שוב לא הועתק טובאנונימי (פותח)
כמובן שגם כשהיו דיונים על כך בכיתה , המורים ביטלו את דבריי בהינף יד, ואמרו שיהיה בסדר, וצריך לתת צאנס לשלום, ושאם נרצה נכבוש חזרה את כל השטחים ציק צק...
אבל דבר אחד מאוד נחקק חזק בזיכרוני ,
לא זוכר אם זה היה בכיתה יא או יב , הגיע מורה מחליפה , ובמקרה היא הייתה מורה שהייתה חברה טובה של אימי ( מהחבורה שלה )
המורה העלתה דיון על הדברים שמסכמים את השנה בעולם וכו , כל תלמיד אמר כמה דברים, לרוב דברים חיובים, שיפור הכלכלה פה, דבר יפה אחר שם,
ורק אני חיכיתי בשקט ובאופן קודר לתורי , ואז אמרתי , " הדבר לדעתי המשמעותי שמסכם את השנה הזאת , שישנה את פני עולמינו , זאת הפצצה האטומית האיסלאמית הראשונה, וכולנו נאכל הרבה קש ממנה "
כולם, אבל כולם , הסתכלו עליי כמעיין יצור , מישהוא דפוק לגמרי בשכל , מישהוא "בסרטים" ושלא הולך בתלם... בחיים לא אשכח את זה.... מסתבר שאני לא עד כדי כך בסרטים.... ואני גם לא ממש מתיימר להיות "חוזה עתידות" אלא אדם עם ראש פתוח ושרואה את הנולד בהתאם למה שמתרחש כיום והגיון בריא.. שלא נשטף לי המוח מהתקשורת או שאר האמצעים...
בעז"הסמדר
"איזהו חכם? הרואה את הנולד"אח..
זה לא ככה.א"ר יצהר
ועל הפלסטינים שאמרת,אין ספק שצדקת. אולי לא בקנה המידה-אבל ברעיון.
וזה שהסתכלו עליך מוזר,תראה איך מסתכלים על המתנחלים היום,אם אומר בתל אביב "אני חרדי",עוד יסבלו אותי איכשהו כולם. אבל אם אני מתנחל,בטוח יהיו כאלו (יותר מידי) שיתפוצצו עלי-לצערי.
בקיצור,-צריך גואל אז נפרד בברכת
יומטוב ו-יבנה המקדש!
אבות ד' א'. וכן אמצע פרק ב', במשנה של תלמידי ריב"ןעמישב
אני דווקא מעריך ומחבב את רוב רובם שלאנונימי (פותח)
מאוד מעריך את רובם ,מלבד אלו שקוראים קריאות נאצה לחיילים עצמם ועוד...
דווקא חרדים אני פחות " מחבב" וגם זה יחסי , וגם זה דווקא כן על ובגלל הכרותי את הקהילה....
זה נובע מהרבה סיבות.... אבל אחת מהן שהם לא דוגלים ב "תורה ועבודה"... שגם בתורה כתוב ומודגש שאדם צריך לכלכל את עצמו....
ועוד הרבה סיבות, כמו שירות בצבא או שירות לאומי שהם לא עושים ועוד...
ואני לא אתחיל עכשיו לפרט את כל הכרותיי עם הקהילה , אבל על רגל אחת, אבא שלי ז``ל בצעירותו ונערותו היה בבני עקיבא, יש לי קרובים משפחה בבני ברק- חרדים ועד כיפות סרוגות שעם כולנו אנו בקשר ברמה כזאת או אחרת....
כשכתבתי בהודעה הראשונה בפוסט זה, על הפצצה האיסלאמית הראשונה שאמרתי עליה בכיתה בתיכון , הכוונה הייתה מן הסתם לפצצה הפאקיסטנית.. וכבר כיום ניתן לראות את הפירות שנקצרו בגלל אותה פצצה ושראש המחקר הגרעיני של אותה פצצה אוזר לאיראן ועוד....
כתבתי את מה שנאמר לי מפורשות מפי אנשים שגריםא"ר יצהר
יומטוב יבנה המקדש!
אז אולי אני אכתוב גם מידע מעיר פיתוח...אוסנת
אומנם, חרדים שונאים עוד יותר מאיתנו, אבל אותנו - בקושי שונאים.
אולי יש איזה קומץ אנטי, אבל בסה"כ - המצב מעולה.
אנשים חיים לידך, רואים שאתה לא נושך ולא מרביץ כמו בטלוויזיה... רואים את החינוך שלך (לעומת חינוך חילוני), את החגים והשבתות... ורוצים גם.
ומבחינתם, אין הבדל בין דתי למתנחל.
ככה שאני נראית "מתנחלת", ואף אחד לא שונא אותי ברחוב.
אני לא יודעת ממי שמעת על זה (על השנאה), אבל המצב בשטח לא ככה. תבדוק בכל הגרעינים התורניים.
ואם אתה מתאמץ להשניא את עצמך, ומוציא את כל הדעות שלך החוצה (שזה ממש לא העיקר במגוריך בעיר), אז אין שום סיבה שלא ישנאו אותך.
אני יכול להגיד לך ולהעיד על עצמי וחבריי הקרוביםאנונימי (פותח)
גם רציתי להתחיל עם מישהיא חמודה שהיא מאיזור השומרון שפגשתי בכנס מד``ב אבל התביישתי
עדיין רווקותתפלאי לשמוע שגם את החרדים אינני שונא, שנאה זה מילה מאוד מאוד חזקה
אני פשוט לא ממש מחבב אותם ומאוד מתאב את צורת החיים וחוסר ההשתלבות והתרומה לחברה, את הרחקת הלבבות שהם עושים בעם היהודי לדעתי ועוד
אני אישית מרגיש שאני מתרחק מהיהדות בגלל אנשים כמותם וכן יכול להעיד כנ``ל לגבי חברי הקרובים, מי שכן מצליח "לקרב" אותנו ולשמור על אחדותינו אלו החברה של הכיפות הסרוגות, חבדניקים ועוד..
הפירון היחיד: לגרש את האויב בערבי ותומכיו!The yehudiאחרונה
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7