תראו איפה הבנ"יש הזה עובד תמונה, צולם בסיבוב שעריםשאולי
אשריו, הוא זכה לשמור על יהודים.מ.מ.י.ר
LOL! הפעם התעלת על עצמךחנניה בן עקשיא
מחכה ומצפה בקוצר רוח לתשובתך המתפתלת.
Arbeit Macht Freiואלאד
ממש לה"ר.אוסנת
לא התייחסתי לצילום שלו.מ.מ.י.ר
אני לא זוכה להבין איך הוא עושה דבר רע בזה שהוא מצלם. גם אני צילמתי את הבנים שרים בקולי קולות כשעברו דרך הרובע המוסלמי בליל יום ירושלים (בריקודגלים שיצא ממרכז הרב) ושם המג"בניקים ששמרו עלינו דווקא ממש חייכו.
יש עם זה בעיה?
כשמנסים למצוא בעיה תמיד יש.תפוזה 1
אגב, אני לא בטוח שזה לשון הרע.מ.מ.י.ר
ושוב, הוא בהחלט עושה מצווה גדולה בזה שהוא שומר על יהודים.
יש שאלה בכלל?א"ר יצהר
חוץ מזה מישהו כאן יכול לומר לי מה לא חוקי בסיבוב שערים? המשטרה מאשרת את זה למרות שיש אנשים (מטומטמים אם תשאלו אותי) שמנסים לעשות בלגאן. הם לא צריכים צלם פעיל כל הסיבוב,אבל אולי זה פשוט אולי נח להם כדי לבדוק עד כמה נחשוד במי שנראה קצת כמונו.
סיבוב הבא אין בעיות הפרדה,-בעזרת כולנו.
יבנה המקדש!
מבחינתך אין זה לה"ר...אוסנת
ואם הוא העלה את התמונות האלה, כנראה שיש רצון לבזות אותו.
אתה פשוט מפגר, אין הגדרה אחרתחנניה בן עקשיא
בתרגום לשפה ההלכתית הוא פשוט מוייסר בתשלום.
לפי ההגיון האידיוטי שלך גם השוטרים הקוזאקים חומי החולצות מעמונה שמרו על יהודים ועשו מצווה גדולה.
בד"כ כשאני רואה מישהו במדים, אני מבין שהוא שומר.מ.מ.י.ר
שוב, למה לעצור אנשים שבאים לסיבו"ש אם המשטרה מרשה את זה?
לא יודע, לא נשמע לי.
בכל אופן, לפי מה שרצו לנסות להגיד פה עליו - אסנת צודקת, זה לשון הרע (אלא אם כן אתם רוצים לדון אותו עכשיו גם כ"מוסר" על סמך כל מיני ראיות שלכם, למרות שאינכם מכירים אותו [ועיינו מה כתב החפץ חיים על שיטות היצר הרע שמנסה להפיל את האדם במלכודת של לשון הרע בתואנות שונות]).
אני לא אמרתי את מה שאתה אמרת על השוטרים בעמונה, אלו לא מילים שלי.
בקיצר, אתה רואה מציאות ומעדיף להתעלם ממנהחנניה בן עקשיא
בעולם הזה שוטרים אפילו כשפועלים בבירור נגד יהודים הם תמיד בחזקת צדיקים גם כשמביאים הוכחות מצולמות שהם אוספים מידע נגד יהודים. ומי שחושף את פשעיהם הוא רשע ומוציא דיבה. בת יענה למהדרין.
התייחסות שלי לתגובות כאן {במיוחד של ממיר}אנונימי (פותח)
לגבי הטענה של לשון הרע\הוצאת שם רע, יש להיזהר מאוד לפני שעושים דבר כזה, במקרה הזה ברור מעל לכל ספק שמה שאותו שוטר {מתחיל} עשה יפגע בצורה כזו או אחרת ביהודים טובים והוא יודע זאת הייטב, יתכן שהוא 'תמים' והוא לא יודע מה ההשלכות החמורת של מעשיו {הרבה ממלכתים שלמדו בישיבות של רבנים 'מטעם' נפלו קורבן לאיסורי תורה חמורים כמו ההתנתקות} כששאלתי אותו אם הוא מודע למעשיו היה נדמה לי הוא ניסה להתחמק מתשובה, רמזתי לו בצורה שקופה שהוא שותף במעשה הזה לרדיפת יהודים טובים
היום משטרת ישראל מתנהגת כגוף פשע לכל דבר {זה עניין קצת אחר} אך מי שלא יכול להתאפק ומרגיש שהוא חייב להיות ב-"משטרע" לפחות שלא יעשה את מה שהוא יודע הייטב שאסור לעשות
לה"ר מותר, רק אם לתועלת.אוסנת
רוצה לומר שזה פשע לצלם בסיבו"ש? אל תפרסם תמונה.
טוב מאוד לדקדק במצוות שאוהבים ומתחברים אליהם, אבל צריך גם במצוות "קלות ערך" כמו לה"ר.
ועוד משהו-אוסנת
לענות על התגובות שלהם, זה הרבה יותר מסובך...
והמילים שהוצאת מפיך, היו גם לה"ר וגם הוצאת שם רע.
עוד מעט, וכבר לא יהיה ניתן לנהל פה דיון תרבותי, בלי השמצות וקללות.
איפה ראית השמצה, יא קדחנית?חנניה בן עקשיא
אתה מנסה להגן על עצמך,אוסנת
ותוך כדי זה - אתה משמיץ שוב!
אין לי פשוט מה לומר.
מכירה טוב מאוד את ג'ורג' אורוול.
אתה יכול לגייס את סיפוריו לכיוון שלך, ואני יכולה לגייס אותם לכיוון שלי...
אז אולי תחסוך.
טוב אני לא יכול לשפוט אותו אלא רק הקב"ה יכול אבלבנדא מצוי!!
אולי זו מצלמה פרטית שלו?
אולי הוא מצלם בשבילו?
אתם שואלים אז למה הוא עם מדים?
לא יודע, אבל לפני שאתם שופטים בן אדם תבררו ותבדקו קודם!
סתם חבל שגן עדן שלכם ילך סתם בגלל דברים שכאלו!
שלא תחשבו שאני אוהב אותם(את השוטרים) אבל אני בכל רע משתדל למצוא את הטוב וגם אם אני לא מוצא לפחות אני לא ידבר עליו לה"ר אלא אם כן צריך להזהר ממנו.......שוטר שגירש וכו' או הרביץ או לא יודע מה אבל סתם ככה לראות שוטר דתי בייני"ש מצלם ולהוציא עליו לעז! עד כאן!
יכול להיות שהוא חייזר מאלפא סנטורי שלבש צורת אדםחנניה בן עקשיא
מי שמנסה ללמד זכות על פושעים ומוסרים לאחר שהובאו בפניו הוכחות חד משמעיות הוא פשוט אידיוט שמסוכן לעצמו ולסביבה. לא נשכח שבגלל אנשים כמותכם היתה שואה. בזמנו היו יהודים שניסו ללמד זכות גם על היטלר והפחיתו את העירנות הכללית.
ממתיי ללמד זכות על יהודי זה אידיוטיות??פגזניקית גאה!
ותפסיק להשוות יהודים להיטלר ימ"ש..!!פגזניקית גאה!
מאז שלמה המלךחנניה בן עקשיא
נכון.אוסנת
אבל מה כבר מ.מ.י.ר אמר? שאולי... ואולי... שצריך לשים לב וללמד זכות?
הוא לא קבע עובדה.
אגב, גם אני לא הראתית פה צד של עמדה. סה"כ אני אומרת, שצריך להזהר מלה"ר.
אם אתה רוצה להזהיר את הציבור מפני פושע (נניח, נניח שהוא אכן כזה) - צריך לספר בדיוק מה מעשיו הרעים. לא לנסות לנחש אותם. אולי אתה לא יודע מה מניעיו?
מה גם, שאין בידינו האפשרות להזהר ממנו. גם יש הרבה סיכויים שלא נראה אותו שוב. אז אין צורך לספר את מעשיו... (או יותר נכון - לפרסם תמונה)
בשביל הכסף הוא מוכן למכור את האחים שלו. שיתביש לו!איפה הקלם
צילום ללא רשות זה מעשה פלילי. חבר'ה-להתעדכן..פגזניקית גאה!
לימוד זכות על כלל הציבור הסרוג!שלוות-עולמים
ב- לכל מקשי ה"כיפה", מה נולדנו אתמול? בגרוש (ועוד הרבה לפניי) כבר היו "חובשי כיפות" שפרט לצק שמן בסוף החודש אין להם ולכיפה שומדבר משותף.... אז גבר בעל חזות מזרחית מיקם כיפה על הראש... זה הופך אותו לאנ"ש?
כיפת עבודה זו בהחלט אפשרותואלאד
אבל מצד שני, כפי שאמרת, לא נולדנו אתמול וגלוי וידוע שישנם סרוגים אמיתיים רבים (ואפילו בני"שים) בשרות הערב רב. בפרקליטות, במשטרה, בצבא, בבתי המשפח ואפילו מבין האנרכיסטים ומוסקי הזיתים למיניהם ולגווניהם. לציין שישנם בוגדים הפועלים נגד עמם בקרב ציבור זה או אחר אינו בגדר הוצאת לעז, אלא בגדר ניקוי האורוות.
יש לציין שלגביו, לא מדובר ב'כיפת עבודה'סבא גפטו
בכ"א שאולי - אשריך על הפצת תמונתו. אם רעב שונאך אכילהו לחם. מעניין מה היו חז"ל מפרשים היום כ'לחם' בשביל אותו קלגס. (עיין ברש"י מס' סוטה דף מב: ד"ה 'קלגסין')
אני מכיר אותוצבי!
אני ישתדל לפרסם את התמונה שלו בב"כ ברמותאיפה הקלם
מה הוא עשה?!תפוזה 1
צילם את הסיבוב שערים?! אתם לא יודעים למה הוא עשה את זה..
אנשים הגזמתם לגמרי.....
לא צריך לחפש רק את הרע שבאנשים.. גם אם הם חלילה עובדים בכל דבר שקשור לצה"ל/משטרה.. גוואעלד.....
מי שעוזר לאויב הוא אויב {גם אם יש לו פקק על הראש}איפה הקלם
ואת זה אתה אומר בוודאות? דיברת איתו?תפוזה 1
מצטרף לתפוזה 1. תבדוק לפני שאתה אומר משו!!!אח..
אתם מחפשים אמת?!סמדר
כדאי שקודם תלכו לקרוא את הספר של החפץ חיים...
ידוע שיצר עבודה זרה הפך ליצר לשון הרע...ואנחנו אפילו לא שמים לב לזה...
אני לא אומרת מה הוא כן עשה ומה לא.אבל זה שהאינטרנט נותן אפשרות לפרסם פה דברים אישיים של בן אדם זה לא אומר שחובה עלינו לעשות את זה..בייחוד אם אנחנו מציגים את עצמנו בתור שומרי האמת בשביל הקב"ה.
אז אחרי שתדברו עם הבן אדם,ותבררו הכל,ותבדקו שאתם עושים הכל למען תורת ה',ולמען קידוש ה' בעולם,ואתם לפי שמירת הלשון אז אני אוכל לקבל את ההודעה הזאת..
מסכימה עם סמדר לגמרי!!מישהי!!
אני מכיר אותו וגם דיברתי איתו-בן אדם צדיקאנונימי (פותח)
לא צריך להגזיםצבי!
רואים?אוסנת
ולא להתחיל להתנצל ולומר, שזה שהוא במשטרה (ע), זה כבר מתיר לומר עליו לה"ר ולפרסם את תמונותיו...
כי זה פשוט לא מתקבל.
אבל "דע מה למעלה ממך...לפני מי אתה עתיד ליתן דין וחשבון", "כל מעשיך בספר נכתבים"...
באמת, וודאי שהוא לא צילם בשביל מטרות לא כשרות!!!אנונימי (פותח)
בקיצור - לשון הרע, ואולי אף חמור מכך.מ.מ.י.ר
ופה, לא יודעים מה בדיוק עשה השוטר, ויש כל כך הרבה מקום לדון לכף זכות! ויותר מכך, גם אם יש מקום לדון לכף חובה, כותב החפץ חיים בכלל ב': "ואפילו במקום שהכף חוב מכריע יותר, דמצד הדין ליכא איסורא (=אין איסור) כל כך אם יכריעהו לכך חובה... אבל אין למהר לילך לבזותו עבור זה אצל אחרים, אם לא שישלמו כל הפרטים המבוארים לקמן בכלל ד' וה' ובכלל י', כי יש הרבה דברים שאפילו אם אין הדין עמו גם כן אסור לבזותו עבור זה".
ולא כל התנאים שמבוארים בכלל י', נשלמו במה שנכתב פה, כלומר - זה לכל הפחות לשון הרע, ואם זה כלל אינו נכון - אז זה הוצאת שם רע שחמורה מאוד מאוד (לדוגמא - מי שאונס לוקה ארבעים מלקות, אבל המוציא שם רע על אשתו - לוקה ומשלם! מכות דף ט"ו).
וכמה חשוב להקפיד על כל התנאים, ראו מה כותב החפץ חיים בכלל י' הלכה י"ד: "אך מה מאוד צריך להיזהר בהתר זה שלא יחסרו בו כל הפרטים הנזכרים לעיל בתחילת הסימן"..
ובהלכה ט"ו: "ועתה ראה אחי איך צריך לשקול שקול גדול לזה באיזה אופן לספר הענין, כי בעת הספור הוא עומד בסכנה עצומה של אסור ספור לשון הרע אם לא ישמור עצמו בכל הפרטים"..
ובבאר מים חיים שם: "כי מה מאוד צריך להיזהר הרוצה להיות דיין לעצמו להתיר לנפשו הלאו דלשה"ר מטעם לקנא לאמת, לבדוק תחילה אחר האמת היטב".
ולא רק זה - אני לא מבין, איך זה שייך לפורום ארץ מולדת?? אין כלל שייכות עניינית, ויותר חמור - על חטא המרגלים, הוצאת דיבה, נענשו כל הדור ההוא שלא להיכנס לארץ ישראל, ואז גם נגזר שיחרב בית המקדש ויצאו לגלות (כמו שמביא החפץ חיים בהקדמה בשם הרמב"ן אאל"ט), אז זה מה שצריך להופיע בפורום "ארץ מולדת"?!?!
בקיצור, מה שנקרא- שבו בשקט.תפוזה 1
* ההתחלה נכתבה פעמיים.מ.מ.י.ר
ברכותיי! שוב הצלחת לסתור את עצמך באותו האשכולואלאד
תגובה היום: גיוואלד! לשון הרע! [...בלה בלה בלה...בליל של ציטוטים מעוותים ומוצאים מהקשרם]
הייתי אומר שזה שיא חדש של צביעות אפילו בשבילך (וזה אומר הרבה, הרי כזכור אתה הטפת לאהבת חינם באותו האשכול בו קראת ליהודים טובים "עשבים שוטים" שיש לנקשם).
או שמא, כדאי לשפוט גם אותך לכף זכות - ולהניח שאינך משת"פ שמנסה לטהר את את השרץ בק"ן טעמים (הפוכים זה מזה וסותרים זה את זה), אלא חנ"ש דו קוטבי הזקוק לטיפול פסיכיאטרי תרופתי.
אגב, יש לי הודאה אישית: אתה המצפן המוסרי שלי!
הכלל הוא, שאתה לוקח על עצמך את תפקיד הסנגור כשמדובר באי אילו פושעים זבים ומצורעים מקרב הערב רב, ובסנגוריה זו אתה משקיע בכך מאמצים עילאיים וזמן רב. כמובן שכשמדובר בפשעיהם של הפושעים עצמם, אינך מגיב כלל. את שנאתך המוגלתית אתה מפנה כלפי אוהבי ישראל, ואילו את אהבתך הנך מפנה באופן בלעדי כלפי שונאיו.
לכן, כשדעתי הפוכה מדעתך, אני רגוע. כשאני תופס את עצמי מסכים איתך, נדלקת אצלי נורה אדומה.
לואלאד - לא, לא.מ.מ.י.ר
בשביל כל מי שגינה - זה לשון הרע, והדבר מפורש בחפץ חיים כלל ב' הלכה ב', שזה תלוי באופן הסיפור.
אני עדיין חושב שמי שמבזה ת"ח יש לו עשביה בנשמה (ובאחד ממכתבי הרב צבי יהודה ב"להלכות ציבור", כתוב דברים חריפים נוראים על אחד שהעז לבזות את מרן הרב קוק בפרהסיא, אז ב"משחק הידוע" בשושן פורים ה'תרצ"ב), וזה כמו עניין הערב רב - לא מישהו ספיציפי כיום, אלא תכונות רעות (וכמו שמביא הגר"א באבן שלמה, פרק ב' אאל"ט, שהמדבר לשון הרע ובעל מחלוקת ובעל תאווה ועוד הם ערב רב) - וזה דומה, שהמבזה ת"ח יש לו תכונה רעה בלב וצריך לעבוד עליה, ואני לא אמרתי להרוג אף אחד, וזה ממש הוצאת דברים מהקשרם, ואני בעצמי גם חזרתי בי שמא הייתה הבנה שאני בעד "לנקש" עשבים שוטים, דהיינו להרוג, למרות שהתכוונתי - עבודת המידות.
זה כל כך חבל כל הטענות האלו, והשאלה היא - יש פה לשון הרע, או אין פה. זאת השאלה. בשעת מחלוקות "לשון הרע התורה בציבור"? וגם למה שרצה שאולי, באמת בתום לב, לפרסם שבחורי ישיבה נמשכים אחרי הדברים האלו וזה לא בסדר (ובוודאי שזה לא בסדר לצלם יהודים שעוזרים ביישוב ארץ קדשנו ולהעביר אותם למשטרה; אמנם מה שהאשימו אותו שהוא עשה זה ברור שזה לא בגדר מוסר, כיוון שאין העברה על יהודי ספיציפי אלא רק תמונות שיעזרו בעתיד נגד אותם צדיקים; ושוב, יש פה הרבה מקום לדון לכף זכות וחובה עלינו לעשות זאת), אבל גם זה אפשר לסובב לתועלת בצורה אחרת (ראה בשבעת התנאים בח"ח בכלל י', בתנאי השישי ובבאר מים חיים שם) לכן בכל אופן גם אם שאר התנאים נשלמו (ופה הם לא נשלמו) - אסור לפרסם את זה וזה בכלל לשון הרע.
כעת - כמו שאמרתי כבר כמה הודעות מעל ההודעה הזאת, ל"חנניא בן עקשיא", - "אני לא אמרתי את מה שאתה אמרת על השוטרים בעמונה, אלו לא מילים שלי.".
אין שום הצדקה למה שעשו השוטרים בעמונה, ואתה לא תשמע את זה מפי והגיע הזמן להפסיק עם השמצות אישיות ולהתייחס בצורה עניינית למה שנכתב. זאת המטרה של הפורום ולא התנגחויות אישיות (את זה אפשר במסר"ש אם אתה רוצה).
*הותרהמ.מ.י.ראחרונה
הבחור שפרסמתי {אולי טועה} אך הוא לא בחור רשעשאולי
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...