נילי יקרה, למרות שאני מסכימה איתך שלו הילדים יכלו לדבר, ולצעוק על ההורים שלהם שיפסיקו לריב כמו ילדים קטנים, זה היה נפלא...

אבל.......אני חושבת שמה שמוביל היום לגירושין הם סיבות רבות, וביניהן:
1. כל התרבות שלנו היום היא תרבות של שפע, ושל "חד פעמיות"- יש 20000 סוגי עוגיות, 800 סוגי שמפו, 1000 סוגי מכוניות, ומ-ל-א נשים או גברים חמודמודים/דות.... והכל נראה אפשרי ומזמין, וזול וקל, ו....רק תבחר!! וגם אחרי שמתחתנים הרבה פעמים לא נרגעים מהתפיסה הזו ש...הכל זמני או שיש כ"כ הרבה מה לראות ולא לפספס...
2. בנוסף- היום כולם רוצים להתחלף עם התפקידים בבית- אבא צריך להיות רגיש, וסימפטי, עדין ולחזור הביתה ב3 כדי להיות עם הילדים ולשחק איתם בבובות (כמובן שאני מקצינה....בכוונה לשם הדוגמא) ואמא צריכה להיות גם אמא- מעולה, מבשלת, מטפלת בילדים, ואישה- להיראות טובות, ולהיות נקיה וריחנית כשבעלה חוזר הביתה, ועכשיו גם הוסיפה לה עוד תפקיד נכבד- מפרנסת, לעבוד מחוץ לבית שעות ארוכות...כך שכבר אין תפקידים ברורים ומוגדרים והכל מתבלגן, ומתחילים להיווצר סדקים בחומה הבצורה שנקראת בית...
3. והגרוע מכל- לא יודעים לקיים זוגיות- מתחתנים (ובעיקר בציבור הדתי המקסים שלנו) משדרים לך שמרגע שהתחתנת- "כל צרות העולם נגמרו, וחיים בהרמוניה ובשלווה", וברגע שמתווכחים בפעם הראשונה או שיש חילוקי דעות, או משהו דומה, כבר יש הרגשה כאילו חרב עלייך עולמך וזה ממשיך ומתגלגל....אך הדברים מגיעים לסף שבירה- רק בשלבים מאוחרים יותר של החיים...זו דעתי!!
כמובן שעם זה יש סיבות רבות ונוספות, אך לאלה כדאי לשים לב...