ראיתם את זה?? (תפתחו את הלינק)שנונה

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/241166

אני ממש לא יודעת מה לחשוב עליהם..... 

כלומר הם חלק מהעם שלי.. אבל תראו עם איזה שלטים הם מפגינים... (מי רוצה להמיר את דתם??)

מבולבלת... מבולבל

הנה ערכתי את זה ^^^^שנונה
איפה ראית שהם רוצים להמיר את דתם?!ענבל
אני דווקא ממש מסכים איתםמרדכי

בס"ד

א. הלוואי על הציבור שלנו שילמד מהם איך עושים מחאות והפגנות ולא את השטויות שאנחנו מנסים לארגן.

ב. מה שמדינת ה"יהודים" מנסה בעצם לעשות זה שבקום שהם יישבו ולימדו תורה אז בגיל 18 הם התגייסו לצבא.

בתור אחד ששנה הבאה מתחיל ישיבה גבוהה אני יודע עד כמה גם בציבור שלנו חייבים לפחות שנה (מכינה) לפני הצבא בשביל ששומרי התורה והמצוות לא יפלו ח"ו ויצאו בשאלה, וזה לצערנו קרה להרבה בחורים שהיון הטובים שבישיבות ליפול בגלל שהם לא הגיעו מוכנים לצבא. וכאן בעצם המגזר החרדי בא לומר שבעצם הם ממרים את דתם כי הם גורמים לבחורים שלהם להדרדר ח"ו

כמו כן זה לא שאין חרדים שמתגייסים אלא להפך בכל מועד גיוס מספר החיילים נוכפל אם לא יותר (כמובן אחרי כמה שנים בישיבה) אז למה בכלל היה צריך להכנס לכך השטות הזאת.

מה יש להסכים איתם?אדם אחד

יכול להיות שאתה מעריך אותם על זה שהם מפגינים... אחלה.

אבל ברור שיש פה בעייה כלשהי, בזה שהם לא מתגייסים...

אין פה שום בעייה!!!מרדכי

בס"ד

עדיף ללמוד תורה מאשר להתגייס לצבא שמכריח את חייליו לשמוע קול אישה בניגוד לצפונם מעיף חיילים דתיים מקורס קצינים בגלל שהתפללו שחרית ושהם מכריחים את החיילים לעבור על איסור לא תחונם ומכריחים אותם לפנות מהבית.

ברגע שהצבא יתאים את עצמו לציבור החרדים אני מבטיח לך שהמספר שקיים היום ישלש את עצמו אם לא יותר!

בשביל שהציבור החרדי התגיס לא צריך חוקים צריך התאמה והכל ישתנה לטובה.

כאן יש מאמר דעה שכתבתי בנושא בשבוע שעבר שפורסם בפורום אקטואליה וחדשות.

לא מסכים!...אדם אחד

לרוב החרדים יש התנגדות עקרונית ללכת לצבא, ולא משנה מה יש בו!...

החרדים צודקים בהחלט, אין להם מה לחפש בצבא!לפרוש כנפיים

הצבא לא סופר אותם ממטר.. הצבא לא באמת רוצה אותם.

התקשורת רק גורמת לנו לשנאת אחים, זאת מטרת התקשורת.

בשורות טובות!

שטויות שהתקשורת מאכילה אותךמרדכי
בס"ד

הכיוון בציבור החרדי השתנה וכיום יותר ויותר הולכים לצבא, זאת עובדה!!!

חוץ מי זה גם אביב גפן ובר ריאלי וכו לא התגייסו לצבא אז תגייס גם אותם
אחי, זה לא שטיות מהתקשורת...אדם אחד

די לתלות את זה בכל דבר!

אחי, אני גר במקום חרדי, ויצא לי לדבר על זה הרבה שיחות עם חרדים...

הם מאמינים שצריך להגן על עם ישראל עם התורה... ולא עם מלחמה.

וזה טעות! גם דוד המלך נלחם, ולא ישב כל היום ולמד...

אי אפשר לסמוך על ניסים!

זה לא סותרמרדכי

בס"ד

יש כאלה שב"ה שוקדים יומם וליל בתורה

אבל זה לא סתור את העובדה שממחזור למחזור יש יותר חרדים שמתגיסים

אחלה. זה מצויין שהם מתגייסים!אדם אחד

הבעייה שהציבור שלהם רואה את זה כדבר רע!

כאילו מי שמתגייס הוא סוג ב'...

זאת הבעייה.

להתגייס זאת התרומה שלך שלעם ישראל.

וזה לא צריך ליפול על חלקים מסויימים בעם... זה צריך להיות מוטל  על כולם!

זה כבר לא נכון, זה כבר נהיה שם נורמאמרדכיאחרונה

בס"ד

זה כבר לא פוגע, הציבור החרדי נפתח והוא פותח יותר לצבא ולשוק העבודה וזאת עובדה בשטח

היו צריכים להמשיך עם חוק טל.האדמו"ר מצנעא

אולי קצת להרחיב אותו, אבל לא יותר. המגמה הזו הייתה מבורכת, מכיוון שבהידברות ובדרכי נועם הצליחו לגייס עוד ועוד חרדים, והמספרים רק גדלו. נכון שלא כולם מתגייסים, אבל עדיין צריך להמשיך במגמה הזו לאט לאט ובעקביות.

אני מסכים עם האדמור אבל הם ממש הגזימוידיד

מה ככה הם מחנכים תילדים שלהם שהצבא שמגן עליהם שזה כזה דבר נוראה...

אבל זאת האמת, אין מה לעשותמרדכי
בס"ד

הצבא גורם לכך שחרדים (וגם דתיים) יצאו בשאלה ואם יחייבו אותם להתגייס בגיל 18 אז הם לא ילמדו מספיק איך להתכונן לקראת זה ולכן גיוס בגיל 18 יכול להוביל להמון בעיות שהציבור החרדי רוצה להמנע מהם
יש להבין מי נגד מי בסיפור הזה.האדמו"ר מצנעא

אלה שלא מתגייסים בגלל חוק טל, הם כל אלה שלא מתגייסים מפאת תורתם אשר היא אומנותם. אמנם אלה שכן מתגייסים דרך חוק טל, הם חלק מסויים בתוך הציבור הליטאי (הרב שטיינמן בזמנו תמך בחוק טל, אולם הרב אלישיב לא), והציבור החרדי-ספרדי (לא כולו, אבל לא ידועה לי התנגדות נחרצת בדבר מתוך הציבור הזה).

אלה שארגנו את ההפגנה אתמול, היו "העדה". הם לא מאלה שמתגייסים דרך חוק טל. אם כן, כל ההנאה שלהם מהחוק מסתיימת באפשרות שהוא נותן להם בגיל 22 - להמשיך ללמוד ולא להתגייס. כלומר, אלה שכן מתגייסים (ולאחר מכן נכנסים לשוק העבודה) דרך החוק לא היו בהפגנה הזו.

זה נכון בעליל!יודלה

יחידה של הנחל החרדי יומאים בשאלה איזה 6-7 חברה!

זה הזוי!!!

וואי אני ממש גאה בהםמצפה אביחי

על איך שהם יודעים לעמוד על הדעות והעקרונות שלהם כמו שצריך!

אם זה מאבק אז זה יהיה מאבק כמו שצריך עד הסוף!

הציבור שלנו יודע הרבה פחות לעמוד על שלו ולכן מכפכפים אותו מדי פעם...

וזה דבר ממש חשוב -העמידה על העקרונות האלו צריך ללמוד מהם אתזה!

חוצמיזה שלא בטוח שעדיף צבא על לימוד תורה..

אם הבנאדם באמת יושב ולומד אז למה שיתגייס הוא יועיל הרבה יותר בלימוד תורה?

אבל אם זה אנשים שבעיקרון הם יושבים בישיבה ולומדים אבל בתכלס לא מזיזים תצמם אז יאללה שילכו לצבא בפרוש!

אבל גם הצבא צריך לעשות עוד כמה צעדים מצד עצמו בשביל החרדים...

הוא לא יכול להתנהג בצורה מסויימת ולצפות שכולם ירמו להתגיייס..

מצפה אביחי-אאלעד

"לא בטוח שעדיף צבא על לימוד תורה."- מה לא בטוח. ברור שלא! כולם מסכימים על זה..

?מדברים על הבעיה שחוץ מהמעט (יחסית..) שבאמת יושבים ולומדים (וצריכים להמשיך!), כל השאר משתמטים בגלל התירוץ של "לומדי תורה" למרות שהם לא בדיוק עושים את זה..

למה אתה כ''כ בטוח שכולם מסכימים על זה?מצפה אביחי

ברור לי שעדיף תורה על צבא זה לא שאלה...

אבל כתבתי בצורה הזאת כי לא היה לי כוח שאיזה מישו\מישי יתחילו להתווכח איתי

שמה פתאום אבל צבא זה ככה וככה.. וזה ממש חשוב

ותתפלא אבל יש המווון אנשים שחושבים שעדיף שילכו לצבא גם אלו שיושבים ולומדים תורה רציני

ולא לא מדובר על חילונים או משו אלא דתים וזה גם לא בנאדם אחד אלא הרבה יותר!

ה' ישמור....ישראלית בנשמה!

זוועה!

מרדכי תיראה באיזה קיצניות הם מראים את זהידיד

שהצבא ביכלל לא טוב וכאלו שהצבא זה כמו הקנטוניסטים. שהם היו בכלל גוים, והצבא זה שלנו אז מה הם משווים ביכלל. תאמין לי שהרבה מן הצבור החרדי לא הכי תלמידי חכמים, והם היו יכולים ליתגיס אבל מה בגיל קטן חינכו אותם שהצבא זה דבר מאוד רע וגם מסוכן . ואז הם לא מיתגיסים. לא אמרתי שהבג"ץ צודק הבג"ץ המטומטם הזה רק בעיות הוא עושה, אבל תיראה באיזה קיצוניות הם לוקחים את זה.

מחוץ מזה ככה לא עומדים על עקרונות, שנותנים לילדים שלהם בני 7, 8 שלא מבינים כלום מהחיים שלהם ללכת עם הזיקים בידים כאילו שאנכנו בשואה. אם תשים לב הילדים שם רק צוחקים ומחיכים.

ברור שהדעות שלהם מאוד בעייתיותקליפס

ולפי דעתי גם מאוד לא נכונות, אבל יש הרבה מה ללמוד מהם על הדרך- תראו איך יש להם מטרה וכולם מתאחדים ומתגייסים.. ושוב- יש המון דברים לא נכונים בחברה החרדית והמון הגזמות אבל יש להם דבקות די רצינית במטרות שלהם ואמונה מאוד גדולה..

איפה אתה רואה שמדובר על הפיכתם לגויים?מרדכי
בס"ד

דובר פה בכלל על החשש שהם יצאו בשאלה.

לא כולם תלמידי חכמים ורוב הכאלה עוזבים את בית המדרש ומתגייסים מרצון לא מכפייה.
ובכלל השבת פורסמה כתבה במוסף יומן של מקור ראשון שבא אספו דעות מכל הקשת הפוליטית (מימין ועד שמאל) שאומרים שכדאי לעשות כמו בארצות הברית שמי שרוצה מתגייס ואז הצבא יהיה יותר מקצועי.
לא מסכימה איתם, אבל מבינה אותםעץ על מים

זאת ההשקפה והדרך חיים שלהם.

שני צדדים!חייך בחייך!

מצד אחד באמת הצבא לא מותאם למגזר שלהם,אין להם מה לחפש בצבא וכ'ו..יש עוד המון משתמטים שלאאו דווקא חרדים וכ'ו...

אבל מהצד השני..

הם חלק מהכלל של עמ"י ובדיוק כמו שיש על אחים שלנו חובה להתגיס ככה גם צריכה להיות עליהם.

מתי בדיוק לימוד תורה אשכרה סיכן חיים של מישהו פה?! מתי?!

כולנו יכולים למצוא תרוצים גם שהצבא לא מותאם לנו וכ'ו.. אבל אנחנו ניסינו לשנות כדי שכן נתגייס!

סבבה יש מכינות ,תלמד לפני שאתה יוצא לצבא כדי לא ליפול-אבל תתגייס מתישהוא!

גם כל הקטע של הלימוד תורה בצורה מטורפת לא מתאימה לכל אחד! יש רק יחידי סגולה!! וכל מי שלא מתאים ולא יחיד סגולה כזה-הופ ישר לטירונות!

,.olam70

אני ממש לא מסכים איתםם...רק אלוקים

1. אני משער שלא כולם רוצים ל"דבוק במטרה" כמו שאמרתם.. פשוט לא רוצים להיות בחוץ..

2. בדוגרי לא צריך בצבא את החרדים, הם לא יועילו הרבה.. אבל חייל רוצה שכמו שהוא מזיע ושומר בשביל מישו הוא רוצה שגם המישו הזה יעשה את זה מתישהו.. זה לא הגיוני שסתם בחור כמני לא ילך לצבא בגלל שהוא מאיזה מגזר.. ויהיה בסטלה וישחק אותה לומד.. (אני לא מדבר על בחורים "רצניים" שזה מה שמתאים להם בחיים-ללמוד..)

וחוץ מזה.. בלי הצבא שאתה כל כך מבזה.. לא היית לנו מדינה, אתה היית (אם היית בכלל..) מוקף בערבים.. שבשניות היו הורגים אותך.. וזה אם לא היה את ה"ציונים" שהם כל כך מבזים אותם.. גם אני מסכים שם לא צדיקים כל כך.. אבל מה לעשות התקלקלות הדורות.. אם כל הראשי ממשלה היו כמו שמיר או בן גוריון אז המדינה הייתה נראית יותר טוב...

3. בארור שאין שום סיבה להדמות את צה"ל שכל שניה עובד בשבילך לרוסי ההוא (מה שמו?) אז אם הם רוצים שיעריכו את הציבור שלהם שיצאו מעצמם!! שיצאו מהסגירות המפגרת שלהם1! ואולי אם הם היו קנטוניסטים וגם בצבא הם יוכלו לגלות את ההבדלים בן הרוסי לבין המדינה..

אולי גם הם ילמדו להעריך קצת את מה שעושים בשבילם כל שניה..  ויפסיקו לזלזל ולקללל..

מקוה להבנה..

חבל.לך דומיה תהילה

הייתה להם הזדמנות לומר דברים של טעם, אבל במקום זה הם בחרו במיצג הזה...

בושה!ישראל כהן
זהו לא יכול לפרט יותר. (אולי אח"כ בעז"ה)
לדעתיסרוג על הכיפה

לדעתי הפגנת הילדים באופן ספציפי היא דבר לא קשור: לוקחים ילד אומרים לו צבא זה רע ושולחים אותו להפגין. זאת לא הדרך! חוצמזה בקשר להמרת הדת כמו שיש פלוגות הסדר אפשר שיהיו פלוגות חרדיות.

למרדכי: אם אתה רואה בעיה בזה שבר רפאלי לא התגייסה אני אשמח אם תסביר לי אותה. ובקשר לאביב גפן אני מסכים שיש בעיה בזה שהוא לא התגייס אבל זה לא סותר את זה שהחרדים צריכים להתגייס! חשוב להגן על המדינה ולא רק ללמוד תורה חוצמזה שאפשר לשלב בין לימוד התורה לצבא

זאת דעתי ואני אשמח לתגובות

אל תצטער שאף אחד לא הגיב אחריךישראל כהן

זה פשוט בגלל שאין להם מה להגיד (קח את זה כמחמאה)

או שאין להם כוח.....

אבל הנה אני מגיב לך.

וסתם ככה בדרך אגב- להזכירכם שבתקופת התנך הת"ח הם אלו שהיו בצבא ויוצאים למלחמות אז קחו את כל המילים שנאמרו כאן בפרופורציה הנכונה אפשר למצוא פתרונות בקלות פשוט לא רוצים זה הכל.

חבר'ה תבינו יש כמה פלגים בציבור החרדי!מושיקו202

א,יש את הציבור החסידי סאטמר ותולדות אהרון שהם ממש מתנגדים לצבא ו"ציוניום"וכו' ולכן הם ככה מגיבים פה בהפגנה

אז אל תקחו הכל ללב והרבה ! מהחרדים הנורמלים לא מסכימים איתם!!!!!! וגם אני לא מחבב אותם בלשון המעטה....

ב. ויש את הציבור החרדי הנורמלי שהוא סובר שמי שלומד תורה שלא יתגיס ומי שלא לומד עדיף שיתגיס במקום להתבטל וכך גם אמר הרב עובדיה ונראלי גם הרב שטיינמן שליט"א

אז חבר'ה אל תעשו הכללות שזה כל החרדים!

כמו שיש בציבור הדת"ל כמה זרמים ימין קיצוני וכדו' כך גם בציבור החרדי!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך