בבקשה לא לשים בראשי. ריבים עם אמאאנונימי (פותח)

אני חייבת 90% מההצלחה שלי להורים שלי,

וכבר כתבתי פעם בפורום אחר על זה.

כשהייתי ילדה בתחילת היסודי לקיתי בתסמונת טורט,

וההורים שלי, בנחישותם הרבה, עשו בשבילי הכל, שמו אותי ממש בראש הסולם

ועזרו לי הכי שאפשר שאצליח על אף הקשיים.

אני אוהבת מאוד את אמא שלי, היא נתנה לי כל כך הרבה כל החיים

אבל יש לה סעיף, נקרא לו "מקדם הרגש הפולני", שעובד אצלה מאוד חזק.

היא אוהבת ותמיד אהבה תינוקות, וחיכתה שנים לנכד/ה עם דגש על ה"ה".

כשנולדה הבת שלי, כיום בת שנה, והיא הפכה לסבתא, היא נהייתה האדם הכי מאושר בעולם.

בגלל הטורט אני צריכה לישון הרבה שעות כדי לתפקד נורמלי (תרופות נגד הטיקים שמעייפות ממש).

שבוע הייתי אצלה, עד שהבנו שתינו את הקטע, וחזרתי הבייתה, היא באה אלי יום יום ב2 אוטובוסים +

הליכה ברגל, גם ישנה אצלי וקמה לתינוקת בלילה כמעט כל לילה עד שהיא ישנה לילה שלם רצוף,  (גיל חודשיים)

אני סטודנטית, והיא שומרת לי עליה כשאני בלימודים, שוב, 2 אוטובוסים והליכה ארוכה פעם-פעמיים בשבוע.

באמצע השבוע היא באה עוד פעם-פעמיים לפחות, לרוב פעמיים ויותר, לעזור לי בבית, כי קשה לי להשתלט על

הכל לבד שגם לזה יש קשר לטורט. (עייפות...)

כשאני במבחנים היא שומרת עליה, ולפני כן אני באה להורים ללמוד שם.

היא יכולה לקבל את תואר הסבתא הכי טובה בהיסטוריה בקלות.

היא אוהבת את הבת שלי בצורה עצומה. וגם אבא שלי אוהב אותה לא פחות, אבל הוא בן אדם שפוי ב100%.

אנחנו רבות הרבה, היא עושה לי הרבה "רגשי" וגורמת לי להרגיש שאני לא מספיק אסירת תודה לה,

אם אני עושה משהו לא בצורה שהיא רוצה אני  הופכת להיות נצלנית וכפויית טובה, חזירה ו"חראית" (ציטוט שלה) לקרוא לי בכינוי המפורש לאישה עובדת, היא הפסיקה לפני כמה חודשים כי הילדה התחילה לדבר . אי אפשר כשמתווכחים לדבר איתה בצורה נורמלית, ישר היא נכנסת לסערת רגשות, מתעצבנת ומתחילה לדבר פולנית. (לא את השפה עצמה, למי שלא הבין) . היא מדברת בצורה פוגעת.

היום בעלי יצא למילואים, היא הגיעה לראות את הבת שלי  ולעזור לי לסדר את הבית אחרי שחזרנו משבת במקום רחוק, עם מלא תיקים.

היה המון מה לסדר והיא התחילה לנקות לי את המקרר בנוסח הקבוע, "איזו מלוכלכת, זה כבר שבועיים פה, מסריחה" וכו..

כבר למדתי לא להגיב לזה, נכון, יש לי דברים עם עובש במקרר שאני מפנה מידי פעם, אבל ראיתי בתים הרבה יותר גרועים, בסה"כ הבית נקי, יותר מרוב השכנות שלי, הילדה נקייה ומסודרת תמיד יותר מ95% מהילדות שאני מכירה, משמעותית, תמיד עם בגדים נקיים ואחרי כל ארוחה אני רוחצת לה פנים טוב ומחליפה לה בגדים, אני רוחצת אותה כל יום + שיער. אני לא טייפקאסט של אישה מלוכלכת. ממש לא.  

אני לוקחת תרופות שמפחיתות בצורה משמעותית את הטיקים, וההורים שלי קונים לי אותם כדי שירד ממני העול של זה, נגמרו לי ולא ידעתי שאין עוד קופסא, לכן לא אמרתי לאמא שלי להביא לי מהבית שלהם. ( לשיטתם עדיף שלא כל הכמות תהיה פה בבית כדי שלא יקרה מצב שאורחים יתקלו בזה, אני לא מתווכחת איתם).

היא אמרה לי שאבא שלי יקח את שלושתינו אליהם, ואני אמרתי בסדר.

אחר כך היא התחילה להעיר לי הערות, אז לא היה בא לי ללכת אליהם.

אמרתי לה שאבא שלי יביא לי, ושהיא תחזור איתו.

היא התעצבנה, "מה, הוא יבוא בגלל זה? ככה את מפעילה את אבא שלך היית אומרת לי בבוקר, אני יכולה לחזור באוטובוס, ככה הוא יבוא  סתם ואת לא תחזרי איתנו?"

אמרתי לה שבבוקר לא ידעתי שחסר לי, אז היא איזה משהו חסר היגיון.

היא התחילה לצעוק עלי שאני הפכפכה, לא יציבה, כל הזמן משנה את דעתי

שאני לא מעריכה אותה, שאני משגעת אותה ... שגם אם אני ארצה לבוא היא לא תרצה שאני אבוא...

כשאבא שלי הגיע לא רציתי שהוא יתאכזב שאנחנו לא חוזרות איתו,

אז אמרתי שאני אגיע איתם,

אמא שלי התחילה להתעצבן , "תחליטי מה את רוצה, את כל הזמן משנה את דעתך, לא צריך בכלל שתבואי, את לא יציבה..." וכו

אז אמרתי לה שאני לא באה.

אחרי שתי דקות היא נכנסת לחדר בוכה ואומרת לבת שלי בקול בוכה "ביי מאמי שלי, סבתא הולכת, להתראות".

אמרתי לה , מה את רוצה? היא אמרה "שתבואו" אמרתי לה בסדר, מתוך רצון שהיא תפסיק לבכות.

הלכתי להביא משהו מהאוטו, השלט לא עבד, לא רציתי לפתוח עם המפתח כי השכנה ילדה לא מזמן וזה היה 11 בלילה, ידעתי שזה יפעיל את האזעקה. חזרתי הביתה, אמרתי השלט לא עבד , היא התעצבנה " אין לך טיפת תושייה, מה את ילדה קטנה? תפתחי עם המפתח" אבא שלי יצא איתי לאוטו ואמרתי לו שאני לא רוצה להעיר את התינוק של השכנים עם האזעקה לכן לא השתמשתי במפתח. הוא פתח עם המפתח והפעיל את האזעקה.

אמרתי לו שאני באה באי- חשק גמור, בגלל הבכי של אמא. גם הוא סובל מכל הקטעים האלה.

אמרתי לו שאני חוזרת מחר, הוא אמר שמחר הוא לא יכול להחזיר אותי כי יש "אירוע" לבעל של חברה של אמא שלי,אירוע של סוחרי מכוניות משומשות שחצי מתרבות הפנאי שלהם זה משחקי קלפים ומסלעות על הציפורניים והחצי השני זה קניות וקזינו בחו"ל. הוא בן 50  הם עושים שם את הפקת המאה באולם בתקציב של חתונה. ואבא שלי חייב להסתפח למאפירה הזאת (הוא ההיפך הגמור מהם) כי הם נעלבים אם לא באים.

לכן הוא אמר שאני אחזור יום שלישי, אני אמרתי לאמא שלי שאני לא יכולה להישאר עד יום שלישי, כי אני רוצה שחברה תבוא אליי, היא אמרה, תדברי איתה, ואם היא לא תוכל תחזרי יום שלישי, אם כן אני אחזיר אתכן יום שני.

אותי זה עיצבן ממש, שמתכננים לי ככה את ההתנהלות. לא הסכמתי, היא אמרה שהיא תחזיר אותי יום שני בארבע, אבא שלי אמר שזה מיותר והוא לא מעוניין בזה. נכנסנו, אני ואבא שלי הבייתה ואמרתי לו שאני לא יכולה כבר, שהיא פולניה, שהיא עושה לי מניפולציות .. היא עמדה מאחורי הדלת ושמעה הכל, כשאבא שלי יצא היא התחילה לקרוא לי "חזירה, נצלנית כפויית טובה, חראית, את החיים שלי אני נותנת לך, כלום את לא תראי ממני, קוראת לי מניפולטיבית, זאת התודה שלך על כל העזרה שלי, את תרצי ואני לא אבוא אלייך" ...

אמרתי לה "לכי מפה" והיא אמרה לי "ככה את מדברת אלי? אני לא אבוא לפה יותר" כל הזמן הבת שלי, בת שנה עם המון שכל, מסתכלת ומקשיבה. שלושתינו בוכות.

היא יצאה, אבא שלי נכנס לקחת משהו, דיברתי איתו, הוא אמר שהוא מבין אותי ושגם אני תורמת את חלקי באיך שאני מדברת אליה.

אחרי דקה היא נכנסה עם פרצוף עצבני ושתקה, לקחה משהו, יצאה וטרקה את הדלת.

אחרי כמה דקות נכנסה שוב,  אמרה לי "חזירה, הכל את מקבלת וככה את מתנהגת, אני אמות כלום את לא תקבלי, אני אמרתי שאני אחזיר אותך מחר בארבע" אמרתי לה שאבא לא הסכים, היא אמרה "אני כן הסכמתי" פשוט אי אפשר להסביר לה, שאני מעדיפה לעשות מה שנוח לאבא שלי. אחר כך היא אמרה ש"בגללך אבא צועק עליי, באשמתך אני ואבא רבים" כניראה הוא העיר לה על הסרטים שהיא עושה.

והם הלכו.

היא כועסת עלי מאוד, יש לה סיבה לכעוס, ולי יש סיבה לא לרצות לבוא אליה כי אני יודעת שהיא לא תפסיק לריב איתי שם.

אני מרגישה רע, בעיקר על זה שאני באמת אולי לא מעריכה מספיק את מה שהיא עושה בשבילי,

ומעל לכך, זה שהבת שלי, שכבר מבינה דיי טוב מה הולך ומה מדברים, צריכה להיחשף לזה.

ה"גג" של כל זה, זה הטורט, שגורם לי לצורך רב בעזרה ממנה, וזה מה שמגלגל את הכל וגורם לה לצפות שאני אעשה כל מה שהיא רוצה, כי אחרת אני כפויית טובה שלא מעריכה את כל העזרה שלה.

זה לא משהו שאפשר לפתור אותו, אי אפשר גם לדבר איתה בצורה הגיונית, אי אפשר גם להפחית את מינון העזרה, כי אני אטבע, ואת התואר הזה אני צריכה לגמור. ויש לי לעשות עוד תואר שני...

סליחה על האורך...

איפה בעלך בכל העסק?אורה.

הוא עוזר לך? (לא שאלת ביקורת.

לדעתי את חייבת להוריד את התלות בהורייך.. זה נשמע יחסי אמא בת שהבת רווקה עדיין.

לדעתי תדברי עם בעלך.. ותעשו סדרי עדיפויות..

מה חשוב יותר מה פחות.

מה בכוחות .. מה לא, ובמה נראה לכם הכי נכון להשקיע.

את חייבת לעמוד על רגלייך.חיוך לקבל את עצמך ולצמוח מכאן.

תדברי על זה עם בעלך.. ותראו איך אתם צומחים יחד , בתוך זה.

מתוך בניין של שניכם.. ולא עם עוד אחת

בעלי לגמרי איתיאנונימי (פותח)

ועצוב לו שאנחנו ככה.

אני לא יכולה להוריד את התלות, כי אני סטודנטית ואני חייבת את העזרה הזאת

אף אחד לא ישמור לי עליה אם היא לא תשמור לי עליה,

אם אף אחד לא יעזור לי, אני אקרוס, פיזית.

וזו לא חוסר אמונה עצמית, אלא קבלה של המצב שלי,

על יתרונותיו וחסרונותיו.

אני מקבלת את עצמי מצויין. אני מלאת קבלה עצמית ב"ה.

"לצמוח מכאן" ? מה הכוונה במילים האלה?

בעלי סטודנט למקצוע מאוד קשה, ועובד המון שעות בעבודה פיזית.

הוא מוציא מעצמו את המקסימום שבן אדם יכול להוציא ובקושי יושב לנוח.

הוא עוזר כמה שהוא יכול, שזה מעט, והוא עושה מעל ומעבר.

"צומחים" בהקשר הזה, זו מילה שאני לא מבינה.

מצב נתון, אני סובלת מבעיה רפואית שגורמת לי להיות זקוקה לעזרה.

וזאת הקבלה העצמית שלי, להבין שאני לא מושלמת.

ושב"ה העזרה שלי היא לא מלווה צמוד וכלב לברדור או מטפלת שדוחפת כיסא גלגלים.

אז אולי הפתרון הוא לפצל את הלימודיםכוכבי בוקר

ולעבוד בזמן שנותר, ולשלוח את הילדה למעון.

יש מצבים שבהם העזרה גוזלת יותר כוחות מאשר נותנת, ושווה לחשוב על פתרונות, שגם אם הם יעלו במחירים אחרים- הם עדיין משתלמים.

אם את סובלת מבעיה בריאותית אז אולי אפשר להקל על עצמך ולסיים תואר ב5 שנים במקום ב3, ובזמן שנותר להצליח לעבוד במשהו שיכסה את עלות המעון. אולי אפשר להתארגן עם עוד אמהות על פליי גרופ ולהמשיך ללמוד מלבד יום אחד בשבוע... אנשים מוצאים פתרונות גם בלי אבא ואמא, ונראה לי שהגעת למצב שאת חייבת ליצור היפרדות ממנה.

לא נתק, רק יציאה לעצמאות. למרות המחלה ועם המחלה. היא תמשיך הרי ללוות אותך כל החיים, ואמא לא תהיה לצידך כל החיים.

אז להתחיל לחשוב איך חיים בלי.

שיהיה בהצלחה!

אין לי כותרתעוד מישהי

בס"ד

המצב שאת מתארת כואב ובלתי נסבל.

אמנם אני אינני חולה אבל אימא שלי בהחלט ידעה  למצוא סיבות למה כל החיים אני "תלויה" בה לשיטתה.

קודם כל תחזקי את האמונה הפנימית האמיתית, שאת לא אשמה אם את רוצה לחיות ולהחליט את החלטותייך..

מבחינה רגשית ככל הנראה גם אימא שלך נמצאת במילכוד, כמה שהיא נותנת מכל הלב וכ', יגם אצלה זה בה לא 100% ממקום מתוקן בנפש, אלא גם מרגשות אשמה כלפייך. יכול להיות שהיא מרגישה כלואה וכבולה אלייך, שאין לה ברירה אלא תמיד לעזור לך- לא כי את דורשת או משדרת את זה, אלא כי זאת המציאות כפי שהיא מבינה אותה. השדר הפנימי שלך אליה ריך להיות :"אימא, אני אוהבת אותך, ואת לא חייבת לי דבר. אם תעזרי לי- תודה. אם לא, גם תודה. האהבה והערכה שלי כלפייך לא תלויות  בעזרה שאת נותנת."

תרגלי את זה לפחות במחשבה. "אימא לא חייבת לי כלום".

כרגע היא לא נמצאת במקום הנכון שלה בחייך.

היא לא אמורה לנהל אותך, וכל עוד את תמשיכי להיכנע למניפולציות שלה היא תמשיך להיות כזאת. 

"לא יציבה"- זה המצב שלה. מצד אחד לעזור, מצד שני לתקוף וכ', מילה אחת שלך והדבש הופך לרעל...

ככל שתצליחי לשדר לה את המסר הזה- שהיא לא חייבת לך כלום, וכאמור שעזרתה היא לא תנאי למקומה בליבך ובחייך, היא תמצא את מקומה האמיתי.

זה מאד קשה הסצנות האלו, ותדרשי לעצבים של ברזל, אבל התרופה לכל זה בטחון פנימי אמיתי בה' שיעזור לך וישלח לך תמיד את העזרה המתאימה, ובעצמך, שבע"ה תצליחי להתמודד. הביטחון שלך בכוחו להרגיע (לאט לאט) גם את הלחץ שלה. השינוי הזה לוקח המון זמן, הוא מתחיל ממך ורק לאחר זמן ארוך נקלט עמוק אצל האימא, אבל כל תגובה  שלך ממקום בוטח בזכותך להתקיים ולהחליט על חייך, מקום שמבין שזאת לא רק טובתך שלך אלא גם טובת האם, אז גם התגובות שלך באופן ממיילא תהיינה נ כונות יותר, ובונות יותר.

ותשתדלי לסנן את מה שהיא אומרת לך.

תחשבי על זה כמו מישהו חולה שהקיא עלייך.

זה לא אישי נגדך, הוא פשוט חולה.

זה לא אומר להמשיך לתת לה ל"הקיא" עלייך, אבל גם לא לקחת את זה ברצינות כאילו זה באמת מה שיש לה לומר לך...

בהצלחה רבה!!

קשה לי לחשוב על זה כ"חולה שמקיא"אנונימי (פותח)

למרות הכל אני אוהבת את אמא שלי אהבת נפש,

וקשורה אליה מאוד.

אני כל הזמן אומרת לה שהיא באה לשחק עם התינוקת, לטייל איתה וכו

ולא כדי לעזור לי, ושאם היא עוזרת, אז תודה, אבל שהיא לא חייבת.

אבל שתינו בינינו יודעות שאני זקוקה מאוד לעזרה הזאת.

ככה שזה לא באמת עובד...

יש לה אופי עם המון רגש, לחיוב , ולחיוב פחות, וזה לא רק איתי,

היא הייתה בוכה גם כשהיו צוחקים עלי בבית ספר

והייתה בוכה כששמעה על סבל וכאב של אנשים.

יש לה לב מאוד מאוד טוב.

אני כבר רוצה להתקשר להשלים איתה, ולומר לה שאני אוהבת אותה קשה לי לישון כשאני יודעת שהיא כועסת עלי.

היא בטח גם לא ישנה, אבל אם אני אתקשר היא תצעק עלי בטלפון ואני רק ארגיש עוד יותר רע.

לא התכוונתי במובן רע, אלא להפךעוד מישהי

בס"ד

הכוונה שלי הייתה לגבי המילים והכינויים שהזכרת, לא לראות בזה את מה שאימא באמת מרגישה כלפייך, אלא שזה מתוך מקום כואב בנפש שלה. 

כמו שלא תכעסי על חולה שהקיא ולכלך אותך, ומצד שני גם לא תפגעי מכך. 

בווודאי תתקשרי אליה..ד.

תגידי לה: אמא'לה, אני לא יכולה ללכת לישון כשאני חושבת שאת מרגישה רע.  אולי היא תצעק.. אל תגיבי. רק תגידי תודה לרבש"ע שאת זוכה לקיים כך מצות כיבוד אם, ב"מסירות נפש". תשתקי לגמרי. כשהיא תגמור תגידי לה שוב, בשיא האהבה, לילה טוב וכו', ממש תודה על הכל. שום התייחסות לדבריה.  אם היא תדרוש התייחסות - תגידי: פעם אחרת; רק רציתי להגיד לך לילה טוב. וכו'. עד שהיא תגמור הכל ותיפרדו בברכת לילה טוב. ואז תרגישי ניצחון גדול. מבפנים... (אם את מסוגלת...)

אם זהד.

לא היה מצער (מאד) - זה היה נשמע כמו מערכון..

אינני יודע אם כתבת בכלל כדי לקבל עצה - או פשוט לפרוק (בצדק).

יש פה באמת תסבוכת רגשית טעונה.

אי אפשר בקלות להיפטר מזה. אמא השקיעה המון ואי אפשר לעשות לה "סדרת חינוך" טוטאלית מיידית, כי זה ישבור אותה למדי.

מצד שני, אי אפשר שתהיי תלויה עד כדי כך, רק בגלל שיש תלות הכרחית מסויימת.

לכן, נראה לכאורה שני דברים (ואני חושב שאולי דווקא טוב בינתיים שבעלך לא בעסק. זה רק יסבך):

קודם כל, ביחס לעצמך. אח"כ עם אימך.

ביחס לעצמך - אולי את צריכה להחליט מבפנים על כמה עקרונות:

את מלאה הכרת הטוב לאימך, ואת אומרת לה את זה מידי פעם.

את מדברת אליה בשיא הנימוס והנחמדות, ועושה מה שאפשר כדי לגרום לה הרגשה טובה (כיבוד הורים), כל זמן שזה לא על חשבון דברים בסיסיים שנוגעים לא-לה אלא לעצמאותך, בנין ביתך וכד'.

כשיש דבר שברור לך שאינך יכולה לעשותו כרצונה וזה מוצדק - את עומדת על דעתך מתוך הסברה, בנימוס, "לא שומעת" את כל פניני הלשון שהזכרת. את ממילא מכירה אותם ויש להניח שלא "נעלבת" מהם; ואם את מזכירה מידי פעם את הכרת הטוב - אינך צריכה להתפעל ממניפולציות על הנושא הזה, אחרי שאת בטוחה שמשהו שאת עושה אינו סותר זאת, אלא מוצדק לגמרי.

הקיצור: את צריכה לבנות "עמדה פנימית" שגם מלאת הכרת טוב וטוב כלפיה, גם "אינה שומעת" דברים שאינם הגונים ואינה מתייחסת אליהם, מבפנים (הרי ברור שאין כל הצדקה שהיא תתן לך "ציונים" על המקרר..), וגם יודעת שחשוב שבדברים מהותיים השייכים לבנין ביתך, ואינם "על-חשבונה", את יכולה לעמוד בעמדתך, תוך כדי אי התייחסות לדיבורים שאינם הגונים, ותוך כדי הסברה בנעימות חד-צדדית את מעשייך.

ואיתה:

אולי כדאי בכל זאת, לשבת פעם בזמן רגוע ולשטוח בפניה את ה"רציונאל".

להגיד לה כמה את אוהבת אותה, כמה את מוקירה אותה - ואז "לנגן" בדיוק על מה שחשוב לה, שזה גורלך.

להסביר לה שכעת את עוברת שלב, את עוברת לחיים עצמאיים. זה הרבה בזכות מה שהיא השקיעה. "להבין" אותה שבוודאי זה גם קצת קשה, אחרי כל ההשקעה, שהבת כבר פחות "תלויה" בעזרה, אבל שבוודאי היא עצמה מעוניינת בכך..  ולהסביר שאת מאד שמחה ללכת לקראתה במה שאפשר להיטיב לה, גם מצד עצמה גם מצד הכרת הטוב; אבל שמצד שני, חשוב שאת תנהלי את חייך/חייכם באופן עצמאי. תוכלי להחליט לבד מתי את נוסעת, איך את מנהלת את הבית. תסבירי לה, שאת מדברת איתה על זה כי חשוב לך שהיא תבדיל: שאין לכך כל קשר להכרת הטוב שאת מלאה בה. אם את מנהלת לפי שיקול דעתך את סדר חייך - זה לא חוסר הכרת הטוב, אלא דבר טבעי של מי שגדלה, הקימה בית, יש לה ילדה.  תגידי לה שאין לה מה לדאוג: יש לך כ"כ הרבה רגשות טובים כלפיה, שגם אם את תנהלי את חייך עצמאית לחלוטין, את תשמרי על הקשר הטוב איתה (אולי זה קצת מדאיג אותה בלא-מודע: "איבוד" הבת...).

יתכן, שהיא תעשה גם אז צעקות - אבל את המסר היא תבין.

אם את תרגילי ותתרגלי, ש"את לא בעסק", את תמיד מגיבה בשלוה, לא נכנסת לסיחרור הזה, מדברת נעים ויודעת מה את רוצה - היא תתרגל בהדרגה שאת נשארת ביתה גם כשאת עצמאית, שאת מדברת נורמלי ולא "מתפוצצת" גם כשהיא צועקת - ויש להניח שהיא תעבור בהדרגה לפאזה אחרת.

דן- מאד אהבתי את הדרכה שלךעוד מישהי

בס"ד

לאמץ את ההדרכה הזאת, ולהיות עקבית בכך, יכול מאד לעזור. 

הגיע הזמן לנתק את חבל הטבורמתעלה אליו

להגיד בהחלטיות ותקיפות תודה אבא ואמא על כל השנים היפות,אני ילדה גדולה ואישה נשואה ויש לי את החיים שלי,ברגע שתפסיקי להעזר בה תגלי כמה את בעצם מסתדרת יפה מאוד בלעדיה ואם תגידי אני צריכה אותה תגלי שזה בעצם הכל בראש שלך התלות הזו, אני התנתקתי מההורים שלי כשהם עשו את הקונצים האלה יותר מידי שנים עוד לפני שהתחתנתי במסווה של עזרה,אז בטח שזה חסר אבל השפיות והעצמאות שלנו שווים הרבה יותר

זה שאת יכולה משו- לא אומר שאחרות יכולותמאמע צאדיקה

יש הרבה נשים שצריכות עזרה מאמא

ולפעמים- הרבה עזרה

ואת חושבת שאני לא צריכה עזרה מאמא שלי??מתעלה אליו

אבל יש הבדל בין עזרה  לבין שתלטנות אלימה מילולית ונפשית ומה שמתואר למעלה זו אלימות פשוטו כמשמעו וגברת אמא עברה את ממזמן ובהרבה וצריכה שמישהו יזכיר לה את מקומה,אני יכולה להגיד לך שאני לא הייתי נותנת לאימי להתנהג כך  אלי כאישה נשואה והורי הרבה יותר אלימים מהאמא מהנ"ל

א.ד.

אפשר להשיג את התוצאה הזו גם בצורה פחות "אגרסיבית".

ב. לא אומרים על ההורים "עשו את הקונצים".. הם סבלו גם הרבה קונצים של הילדים...

ג. צריך להיזהר ממסקנות חריפות ממקרה למקרה. על-דרך מה שנאמר, "אין מדמים בטריפות מזה לזה". קל וחומר שכאן העזרה המדוברת זה דבר פשוט ובסיסי. זה לא ענין של "לגלות", אלא אשה שיודעת מה היא צריכה ומה לא.  עייפות מכדורים אינה דומה למה שאת מדברת עליו. זה בערך כמו להגיד למישהו עם משקפיים שאפשר להסתדר גם בלי זה..  מדובר באופן זמני, עד שתוכל, מכח עבודתם, לממן עזרה בשכר וכד'.

אז צריך באמת "להתנתק" במידה נכונה, ולעמוד על רגליהם, גם מנטלית וגם מבחינת הצבת הגבול הנכון. אפשר לעשות דברים גם ברגישות וגם באופן בהיר.

ככלל, כל מערכת יחסים יש בה דקויות משלה. כאן רואים שזה מורכב. אינני יודע אם בצד ה"אלימות" של הורייך שאת מתארת (לא מכיר כמובן), יש גם את מה שהוריה השקיעו בה. לעיתים אנשים נוטים להחריף את עצתם לזולת, תוך שהם "משלמים" בלי משים למי שהם מרגישים שהזיק להם.. אבל עצה לזולת צריכה להתאים למורכבות המיוחדת שלו...

זו לא אלימותאנונימי (פותח)

למתעלה אליו.

זו לא אלימות, ואני אוהבת את אמא שלי מאוד ומעריכה מאוד את העזרה שלה.

חוץ מהקטעים האלה היא אמא מסורה וטובה יותר מכל האמהות שאני מכירה.

יש לה סעיף רגש גבוה עם כולם, ואיתי זה מתבטא בצורה הזאת.

היא השקיעה בי כל כך הרבה וקשה לי לקרוא שקוראים להתנהגות שלה אלימות.

אני קשורה אליה ואוהבת אותה אהבה ענקית.

לדן, תודה, למרות שיש לי חשבון ארוך איתך מימים ימימה....

נעזוב אותו בצד.

תודה על ההדרכה המפורטת והמחכימה. אני אנסה כמה שיותר לפעול לפיה.

תודה למי שהגיב וטרח.

זו אלימות לכל דברמתעלה אליו

"אמא טובה,מסורה,משקיענית אבל מה אפעס יש לה סעיף רגש קטנטן"........חמודה אין שום תירוץ  והצדקה לאלימות הנפשית והמילולית שהיא נוקטת כלפיך',מי שאוהב את ילדיו לעולם לא יתנהג אליהם כך וכל מומחה יגיד לך את זה נקודה וכל מומחה יגיד לך שאנשים כמוה מתנהגים בין היתר(לא רק ביגלל)מפני שהצד השני מרשה להם במידה רבה,אני מניחה שאם היית באמת מקבלת את עצמך כמו שאת טוענת לא היה לה את הפירצה הזו להכנס בה כי אנשים כאלה מריחים את החולשה של מי שעומד מולם ומנצלים את זה,אז חס וחלילה לא באתי לבקר ובאמת אני מציעה לך לפנות לעזרה מיקצועית שתיתן לך כלים לצאת ממעגל הקסמים הזה.

לאנונימית, איזה חשבון?....ד.

שלחי באישי,

לא טוב להשאיר "חשבונות"...

תמיד אפשר לברר..

אני מרשה לעצמי בענווה להצהיר שהתגובות שלי באותמתעלה אליו

ממקום הרבה יותר מנוסה ומבין עם מה היא מתמודדת,מה לעשות מי שבריא ולא תלוי בהורים שלו אף פעם לא יכול להבין מה זה כי הוא לא חווה את זה ברמת היום יום ואני מדגישה לא יוכל להבין כמה שיתאמץ לא יוכל להבין כי זה פשוט לא חלק מהחיים שלו.

אז בוא ננתח את המתואר:

נאמר שכל דבר בזמנו ובעיתו,יש זמנים להכיל מורכבות וליצור דו שיח מכיל ומפרה שלו רובנו שואפים רוב הזמן עם סביבתנו,דו שיח המושתת על קבלת הזולת,הכלה,הקשבה שהם הם שיוצרים ריקמה בריאה של יחסים מישפחתים וחברתים,מפרים,מצמיחים ומפתחים,כולנו יכולים להסכים שכך צריכים וראוים להיות יחסים בריאים,לאור זה נבחן את מה שתואר ומה שתואר הוא בידיוק ההיפך ממזה,חוסר כבוד,חוסר קבלה,התנשאות,זילזול,יחס משפיל שמתבטאים בניצול וקללות זה לא מורכבות זו אלימות לכל דבר ומי שמבלבל בין מורכבות,להתנתק במידה הנכונה,הצבת גבול נכון לבין אלימות  במישפחה הבעיה אצלו ולא אצל הכותבת כי במצב בריא יש מקום לאותו דו שיח בריא שמציב גבולות, מתוך כבוד הדדי כשאותו כבוד לא קיים צריך לנקוט פעולה חד משמעית ונחרצת שתפסיק את ההתנהגות הפוגענית והאלימה מצד האם והיא אלימה חד משמעית,כל מומחה יגיד לך שזו אלימות.

להתנתק!!!אנונימי (פותח)

זו אמך ואת חייבת בכבודה, אבל - כשאת כל כך מגנה עליה ואומרת שאת חייבת לה וכו', זה לא בא רק ממקום של כיבוד הורים וגם לא של רגש של אהבה, אלא של תלות רגשית כובלת שהיא הצליחה לפתח אצלך כלפיה.

כשאנחנו קטנים, אנחנו רואים את ההורים שלנו כמושלמים (אבא שלי הכי גיבור...)

כשאנחנו גדלים - אנחנו מבינים שהם בני אדם, עם חולשות, עם קשיים - ולומדים לחיות עם זה, ולכבד על אף ולמרות.

במקרה שלך, נראה שעדיין לא הצלחת להתנתק רגשית - בעקבות הקושי המעשי.

שימי לב!

התלות שלך באמך יוצרת אצלך תלות רגשית שאינה מתאימה לאשה שכבר אם בעצמה.

את חוששת להחליט אם לנסוע או לא, את מרגישה לא בטוחה ומתנצלת על אוכל שנשאר במקרר ועל הניקיון של הבית.

אסור לזה להימשך כך!

עליכם (את ובעלך) למצוא דרכים אחרות של התמודדות ומסגרות תמיכה - ולא אמך.

המחיר האישי והרגשי שאת משלמת על העזרה שלה הוא רב מדי.

גם ביתך תשלם את המחיר, וגם בעלך ללא ספק סובל.

מה הוא מרגיש כשהוא חי עם אשה שאפילו אמה אומרת עליה שהיא..... (כל הביטויים שאמך משתמשת).

אולי תשהי את הלימודים שלך עד שבעלך יסיים את התואר, ותהיו יציבים מבחינה כלכלית, ואז תוכלי להעסיק עוזרת על בסיס קבוע?

אולי תורידי לחץ, תקחי פחות קורסים, תגמרי את התואר עוד שנתיים, אבל עם פחות לחץ ומחיר רגשי תובעני.

עצרי את הרכבת לפני שיהיה מאוחר מדי!!!

אמך לא תשתנה! קחי זאת כאקסיומה. זו צורת התנהלות שלה, ואילו הצרכים הרגשיים שלה. שיחות עמה לא ישנו אותה.

מה שניתן לשינוי זה רק דרך ההתנהלות שלך.

גדלי! הוסיפי להיות בת מסורה ומכבדת - אבל לא תלויה.

כדאי שתבדקי פורומים של אנשים שמתמודדים עם קשיים בריאותייים, אולי תוכלי לשאוב משם חיזוק. הרי לא לכולם יש אמא שבאה לנקות את המקרר (ולדרוך על הכבוד העצמי על הדרך...).

זהו ניסיון לא קל, ואולי ההתמודדות עם אמך היא ניסיון קשה יותר מאשר תסמונת הטורט.

אבל קיבלת ניסיון מהקב"ה, ללא ספק קיבלת כח להתמודד עמו.

האמיני בעצמך, מצאי את הכח להתמודד אצלך פנימה ולא בחוץ.

חפשי דרכי התמודדות שמעצימות אותך ולא שמדכאות.

בהצלחה!!!

לעדיתאנונימי (פותח)

אני לא חולה, חוץ מעייפות וקצת יותר "פתיל קצר" מהרגיל,

אני לא מרגישה את הטורט ביום-יום, לא רואים עלי טיקים בכלל. ממש אין לי צורך בפורומים שיכניסו אותי לדיכאון.

"מה הוא מרגיש כשהוא חי עם אישה..."

הוא לא מתייחס לביטויים האלה, הוא יודע שזה שטויות. לא נראה לי שהוא גם פעם שמע אותה אומרת אותם, זה לא קורה בנוכחותו.

אני ממש לא מתכוונת להשהות את הלימודים עוד 3 שנים כשבעלי יסיים תואר, התחלתי ואני אסיים,  יש לי גם לעשות תואר שני, ואני לא רוצה להגיע למצב שיש לי כמה ילדים ואין לי עוד תואר ראשון. ככה בטוח שלא רק לתואר שני אני לא אגיע, אלא גם לא אסיים תואר ראשון. עם כסף או בלי כסף.

באמת דחיתי קורסים, ויהיה לי עוד סמסטר כשכולן כבר יסיימו, ועדיין אני צריכה את העזרה הזאת.

קל להגיד "להתנתק" עם שלושה סימני קריאה.

אבל מעבר לזה שאני צריכה את העזרה שלה, כי אף אחד לא ישמור לי על הילדה כשאני בלימודים אם היא לא תשמור,

מעבר לזה שאני צריכה את עזרתה,

אני אוהבת אותה מאוד, אהבה בריאה וממש לא אהבה שתלויה בדבר,

והדבר האחרון שאני רוצה זה לגרום לה להיפגע ממני, ולהרגיש רע.

בלי קשר למה שהיא עשתה בשבילי כל החיים.

מי שקורא את ההודעה הראשונה יכול לחשוב שהיא מפלצת,

אבל ממש לא ככה, היא אישה טובה מאוד, שפשוט יש לה שריטה בכמה קטעים,

וגם אני במשך הרבה שנים האכלתי אותה מרורים ולא כיבדתי אותה בכלל (כל גיל ההתבגרות ועד שהתחתנתי)

הדיבור שלי כלפיה באותן שנים היה גרוע מהדיבור שלה אלי היום. אמא אחרת הייתה מגיבה בצורה הרבה יותר קשה.

זה הרבה  יותר מורכב ממה שנראה לאנשים שקוראים את ההודעה.

כן, אני בטוחה שאני צריכה להפחית מינון,

אבל להתנתק מאמא שלי, שאני כל כך אוהבת,

ממש לא.

כל הכבוד.ד.

ישר ולענין.

אל תשכחי שאת באמת מכירה את הדקויות הכי טוב.

ח"ו אם משהו בשירשור הזה יקרר לך אפילו טיפה את יחסך אליה.

תשמחי שאת כך - ושאת גם מתקנת דיבורים מהעבר (לעיתים ילדים חושבים שחוצפה כלפי הורים זה "טבעי".. אבל ההורים - בזכוכית מגדלת...  ההיפך מדרכה של תורה).

וזה לא סותר סידור ענייני של המצב כראוי.

אני מסכימה עם מה שעידית כתבהמתעלה אליו
עבר עריכה על ידי מתעלה אליו בתאריך י"ח אב תשע"ב 19:43

לא צריך להוסיף,זו לא בעיה לפורום,נצרך פה יעוץ מיקצועי

אנונימית יקרה! את נשמעת אישה אמיצה ומיוחדתאני ירושלמית

אשר מתאמצת מאד להוציא מעצמה את המיטב! כה לחי!

בקשר שלך עם אמך, שאני בטוחה שהוא מורכב הרבה הרבה יותר, מכפי שאפשר לתאר בפורום וירטואלי, נראה לי שכדאי לך לקבל עזרה וייעוץ, באופן אישי ממישהו/י שעוסק בתחום.

כדאי לזכור שבעל המאה הוא בעל הדעה, וק"ו מי שכ"כ מעורב בחיי היומיום של ביתו, בודאי ובודאי שתהיה לו דעה בנוגע להם. וזה לגיטימי! לא ניתן כמעט לדרוש מעורבות רבה כ"כ בלי נקיטת עמדה ודעה.

לכן מייעצים לכל הזוגות לערב כמה שפחות את ההורים בחייהם האישיים.

ז"א כן לשמור כמובן על קשר קרוב וחם, אבל מאידך לא להסתמך עליהם ולהשען עליהם, כי זה בהכרח יביא להמשך התלות הילדית הורית שקיימת בינהם ממילא, מאז ומתמיד.

אם רוצים לבנות בית יציב, צריך 'לעזוב איש את אביו ואמו'. לעזוב במובן הטכני והרגשי.

לכן אני חשובת שאת חייבת לעשות שינוי במערך היחסים.

ח"ו לא לנתק! אלא לשנות.

ליצור מערכת יחסים כמו שיש בין הורים לילדיהם שבגרו, ולא כמו שיש להורים עם ילדים שנזקקים ונתמכים בהם.

נכון זה קשה.

בשביל את זקוקה לעזרה מקצועית, איך וכמה לעשות את זה. איך להוריד את מינון הקשר, בהדרגה, שיהיה לך ולה, דרך קלה יותר.

ועם זאת, את כותבת שב"ה אינך חולה, רק סובלת מסימפטום מסוים.

לרובנו יש סימפטום כזה או אחר.

אני לא באה ח"ו להפחית מערך ההתמודדות שלך! להפך! את נשמעת לי אשה מתמודדת ואמיצה!!

דוקא בגלל זה, נראה לי שכדאי לך לאט לאט ובהדרגה, להפוך את הקשר הזה, לקשר של חויות טלפוניות, ביקורים בשבתות וכד' אבל לא קשר שבנוי על עזרה יומיומית כך שאמך היא חלק בלתי נפרד מחייך ממש כמו בילדותך!

את חייבת להבין שאין מציאות כזאת (אולי יחיד סגולה) שאימך תעזור לך ותהיה איתך באופן כ"כ אינטנסיבי, ומצד שני תשאר מחוץ לתא המשפחתי שלכם בענייני דעות וכד'. זה פשוט לא שייך!

לכן לדעתי קחי אחריות, ותרי על מה שהכי פחות חשוב לך כעת, ובליווי מקצועי, עשי את הצעד הזה של הפרדת הרשויות, וגבילת התחומים, לתועלתך, אבל גם לתועלתה של אימך!

יהי ה' עימך!!!

כיוון שראית לנכון לחזור -ד.

אז גם אני רואה לנכון לחדד [וגם כלפי מה שכתבה "ירושלמית"]:

אני לא חושב שצריך פה שום דבר "מקצועי". לדעתי, זה רק מזיק.

היום, מרוב "יעוץ מקצועי" -מאבדים את הדברים הכי בסיסיים. בתחומים שהכי שייכים לדקות ההרגשה של בני אדם - "מקצועי"..  לא בכל דבר זה טוב - למרות שלפעמים אכן אלו דברים שיכולים לעזור.

מאבדים לאנשים את הביטחון העצמי הבסיסי, את האינסטינקטים הבריאים, מרוב "מקצועיות". מי שבריא, זו התמודדות הרבה יותר טובה, מאשר "לחתוך" לו קצת את הרגליים, ולהציע פרוטזות מעולות...

אז אני יודע שכמה כאן "תקפוצנה" - זכותן..  אבל זו דעתי, ואני רואה לנכון לחזק את מי שטוענת מתוך הכרת המציאות שלה שהיא "בריאה" - ללא צורך ב"רופא" - ומתפקדת ככזו גם בתוך מצב קצת מורכב.

כן חזרתי-לא ידעתי שאני ככ נודניקיתמתעלה אליו

לא אמרתי לזרוק את אמא שלה לפח הזבל,ככ מפריע לך שאולי עידית וירושלמית צודקות?

יש לדעת מתי להסתמך על האינסטינקטים הבריאים ומתי לדעת לבקש עזרה מיקצועית כי יש פה גם ילדה שמתחילה להיות מושפעת מהמצב וגם לבקש עזרה מיקצועית זה להסתמך על הןאינסטינקטים הבריאים,יש הבדל בין לכתוב תגובות בפורום לבין לשכנע להמנע מיעוץ מיקצועי שיכול להציל בית בישראל פשוטו כמשמעו ובזה סיכמתי את הענין.

איזוד.

צורת כתיבה היא זו, במחילה: "כ"כ מפריע לך שאולי עידית וירושלמית צודקות?"... הרי, מלבד מה שאני כיוונתי דווקא יותר לדברייך שעליהם הגבתי, ברור שאני חושב שאינן צודקות. אז מה פירוש "שאולי הן צודקות".. אם הייתי משתכנע שהן צודקות - הייתי משנה את דעתי  [כדאי שתדעי שגם שזה סוג של "אלימות" מעודנת - שנגדה את מוחה... אדם מביע דעה שלא כדעתך, אז במקום להתייחס לעצם דבריו, מנסים בדרך כזו, "כ"כ מפריע לך"...]

"יש לדעת" - נכון. והידיעה והדעה שלי היא אחרת מדעתך בענין זה.  "האינסטינקט הבריא"בעינייך, במקרה זה, הוא "לבקש עזרה מקצועית" - ובעיני ההיפך. קורה.

לדעתך, זה לא בסדר "לשכנע להימנע מיעוץ מקצועי" שאת סוברת שיכול להציל בית בישראל במקרה זה; ולדעתי, העצות האלה עצמן הן אלו שמקלקלות מה שהאשה הזו מסוגלת לעשות באופן בריא, לפחות בשלב זה ונקוה שגם מעבר לזה.

"סיכמת את הענין" - לדעתך, וזה בסדר גמור. וגם אני אומר את דעתי, שכמובן אני חושבה לצודקת - וגם זה בסדר...  יכולים להיות חילוקי דעות בעולם..

ואגב, כלל לא אמרתי שאת "נודניקית"..  אלא בהיות שחזרת בתגובתך לעידית על מה שאמרת קודם לכן בענין ה"עזרה המקצועית", ראיתי לנכון לחדד את דברי, כדי לתרום למה שנראה לי כעידודה המוצדק של האשה הזו. פשוט מאד..

סליחה דן, המצב שם ממש ממש לא עונה על הגדרהאני ירושלמית

של בריאות. וייעוץ הוא ממש לא רופא לחולה. אלא דרך נכונה ובריאה למצוא דרך נכונה יותר ובריאה יותר לחיות.

ממתי ייעוץ הוא צורך של חולים בלבד????

מערכות יחסים טעונות בחצי, שהיה לייעוץ מה לשפר שם.

על אחת כמה וכמה במערכת יחסים כ"כ מורכבת ובעלת מאפיינים לא בריאים בעליל.

נראה לי שאתה דוקא מתיחס לבעיה ממנה סובלת אנונימית, כאבן מוצא, יותר מאחרים פה, שאומרים לה, הבעיה שלך היא בעיה. אבל את לא חולה בגללה. ואת בהחלט יכולה לזכות במערכת יחסים תקינה עם הורייך.

אגב, גם להורים של אנונימית מערכת היחסים הזאת מזיקה, לא רק לה עצמה.

אני באמת לא מבינה למה מצאת לנכון במקרה כ"כ מורכב, להמליץ דוקא שלא להתייעץ, ולא לקבל סיוע חיצוני?! אתמהה??!!!

במחילה, נשמע שאתה ממעט במורכבות הבעייתית של היחסים המתוארים.

ועוד במחילה, מה שאתה עושה פה בפורום, נקרא בהחלט ייעוץ.... אלא שאין לפניו את התמונה האמיתית של המצב, אלא תאור קצר ולא מספק... ובכ"ז אתה מייעץ...

מה שכתבתיד.

לגבי "בריא" שלא צריך להחלותו כדי לרפאו - היה כמובן משל.

ובוודאי שלא עלה בדעתי לרגע להתייחס ל"בעיה" הבריאותית של אנונימית כ"אבן מוצא". אני מכיר קצת את הנושא הזה - ואני לא חושב שבמציאות שלה זו "בעיה" גדולה. אלא שיש לה סימפטום מציאותי פשוט של עייפות, שכרגע הוא משמעותי.

ואיפה אמרתי שהיא לא זכאית למערכת יחסים תקינה עם הוריה, והם איתה? אדרבה, כל מה שהצעתי - היה כדי לאפשר כמה שאפשר מערכת כזו, גם בפועל וגם בלב - בהתחשב בלב המיוחד של המעורבים, כפי שקלטתיו, זה גם נתון חשוב...

ואני חושב שהסברתי די-טוב למה כאן אינני חושב שצריך להפנות לייעוץ. אם לא היה מספיק בהיר - מה נעשה. העיקר, דומני, שמי שהתייעצה דווקא הבינה את הענין.

ודווקא בגלל שאינני ממעט במורכבות של היחסים הללו כלל וכלל - טני חושב שצריך להתהלך שם בעדינות. וגם לכבד מאד את דקויות "קריאת המפה" של מי שרק מפיה אנו יודעים על הבעיה...

ומה שאני "מייעץ" - זה אכן בגבולות מה שביקשו, וב"השארת מקום" הן לידיעה המוגבלת של כולנו והן לשיפוט של מי שמבקש את הבעות-הדעה.

לעיתים, יש בכך יתרון - דווקא באספקט שציינתי: זה לא מכניס בצורה חזקה מידי מרכיב מלאכותי בתוך המערכת הזאת..

אני בעד ייעוץ!אנונימי (פותח)

זה עוזר, מקל, נותן תובנות ממקום אחר, לא שיפוטי, מכיל ומבין.

מישהו שעושה סדר בבלאגן.

כמובן -

צריך לחפש מישהי טובה ולא ללכת לכל אחד.

מישהי שיש לה זרימה טובה איתה.

יעוץ זה לאנשים נורמליים ובריאים

שיש להם איזה שהיא התמודדות שהיא מקשה עליהם בחיים.

בעיני צריך לשחרר את הפחד הזה מייעוץ.

ודוקא מה שאני חוויתי בטיפול טוב,

מחזירים לאדם את האינסינקטים הבריאים שלו,

מחברים אותו לעצמו..

לפעמים... הכל לפי הענין.ד.
א. אינני בטוחד.

שאת באה ממקום יותר מנוסה "עם מה היא מתמודדת"..  יש צד הפוך: שאת באה ממקום כ"כ מנוסה (למרבית הכאב..), עד שאינך יכולה לראות את הצדדים שיש בתמונה אצלה (שהיא פירטה אותם בהודעות קודמות שלה, לא בשירשור זה בלבד), שאינם דומים לשלך. יש כאן נתונים נוספים.

ב. דומני שאין מחלוקת ב"יעד" - גם של יחס נעים, וגם של אי הפעלת מניפולציות.  ה"מורכבות" היא לא בכך שהדברים שהם לא בסדר הם כביכול גם קצת בסדר...  המורכבות היא בכך, שבמערכת היחסים ביניהן, יש עוד צדדים אחרים לגמרי. אופי של אדם הוא לא רק "אמירה של מומחה".. לעיתים יש צדדים סותרים. וגם מבחינה מוסרית יש צדדים סותרים, טוב מכאן - ובעיה מכאן. וכן מבחינת ההתנהלות הנכונה מול הורים ביחד עם "השגת העצמאות"  (וגם בכך - לא כל "מומחה", הוא גם מומחה לענייני כיבוד הורים במצבים מורכבים עפ"י ערכינו).

ג. האשה מעידה שהיא אוהבת את אמא שלה מאד וכו'. רואים בעליל שאין כאן מקרה של מישהי שלא מבחינה במה שמופעל כלפיה בצד שאינו-ראוי, שאז ניתן לעיתים לומר שה"אהבה" היא תלות באלימות..  כאן זה להיפך, היא בחורה בריאה - מבדילה יפה בין הצדדים, ויודעת להיות מלאת אהבה והכרת הטוב למרות זה.

אז לנסות "לשכנע" אותה שזה לא כך ושאמה בעצם לא אוהבת ואתה... ובלי שמכירים אישית אף אחת מהן. אתמהה. ולא ראוי לדעתי, גם אינו נכון - על אף שאני מבין את ההתנסות האישית שגורמת להתבטאויות חריפות אלו.  אבל בדברים כאלה - צריך להיזהר מאנאלוגיות.

וכבר אמרתי, עם סבלנות ועקביות, והבחנה שלה-עצמה בין הצדדים השונים, אפשר להגיע לתוצאות לא פחות "חד משמעיות", שקצת יותר זמן, ובלי לקלקל דברים אחרים בדרך.

עזרה מקצועית לא קשורה פהאנונימי (פותח)

יהיה בלתי אפשרי להסביר למישהו זר את הדברים כפי שהם.

כפי שפירטתי בהודעות קודמות,

יש לי צורך מהותי בעזרה ממנה לפחות פעמיים בשבוע (אני נוסעת ללימודים פעמיים בשבוע)

אני ממש לא מסוגלת לקחת את הילדה איתי בשני אוטובוסים עמוסים ללימודים שנמצאים במרחק קרוב לשעתיים נסיעה או לממן לה גן.

ואני גם לא חושבת שגן זה דבר נכון לתינוקת בגילה.

על בייביסיטר אני לא סומכת כמו על אמא שלי, וזה עולה המון. (מעל 150 ש"ח ליום לימודים).

עם עבודות הבית אני יכולה איכשהו להסתדר לבד ולוותר על הפעם הנוספת,

אבל היא כ"כ מתגעגעת לבת שלי, וכ"כ אוהבת אותה, וגם הבת שלי  אוהבת אותה ונהנת איתה מאוד

ככה שלומר לה "אל תבואי" זה פוגע מאוד, זה יכול לגרום לה להרגשה נוראה, ואני ממש לא רוצה לעשות את זה.

מה שאני צריכה לעשות זה לדבר איתה, ולא להתייחס לטון ולמילים מסויימות.

בכל מקרה, דיברנו בטלפון פעמיים, והיא לא גילתה סימני כעס בכלל, כניראה שאבא שלי דיבר איתה והסביר לה שיש שני צדדים למטבע.

קשה לי עם  הדברים שמתעלה אליו כותבת, המצב הוא ממש לא כזה, אמא שלי נתנה במשך שנים, את כל כולה בשביל שאצליח, והקריבה כל כך הרבה, הריבים האלה לא קורים כל פעם שאנחנו נפגשות.

אני רואה כל כך הרבה אמהות, ואני מכירה רק עוד אמא אחת שאפשר להגיד שהיא משקיענית ומסורה כמוה.

זו לא אלימות, ואני מברכת את זה שנולדתי להורים כל כך טובים ומסורים ולא להורים אחרים, כי עם הורים אחרים "ממוצעים" שמשקיעים בצורה "ממוצעת" לא הייתי מסיימת בגרות בממוצע כל כך גבוה, לא הייתי מגיעה ללמוד לימודים אקדמיים, לא הייתי מתחתנת צעירה ולא הייתי מתפקדת כאמא טובה. בתקופה שבניתי את עצמי, מתוך הקשיים של הטורט, הם אלו שעשו הכל ונתנו מעצמם כל כך הרבה, זמן, כסף, חום, הכלה, קבלה של כל ה"קריזות" הכעסים וההתנהגות שהיום אני כל כך מתביישת בה, וזה מה שעזר לי להיות מי שאני היום, שהצלחתי, שהכישוריים החברתיים שלי הם נורמליים , שאני לומדת, מגדלת ילדה ומנהלת בית ממש כמו מישהי שלא חיה עם טורט.

אני בטוחה שהיא העניקה לך המון!! מה שהיא עשתהאני ירושלמית

הוא פשוט דבר מופלא!!! וגם מה שהיא עושה היום!! אין הרבה אמהות שמוכנות ככה להתאמץ בשביל הבת והנכדה שלהן!!!

באמת!!! היא ראויה להערצה!!!

אבל זה לא סותר את מה שכתבתי לך!

בגלל שזה כ"כ מורכב, אי אפשר לייעץ לך דרך פורום!!!!

דוקא איש מקצוע יכול לקלוט מורכבות, אבל לא בפגישה אחת... לפעמים צריך הרבה יותר מזה...

לא בטוח שזה המצב כאן... אבל אני חוזרת ואומרת לך, אין מצב לשנות את אמא שלך!!

אבל יש מצב לשנות את מערכת היחסים בינכן!!!

אולי אפשר לשנות אתמערכת היחסים, למרות העזרה הרבה שאת מקבלת ממנה, שהיא אבן נגף ביחסים! שיהיה לך ברור שזה כך! אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה! (ברוב המקרים! שוב, יחידי סגולה, מסוגלים להיות כ"כ מעורבים ועם זאת לא להתערב!!)

על השאלה הזאת, לטעמי איש מקצוע יוכל לענות לך ולתת לך תמיכה לאורך זמן בתהליך בו עלייך לעבור, ואת חייבת לעבור תהליך, כדי לשפר ולשנות מערכת יחסים מורכבת כ"כ!!

מי שיאמר לך עצת פלא, איך משנים יחסים כאלה, בייעוץ ע"ג פורום, הוא או שקרן או טיפש ובמקרה הטוב תמים!!

תאמיני לי, גם לי יש ניסיון או שניים במערכות יחסים, בקשיים ובהיזדקקות.. והשינוי הוא תמיד תמיד הדרגתי!

בגלל שכאן המצב מורכב יותר, בגלל הצרכים שלך, בגלל הקשר הקרוב שיש לכן, בגלל הרצון שלה להיות קרובה, ועם זאת, היחס שהיא מפנה אלייך לעיתים, דוקא בגלל כל זה, נדארש ייעוץ אמיתי ולא ' יעוץ בספיד' באינטנט.

ושאלה- למה המילה ייעוץ כ"כ מרתיעה????

הרי כולנו שואפים ליועץ טוב, ואנחנו מתפללים שלוש פעמים ביום, 'השיבה שופטינו כבתחילה ויועצינו כבראשונה...'

אז למה כשאומרים ייעוץ, זה מרתיע אנשים כ"כ רבים?!

בהצלחה רבה לך בכל אשר תפני!!

ממליצה לך בחום להתיחס ברצינות למה שכותבות פהמתעלה אליו

אולי הסיגנון שלי יותר חריף אבל אני מסכימה איתן לגמרי ודרך אגב לדעתי הדלה הבעיה עם אימא שלך היא רק הסימפטום לדברים יותר עמוקים שאת צריכה לפתור עם עצמך באמצעות עזרה מיקצועית.

מאחלת לאמא שלך שתלמד לכבד את בתה

עברתי על השרשור ושוב, הדבר הכי טוב שיש לי לומר זהעוד מישהי

בס"ד

לעיין בכובד ראש בהדרכה של דן.

גם לי יש אימא פולניה שהייתה עושה מעל ומעבר למעני, ללא הצדקה. (טוב, כן היו לי הריונות קשים וצפופים, במהלכם התאשפזתי די הרבה, והיא עזרה)  אבל העזרה ייתה מעבר לכל פרופורציה. בניגוד אלייך הרגשתי אשמה על עצם העזרה שהיא נותנת. לשם המחשה  את גודל מסירות הנפש - היא מכרה את המזגן שלה בבית כדי לקנות משהו שהיינו זקוקים לו. (מצבה הכספי היה קשה וזאת הדרך שמצאה לעזור)

מובן שלא בקשתי ממנה דבר כזה, הכל בהתנדבות מלאה. מה שהרג אותי אז בין השאר זה שאני ב"ה לא בת יחידה והרגשתי שאני גוזלת לאחים שלי...

בכל אופן כתבתי זאת רק כדי לומר שאני מכירה את המקום הזה  של אשמה מחוייבות ואסירות תודה, וכמובן הערכה כנה ...

כמובן שזה שונה כי אצלי לא באמת הייה תלות, ולהפך גם כשהייתי צריכה הייתי משתדלת לעולם לא לפנות אל אימי, מידיעה שהיא תהפוך את העולם כדי לעזור לי, ולא תמיד זה מוצדק המאמצים שהיא מסוגלת להשקיע.

(וכן, גם אימי אישה רגשית, הפנינים שלה היו יכולים פוצעים את הנשמה בצורה קשה עד שלמדתי להתמודד עם זה- ואז זה גם נפסק)

ככה המצב היה שנים אחדות, אבל אז מישהי חכמה שראתה אותי המצב של מצוקה, שאלה למה אינני פונה לאימי, הן היא יודעת כמה אימא שלי תשמח לעזור...

סיפרתי לה על מערכת היחסים שלי עם אימא, והיא פשוט עזרה לי להבין שלא תמיד להשתחרר מתלות נפשית זה אומר להפסיק להיעזר.

אולי בעל המאה הוא בעל הדעה בעסק, אבל לא בצדקה, לא בחסד, ולא בעזרה לילדים. ברגע שאדם נתן הוא נתן, ואולי זה קשה אבל גם לבעל המאה לא ברוא לעקוב אחרי המאה שלו לאחר שהוא נתן אותה במתנה למישהו.

אימא רוצה לעזור לך, היא רוצה לתת לך מעצמה, כרגע היא עושה את זה בצורה לא נכונה מבחינה נפשית.

בצורה שפוגעת בך, ולא פחות גם בה.

בפועל שוב, ממליצה לך לאמץ את הדרכותיו של דן, מבחינה פנימית כן חשוב לתקן את האמונות שלך.

את צריכה עזרה, ואימך היא השליחה הטובה והצדיקה של ה' לתת לך אותה, לפחות כרגע.

אבל מבחינה פנימית דעי שהתלות האמיתי שלך היא רק בבורא עולם.

ה' תמיד יידאג לך למלא את כל חסרונותייך.

מתוך המקום הזה תשחררי את אימך מבחינה פנימית מהצורך לעזור לך באופן כזה.

כמובן שהעזרה שלה היא לא נטו הרסנית, אבל יש בתוכה עירבוב של טוב ורע, תבררי את הטוב מתוך הרע, ואל תתני לרע מציאות.

איך עושים זאת? כמו שדן אמר, לא נותנים תשומת לב לכל הדברים הלא טובים, לא בנפש, לא בשכל ובטח לא בפיתוח מריבות.

לא לתת לזה מקום בכלל.

ולעניות דעתי ככל שתשדרי לה שאת מאד מעריכה את עזרתה, וגם תגידי לה זאת, שיהיה לה ברור שאת לא לוקחת את זה כמובן מאליו, ושהיא לא חייבת לך כלום. שיהיה ברור לשתיכן שכל דבר שהיא עושה זה בחירה שלה, ולא כי היא צריכה לפצות אותך על משהו. (ואימהות הרבה פעמים מרגישות צורך לפצות ילדים)

היא בחורת בזאת משמע זה טוב לה.

לסיום הסיפור שלי- לאט לאט למדתי לבנות תקשורת נכונה בתחום הזה, ואימא שלי למדה שאם אני מבקשת זה לא אומר שהיא צריכה להפוך את העולם, אלא עוזרת במידת האפשר (עדיין אם קורה שהיא שומעת בטעות שאני חולה או שיש לי חום היא מתייצבת כמו מד"א ומתחילה לטפל בי ובילדים, לנקות את כל הבית ולבשל וכמובן היא לא באה הידיים ריקות אל עם קניות, אבל פעם זאת הייתה השגרה שלה!!)

הכי מצחיק שפעם הייתי גרה בעיר אחרת, והיא הייתה עובדת, נוסף לכל יש לי אח שהיה בן שנה בלידת ילדי הבכור, ולמרות הכל היא הייתה עושה שמיניות באוויר כדי לבוא ולנקות לי וכ'. (מבלי שביקשתי כאמור) 

היום אני גרה די לידה, והיא עוזרת רק אם אני צריכה, ובאופן שאני צריכה.

מתוך שמחה וכמעט בלי בקורת לא עיניינית. 

היא עושה פחות, ללא מסירות נפש, אבל שתינו נהנות הרבה יותר, כי עכשיו  זאת עזרה שאני באמת צריכה,

וההיא מסוגלת לתת במידה הנכונה ובלי צורך במסירות נפש...

הסוד זה סבלנות, ביטחון בעצמך ובעיקר בבורא, לדעת שאימא רוצה את טובתך, אבל זה לא אומר שהיא תמיד יודעת, ולכן להציב גבולות בצורה עדינה ונעימה לא רק תעזור לך, אלא תעזור מאד גם לה. 

עוד יותר משזה ישחרר אותך- זה יתחיל את השחרור שלה.

מקווה שהובנתי, בהצלחה רבה.

ואגב זה המקום להזכיר את ההערכה הרבה כלפייך. את אישה מיוחדת ומדהימה.

ישר כוח על התגובה המושקעתמתעלה אליו

אתיחס לנקודה שהעלת:כדי להגיע להבנות שטובות לך היית חייבת למשך זמן מסוים להתרחק מאימך ויפה עשית כי זה בלתי אפשרי במצב של לחץ,חייבים בשביל זה מרחב נשימה כדי להוריד מעצמנו את הלחץ המידי ולברר דברים באופן נקי ואוביקטיבי

לא קראתי את כל התגובות כולן,פלפלתי

אבל ראיתי משהו שאליו לא התייחסו ואותי זה מאוד מטריד.

אם את לומדת, וזה מקשה עליך כ"כ, ומקשה גם על המערכת יחסים עם אמא שלך, למה לעשות תואר? כל העולם תלוי בתואר הזה? הרי אם זה ענין של פרנסה, אז פרנסה נשלחת מבורא עולם ולא מאף אחד אחר, ובימנו אפשר להתפרנס יפה גם בלי תואר... ומילא תואר אחד, אבל למה כ"כ חובה תואר שני?

את מרגישה נחותה אם לא יהיה לך תואר או בכלל - שני תארים?

החשיבה בימנו שתואר זה הכל ובגללו ובשבילו עושים הכל נראית לי שגויה כל כך, כמה סבל נגרם מזה, כמה צער נגרם מזה, כמה תלות באה עם זה לעולם...!

נראה לי ששווה לחשוב על זה.

זה דורש קצת אומץ ואולי חשיבה קצת מחוץ לקופסא, אבל זה אוטומטית מוריד ממך את הלחץ של העזרה התמידית מאמא שלך, את הלחץ של להספיק את כל העולם בשבילך (ואולי הרבה יותר - בשביל מישהו אחר).

המציאות היא שבד"כ יותר קל להתפרנסד.

עם "תואר"... למרות שבוודאי זה לא "הכל",

בין אם זה לצערנו ובין אם לא.. [לא אומר שאי אפשר בלי זה]

וזה לא קשור להרגשת "נחותה"..

ואכן, פרנסה נשלחת מרבש"ע, ולפעמים ה"תואר" הוא ההשתדלות הראויה..

ואני ראיתי אנשים שלא כ"כ מוצאים עבודה ו"מתפרנסים יפה" בלי זה. אם כי, כמובן, לא הכל תלוי בכך.

הכל נכון, אבלפלפלתי

היא לא מפרנסת יחידה לאורך כל שנות חייהם.

שונה מאו דמישהי שבעלה אברך והיא המפרנסת וזה משנה מאוד כמה היא מכינה אם שקל יותר או פחות לבין מישהי שפרנסתם יכולה להתבסס על פרנסת הבעל (שכמו שהיא אמרה לומד משהו קשה).

נראה לי שפשוט קצת טושטש התחום של מה אפשר ומה רצוי ומה הכלל זה התחום של הבעל או האשה מראש.

למה מראש אשה צריכה לקחת על עצמה את כל התחומים בעולם ולהוסיף לחץ וקשיים?

על מה חותמים בכתובה אם לא על זה שהוא מפרנס? או שחותמים סתם בשביל התמונה..?

אמור להיות פה בירור יסודי ואמיתי, עם כל אחת כדי לראות במה היא יכולה לעמוד ובמה לא.

יש אידיאל, יש מציאות ויש התמודדות.

אתה לא יכול - אתה לא חייב..! 

זה הגיוני גם ללדת, גם לגדל ילדים, גם לפרנס, גם לחנך, גם וגם וגם וגם .... ובהכל להיות הכי טובים כי אי אפשר אחרת... הרי ברור שזה לא הגיוני. לכן עד היום דברים נראו אחרת. היום הכל הטשטש לגמרי - ואיתם הבעיות גדלו.

אני מודה לך שהעלת את הנקודה הזומתעלה אליו

לא שאני נגד לימודים אקדמאים חלילה אבל כמו שציינת ובצדק זה לא מתאים לכולם,ניתקלתי בהרבה אנשים עם בעיות בריאות  שדחפו את עצמם ללימודים אקדמאים מעל לכוחותיהם למה?כי הם נורא רוצים להיות חלק מהחברה,כמו כולם,נורמטיבים וגם הם רואים את החשיבות המופרזת שמיחסים לתואר אקדמאי ומכיון שהם ככ רוצים להיות חלק מהחברה הם מוכנים לעשות דברים שהרבה פעמים לא טובים להם וזה ממש חבל.

תודה לכל המייעציםאנונימי (פותח)

אמא שלי אמרה לי שהיא מתגעגעת לקטנה,

אבל שאם לא בא לי ואני רוצה שקט היא לא תבוא השבוע

ואפילו לא התחרפנה שהלכתי לישון אצל ההורים של בעלי. 

(הוא במילואים ומפחיד לי לבד... הם גרים כמה מטרים מאיתנו)

בימים כתיקונם היה נפתח מונולוג של "למה אצלם כן ואצלי לא ומה הם יותר טובים מאיתנו"

נראה לי שהיא מתחילה להבין משהו.

בקשר לתואר,

אני לא אוהבת לנפנף בזה, אבל אני מאובחנת כמחוננת

ואני ממש לא לומדת את זה בשביל לרצות את החברה,

אני לומדת כי אני ארגיש מאוד רע לתת לטורט לנצח אותי,

ולא למצות את היכולות שלי.

אם לא היו לי אלף ואחת לקויות למידה ואת הבעייה של העייפות,

אני מניחה שהייתי לומדת מקצוע הרבה יותר קשה ממה שאני לומדת עכשיו.

והם לא מעל לכוחותי. אני דיי מצליחה בהם, בהתחשב בזמן שאני מקדישה להם. (כמעט כלום)

מהנדס  מתחיל (מה שבעלי לומד) שזה שלב שיש כבר כמה ילדים בבית,

מרוויח בערך 7000 נטו בחודש, וכשהוא כבר לא נחשב "מתחיל" לא יותר מ11,000 נטו,

אולי מרוויח יותר כשיש לו כבר הרבה שנים של ותק.

כשזו כמעט כל ההכנסה, ואין משכורת נוספת, אי אפשר לחיות בצניעות לא סגפנית,

ולחסוך ל4 ילדים לחתונה, לימודים גבוהים, ולעזור להם בשנים הראשונות לנישואים.

למה תואר שני? 

כי עם התואר הראשון שאני לומדת אי אפשר לעשות יותר מידי

ואני רוצה ללמוד טיפול בהבעה ויצירה שזה רק תואר שני

וזו שאיפה שאני ממש לא חושבת שהקשיים אמורים להדיר אותה מהחיים שלי.

אני ממש לא חושבת שתואר  לא טוב לי, נהפוכו.

זה שהבעל אמור לפי הכתובה לפרנס, זה נכון, ומשגע אותי כשזה לא ככה,

אבל אנחנו חיים במציאות

שבשביל לחיות ברמת חיים סבירה כמשפחה לא קטנה ולהצליח לחסוך סכום מכובד לעתיד 

צריך שתי משכורות, וששתיהן יהיו מעל הממוצע.

ואם זו לא הייתה אמא שלי ששומרת על הילדה, זו הייתה בייביסיטר והיינו מצמצמים משהו אחר.

כרגע זו לא אופציה כי היא תהיה עצובה, והבת שלי הכי נהנת עם אמא שלי, וקשה לי לסמוך על מישהי לא מהמשפחה

שתשמור עליה מספיק טוב בגיל שהיא מוצאת מתחת לשטיח איזה חרצן וצריך לשלוף לה אותו מהפה בכח או בורג או משיכה בחוט של המאוורר שכמעט נופל לה על הראש...

בקשר לתרופות, אנונימי יקר, אלעד123?

הם ממש לא עושים את זה מתוך שליטה,

זה לא הטיפוס, בטח לא אבא שלי, שהוא אדם עם לב זהב ובחיים לא פגע באף אחד

ביום שהאבא הצדיק שלי נולד, ירדו מיליארדי קבין של טוב לב לעולם, הלוואי וכל הגברים בעולם

היו טובי לב ואצילי נפש כמו אבא שלי, כל הנשים היו מאושרות והעולם היה הרבה יותר יפה.

הם פשוט רוצים להוריד ממני עול של לסוע המון זמן באוטובוס לבית המרקחת. 

ולהתחיל להסביר למי ששומר על הילדה (הסבא והסבתא השניים) לאן אני נוסעת.

וזה באמת עול. אין כאן שום דבר ממה שהזכרת.

הפיתרון הוא לקחת אחרי הקניה את כל מה שנקנה ולא בחלקים.

ובקשר לעצות להתחיל להוריד מינון בעזרה, הינה, זה קורה...

תודה לכל מי שטרח והגיב.

יישר כוח ענק על הכל, בהצלחה בכל, בשורות טובות!!עוד מישהיאחרונה
התרופותאנונימי (פותח)

נקודה ששמתי לב אליה כעת,

ההורים שלך מחליטים איפה יהיו התרופות? הם לא רוצים שזה יהיה אצלך בבית,

ואת גם סבורה כך?

הם קונים לך כדי להוריד ממך את העול - אבל גם שולטים עליך!

לא תוכלי ללכת לרופא, להתיעץ, לקבל החלטות שנוגעות למצבך הבריאותי בלי שההורים שלך יהיו מעורבים - ויחליטו עבורך?

זה נראה לך לגמרי סביר?

לא נראה לך שנחצו גבולות הסבירות?

את חיבת לקחת את המושכות חזרה אליך.

מה עם מכתב?ליבי ער
אמיתי. מתוך הלב.
שמספר את אהבתך הרבהף את הכרת הטוב שלך אליה.
ודוקא כי את אוהבת כל כך כואב לך לשמוע מילים פוגעות וביקורת .
וכל מה שאת רוצה לומר לה....

זה לא פתרון!
רק שלפעמים כשמסתובבים עם איזה תסכול בפנים במשך זמן רב הוא מתפרץ בהתפרצויות כואבות עם מילים פוגעות...

מאמינה שלשתיכן יש לב טוב ואוהב. תמצאי את הדרך להגיע לליבה. ולדבר אליו.

ברור שאין קסם...והכל לוקח זמן...
זו סתם עצה קטנטנה בתור תוספת...

לדעתי בודאי שאינך צריכה להתנתק מאימא!
רק להגדיר את הגבולות מחדש...
מה מבחינתך אלו קווים אדומים שאינך מוכנה שתתערב ותכנס לחייך?
עליהם תשמרי. לא בכעס. לא בצעקות. אבל תחשבי איך נכון להבהיר ש 'עד כאן'.

ועל דברים שוליים..כל עוד את נעזרת בה...תבליגי. ותשתדלי שהלב יהיה נקי ולא עמוס בכעס...

וכן מציעה לצמצם את רמת ההעזרות במה שאפשר.

ובעיקר לא לשדר לה שאת תלויה בה.
שתרגיש שיש לך עמוד שידרה. וחיים משלך.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
אז הגיע היום פקחיהודיה מא"י

הכלבים שניהם בלי שבב, בסבירות גבוהה, ברחו מאיזה כפר ערבי.

עברו להסגר, לוודא שלא חולים בכלבת.

בתקווה שיהיה אפשר לאמץ אותם לאחר מכן

לשאול בחוות באיזור אולי5+
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
גזעיים?זיויק
נראים לגמרי האסקי.יהודיה מא"יאחרונה

אבל בלי תעודות, הם לא שווים יותר מסתם כלב.

ולכלב משוטט אין תעודות בדר"כ.

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמני

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

בעיניי הקשבה מעל הכל5+אחרונה

כל אחד שמח במשהו אחר, אבל כדי לדעת מה משמח את השני דרושה הקשבה הדדית ופתיחות להגיד מה באמת משמח.

יש כאלה שישמח אותם מתנה ויש כאלה שזה יעצבן אותם (כי בזבוז כסף/ כי אני לא צריך את זה/ כי מיותר בעיני...) יש כאלה שימחו לקבל כוס קפה (למיטה?) ויש כאלה ששונאים קפה או  אוהבים רק את זה שהם מכינים וכו'...

לכן א'. לא להקיש שאם חבר קנה לאישתו תכשיט חדש והיא היתה בעננים זה אומר שגם אישתך תשמח בכזה דבר.

ב'. מה שמשמח אותך לקבל או לתת, לא בהכרח משמח גם את השני/ה.

אנשים שונים אוהבים וצריכים דברים שונים. ע"ע 5 שפות האהבה.

ג. הייתי מחלקת בין מטלות בבית וטיפול בילדים שבהן מתחלקים כל אחד לפי מה שמתאים לבין חיזור ונתינה מעבר לרגיל כדי להוסיף אהבה. לדעתי הבלבול בין הדברים גורם להרבה מתחים של: אבל עשיתי כל כך הרבה (שטפתי/ קמתי/ סידרתי/כיבסתי...) איך זה שהיא עדיין לא שמחה איתי/ כועסת עלי/ מרוחקת ממני?... אולי כי אין בעיניה (או בעיניו) קשר בין דברים שצריך לעשות לבין אהבה. (שזה גם קצת נכנס לעניין שפות האהבה, אבל לא בהכרח.)

בהצלחה רבה. כיף שמחפשים מה משמח את השני. אבל לא צריך לחפש רחוק. לדעתי, אפשר פשוט לשאול ולדבר על זה כמה וכמה פעמים בחיים. זה דברים שמשתנים כל הזמן.

קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

אולי יעניין אותך