתוב את זה ...

ובקשר לקנווס לא נראלי שאפשר לצייר עם פחם עליוneriya232

כי זה בד כזה והפחם הוא גיר ואני לא יודעת אחותי (היא למדה אומנות בתלפיות ועשתה קורסים וכו')אף פעם לא ציירה על קנווס עם פחם אולי אפשר עדיף לשאול משהו שמבין כמו מוכר בחנות של יצירה וכו'

אח שלי עכשו ראה את הציור ואמרפיתה פיתה

"מה זה הציור הזה?סוס יפה!!!"

אז מחמאה...

תודה תודהמאחורי הקו

אני סמוקהלשון אדומה

פחםאנונימי (פותח)

יש 2 סוגי פחם:

פחם סינטטי- נראה כמו גיר. יוצר קווים ברורים ויותר קשה למרוח אותו, אבל אפשרי.

פחם טיבעי- נראה יותר כמו ענפים מפוחמים. יותר מתאים למריחה וקשה יותר לעשות איתו קווים ברורים.

מתאים למי שאוהב ציורים פחות מדויקים.

מחק פחם- רצוי מאוד. אפשר למחוק איתו בעדינות רק חלק משכבת הפחם על הדף, כך שהטון יראה יותר בהיר אבל לא ימחק לגמרי. מכיוון שהוא נראה כמו פלסטלינה אפשר גם לעצב אותו בצורה מחודדת כדי למחות דבר זעיר.

מצע- דף כמה שיותר עבה. 180 גר' ומעלה.

מקווה שעזרתי למישהו

בהצלחה

יש מחק שמיוחד לפחם?מאחורי הקו
כן הוא אבל ממש מעצבן,הוא כמו מסטיק כזה..איכססבדמייך חיי
זה לא נוראמאחורי הקו

אני אוהבת ג'יפה!

אגב איך מבדילים בין שני הסוגים שכתבת קודם אם יש לי בערך 10 יחידות שכל אחד בעובי ובדחיסות שונה?

2 סוגי פחםאנונימי (פותח)

בשני סוגי הפחם יש עוביים שונים.

בפחם טיבעי יש פחות דחיסות, הרגשה שמציירים עם פחם מהמדורה. ברגע שמתחילים לצייר הפחם מתפורר ונשבר בקלות. (מתאים יותר לציורים גדולים, כיף למרוח אותו ואפשר ליצור במריחות הרבה גוונים.)

בסינטטי יש דחיסות גבוהה יותר. כמו לצייר בגירי לוח. אפשר יותר לדייק בפרטים הקטנים ובתתי גוונים- טונים. 

איך מנקים את המחק הזה?אנונימי (פותח)

הוא אמור להשאר עם כל הפחם עליו?

ניקוי מחקאנונימי (פותח)

אפשר פשוט למחוק איתו על דף נקי. ולא נורא אם ישאר קצת מלוכלך...

מחק מנקיםמאחורי הקו

על הבגדים (אולי מחק של פחם עדיף בבד שלא אכפת שיתלכלך אבל מחק רגיל פשוט משפששים בבגד

מזכיר לי ימים עברו... |נוסטלגיה|דינה ל.

ביסודי היינו מנקות מחקים ע"י שיפשוף המחק בבד- סקוץ "נקבה" שהיה מכסה את הקירות צוחק

שני סדרטוני הדגמת ציור בשבועroniyoffe
בית המקדשצילה.

אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?

רימונים ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור שמן על לוח עץ

ציור שמן על בד ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור של כלי הקרמיקה של אמא שליSuperofir

הכלים של אמא שקיבלה בחתונה היו ספונים במזנון שנים רבות, עד שהחלטתי לעשות בהם שימוש ולצייר אותם

דיי זה מהמםםאני והאניאחרונה

ואהבתי שרק הפרחים עם צבע והשאר שחור לבן!

עבודה מהבית נוחה וקלה מהבית!!אנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

איזה כיף זה לעבוד ברשת מהבית.! כנסואנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

עבודה ברשת נוחה וקלה מאוד!!2אנציללואנטנך

אולי יעניין אותך