בבקשה לא לשים בראשי. ריבים עם אמאאנונימי (פותח)

אני חייבת 90% מההצלחה שלי להורים שלי,

וכבר כתבתי פעם בפורום אחר על זה.

כשהייתי ילדה בתחילת היסודי לקיתי בתסמונת טורט,

וההורים שלי, בנחישותם הרבה, עשו בשבילי הכל, שמו אותי ממש בראש הסולם

ועזרו לי הכי שאפשר שאצליח על אף הקשיים.

אני אוהבת מאוד את אמא שלי, היא נתנה לי כל כך הרבה כל החיים

אבל יש לה סעיף, נקרא לו "מקדם הרגש הפולני", שעובד אצלה מאוד חזק.

היא אוהבת ותמיד אהבה תינוקות, וחיכתה שנים לנכד/ה עם דגש על ה"ה".

כשנולדה הבת שלי, כיום בת שנה, והיא הפכה לסבתא, היא נהייתה האדם הכי מאושר בעולם.

בגלל הטורט אני צריכה לישון הרבה שעות כדי לתפקד נורמלי (תרופות נגד הטיקים שמעייפות ממש).

שבוע הייתי אצלה, עד שהבנו שתינו את הקטע, וחזרתי הבייתה, היא באה אלי יום יום ב2 אוטובוסים +

הליכה ברגל, גם ישנה אצלי וקמה לתינוקת בלילה כמעט כל לילה עד שהיא ישנה לילה שלם רצוף,  (גיל חודשיים)

אני סטודנטית, והיא שומרת לי עליה כשאני בלימודים, שוב, 2 אוטובוסים והליכה ארוכה פעם-פעמיים בשבוע.

באמצע השבוע היא באה עוד פעם-פעמיים לפחות, לרוב פעמיים ויותר, לעזור לי בבית, כי קשה לי להשתלט על

הכל לבד שגם לזה יש קשר לטורט. (עייפות...)

כשאני במבחנים היא שומרת עליה, ולפני כן אני באה להורים ללמוד שם.

היא יכולה לקבל את תואר הסבתא הכי טובה בהיסטוריה בקלות.

היא אוהבת את הבת שלי בצורה עצומה. וגם אבא שלי אוהב אותה לא פחות, אבל הוא בן אדם שפוי ב100%.

אנחנו רבות הרבה, היא עושה לי הרבה "רגשי" וגורמת לי להרגיש שאני לא מספיק אסירת תודה לה,

אם אני עושה משהו לא בצורה שהיא רוצה אני  הופכת להיות נצלנית וכפויית טובה, חזירה ו"חראית" (ציטוט שלה) לקרוא לי בכינוי המפורש לאישה עובדת, היא הפסיקה לפני כמה חודשים כי הילדה התחילה לדבר . אי אפשר כשמתווכחים לדבר איתה בצורה נורמלית, ישר היא נכנסת לסערת רגשות, מתעצבנת ומתחילה לדבר פולנית. (לא את השפה עצמה, למי שלא הבין) . היא מדברת בצורה פוגעת.

היום בעלי יצא למילואים, היא הגיעה לראות את הבת שלי  ולעזור לי לסדר את הבית אחרי שחזרנו משבת במקום רחוק, עם מלא תיקים.

היה המון מה לסדר והיא התחילה לנקות לי את המקרר בנוסח הקבוע, "איזו מלוכלכת, זה כבר שבועיים פה, מסריחה" וכו..

כבר למדתי לא להגיב לזה, נכון, יש לי דברים עם עובש במקרר שאני מפנה מידי פעם, אבל ראיתי בתים הרבה יותר גרועים, בסה"כ הבית נקי, יותר מרוב השכנות שלי, הילדה נקייה ומסודרת תמיד יותר מ95% מהילדות שאני מכירה, משמעותית, תמיד עם בגדים נקיים ואחרי כל ארוחה אני רוחצת לה פנים טוב ומחליפה לה בגדים, אני רוחצת אותה כל יום + שיער. אני לא טייפקאסט של אישה מלוכלכת. ממש לא.  

אני לוקחת תרופות שמפחיתות בצורה משמעותית את הטיקים, וההורים שלי קונים לי אותם כדי שירד ממני העול של זה, נגמרו לי ולא ידעתי שאין עוד קופסא, לכן לא אמרתי לאמא שלי להביא לי מהבית שלהם. ( לשיטתם עדיף שלא כל הכמות תהיה פה בבית כדי שלא יקרה מצב שאורחים יתקלו בזה, אני לא מתווכחת איתם).

היא אמרה לי שאבא שלי יקח את שלושתינו אליהם, ואני אמרתי בסדר.

אחר כך היא התחילה להעיר לי הערות, אז לא היה בא לי ללכת אליהם.

אמרתי לה שאבא שלי יביא לי, ושהיא תחזור איתו.

היא התעצבנה, "מה, הוא יבוא בגלל זה? ככה את מפעילה את אבא שלך היית אומרת לי בבוקר, אני יכולה לחזור באוטובוס, ככה הוא יבוא  סתם ואת לא תחזרי איתנו?"

אמרתי לה שבבוקר לא ידעתי שחסר לי, אז היא איזה משהו חסר היגיון.

היא התחילה לצעוק עלי שאני הפכפכה, לא יציבה, כל הזמן משנה את דעתי

שאני לא מעריכה אותה, שאני משגעת אותה ... שגם אם אני ארצה לבוא היא לא תרצה שאני אבוא...

כשאבא שלי הגיע לא רציתי שהוא יתאכזב שאנחנו לא חוזרות איתו,

אז אמרתי שאני אגיע איתם,

אמא שלי התחילה להתעצבן , "תחליטי מה את רוצה, את כל הזמן משנה את דעתך, לא צריך בכלל שתבואי, את לא יציבה..." וכו

אז אמרתי לה שאני לא באה.

אחרי שתי דקות היא נכנסת לחדר בוכה ואומרת לבת שלי בקול בוכה "ביי מאמי שלי, סבתא הולכת, להתראות".

אמרתי לה , מה את רוצה? היא אמרה "שתבואו" אמרתי לה בסדר, מתוך רצון שהיא תפסיק לבכות.

הלכתי להביא משהו מהאוטו, השלט לא עבד, לא רציתי לפתוח עם המפתח כי השכנה ילדה לא מזמן וזה היה 11 בלילה, ידעתי שזה יפעיל את האזעקה. חזרתי הביתה, אמרתי השלט לא עבד , היא התעצבנה " אין לך טיפת תושייה, מה את ילדה קטנה? תפתחי עם המפתח" אבא שלי יצא איתי לאוטו ואמרתי לו שאני לא רוצה להעיר את התינוק של השכנים עם האזעקה לכן לא השתמשתי במפתח. הוא פתח עם המפתח והפעיל את האזעקה.

אמרתי לו שאני באה באי- חשק גמור, בגלל הבכי של אמא. גם הוא סובל מכל הקטעים האלה.

אמרתי לו שאני חוזרת מחר, הוא אמר שמחר הוא לא יכול להחזיר אותי כי יש "אירוע" לבעל של חברה של אמא שלי,אירוע של סוחרי מכוניות משומשות שחצי מתרבות הפנאי שלהם זה משחקי קלפים ומסלעות על הציפורניים והחצי השני זה קניות וקזינו בחו"ל. הוא בן 50  הם עושים שם את הפקת המאה באולם בתקציב של חתונה. ואבא שלי חייב להסתפח למאפירה הזאת (הוא ההיפך הגמור מהם) כי הם נעלבים אם לא באים.

לכן הוא אמר שאני אחזור יום שלישי, אני אמרתי לאמא שלי שאני לא יכולה להישאר עד יום שלישי, כי אני רוצה שחברה תבוא אליי, היא אמרה, תדברי איתה, ואם היא לא תוכל תחזרי יום שלישי, אם כן אני אחזיר אתכן יום שני.

אותי זה עיצבן ממש, שמתכננים לי ככה את ההתנהלות. לא הסכמתי, היא אמרה שהיא תחזיר אותי יום שני בארבע, אבא שלי אמר שזה מיותר והוא לא מעוניין בזה. נכנסנו, אני ואבא שלי הבייתה ואמרתי לו שאני לא יכולה כבר, שהיא פולניה, שהיא עושה לי מניפולציות .. היא עמדה מאחורי הדלת ושמעה הכל, כשאבא שלי יצא היא התחילה לקרוא לי "חזירה, נצלנית כפויית טובה, חראית, את החיים שלי אני נותנת לך, כלום את לא תראי ממני, קוראת לי מניפולטיבית, זאת התודה שלך על כל העזרה שלי, את תרצי ואני לא אבוא אלייך" ...

אמרתי לה "לכי מפה" והיא אמרה לי "ככה את מדברת אלי? אני לא אבוא לפה יותר" כל הזמן הבת שלי, בת שנה עם המון שכל, מסתכלת ומקשיבה. שלושתינו בוכות.

היא יצאה, אבא שלי נכנס לקחת משהו, דיברתי איתו, הוא אמר שהוא מבין אותי ושגם אני תורמת את חלקי באיך שאני מדברת אליה.

אחרי דקה היא נכנסה עם פרצוף עצבני ושתקה, לקחה משהו, יצאה וטרקה את הדלת.

אחרי כמה דקות נכנסה שוב,  אמרה לי "חזירה, הכל את מקבלת וככה את מתנהגת, אני אמות כלום את לא תקבלי, אני אמרתי שאני אחזיר אותך מחר בארבע" אמרתי לה שאבא לא הסכים, היא אמרה "אני כן הסכמתי" פשוט אי אפשר להסביר לה, שאני מעדיפה לעשות מה שנוח לאבא שלי. אחר כך היא אמרה ש"בגללך אבא צועק עליי, באשמתך אני ואבא רבים" כניראה הוא העיר לה על הסרטים שהיא עושה.

והם הלכו.

היא כועסת עלי מאוד, יש לה סיבה לכעוס, ולי יש סיבה לא לרצות לבוא אליה כי אני יודעת שהיא לא תפסיק לריב איתי שם.

אני מרגישה רע, בעיקר על זה שאני באמת אולי לא מעריכה מספיק את מה שהיא עושה בשבילי,

ומעל לכך, זה שהבת שלי, שכבר מבינה דיי טוב מה הולך ומה מדברים, צריכה להיחשף לזה.

ה"גג" של כל זה, זה הטורט, שגורם לי לצורך רב בעזרה ממנה, וזה מה שמגלגל את הכל וגורם לה לצפות שאני אעשה כל מה שהיא רוצה, כי אחרת אני כפויית טובה שלא מעריכה את כל העזרה שלה.

זה לא משהו שאפשר לפתור אותו, אי אפשר גם לדבר איתה בצורה הגיונית, אי אפשר גם להפחית את מינון העזרה, כי אני אטבע, ואת התואר הזה אני צריכה לגמור. ויש לי לעשות עוד תואר שני...

סליחה על האורך...

איפה בעלך בכל העסק?אורה.

הוא עוזר לך? (לא שאלת ביקורת.

לדעתי את חייבת להוריד את התלות בהורייך.. זה נשמע יחסי אמא בת שהבת רווקה עדיין.

לדעתי תדברי עם בעלך.. ותעשו סדרי עדיפויות..

מה חשוב יותר מה פחות.

מה בכוחות .. מה לא, ובמה נראה לכם הכי נכון להשקיע.

את חייבת לעמוד על רגלייך.חיוך לקבל את עצמך ולצמוח מכאן.

תדברי על זה עם בעלך.. ותראו איך אתם צומחים יחד , בתוך זה.

מתוך בניין של שניכם.. ולא עם עוד אחת

בעלי לגמרי איתיאנונימי (פותח)

ועצוב לו שאנחנו ככה.

אני לא יכולה להוריד את התלות, כי אני סטודנטית ואני חייבת את העזרה הזאת

אף אחד לא ישמור לי עליה אם היא לא תשמור לי עליה,

אם אף אחד לא יעזור לי, אני אקרוס, פיזית.

וזו לא חוסר אמונה עצמית, אלא קבלה של המצב שלי,

על יתרונותיו וחסרונותיו.

אני מקבלת את עצמי מצויין. אני מלאת קבלה עצמית ב"ה.

"לצמוח מכאן" ? מה הכוונה במילים האלה?

בעלי סטודנט למקצוע מאוד קשה, ועובד המון שעות בעבודה פיזית.

הוא מוציא מעצמו את המקסימום שבן אדם יכול להוציא ובקושי יושב לנוח.

הוא עוזר כמה שהוא יכול, שזה מעט, והוא עושה מעל ומעבר.

"צומחים" בהקשר הזה, זו מילה שאני לא מבינה.

מצב נתון, אני סובלת מבעיה רפואית שגורמת לי להיות זקוקה לעזרה.

וזאת הקבלה העצמית שלי, להבין שאני לא מושלמת.

ושב"ה העזרה שלי היא לא מלווה צמוד וכלב לברדור או מטפלת שדוחפת כיסא גלגלים.

אז אולי הפתרון הוא לפצל את הלימודיםכוכבי בוקר

ולעבוד בזמן שנותר, ולשלוח את הילדה למעון.

יש מצבים שבהם העזרה גוזלת יותר כוחות מאשר נותנת, ושווה לחשוב על פתרונות, שגם אם הם יעלו במחירים אחרים- הם עדיין משתלמים.

אם את סובלת מבעיה בריאותית אז אולי אפשר להקל על עצמך ולסיים תואר ב5 שנים במקום ב3, ובזמן שנותר להצליח לעבוד במשהו שיכסה את עלות המעון. אולי אפשר להתארגן עם עוד אמהות על פליי גרופ ולהמשיך ללמוד מלבד יום אחד בשבוע... אנשים מוצאים פתרונות גם בלי אבא ואמא, ונראה לי שהגעת למצב שאת חייבת ליצור היפרדות ממנה.

לא נתק, רק יציאה לעצמאות. למרות המחלה ועם המחלה. היא תמשיך הרי ללוות אותך כל החיים, ואמא לא תהיה לצידך כל החיים.

אז להתחיל לחשוב איך חיים בלי.

שיהיה בהצלחה!

אין לי כותרתעוד מישהי

בס"ד

המצב שאת מתארת כואב ובלתי נסבל.

אמנם אני אינני חולה אבל אימא שלי בהחלט ידעה  למצוא סיבות למה כל החיים אני "תלויה" בה לשיטתה.

קודם כל תחזקי את האמונה הפנימית האמיתית, שאת לא אשמה אם את רוצה לחיות ולהחליט את החלטותייך..

מבחינה רגשית ככל הנראה גם אימא שלך נמצאת במילכוד, כמה שהיא נותנת מכל הלב וכ', יגם אצלה זה בה לא 100% ממקום מתוקן בנפש, אלא גם מרגשות אשמה כלפייך. יכול להיות שהיא מרגישה כלואה וכבולה אלייך, שאין לה ברירה אלא תמיד לעזור לך- לא כי את דורשת או משדרת את זה, אלא כי זאת המציאות כפי שהיא מבינה אותה. השדר הפנימי שלך אליה ריך להיות :"אימא, אני אוהבת אותך, ואת לא חייבת לי דבר. אם תעזרי לי- תודה. אם לא, גם תודה. האהבה והערכה שלי כלפייך לא תלויות  בעזרה שאת נותנת."

תרגלי את זה לפחות במחשבה. "אימא לא חייבת לי כלום".

כרגע היא לא נמצאת במקום הנכון שלה בחייך.

היא לא אמורה לנהל אותך, וכל עוד את תמשיכי להיכנע למניפולציות שלה היא תמשיך להיות כזאת. 

"לא יציבה"- זה המצב שלה. מצד אחד לעזור, מצד שני לתקוף וכ', מילה אחת שלך והדבש הופך לרעל...

ככל שתצליחי לשדר לה את המסר הזה- שהיא לא חייבת לך כלום, וכאמור שעזרתה היא לא תנאי למקומה בליבך ובחייך, היא תמצא את מקומה האמיתי.

זה מאד קשה הסצנות האלו, ותדרשי לעצבים של ברזל, אבל התרופה לכל זה בטחון פנימי אמיתי בה' שיעזור לך וישלח לך תמיד את העזרה המתאימה, ובעצמך, שבע"ה תצליחי להתמודד. הביטחון שלך בכוחו להרגיע (לאט לאט) גם את הלחץ שלה. השינוי הזה לוקח המון זמן, הוא מתחיל ממך ורק לאחר זמן ארוך נקלט עמוק אצל האימא, אבל כל תגובה  שלך ממקום בוטח בזכותך להתקיים ולהחליט על חייך, מקום שמבין שזאת לא רק טובתך שלך אלא גם טובת האם, אז גם התגובות שלך באופן ממיילא תהיינה נ כונות יותר, ובונות יותר.

ותשתדלי לסנן את מה שהיא אומרת לך.

תחשבי על זה כמו מישהו חולה שהקיא עלייך.

זה לא אישי נגדך, הוא פשוט חולה.

זה לא אומר להמשיך לתת לה ל"הקיא" עלייך, אבל גם לא לקחת את זה ברצינות כאילו זה באמת מה שיש לה לומר לך...

בהצלחה רבה!!

קשה לי לחשוב על זה כ"חולה שמקיא"אנונימי (פותח)

למרות הכל אני אוהבת את אמא שלי אהבת נפש,

וקשורה אליה מאוד.

אני כל הזמן אומרת לה שהיא באה לשחק עם התינוקת, לטייל איתה וכו

ולא כדי לעזור לי, ושאם היא עוזרת, אז תודה, אבל שהיא לא חייבת.

אבל שתינו בינינו יודעות שאני זקוקה מאוד לעזרה הזאת.

ככה שזה לא באמת עובד...

יש לה אופי עם המון רגש, לחיוב , ולחיוב פחות, וזה לא רק איתי,

היא הייתה בוכה גם כשהיו צוחקים עלי בבית ספר

והייתה בוכה כששמעה על סבל וכאב של אנשים.

יש לה לב מאוד מאוד טוב.

אני כבר רוצה להתקשר להשלים איתה, ולומר לה שאני אוהבת אותה קשה לי לישון כשאני יודעת שהיא כועסת עלי.

היא בטח גם לא ישנה, אבל אם אני אתקשר היא תצעק עלי בטלפון ואני רק ארגיש עוד יותר רע.

לא התכוונתי במובן רע, אלא להפךעוד מישהי

בס"ד

הכוונה שלי הייתה לגבי המילים והכינויים שהזכרת, לא לראות בזה את מה שאימא באמת מרגישה כלפייך, אלא שזה מתוך מקום כואב בנפש שלה. 

כמו שלא תכעסי על חולה שהקיא ולכלך אותך, ומצד שני גם לא תפגעי מכך. 

בווודאי תתקשרי אליה..ד.

תגידי לה: אמא'לה, אני לא יכולה ללכת לישון כשאני חושבת שאת מרגישה רע.  אולי היא תצעק.. אל תגיבי. רק תגידי תודה לרבש"ע שאת זוכה לקיים כך מצות כיבוד אם, ב"מסירות נפש". תשתקי לגמרי. כשהיא תגמור תגידי לה שוב, בשיא האהבה, לילה טוב וכו', ממש תודה על הכל. שום התייחסות לדבריה.  אם היא תדרוש התייחסות - תגידי: פעם אחרת; רק רציתי להגיד לך לילה טוב. וכו'. עד שהיא תגמור הכל ותיפרדו בברכת לילה טוב. ואז תרגישי ניצחון גדול. מבפנים... (אם את מסוגלת...)

אם זהד.

לא היה מצער (מאד) - זה היה נשמע כמו מערכון..

אינני יודע אם כתבת בכלל כדי לקבל עצה - או פשוט לפרוק (בצדק).

יש פה באמת תסבוכת רגשית טעונה.

אי אפשר בקלות להיפטר מזה. אמא השקיעה המון ואי אפשר לעשות לה "סדרת חינוך" טוטאלית מיידית, כי זה ישבור אותה למדי.

מצד שני, אי אפשר שתהיי תלויה עד כדי כך, רק בגלל שיש תלות הכרחית מסויימת.

לכן, נראה לכאורה שני דברים (ואני חושב שאולי דווקא טוב בינתיים שבעלך לא בעסק. זה רק יסבך):

קודם כל, ביחס לעצמך. אח"כ עם אימך.

ביחס לעצמך - אולי את צריכה להחליט מבפנים על כמה עקרונות:

את מלאה הכרת הטוב לאימך, ואת אומרת לה את זה מידי פעם.

את מדברת אליה בשיא הנימוס והנחמדות, ועושה מה שאפשר כדי לגרום לה הרגשה טובה (כיבוד הורים), כל זמן שזה לא על חשבון דברים בסיסיים שנוגעים לא-לה אלא לעצמאותך, בנין ביתך וכד'.

כשיש דבר שברור לך שאינך יכולה לעשותו כרצונה וזה מוצדק - את עומדת על דעתך מתוך הסברה, בנימוס, "לא שומעת" את כל פניני הלשון שהזכרת. את ממילא מכירה אותם ויש להניח שלא "נעלבת" מהם; ואם את מזכירה מידי פעם את הכרת הטוב - אינך צריכה להתפעל ממניפולציות על הנושא הזה, אחרי שאת בטוחה שמשהו שאת עושה אינו סותר זאת, אלא מוצדק לגמרי.

הקיצור: את צריכה לבנות "עמדה פנימית" שגם מלאת הכרת טוב וטוב כלפיה, גם "אינה שומעת" דברים שאינם הגונים ואינה מתייחסת אליהם, מבפנים (הרי ברור שאין כל הצדקה שהיא תתן לך "ציונים" על המקרר..), וגם יודעת שחשוב שבדברים מהותיים השייכים לבנין ביתך, ואינם "על-חשבונה", את יכולה לעמוד בעמדתך, תוך כדי אי התייחסות לדיבורים שאינם הגונים, ותוך כדי הסברה בנעימות חד-צדדית את מעשייך.

ואיתה:

אולי כדאי בכל זאת, לשבת פעם בזמן רגוע ולשטוח בפניה את ה"רציונאל".

להגיד לה כמה את אוהבת אותה, כמה את מוקירה אותה - ואז "לנגן" בדיוק על מה שחשוב לה, שזה גורלך.

להסביר לה שכעת את עוברת שלב, את עוברת לחיים עצמאיים. זה הרבה בזכות מה שהיא השקיעה. "להבין" אותה שבוודאי זה גם קצת קשה, אחרי כל ההשקעה, שהבת כבר פחות "תלויה" בעזרה, אבל שבוודאי היא עצמה מעוניינת בכך..  ולהסביר שאת מאד שמחה ללכת לקראתה במה שאפשר להיטיב לה, גם מצד עצמה גם מצד הכרת הטוב; אבל שמצד שני, חשוב שאת תנהלי את חייך/חייכם באופן עצמאי. תוכלי להחליט לבד מתי את נוסעת, איך את מנהלת את הבית. תסבירי לה, שאת מדברת איתה על זה כי חשוב לך שהיא תבדיל: שאין לכך כל קשר להכרת הטוב שאת מלאה בה. אם את מנהלת לפי שיקול דעתך את סדר חייך - זה לא חוסר הכרת הטוב, אלא דבר טבעי של מי שגדלה, הקימה בית, יש לה ילדה.  תגידי לה שאין לה מה לדאוג: יש לך כ"כ הרבה רגשות טובים כלפיה, שגם אם את תנהלי את חייך עצמאית לחלוטין, את תשמרי על הקשר הטוב איתה (אולי זה קצת מדאיג אותה בלא-מודע: "איבוד" הבת...).

יתכן, שהיא תעשה גם אז צעקות - אבל את המסר היא תבין.

אם את תרגילי ותתרגלי, ש"את לא בעסק", את תמיד מגיבה בשלוה, לא נכנסת לסיחרור הזה, מדברת נעים ויודעת מה את רוצה - היא תתרגל בהדרגה שאת נשארת ביתה גם כשאת עצמאית, שאת מדברת נורמלי ולא "מתפוצצת" גם כשהיא צועקת - ויש להניח שהיא תעבור בהדרגה לפאזה אחרת.

דן- מאד אהבתי את הדרכה שלךעוד מישהי

בס"ד

לאמץ את ההדרכה הזאת, ולהיות עקבית בכך, יכול מאד לעזור. 

הגיע הזמן לנתק את חבל הטבורמתעלה אליו

להגיד בהחלטיות ותקיפות תודה אבא ואמא על כל השנים היפות,אני ילדה גדולה ואישה נשואה ויש לי את החיים שלי,ברגע שתפסיקי להעזר בה תגלי כמה את בעצם מסתדרת יפה מאוד בלעדיה ואם תגידי אני צריכה אותה תגלי שזה בעצם הכל בראש שלך התלות הזו, אני התנתקתי מההורים שלי כשהם עשו את הקונצים האלה יותר מידי שנים עוד לפני שהתחתנתי במסווה של עזרה,אז בטח שזה חסר אבל השפיות והעצמאות שלנו שווים הרבה יותר

זה שאת יכולה משו- לא אומר שאחרות יכולותמאמע צאדיקה

יש הרבה נשים שצריכות עזרה מאמא

ולפעמים- הרבה עזרה

ואת חושבת שאני לא צריכה עזרה מאמא שלי??מתעלה אליו

אבל יש הבדל בין עזרה  לבין שתלטנות אלימה מילולית ונפשית ומה שמתואר למעלה זו אלימות פשוטו כמשמעו וגברת אמא עברה את ממזמן ובהרבה וצריכה שמישהו יזכיר לה את מקומה,אני יכולה להגיד לך שאני לא הייתי נותנת לאימי להתנהג כך  אלי כאישה נשואה והורי הרבה יותר אלימים מהאמא מהנ"ל

א.ד.

אפשר להשיג את התוצאה הזו גם בצורה פחות "אגרסיבית".

ב. לא אומרים על ההורים "עשו את הקונצים".. הם סבלו גם הרבה קונצים של הילדים...

ג. צריך להיזהר ממסקנות חריפות ממקרה למקרה. על-דרך מה שנאמר, "אין מדמים בטריפות מזה לזה". קל וחומר שכאן העזרה המדוברת זה דבר פשוט ובסיסי. זה לא ענין של "לגלות", אלא אשה שיודעת מה היא צריכה ומה לא.  עייפות מכדורים אינה דומה למה שאת מדברת עליו. זה בערך כמו להגיד למישהו עם משקפיים שאפשר להסתדר גם בלי זה..  מדובר באופן זמני, עד שתוכל, מכח עבודתם, לממן עזרה בשכר וכד'.

אז צריך באמת "להתנתק" במידה נכונה, ולעמוד על רגליהם, גם מנטלית וגם מבחינת הצבת הגבול הנכון. אפשר לעשות דברים גם ברגישות וגם באופן בהיר.

ככלל, כל מערכת יחסים יש בה דקויות משלה. כאן רואים שזה מורכב. אינני יודע אם בצד ה"אלימות" של הורייך שאת מתארת (לא מכיר כמובן), יש גם את מה שהוריה השקיעו בה. לעיתים אנשים נוטים להחריף את עצתם לזולת, תוך שהם "משלמים" בלי משים למי שהם מרגישים שהזיק להם.. אבל עצה לזולת צריכה להתאים למורכבות המיוחדת שלו...

זו לא אלימותאנונימי (פותח)

למתעלה אליו.

זו לא אלימות, ואני אוהבת את אמא שלי מאוד ומעריכה מאוד את העזרה שלה.

חוץ מהקטעים האלה היא אמא מסורה וטובה יותר מכל האמהות שאני מכירה.

יש לה סעיף רגש גבוה עם כולם, ואיתי זה מתבטא בצורה הזאת.

היא השקיעה בי כל כך הרבה וקשה לי לקרוא שקוראים להתנהגות שלה אלימות.

אני קשורה אליה ואוהבת אותה אהבה ענקית.

לדן, תודה, למרות שיש לי חשבון ארוך איתך מימים ימימה....

נעזוב אותו בצד.

תודה על ההדרכה המפורטת והמחכימה. אני אנסה כמה שיותר לפעול לפיה.

תודה למי שהגיב וטרח.

זו אלימות לכל דברמתעלה אליו

"אמא טובה,מסורה,משקיענית אבל מה אפעס יש לה סעיף רגש קטנטן"........חמודה אין שום תירוץ  והצדקה לאלימות הנפשית והמילולית שהיא נוקטת כלפיך',מי שאוהב את ילדיו לעולם לא יתנהג אליהם כך וכל מומחה יגיד לך את זה נקודה וכל מומחה יגיד לך שאנשים כמוה מתנהגים בין היתר(לא רק ביגלל)מפני שהצד השני מרשה להם במידה רבה,אני מניחה שאם היית באמת מקבלת את עצמך כמו שאת טוענת לא היה לה את הפירצה הזו להכנס בה כי אנשים כאלה מריחים את החולשה של מי שעומד מולם ומנצלים את זה,אז חס וחלילה לא באתי לבקר ובאמת אני מציעה לך לפנות לעזרה מיקצועית שתיתן לך כלים לצאת ממעגל הקסמים הזה.

לאנונימית, איזה חשבון?....ד.

שלחי באישי,

לא טוב להשאיר "חשבונות"...

תמיד אפשר לברר..

אני מרשה לעצמי בענווה להצהיר שהתגובות שלי באותמתעלה אליו

ממקום הרבה יותר מנוסה ומבין עם מה היא מתמודדת,מה לעשות מי שבריא ולא תלוי בהורים שלו אף פעם לא יכול להבין מה זה כי הוא לא חווה את זה ברמת היום יום ואני מדגישה לא יוכל להבין כמה שיתאמץ לא יוכל להבין כי זה פשוט לא חלק מהחיים שלו.

אז בוא ננתח את המתואר:

נאמר שכל דבר בזמנו ובעיתו,יש זמנים להכיל מורכבות וליצור דו שיח מכיל ומפרה שלו רובנו שואפים רוב הזמן עם סביבתנו,דו שיח המושתת על קבלת הזולת,הכלה,הקשבה שהם הם שיוצרים ריקמה בריאה של יחסים מישפחתים וחברתים,מפרים,מצמיחים ומפתחים,כולנו יכולים להסכים שכך צריכים וראוים להיות יחסים בריאים,לאור זה נבחן את מה שתואר ומה שתואר הוא בידיוק ההיפך ממזה,חוסר כבוד,חוסר קבלה,התנשאות,זילזול,יחס משפיל שמתבטאים בניצול וקללות זה לא מורכבות זו אלימות לכל דבר ומי שמבלבל בין מורכבות,להתנתק במידה הנכונה,הצבת גבול נכון לבין אלימות  במישפחה הבעיה אצלו ולא אצל הכותבת כי במצב בריא יש מקום לאותו דו שיח בריא שמציב גבולות, מתוך כבוד הדדי כשאותו כבוד לא קיים צריך לנקוט פעולה חד משמעית ונחרצת שתפסיק את ההתנהגות הפוגענית והאלימה מצד האם והיא אלימה חד משמעית,כל מומחה יגיד לך שזו אלימות.

להתנתק!!!אנונימי (פותח)

זו אמך ואת חייבת בכבודה, אבל - כשאת כל כך מגנה עליה ואומרת שאת חייבת לה וכו', זה לא בא רק ממקום של כיבוד הורים וגם לא של רגש של אהבה, אלא של תלות רגשית כובלת שהיא הצליחה לפתח אצלך כלפיה.

כשאנחנו קטנים, אנחנו רואים את ההורים שלנו כמושלמים (אבא שלי הכי גיבור...)

כשאנחנו גדלים - אנחנו מבינים שהם בני אדם, עם חולשות, עם קשיים - ולומדים לחיות עם זה, ולכבד על אף ולמרות.

במקרה שלך, נראה שעדיין לא הצלחת להתנתק רגשית - בעקבות הקושי המעשי.

שימי לב!

התלות שלך באמך יוצרת אצלך תלות רגשית שאינה מתאימה לאשה שכבר אם בעצמה.

את חוששת להחליט אם לנסוע או לא, את מרגישה לא בטוחה ומתנצלת על אוכל שנשאר במקרר ועל הניקיון של הבית.

אסור לזה להימשך כך!

עליכם (את ובעלך) למצוא דרכים אחרות של התמודדות ומסגרות תמיכה - ולא אמך.

המחיר האישי והרגשי שאת משלמת על העזרה שלה הוא רב מדי.

גם ביתך תשלם את המחיר, וגם בעלך ללא ספק סובל.

מה הוא מרגיש כשהוא חי עם אשה שאפילו אמה אומרת עליה שהיא..... (כל הביטויים שאמך משתמשת).

אולי תשהי את הלימודים שלך עד שבעלך יסיים את התואר, ותהיו יציבים מבחינה כלכלית, ואז תוכלי להעסיק עוזרת על בסיס קבוע?

אולי תורידי לחץ, תקחי פחות קורסים, תגמרי את התואר עוד שנתיים, אבל עם פחות לחץ ומחיר רגשי תובעני.

עצרי את הרכבת לפני שיהיה מאוחר מדי!!!

אמך לא תשתנה! קחי זאת כאקסיומה. זו צורת התנהלות שלה, ואילו הצרכים הרגשיים שלה. שיחות עמה לא ישנו אותה.

מה שניתן לשינוי זה רק דרך ההתנהלות שלך.

גדלי! הוסיפי להיות בת מסורה ומכבדת - אבל לא תלויה.

כדאי שתבדקי פורומים של אנשים שמתמודדים עם קשיים בריאותייים, אולי תוכלי לשאוב משם חיזוק. הרי לא לכולם יש אמא שבאה לנקות את המקרר (ולדרוך על הכבוד העצמי על הדרך...).

זהו ניסיון לא קל, ואולי ההתמודדות עם אמך היא ניסיון קשה יותר מאשר תסמונת הטורט.

אבל קיבלת ניסיון מהקב"ה, ללא ספק קיבלת כח להתמודד עמו.

האמיני בעצמך, מצאי את הכח להתמודד אצלך פנימה ולא בחוץ.

חפשי דרכי התמודדות שמעצימות אותך ולא שמדכאות.

בהצלחה!!!

לעדיתאנונימי (פותח)

אני לא חולה, חוץ מעייפות וקצת יותר "פתיל קצר" מהרגיל,

אני לא מרגישה את הטורט ביום-יום, לא רואים עלי טיקים בכלל. ממש אין לי צורך בפורומים שיכניסו אותי לדיכאון.

"מה הוא מרגיש כשהוא חי עם אישה..."

הוא לא מתייחס לביטויים האלה, הוא יודע שזה שטויות. לא נראה לי שהוא גם פעם שמע אותה אומרת אותם, זה לא קורה בנוכחותו.

אני ממש לא מתכוונת להשהות את הלימודים עוד 3 שנים כשבעלי יסיים תואר, התחלתי ואני אסיים,  יש לי גם לעשות תואר שני, ואני לא רוצה להגיע למצב שיש לי כמה ילדים ואין לי עוד תואר ראשון. ככה בטוח שלא רק לתואר שני אני לא אגיע, אלא גם לא אסיים תואר ראשון. עם כסף או בלי כסף.

באמת דחיתי קורסים, ויהיה לי עוד סמסטר כשכולן כבר יסיימו, ועדיין אני צריכה את העזרה הזאת.

קל להגיד "להתנתק" עם שלושה סימני קריאה.

אבל מעבר לזה שאני צריכה את העזרה שלה, כי אף אחד לא ישמור לי על הילדה כשאני בלימודים אם היא לא תשמור,

מעבר לזה שאני צריכה את עזרתה,

אני אוהבת אותה מאוד, אהבה בריאה וממש לא אהבה שתלויה בדבר,

והדבר האחרון שאני רוצה זה לגרום לה להיפגע ממני, ולהרגיש רע.

בלי קשר למה שהיא עשתה בשבילי כל החיים.

מי שקורא את ההודעה הראשונה יכול לחשוב שהיא מפלצת,

אבל ממש לא ככה, היא אישה טובה מאוד, שפשוט יש לה שריטה בכמה קטעים,

וגם אני במשך הרבה שנים האכלתי אותה מרורים ולא כיבדתי אותה בכלל (כל גיל ההתבגרות ועד שהתחתנתי)

הדיבור שלי כלפיה באותן שנים היה גרוע מהדיבור שלה אלי היום. אמא אחרת הייתה מגיבה בצורה הרבה יותר קשה.

זה הרבה  יותר מורכב ממה שנראה לאנשים שקוראים את ההודעה.

כן, אני בטוחה שאני צריכה להפחית מינון,

אבל להתנתק מאמא שלי, שאני כל כך אוהבת,

ממש לא.

כל הכבוד.ד.

ישר ולענין.

אל תשכחי שאת באמת מכירה את הדקויות הכי טוב.

ח"ו אם משהו בשירשור הזה יקרר לך אפילו טיפה את יחסך אליה.

תשמחי שאת כך - ושאת גם מתקנת דיבורים מהעבר (לעיתים ילדים חושבים שחוצפה כלפי הורים זה "טבעי".. אבל ההורים - בזכוכית מגדלת...  ההיפך מדרכה של תורה).

וזה לא סותר סידור ענייני של המצב כראוי.

אני מסכימה עם מה שעידית כתבהמתעלה אליו
עבר עריכה על ידי מתעלה אליו בתאריך י"ח אב תשע"ב 19:43

לא צריך להוסיף,זו לא בעיה לפורום,נצרך פה יעוץ מיקצועי

אנונימית יקרה! את נשמעת אישה אמיצה ומיוחדתאני ירושלמית

אשר מתאמצת מאד להוציא מעצמה את המיטב! כה לחי!

בקשר שלך עם אמך, שאני בטוחה שהוא מורכב הרבה הרבה יותר, מכפי שאפשר לתאר בפורום וירטואלי, נראה לי שכדאי לך לקבל עזרה וייעוץ, באופן אישי ממישהו/י שעוסק בתחום.

כדאי לזכור שבעל המאה הוא בעל הדעה, וק"ו מי שכ"כ מעורב בחיי היומיום של ביתו, בודאי ובודאי שתהיה לו דעה בנוגע להם. וזה לגיטימי! לא ניתן כמעט לדרוש מעורבות רבה כ"כ בלי נקיטת עמדה ודעה.

לכן מייעצים לכל הזוגות לערב כמה שפחות את ההורים בחייהם האישיים.

ז"א כן לשמור כמובן על קשר קרוב וחם, אבל מאידך לא להסתמך עליהם ולהשען עליהם, כי זה בהכרח יביא להמשך התלות הילדית הורית שקיימת בינהם ממילא, מאז ומתמיד.

אם רוצים לבנות בית יציב, צריך 'לעזוב איש את אביו ואמו'. לעזוב במובן הטכני והרגשי.

לכן אני חשובת שאת חייבת לעשות שינוי במערך היחסים.

ח"ו לא לנתק! אלא לשנות.

ליצור מערכת יחסים כמו שיש בין הורים לילדיהם שבגרו, ולא כמו שיש להורים עם ילדים שנזקקים ונתמכים בהם.

נכון זה קשה.

בשביל את זקוקה לעזרה מקצועית, איך וכמה לעשות את זה. איך להוריד את מינון הקשר, בהדרגה, שיהיה לך ולה, דרך קלה יותר.

ועם זאת, את כותבת שב"ה אינך חולה, רק סובלת מסימפטום מסוים.

לרובנו יש סימפטום כזה או אחר.

אני לא באה ח"ו להפחית מערך ההתמודדות שלך! להפך! את נשמעת לי אשה מתמודדת ואמיצה!!

דוקא בגלל זה, נראה לי שכדאי לך לאט לאט ובהדרגה, להפוך את הקשר הזה, לקשר של חויות טלפוניות, ביקורים בשבתות וכד' אבל לא קשר שבנוי על עזרה יומיומית כך שאמך היא חלק בלתי נפרד מחייך ממש כמו בילדותך!

את חייבת להבין שאין מציאות כזאת (אולי יחיד סגולה) שאימך תעזור לך ותהיה איתך באופן כ"כ אינטנסיבי, ומצד שני תשאר מחוץ לתא המשפחתי שלכם בענייני דעות וכד'. זה פשוט לא שייך!

לכן לדעתי קחי אחריות, ותרי על מה שהכי פחות חשוב לך כעת, ובליווי מקצועי, עשי את הצעד הזה של הפרדת הרשויות, וגבילת התחומים, לתועלתך, אבל גם לתועלתה של אימך!

יהי ה' עימך!!!

כיוון שראית לנכון לחזור -ד.

אז גם אני רואה לנכון לחדד [וגם כלפי מה שכתבה "ירושלמית"]:

אני לא חושב שצריך פה שום דבר "מקצועי". לדעתי, זה רק מזיק.

היום, מרוב "יעוץ מקצועי" -מאבדים את הדברים הכי בסיסיים. בתחומים שהכי שייכים לדקות ההרגשה של בני אדם - "מקצועי"..  לא בכל דבר זה טוב - למרות שלפעמים אכן אלו דברים שיכולים לעזור.

מאבדים לאנשים את הביטחון העצמי הבסיסי, את האינסטינקטים הבריאים, מרוב "מקצועיות". מי שבריא, זו התמודדות הרבה יותר טובה, מאשר "לחתוך" לו קצת את הרגליים, ולהציע פרוטזות מעולות...

אז אני יודע שכמה כאן "תקפוצנה" - זכותן..  אבל זו דעתי, ואני רואה לנכון לחזק את מי שטוענת מתוך הכרת המציאות שלה שהיא "בריאה" - ללא צורך ב"רופא" - ומתפקדת ככזו גם בתוך מצב קצת מורכב.

כן חזרתי-לא ידעתי שאני ככ נודניקיתמתעלה אליו

לא אמרתי לזרוק את אמא שלה לפח הזבל,ככ מפריע לך שאולי עידית וירושלמית צודקות?

יש לדעת מתי להסתמך על האינסטינקטים הבריאים ומתי לדעת לבקש עזרה מיקצועית כי יש פה גם ילדה שמתחילה להיות מושפעת מהמצב וגם לבקש עזרה מיקצועית זה להסתמך על הןאינסטינקטים הבריאים,יש הבדל בין לכתוב תגובות בפורום לבין לשכנע להמנע מיעוץ מיקצועי שיכול להציל בית בישראל פשוטו כמשמעו ובזה סיכמתי את הענין.

איזוד.

צורת כתיבה היא זו, במחילה: "כ"כ מפריע לך שאולי עידית וירושלמית צודקות?"... הרי, מלבד מה שאני כיוונתי דווקא יותר לדברייך שעליהם הגבתי, ברור שאני חושב שאינן צודקות. אז מה פירוש "שאולי הן צודקות".. אם הייתי משתכנע שהן צודקות - הייתי משנה את דעתי  [כדאי שתדעי שגם שזה סוג של "אלימות" מעודנת - שנגדה את מוחה... אדם מביע דעה שלא כדעתך, אז במקום להתייחס לעצם דבריו, מנסים בדרך כזו, "כ"כ מפריע לך"...]

"יש לדעת" - נכון. והידיעה והדעה שלי היא אחרת מדעתך בענין זה.  "האינסטינקט הבריא"בעינייך, במקרה זה, הוא "לבקש עזרה מקצועית" - ובעיני ההיפך. קורה.

לדעתך, זה לא בסדר "לשכנע להימנע מיעוץ מקצועי" שאת סוברת שיכול להציל בית בישראל במקרה זה; ולדעתי, העצות האלה עצמן הן אלו שמקלקלות מה שהאשה הזו מסוגלת לעשות באופן בריא, לפחות בשלב זה ונקוה שגם מעבר לזה.

"סיכמת את הענין" - לדעתך, וזה בסדר גמור. וגם אני אומר את דעתי, שכמובן אני חושבה לצודקת - וגם זה בסדר...  יכולים להיות חילוקי דעות בעולם..

ואגב, כלל לא אמרתי שאת "נודניקית"..  אלא בהיות שחזרת בתגובתך לעידית על מה שאמרת קודם לכן בענין ה"עזרה המקצועית", ראיתי לנכון לחדד את דברי, כדי לתרום למה שנראה לי כעידודה המוצדק של האשה הזו. פשוט מאד..

סליחה דן, המצב שם ממש ממש לא עונה על הגדרהאני ירושלמית

של בריאות. וייעוץ הוא ממש לא רופא לחולה. אלא דרך נכונה ובריאה למצוא דרך נכונה יותר ובריאה יותר לחיות.

ממתי ייעוץ הוא צורך של חולים בלבד????

מערכות יחסים טעונות בחצי, שהיה לייעוץ מה לשפר שם.

על אחת כמה וכמה במערכת יחסים כ"כ מורכבת ובעלת מאפיינים לא בריאים בעליל.

נראה לי שאתה דוקא מתיחס לבעיה ממנה סובלת אנונימית, כאבן מוצא, יותר מאחרים פה, שאומרים לה, הבעיה שלך היא בעיה. אבל את לא חולה בגללה. ואת בהחלט יכולה לזכות במערכת יחסים תקינה עם הורייך.

אגב, גם להורים של אנונימית מערכת היחסים הזאת מזיקה, לא רק לה עצמה.

אני באמת לא מבינה למה מצאת לנכון במקרה כ"כ מורכב, להמליץ דוקא שלא להתייעץ, ולא לקבל סיוע חיצוני?! אתמהה??!!!

במחילה, נשמע שאתה ממעט במורכבות הבעייתית של היחסים המתוארים.

ועוד במחילה, מה שאתה עושה פה בפורום, נקרא בהחלט ייעוץ.... אלא שאין לפניו את התמונה האמיתית של המצב, אלא תאור קצר ולא מספק... ובכ"ז אתה מייעץ...

מה שכתבתיד.

לגבי "בריא" שלא צריך להחלותו כדי לרפאו - היה כמובן משל.

ובוודאי שלא עלה בדעתי לרגע להתייחס ל"בעיה" הבריאותית של אנונימית כ"אבן מוצא". אני מכיר קצת את הנושא הזה - ואני לא חושב שבמציאות שלה זו "בעיה" גדולה. אלא שיש לה סימפטום מציאותי פשוט של עייפות, שכרגע הוא משמעותי.

ואיפה אמרתי שהיא לא זכאית למערכת יחסים תקינה עם הוריה, והם איתה? אדרבה, כל מה שהצעתי - היה כדי לאפשר כמה שאפשר מערכת כזו, גם בפועל וגם בלב - בהתחשב בלב המיוחד של המעורבים, כפי שקלטתיו, זה גם נתון חשוב...

ואני חושב שהסברתי די-טוב למה כאן אינני חושב שצריך להפנות לייעוץ. אם לא היה מספיק בהיר - מה נעשה. העיקר, דומני, שמי שהתייעצה דווקא הבינה את הענין.

ודווקא בגלל שאינני ממעט במורכבות של היחסים הללו כלל וכלל - טני חושב שצריך להתהלך שם בעדינות. וגם לכבד מאד את דקויות "קריאת המפה" של מי שרק מפיה אנו יודעים על הבעיה...

ומה שאני "מייעץ" - זה אכן בגבולות מה שביקשו, וב"השארת מקום" הן לידיעה המוגבלת של כולנו והן לשיפוט של מי שמבקש את הבעות-הדעה.

לעיתים, יש בכך יתרון - דווקא באספקט שציינתי: זה לא מכניס בצורה חזקה מידי מרכיב מלאכותי בתוך המערכת הזאת..

אני בעד ייעוץ!אנונימי (פותח)

זה עוזר, מקל, נותן תובנות ממקום אחר, לא שיפוטי, מכיל ומבין.

מישהו שעושה סדר בבלאגן.

כמובן -

צריך לחפש מישהי טובה ולא ללכת לכל אחד.

מישהי שיש לה זרימה טובה איתה.

יעוץ זה לאנשים נורמליים ובריאים

שיש להם איזה שהיא התמודדות שהיא מקשה עליהם בחיים.

בעיני צריך לשחרר את הפחד הזה מייעוץ.

ודוקא מה שאני חוויתי בטיפול טוב,

מחזירים לאדם את האינסינקטים הבריאים שלו,

מחברים אותו לעצמו..

לפעמים... הכל לפי הענין.ד.
א. אינני בטוחד.

שאת באה ממקום יותר מנוסה "עם מה היא מתמודדת"..  יש צד הפוך: שאת באה ממקום כ"כ מנוסה (למרבית הכאב..), עד שאינך יכולה לראות את הצדדים שיש בתמונה אצלה (שהיא פירטה אותם בהודעות קודמות שלה, לא בשירשור זה בלבד), שאינם דומים לשלך. יש כאן נתונים נוספים.

ב. דומני שאין מחלוקת ב"יעד" - גם של יחס נעים, וגם של אי הפעלת מניפולציות.  ה"מורכבות" היא לא בכך שהדברים שהם לא בסדר הם כביכול גם קצת בסדר...  המורכבות היא בכך, שבמערכת היחסים ביניהן, יש עוד צדדים אחרים לגמרי. אופי של אדם הוא לא רק "אמירה של מומחה".. לעיתים יש צדדים סותרים. וגם מבחינה מוסרית יש צדדים סותרים, טוב מכאן - ובעיה מכאן. וכן מבחינת ההתנהלות הנכונה מול הורים ביחד עם "השגת העצמאות"  (וגם בכך - לא כל "מומחה", הוא גם מומחה לענייני כיבוד הורים במצבים מורכבים עפ"י ערכינו).

ג. האשה מעידה שהיא אוהבת את אמא שלה מאד וכו'. רואים בעליל שאין כאן מקרה של מישהי שלא מבחינה במה שמופעל כלפיה בצד שאינו-ראוי, שאז ניתן לעיתים לומר שה"אהבה" היא תלות באלימות..  כאן זה להיפך, היא בחורה בריאה - מבדילה יפה בין הצדדים, ויודעת להיות מלאת אהבה והכרת הטוב למרות זה.

אז לנסות "לשכנע" אותה שזה לא כך ושאמה בעצם לא אוהבת ואתה... ובלי שמכירים אישית אף אחת מהן. אתמהה. ולא ראוי לדעתי, גם אינו נכון - על אף שאני מבין את ההתנסות האישית שגורמת להתבטאויות חריפות אלו.  אבל בדברים כאלה - צריך להיזהר מאנאלוגיות.

וכבר אמרתי, עם סבלנות ועקביות, והבחנה שלה-עצמה בין הצדדים השונים, אפשר להגיע לתוצאות לא פחות "חד משמעיות", שקצת יותר זמן, ובלי לקלקל דברים אחרים בדרך.

עזרה מקצועית לא קשורה פהאנונימי (פותח)

יהיה בלתי אפשרי להסביר למישהו זר את הדברים כפי שהם.

כפי שפירטתי בהודעות קודמות,

יש לי צורך מהותי בעזרה ממנה לפחות פעמיים בשבוע (אני נוסעת ללימודים פעמיים בשבוע)

אני ממש לא מסוגלת לקחת את הילדה איתי בשני אוטובוסים עמוסים ללימודים שנמצאים במרחק קרוב לשעתיים נסיעה או לממן לה גן.

ואני גם לא חושבת שגן זה דבר נכון לתינוקת בגילה.

על בייביסיטר אני לא סומכת כמו על אמא שלי, וזה עולה המון. (מעל 150 ש"ח ליום לימודים).

עם עבודות הבית אני יכולה איכשהו להסתדר לבד ולוותר על הפעם הנוספת,

אבל היא כ"כ מתגעגעת לבת שלי, וכ"כ אוהבת אותה, וגם הבת שלי  אוהבת אותה ונהנת איתה מאוד

ככה שלומר לה "אל תבואי" זה פוגע מאוד, זה יכול לגרום לה להרגשה נוראה, ואני ממש לא רוצה לעשות את זה.

מה שאני צריכה לעשות זה לדבר איתה, ולא להתייחס לטון ולמילים מסויימות.

בכל מקרה, דיברנו בטלפון פעמיים, והיא לא גילתה סימני כעס בכלל, כניראה שאבא שלי דיבר איתה והסביר לה שיש שני צדדים למטבע.

קשה לי עם  הדברים שמתעלה אליו כותבת, המצב הוא ממש לא כזה, אמא שלי נתנה במשך שנים, את כל כולה בשביל שאצליח, והקריבה כל כך הרבה, הריבים האלה לא קורים כל פעם שאנחנו נפגשות.

אני רואה כל כך הרבה אמהות, ואני מכירה רק עוד אמא אחת שאפשר להגיד שהיא משקיענית ומסורה כמוה.

זו לא אלימות, ואני מברכת את זה שנולדתי להורים כל כך טובים ומסורים ולא להורים אחרים, כי עם הורים אחרים "ממוצעים" שמשקיעים בצורה "ממוצעת" לא הייתי מסיימת בגרות בממוצע כל כך גבוה, לא הייתי מגיעה ללמוד לימודים אקדמיים, לא הייתי מתחתנת צעירה ולא הייתי מתפקדת כאמא טובה. בתקופה שבניתי את עצמי, מתוך הקשיים של הטורט, הם אלו שעשו הכל ונתנו מעצמם כל כך הרבה, זמן, כסף, חום, הכלה, קבלה של כל ה"קריזות" הכעסים וההתנהגות שהיום אני כל כך מתביישת בה, וזה מה שעזר לי להיות מי שאני היום, שהצלחתי, שהכישוריים החברתיים שלי הם נורמליים , שאני לומדת, מגדלת ילדה ומנהלת בית ממש כמו מישהי שלא חיה עם טורט.

אני בטוחה שהיא העניקה לך המון!! מה שהיא עשתהאני ירושלמית

הוא פשוט דבר מופלא!!! וגם מה שהיא עושה היום!! אין הרבה אמהות שמוכנות ככה להתאמץ בשביל הבת והנכדה שלהן!!!

באמת!!! היא ראויה להערצה!!!

אבל זה לא סותר את מה שכתבתי לך!

בגלל שזה כ"כ מורכב, אי אפשר לייעץ לך דרך פורום!!!!

דוקא איש מקצוע יכול לקלוט מורכבות, אבל לא בפגישה אחת... לפעמים צריך הרבה יותר מזה...

לא בטוח שזה המצב כאן... אבל אני חוזרת ואומרת לך, אין מצב לשנות את אמא שלך!!

אבל יש מצב לשנות את מערכת היחסים בינכן!!!

אולי אפשר לשנות אתמערכת היחסים, למרות העזרה הרבה שאת מקבלת ממנה, שהיא אבן נגף ביחסים! שיהיה לך ברור שזה כך! אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה! (ברוב המקרים! שוב, יחידי סגולה, מסוגלים להיות כ"כ מעורבים ועם זאת לא להתערב!!)

על השאלה הזאת, לטעמי איש מקצוע יוכל לענות לך ולתת לך תמיכה לאורך זמן בתהליך בו עלייך לעבור, ואת חייבת לעבור תהליך, כדי לשפר ולשנות מערכת יחסים מורכבת כ"כ!!

מי שיאמר לך עצת פלא, איך משנים יחסים כאלה, בייעוץ ע"ג פורום, הוא או שקרן או טיפש ובמקרה הטוב תמים!!

תאמיני לי, גם לי יש ניסיון או שניים במערכות יחסים, בקשיים ובהיזדקקות.. והשינוי הוא תמיד תמיד הדרגתי!

בגלל שכאן המצב מורכב יותר, בגלל הצרכים שלך, בגלל הקשר הקרוב שיש לכן, בגלל הרצון שלה להיות קרובה, ועם זאת, היחס שהיא מפנה אלייך לעיתים, דוקא בגלל כל זה, נדארש ייעוץ אמיתי ולא ' יעוץ בספיד' באינטנט.

ושאלה- למה המילה ייעוץ כ"כ מרתיעה????

הרי כולנו שואפים ליועץ טוב, ואנחנו מתפללים שלוש פעמים ביום, 'השיבה שופטינו כבתחילה ויועצינו כבראשונה...'

אז למה כשאומרים ייעוץ, זה מרתיע אנשים כ"כ רבים?!

בהצלחה רבה לך בכל אשר תפני!!

ממליצה לך בחום להתיחס ברצינות למה שכותבות פהמתעלה אליו

אולי הסיגנון שלי יותר חריף אבל אני מסכימה איתן לגמרי ודרך אגב לדעתי הדלה הבעיה עם אימא שלך היא רק הסימפטום לדברים יותר עמוקים שאת צריכה לפתור עם עצמך באמצעות עזרה מיקצועית.

מאחלת לאמא שלך שתלמד לכבד את בתה

עברתי על השרשור ושוב, הדבר הכי טוב שיש לי לומר זהעוד מישהי

בס"ד

לעיין בכובד ראש בהדרכה של דן.

גם לי יש אימא פולניה שהייתה עושה מעל ומעבר למעני, ללא הצדקה. (טוב, כן היו לי הריונות קשים וצפופים, במהלכם התאשפזתי די הרבה, והיא עזרה)  אבל העזרה ייתה מעבר לכל פרופורציה. בניגוד אלייך הרגשתי אשמה על עצם העזרה שהיא נותנת. לשם המחשה  את גודל מסירות הנפש - היא מכרה את המזגן שלה בבית כדי לקנות משהו שהיינו זקוקים לו. (מצבה הכספי היה קשה וזאת הדרך שמצאה לעזור)

מובן שלא בקשתי ממנה דבר כזה, הכל בהתנדבות מלאה. מה שהרג אותי אז בין השאר זה שאני ב"ה לא בת יחידה והרגשתי שאני גוזלת לאחים שלי...

בכל אופן כתבתי זאת רק כדי לומר שאני מכירה את המקום הזה  של אשמה מחוייבות ואסירות תודה, וכמובן הערכה כנה ...

כמובן שזה שונה כי אצלי לא באמת הייה תלות, ולהפך גם כשהייתי צריכה הייתי משתדלת לעולם לא לפנות אל אימי, מידיעה שהיא תהפוך את העולם כדי לעזור לי, ולא תמיד זה מוצדק המאמצים שהיא מסוגלת להשקיע.

(וכן, גם אימי אישה רגשית, הפנינים שלה היו יכולים פוצעים את הנשמה בצורה קשה עד שלמדתי להתמודד עם זה- ואז זה גם נפסק)

ככה המצב היה שנים אחדות, אבל אז מישהי חכמה שראתה אותי המצב של מצוקה, שאלה למה אינני פונה לאימי, הן היא יודעת כמה אימא שלי תשמח לעזור...

סיפרתי לה על מערכת היחסים שלי עם אימא, והיא פשוט עזרה לי להבין שלא תמיד להשתחרר מתלות נפשית זה אומר להפסיק להיעזר.

אולי בעל המאה הוא בעל הדעה בעסק, אבל לא בצדקה, לא בחסד, ולא בעזרה לילדים. ברגע שאדם נתן הוא נתן, ואולי זה קשה אבל גם לבעל המאה לא ברוא לעקוב אחרי המאה שלו לאחר שהוא נתן אותה במתנה למישהו.

אימא רוצה לעזור לך, היא רוצה לתת לך מעצמה, כרגע היא עושה את זה בצורה לא נכונה מבחינה נפשית.

בצורה שפוגעת בך, ולא פחות גם בה.

בפועל שוב, ממליצה לך לאמץ את הדרכותיו של דן, מבחינה פנימית כן חשוב לתקן את האמונות שלך.

את צריכה עזרה, ואימך היא השליחה הטובה והצדיקה של ה' לתת לך אותה, לפחות כרגע.

אבל מבחינה פנימית דעי שהתלות האמיתי שלך היא רק בבורא עולם.

ה' תמיד יידאג לך למלא את כל חסרונותייך.

מתוך המקום הזה תשחררי את אימך מבחינה פנימית מהצורך לעזור לך באופן כזה.

כמובן שהעזרה שלה היא לא נטו הרסנית, אבל יש בתוכה עירבוב של טוב ורע, תבררי את הטוב מתוך הרע, ואל תתני לרע מציאות.

איך עושים זאת? כמו שדן אמר, לא נותנים תשומת לב לכל הדברים הלא טובים, לא בנפש, לא בשכל ובטח לא בפיתוח מריבות.

לא לתת לזה מקום בכלל.

ולעניות דעתי ככל שתשדרי לה שאת מאד מעריכה את עזרתה, וגם תגידי לה זאת, שיהיה לה ברור שאת לא לוקחת את זה כמובן מאליו, ושהיא לא חייבת לך כלום. שיהיה ברור לשתיכן שכל דבר שהיא עושה זה בחירה שלה, ולא כי היא צריכה לפצות אותך על משהו. (ואימהות הרבה פעמים מרגישות צורך לפצות ילדים)

היא בחורת בזאת משמע זה טוב לה.

לסיום הסיפור שלי- לאט לאט למדתי לבנות תקשורת נכונה בתחום הזה, ואימא שלי למדה שאם אני מבקשת זה לא אומר שהיא צריכה להפוך את העולם, אלא עוזרת במידת האפשר (עדיין אם קורה שהיא שומעת בטעות שאני חולה או שיש לי חום היא מתייצבת כמו מד"א ומתחילה לטפל בי ובילדים, לנקות את כל הבית ולבשל וכמובן היא לא באה הידיים ריקות אל עם קניות, אבל פעם זאת הייתה השגרה שלה!!)

הכי מצחיק שפעם הייתי גרה בעיר אחרת, והיא הייתה עובדת, נוסף לכל יש לי אח שהיה בן שנה בלידת ילדי הבכור, ולמרות הכל היא הייתה עושה שמיניות באוויר כדי לבוא ולנקות לי וכ'. (מבלי שביקשתי כאמור) 

היום אני גרה די לידה, והיא עוזרת רק אם אני צריכה, ובאופן שאני צריכה.

מתוך שמחה וכמעט בלי בקורת לא עיניינית. 

היא עושה פחות, ללא מסירות נפש, אבל שתינו נהנות הרבה יותר, כי עכשיו  זאת עזרה שאני באמת צריכה,

וההיא מסוגלת לתת במידה הנכונה ובלי צורך במסירות נפש...

הסוד זה סבלנות, ביטחון בעצמך ובעיקר בבורא, לדעת שאימא רוצה את טובתך, אבל זה לא אומר שהיא תמיד יודעת, ולכן להציב גבולות בצורה עדינה ונעימה לא רק תעזור לך, אלא תעזור מאד גם לה. 

עוד יותר משזה ישחרר אותך- זה יתחיל את השחרור שלה.

מקווה שהובנתי, בהצלחה רבה.

ואגב זה המקום להזכיר את ההערכה הרבה כלפייך. את אישה מיוחדת ומדהימה.

ישר כוח על התגובה המושקעתמתעלה אליו

אתיחס לנקודה שהעלת:כדי להגיע להבנות שטובות לך היית חייבת למשך זמן מסוים להתרחק מאימך ויפה עשית כי זה בלתי אפשרי במצב של לחץ,חייבים בשביל זה מרחב נשימה כדי להוריד מעצמנו את הלחץ המידי ולברר דברים באופן נקי ואוביקטיבי

לא קראתי את כל התגובות כולן,פלפלתי

אבל ראיתי משהו שאליו לא התייחסו ואותי זה מאוד מטריד.

אם את לומדת, וזה מקשה עליך כ"כ, ומקשה גם על המערכת יחסים עם אמא שלך, למה לעשות תואר? כל העולם תלוי בתואר הזה? הרי אם זה ענין של פרנסה, אז פרנסה נשלחת מבורא עולם ולא מאף אחד אחר, ובימנו אפשר להתפרנס יפה גם בלי תואר... ומילא תואר אחד, אבל למה כ"כ חובה תואר שני?

את מרגישה נחותה אם לא יהיה לך תואר או בכלל - שני תארים?

החשיבה בימנו שתואר זה הכל ובגללו ובשבילו עושים הכל נראית לי שגויה כל כך, כמה סבל נגרם מזה, כמה צער נגרם מזה, כמה תלות באה עם זה לעולם...!

נראה לי ששווה לחשוב על זה.

זה דורש קצת אומץ ואולי חשיבה קצת מחוץ לקופסא, אבל זה אוטומטית מוריד ממך את הלחץ של העזרה התמידית מאמא שלך, את הלחץ של להספיק את כל העולם בשבילך (ואולי הרבה יותר - בשביל מישהו אחר).

המציאות היא שבד"כ יותר קל להתפרנסד.

עם "תואר"... למרות שבוודאי זה לא "הכל",

בין אם זה לצערנו ובין אם לא.. [לא אומר שאי אפשר בלי זה]

וזה לא קשור להרגשת "נחותה"..

ואכן, פרנסה נשלחת מרבש"ע, ולפעמים ה"תואר" הוא ההשתדלות הראויה..

ואני ראיתי אנשים שלא כ"כ מוצאים עבודה ו"מתפרנסים יפה" בלי זה. אם כי, כמובן, לא הכל תלוי בכך.

הכל נכון, אבלפלפלתי

היא לא מפרנסת יחידה לאורך כל שנות חייהם.

שונה מאו דמישהי שבעלה אברך והיא המפרנסת וזה משנה מאוד כמה היא מכינה אם שקל יותר או פחות לבין מישהי שפרנסתם יכולה להתבסס על פרנסת הבעל (שכמו שהיא אמרה לומד משהו קשה).

נראה לי שפשוט קצת טושטש התחום של מה אפשר ומה רצוי ומה הכלל זה התחום של הבעל או האשה מראש.

למה מראש אשה צריכה לקחת על עצמה את כל התחומים בעולם ולהוסיף לחץ וקשיים?

על מה חותמים בכתובה אם לא על זה שהוא מפרנס? או שחותמים סתם בשביל התמונה..?

אמור להיות פה בירור יסודי ואמיתי, עם כל אחת כדי לראות במה היא יכולה לעמוד ובמה לא.

יש אידיאל, יש מציאות ויש התמודדות.

אתה לא יכול - אתה לא חייב..! 

זה הגיוני גם ללדת, גם לגדל ילדים, גם לפרנס, גם לחנך, גם וגם וגם וגם .... ובהכל להיות הכי טובים כי אי אפשר אחרת... הרי ברור שזה לא הגיוני. לכן עד היום דברים נראו אחרת. היום הכל הטשטש לגמרי - ואיתם הבעיות גדלו.

אני מודה לך שהעלת את הנקודה הזומתעלה אליו

לא שאני נגד לימודים אקדמאים חלילה אבל כמו שציינת ובצדק זה לא מתאים לכולם,ניתקלתי בהרבה אנשים עם בעיות בריאות  שדחפו את עצמם ללימודים אקדמאים מעל לכוחותיהם למה?כי הם נורא רוצים להיות חלק מהחברה,כמו כולם,נורמטיבים וגם הם רואים את החשיבות המופרזת שמיחסים לתואר אקדמאי ומכיון שהם ככ רוצים להיות חלק מהחברה הם מוכנים לעשות דברים שהרבה פעמים לא טובים להם וזה ממש חבל.

תודה לכל המייעציםאנונימי (פותח)

אמא שלי אמרה לי שהיא מתגעגעת לקטנה,

אבל שאם לא בא לי ואני רוצה שקט היא לא תבוא השבוע

ואפילו לא התחרפנה שהלכתי לישון אצל ההורים של בעלי. 

(הוא במילואים ומפחיד לי לבד... הם גרים כמה מטרים מאיתנו)

בימים כתיקונם היה נפתח מונולוג של "למה אצלם כן ואצלי לא ומה הם יותר טובים מאיתנו"

נראה לי שהיא מתחילה להבין משהו.

בקשר לתואר,

אני לא אוהבת לנפנף בזה, אבל אני מאובחנת כמחוננת

ואני ממש לא לומדת את זה בשביל לרצות את החברה,

אני לומדת כי אני ארגיש מאוד רע לתת לטורט לנצח אותי,

ולא למצות את היכולות שלי.

אם לא היו לי אלף ואחת לקויות למידה ואת הבעייה של העייפות,

אני מניחה שהייתי לומדת מקצוע הרבה יותר קשה ממה שאני לומדת עכשיו.

והם לא מעל לכוחותי. אני דיי מצליחה בהם, בהתחשב בזמן שאני מקדישה להם. (כמעט כלום)

מהנדס  מתחיל (מה שבעלי לומד) שזה שלב שיש כבר כמה ילדים בבית,

מרוויח בערך 7000 נטו בחודש, וכשהוא כבר לא נחשב "מתחיל" לא יותר מ11,000 נטו,

אולי מרוויח יותר כשיש לו כבר הרבה שנים של ותק.

כשזו כמעט כל ההכנסה, ואין משכורת נוספת, אי אפשר לחיות בצניעות לא סגפנית,

ולחסוך ל4 ילדים לחתונה, לימודים גבוהים, ולעזור להם בשנים הראשונות לנישואים.

למה תואר שני? 

כי עם התואר הראשון שאני לומדת אי אפשר לעשות יותר מידי

ואני רוצה ללמוד טיפול בהבעה ויצירה שזה רק תואר שני

וזו שאיפה שאני ממש לא חושבת שהקשיים אמורים להדיר אותה מהחיים שלי.

אני ממש לא חושבת שתואר  לא טוב לי, נהפוכו.

זה שהבעל אמור לפי הכתובה לפרנס, זה נכון, ומשגע אותי כשזה לא ככה,

אבל אנחנו חיים במציאות

שבשביל לחיות ברמת חיים סבירה כמשפחה לא קטנה ולהצליח לחסוך סכום מכובד לעתיד 

צריך שתי משכורות, וששתיהן יהיו מעל הממוצע.

ואם זו לא הייתה אמא שלי ששומרת על הילדה, זו הייתה בייביסיטר והיינו מצמצמים משהו אחר.

כרגע זו לא אופציה כי היא תהיה עצובה, והבת שלי הכי נהנת עם אמא שלי, וקשה לי לסמוך על מישהי לא מהמשפחה

שתשמור עליה מספיק טוב בגיל שהיא מוצאת מתחת לשטיח איזה חרצן וצריך לשלוף לה אותו מהפה בכח או בורג או משיכה בחוט של המאוורר שכמעט נופל לה על הראש...

בקשר לתרופות, אנונימי יקר, אלעד123?

הם ממש לא עושים את זה מתוך שליטה,

זה לא הטיפוס, בטח לא אבא שלי, שהוא אדם עם לב זהב ובחיים לא פגע באף אחד

ביום שהאבא הצדיק שלי נולד, ירדו מיליארדי קבין של טוב לב לעולם, הלוואי וכל הגברים בעולם

היו טובי לב ואצילי נפש כמו אבא שלי, כל הנשים היו מאושרות והעולם היה הרבה יותר יפה.

הם פשוט רוצים להוריד ממני עול של לסוע המון זמן באוטובוס לבית המרקחת. 

ולהתחיל להסביר למי ששומר על הילדה (הסבא והסבתא השניים) לאן אני נוסעת.

וזה באמת עול. אין כאן שום דבר ממה שהזכרת.

הפיתרון הוא לקחת אחרי הקניה את כל מה שנקנה ולא בחלקים.

ובקשר לעצות להתחיל להוריד מינון בעזרה, הינה, זה קורה...

תודה לכל מי שטרח והגיב.

יישר כוח ענק על הכל, בהצלחה בכל, בשורות טובות!!עוד מישהיאחרונה
התרופותאנונימי (פותח)

נקודה ששמתי לב אליה כעת,

ההורים שלך מחליטים איפה יהיו התרופות? הם לא רוצים שזה יהיה אצלך בבית,

ואת גם סבורה כך?

הם קונים לך כדי להוריד ממך את העול - אבל גם שולטים עליך!

לא תוכלי ללכת לרופא, להתיעץ, לקבל החלטות שנוגעות למצבך הבריאותי בלי שההורים שלך יהיו מעורבים - ויחליטו עבורך?

זה נראה לך לגמרי סביר?

לא נראה לך שנחצו גבולות הסבירות?

את חיבת לקחת את המושכות חזרה אליך.

מה עם מכתב?ליבי ער
אמיתי. מתוך הלב.
שמספר את אהבתך הרבהף את הכרת הטוב שלך אליה.
ודוקא כי את אוהבת כל כך כואב לך לשמוע מילים פוגעות וביקורת .
וכל מה שאת רוצה לומר לה....

זה לא פתרון!
רק שלפעמים כשמסתובבים עם איזה תסכול בפנים במשך זמן רב הוא מתפרץ בהתפרצויות כואבות עם מילים פוגעות...

מאמינה שלשתיכן יש לב טוב ואוהב. תמצאי את הדרך להגיע לליבה. ולדבר אליו.

ברור שאין קסם...והכל לוקח זמן...
זו סתם עצה קטנטנה בתור תוספת...

לדעתי בודאי שאינך צריכה להתנתק מאימא!
רק להגדיר את הגבולות מחדש...
מה מבחינתך אלו קווים אדומים שאינך מוכנה שתתערב ותכנס לחייך?
עליהם תשמרי. לא בכעס. לא בצעקות. אבל תחשבי איך נכון להבהיר ש 'עד כאן'.

ועל דברים שוליים..כל עוד את נעזרת בה...תבליגי. ותשתדלי שהלב יהיה נקי ולא עמוס בכעס...

וכן מציעה לצמצם את רמת ההעזרות במה שאפשר.

ובעיקר לא לשדר לה שאת תלויה בה.
שתרגיש שיש לך עמוד שידרה. וחיים משלך.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות

אולי יעניין אותך