אחרי לידה-קשה לי..אנונימי (פותח)

שלום לכולם! אני אחרי לידה חמישית, יש לי ילדים קטנים, עליתי המון בהריון ואני ממש בדיכאון מזה- כל חיי אני במלחמה על הדיאטה, שונאת את עצמי, כלום לא עולה עליי.. בנוסף ממש קשה לי עם הבית-ילדים. אני לוקחת עזרה (קייטנות, מנקה, בייביסיטר) אבל אין לי סבלנות לילדים שלי, אני מרגישה שאני מלאכותית איתם- שאם אני מחייכת-שמחה, או לחלופין מביעה צער על משהו שמספרים לי- אני מציגה, ובתכל'ס אין לי קריזה לשמוע את כל סיפורי הסבתא שלהם במקרה הטוב וכל המריבות-צרחות-יללות- כדי להשיג את תשומת ליבי- במקרה הרע..

אני עצבנית רוב הזמן, ומוציאה את זה על כולם. מה שהכי קשה לי זה שכל האחריות והעול של הבית זה עליי- רק לי איכפת אם הבית נקי ומסודר, כל ליכלוך גורם לי לעצבים, הכביסות הבלתי נגמרות-כל יום 2 מכונות.., קשה לי נורא, אני מרגישה שאני כמו רסרי"ת -משליטה טירור בבית- כל הזמן זה על הכתפיים שלי להיות אחראית שלכולם יהיו סנדוויצ'ים לקייטנה, ובתוך התיקים, שכשהולכים לבריכה- למרוח את כולם, לדאוג שיש מגבת-בגד ים וכו.. לכולם, אני כ"כ רוצה להרפות, אבל הילדים ייצאו בלי אוכל, עם בגדים מהיום הקודם, בלי מקלחות ומלאי כינים..בקיצור- הכל עליי..גם אם בעלי קצת עוזר-זה רק בגדר עזרה- אם לא אגיד לו מה לעשות, הוא לא יעשה, אם לא אגיד לו בבוקר להכין להם ארוחת בוקר- הם ילכו רעבים..אני נחנקת, זועקת מבפנים, ובנוסף מדוכאת מעצמי ומאיך שאני נראית..

ניסיתי לפעמים להכין מהערב אוכל ובגדים, אבל זה משהו עמוק, מה שעובר עליי, פחות פתרונות טכניים.

קשה לי שאני באופן טוטאלי מקפיאה את חיי- וכל כולי לבית-ילדים-בשנים האלה, מצד שני אני מודעת לזה שאני אחרי לידה, מרגישה עדיין חלשה ועייפה מאוד, ויודעת שעוד שנה נגיד- כבר יהיה יותר קל..

כמובן שיש לי יסורי מצפון על איזו אמא נוראית אני, ואיזו אישה אני.. אבל קשה לי, ממש ממש קשה לי..

אמרת את זה לבעלך?אינקו
פה את יכולה לקבל רק עצות (ובאמת אני חושב שמגיעות לך כמה, אבל מיותר מנוסים ממני).
החופש הגדולירוק זית
זו באמת תקופה קשה יותר מאשר באמצע השנה מבחינת השיגרה ושהילדים הם בבית .תמשיכי לקחת כל עזרה שאת יכולה .חוץ מזה תגידי לעצמך שאת מאד מיוחדת שהחיים האלה שזכית בהם הם מיוחדים .ככה כל בוקר ולילה תגידי לעתמך כמה שאת מיוחדת ואל יאוש זוהי התחלה אמנם קשה אבל כל התחלה היא קשה עד שהדברים מסתדרים יותר.תנסי לראות אם יש דברים וצרכים שהשתנו אצלך יתכן שבעלך פשוט לא מודע מספיק ואת היא זו שצריכה לדבר איתו ולתכנן איתו היכן הוא יותר בתמונת העשיה.בכלל כוס קפה עם הבעל אחת לשבוע\שבועיים\חודש ישפר את המצב רוח בהרבה ובעקבות המצב רוח המשופר כך גם התיפקוד. הרבה מזל טוב.הצלחה .הרבה אור וטוב.שבת שלום.
שלחתי לך מסר אישיאנונימי (פותח)
מזל טוב !!!יונה
עצה קטנה ,לי היא עוזרת מאד.

כתוב "שלושה שותפים באדם,אביו ,אמו,והקב"ה".
פעם הייתי רואה הרבה סדרות של "משרד עורכי דין" ותמיד היו שם "שותפים זוטרים" ו"שותף בכיר".
את חברה בשותפות נהדרת-המשפחה שלך,ודי ברור מי השותף הבכיר כאן .

פני אליו !!!
את בהחלט לא אמא נוראית,את אמא נהדרת לעוד ילד יהודי.
את כל התלונות,טענות,מענות,בקשות תפני אליו ועליו (ולא על השותף הזוטר השני,בעלך)
את בהחלט לא צריכה להרגיש שהכל עלייך,את תתרכזי בטיפול בתינוק ובעצמך,ותשאירי לבעלך ולקב"ה לטפל באחרים,עד שתתאוששי.

מהנסיון שלי,זה עובד !
תני לעצמך את הזמן לנוח ולחזור לכוחותיך..ריבק
אולי תעשי מבצעים עם הילדים. עכשיו בחופש הם יהנו מאתגרים,
דף על דלת הבית ובו שמות הילדים, ומשימות: סידור החדר, הכנת ארוחת בוקר,שטיפת כלים, קילוף ירקות, תליית כביסה-(אם הם קטנים מידי-על מתקן יבוש במרפסת הבית.) ,סידור המשחקים, (תפילה, קריאת ספר,..)וכל מה שאת רוצה.
ילד שביצע משימה, יסמן לעצמו וי או מדבקה, ובסוף שבוע נראה מי ניצח... יקבל.....
תגידי לבעלך שיעזור לךשירק
באמת אם לא תגידי לו אז הוא לא יודע מה צריך לעשות כי אין לו אחריות
אז תתני לו אחריות
תגידי לו לעשות ארוחת ערב, אבל אל תגידי לו מה להכין.
תגידי לו להשכיב את הילדים אבל בלי להגיד לו איזה פיגמות רק אם הוא שואל כמובן
אם הוא מלביש הפוך אל תגידי כלום חוץ מתודה
רק ככה הוא ילמד לקחת אחריות.

ככה תוכלי יותר לנוח ולא הכל יפול עליך
גם תלכי לטייל ולהתאוורר בחוץ אחרי שבעלך הרדים את כולם
אין כמוך שירקריבק
רציתי להגיד לך ולא יצא לי, שתעשי בחודשיים הקרובים חופשי חודשי, ואל תלכי ברגל קילומטרים.(אולי זה לא המקום, אבל בקשת לא מסרים)
לאם החמישהיהודית פוגל
קודם כל אני שולחת לך מכאן כוחות ועידוד מלוא חפניים. זה באמת לא קל, ואני מאוד מבינה אותך. אין כמובן פתרונות קסם, אלא למסד את התפקידים הרבים בבית: לדוגמה: על הכביסות אחראי באופן טוטלי הבעל, או על המקלחות ואולי אחת הסבתות תיקח על עצמה תפקיד אחד ואותו תמלא בשלימות כדי שמשהוא ירד מרשימת המטלות שלך. עם כל זה כמובן שאין לצפות לשקט ולרגיעה בתקופה הזו. מקשר עם אמהות במצב דומה הן מדווחות שבכל אופן יש הקלה אם הן יודעות למשל שכל יום רביעי אחה"צ הן פנויות לעצמן, כלומר מיסוד של כל העבודות והמשימות תורם לשקט נפשי יותר טוב. כמובן שצריך לבדוק את שלומכם הזוגי, ולראות כמה תמיכה אתם נותנים זה לזו, כי אם את מרגישה ככה אין ספק שגם בעלך לא במיטבו, ואתם כן זקוקים להיות במיטבכם. אבל אני מפצירה בך, אל תיפלי ברוחך, הם יגדלו קצת, וכאשר תראי אותם פורחים תקבלי כוחות. חיזקי ואימצי!
ואני עוד ילדתי את החמישי בחורף!!אנונימי (פותח)
הייתי במצב דומה לשלך, תינוק חמישי כשהגדול בן שבע. וזה היה בכסלו, עשרה ימים לפני חנוכה. אז היתה חופשת חנוכה, כולם בבית, קר בחוץ (טוב, אין קרם שיזוף למרוח..). הרגשתי כלואה. אני חושבת שאחד הדברים שעזרו לי זה 'לברוח אל הספר' פשוט לקרוא ספרים ועוד משהו שאני משתמשת בו תמיד כשקשה לי: אני אומרת לעצמי: בדברים החשובים אני עשירה. ברוך ה'. טוב לי עם בעלי, הילדים שלי חמודים ובריאים. וגם החופש הגדול ייגמר בסוף, יהיה לך זמן לעצמך...הקושי הזה זמני, ומה שלא יהיה הכל עובר! תחשבי על דברים שעושים לך טוב, ותשתדלי לעשות אותם (נס על חלב, ספר טוב, לשבת חצי שעה מול הנוף לבד, לדבר עם חברה טובה, לעשות כפיפות בטן-לא בלחץ, בשביל ההרגשה הטובה! ) אולי אפילו תסעי לבד ליומיים שלושה. (את והתינוק, כמובן). כשתחזרי תאהבי יותר את הילדים.. וגם בעלך יגלה שהוא יודע להסתדר, כי בדרך כלל כשאחד מגדיל ראש השני פשוט לא חש צורך לעשות משהו מיוזמתו. ככה זה תמיד
בהצלחה
נ.ב., מאז נולדו לי עוד שניים. מבטיחה שיותר קל לי, כי הגדולים גדלו והם עוזרים הרבה יותר. אפשר להגיד משפט כמו: עכשיו אני הולכת לנוח וכשאני קמה החדר מסודר/כולם מקולחים וכו'..
בהצלחה. תהני!
למה לא תסעי לבית החלמה ליולדות?ריבק
בלידה הרביעית שלי היתי במעון צביה בירושליים יומיים. וזה תרם לי המון!!!
בעלי הסתדר מצוין. למרות חששותי. נכון שהוא הלביש בגדים לא תואמים,
אז מה קרה? רק יומיים.
אמנם זה מוסד חרדי, אבל היו שם הרבה בנות מגוש קטיף לשעבר ,או שומרוניות.
בלידה השישית נסעתי לבית החלמה טלז סטון. גם יומיים. מומלץ מאוד .מעלה את המורל. ואת חוזרת רעננה הביתה.
ווי איזה רעיון שווה! ויש גם החזר, נכון?יוקטנה
נדמה לי שביטוח לאומי או מס הכנסה מחזירים על זה קרוב לשלוש מאות שקל פעם בשנה, אם אני לא טועה.
הנה נוסח החוק ומחשבון זכאות דמי הבראהיוקטנה
החוק:
http://www.reader.co.il/article/1111/%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%AA%D7%A7-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%93%D7%9E%D7%99-%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%94
(ווי מקווה שיעבוד)
והמחשבון:
http://www.goleango.com/havraa.php

בכל מקרה בדברים האלה תמיד שווה להיעזר בש.י.ל - שירות ייעוץ לאזרח. הם נותנים שירותי ייעוץ משפטיים בחנם בכל נושא לכל מי שצריך. יש סניפים בכל מקום בארץ. אפשר גם בטלפון חינם: 1800-50-60-60
אתר שיל באינטרנט:
http://www.shil.info/
נכון !! רעיון מצוין ומקום מצויןיונה
הייתי במעון צביה פעמיים, אחרי שתי הלידות האחרונות.
נהניתי מאד וזה מוסיף המון כח לפני שחוזרים הביתה.
מומלץ בחום !

ביטוח "מושלם" של קופ"ח כללית מחזיר עד 198 ש"ח ליום עבור 3 ימים החל מהלידה הרביעית . (אני מקוה שזה לא נחשב פרסומת כאן בפורום...)

ושוב,מזל טוב !!
חלוקה לקטנותאנונימי (פותח)
חלקי את יומך וחיי לחלקים קטנים.

את במרדף אחרי הסדר והניקיון ואת לוקחת על עצמך הכל בבת אחת על הגב ובטח זה נורא נורא כבד.

א. כל ההתחלות קשות ואחרי לידה תמיד זה קשה להתרגל להרחבת המשפחה ההורמונים שלך צריכים להסתדר כולם צריכים להתרגל למציאות חדשה ונוסף להכל יש חופש.

ב. כתבי לעצמך סדר יום מינימלי, מה את יכולה הכי קצת לדרוש מעצמך כדי לתחזק את המשפחה

ג. נסי קבעי לכל יום מטרות מסוימות בבית ורק אותם לבצע לא יותר, חלק מסדר היום שלך צריך להיות זמן שאת עם הילדים ורק איתם ולא עם מטלות הבית.

ד. נסי לשתף את ילדיך במטלות הבית, בצורה של מבצעים וחיזוקים וכמובן שיחה שאנחנו משפחה אחת וחיים ביחד וצריך שיהיה לכולנו נעים לחיות ביחד

ה. אפשר לערוך רשימה שכל אחד במשפחה אומר מה הוא מצפה לעשות ומה משמח אותו ומה הוא יכול לעזור ולתרום.

ו. מן הסתם את סובלת גם מחוסר שינה נעשי לארגן לך זמן באמצע היום לנוח .

ז. נסי למרות הכל לצמוא איזה דברים חשוב לך עם עצמך מה משמח אותך ללא קשר לבית והילדים? ומצאי את הזמן לעשות לדוגמא אם את מאוד אוהבת לקרוא, תירשמי לספריה ותפני לך בכל יום זמן לקריאה , את אוהבת לראות סרטים? לכי לראות פעם בשבוע או במחשב את אוהבת לצייר לשחות ללמוד מה שמתאים לך.

ח. נסי למרות הקושי לרדת איתם לגינה , בגינה הילדים פחות נדבקים לאמא (לא תמיד) בגינה פוגשים עוד נשים והשיחה עם נשים אחרות בריאה ומאוד חשובה, לדעתי ככל שתרבי לשוחח עם נשים נוספות תרגישי שיותר קל לך.

ט. חפשי דברים שקל לך ואת אוהבת לעשות עם הילדים ותרבי דווקא בהם, לדוגמא את אוהבת להקריא סיפורים? לצייר איתם? לשחק בלגו ולבנות? לשחק בפאזלים?

הרבה בהצלחה וכן את צודקת עוד מעט יהיה יותר קל, את תתאוששי מהלידה וכולכם תתחילו להתרגל....
אם ל-5 החכמת אותנו. תודה!אנונימי (פותח)אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך