עזרה...ולא אכפת לי אם יצנזרו אותי...אנונימי (פותח)

אני שונאת את החיים! וזה לא התבכיינות. יש לי על מה לשנוא אותם יש לי משפוחה מסובכת וחיים מסובכים, באולפנא ובבית. אין לי מקום שאני רוצה להיות בו ,מקום שבו אני מרגישה טוב עם עצמי. אני מלעיטה את עצמי בחיים של אחרים כדי לשכוח מהחיים שלי .

יש למישי רעיון איך אני יכולה להרגיש...אולי, חיה יותר?

אולי זה לא ממש המקום המתאים, אבל לפחות פה אפשר לכתוב מאנונימי....

עצות שעזרו לי....הכי בעולם

היי...

יש לי כמה עצות שעזרו לי מקווה שיעזרו גם לך.....

א. לגשת לדבר עם מישהו שאת אוהבת ומעריכה וגם אם לא יתנו לך עצות זה פריקה טובה שעוזרת!!!!!!!!!!!!!

ב. לחשוב עם עצמך ביחד עם דף ועט למה את מרגישה ככה... ולנסות לפתור....

מוזמנת לקבלל עוד כלים ודרכים ....

אני לא כותבת יותר מידי פה כדי שלא ידעו עלי יותר מידי.....

תמיד אצלי באישי!!!!

מחכה לך!!!!

****עצות שיעזרו לך******הכי בעולם
מתוקה-מתוקה!הדרולה!!

בע''ה

טוב. דבר ראשון- הכאבתת. באמת! הרגיש לי מוכר ועצוב..

אז דבר ראשון- הבסיס להכל הוא להיות הכי קרוב שאפשר לאמת שלנו ולעצמנו ולאהוב את זה!

זה בסיס. בסיס. בסיס. באמת- זה פשוט משנה הכל!

(ואאוו כמה שזה קשה. קשה וטוב. )

אז כדי לדעת את זה- נראלי שצריך לדעת מה המקור שלך- לאיזה סוג של עם אתה שייך,

מה הערכים שאתה חי על פיהם,מה חשוב לך, משפיע עליך, במה אתה מאמין ומעריך.

וגם ביחס היותר אישי שלך עם עצמך- לעבוד על האהבה הזו. לשנן בוקר וערב- אני יפה, אני מוכשרת, אני חכמה, אני אוהבת חיות מבלונים..אנערף. וגם- אפשר לומר- אני צינית עצובה עצלנית- אבל אני אוהבת את עצמי ומה שצריך שיפור בע''ה ישתפר.

ו..ה'. זה הפתרון להכל. בטוח.זה המקום שאליו אתה שייך . שם אתה אהוב, רגוע- אתה אתה.

לא צריך להתחנף, להתנצל, להסתתר, להתבלבל. (נכון- זה לא תמיד כ''כ פשוט לדבר אלו. לי הוי תקופות שרק אמרת לו ' ה' - פשוט תסתכל עליי. תראה לאן הגעתי..' לאט לאט. )

לבכות לצעוק לצרוח לה'. על הכל ותמיד.  

(ועוד משהו קטן- אהבה גם עוזרת בלרפא המון דברים ו..משמחת. אז..

בהצלחה ובשמחה

ה' אוהב אותך! :*פרח

(זאת ועוד, אולפנת כפר פינס. סתם סתם. )

אחות שלי!שולה!

נשמה יקרה!

את לא יודעת עד כמה אני מבינה אותך,

חוויתי את זה על בשרי,ואולי אילו עדיין.

תעשי טוב לעצמך-באמת!

תראי מה את אוהבת לעשות..(לצייר,לסרוג,מחשב,סרטים..יש עוד מליון ואחת רעיונות)

ולצד זה לנסות לפתור את הבעיות או יותר נכון את הנסיונות(שאגב אומרים שככל שהנסיון גדול יותר כך זה מתנה יותר גדולה,זו מתנה מאת אבא שלנו שנתן לנו את החוט הזה בכדי להתקרב אליו באמת..להאמין בו שהוא נתן לי את זה ואני יכולה להתמודד עם זה וכן ובגדול!!)

לפתור את הבעיות לאט לאט,וממש לא לצפות שהם יפתרו תוך שניה,כי הם לא!!

ייקח זמן,עם המון סבלנות ואהבה!

יקרה שלי!

את יותר ממוזמנת להמשיך לשאול ולברר..

והכי לשמוח!

כי אבל'ה שבשמים אוהב אותך,ורק רוצה שתתקרבי אליו באמת..

קבלי חיבוק ענק!

מוזמנת לאישי!

שולה!

תתנדבי ותתני ותשמחי אחרים-זה מחיה...אנונימי (פותח)
זאת אני עם הבעייה....(הבעיות)אנונימי (פותח)

להבהיר לכן:

אלו לא בעיות שאני ייכולה לפתור....הן בעיקר קשורות למשפחה ובגלל זה אין לי זמן לעשות מה שאני הכי אוהבת - לרוץ לבד בלילה. זה מוזר, אני יודעת אבל אני פשוט חייבת את זה וההורים שלי לא ממש אוהביעם את זה בלשון המעטה. אני שונאת לסרוג או לעשות כאלה דברים של סבתות.... אני חייבת לצאת לבחוץ לבד לפעמים, להתאוורר, לשכוח....איך בדיוק מסבירים את זה להורי היקרים????

תודה לכוללללן על העזרה....

כותבים מכתב.אחת מהשומרון

בס"ד

וגם: אפשר לדבר עם שכנה /  דודה משו כזה שיוכל לדבר עם ההורים ממבט של מבוגר..

אהה.....כן...ברוראנונימי (פותח)

מכתב.....מה אני אגיד להם ??? הם לא יכולים לשנות את המשפחה שלנו.

יש דברים קבועים מלמעלה ולמישהי חסרת ביטחון בה' - כמוני, קשה להתמודד עם התכתיבים האלוקיים האלה...

סליחה על העומק(זהירות !!!!סכנת טביעה!) אני פשוט באמת לא מסוגלת לדבר על זה עם אף אחד ואין לי ממש מיהו לדבר איתו על זה... האחרונה שדיברתי איתה לא ממש הבינה אותי וביקשה ממני לא לדבר איתה על זה יותר. אחת אמרה לי שאני צריכה טיפול פסיכולוגי.....אז, על סמך ניסיון העבר אני כותבת מאנונימי, כאן.

מנסה לקוות שאולי תיקחו אותי ללב ותעזרו.

תם ונשלם הריגשי....

מוזמנת אלי באישיפלספנית
תופתעי!קרוסלה

אבל מכתב ממש יכול לעזור.

לי גם היה(ועדיין יש אבל פחות ב"ה) משהו כזה, וחזרה שלי הציעה לכתוב מכתב להורים.

אז כתבתי מכתב ארוך, שעבר יותר מ5 עמודים, ונתתי אותו להורים שלי.

טוב מסתבר שהתיזמון לא היה מעולה, אבל לפחות  עכשיו ההורים שלי יודעים את הצד שלי ומנסים לעזור, משתדלים לא לפגוע ולנסות לגרום ל2 הצדדים ל...(חסרה לי המילה), ולפתור את הבעיות עם שתי הצדדים מקשיבים. או למצוא פתרונות תחלופיים- כי אמרת שאת לא יכולה לשנות כי זה דברים משפחתיים.

בקיצור-את יכולה לכתוב לעצמך ולא לתת להורים לקרוא. תכתבי "כאילו" מכתב להורים. זה יעזור לפריקה.

ואת גם תמיד יכולה לפתוח יומן. ולא זה ממש לא ילדותי. את לא צריכה לעשות כמו היומנים של ילדות בגיל 7, אולי בהתחלה זה ירגיש אבסורדי, אבל בהמשך את כבר תביני...

תפרקי את מה שאת מרגישה. זה ממש עוזר-מניסיון.

עכשיו ממש לעזור מבחינת לפתור בעיות- אני לא יכולה, כי לא אמרת ממש מה הבעיה. את יותר ממוזמנת לאישי, אם לא תתבישי- ואני לא אגיד לך שאת צריכה פסיכולוגית. וזה לא 'ביג דיל' מי שאמרה לך, כי לכל אחד אומרים את זה מתישהו. גם לי אמרו...

מקווה שעזרתי במשהו....

תודה לך....גרמת ליאנונימי (פותח)

להפסיק לחשוב שאולי אני חולת נפש או משו בסגנון....

מזדהה איייתך!!!!אנונימי (פותח)

נמאס לי כבררר!!!!!!!!למה דווקא אני מכל החבורת שלייי קיבלתי את הנסיונות הקשים האלה..סוריי  שאולי לא עזרתי,אבל איך אומרים" צרת רבים חצי נחמה.."

צרת רבים זה גם נחמת שוטיםאנונימי (פותח)
היי לכולם!תיקי דיין
עבר עריכה על ידי תיקי דיין בתאריך ה' באייר תשע"ג 16:09

אין לי מה לומר חוץ מ:

תן חושף שיניים הכל לטובה!!!!!!

גם לי יש המון בעיות במשפחה..אנונימי (פותח)

וגם לי אין מצב שאני אדבר עם ההורים שלי באמת על מה אני מרגישה.וגם לי אמרו ללכת לפסיכולוגית ובהתחלה גם אני ממש מממש לא רציתי.פחדתי.אבל בסוף החלטתי לנסות.אני רק בהתחלה ובנתיים זה כן קשה. אני לא אומרת שלא..

אבל שתדעי- לא כל מי שהולך לפסיכולוג הוא חולה נפש!! ממש לא! יש אנשים שהיו ויש להם קשיים בחיים והם צריכים מישו מיקצועי שיעזור להם, שיתן להם כלים,שהם לא יברחו מהבעיה וינסו להתמודד איתה בצורה בריאה.( לברוח זה לא טוב! בסוף זה יכול לבוא ב"בום" הרבה יותר חזק)זה עדיף מאשר שבעתיד הם יצטרכו להתמודד עם הבעיה הזאת לבד ולא ידעו איך להתמודד, ויש יותר סיכוי שההתמודדות שלהם לא תהיה בריאה.

ושתדעי- את יכולה ללכת פעם- פעמיים ואם את רואה שזה לא הולך( למרות שבתחלה זה תמיד קשה..) את יכולה פשוט להפסיק!

ויכולהיות שאת בכלל לא צריכה פסיכולוגית. אבל אם זה בעיות רציניות( כל אחד והגדרתו..)שמשפיעות לך על כל החיים, לדעתי כדאי לנסות!

וממש לא באתי להגיד שאת חולת נפש!אנונימי (פותח)

פשוט אני חושבת שזה יכול לעזור..

(^ ואני מנסה להחדיר את זה גם לעצמיחיוך גדול)

תקשיבי לי טוב - עברתי לאנונימי כדי שלא יזהו אבלאנונימי (פותח)

אני כן מהפורום.

אז ככה, גם המשפחה שלי הייתה וכנראה גם תהיה לנצח מאוד מסובכת. יש לנו לא מעט בעיות בבית כולל אלימות מילולית, שזה נשמע כלום אבל זה דבר עצוב וכואב מאוד, לא בגוף - בנשמה. מאז שאני ילדה אני חוטפת באופן קבוע צעקות וקללות. פעם היה גם קצת בקטנה סטירות, אבל זה הופסק והיום רק צעקות וקללות מחרידות. 

עכשיו תקשיבי לי טוב. לא יודעת מי אמר לך ללכת לפסיכולוגים. אם את בסיכון פני לרווחה, למשטרה או בתור התחלה פני ליועצת בית הספר והיא תפנה לגורמים הנ"ל. אם את לא בסיכון, אז הכול בידיים שלך, ועד כמה שתהיי אמיצה בדרכך בחיפוש אחר האושר. פסיכולוגים יכולים לתת עצות וכלים מעשיים לחיים למי שיכול לקבל אותם. פסיכולוג זה לא במקום אבא ואימא, לא במקום חברה טובה, לא במקום משפחה. פסיכולוגית לא תיתן לך אהבה, היא מקסימום תלמד אותך כמה תיאוריות (מועילות או לא מועילות זה כבר ויכוח אחר) שהיא למדה באוניברסיטה. אבל אנשים שיש להם משפחה בעייתית לפעמים אין להם אף אחד כאן והם רוצים באמת מישהו שיאהב אותם וידאג להם באמת, לא אחד שידאג ל-300 ש"ח שהוא יקבל לשעה, אלא אחד שידאג להם, שיהיה שם בשבילם גם אחרי שיסתיים הטיפול/הייעוץ/העזרה/מערכת החינוך/האולפנה. נכון, ממש לא קל היום למצוא דבר כזה. היום אנשים דואגים בעיקר ואפילו רק למשפחתם הקרובה, זה נכון לדעתי גם לאנשי החינוך - המורים והמורות שלך יהיו שם בשבילך רק עד שתסיימי את האולפנה, וגם זה במקרה הטוב.

לכן לדעתי השלב הראשון הוא למצוא מישהו שיאמין בך, שיהיה לו אכפת ממך באמת. זה יכול להיות כל אחד, למעשה, אף פעם לא יודעים מאיפה יגיעו המלאכים של הקב"ה. תחפשי בלי סוף, עד שתמצאי. לדעתי זה שלב ראשון, רק אח"כ אפשר לדבר על טיפולים פסיכולוגיים, ואולי אפילו בכלל לא תצטרכי את זה כבר. גם אותי שלחו באולפנה לפסיכולוגית - זו במקרה שלי הייתה שטות וזה מראה את חוסר ההבנה הבסיסי - כן גם של הצוות החינוכי. מי שיש לו אהבה בלי גבולות אף פעם לא יבין את זה שאפילו לא מכיר את המושג הזה.

אנונימית-אנונימי (פותח)

תקשיבי, גם לי יש משפחה לא פשוטה,עם בעיות.., אני ממש אשמח לדבר איתך, עם מישי שעוברת משהו דומה. את יכולה גם לפתוח כינוי חדש..

לכולם פה יש משפחה עם בעיות?אנונימי (פותח)
קפץ-אנונימי (פותח)

רציתי לכתוב שסליחה על בצינית,

אבל לא תמיד עידוד זה לכתוב את הבעיות שיש לך.

אפשר לעודד בלי להגיד שאצלך זה יותר גרוע.

עידוד שבעצם מספר מה קורה אצל האחרים לא מרגיע למיטב ניסיוני.

יאללה, גם לי יש מליאן דברים מורכבים בחיים (כמו כולם <צ>)

אבל בואו וננסה ביחד לראות את הטוב!!!!!

אני חייבת לכתוב פה משפט מסרט שראיתי השבוע!!אנונימי (פותח)

זה סרט על רווקה יוונית שכולם לוחצים עליה להתחתן והיא לא מוצאת את האחד שלה... (הוא לא על המקלדת) ובסוף היא מוצאת מישהו שההורים שלה לא  כ"כ מרוצים שהוא יתחתן איתה  כי הוא לא יווני. זה סרט קומדיה כזה, חמוד ומצחיק.

אז מתישהוא הוא אומר לה:

יש לך משפחה מוזרה?

למי אין?!!

(הייתי חייבת לשתף...)

(איך ראינו אותו: רמז: היינו השבוע בחופשה משפחתית מוציא לשון)

אני האנונימית הראשונה (מצחיק לכתוב אתזה)אנונימי (פותח)

ופשוט רציתי להגיד לכן תודה רבה. ממש תודה ששיתפתם בחיים שלכן והראתן לי שאני לא ממש פריקית....      דבר שני, הדבר הזה שקרה , שיא המשפיע עלי, לפעמים ימים שלמים אני חושבת רק על זה וההורים שלי לא קולטים שממש השתנתי בגלל זה. הם פשוט לא מבינים. ואני רואה גם את האחים שלי מתמודדים עם זה, כל אחד בצורה אחרת וזה מחרפן אותי שההורים שלי פשוט לא שמים לב, ואז אני מתחילה לחשוב שאולי אני זאת ששמה לב יותר מידי, ואולי ההתנהגות שלהם עכשיו היא לא ממש התמודדות אלא משו אחר.... בקיצר אני מתחרפנת.... איזה מזל שחוזרים ללימודים ואין אף אחד שיבין אותי באמת כי הוא לא עבר את מה שאני עברתי עם אותם האנשים ואותה המשפחה, ואני יודעת לצטט בעל פה את המשפטים של רבי נחמן מברסלב על השמחה ואת הרב קוק על גאולה וחיפוש עצמי, אבל נראה שעלי זה פשוט לא ממש עובד. "הכל לטובה" לא גורם לי להרגיש שמחה יותר! פשוט עובדה. ואני לא מסוגלת לספר את זה שוב כי לכל מי שסיפרתי- 3 אנשים , הם פשוט התרחקו ממני ואף אחד לא עזר לי.....עצות?!

..אנונימי (פותח)

אולי תדברי עלזה עם מישו מהאולפנה? מחנכת? יועצת? מורה אחרת שאת בקשר איתה?

אני יודעת שזה ממש ממש קקשה לשפוך את הבעיות שלך למורה/יועצת( מנסיון), במיוחד שזה קשור למשפחה.

אבל לדעתי זה ממש שווה את הקושי הזה! סבבה, בהתחלה היה לי ממש קשה, במיוחד שלא ממש התיחסו אלי, אבל אח''כ (עכשיו) זה פשוט טוב! זה נותן הרגשה הרבה יותר טובה שיש מי שבאמת מנסה לעזור לך לפתור תבעיות במשפחה ואכפת לו ממך.

והחברות- כמה שהן כן רוצות להיות פה בשבילך( בשבילי) , הן לא תמיד יכולות. יש דברים שהן לא באמת מבינות בהן...

בהצלחה מתוקה!חיוך

זה קצת בעיה....אני מפחדת להיות תלותית מדי....אנונימי (פותח)

והיועצת היא חברה טובה של אמא שלי, כמו רוב הצוות באולפנא שלי. קיצר, לדבר עם הצוות זה טיפה בעיתי וחשבתי אולי על ער"ן....למרות שזה שיא המפחיד, כי זה כמו להודות שאני חולת נפש.....(ער"ן - זה רשי תבות - עזרה נפשית...

תאמת את צודקת,נהייתי ממש תלותית וזה ממש בעיהאנונימי (פותח)

שאני מנסה להתמודד איתה.אבל אני חושבת שזה עדיף בהרבה על המצב של לפני שסיפרתי. אם היועצת חברה טובה של אמאשלך נראלי עוד יותר לא תרצי לדבר איתה..

אמממ ..אין אולי מישו אחר שאת מכירה שלא קשור לצוות באולפנה?

ע - ר - ן.... או חברים מקשיבים...מישי יודעת מהאנונימי (פותח)

מה יותר עוזר או יותר טוב???

הכי מומלץ חברים מקשיביםאנונימי (פותח)אחרונה
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך