מה אתם הייתם עושים?האריאלניקהנאמן

יש לי חניך בשבט, חניך נורמאלי, חדג'ואט, ודוס. כמו כולם.

הבעייה שיש לו אח בבנ"ע, זה כשלעצמו לא בעיה, גם לי יש אחות בבנ"ע...בעיה החלה כשאחיו שידוע ששונא את אריאל בכלל ואותי בפרט, החל לשכנע את החניך שלי, אחיו, בכל דרך אפשרית שאריאל זה לא בסדר, ש'אריאל לא הולכים לפי התורה והם הולכים נגד התורה' וכדי לחזק את דבריו האח הזה הביא לחניך שלי כל מיני פסוקים מהתורה שהוא דאג לפברק, כדי שיראה שהפסוקים הללו תומכים בשיטת בנ"ע. לאחר מכן האח הזה יצר משוואה לילד מצד אחד אריאל ומהצד השני הוא, האח. והאח דאג שהחניך שלי יבין שאם הוא הולך לאריאל ולא הולך לבנ"ע הוא פוגע במשפחה, באחים(שאגב אחד מהם הדריך באריאל אצלנו).

האח הזה יצר לחניך שלי ילדשעולה לכיתה וא"ו טרור מחשבתי,הוא הכניס אותו למיצר, והכל כדי לפגוע בי, במדריך. האח האינטרסנט הזה מוכן לפגוע בנפש של אחיו(ללא כוונה אך עדיין) ובלבד שאני 'המדריך הפנאט' יפגע, וע"י זה יפגע הסניף, כל האמצעים כשרים בשבילו כדי לפגוע באריאל, גם על חשבון נפשו העדינה(היא באמת עדינה) של אחיו. כשדיברתי עם החניך הוא כמעט ובכה, כי מצד אחד הוא רוצה לבוא לסניף ומצד שני הוא לא רוצה לפגוע במשפחה(שלדעתו תפגע אם הוא ילך לסניף, דבר שאינו נכון כלל).

חשבתי על זה ועלו במוחי מחשבות(האחת-עד כמה נמוך אנשים מבנ"ע מוכנים לרדת כדי לפגוע בדברים שבקדושה)

והשניה- איך אני עוזר לילד הזה, איך אני מציל אותו, לא מבנ"ע, אלא מהשריטה העמוקה שאחיו שרט אצלו בראש ש'אם  הואהולך לאריאל הוא פוגע במשפחה' האח הזה גרם לחניך, לאחיו שריטה שרק טיפולים פסיכולוגיים יצליחו לפתור אם אני, המדריך המושמץ, לא יטפל בזה כעת.

אז שאלתי בבקשתי- כיצד אני עוזר לחניך הזה לצאת מן המיצר, איך אני מציל את נפשו הרכה של הילד הזה???

או שמא אתם מסכימים עם מעשיו של האח הזההאריאלניקהנאמן
ואין אתם רוצים לעזור לאחיו המסכן, כדי שהוא יעבור ויסבול בבנ"ע??? אתמהה
לדעתי...עמית-טליה
תנסה מצידך לחזק את האח גם במה שאתה מאמין שצריך ללכת לאריאל עם רבנים וחיזוקים שיוכל לדעת שיש עוד דעה חוץ מהדעות של אחיו(אהההההההההה אני לא מאמינה שאני אומרת את זה!)
וגם תגיד לו שהוא בוגר מספיק והוא יחליט איפה טוב לו ואיפה החברים שלו ואיפה האמת שלו.
תשאל אותו איפה טוב לך?איפה אתה רוצה להיות?
הוא מן הסתם יאמר אריאל אז תגיד לו אז לך אחרי הבחירה שלך לך אחרי מה שטוב לך אומנם אחיך רוצה בטובתך אבל אתה הכי יודע מהי טובתך.
ותדגיש שאחיך רוצה בטובתך!אל תגרום לו לחשוב שאחיו רע ורוצה לנקום במדריך הפאנט אלא תגיד לו שהוא באמת טוב ועושה זאת מכוונה טובה אבל לחניך שלך טוב במקום אחר.(זה פסיכולוגיה הפוכה אגב...)

אתה לא יכול למנוע מאחים להתווכח על דרך
כל אחים שיש להם דרך שונה מתווכחים וככה מבררים את דרכך
מן הסתם לאח מבנ"ע יש הצדקות מרבנים לא קטנים למה להיות בבנ"ע
וזה לגיטימי שהוא רוצה להביא את אחיו למקום שהוא חושב שהוא אמת.
אתה בתור מדריך לא יכול לסתום (בדברים האלה) לאחיו את הפה אלא לחזק את חניכים שלך מנגד.

בקשר לשאר הדברים הנוראיים שהוא אומר לאחיו
אז לך אליו אתה!! ותגיד לו שזה תקופה לא קטנה אתה רואה את אחיו סובל
וקשה לו וכשדיברת איתו הוא אמר שאתה אמרת לו דברים שנורא פוגעים לו בנפש,וגם אם אתה חושב כך זה לא ראוי לומר לאח קטן זה יכול להזיק לו ולהפחיד אותו,תן לו לעשות מה שהוא רוצה בסופו של דבר כשהוא יגדל וילמד הוא יבחר מה האמת בני עקיבא או אריאל והוא יבחר איפה להמשיך להיות.
אנחנו רק יכולים להמליץ כל אחד מההסתכלות השונה שלנו...
(עשה מאמץ ענק לא להכנס לויכוח של בני עקיבא אריאל!! ותזכור שכרגע אתה בא לעזור לחניך ולא להראות את האמת של אריאל!)
ותוסיף בעדינות וענווה ותאמר לו שבאמת הוא רואה את אחיו שבור והוא מעדיף להבהיר הכל איתו ולא להגיע להורים ולספר הכל..(תזכור זה איום!!אז תעשה זאת בשקט בנועם ולא בחוצפה ושנאה)

ומשהו שדורש אולי חשבון נפש..
לא חבל שככה תופסים ממך חברי בני עקיבא?אם אתה מייצג דוס אמיתי אז תייצג דוסיות אמיתיות על יופיה ואולי ככה תסחוף אחרייך לדרכך שלך.
אולי תעשה חשבון נפש תחשוב למה דווקא פוסלים אותך ולא את שאר המדריכים למה דווקא רוצים להתנקם בך ולא בשאר המדריכים?
אולי אולי אתה מראה להם שנאה והם באמת לא רוצים שאחים שלהם יהיו עם מדריך ששונא?
לא יודעת לי קצת תמוהה שבנ"א פועל כ"כ חריף רק בגלל שהדעות של המדריך פאנטיות יש הרבה פאנטים בעולם ולא רוצים להתנקם בהם אעפ"י שחלוקים עליהם מאד.

בכל מקרה בהצלחה!
אהא!?איזה מלך ה'!
סליחה!, מה זה :"שיעבור ויסבול בבנ"ע???"!!!!????
מה אתם חשים את עצמכם טובים יותר מאיתנו!?
כנס--הכלטובה!
ברור שהאח ממש לא בסדר ולא צודק וכו'...

אבל- לוידת למה עלתה לי מחשבה גם בגלל המקרה וגם בגלל איך שהצגת את זה..שיש לך בעיה ענקית של התנשאות!!!!
ולדעתי כל עוד לא תפתור לגמרי את הבעיה הזאת....לאח יהיה על מה להתלונן!!!

אני ממש לא באה להצדיק את בני"ע....והכל...(למרות שאני כן מאמינה בדרך של בני"ע...)ואני חושבת שזה באמת ממש לא בסדר אבל בכ"ז...למחשבה.....
ל-הכלטובה!*$*עמנואל*$*
זו לא התנשאות!
אח של החניך אמרלו שאריאל זה נגד התרה ועוד כלמיני דברים נוראים על אריאל וזה הרושם שהאריאלניקהנאמן קיבל על בנ"ע!
אגב, בחתימה שלך שכחת את פרסי וסנייפ...
פרסי לא מת, עמנואל.האריאלניקהנאמן
צודק*$*עמנואל*$*אחרונה
'בל שמתי לב לזה יותר מידי מאוחר...
מה לדון לכף זכות!?איזה מלך ה'!
שהוא מתנשא מעל בנ"ע כי בא לו!?
זה לא קשורעמית-טליה
האח הזה סובל בבנ"ע הוא לא רוצה להיות בבנ"ע
הוא לא אמר שאנשים סובלים בבנ"ע(למרות שהוא יכול לסבור כך) הוא אמר שהאח הזה אישית לא מעוניין להיות בבנ"ע
ואם הוא יהיה בבנ"ע זה יהיה רק בגלל אחיו
נקודות למחשבה...dvirs
1) האם אתה לא אומר שום דבר בפורום שלכם על זה שבבנ"ע לא יכולה להיות קדושה (ציטוט שלך מפורום אריאל:"קדושה זה יסוד, זה שמירת הצניעות- זה קדושה ובבנ"ע אין אף אחד מהדברים הללו.")? אז איך אתה בא בטענה לאחרים שהם אומרים על תנועתך שהיא נוגדת את מצוות התורה?

2) מה ההבדל בין מה שאתה עושה ל"עוללים" בתנועתך בכל הודעה שנייה שלך למה שעושה אח של חניך שלך?

כנראה שבשל מושלמות תנועתך ומושלמותך לא שמת לב לזה שעברת על לשון הרע והוצאת שם רע כאשר אמרת בכוונה תחילה את שם התנועה שהמדריך ההוא שייך אליה למרות שהיית יכול לציין שזאת פשוט תנועת נוער דתית אחרת, ובמשך כל הודעתך הדגשת את החסרונות שלו בתור מדריך בבנ"ע... וד"א, תן לי לציין עוד משהו שאמרת בפורום המוגן שלכם בתגובתך לאנשי בנ"ע: "כמובן כדי להגן על תנועתכם המגונה". ועוד פעם, אף אחד לא רוצה להיות שותף במחשבות נוטפות לשון הרע שלך שלך - "חשבתי על זה ועלו במוחי מחשבות(האחת-עד כמה נמוך אנשים מבנ"ע מוכנים לרדת כדי לפגוע בדברים שבקדושה) - מה זה קשור לזה שהוא מבני עקיבא?

אז אנא, חסוך מאיתנו את הלשון הרע שיש לך לספר ולהפיל בו את כולם...

ואני מקווה שתחשוב פעם הבאה יותר לפני שאתה משחיל לדבריך דברי שטנה שכאלה.
למה אתה תוקף וזורק רפשהאריאלניקהנאמן
בכל הזדמנות? האם הדברים האלה ראויים שיאמרו מעל דפי הפורום? דברי חכמים בנחת נשמעים.
למה אתה מתעלם מהתקיפה וזריקת רפש שלךdvirs
האם הדברים שנאמרו על ידיך לגבי תנועת בנ"ע היו ראוי שיאמרו מעל דפי הפורום?

אני כותב את התגובות האלה כי אני מזדעזע מגישתך המסיטה, הפוגעת והמזלזלת בתנועת בני עקיבא, פועלה ודרכה בכמעט כל הודעה שלך וכי אני מרגיש צורך לשים לזה סוף.(וכרגע שיטת הסגירה במסר"שים לא עובדת).

ונ.ב. גם סייג לחכמה שתיקה. כדאי שתחשוב על זה לפני שאתה כותב הודעה מעל דפי הפורום שבה אתה מוציא שם רע ומראה את זלזולך בפועלה של תנועת בני עקיבא וב(חלק מ)אנשיה.
מה ירדתם לקטנוניות? יש כאן שאלה קשה. היא אמנםא"ר יצהר
לא נאמרה בצורה הראויה אולי,אבל אין טעם להתקע על זה. תענו ענינית וזהו.
טוב אז לדעתי זה בכלל לא חלוקה של בנ"ע\אריאל. מי שבאריאל יכול לרדת ולעלות וככה גם בבנ"ע. אבל אם באמת יש בעיה של הפגיעה בילד ע"י האיום ש"הוא פוגע במשפחה" זה מצריך טיפול. הן בגלל שזה יכול להפחיד את הילד ש(לפי הבנתי)חשוב לו להגיע לסניף.והן בגלל שהאופציה להפחדה צריכה לרדת מהפרק. ילד צריך לדעת שתמיד יש לו מקום בבית. ואם יש לו איום על המקום,הוא חי בפחד ובנתק,וחבל מאוד כי זה משקעים לכל החיים.
ולמדריך אומר,אם באמת יש לך סיכסוך עם האח הגדול,תפנה להורים. אם לא הצלחת לפתור את הבעיה בדיבור עם האח,אל תיתן לו את האופציה של פגיעה בך ע"י הילד הקטן שגם הקטן נפגע בדרך.
דבר עם ההורים שבטח דואגים לשני ילדיהם,שיחנכו את הגדול וידאגו להפסיק את האיום על הקטן. כי אתה לבד-ספק רב אם תצליח לעזור כאן.
יומוצלח יבנה המקדש!
גאווה היא קטנוניות?עמית-טליה
אם כן צריך לחשוב ולסדר שנית סדר עדיפויות.
אבל גאווה זה הבסיס ההורסני להכל.
גם לדוסים עם שטרימלים.

לדביר זה נורא צרם וזה בהחלט נורא מורגש
אריאלניק לא התייחס רק למדריך אלא לכלל התנועה
ממש היה קשה לי אישית להתנתק מההכללות על התנועה ולהגיב לו עיניינית.

ויחד עם זאת צריך להעיר על תוכן ההודעה השגוי.
וזה לא קטנוני אקצין ואומר שזה דווקא העיקר!
ולענ"ד זה שורש הבעיה שמדריך (והמדריכים בראשון הכרתי את רובם הם תותחים וצדיקים!!!) מפחד שאחיו יהיה חניך של אדם שלא מחנך נכון בעיניו.
ומתוך כך באו אולי כל האיומים והפחד שאחיו יהיה בידיים לא מתאימות.

אי אפשר להפיל את התיק רק על האח צריך גם להסתכל על עצמנו.
דבירעמית-טליה
אני ממש מבינה אותך באמת היה קשה להתנתק מהתוכן המורגש בהודעה
אבל אני חושבת שיש כאן משהו חמור לא פחות שדורש התייחסות
וכן גם מה שאתה סובר שקיים צריך להגיד אותו
אבל ראשית ההתיחסות צריכה להיות על המקרה עם האחים
ואח"כ להאיר את העיניים ולהתחיל לחשוב למה המדריך בבנ"ע רוצה לנקום דווקא בו,חושש שאחיו יהיו חניך שלו
אבל זה כבר חשבון נפש שאריאלניק צריך לעשות...
הדיון הוא לא על בני עקיבא- אריאלבניעקיבא
כל דיון שיורד לפסים אישיים מראה שאין אמת מאחורי הדיון.
ברגע שהמריבה אינהעקרונית אלא נגד אדם מסוים- זהו מחלוקת שאין סופה להתקיים.

בכל מקרה, לענ"ד צריך לדבר עם מדריכיו של האח בבני עקיבא שיעבירו פעולה על הנושא/ שיסבירו לו שיש גם דעות אחרות ועליו לכבד אותם, למרות שלא בהכרח מסכים איתם.אם האח מספיק גדול- אתה יכולה לנסות לדבר איתו בעצמך. אם הוא לא מספיק בוגר- אל תנסה, כי ייתכן שזה ייפול על אוזניים אטומות ורק ילבה את השנאה בליבו.

[ואולי גם כדאי לערב את ההורים?]
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך